Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η Monopoly γίνεται ταινία
Το κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly γίνεται ταινία και μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη, σε σενάριο του Αντριου Νίκολ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το "The Truman Show”.
Η υπόθεση θα αφορά στον αγώνα ενός αγοριού που μένει σε μια φτωχή συνοικία να φτιάξει την τύχη του και να αποφύγει τη φυλακή. Ο πρωταγωνιστής θα μένει στην Baltic Avenue, μία από τις περιοχές με την πιο χαμηλή αξία στο παιχνίδι, και θα χρησιμοποιεί στην ζωή του τις κάρτες "Εντολής" ή "Απόφασης" για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αναρριχηθεί κοινωνικά και οικονομικά.
Σύμφωνα με την εταιρεία που εκδίδει το παιχνίδι, από τότε που ο Τσαρλς Ντάροου το πατένταρε το 1935, το έχουν παίξει περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι, καθιστώντας το έτσι "το μεγαλύτερο σε αριθμό παικτών (εμπορικό) επιτραπέζιο στον κόσμο." Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όμως, είχε καταγραφεί πιο νωρίς, το 1999, όπου οι στατιστικές της εταιρείας ανέφεραν ότι ο αριθμός παικτών άγγιξε τα 500 εκατομμύρια.
Η Hasbro – η οποία έχει την Μonopoly - έχει μετατρέψει και άλλα παιχνίδια της, όπως το "GI Joe" και " Transformers", σε άκρως πετυχημένες ταινίες.
Στη Ρωσία μοιράζουν 1.000 πρόβατα σε πολυμελείς οικογένειες
Σε μία πόλη της Ρωσίας μοιράζουν πρόβατα. Ο λόγος για την περιοχή Κεμέροβο στη Σιβηρία, όπου η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει 1.000 πρόβατα σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Από μία προβατίνα και ένα κριάρι θα δοθεί σε κάθε μία από τις 500 οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Τα πρόβατα που θα δοθούν επιλέχθηκαν αποκλειστικά για το πρόγραμμα αυτό και θα παρέχουν το κρέας, το γάλα και το μαλλί τους για να χρησιμοποιηθεί για ρούχα.

Ωστόσο, για να λάβουν οι οικογένειες αυτές τα πρόβατα θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη φροντίδα τους.

in.gr

Όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πολλά από τα ψηφοδέλτια έκρυβαν εκπλήξεις! “Αφήστε τα σχέδια και τους θεσμούς, κάντε έρωτα χωρίς περιορισμούς” γράφει ένα από αυτά…
1

2
casio-02
H Casio έχει κατά καιρούς παρουσιάσει ρολόγια τα οποία έχουν χαρακτηριστικά ενός smartwatch, αλλά τώρα ετοιμάζεται για μία ολοκληρωμένη συσκευή. 
Σύμφωνα με πηγές της Casio που επικαλείται το Android Headlines, το smartwatch που ετοιμάζει θα είναι ένα ρολόι που θα έχει “έξυπνες” λειτουργίες και όχι μία ηλεκτρονική συσκευή που θα προσπαθεί να μιμηθεί ένα κανονικό ρολόι. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το ρολόι της Casio θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε κακουχίες, όπως τα μοντέλα G-Shock, ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τιμή που θα κυμαίνεται γύρω στα 400 δολάρια στις ΗΠΑ.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ποιο λειτουργικό σύστημα θα επιλέξει η Casio, καθώς δεν θεωρείται δεδομένη η επιλογή του Android Wear, ενώ η έναρξη της διάθεσής του στην αγορά τοποθετείται περίπου στον προσεχή Μάρτιο. Το κοινό στο οποίο θα στοχεύει η εταιρεία θα είναι όσοι έχουν outdoor δραστηριότητες και ασχολούνται έστω και περιστασιακά με τον αθλητισμό.
Για πολλούς αναλυτές, η εμπλοκή της Casio με τον τομέα του smartwatch θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, μιας και πρόκειται για μία εταιρεία που έχει δείξει υψηλή τεχνογνωσία στην ενσωμάτωση ποικίλων smart λειτουργιών στα ρολόγια που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, επομένως είναι δεδομένο ότι θα βάλει τα δυνατά της και στις μελλοντικές προτάσεις της.
pestaola.gr

