Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015


Το Apple Music είναι γεγονός και παρακάτω μιας και το ζητήσατε σας έχουμε ένα πλήρη οδηγό για το πως να κάνετε εγγραφή σε αυτή την νέα μουσική υπηρεσία της Apple.

Να τονίσουμε πως εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας στην ενεργοποίηση του capital control στις ελληνικές τράπεζες έχει επίπτωση στο App Store – iTunes Store και γενικά σε οτιδήποτε θα χρειαστεί έγκριση για ενέργειες μέσω Ελληνικών πιστωτικών καρτών.

Πώς να κάνετε εγγραφή στο Apple Music στο iPhone, iPad ή iPod Touch

• Αναβαθμίστε το iPhone, iPad, ή iPod touch στην iOS 8.4 έκδοση.

• Μετά την εγκατάσταση και επανεκκίνηση ανοίξτε την Music εφαρμογή. Θα δείτε μια οθόνη να σας καλωσορίζει στην νέα αυτή υπηρεσία. Κάντε tap πάνω στο Start 3 Month Free Trial για να ξεκινήσετε την διαδικασία εγγραφής.

Αν κάνατε tap στο Go to My Music μετά από την προηγούμενη οθόνη μπορείτε πάντα να γυρίσετε στην εγγραφή σας κάνοντας tap πάνω στο Account εικονίδιο στην πάνω αριστερή γωνία της Music εφαρμογής και εν συνεχεία κάνοντας tap στο Join Apple Music.

• Διαλέξτε το πλάνο που επιθυμείτε: $9.99/μήνα για μονό πλάνο ή $14.99 για οικογενειακό πλάνο που υποστηρίζει μέχρι και 6 μέλη. Κάντε Tap σε αυτό που θέλετε (Δεν θα χρεωθείτε τους τρεις πρώτους μήνες)

• Κάντε Sign in στο iTunes Store με το Apple ID και τον κωδικό σας. Μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσετε με τους νέους iTunes terms and conditions, αν δεν το έχετε κάνει ήδη

• Confirm – Επιβεβαιώστε πως θέλετε να κάνετε εγγραφή με το Apple Music.

Είστε έτοιμοι και μπορείτε να απολαύσετε τους τρεις πρώτους μήνες αυτής της υπηρεσίας εντελώς δωρεάν

Πώς να κάνετε εγγραφή στο Apple Music στο Mac σας

• Αναβαθμίστε το iTunes στο Mac σας στο iTunes 12.2.

• Μετά την εγκατάσταση και την επανεκκίνηση ανοίξτε το iTunes. Θα δείτε μια οθόνη που θα σας καλωσορίζει στο Apple Music; αν όχι τότε κάντε κλικ στο For You tab στο πάνω μέρος της εφαρμογής. Επιλέξτε Join Apple Music για να ξεκινήσετε την διαδικασία εγγραφής. Αν κάνατε tap στο Go to My Music μπορείτε πάντα να γυρίσετε πίσω στην διαδικασία εγγραφής από το Account > Apple Music από την μπάρα του μενού

• Διαλέξτε το πλάνο που επιθυμείτε: $9.99/μήνα για μονό πλάνο ή $14.99 για οικογενειακό πλάνο που υποστηρίζει μέχρι και 6 μέλη. Κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε (Δεν θα χρεωθείτε τους τρεις πρώτους μήνες)

• Κάντε Sign in στο iTunes Store με το Apple ID και τον κωδικό σας. Μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσετε με τους νέους iTunes terms and conditions, αν δεν το έχετε κάνει ήδη

• Confirm – Επιβεβαιώστε πως θέλετε να κάνετε εγγραφή με το Apple Music και επιλέξτε αν θέλετε να κάνετε upload την μουσική σας βιβλιοθήκη στο iCloud Music Library

Είστε έτοιμοι και μπορείτε να απολαύσετε τους τρεις πρώτους μήνες αυτής της υπηρεσίας εντελώς δωρεάν

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συνδρομή του Apple Music

Αν δεν θέλετε το Apple Music αυτόματα να χρεώνει την κάρτα σας μετά την πάροδο των τριών δωρεάν μηνών ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

• Ανοίξτε το Apple Music.

