Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016


Το νέο iPad Pro μόλις ανακοινώθηκε από την Apple.

Πρόκειται για μια μοναδική 9.7 ιντσών συσκευή που φέρνει όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπήσαμε στην 12.9 ιντσών εκδοχή του σε ένα μικρότερο σασί και όχι μόνο.

Η Apple ανακοίνωσε και τα κύματα διαθεσιμότητας της νέας αυτής συσκευής και μέσα σε αυτά όπως και με το iPhone SE βλέπουμε πως η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στο δεύτερο κύμα.

Έτσι αναμένουμε την συσκευή στις αρχές Απριλίου στην Ελλάδα.



ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Δείτε στο boro.gr ποια ρούχα θα κρατήσετε από τη ντουλάπα σας για την άνοιξη.
Καταβεβλημένος και αξύριστος εμφανίστηκε σε εκπομπή ο γνωστός ηθοποιός, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, καθώς στο παρελθόν έχει παραδεχθεί ότι έπαιρνε ναρκωτικά, αλλά και έχει μπει δύο φορές για αποτοξίνωση!

«Μοιάζει τόσο γέρος και καταπονημένος», «είναι άρρωστος;», «δείχνει κουρασμένος και ακούγεται σοκαριστικά διαφορετικός», ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια που έγιναν στο Twitter για την εμφάνιση του Μάθιου Πέρι στην εκπομπή «This Morning».



Ο 46χρονος πρωταγωνιστής, που έγινε παγκοσμίως γνωστός από το ρόλο του Τσάντλερ στα «Φιλαράκια», ήταν όντως εμφανώς αλλαγμένος και φαινόταν κουρασμένος.

ΠΗΓΗ: star.gr

Οι παπαράτσι συνέλαβαν την Katy Perry και τον Orlando Bloom σε προσωπικά στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια απόδρασής τους στην παραλία, στο Malibu.

«Έδειχναν πολύ ερωτευμένοι και κοιτούσαν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Δεν είχαν μάτια για τίποτα άλλο!» αναφέρει άνθρωπος που ήταν εκεί στο E! Online, ενώ άλλη πηγή, από το περιβάλλον του ζευγαριού, εξηγεί πως το ζευγάρι βλέπει ήδη σοβαρά αυτή τη σχέση: «Δείχνει να σοβαρεύει ήδη, είναι πλέον επίσημα ζευγάρι. Δεν κρύβονται».

Για πρώτη φορά, οι φήμες περί ειδυλλίου μεταξύ τους έκαναν την εμφάνισή τους μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τη βραδιά των Χρυσών Σφαιρών.



ΠΗΓΗ: queen.gr
Είστε «κολλημένοι» με τα social media; Μπορεί να είναι λόγω... κατάθλιψης
Οση περισσότερη ώρα περνούν οι νεαροί ενήλικοι στα social media, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές από το τμήμα ιατρικής του University of Pittsburgh, μελέτησαν περιπτώσεις ανθρώπων που είναι «κολλημένοι» με τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συμπεράνουν πως σε πολλές περιπτώσεις, ο αυξημένος χρόνος online συνδέεται με σημάδια κατάθλιψης.
Μάλιστα, τα ευρήματα των ερευνών τους, που θα δημοσιευτούν επόμενο τεύχος του περιοδικού Depression and Anxiety, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως αντικείμενο μελέτης για την αντιμετώπιση της ψυχικής ασθένειας. Η προσπάθεια των ανθρώπων του βρετανικού πανεπιστημίου , ήταν η πρώτη μεγάλη έρευνα που συσχετίζει την αυξημένη χρήση των social media (ή ακόμα και τον εθισμό σε αυτά) με τις ενδείξεις για κατάθλιψη.
Σε προηγούμενες προσπάθειες που είχαν γίνει, τα μικρά δείγματα αλλά και τα ασαφή αποτελέσματα δεν έδειχναν καθαρά την σύνδεση. Αυτή τη φορά όμως, οι επιστήμονες συλλέγοντας πάρα πολλά δεδομένα και κάνοντας εκτενή έρευνα, επιβεβαίωσαν τις υποθέσεις τους. Οι νεαροί ενήλικες που είναι online διαρκώς, ίσως χρειάζεται να ανησυχούν για τον εαυτό τους.
Εξετάζοντας σχεδόν 2.000 ενήλικες, ηλικίας 19-32 ετών, οι ερευνητές σε πρώτο στάδιο χρησιμοποίησαν ερωτηματολόγια ώστε να αντιληφθούν αν υπάρχουν σημάδια κατάθλιψης. Κατά μέσο όρο οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν ενεργά τα social media για παραπάνω από μία ώρα καθημερινά, ενώ μπορεί να τα είχαν ανοιχτά για πολλές ακόμα ώρες. Σε ποσοστά που ξεπερνούν το 25%, οι συμμετέχοντες εμφάνισαν υψηλούν δείκτες κατάθλιψης.
«Αν κάποιος έχει κατάθλιψη, τότε είναι πολύ πιθανό να στραφεί στα social media για να καλύψει το κενό του» εξηγεί η κ. Lui yi Lin, επικεφαλής της έρευνας.

