Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Φοιτητής σε δύο χρόνια έγινε πλούσιος και σταρ του internet
Ήταν κάπου κοντά στο 2016 όταν ο Julius Dein, φοιτητής τότε στο UCLA, άρχισε να ανεβάζει τα ερασιτεχνικά βίντεο με τα μαγικά του στο Youtube. Συνήθιζε να κάνει τα τρικ του σε μπαρ ή ακόμα και σε γάμους για ένα χαρτζιλίκι.
Ο Βρετανός, όμως, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να κάνει 20 εκατομμύρια άτομα να τον ακολουθούν στις τέσσερις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται. Όπως αναφέρει το inc.com, αντιλήφθηκε ότι το μυστικό για τη διαχείριση της περσόνας του δεν ήταν να αναθέσει σε κάποιον ειδικό αυτή τη δουλειά αλλά να συναντά ο ίδιος το κοινό του.
Και αυτό έκανε. Τα βίντεό του με τα εντυπωσιακά είναι η αλήθεια, κόλπα του γίνονται σχεδόν αποκλειστικά με κάποιον ή κάποιους να τον βοηθούν στο δρόμο. Στην αρχή βέβαια έκανε φάρσες στο δρόμο αλλά μετά το γύρισε εξ’ ολοκλήρου στα μαγικά.
Το κόλπο που τον εκτόξευσε ήταν αυτό που καθόταν πάνω σε μία αόρατη καρέκλα στο δρόμο. Του πήρε περίπου ένα μήνα να το προετοιμάσει. Το βίντεο έχει περίπου 3,5 εκατομμύρια views στο Youtube.

 
Ελένη Μενεγάκη: Ανοίγει καντίνα ‑ beach bar στα Αχλα
Η σχέση που έχει η Ελένη Μενεγάκη με την Άνδρο είναι γνωστή και δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι επέλεξε σε αυτό το νησί να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Αυτό που όμως προκάλεσε έκπληξη ήταν το τι ακριβώς σχεδιάζει η αγαπημένη παρουσιάστρια στην παραλία Άχλα, όπου βρίσκεται και η ξενοδοχειακή μονάδα του συζύγου της Ματέο Παντζόπουλου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της στήλης Secret των Παραπολητικών, η παρουσιάστρια, με εγγυητή τον Ματέο, νοίκιασε από τον Δήμο Άνδρου την αγαπημένη της παραλία για να τοποθετήσει ξαπλώστρες και να λειτουργήσει ένα μικρό beach bar.
Συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου του 2017, υπέγραψε με τον Δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη, συμφωνητικό μίσθωσης της παραλίας στα Άχλα, με εγγυητή τον σύζυγό της, και πήρε άδεια για τα επόμενα τρία χρόνια, ως το Δεκέμβρη του 2019, ώστε να κατοχυρώσει το τμήμα της παραλίας και να τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες και να λειτουργήσει καντίνα.
Μάλιστα, το νέο εγχείρημα της Ελένης αναμένεται να βρίσκεται… πάνω στο κύμα και θα καλύπτει 60 τμ αμμουδιάς, όπου θα μπορεί να τοποθετήσει έξι σετ με ομπρέλες και μια καντίνα τροχόσπιτο 10 τμ. Όσον αφορά τα οικονομικά, η παρουσιάστρια οφείλει να καταβάλλει 800 ευρώ το χρόνο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες και 1.800 ευρώ το χρόνο για την καντίνα.
Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;
Φοβάσαι ότι θα γίνεις σαν τον Καρβέλα, με άσπρα μαλλιά μεγαλώνοντας; Είδες άσπρες τρίχες και πανικοβλήθηκες; Το άσπρισμα της τρίχας δύσκολα να το αποφύγεις, αλλά μπορείς να μαθείς γιατί συμβαίνει.
Κατά την ανάπτυξη της τρίχας, τα μελανοκύτταρα παράγουν χρωστικές ουσίες, τις οποίες μεταφέρουν στη συνέχεια στα λεγόμενα προγονικά κύτταρα που βρίσκονται στη βάση του θύλακα της τρίχας. Με τη σειρά τους, αυτά τα κύτταρα μετατρέπονται στα διάφορα επιμέρους συστατικά της αναπτυσσόμενης τρίχας.
Όταν αναπτύσσεται η τρίχα ενσωματώνονται όλο και περισσότερες χρωστικές ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά το τελικό φυσικό τους χρώμα. Τα κύτταρα που ελέγχουν τη διαδικασία αυτή είναι τα μελανοκύτταρα.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μια τρίχα μεγαλώνει περίπου κατά 1 εκατοστό τον μήνα.
Όπως όλα τα κύτταρα του σώματος, έτσι και τα μελανοκύτταρα φθείρονται με την πάροδο των ετών. Όταν έχουν χαθεί από έναν συγκεκριμένο θύλακα όλα τα μελανοκύτταρα, η επόμενη τρίχα που θα αναπτυχθεί από αυτόν θα είναι γκρίζα ή λευκή.
Δύο είναι οι χρωστικές που δίνουν χρώμα στα μαλλιά. Η μία είναι η ευμελανίνη, η οποία ευθύνεται για το μαύρο και καστανό χρώμα της τρίχας και η άλλη είναι η φαιομελανίνη, η οποία ευθύνεται για το ξανθό και πορτοκαλί χρώμα. Τα γονίδια καθορίζουν το ακριβές μείγμα χρωστικών ουσιών που θα «χρωματίσουν» τα μαλλιά, γι’ αυτό και σε μια οικογένεια το χρώμα των μαλλιών τείνει να είναι το ίδιο ή παρόμοιο.
Τι μπορείς να κάνεις για να καθυστερήσει η φθορά;
Διατροφή με τροφές με αντιοξειδωτικά, μείωσε το άγχος σου και απέφυγε τις υπερβολικές επεμβάσεις στο τριχωτό της κεφαλής.

