Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Συμβουλές για να αποφύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα από την Ελληνική Αστυνομία:
1- Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.
2- Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.
3- Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).
4- Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα.
5- Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.
6- Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.
7- Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.
8- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.
9- Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό
aftodioikisi.gr
Οι αισιόδοξες γυναίκες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακές νόσους και να πεθάνουν, υποστηρίζει νεώτερη αμερικανική μελέτη.

Αντίθετα, όσες είναι απαισιόδοξες έχουν υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης, παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς.
Ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουρκ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση για περισσότερο από οκτώ χρόνια 100.000 γυναίκες.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Circulation, όπου και δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της μελέτης, οι εθελόντριες που ήταν αισιόδοξες είχαν 9% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακές παθήσεις και 14% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.

Αντίθετα, οι γυναίκες που είχαν εχθρικά συναισθήματα για τους άλλους ή ήταν γενικώς δύσπιστες εμφάνιζαν 16% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν συγκριτικά με τις αισιόδοξες εθελόντριες.

Μια πιθανή εξήγηση για αυτό είναι ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι διαχειρίζονται τις αντιξοότητες με καλύτερο τρόπο και πιθανώς, για παράδειγμα, ενδιαφέρονται περισσότερο για τους εαυτούς τους όταν αρρωσταίνουν. Άλλωστε, η μελέτη έδειξε ότι οι αισιόδοξες γυναίκες ασκούνταν περισσότερο και είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος από τις απαισιόδοξες ή τις συνομήλικες εθελόντριες.

Η επικεφαλής της μελέτης δρ. Hilary Tindle σχολιάζει: «Η πλειονότητα των ενδείξεων δείχνει ότι τα αρνητικά αισθήματα είναι επικίνδυνα για την υγεία».

Εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι τα αρνητικά συναισθήματα έχουν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση συγκεκριμένων χημικών ουσιών στο σώμα, τα οποία ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο για νόσους της καρδιάς. Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πώς και γιατί συμβαίνει αυτό. Η αισιόδοξη ή απαισιόδοξη στάση ζωής μπορεί να συνδέεται με συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως με το κάπνισμα ή την κακή διατροφή, παράγοντες που πιθανώς επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς».

«Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να εξηγήσουμε με ποιόν τρόπο και γιατί οι ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν την υγεία», σχολιάζει η εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Πυρά δέχεται και πάλι η popstar ότι στο σόου της στο Λας Βέγκας απλώς κουνάει τα χείλη της... Αυτήν τη φορά θαυμαστής της ανήρτησε στον λογαριασμό του στο instagram βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται περίτρανα πως η Britney Spears δεν τραγουδά και αντ' αυτής ακούγεται η φωνή της Sia, της Αυστραλιανής καλλιτέχνιδος που έγραψε και τραγούδησε το Parfume και κάνει φωνητικά στην 32χρονη τραγουδιστρια.

Τον Ιανουάριο οι δυο τους ηχογράφησαν μία ακουστική διασκευή του κομματιού. Στο μεταξύ τον Φεβρουάριο, ένα άλλο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δείχνει την Britney ενώ τραγουδά και χορεύει να χάνει το μικρόφωνο, αλλά η φωνή της (;) συνέχισε να βγαίνει κανονικότατα...




ΠΗΓΗ: DAILY MAIL
Να και κάτι που δεν ακούμε κάθε μέρα: σε συνέντευξη που έδωσε μέσω Twitter, ο Tom Hanks παρουσίασε την νέα του εφαρμογή για iPad, Hanx Writer.

H εφαρμογή μιμείται τις παλιές κλασσικές γραφομηχανές και φέρνει ένα άρωμα νοσταλγίας σε όσους είτε λόγω δουλειάς είτε για προσωπικούς λόγους δακτυλογραφούν αρκετά.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί αυθεντικά εφέ και ήχους για να αναπαράγει την εικόνα μιας γραφομηχανής και αν κι υπάρχουν αρκετές παρόμοιες εφαρμογές στο App Store, οι πρώτες κριτικές αναφέρουν ότι καμία δεν φθάνει σε ποιότητα και αισθητική την συγκεκριμένη.