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε κάθε ευρώ έχει σημασία. Αν λοιπόν θέλετε να καθαρίσετε τα κλιματιστικά σας πριν μας επισκεφθεί για τα καλά το καλοκαίρι, χωρίς όμως να χρειαστεί να πληρώσετε τεχνικό, δείτε τι θα χρειαστείτε για να το κάνετε μόνοι σας και σχεδόν δωρεάν.
-Μια τρόμπα (από αυτές που φουσκώνουμε λάστιχα ποδηλάτων) ή ένα ειδικό δοχείο spray.
-Ένα καθαριστικό κλιματιστικών (που θα βρείτε σε super market)
-Ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους
-Μια σκάλα
-Ένα καθαρό πανί
Ξεκινήστε τον καθαρισμό από την εσωτερική μονάδα αφού πρώτα βγάλετε το κλιματιστικό από το ρεύμα. Στις δύο άκρες της μονάδας υπάρχουν δύο εγκοπές που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε το καπάκι του κλιματιστικού.  Αφού το ανοίξετε, θα βρείτε τα φίλτρα, τα οποία και θα βγάλετε για να τα πλύνετε στο μπάνιο.
Κάτω ακριβώς από τα φίλτρα βρίσκεται ο εξατμιστής του κλιματιστικού. Χρησιμοποιήστε την τρόμπα, την οποία θα έχετε γεμίσει με καθαριστικό κλιματιστικών και ψεκάστε τον εξατμιστή. Στη συνέχεια, με το πινέλο, καθαρίστε τις επιφάνειες.
Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε από το κλιματιστικό όλο το καθαριστικό που έχει απομείνει. Αυτό θα το κάνετε πάλι με τη βοήθεια της τρόμπας ή του δοχείου spray, τα οποία όμως θα έχετε γεμίσει με νερό. Ψεκάζετε και στη συνέχεια καθαρίζετε με το πινέλο.
Τέλος, με ένα υγρό πανί, καθαρίζετε όλα τα εξωτερικά μέρη του κλιματιστικού και αφού ξαναβάλετε το φίλτρο στη θέση του, επανατοποθετείτε και το καπάκι.
Ακολουθεί ο καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας: για τον καλό καθαρισμό της μονάδας αυτής, αρκεί ένα καλό πλύσιμο με νερό-με το λάστιχο της βεράντας σας- στο πίσω μέρος τους κλιματιστικού. Μην φοβηθείτε να ρίξετε νερό πάνω στη μονάδα ακόμη και με πίεση. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως η εξωτερική μονάδα συχνά εκτίθεται σε έντονες βροχοπτώσεις. Αφήστε το να στεγνώσει και το κλιματιστικό σας θα είναι σαν καινούργιο!
clickatlife.gr


Η τρίτη φεστιβαλική ημέρα του φετινού επετειακού Rockwave, απέδειξε πως δίκαια έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας, πραγματοποιώντας  τις προγραμματισμένες συναυλίες και αποζημιώνοντας όσους βρέθηκαν το Σάββατο 4 Ιουλίου στη Μαλακάσα, απολαμβάνοντας συγκροτήματα όπως αυτά των Prodigy και Judas Priest.
Στα δυο stages του Terravibe - πριν εμφανιστούν  οι Judas Priest και οι Prodigy  - ανέβηκαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Electric Litany, Rotting Christ, John Garcia, Black Rebel Motorcycle Club μπροστά σε αρκετές χιλιάδες κόσμου - που δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνει η ελληνική κοινωνία - δημιούργησαν ατμόσφαιρα η οποία θύμισε μεγάλες παρελθοντικές στιγμές.