 

Οι καπνοβιομηχανίες θα υποχρεωθούν να περιορίσουν στο ένα τρίτο τουλάχιστον την περιεκτικότητα των τσιγάρων τους σε νικοτίνη, σύμφωνα με τα νέα δραστικά σχέδια της αρμόδιας εποπτικής Αρχής των ΗΠΑ, της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, αναμένεται να έχει αλυσιδωτές διεθνείς συνέπειες, καθώς και θετικές επιπτώσεις για τους καπνιστές.
Οι προτάσεις της FDA, σύμφωνα με την Washington Post και το New Scientist προβλέπουν ότι η ποσότητα της νικοτίνης στα περισσότερα τσιγάρα θα μειωθεί από περίπου 1,5 σε 0,3 έως 0,5 μιλιγκράμ ανά τσιγάρο.
Καθώς είναι η νικοτίνη αυτή που κυρίως κάνει το τσιγάρο εθιστικό, η μείωσή της -σύμφωνα με μία εκτίμηση που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine- θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου πέντε εκατομμύρια καπνιστές να το κόψουν τον πρώτο χρόνο, οκτώ εκατομμύρια μέσα στην επόμενη πενταετία και 33 εκατομμύρια έως το 2100.
Αντιδράσεις
Όπως είναι αναμενόμενο, η προοπτική αυτή, που θα πλήξει τα κέρδη των εταιρειών, δεν τους ενθουσιάζει. Ενώ δεν λείπουν οι επικριτές που υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει στην εμφάνιση μιας μεγάλης μαύρης αγοράς για τσιγάρα με περισσότερη νικοτίνη.
Η ιδέα της μείωσης της νικοτίνης στα τσιγάρα κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αν η μείωση της νικοτίνης είναι μικρή, πρόκειται για δώρο άδωρο (αν όχι για δώρο μπούμερανγκ), επειδή οι καπνιστές τείνουν να παίρνουν πιο βαθιές ρουφηξιές.
Η FDA έκανε γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει άμεσα στα σχέδια της, αλλά ότι θέτει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση για να πάρει γνώμες. Για «το πρώτο βήμα σε μια πολυετή διαδικασία» έκανε λόγο εκπρόσωπος της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, που δήλωσε ότι θα συνεργασθεί με την FDA, όπως και η άλλη μεγάλη εταιρεία καπνού, η RJ.Reynolds Tobacco.
«Εντυπωσιακή» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία η αντικαπνιστική ακτιβιστική οργάνωση Tobacco-Free Kids (Παιδιά Χωρίς Καπνό) και κάλεσε την FDA να μην χρονοτριβήσει, αλλά να θέσει ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα αποφάσεων.
Την κάλεσε επίσης αφενός να επεκτείνει το μέτρο της μειωμένης νικοτίνης και σε άλλα προϊόντα καπνού όπως τα πούρα και αφετέρου να επιβάλει την τοποθέτηση μεγάλων προειδοποιήσεων για την υγεία του καταναλωτή, που θα καλύπτουν το μισό πακέτο του τσιγάρου.
Η FDA δήλωσε ότι, μεταξύ άλλων, εξετάζει ποιο θα είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο νικοτίνης ανά τσιγάρο, αν η νέα μειωμένη ποσότητα θα επιβληθεί αμέσως ή σταδιακά και κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος οι καπνιστές απλώς να καπνίζουν περισσότερα τσιγάρα μειωμένης νικοτίνης στο μέλλον.