Όταν ρώτησαν τον Tom πως εμπνεύστηκε την εφαρμογή, αυτός απάντησε ότι νοσταλγούσε την αίσθηση που είχε ο ήχος των γραφομηχανών,συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Cause I find it’s like music that spurs along the creative urge. Bang bang clack-clack-clack puckapuckapuckapucka».
Προφανώς η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε πολύ μικρό και εξειδικευμένο αριθμό χρηστών, αλλά αν αισθάνεστε ότι ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν.

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης και διάφορα θέματα και ρυθμίσεις ώστε να αισθάνεστε σαν την Αγκάθα Κρίστι όταν έγραφε τις περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό.


ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Το βλέμμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας έχει πλέον στραφεί στον τάφο της Αμφίπολης, καθώς -όπως όλα δείχνουν- βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη. Ο τύμβος Καστά είναι έτοιμος να αποκαλύψει τα μυστικά που κρατούσε, επί αιώνες, βαθιά θαμμένα στη γη της αρχαίας Αμφίπολης.

Η αρχαιολογική σκαπάνη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του ταφικού περιβόλου, ανακάλυψε την πύλη που οδηγεί στο εσωτερικό του μακεδονικού τάφου. Χρειάσθηκαν πολύμηνες, επίπονες προσπάθειες μέχρι να καταφέρουν οι αρχαιολόγοι να φθάσουν στον ταφικό διάδρομο που τους φέρνει ένα βήμα πριν από το ραντεβού με την Ιστορία.

«Δώσαμε τη μάχη του…χιλιοστού», μας έλεγαν συγκινημένοι, πριν από λίγες ημέρες, κάποιοι από τους αρχαιολόγους που παίρνουν μέρος στην ανασκαφή.

Η είσοδος βρισκόταν, όπως το περίμεναν, στο ανατολικό τμήμα του, μήκους 497 μέτρων, περιβόλου, εκεί όπου «έβλεπε» το λιοντάρι της Αμφίπολης. Ο ταφικός δρόμος έχει πλάτος 4,5 μέτρων και ύστερα από 13 σκαλοπάτια καταλήγει στους τοίχους που περικλείουν τον ταφικό θάλαμο. Αγρυπνοι φύλακές του, όπως ανακαλύφθηκε, είναι δύο ολόγλυφες σφίγγες που βρίσκονται και αυτές «προστατευμένες» από τους, ύψους 3 μέτρων, τοίχους. Οι τοίχοι, μάλιστα, του διαδρόμου είναι σμιλεμένοι με την ίδια τεχνοτροπία του κυκλικού περιβόλου, σε λευκό μάρμαρο της Θάσου.

«O αρχιτέκτονας του μνημείου ήταν πραγματικός καλλιτέχνης με βαθιές γεωμετρικές γνώσεις», τόνιζαν, από την πρώτη στιγμή, οι αρχαιολόγοι. Το απέδειξε, μάλιστα, η ψηφιακή σάρωση του 2013 από το Τμήμα Τοπογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών. Ο ταφικός περίβολος αποτελεί έναν τέλειο κύκλο με διάμετρο 158,40 μέτρων, αποδεικνύοντας τη μοναδικότητα και την επιβλητικότητα της κατασκευής.

Στις έρευνές τους, που -ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες- έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα, οι αρχαιολόγοι έκαναν αρκετές φορές χρήση της προηγμένης τεχνολογίας. Ετσι, με ειδικές ακτίνες Χ, κατέληξαν ότι πίσω από τους τοίχους θα πρέπει να «κρύβονται» τρία διαμερίσματα, δίχως, ωστόσο, να μπορούν ακόμη να γνωρίζουν τον αριθμό ή την ταυτότητα των νεκρών. Αυτό θα το διαπιστώσουν μόνον όταν καταφέρουν να μπουν στον τάφο, που εύχονται να μην έχει συληθεί. Βέβαια, όπως μας μεταφέρουν, η είσοδός τους στον εσωτερικό θάλαμο δεν αποτελεί ένα ιδιαίτερα απλό εγχείρημα.