Οι «metal gods» Judas Priest, στις 9.30 μ.μ. έκαναν την εμφάνισή τους στη Vibe Stage με τον Rob Halford στα φωνητικά και τον Richie Faulkner στην κιθάρα, ο οποίος δε σταμάτησε να «παίζει» με το κοινό και να το παροτρύνει να συμμετέχει.

Το συγκρότημα από το Μπέρμιγχαμ - το οποίο είναι ενεργό από το 1969 μέχρι σήμερα, με μία διακοπή στα μέσα της δεκαετίας του ’90  και δικαίως θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα συγκροτήματα του είδους, έχοντας πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως -, έπαιξε παλαιότερα και καινούρια τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Redeemer of Souls», ξεσηκώνοντας το κοινό.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες φορές που ακούστηκαν συνθήματα για τον Rob Halford , ο οποίος ερμήνευσε αγαπημένα κομμάτια όπως τα «Τurbo Lover», «Metal Gods», «Devil's Child», «Redeemer of Souls», «Breaking the Law», ενώ η Vibe Stage πήρε «φωτιά» στα δυο encore με τα «Painkiller», «The Hellion» και «Living After Midnight».

Λίγο πριν τις 11.30 μ.μ., στην Terra Stage, ξεκίνησε το απολαυστικό - για άλλη μια φορά - σόου  των αγαπημένων Prodigy,  με δυναμικές μελωδίες, προσεγμένους φωτισμούς, αρκετά καπνογόνα και ασταμάτητο χορό.

Το συγκρότημα των Liam Howlett (συνθέτης/ keyboards), Keith Flint (φωνητικά) και Maxim (mc/φωνητικά) θύμισε στους παλιούς οπαδούς και απέδειξε στους νέους πως η σκηνική του παρουσία είναι αξεπέραστη. Οι Prodigy  δε σταμάτησαν στιγμή να τρέχουν και να χορεύουν από άκρη σε άκρη της σκηνής, η αστείρευτη ενέργειά τους ξεχείλιζε παρασύροντας το κοινό σε χορό μέχρι τελικής πτώσεως, ενώ τα τραγούδια τους ακούστηκαν όσο πιο δυνατά και πιο ροκ γινόταν.


© JAMES MCCAULEY/JAMES MCCAULEY
GlobalGathering. Stratford Upon Avon, UK
Στο όμορφο σόου των Βρετανών, μοναδική ένσταση ήταν ο χρόνος διάρκειας, ο οποίος ήταν μικρότερος από τον αναγραφόμενο στο πρόγραμμα. Ακούστηκαν τα κομμάτια «Nasty», «Rock - Weiler», «The Day is my Enemy» από το τελευταίο τους άλμπουμ ενώ ηλεκτρονικές μελωδίες όπως τα «Βreathe», «Omen», «Firestarter», «Voodoo People», «Run With the Wolves» απογείωσαν τη βραδιά, η οποία έκλεισε  με ηλεκτρισμένο χορό υπό τους ήχους των «Their Law» και «Take me to the Hospital», δικαιώνοντας το σχόλιο του «Q magazine» το οποίο είχε αναφέρει πως οι Prodigy είναι «μία από τα 50 μπάντες που πρέπει να δεις στη ζωή σου, πριν πεθάνεις».
naftemporiki.gr

Ένα ακανθώδες φυτό, που θυμίζει κάπως το φοίνικα και το οποίο υπάρχει στη Δυτική Αφρική, θα μπορούσε να αποτελέσει τον... «καλύτερο φίλο» των κυνηγών διαμαντιών.

Κι αυτό γιατί το φυτό μεγαλώνει μόνο σε πετρώδη εδάφη, τα οποία μπορεί να περιέχουν τις πολύτιμες πέτρες που… κοσμούν τα δάχτυλα, τα χέρια και τους λαιμούς των κυριών της υψηλής κοινωνίας αυτού του πλανήτη!

Η επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Pandanus candelabrum.