• Κάντε Tap στο Account εικονίδιο στο πάνω αριστερό μέρος της εφαρμογή και μετά κάντε tap στο View Apple ID.

• Επιλέξτε Manage κάτω από το Subscriptions.

• Κάντε tap στο Your Membership πάνω από το Apple Music Membership.

• Γυρίστε τον slider δίπλα στο Automatic Renewal στην θέση Off.

Μόλις απενεργοποιήσετε την αυτόματη συνδρομή θα πρέπει να γυρίσετε ξανά πίσω για την ενεργοποιήσετε εκ νέου όταν λήξει η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνες, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στην ανάπτυξη και τη σωματική διάπλαση των παιδιών. 
Μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα σε περιπτώσεις δυσανεξίας στη λακτόζη, προσφέροντας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. 
Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της διάρροιας, της δυσκοιλιότητας και άλλων εντερικών διαταραχών. 
Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία ασθενών με αντιβιοτικά, για την αποτροπή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών στο εντερικό σύστημα. 
Βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος, της τερηδόνας και της ουλίτιδας, λόγω της δράσης των ενεργών βακτηρίων που περιέχει. 
Μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος σε περιπτώσεις ακμής, αλλά και στην πρόληψη των εκζεμάτων σε βρέφη.
Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Δρα κατά των κολπικών μολύνσεων και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. 
Αποτελεί καλή επιλογή γλυκού, συνοδευόμενο με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς, αλλά και σε μορφή smoothie. 
Kαλή επιλογή και για σνακ, καθώς εκτός από τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες, μας χορταίνει με λίγες θερμίδες .
mednutrition.gr


Έτοιμος να αποχωριστεί το εξοχικό του στη λίμνη Κόμο, μετά από 13 χρόνια, φέρεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δέχθηκε πρόταση να το πουλήσει έναντι 90 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με το Page Six της New York Post, ο γόης του Hollywood έχει κουραστεί από την «πολιορκία» των παπαράτσι κάθε φορά που βρίσκεται στο εξοχικό του, στο οποίο κατά καιρούς φιλοξενεί και διάσημους φίλους του.

Μάλιστα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, τον περασμένο Απρίλιο, ο δήμαρχος εξέδωσε απαγορευτικό, απειλώντας με πρόστιμο 545 ευρώ όποιον πλησιάσει το σπίτι του Κλούνεϊ σε απόσταση 100 μέτρων.



«Ο Τζορτζ αγαπά την περιοχή και τους κατοίκους, αλλά ανησυχεί για την δημοσιότητα που παίρνει η παρουσία του εκεί. Δέχθηκε μία καλή προσφορά για την βίλα, την οποία σκέφτεται να αποδεχθεί και να αγοράσει σπίτι σε άλλη περιοχή της Ιταλίας, λιγότερο προσβάσιμη στους φωτογράφους», αναφέρει πηγή στο αμερικανικό έντυπο.



Ο 54χρονος σταρ αγόρασε την έκταση -που περιλαμβάνει δύο σπίτια, την βίλα Ολεάντρα και την βίλα Μαργκαρίτα- στο χωριουδάκι Λάιλο το 2002, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ. Στη διάθεσή του έχει 25 δωμάτια,«φάτσα» στο νερό και την απέναντι γραφική ακτή, μικρή μαρίνα και πισίνα.



Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζορτζ σκέφτεται να αποχωριστεί το «τσαρδάκι» του: το 2007 έφτασε ένα βήμα πριν την πώληση, όταν ο τότε δήμαρχος αποφάσισε να κατασκευαστεί ένα μικρό λιμανάκι κοντά στις βίλες του, σχέδιο που «ναυάγησε» μετά την αντίδραση του ηθοποιού.