iefimerida.gr

Περίπου το 1/4 (27,1%) των Ελλήνων αφιερώνει περίπου το μισό χρόνο της καθημερινότητας του στην ενασχόληση με το Ίντερνετ, ενώ παραπάνω από τους μισούς κάνουν χρήση 2-6 ώρες (58,5%). Ένα ποσοστό 14,4% - σημαντικό για τα σημερινά δεδομένα - δηλώνει πως το Διαδίκτυο το απασχολεί λιγότερες από δύο ώρες ημερησίως.
Τα άνω ποσοστά προκύπτουν έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα εθελοντών φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και παρουσιάστηκε σε ημερίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα βασίστηκε σε ερωτηματολόγια, τα οποία συμπλήρωσαν συνολικά 1.015 άτομα, ηλικίας 15 έως 45+, με μεγαλύτερη συμμετοχή (73,6%) εκείνη των νέων ηλικίας 15-24 ετών.
Η έρευνα ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι, αν και το Διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους, οι Έλληνες χρήστες συχνά είναι απροστάτευτοι και ανίκανοι να τους αναγνωρίσουν και να τους αντιμετωπίσουν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων δημοσιοποιεί το ονοματεπώνυμό (88,1%), το φύλο (90,7%) και την ηλικία (75,6%) του, καθώς και τις προτιμήσεις (64,9%) σε ταινίες, μουσική κ.λπ. και τους χώρους όπου συχνάζει (56,2%).
Ένα μικρότερο ποσοστό δηλώνει τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του σε ποσοστά 19,3%, 23,4% και 11% αντίστοιχα, ενώ ένα ελάχιστο ποσοστό 2,3% και 2,7% δεν δημοσιοποιεί κανένα στοιχείο ή δημοσιοποιεί κάποιο άλλο στοιχείο, αντίστοιχα.
Το 38,3% των ερωτηθέντων αποκαλύπτει σε μικρό βαθμό πληροφορίες για τον εαυτό του, ενώ το 33,3% σε ένα μέτριο επίπεδο. Το 18,5% δεν αποκαλύπτει καθόλου εύκολα προσωπικές πληροφορίες. Ωστόσο, με μεγάλη ευκολία εκθέτει στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα το 8,4% του δείγματος, ενώ μόλις το 1,4% παραθέτει αβίαστα ατομικά στοιχεία.
Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι τα 3/4 του δείγματος γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους του Διαδικτύου (74,8%). Το 18,7% δηλώνει πως τους αντιλαμβάνεται σε μέτριο βαθμό, ενώ ελάχιστη ενημέρωση έχει το 6,5% των ερωτηθέντων (λίγο έως καθόλου). Το 16,1% υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 70% χρησιμοποιεί αυτούς σε ικανοποιητικό βαθμό. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό 13,9% δεν εφαρμόζει καθόλου ή (εφαρμόζει) σε μικρό βαθμό τρόπους ασφαλούς περιήγησης του διαδικτύου.

Αρκετά –κυρίως νεαρά– ζευγάρια επιλέγουν σήμερα τολμηρές σεξουαλικές πρακτικές, όπως το σεξ σε δημόσιους χώρους.
Πέρα από τον κίνδυνο να εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα μάτια ανυποψίαστων περαστικών, τα ζευγάρια αυτά κινδυνεύουν επίσης να έρθουν σε επαφή με παθογόνους μικροοργανισμούς.AdTech Ad
Βακτήρια, ιοί και άλλα μικρόβια «παραμονεύουν» στους δημόσιους χώρους και ενδέχεται να μολύνουν το εκτεθειμένο σώμα.
Ο μικροβιολόγος Τσαρλς Γκέρμπα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα δίνει τη δική του ετυμηγορία για τα 5 πιο βρώμικα μέρη που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σεξ.