Το φυτό ευδοκιμεί σε εδάφη που είναι πλούσια σε κιμπερλίτη, ένα τύπο πυριγενούς πετρώματος, το οποίο έχει συσχετιστεί με τα διαμάντια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το είδος του φυτού αυτού απαντάται κυρίως στη Λιβερία και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους κυνηγούς διαμαντιών.

Ο γεωλόγος και ειδικός στα διαμάντια, Steven Shirey, από το Ινστιτούτο για την Επιστήμη Carnegie στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, σχολίασε μιλώντας στο Science ότι οι «κυνηγοί διαμαντιών θα πετούν από τη χαρά τους».

Κι άλλα φυτά είναι γνωστό ότι «δείχνουν» περιοχές όπου υπάρχουν στοιχεία, όπως ο χαλκός (γεωβοτανική), ωστόσο αυτό είναι το πρώτο είδος φυτού που είναι γνωστό ότι μεγαλώνει σε περιοχές όπου δυνητικά θα μπορούσαν να «κρύβουν» κάποιο αδαμαντωρυχείο.

Τα διαμάντια, τα οποία σχηματίζονται σε βάθος πολλών χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, βγαίνουν «στο φως» διαμέσου αγωγών κιμπερλίτη.

Ο Dr Stephen Haggerty από το διεθνές πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Μαϊάμι ήταν ο πρώτος που εντόπισε το συγκεκριμένο είδος φυτού, που αναπτυσσόταν σε αυτούς τους σπάνιους αγωγούς.

Οι αγωγοί αυτοί είναι σπάνιοι και μόνο το 10% αυτών περιέχει στην πραγματικότητα διαμάντια, με μόλις το 10% να περιέχουν διαμάντια καλής ποιότητας (και κατά συνέπεια αγοραστικής αξίας).

Το φυτό αυτό ευδοκιμεί σε περιοχές πλούσιες με μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο, στοιχεία που τα εδάφη με κιμπερλίτη έχουν σε αφθονία.

Πηγή: newsbeast.gr

Στο πένθος έχει «βυθιστεί» η οικογένεια του Μάικλ Ντάγκλας. Η μητέρα του Νταϊάνα Ντάγκλας, πέθανε σε ηλικία 92 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για περισσότερες από επτά δεκαετίες συμμετείχε σε ταινίες, όπως το «Planes, Trains and Automobiles» και «It Runs in the Family».

Ωστόσο, η μεγάλη αναγνώριση ήρθε μέσα από τον ρόλο της Martha Evans στη τηλεοπτική σειρά «Days of Our Lives».

Το 1951 παντρεύτηκε τον Κιρκ Ντάγκλας, έμειναν μαζί οχτώ χρόνια και απέκτησαν δυο γιους, τον Τζόελ και τον Μάικλ.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1956 παντρεύτηκε με τον Ντόναλντ Γουέμπστερ, υπάλληλο της κυβέρνησης Nixon. Το 2002 άφησε την τελεταία του πνοή.

Πηγή: star.gr
Για ποιους είναι ανοιχτές οι τράπεζες, για πόσο έχουν χρήματα τα ΑΤΜ
Ουρές παρατηρούνται και σήμερα στις τράπεζες, καθώς συνεχίζεται η τραπεζική αργία που έχει διαταχθεί εδώ και μία εβδομάδα.
Όσα υποκαταστήματά τραπεζών ήταν ανοιχτά την περασμένη Παρασκευή, θα ανοίξουν και σήμερα για να πάρουν οι συνταξιούχοι από τα γκισέ της τράπεζας, 120 ευρώ από την σύνταξη τους, όσοι δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης και εφόσον δεν το έκαναν την περασμένη εβδομάδα.
Μέσα στην ημέρα θα δρομολογηθούν αποφάσεις και για την άρση ή διατήρησή των περιορισμών στην λειτουργία των τραπεζών.
Το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είτε θα παρατείνει και θα επεκτείνει την τραπεζική αργία, είτε θα την περιορίζει και θα προβλέπει ποιες τραπεζικές εργασίες θα μπορούν σταδιακά να ξεκινήσουν να γίνονται πάλι.
Το θέμα εξετάστηκε πάντως χθες βράδυ σε ευρεία σύσκεψη με τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική της επόμενης ημέρας.
Τραπεζικές πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη έλεγαν πως δεν αναφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο όριο αναλήψεων, είτε από τα ΑΤΜ είτε από τις θυρίδες.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Κατά τις πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να λάβει σήμερα τελεσίδικες αποφάσεις για τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ θα περιμένει πρώτα τη λήψη αποφάσεων, σε επίπεδο Eurogroup και Συνόδου Κορυφής, προτού αποφανθεί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Υπό το πρίσμα αυτό κρίνεται απίθανη η αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες σήμερα.