«Υπάρχουν τόνοι χώματος, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κινηθούμε πολύ προσεκτικά», επισημαίνουν κάποια από τα μέλη της ανασκαφής, έχοντας στο μυαλό τους τις κατολισθήσεις που τους ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




real.gr
Τη στιγμή που τα τιμολόγια της ΔΕΗ παίρνουν κάθε χρόνο την… ανιούσα, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να υπολογίζουμε ακόμα και το παραμικρό κόστος κατανάλωσης για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Θέλοντας λοιπόν να μάθουμε πόσο «κοστίζουν» οι συσκευές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι, τα βάλαμε κάτω και με βάση το τρέχον τιμολόγιο της ΔΕΗ και την ενδεικτική τους ισχύ, καταλήξαμε στο τελικό τους κόστος ανά ώρα λειτουργίας.
Αν θέλετε να υπολογίσετε το πόσο θα σας… κάψουν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ δεν έχετε παρά να πολλαπλασιάσετε το κόστος που σας δίνουμε με τον χρόνο που χρησιμοποιείτε την κάθε συσκευή, μετά με την ημέρα και στο τέλος με τους μήνες (4).
Έτσι για παράδειγμα ένα ενδεικτικό κόστος για δύο ώρες χρήσης πλυντηρίου ρούχων εβδομαδιαίως για τέσσερις μήνες είναι: 2×4 = 8 ώρες τον μήνα x 4μήνες = 32 ώρες x 0,31€/ώρα = 10€.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα:
Πληρώνετε πολλά στο ρεύμα; – Δείτε πόσο καίει κάθε ηλεκτρική συσκευή - Φωτογραφία 2
* Το κόστος κατανάλωσης ανά κιλοβατώρα ανέρχεται στα 0,14€ και περιλαμβάνει χρέωση ενέργειας (0,07793€) χρέωση για εκπομπές αέριων ρύπων (0,01227€), χρέωση δικτύου μεταφοράς (0,00541€), λοιπές χρεώσεις (0,00046€), χρέωση δικτύου διανομής (0,0203€), χρέωση υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (0,00699€) και ΦΠΑ 13%. Ισχύει για καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
* Στο κόστος κατανάλωσης δεν συμπεριλαμβάνονται πάγιες χρεώσεις, δημοτικά τέλη, δημοτικοί φόροι και το «χαράτσι».
* Η ωριαία κατανάλωση είναι στρογγυλοποιημένη.
Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Γιαννακανδρόπουλο, Μηχανολόγο – Μηχανικό του ΕΜΠ και Ενεργειακό Επιθεωρητή για την πολύτιμη βοήθειά του στην δημιουργία του πίνακα.
Πηγή: in2life
Σε φαινόμενο του καλοκαιριού έχει αναδειχθεί η ιδιότυπη αλυσιδωτή εκστρατεία ενημέρωσης για την ενίσχυση ιδρύματος για την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο ένας διάσημος προκαλεί τον άλλον να μπουγελωθεί με παγωμένο νερό.

Μετά τους Ζάκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς, ο αστέρας του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς αποδέχτηκε την πρόκληση και το έκανε μάλιστα από την Ελλάδα όπου βρίσκεται για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο Τζέιμς αποδέχθηκε τις προκλήσεις από τον παίκτη των Θάντερ, Κέβιν Ντουράντ, και τον ηθοποιό, Κέβιν Χαρτ και μπουγελώθηκε με έναν κουβά κρύο νερό.

Στη συνέχεια με τη σειρά του ο «βασιλιάς» προκάλεσε τον γιο του, Λεμπρόν Τζέιμς τζ. αλλά και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτή είναι η δεύτερη πρόκληση που δέχεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από το ΝΒΑ, αφού το Σάββατο τον προκάλεσε και η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει απάντηση από τον Ομπάμα.

Το βίντεο ανέβασε ο ίσιος ο Τζέιμς στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram και όπως φαίνεται από την αντίδραση του, το κρύο νερό έβαλε δύσκολα στον «βασιλιά».


