Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Με µια σύντοµη έρευνα στην αγορά των διαφηµιστικών, θα διαπιστώσει κανείς ότι µια ανάρτηση στο Ιnstagram σε προφίλ influencer µπορεί να στοιχίσει από µερικές δεκάδες ευρώ (ξεκινώντας από τα προφίλ µε λίγες χιλιάδες ακολούθους) και να φτάσει ακόµη τα 1.000 ευρώ αν ο/η influencer έχει προβολή µε κάποιον τρόπο και στην τηλεόραση. Τα ποσά, δε, ξεφεύγουν αρκετά αν πρόκειται για προσωπικότητα µε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους. Ωστόσο, όπως σημειώνει σε έρευνά του το Έθνος, επειδή ούτε ο κόσµος είναι πια ανυποψίαστος, πόσω δε µάλλον οι εταιρείες που επιδιώκουν συνεργασίες µε influencers, πλέον η αγορά στρέφεται αργά αλλά σταθερά σε λογαριασµούς µε λιγότερους µεν αλλά πιο αυθεντικούς και «κανονικούς» ακολούθους. Εν ολίγοις σε λογαριασµούς micro-influencers.




Ο Μικ Τζάγκερ επέστρεψε στη σκηνή, χθες Παρασκευή, στην πρώτη του συναυλία μετά την εγχείρηση αντικατάστασης καρδιακής βαλβίδας στην οποία υποβλήθηκε τον Απρίλιο, καθώς οι Rolling Stones ξεκίνησαν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική.

Το βρετανικό γκρουπ ξεκίνησε το αμερικανικό σκέλος της περιοδείας του «No Filter» από το Σικάγο και το στάδιο Soldier Field, χωρητικότητας 61.500 ανθρώπων, μετά την αναβολή του εξαιτίας της επέμβασης του Τζάγκερ. Οι Rolling Stones θα κάνουν συνολικά 16 σταθμούς στις ΗΠΑ και έναν στο Οντάριο του Καναδά, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου στο Μαϊάμι.






Η χθεσινή sold-out συναυλία ξεκίνησε με το κλασικό τραγούδι «Street Fighting Μan» και τον Τζάγκερ, ντυμένο με στενό μαύρο τζιν και ασπρόμαυρο σακάκι, να εμφανίζεται χορεύονται στη σκηνή, τραγουδώντας και υψώνοντας τη γροθιά του.




Ο 75χρονος τραγουδιστής των Rolling Stones υποβλήθηκε σε εγχείρηση αντικατάστασης καρδιακής βαλβίδας τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη. Τον Μάιο διαβεβαίωσε τους φανς του ότι νιώθει καλά αναρτώντας ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο εμφανιζόταν να χορεύει σε ένα στούντιο.






«Το ξεπέρασε εύκολα», σχολίασε ο κιθαρίστας του γκρουπ Κιθ Ρίτσαρντς μιλώντας στην εφημερίδα Toronto Sun λίγο πριν τη συναυλία στο Σικάγο. «Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ροκάρει. Όπως λέω, δεν φάνηκε να είναι πρόβλημα στην πραγματικότητα».

Οι Rolling Stones ξεκίνησαν την περιοδεία «No Filter» από την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του 2017, με την τελευταία τους συναυλία να πραγματοποιείται τον Ιούλιο του 2018.






Σύμφωνα με την εταιρεία Pollstar, οι Rolling Stones κέρδισαν το 2018 από την περιοδεία αυτή 116 εκατομμύρια δολάρια.

Συναγερμός για «κύμα καύσωνα» στη Ισπανία, «σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα» σε ισχύ στο Παρίσι, προειδοποιήσεις για «ισχυρό καύσωνα» στο Βέλγιο: η Ευρώπη προετοιμάζεται για το κύμα ακραίας ζέστης που φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική και είναι πιθανόν να διατηρηθεί για ολόκληρη την εβδομάδα.
Θερμοκρασίες «άνω των 35°C», ίσως και μεγαλύτερες των 40°C θα επικρατήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά «δεν αποκλείεται και να παραταθούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου», προειδοποιεί η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET στο τελευταίο δελτίο της, προκαλώντας συναγερμό για τον επερχόμενο καύσωνα.
Οι βελγικές αρχές απηύθυναν επίσης προειδοποίηση για «ισχυρό κύμα ζέστης» που θα φθάσει τους 34° ή 35° από την Τρίτη, σύμφωνα με το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας.
Η Γερμανία περιμένει νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, όχι μόνο για τον Ιούνιο, αλλά για ολόκληρο το καλοκαίρι, που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τους 40,3°C, θερμοκρασία που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2015 στην Βαυαρία. Επιρρίπτοντας την ευθύνη στον άνεμο που έρχεται από την Σαχάρα, η Deutsche Wetter προβλέπει «τουλάχιστον μία εβδομάδα» καύσωνα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί κυρίως για «σφοδρές καταιγίδες», για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την Δευτέρα και την Τρίτη. Προβλέπεται «ζέστη, υγρασία και αστάθεια», σύμφωνα με το site του MetOffice.
Στην Γαλλία, ο αιφνίδιος και σφοδρός καύσωνας αναμένεται να σπρώξει το θερμόμετρο μέχρι τους 40°C σε πολλές περιοχές από την Τρίτη, ανάμεσά τους και στο Παρίσι, όπου σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα 3ου βαθμού στην 4βαθμη κλίμακα έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών, των παιδιών και των αστέγων.
Η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η πτήση από το Κεμπέκ στο Τορόντο για μία γυναίκα, καθώς όπως η ίδια κατήγγειλε την… ξέχασαν και όταν ξύπνησε ήρθε «αντιμέτωπη» με ένα άδειο και σκοτεινό αεροπλάνο.
Σύμφωνα με όσα έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η Τίφανι Άνταμς το ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Ιουνίου.
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πτήσης αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε διαπίστωσε πως ήταν κλειδωμένη μέσα στο –άδειο και σκοτεινό- αεροπλάνο, το οποίο ήταν σταθμευμένο μακριά από το πιο κοντινό terminal.
Προσπάθησε να επικοινωνήσει με μία φίλη της μέσω του κινητού τηλεφώνου της, αλλά δεν επαρκούσε η μπαταρία και δεν υπήρχε κανένας τρόπος, φυσικά, να φορτίσει το κινητό της. Έπαθε σοκ, όπως η ίδια λέει και άρχισε να αναζητεί τρόπους για να… απεγκλωβιστεί.
Τελικά βρήκε έναν φακό, αλλά και ένα εγχειρίδιο για το πώς μπορεί να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου. Όταν τα κατάφερε, όμως, συνειδητοποίησε ότι το ύψος ήταν πολύ μεγάλο για να πηδήξει και άρχισε να κάνει σήματα με τον φακό.
Μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή, καθώς ένας υπάλληλος του αεροδρομίου την είδε και κατευθύνθηκε προς το μέρος της. «Με ρώτησε πως είναι δυνατόν να ξέχασαν έναν άνθρωπο μέσα στο αεροπλάνο, του απάντησα ότι έχω την ίδια απορία», έγραψε η Τίφανι Άνταμς.
Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε το περιστατικό και έκανε γνωστό πως διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι ευθύνονται για την περιπέτεια που βίωσε η γυναίκα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!