Διαβάστε τις χρηστικές οδηγίες για σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουλίου

Για ποιους είναι ανοιχτές οι τράπεζες;
Συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, λειτουργούν και σήμερα για την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους τους για το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό των 120ευρώ, όπως αυτό έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται: καταθέσεις, έκδοση νέων καρτών και εκτέλεση πληρωμών σε λογαριασμούς καταθέσεων εντός Ελλάδος, σύμφωνα με τη διαδικασία που κάθε τράπεζα ορίζει.
Είμαι συνταξιούχος και πήρα 120 ευρώ την περασμένη εβδομάδα. Μπορώ να πάρω και σήμερα 120 ευρώ;
Όχι. Τα 120 ευρώ από το γκισέ ίσχυαν για μία φορά. Μπορείτε όμως να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ αν η τράπεζα σας έδωσε κάρτα. Το ποσό είναι 60 ευρώ.
Πόσα χρήματα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;
Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60€ ανά κάρτα. Αν για παράδειγμα διατηρείτε δύο λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα που είναι συνδεδεμένοι με την ίδια κάρτα και είστε μοναδικός δικαιούχος μπορείτε να πάρετε ημερησίως 60€. Αν διατηρείτε λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες, οι οποίες σας έχουν χορηγήσει αντίστοιχες κάρτες μπορείτε να πάρετε 60€ από κάθε λογαριασμό, που τηρείται σε διαφορετική τράπεζα.
Αν δεν πάρω μια ημέρα τα 60€ που δικαιούμαι, μπορώ την επομένη να πάρω 120€;
ΟΧΙ. Έχει καθοριστεί ημερήσιο όριο 60€, το οποίο δεν αθροίζεται με ποσά που τυχόν δεν έχουν αναληφθεί.
Οι τράπεζες αποδέχονται καταθέσεις μετρητών;
ΝΑΙ, κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας επιτρέπεται η αποδοχή καταθέσεων σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, ή καταστήματα των τραπεζών. Θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά μέσω των ανακοινώσεων της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεστε.
Τι γίνεται με τις προθεσμιακές καταθέσεις που λήγουν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας;
Για όσες προθεσμιακές καταθέσεις ο πελάτης έχει ζητήσει αυτόματη ανανέωση, θα ανανεώνονται αυτόματα. Για τις υπόλοιπες το ποσό και οι αναλογούντες τόκοι θα μεταφέρονται στον συνδεδεμένο λογαριασμό και ο πελάτης θα μπορεί να διαχειριστεί τα διαθέσιμά του για αναλήψεις, πληρωμές κλπ. εντός των ορίων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Για πόσο έχουν χρήματα τα ΑΤΜ;
Τα ΑΤΜ φαίνεται ότι θα έχουν ρήματα μέχρι απόψε ή το αργότερο αύριο. Τα χαρτονομίσματα τελειώνουν. Όλα κρίνονται από την απόφαση που θα λάβει η ΕΚΤ.
news.gr

Η τρέλα των Ιαπώνων με τα ρομπότ δεν είναι καινούργια, αλλά πλέον περνά σε άλλο επίπεδο μετά και εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Αρκετοί ίσως θυμάστε τα Kodomoroids, τα ρομπότ-παρουσιαστές ειδήσεων που είδαμε πέρυσι το καλοκαίρι.

Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε τα Actroids, τα οποία θα στελεχώσουν το ξενοδοχείο Henn na Hotel στο θεματικό πάρκο Huis Ten Bosch ως ρεσεψιονίστ, μπουφετζήδες, σερβιτόροι, groom κλπ.

Η κατασκευή ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια από τη Sanrio (δημιουργός του brand Hello Kitty) σε συνεργασία με το Osaka University και εξελίχθηκαν τόσο ώστε να τα εμπιστευτούν για πραγματική εργασία στο Henn na Hotel (72 δωμάτια), το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 17 Ιουλίου. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας μονάδας, επίσης 72 δωματίων, που μελλοντικά θα στελεχωθεί αποκλειστικά από Actroids!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Huis Ten Bosch, κ. Hideo Sawada, “θα κατασκευάσουμε το πιο αποδοτικό ξενοδοχείο στον κόσμο. Χάριν στα Actroids μειώνονται σημαντικά τα έξοδα του ξενοδοχείου, αφού δεν υπάρχουν μισθοί. Στο μέλλον, θα θέλαμε το 90% των υπηρεσιών μας να καλύπτεται από τέτοια Actroids”

Το Henn na Hotel δέχεται ήδη κρατήσεις σε τιμές ¥7,000 για μονόκλινο και ¥9,000 για δίκλινο δωμάτιο (περίπου €50 και €65 αντίστοιχα) τη βραδιά, ενώ σε περιόδους υψηλής ζήτησης θα πραγματοποιείται δημοπρασία με μέγιστη τιμή τα ¥14,000 για μια βραδιά σε μονόκλινο.

Το πόσο θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πελατών με τα ρομπότ θα το δούμε στη πορεία, αλλά υπάρχει και το μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά τη σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας.

Πηγή: techgear.gr

Σειρά καταιγιστικών εξελίξεων πυροδοτεί το καθαρό «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς σήμερα και αύριο θα σημειωθούν στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πυκνές διεργασίες οι οποίες θα καθορίσουν εν πολλοίς την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία του κόμματος, λίγες ώρες μετά το ξεκαθάρισμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
Στο εξωτερικό, το βράδυ θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ το πρωί θα έχουν τηλεδιάσκεψη οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό ζήτημα.
Κρίσιμη για τις εξελίξεις είναι εξάλλου η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από την οποία θα κριθεί το ζήτημα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Η Ελλάδα ζητά αύξηση της χρηματοδότησης μέσω ELA, πιθανό είναι όμως η ΕΚΤ να τηρήσει στάση αναμονής.
Σήμερα, επίσης, θα συνεδριάσει το EuroWorking Group με στόχο την προετοιμασία του Eurogroup. Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκληθεί την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει, με τη σειρά του, την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα στις 7 το απόγευμα.

Για μια ακόμη φορά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων υπέστησαν τεράστια πανωλεθρία καθώς όπως σας ενημέρωσε η aftodioikisi.gr έδιναν πρόβλεψη  μέσης διαφοράς 3% ενώ τελικώς ξεπερνάει τις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκλογικών αναλυτών η μεγάλη απόκλιση φαίνεται ότι οφείλεται στις λάθος απαντήσεις που έδιναν ή σε αυτές που δεν έδιναν οι νέοι οι οποίοι ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ του ΟΧΙ.

Διαφορά άνω των 22 ποσοστιαίων καταγράφουν τα, σχεδόν, τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 95,63% των ψήφων το ΟΧΙ καταγράφει 61,31% και το ΝΑΙ 38,69%, διαφορά 22,62%.
Αναλυτικά:  
Εγγεγραμμένοι  9.409.171
Ενσωμάτωση    95,63 %
Ψήφισαν           62,49 %
Άκυρα/Λευκά    5,79 %
ΟΧΙ                   61,31 %
ΝΑΙ                   38,69
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!