1. Τουαλέτα αεροπλάνου

the 5 germiest places to have sex ss1
Μπορεί να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα 70, 80 ή και περισσότερα άτομα πριν καθαριστεί και μάλιστα αρκετά από τα άτομα που τη χρησιμοποιούν μπορεί να μην πλένουν καν τα χέρια τους. Οι έρευνες του Γκέρμπα έχουν καταδείξει ότι σε μια τουαλέτα αεροπλάνου βρίσκεται σε όλες τις επιφάνειες το κολοβακτήριο Εσερίχια κόλι (E. coli), το οποίο προέρχεται από τα ανθρώπινα περιττώματα. Υπομονή λοιπόν μέχρι την προσγείωση…

2. Αποδυτήρια γυμναστηρίου

the 5 germiest places to have sex ss2
Το ζεστό και υγρό περιβάλλον των αποδυτηρίων είναι ιδανικό για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί όπως ο ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), ο στρεπτόκοκκος και ο νοροϊός. Δεν θα πρέπει λοιπόν ούτε καν να περπατάμε ξυπόλυτοι μέσα στα αποδυτήρια, οπότε ούτε λόγος να εκτεθούμε πλήρως στα μικρόβια που υπάρχουν στο χώρο.

3. Σινεμά

the 5 germiest places to have sex ss3
Τα καθίσματα στις αίθουσες του σινεμά δεν καθαρίζονται και πολύ συχνά και μπορεί να εντοπιστούν σε αυτά διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως ο σταφυλόκοκκος.

4. Πάρκα και παιδικές χαρές

the 5 germiest places to have sex ss4
Όπως είναι λογικό, ένας εξωτερικός χώρος είναι εκτεθειμένος σε κάθε είδους μικροοργανισμούς, από ιούς και βακτήρια που κουβαλά ο ανθρώπινος οργανισμός μέχρι μικρόβια που εξαπλώνονται από τα ούρα και τα περιττώματα των ζώων που τριγυρνούν εκεί.

5. Παραλία

the 5 germiest places to have sex ss5
Μελέτη που εκπονήθηκε πέρυσι από την Αμερικανική Εταιρία Χημείας υπέδειξε ότι η άμμος της παραλίας μπορεί να είναι πιο βρώμικη κι από το νερό της θάλασσας. Τα διάφορα σκουπίδια που απορρίπτονται στην ακτή, τα περιττώματα των πουλιών και άλλων ζώων, τα λύματα που ενδεχομένως μολύνουν υπογείως την παραλία και δεκάδες άλλοι παράγοντες καθιστούν το περιβάλλον αυτό εντελώς ακατάλληλο για… στενές επαφές.
Πηγή: www.onmed.gr

Διπλασίασε το ποσοστό της ΧΑ η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στην 30ή σύνοδο της Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, όπως είπε απαευθυνόμενοι προς τους συνέδρους: «Μην ξεχνάτε ότι προέρχομαι από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία αλλά έχει νεοναζιστικό κόμμα με διψήφιο ποσοστό». Καθότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η ΧΑ είχε λάβει 6,99% τι άραγε να εννοεί η κ. Δούρου.
α) Ότι δεν είναι αυτό το πραγματικό της ποσοστό και με κάποιο τρόπο εμφανίστηκε μειωμένο στην κάλπη.
β) Ότι και κάποια άλλα κόμματα έχουν στους κόλπους τους νεοναζί.
γ) Ότι υπάρχουν εν υπνώσει νεοναζιστές ψηφοφόροι.
Υπάρχουν όμως και ακόμη δύο εκδοχές:
α) Ότι η κ. Δούρου ήθελε να εντυπωσιάσει τους συνέδρους.
β) Ότι δεν γνώριζε το ποσοστό της ΧΑ.
Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής
Τι απαντά η περιφερειάρχης στην aftodioikisi.gr
Συνεργάτες της κ. Δούρου που επικοινώνησαν με την aftodioikisi.gr υποστήριζαν ότι καθότι η περιφερειάρχης «έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά (σ.σ. «προέρχομαι από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία αλλά έχει νεοναζιστικό κόμμα με διψήφιο ποσοστό») στο πλαίσιο της συνόδου της Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφερόταν στο ποσοστό που πήρε η ΧΑ στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική τον Μάιο του 2014». Να σημειωθεί ότι τότε ο υποψήφιος της ΧΑ  Ηλίας Παναγιώταρος είχε λάβει 11,13% και 180.908 ψήφους.
dourou_kogkreso_aftodioikisi