Η δύναμη μιας influencer, της Rihanna, και η δύναμη ενός αγαπημένου social media των millennials, του Snapchat αναμετρήθηκαν εχθές online και η νίκη ανήκει στην πρώτη.
Η μετοχή της εταιρίας παρουσίασε ελεύθερη πτώση της τάξεως του 4,7% στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης μετά την παρότρυνση της Rihanna στους fan της να διαγράψουν τη δημοφιλή εφαρμογή Snapchat.
Αυτό είναι η εκδίκηση της Rihanna που επιτέθηκε στο application με αφορμή διαφημίσεις της εφαρμογής με slogan "Χαστούκισε τη Rihanna" ή "Γρονθοκόπησε τον Chris Brown". Το Snapchat αποφάσισε να εκμεταλλευθεί εμπορικά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας του 2009, όταν ο ράπερ επιτέθηκε στην τότε σύντροφο του.
Ο Μπράουν καταδικάστηκε το 2009 σε 180 ημέρες κοινωφελούς εργασίας και σε δικαστική επιτήρηση 5 ετών για την επίθεση του στην πριγκίπισσα της μουσικής και lifestyle βιομηχανίας Rihanna.
"Σκέφτομαι όλες τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν και ιδίως όλους όσοι δεν έχουν ακόμα μιλήσει.. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε! Ντροπή σε εσάς. Διαγράψτε αυτήν την εφαρμογή και τις συγγνώμες της" ΄γραψε στην ανάρτηση της που κόστισε στην εταιρία τουλάχιστον 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.


"Είναι τρομερό. Φοβερό που κάποιος μπόρεσε να το θεωρήσει αστείο. Φοβερό που κάποιος το βρήκε αρμόζον. Τρομερό που μια εταιρεία το ενέκρινε" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η Τσέλσι Κλίντον, η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στο Twitter.
"Η διαφήμιση εξετάστηκε και εγκρίθηκε από λάθος, καθώς παραβιάζει τη διαφημιστική πολιτική μας. Αποσύραμε αμέσως τη διαφήμιση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το αντιληφθήκαμε. Λυπούμαστε που αυτό συνέβη" δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του Snapchat στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το Snapchat ζήτησε συγγνώμη για την πρωτοβουλία "Τι προτιμάς;". Η Rihanna δεν τη δέχθηκε.
Αυτή είναι η δεύτερη ήττα του Snapchat. Η εταιρεία Snap απώλεσε τον Φεβρουάριο 1,3 δισεκατομμύρια στη χρηματιστηριακή της αξία την ημέρα που η μικρότερη των Καρντάσιαν, η Κάιλι Τζένερ που έχει λεγεώνα followers στο Twitter είπε ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον το Snapchat γιατί δεν της αρέσει ο νέος σχεδιασμός του.
snap1