Οι σεκόγιες, τα υψηλότερα δέντρα στον κόσμο, απειλούνται από ξηρασία, πυρκαγιές, και την κλιματική αλλαγή.
Η σεκόγια είναι ένα αειθαλές, κωνοφόρο δέντρο που βρίσκεται μόνο σε μία στενή λωρίδα γης μήκους 750 χιλιομέτρων, από την πολιτεία του Όρεγκον ως την Καλιφόρνια. Η μεγαλύτερη σεκόγια έχει μετρηθεί στα 115,61 μέτρα, ενώ η ηλικία της ξεπερνάει πολλές φορές τα 1,800 χρόνια.
Όπως και άλλα μακρόβια δέντρα, οι σεκόγιες δεν είναι εξελιγμένες ώστε να αντέχουν δεκαετίες ξηρού καιρού με θερμοκρασίες που συνεχώς αυξάνονται. Επιπλέον τα σποριόφυτα και δενδρύλλια τους είναι επιρρεπή στις πυρκαγιές, οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν, ειδικά στα μεγαλύτερα υψόμετρα, σύμφωνα με Αμερικανούς οικολόγους.
Οι προσπάθειες διατήρησης των δέντρων δυσχεραίνονται επίσης από το πόσα λίγα γνωρίζουμε για τα δέντρα αυτά, τόσο για τα συστήματα ριζών τους, όσο και για το πώς πεθαίνουν.
Η αλλαγή του κλίματος είναι ένας από τους αρκετούς πολύπλοκους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην υγεία των μεγάλων δέντρων. Πολλά δάση έχουν αποδυναμωθεί από προβλήματα όπως ο κατακερματισμός των ενδιαιτημάτων, η ρύπανση του αέρα και η επιλεκτική αναπαραγωγή για ξυλεία. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν επίσης να εισάγουν νέες ασθένειες και έντομα, όπως και να προκαλέσουν πυρκαγιές.
«Το να προστατεύσουμε αυτά τα σεβάσμια δέντρα είναι μια πρόκληση», δήλωσε ο Νέηθαν Στήβενσον του Αμερικανικού Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. «Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να αρδεύουμε τις σεκόγιες, ή θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια γιγαντιαία προστατευτική ζώνη γύρω τους, έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να μπορούμε να το υπερασπιστούμε. Όλες οι επιλογές βρίσκονται υπό σοβαρή εξέταση», πρόσθεσε.

SHUTTERSTOCK
Οι σεκόγιες είναι τα υψηλότερα δέντρα στον κόσμο. Η μεγαλύτερη σεκόγια έχει μετρηθεί στα 115,61 μέτρα, ενώ η ηλικία της ξεπερνάει πολλές φορές τα 1,800 χρόνια.
Οι σεκόγιες οφείλουν τη μακροβιότητά τους στο γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Δεν παρουσιάζουν σοβαρές ασθένειες και δεν έχουν κάποιο έντομο ως φυσικό εχθρό, ενώ μπορούν να χάσουν 95 τοις εκατό του όγκου τους σε φωτιά και να επανέλθουν. Ωστόσο κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τις ακριβείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Το 2012, χάρις σε μία πρωτοβουλία ιδιωτικού παραγωγού ξυλείας, φυτεύτηκαν 130.000 σπόροι σεκόγιας σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες, σε μία προσπάθεια να «προλάβουν» την κλιματική αλλαγή και να βρουν νέο φιλικό περιβάλλον για τα δέντρα. Το πρόγραμμα της εταιρείας έχει στόχο να αυξήσει αυτό τον αριθμό στους 1,4 εκατομμύρια σπόρους, παρά τη σχετικά χαμηλή υλοτομική αξία της σεκόγιας.
naftemporiki.gr
Η ώρα της δικαίωσης αργεί πολλές φορές, αλλά για τον Λούη Τσάτουμα, ήρθε στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.

Ουσιαστικά το κορυφαίο του μετάλλιο, καθώς το ασημένιο στο Μπέρμιγχαμ το 2007, ήταν σε Ευρωπαϊκό Κλειστού, την ίδια χρονιά που «πέταξε» στα 8.66 μ. στο ασύλληπτο και ακατάρριπτο μέχρι σήμερα, πανελλήνιο ρεκόρ.

«Ηθελα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πονούσα στον αστράγαλο και αυτό είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Οι εμφανίσεις μου στους επόμενους αγώνες θα εξαρτηθούν από την πορεία του τραυματισμού μου. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην κοπέλα μου, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι στη Ζυρίχη, όμως, παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση», τόνισε ο πρωταθλητής μας στη μικτή ζώνη.

Στην ελβετική πόλη με το πρώτο εξαιρετικό άλμα (στα 8,15μ.) έφερε τον τελικό στα μέτρα του και είχε ήδη αγχώσει τους αντιπάλους του εκτός από τον Βρετανό Ράδερφορντ που έδειχνε και ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο Τσάτουμας είχε δει πολλές φορές το... έργο να χάνει στην τελευταία προσπάθεια ένα μετάλλιο (έχασε το χάλκινο το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Σόποτ, μένοντας 4ος, στην 6η προσπάθεια του Βραζιλιάνου Ντα Σίλβα ο οποίος πήρε τελικά το χρυσό ενώ ήταν εκτός τριάδας).

