Παρασκευή 29 Μαΐου 2020


Την αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου ότι «οι Έλληνες θέλουν Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ιησού Χριστό».
Ο γνωστός συγγραφέας σχολίασε μέσω facebook ότι «Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή -πόσω μάλλον η Θρησκοκαπηλία και η Εθνοκαπηλία, δύο από τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εάν καταφέρεις, μάλιστα, και την συνδυάσεις με τη Φαιδρότητα, δεν πρόκειται να πεινάσεις ποτέ, Κωνσταντίνε· και στη Βουλή να μην ξαναμπείς, σε περιμένει το Δελφινάριο».
Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου:
«Οι Έλληνες θέλουν Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ιησού Χριστό», είχε γράψει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και συνέχισε: «Αυτό που λέμε είναι ότι η επιτροπή καλείται να δει το πράγμα καλύτερα και να περιλάβει στις μέριμνες της περισσότερους Έλληνες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διχάσουμε όσους έχει προσπαθήσει να δικάσει ο κεντρώος Μητσοτάκης. Δεν άνοιξε κανένα θέμα για τον Λαμπράκη, επ’ ευκαιρία αυτού είπαμε να το δούμε λίγο. Το ζήτημα είναι να ρίξεις φως στις δυνάμεις που μας ένωσαν. Πολλοί Έλληνες κοιτούν με σκεπτικισμό το έργο της επιτροπής, γιατί δεν εντάσσει περισσότερα στοιχεία από την κοινή μας παράδοση. Οι Έλληνες θέλουν Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ιησού Χριστό».
Η αντίδραση Τατσόπουλου
«Να υποθέσουμε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν πάντοτε στο πλευρό μας, ακόμη και όταν χάναμε στο πεδίο της μάχης -θα βαριόταν τότε να παρέμβει ή θα ήταν αλλού απασχολημένος. Να υποθέσουμε επίσης ότι ο Καραϊσκάκης πολεμούσε πάντοτε στο πλευρό του Κολοκοτρώνη, ακόμη και όταν προσπαθούσε ο Καραϊσκάκης να εξοντώσει τον Κολοκοτρώνη, όπως και ο Κολοκοτρώνης τον Καραϊσκάκη. Ψιλά γράμματα. Σε τίποτε από όλα αυτά δεν υποχρεώνεσαι να απαντήσεις, όταν πιστεύεις ακράδαντα ότι απευθύνεσαι σε ένα εκλογικό ακροατήριο με νοημοσύνη νηπίου. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή -πόσω μάλλον η Θρησκοκαπηλία και η Εθνοκαπηλία, δύο από τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εάν καταφέρεις, μάλιστα, και την συνδυάσεις με τη Φαιδρότητα, δεν πρόκειται να πεινάσεις ποτέ, Κωνσταντίνε· και στη Βουλή να μην ξαναμπείς, σε περιμένει το Δελφινάριο».

Κύμα διαδηλώσεων και αναταραχή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό.
Η Μινεάπολη των ΗΠΑ φλέγεται κυριολεκτικά από την οργή των διαδηλωτών, ενώ εικόνες απόλυτου χάους εκτυλίσσονται κάθε βράδυ.
Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι δηλώσεις του δημάρχου, Τζέικομπ Φρέι, ο οποίος μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Φλόιντ.
Ο δήμαρχος δεν διστάζει να τα πει έξω από τα δόντια όσα πιστεύει υποστηρίζοντας ότι ο 46χρονος άνδρας δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό με τους συναδέλφους τους να παρακολουθούν το κτηνώδες θέαμα, ατάραχοι.
Στη συνέντευξή του, ο δήμαρχος της Mινεάπολης ζήτησε να απαγγελθεί κατηγορία για φόνο στον λευκό αστυνομικό όταν άρχισε να σχολιάζει το επίμαχο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.
«Θα ζούσε σήμερα αν ήταν λευκός», είπε ο Φρέι για τον άτυχο άνδρα.
«Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, ο αστυνομικός είναι αυτός που τον σκότωσε».
Ο δήμαρχος μάλιστα δέχτηκε και «πυρά» από τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε tweet του τον χαρακτήρισε αδύναμο και τον κάλεσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα και σε χρήση όπλων από την αστυνομία αν η κατάσταση δεν τεθεί υπό έλεγχο, με το twitter να «κατεβάζει» την ανάρτησή του.
«Αδυναμία είναι να αρνείσαι να αναλάβεις την ευθύνη για τις δικές σου ενέργειες και να κουνάς το δάχτυλο σε κάποιον άλλο σε περίοδο κρίσης», ήταν η αποστομωτική απάντηση του Αμερικανού δημάρχου, Τζέικομπ Φρέι.
Formula 1: Η Williams σκέφτεται την πώληση της ομάδας της
Η Williams σκέφτεται να πουλήσει την αγωνιστική ομάδα, που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 λόγω μεγάλων οικονομικών δυσκολιών.
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρία της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την Williams Grand Prix Holdings (WGPH), τα κέρδη της εταιρίας μειώθηκαν από το 2019 (117.6 εκατ. δολάρια), σε 95.4 εκατ. το 2020 και το διοικητικό συμβούλιο της WGPH εξετάζει την πώληση του αγωνιστικού τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Προσευχή στην Αγία Σοφία θα γίνει αύριο Παρασκευή, με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση αυτή κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του το απόγευμα της Πέμπτης. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν η προσευχή θα διαβαστεί εντός της Αγίας Σοφίας ή στον προαύλιο χώρο της.
Πάντως, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ακυρώθηκε η προσευχή έξω από την Αγιά Σοφιά που προγραμματιζόταν για αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, όποτε και τα τζαμιά στη χώρα ανοίγουν ξανά μετά το «λουκέτο» λόγω κορονοϊού.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!