Σημειώνουμε ότι τα διαθέσιμα σπίτια στην περιοχή είναι δυσεύρετα και σπάνια κάποιο από αυτά βγαίνει στο «σφυρί», με αποτέλεσμα κατά καιρούς να γίνονται προτάσεις αγοράς έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, όπως αυτό που φέρεται να προσφέρουν στον ηθοποιό.

ΠΗΓΗ: star.gr

Την εφιαλτική προοπτική τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες να τελειώσουν στις επόμενες 80 ώρες και περιγράφει τραπεζίτης στους Times του Λονδίνου.
Τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ΑΤΜ διαρκούν για άλλες 80 ώρες ανέφερε και πρόσθεσε «Την Κυριακή, την ημέρα του δημοψηφίσματος, μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζήτηση για αναλήψεις»
Πλησιάζει ο εφιάλτης της Κύπρου;
Ο εφιάλτης της Κύπρου και το bail-in στις τράπεζες, έχει αρχίσει και συζητείται έντονα, με τους αναλυτές να έχουν ήδη αρχίσει τους… υπολογισμούς.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υιοθετήσει την οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (Bank Recovery Resolution Directive – BRRD) η οποία ουσιαστικά προβλέπει πως από το 2015 η διάσωση των τραπεζών γίνεται με ίδια μέσα (bail in) και όχι με χρήματα των φορολογουμένων (bail out). Η οδηγία προστατεύει μόνο τις εγγυημένες καταθέσεις, δηλαδή τις καταθέσεις κάτω από 100 χιλιάδες ευρώ. Αυτή η οδηγία ήρθε με αφορμή την κρίση στην Κύπρο το 2013.

Η γοητεία του James Bond είναι διαχρονική και το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που έχει δίπλα του. Από την Ούρσουλα Άντρες μέχρι τη Λέα Σεϊντού του επερχόμενου «Spectre», πολλές είναι οι μοιραίες γυναίκες πουβρέθηκαν στο πλευρό του 007 και έτσι τους άνοιξε ο δρόμος για να κάνουν καριέρα.
Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί στις αίθουσες η ταινία «Σχέση 5 με 7», μια γλυκόπικρη κομεντί στην οποία πρωταγωνιστεί η Μπερενίς Μαρλό, γνωστή μας και ως Σεβερίν από το «Skyfall». Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στην πορεία των Bond girls μετά το πέρας της αποστολής τους δίπλα στον Βρετανό πράκτορα. Θα ξεκινήσουμε από το 1995 και το «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια», οπότε και ξεκινάει η σύγχρονη εποχή του James Bond.

Ιζαμπέλα Σκορούπκο
Ταινία: Επιχείρηση Χρυσά Μάτια
Κωδικό όνομα: Νατάλια Σιμόνοβα
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Η πολωνή ηθοποιός με καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ έζησε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούσαν με το «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» και πράγματι ήταν συμπαθητική χωρίς να προβάλει το σεξ απίλ της, ωστόσο δεν έκανε και πολλά στη συνέχεια. Σημαντικότερη δουλειά της είναι «Το βασίλειο της φωτιάς» δίπλα στους Κρίστιαν Μπέιλ, Μάθιου Μακόναχι και Τζέραλντ Μπάτλερ. Με τα σημερινά δεδομένα μιλάμε για ένα εντελώς ξεπερασμένο και ανούσιο blockbuster με δράκους να καίνε την Αγγλία, το καλοκαίρι του 2002 αγκαλιάστηκε πάντως από το κοινό και τα πήγε ικανοποιητικά στο box office.