iphone-se-4colorlineup
Μπορεί το νέο iPhone SE να είναι μία προσιτή συσκευή επί αμερικανικού εδάφους αλλά όλα δείχνουν ότι όταν περάσει τον Ατλαντικό η τιμή διάθεσης στην Ευρώπη θα είναι σημαντικά αυξημένη.
Το iPhone SE στα 16GB θα κοστίζει στις ΗΠΑ 399 δολάρια, ενώ η τιμή του στις χώρες της ευρωζώνης αναμένεται να φτάσει στα 480 ευρώ, ενώ στη Βρετανία η τιμή του θα ανέρχεται στις 359 λίρες. Αντίστοιχα, η έκδοση των 64GB που στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κοστίζει 499 δολάρια θα κοστίζει στην Ευρώπη 589 ευρώ και 439 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το iPad Pro 9.7 θα έχει τιμή 599 δολάρια στις ΗΠΑ, με 32GB αποθηκευτικό χώρο και Wi-Fi. Το ίδιο μοντέλο θα κοστίζει 689 ευρώ ή 499 λίρες Αγγλίας, επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η έκδοση των 128GB θα κοστίζει στην Ευρώπη 869 ευρώ και 619 λίρες Αγγλίας ενώ η τιμή του στις ΗΠΑ θα είναι 749 δολάρια. Η έκδοση του iPad Pro 9.7 με αποθηκευτικό χώρο 256GB και Wi-Fi θα κοστίζει 1049 ευρώ ή 739 λίρες στη Γηραιά Ήπειρο ενώ θα κοστίζει 899 δολάρια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
ipad-pro-201603-02
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει διαφοροποίηση στην φορολόγηση των προϊόντων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με το ύψος του ΦΠΑ μεταξύ των ίδιων των μελών της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα ακόμη και οι παραπάνω τιμές να είναι καθαρά ενδεικτικές.
Ωστόσο, δεν πρέπει επίσης να παραβλέψουμε το γεγονός ότι άλλες εταιρείες ακολουθούν τελείως διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, με τις τιμές στην Ευρώπη να είναι αισθητά χαμηλότερες. Στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη τιμή για τις νέες συσκευές της Apple, αλλά έγινε γνωστό ότι τα iPhone SE και iPad Pro 9.7 θα είναι διαθέσιμα από τις 7 Απριλίου.

Συνδρομή με έκπτωση σε έναν ιστότοπο ερωτικών γνωριμιών έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν οι βουλευτές στη Βραζιλία, στο πλαίσιο ενός προωθητικού προγράμματός της ιστοσελίδας.
Ανησυχώντας για την κατεύθυνση που λαμβάνει το πολιτικό κλίμα στη χώρα, ο ιστότοπος αποφάσισε να προσφέρει μια προωθητική συνδρομή στους βουλευτές, εξηγώντας σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η εκστρατεία έχει ως στόχο «να σταματήσουν να τα κάνουν λίμπα στο κοινοβούλιο».
Ο ιστότοπος, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να κλείνουν ραντεβού μεταξύ τους αλλά και να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, προσφέρει σε όλους τους κοινοβουλευτικούς που θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του έκπτωση 70%, αρκεί να δώσουν τον αριθμό καταχώρισής τους στο Ανώτατο Εκλογοδικείο.
Από την περασμένη Παρασκευή, το κοινοβούλιο της Βραζιλίας εξετάζει την πρόταση για την αποπομπή της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ. Η χώρα έχει βυθιστεί σε μια άνευ προηγούμενου πολιτική κρίση με αφορμή το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 34 βουλευτές και γερουσιαστές εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.
naftemporiki.gr

Αυτό που όλοι οι γονείς υποπτεύονται αλλά επιστημονικά δεν είχε τεκμηριωθεί ανακάλυψαν Φινλανδοί ερευνητές. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με τη συμμετοχή 280 παιδιών διαπίστωσαν πως όντως ένας καλός ύπνος το βράδυ μειώνει την υπερκινητικότητα των παιδιών την ημέρα και βελτιώνει τη συμπεριφορά τους.

Όπως έδειξε η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Ρediatrics», όταν τα παιδιά κοιμόντουσαν λιγότερο από 8 ώρες το βράδυ συμπεριφέρονταν εριστικά και είχαν τα νεύρα τους την επόμενη ημέρα.

Τα παιδιά είχαν ηλικία 7 και 8 ετών και δεν έπασχαν από χρόνια προβλήματα υγείας ούτε από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας της Φινλανδίας.

Πηγή: tanea.gr

Την επιλογή «Safety Check» έχει ενεργοποιήσει εδώ και λίγη ώρα το Facebook μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο των επιθέσεων μπορούν να δηλώσουν ότι  είναι ασφαλείς και να ειδοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο τους φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!