Παλαιότερα είχε χάσει το χρυσό στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα στο 6ο άλμα των αντιπάλων του, μένοντας τελικά τρίτος.

Αυτή τη φορά η τύχη του χαμογέλασε και ο Γάλλος Γκομίς στο τελευταίο του άλμα δεν του «έκλεψε» το ασημένιο μένοντας στα 8,14μ.

Ο σταθερότερος και πιο αξιόπιστος Τσάτουμας της τελευταίας δεκαετίας κατάφερε πολύ απλά να κάνει αυτό που είναι μέσα στις δυνατότητες του. Να ανέβει στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης. Αυτό…που άγγιξε κυριολεκτικά το χειμώνα στο Σόποτ. Αυτό που γεύτηκε πολλές φορές ως έφηβος και Νέος, αυτό που απόλαυσε τo 2007 στο Μπέρμιγχαμ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, που αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, εξασφάλισε ουσιαστικά το μετάλλιο, από το πρώτο του άλμα, όπου με ένα πολύ καλό πάτημα είδε τον πίνακα να γράφει 8,15 μ. (-0,4). O έμπειρος αθλητής μας στη συνέχεια έδειξε να πονάει, όμως, πάλεψε μέχρι το τελευταίο άλμα προκειμένου να απειλήσει τον νικητή του αγώνα, τον ολυμπιονίκη Γκρεγκ Ράδερφορντ που προσγειώθηκε στα 8.29 μέτρα και "κλείδωσε" το χρυσό μετάλλιο. Αυτός ήταν ο έβδομος φετινός αγώνας του αθλητή, όπου ολοκληρώθηκε με επίδοση καλύτερη από τα 8,00 μέτρα. Το μετάλλιο αυτό ήρθε να ολοκληρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τσάτουμα τα τελευταία χρόνια και να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος αθλητής.

Η τριάδα του τελικού έκλεισε με τον Γάλλο Καφετιέ Γκομί, που στο τελευταίο του άλμα προσγειώθηκε στα 8.14 μ., ενώ είχε από το τρίτο 8,13 μ., επίδοση που επίσης του έδινε την τρίτη θέση.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση μετά το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ και το 21ο στην ιστορία των αγώνων. Η χώρα μας ολοκλήρωσε τους αγώνες στην 17η θέση του πίνακα των μεταλλίων.

Τα αποτελέσματα του τελικού του μήκους:

Ράδερφορντ (Βρετανία) 8,29 μ.
Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) 8,15 μ.
Γκομί (Γαλλία) 8,14 μ.
Κασέρες (Ισπανία) 8,11 μ.
Τορνέους (Σουηδία) 8,09 μ.
Γκαισά (Ολλανδία) 8,08 μ.
Γιάζτσουκ (Πολωνία) 8,07 μ.
Ρέιφ (Γερμανία) 1,95 μ.
Τζέγκεντ (Βρετανία) 7,88 μ.
Μισάνς (Λετονία) 7,76 μ.
Τόμλινσον (Βρετανία) 7,75 μ.
Στραλκόβσκι (Πολωνία) 7,63 μ.
tanea.gr
Λήγει σήμερα Δευτέρα, 18 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις 434 προσλήψεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης.Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα απασχοληθεί στο δήμο με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών.
Οι προσλήψεις αυτές σκοπεύουν να καλύψουν τις πιεστικές ανάγκες που έχουν ανακύψει κατά κύριο λόγο στους ευαίσθητους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό για τη διενέργεια των νέων προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων θα γίνονται δεκτές αποκλειστικά ταχυδρομικά και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της υποβολής τους στα γραφεία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν εις διπλούν το έντυπο αίτησης με κωδικό ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3, συνοδευόμενο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάταξη, και να το υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση: Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, Τμήμα Μητρώων και Διαδικασιών Προσωπικού (υπόψη Αρτεμησίας Μπούρα), Βασιλέως Γεωργίου Α΄1, Τ.Κ. 546 40, Θεσσαλονίκη.
Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313 317.116, 2313 317.130 και 2313 317.131.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη σχετική προκήρυξη που εκδόθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης, από τα συνολικά 434 άτομα που σχεδιάζεται να προσληφθούν τα 429 θα απασχοληθούν στη διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και τα υπόλοιπα πέντε στη διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων.
Συγκεκριμένα, για να καλυφθούν οι ανάγκες στους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, πρόκειται να προσληφθούν 330 εργάτες καθαριότητας, 85 οδηγοί φορτηγών οχημάτων καθαριότητας (με επαγγελματική άδεια οδήγησης γ” και ε” κατηγορίας), δέκα οδηγοί τρικύκλων και τέσσερις χειριστές γερανοφόρων μηχανημάτων.
Σε ό,τι αφορά τη διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, πέντε χειριστές ανυψωτικών καλαθοφόρων μηχανημάτων.
Ο αρχικός προγραμματισμός του δήμου αφορούσε την πρόσληψη συνολικά 477 οκταμηνιτών. Παρότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε την έγκρισή του για το σύνολο των θέσεων αυτών, στην πορεία προέκυψε η ανάγκη ορισμένες ειδικότητες να αφαιρεθούν, καθώς εμπίπτουν στις διατάξεις για την αναστολή των προσλήψεων στο διάστημα που ακολουθεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές.
aftodioikisi.gr
Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co (FN) ανακοίνωσε την ανάκληση περίπου 160.000 Focus ST Sedan και Escape crossovers, μοντέλα 2013-2014, για να διορθώσει ένα πρόβλημα καλωδίωσης που θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση του κινητήρα.  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καλωδιώσεις για οχήματα με κινητήρες 2.0-λίτρων μπορεί να έχουν κακές ηλεκτρικές συνδέσεις, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα.

