Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Μελβούρνη με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του 36χρονου Ramis Jonuzi.
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος νοίκιασε ένα σπίτι στη Μελβούρνη, μέσω της πλατφόρμας Airbnb και δολοφονήθηκε από τρεις άνδρες που έμεναν στο σπίτι, ενώ πριν τη δολοφονία ο ένας τον βίασε με τη χρήση ενός αντικειμένου.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο 36χρονος Craig Levy και ο 37χρονος Ryan Smart κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, ενώ ο 41χρονος Jason Colton για βιασμό και ανθρωποκτονία.
Η πλατφόρμα, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τη στήριξη στην οικογένεια του θύματος. «Αυτή η απεχθής πράξη παραβιάζει όλα όσα στηρίζει η παγκόσμια κοινότητα της Airbnb. Θα βοηθήσουμε στην έρευνα της Δικαιοσύνης» ανέφερε.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου.

Από αύριο 1η του μηνός και για τις επόμενες 15 μέρες θα ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα. Μάλιστα, τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προτείνει στα μέλη του να ανοίξουν τα καταστήματά τους εκείνη την μέρα από τις 11:00 το πρωί έως τις 18.00.
Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και κατά τη διενέργειά τους εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Στο διάστημα αυτό, δίνεται από τον νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.
Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.
Τέλος,ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προτείνει στα μέλη του να ανοίξουν τα καταστήματά τους από τις 11:00 το πρωί έως τις 18.00, ενώ καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Πριν καν συμπληρωθεί μία μέρα αφότου ο Κέβιν Σπέισι ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καταγγελία που έκανε σε βάρος του ηθοποιός για σεξουαλική παρενόχληση παιδιού, η Netflix έκανε γνωστό ότι η δημοφιλής σειρά House of Cards θα σταματήσει μετά την έκτη σεζόν του, τα γυρίσματα της οποίας είναι σε εξέλιξη. Η τελευταία σεζόν με 13 επεισόδια πρόκειται να προβληθεί το 2018.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την κίνηση του Σπέισι να βγει δημοσίως και να ζητήσει συγγνώμη από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον πρώτο το 1986. Τότε ο Ραπ ήταν 14 ετών και ο Σπέισι 26. Ο τελευταίος πάντως υποστηρίζει ότι δεν θυμάται.
Ο 54χρονος σήμερα Σπέισι συγκρίνεται πλέον από πολλούς με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, καθώς στην ξαφνική ανάγκη του να δημοσιοποιήσει την σεξουαλικότητά του βλέπουν έναν επιδέξιο χειρισμό για να αποφύγει τις συνέπειες.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την ομοφυλόφιλη κοινότητα του Χόλιγουντ. Η Ρόσι Ο’Ντόνελ, έγραψε: “Δεν θυμάμαι το περιστατικό, πριν από 30 χρόνια; Γ…σου Κέβιν. Όλοι γνωρίζαμε για σένα, όπως και για τον Χάρβεϊ. Ελπίζω περισσότεροι άνδρες να βγουν μπροστά και να μιλήσουν”.
Ο πρωταγωνιστής του Star Trek Τζορτζ Τακέι τόνισε, από την πλευρά του: “Όταν η δύναμη χρησιμοποιείται για μια μη συναινετική κατάσταση, είναι λάθος”.
πηγή: news247.gr
Υπάλληλος του Lidl απολύθηκε επειδή δούλευε «πολύ σκληρά»
Σε όλες τις δουλειές υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν πάντα κάτι... παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που συνήθως εκτιμάται από τη διοίκηση της εταιρείας. Όχι όμως στην περίπτωση ενός υποκαταστήματος του Lidl στη Βαρκελώνη, όπου ένας μάνατζερ απολύθηκε ακριβώς επειδή ήταν τόσο αφοσιωμένος στη δουλειά του.
