Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Σκωτία αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα διαθέτει δωρεάν τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής σε όλες τις γυναίκες.
Η νομοθεσία θα καταστήσει προϊόντα όπως τα ταμπόν και τις σερβιέτες δωρεάν για όλες τις γυναίκες στη Σκωτία, διαθέσιμα σε δημόσιους χώρους όπως κοινοτικά κέντρα, κέντρα νέων και φαρμακεία. Το νομοσχέδιο αναμένεται σήμερα να τεθεί για πρώτη φορά σε ψηφοφορία στο αποκεντρωμένο Κοινοβούλιο της Σκοτίας.
Το Νομοσχέδιο (Ελεύθερης Προμήθειας) Προϊόντων Περιόδου στη Σκωτία προτάθηκε από τη Σκωτσέζα βουλευτή Μόνικα Λένον, που υπέβαλε το προσχέδιο της πρότασής της το 2017. Το κόστος αναμένεται να είναι γύρω στα 24,1 εκατ. λίρες (31,24 εκατ. δολάρια).
«Δεν πρόκειται για προϊόντα πολυτελείας. Είναι πράγματι απαραίτητα και καμία γυναίκα στη Σκωτία δεν θα πρέπει να στερείται τα προϊόντα περιόδου», δήλωσε η Λένον, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αφορά την «αξιοπρέπεια της περιόδου». «Αλλάζουμε τη νοοτροπία και είναι πραγματικά συναρπαστικό που και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν στενά τι κάνουμε», δήλωσε.
Σύμφωνα με έγγραφο που προέκυψε ύστερα από διαβούλευση, διατυπώθηκε η πρόταση να βασιστεί το σχέδιο αυτό στο σύστημα που προβλέπει τη χρήση καρτών για την δωρεάν διάθεση προφυλακτικών, όπου οι χρήστες χρησιμοποιούν μια δωρεάν κάρτα ή ένα κουπόνι ως αντάλλαγμα για τα προϊόντα. Η Σκωτία το 2018 ήταν η πρώτη κυβέρνηση στον κόσμο που παρείχε δωρεάν προϊόντα προσωπικής υγιεινής σε σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια.

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2019 Θεσσαλονίκης είναι η 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για επιχειρηματία που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με πτήση από το Μιλάνο το βράδυ της Κυριακής, η 38χρονη Δ.Β. ήταν παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας και ήρθε σε επαφή με δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης να έχει χαρακτηριστεί ως χώρος υψηλού κινδύνου.
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: Αυτή είναι η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Κορωνοϊό
Ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία αντιδημάρχων και στελεχών του Δήμου.
Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Ζέρβας δεν συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρόντος του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης αποφασίστηκε να γίνει απολύμανση στο χώρο του δημαρχείου, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλινίκης σε δηλώσεις του είπε ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και ότι αύριο όλοι θα είναι στα πόστα τους.
Πάντως, πολλοί από όσους ήταν στη συνεδρίαση του δ.σ. της Δευτέρας θα χρειαστεί να υποβληθούν σε εξετάσεις. Γίνεται ιχνηλάτηση γενικότερα των επαφών της Δ.Β. και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!