Περίπου 133.000 από τα μοντέλα που ανακαλούνται βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τα υπόλοιπα στον Καναδά και το Μεξικό, σύμφωνα με το Ρόιτερς.
news.gr
Το σεξ αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού, καθώς πολλοί το σκέφτονται αλλά λίγοι το συζητούν ανοιχτά.

Αποτελεί, ωστόσο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερευνητικά δεδομένα που μπορούν να μας διαφωτίσουν για τις άγνωστες πτυχές του.

Δείτε μερικές πικάντικες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη στυτική λειτουργία του άνδρα.

1. Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη στύσης
Η έκφραση της ανδρικής σεξουαλικότητας ποικίλλει ανάλογα με την περίσταση! Η αντανακλαστική στύση επέρχεται ως αποτέλεσμα της σωματικής επαφής. Η ψυχογενής στύση οφείλεται σε οπτικοακουστικά ερεθίσματα ή φαντασιώσεις και η νυχτερινή στύση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η στύση είναι ακούσια και μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

2. Το αλκοόλ δε βοηθάει
Ένα ποτηράκι κρασί θεωρείται αφροδισιακό, όμως η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας σε νεαρούς άνδρες.

3. Περισσότερος ύπνος για καλύτερη στύση
Η έλλειψη ύπνου πλήττει ανεπανόρθωτα τη λίμπιντο, άρα και την ικανότητα του άνδρα να επιτύχει ικανοποιητική στύση. Η ποιότητα του ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο σε δεκάδες επιμέρους λειτουργίες του οργανισμού κι έτσι η αϋπνία, ο διακοπτόμενος ύπνος και το ροχαλητό μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις επιδόσεις των ανδρών.

4. Ο τόπος και ο χρόνος παίζουν ρόλο
Είναι μύθος ότι ο άνδρας μπορεί να αποδώσει ερωτικά ανά πάσα ώρα και στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, ο άνδρας χρειάζεται ιδιωτικότητα, χρόνο και συναισθηματική εγγύτητα για να επιτύχει ικανοποιητική στύση. Αντιθέτως, οι επιβεβλημένες επαφές με στόχο τη σύλληψη, η παρουσία παιδιών και άλλων ατόμων στο σπίτι και οι επαφές σε εξωτερικούς χώρους επιδρούν αρνητικά.

5. Τα πράγματα μπορεί να πάρουν παράξενη... τροπή
Η κάμψη του πέους όταν επιτυγχάνεται η στύση είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική. Εάν όμως προκαλεί δυσφορία στον άνδρα μπορεί να οφείλεται στη νόσο Περονιέ, η οποία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ουλώδους ιστού στο εσωτερικό του πέους. Ο ουρολόγος θα πρέπει να κάνει τη σχετική εξέταση ώστε να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει τη διάγνωση.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!