Όπως λέει ο ίδιος, που πλέον μηνύει την εταιρεία για άδικη απόλυση πήγαινε στη δουλειά του κάθε μέρα στις 5 το πρωί καθώς ήθελε να είναι όλα έτοιμα από νωρίς. Όμως σύμφωνα με την αιτιολογία απόλυσης «ο μάνατζερ παρέβαινε πολλούς κανόνες», όπως οι υπερωρίες που δεν πληρώνονταν, το γεγονός ότι βρισκόταν μόνος του στο υποκατάστημα κ.α.
Σύμφωνα πάντως με τον δικηγόρο του μάνατζερ, η διοίκηση του σουπερμάρκετ ποτέ δεν του ζήτησε να σταματήσει να έρχεται νωρίτερα, αντίθετα επωφελήθηκε από τις υπερωρίες του.
Πόσο μπορείς να αντέξεις στο διάστημα χωρίς στολή;
Τι θα συμβεί αν κάποιος «κυκλοφορήσει» στο διάστημα χωρίς στολή; Σύμφωνα με το video του businessinsider.com, ένα πράγμα δεν πρέπει να κάνει: να κρατήσει την ανάσα του! Το κενό του χώρου θα τραβήξει τον αέρα από το σώμα. Έτσι, αν παραμείνει αέρας στους πνεύμονες, θα ανατιναχτούν.
Τα δυσάρεστα όμως δεν σταματούν εδώ...
Το οξυγόνο στο υπόλοιπο σώμα θα επεκταθεί. Το σώμα θα γίνει σαν μπαλόνι, αλλά δεν θα εκραγεί μιας και το δέρμα είναι αρκετά ελαστικό.
Οποιοδήποτε εκτεθειμένο υγρό θα αρχίσει να εξατμίζεται. Έτσι οι επιφάνειες της γλώσσας και των ματιών θα βράσουν.
Η λιποθυμία θα επέλθει στα 15 δευτερόλεπτα. Στα 90 δευτερόλεπτα, θα έρθει η ασφυξία. Επειδή κάνει πολύ κρύο στο διάστημα, τελικά το σώμα θα παγώσει. Ανάλογα με τη θέση του, αυτό μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 26 ώρες, εντός εάν είναι κοντά σε ένα αστέρι. Όπως και να έχει, το σώμα θα παραμείνει έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κατά το video, τα βακτήρια θα αρχίσουν να το τρώνε από μέσα προς τα έξω, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι η αποσύνθεση του σώματος θα είναι αργή. Θα μπορούσε να «κυκλοφορεί» στο διάστημα, αμετάβλητο, για εκατομμύρια χρόνια.
Ποιος ξέρει, ίσως μια εξελιγμένη εξωγήινη φυλή το ανακαλύψει...

Μισθό που ξεπερνάει τις 220.000 ευρώ προσφέρει εταιρεία για εργασία στο Ντουμπάι και δεν ζητάει ιδιαίτερη προϋπηρεσία και διπλώματα.
Αν έχεις δυναμική προσωπικότητα, ικανότητα στις πωλήσεις και την επιθυμία να ζήσεις σε μια εξωτική τοποθεσία, με ετήσιο μισθό 200.000 λίρες Αγγλίας, τότε αυτή θα μπορούσε να είναι η δουλειά των ονείρων σου.
Βρετανική κτηματομεσιτική εταιρεία αναζητεί υπάλληλο για το γραφείο της στο Ντουμπάι, με μοναδικό προσόν, το δίπλωμα οδήγησης, με μισθό περίπου 226.000 ευρώ τον χρόνο.
Η κτηματομεσιτική «Allsopp & Allsopp», δεν ζητεί ούτε σπουδές, ούτε την γνώση ξένων γλωσσών, ούτε ιδιαίτερη προϋπηρεσία.
Τα βασικά προσόντα για τον υπάλληλο είναι να διαθέτει «δυναμική προσωπικότητα» και «ικανότητα στις πωλήσεις».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!