Φάμκε Γιάνσεν
Ταινία: Επιχείρηση Χρυσά Μάτια
Κωδικό όνομα: Ξένια Ονατόπ
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Η Φάμκε Γιάνσεν δε δυσκολεύτηκε καθόλου να σαγηνεύσει τον ανδρικό πληθυσμό ενσαρκώνοντας την επικίνδυνη Ξένια Ονατόπ. Στη συνέχεια συμμετείχε σε αρκετές ταινίες και σειρές και δεν έμεινε στη λήθη, τίποτα δε συγκρίνεται πάντως με την παρουσία της στη σειρά ταινιών X-Men ως Phoenix. Κρίμα που το «X-Men: Η τελική αναμέτρηση» ήταν τόσο πρόχειρο και δεν τη βοήθησε να αναδείξει το χαρακτήρα της.

Μισέλ Γέο
Ταινία: Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει
Κωδικό όνομα: Γουάι Λιν
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Στην περίπτωση της Μαλαισιανής Μισέλ Γέο η πιο γνωστή στιγμή στην καριέρα της δεν είναι η συμμετοχή της στο πλευρό του Bond, αλλά αυτή στο «Τίγρης και δράκος» του Ανγκ Λι. Οι πολεμικές τέχνες μπλέκουν με το συναίσθημα και το αποτέλεσμα έχει χαραχτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σινεμά.

Τέρι Χάτσερ
Ταινία: Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει:
Κωδικό όνομα: Πάρις Κάρβερ
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond:  Η περίπτωση της Τέρι Χάτσερ είναι ιδιαίτερη, καθώς οι πιο… σέξι στιγμές της ήρθαν μετά το πέρασμά της ως Bond girl. Γιατί ωραία η Πάρις Κάρβερ, αλλά μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές Σε Απόγνωση» κατάφερε να χτίσει το όνομά της.

Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ταινία: Ο κόσμος δεν είναι αρκετός
Κωδικό όνομα: Κρίστμας Τζόουνς
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Η Ντενίζ Ρίτσαρντς αναδείχθηκε σε σύμβολο του σεξ των late 90s, μόνο για να πέσει απότομα στην αφάνεια στη συνέχεια. Δεν υπάρχει καμία αξιόλογη στιγμή μετά την παρουσία της δίπλα στον Πιρς Μπρόσναν και αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι, θα ήταν η guest εμφάνισή της στην κωμική σειρά «30 Rock». Από τα στενάχωρα θύματα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Σοφί Μαρσό
Ταινία: Ο κόσμος δεν είναι αρκετός
Κωδικό όνομα: Ηλέκτρα Κινγκ
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Μετά τον James Bond, η Σοφί Μαρσό έπεσε με τα μούτρα στο είδος της εμπορικής γαλλικής κωμωδίας. Στο εμπορικό κομμάτι σίγουρα τα πηγαίνει περίφημα, αλλά από εκεί και πέρα δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε τις διαφορές στις ταινίες της οπότε θα αφήσουμε εσάς να επιλέξετε ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή την οποία πετύχατε κάποιο καλοκαίρι σε θερινό.

Χάλι Μπέρι
Ταινία: Πέθανε μια άλλη μέρα
Κωδικό όνομα: Τζινξ
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Η σκηνή που η Χάλι Μπέρι βγαίνει με το μπικίνι από τη θάλασσα είναι και ο μόνος λόγος που θυμόμαστε το «Πέθανε μια άλλη μέρα», ίσως (η αμφιβολία είναι κολακευτική) η χειρότερη ταινία James Bond. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η Μπέρι ήταν πρώτο όνομα στο Χόλιγουντ, μετά την τραγωδία του «Catwoman» η καριέρα της πήρε όμως την κατιούσα. Η εμπορική κορυφή της ήρθε στις ταινίες X-Men που συνεχίστηκαν και μετά το «Πέθανε μια άλλη μέρα». Παρόλα αυτά, στα 48 της δε δείχνει διατεθειμένη να γεράσει και δείχνει γοητευτική όσο ποτέ.