Τα γράμματα, που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, φέρουν ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος 1943. Πριν δύο χρόνια, η γερμανική φαρμακευτική και χημική εταιρεία Bayer απέσυρε από την αγορά ένα από τα φάρμακα της κατά της χοληστερόλης. Συνδεδεμένο με ένα άλλο φάρμακο, φέρεται να έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 50 άτομα σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία του ονόματος αυτής της εταιρείας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ξύπνησε επώδυνες αναμνήσεις. Στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, η Bayer, θυγατρική της χημικής κοινοπραξίας IG Farben, προχώρησε πράγματι σε ιατρικά πειράματα σε κρατούμενους, τους οποίους προμηθευόταν κυρίως από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βρήκαμε στο τεύχος του Φεβρουάριου 1947 του Patriote Résistant (ο Αντιστασιακός Πατριώτης) αποσπάσματα από πέντε επιστολές που απέστειλε ο οίκος Bayer στον διοικητή του στρατοπέδου του Άουσβιτς. Είχαν δημοσιευθεί σε ένα άρθρο που μιλούσε για μερικά από τα αδικήματα της γερμανικής βιομηχανίας κάτω από το ναζισμό -ενώ γινόταν η δίκη της στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης.
Τα γράμματα, που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, φέρουν ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος 1943. Απαλλάσσονται από κάθε σχολιασμό. Πρώτη επιστολή: «Για να τεστάρουμε ένα υπνωτικό φάρμακο, θα ήταν δυνατόν να μας διαθέσετε μερικές γυναίκες; και κάτω από ποιες συνθήκες; όλες οι διατυπώσεις για τη μεταφορά αυτών των γυναικών θα γίνουν από εμάς». Δεύτερη επιστολή: «Σας ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε την επιστολή σας. θεωρούμε υπερβολική την τιμή των 200 μάρκων, προσφέρουμε 170 μάρκα ανά υποκείμενο, θα χρειαστούμε 150 γυναίκες». Τρίτη επιστολή: «Εντάξει για την τιμή που συμφωνήθηκε. Επομένως, σας παρακαλούμε να προετοιμάσετε μια παρτίδα 150 υγιών γυναικών τις οποίες θα κανονίσουμε να συλλέξουμε στο εγγύς μέλλον».
Τέταρτη επιστολή: «Λάβαμε τη παρτίδα των 150 γυναικών. Η επιλογή σας είναι ικανοποιητική παρότι οι υποκείμενοι είναι πολύ αδύνατοι και αδύναμοι. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τα αποτελέσματα των πειραμάτων». Πέμπτη επιστολή: «Τα πειράματα απέτυχαν. Οι υποκείμενοι πέθαναν. Θα σας γράψουμε σύντομα να σας ζητήσουμε να προετοιμάσετε μια άλλη παρτίδα». Η IG Farben παρείχε στους Ναζί το Zyklon B που χρησιμοποιούταν στους θαλάμους αερίων και χρησιμοποιούσε μαζικά εργατικό δυναμικό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα εργοστάσια της. Καταδικασμένη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νυρεμβέργη και μετά σε υποχρεωτική διάλυση, η IG Farben εξακολουθεί σήμερα να έχει νομικό καθεστώς, παρά τη διάλυση της μεταξύ των εταιρειών Bayer, BASF και Hochst.
Βιβλίο: Επιστολές της εταιρείας Bayer στο Άουσβιτς για να αγοράσει γυναίκες για χημικά πειράματα Πηγή: tilestwra.com

Εξαιρετικά πιθανό έκρινε το ενδεχόμενο η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ να έγινε με διαταγή του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, σε μια δήλωση την οποία η Μόσχα, λίγο αργότερα, χαρακτήρισε «ασυγχώρητη».
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Ρώσων. Δεν θα υπάρξει ρωσοφοβία ως αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει», είπε ο Τζόνσον.
«Η διαμάχη μας είναι με το Κρεμλίνο του Πούτιν και με την απόφασή του – και νομίζουμε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να ήταν δική του απόφαση – να κατευθύνει τη χρήση ενός νευροπαραλυτικού παράγοντα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, στους δρόμους της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ρωσία: Ασυγχώρητη και πρωτοφανής δήλωση
Σε άμεση απάντησή του, το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «ασυγχώρητη παραβίαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου» από τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα αρνείται κάθε σχέση με την δολοφονική επίθεση στον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα και στην κόρη του, στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στις 4 Μαρτίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!