Ρόζαμουντ Πάικ
Ταινία: Πέθανε μια άλλη μέρα
Κωδικό όνομα: Μιράντα Φροστ
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Άργησε λίγο να πάρει μπροστά, αλλά αυτή τη στιγμή η καριέρα της Ρόζαμουντ Πάικ βρίσκεται στα ύψη. Μας συστήθηκε ως ice queen στο «Πέθανε μια άλλη μέρα», ξεχωρίζοντας για το αριστοκρατικό λονδρέζικο παρουσιαστικό της, το μεγάλο «μπαμ» ήρθε πάντως δώδεκα χρόνια μετά με «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε». Ο Ντέιβιντ Φίντσερ της έδωσε την ευκαιρία και αυτή δεν την άφησε να πάει χαμένη, φτάνοντας μέχρι τα Όσκαρ.

Εύα Γκριν
Ταινία: Casino Royale
Κωδικό όνομα: Βέσπερ Λιντ
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Από τις πιο σωστές επιλογές για Bond girl που δικαιώθηκε πανηγυρικά φέρνοντας την κλάση πίσω στο ρόλο. Ακόμη και το όνομά της στην ταινία κλείνει το μάτι στη χρυσή εποχή του 007. Η καριέρα της Γκριν είναι ιδιαίτερη με συγκεκριμένες επιλογές που ταιριάζουν στο γκόθικ προφίλ της. Ως εκ τούτου, ως σημαντικότερη στιγμή της μετά το «Casino Royale» δεν μπορούμε παρά να επιλέξουμε το τηλεοπτικό «Penny Dreadful», μια σειρά που τοποθετείται στην Αγγλία του 19ου αιώνα και έχει χτιστεί ακριβώς γύρω από την παρουσία της Γκριν.

Όλγα Κιριλένκο
Ταινία: Quantum of Solace
Κωδικό όνομα: Καμίλ Μόντες
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Η εντυπωσιακή Όλγα Κιριλένκο παρέλαβε επάξια τη σκυτάλη από την Εύα Γκριν. Τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές της και θα ξεχωρίσουμε την παρουσία της στο «Μέχρι το θαύμα» του Τέρενς Μάλικ. Η νατουραλιστική ερμηνεία της ανέδειξε τη φυσική ομορφιά της και απέδειξε ότι πίσω από την εμφάνιση κρύβεται ένα πολύπλευρο ταλέντο.

Τζέμα Άρτερτον
Ταινία: Quantum of Solace
Κωδικό όνομα: Στρόμπερι Φιλντς
Η σημαντικότερη στιγμή μετά τον James Bond: Ίσως ο συνδυασμός Όλγα Κιριλένκο-Τζέμα Άρτερτον να είναι και ο καλύτερος που έχει υπάρξει ποτέ σε ταινία James Bond και είναι κρίμα που η ταινία είναι η χειρότερη της εποχής του Ντάνιελ Κρεγκ. Η αδιαπραγμάτευτα ερωτική αύρα της Άρτερτον αξιοποιήθηκε στο έπακρο στο «Byzantium» του Νιλ Τζόρνταν. Κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία το βραβείο της πιο σέξι βρετανικής προφοράς.
Η ταινία «Σχέση 5 με 7» κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 και στη νοτιά Κρήτη 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η διαφορά μεταξύ του “ναι” και του “όχι” σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Το Έθνος είναι 1,4%. Η “μάχη” είναι οριακή καθώς η διαφορά είναι κοντά στη μιαμιση μονάδα, μέσα στο όριο δηλαδή του στατιστικού λάθους. Σύμφωνα με την Αlco στην πρόθεση ψήφου το “ναι” παίρνει ποσοστό 41,5%, ενώ το “όχι” ποσοστό 40,2% . Στην αναγωγή επί των έγκυρων το “ναι” συγκεντρώνει ποσοστό 44,8% ενώ το “όχι” συγκεντρώνει ποσοστό 43,4%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που κινείται στο 11,8%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 61% των πολιτών πιστεύει ότι με το όχι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ. Παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό 74% λέει «ναι» στο ευρώ και ένα ποσοστό 15% θέλει εθνικό νόμισμα.
dimoskopisi
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!