Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015


Εάν σας έχουν κολλήσει την “ταμπέλα” του κακού αφεντικού, πιθανότατα θα είστε οι τελευταίοι που θα το μάθετε.
“Το προσωπικό σας θα κάνει τα πάντα για να μην το μάθετε για να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους”, λέει η Lynn Taylor, ειδική σε θέματα εργασιακού χώρου και συγγραφέας του “Δαμάστε τον Τύραννο του Γραφείου: Πώς να διαχειρίζεστε τις παιδιάστικες συμπεριφορές του αφεντικού σας και να προοδεύετε στη δουλειά σας”. Εάν αποφασίσετε όμως να καλλιεργήσετε την παρατηρητικότητα και τη διαίσθησή σας, να είστε σίγουροι πως έχετε πολλά να ανακαλύψετε σχετικά με τις διαθέσεις της ομάδας σας απέναντί σας”.
Όπως αναφέρει το businessinsider.com, o Michael Kerr, διεθνής ομιλητής και συγγραφέας του “Το προσόν του χιούμορ”, συμφωνεί πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς αισθάνονται οι υφιστάμενοί σας για εσάς. Εάν δεν σας συμπαθούν, υπάρχουν συνέπειες, λέει. Για παράδειγμα, θα είναι λιγότερο ικανοποιημένοι και πιο αγχωμένοι (παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα), μπορεί να σας εγκαταλείψουν (γεγονός που θα κοστίσει σε χρόνο και χρήμα στην εταιρεία), μπορεί να κάνουν παράπονα ή αναφορά στο τμήμα προσωπικού (που μπορεί να θέσει τη θέση σας σε κίνδυνο), και σε γενικές γραμμές δεν θα σας σέβονται και δεν θα ακούν τις απόψεις σας.
“Ο στόχος του μάνατζερ δεν είναι να είναι αρεστός σε όλους. Εάν σας ενδιαφέρει αυτό, τότε δεν θα μπορείτε να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις για την εταιρεία”, λέει η Taylor. “Εάν όμως είστε αναίσθητοι, όσο έξυπνοι και ικανοί κι εάν είστε δεν θα πάτε μακριά. Χρειάζεστε μια δυνατή ομάδα που θα σας ακολουθεί για να πετύχετε στον τομέα σας”.
Για να αποφύγετε λοιπόν, τέτοιου είδους καταστάσεις θα πρέπει να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε τα σημάδια και να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους άλλους και το πώς βλέπετε το ρόλο σας.
Το  businessinsider.com παρουσιαζει τα 14 σημάδιαπου δείχνουν ότι υφιστάμενοί σας μπορεί και να σας απεχθάνονται:
1. Έχετε μια δυσάρεστη “αίσθηση”
“Το πρώτο σημάδι που σας δείχνει ότι τα πράγματα μπορεί και να μην πηγαίνουν τόσο καλά με τους υφισταμένους σας είναι ένα αδιόρατο δυσάρεστο συναίσθημα που δεν μπορείτε να προσδιορίσετε ακριβώς”, αναφέρει η Taylor. “Κανείς μάνατζερ δεν είναι συμπαθής σε όλους, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν τους σέβεται η ομάδα τους”. Εάν έχετε αυτό το δυσάρεστο προαίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά, αρχίστε να ψάχνετε και για άλλα σημάδια.
2. Δεν σας κοιτούν στα μάτια (με τους υπόλοιπους δεν έχουν πρόβλημα)
Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που είναι θυμωμένος μαζί σας να σας κοιτά στα μάτια, λέει η Taylor. “Φοβούνται ότι θα καταλάβετε την εχθρότητα που αισθάνονται, κι έτσι για να αμυνθούν κοιτούν αλλού και σας αποφεύγουν όποτε μπορούν”.
3. Σας αποφεύγουν “όπως ο διάολος το λιβάνι”
Εάν έχετε παρατηρήσει ότι πηγαίνουν από τις σκάλες κάθε φορά που εσείς περιμένετε το ασανσέρ, ή ότι αλλάζουν τα προγράμματά τους για να μην συμπίπτουν οι ώρες σας, αυτό είναι ένα σημάδι ακόμη ότι προσπαθούν να σας αποφύγουν. Και οι εργαζόμενοι αποφεύγουν συνήθως εκείνους που τους τρομάζουν ή δεν συμπαθούν, λέει ο Kerr.
4. Παίρνουν αναρρωτική, ειδικά για λόγους που σχετίζονται με στρες
Όταν ένας υπάλληλος απουσιάζει για λόγους υγείας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αισθάνεται άνετα να εργάζεται μαζί σας, εξηγεί ο Kerr.
“Μπορεί οι εργαζομένοί σας να μην έρχονται στη δουλειά, ή να καθυστερούν, να φεύγουν νωρίτερα ή να μην τους βρίσκετε ποτέ στο γραφείο τους, γιατί νιώθουν την ανάγκη να κάνουν διάλειμμα συχνά¨, προσθέτει η Taylor. “Η απουσία μπορεί να πάρει πολλές μορφές, και με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι προσπαθούν να διαχειριστούν το στρες που αισθάνονται. Η κακή σχέση με τον προϊστάμενο αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες στρες”, αναφέρει.
5. Δεν χαμογελούν όταν είστε μπροστά
Δεν μιλάμε βέβαια για τις “κακές” μέρες που περνάμε όλοι μας. Εάν κάποιος από την ομάδα σας είναι μονίμως κατσούφης όταν είστε μπροστά, αλλά τον έχετε δει να χαμογελάει σε άλλους, κάτι δεν πάει καλά.
“Είναι πολύ δύσκολο για έναν υπάλληλο να χαμογελάσει όταν μιλά σε κάποιον που δεν συμπαθεί”, λέει η Taylor.
6. Σταματούν να γελάνε και να αστειεύονται μόλις εμφανίζεστε εσείς
Το να μην χαμογελούν όταν είστε εκεί είναι μια ένδειξη, αλλά το να κλείνονται στο καβούκι τους μόλις σας δουν να μπαίνετε στην κουζίνα ή στην άιθουσα συναντήσεων, είναι ένα πολύ ισχυρό σημάδι ότι οι υφιστάμενοί σας δεν σας συμπαθούν και δεν σας θεωρούν μέλος της ομάδας, λέει ο Kerr.
7. Φαίνεται να έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους για τη δουλειά τους
Μπορεί να μην είστε εσείς ο λόγος που συνέβη αυτό (υπάρχουν τόσο πολλοί λόγοι άλλωστε για να χάσει κανείς τη διάθεση και τη δημιουργικότητά του), αλλά μπορεί και να είστε.
“Εαν βλέπετε πως οι υφιστάμενοί σας έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους και δεν αντιδρούν θετικά σε νέα ή υπάρχοντα projects, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν σας συμπαθούν”, λέει η Taylor.
8. Δεν σας καλούν ποτέ σε κοινωνικές εκδηλώσεις
Εάν οι υφιστάμενοί σας δεν σας προτείνουν να τους ακολουθήσετε σε εκδηλώσεις ή άλλες κοινωνικές συναντήσεις μετά τη δουλειά, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν θέλουν να είναι μαζί σας πέρα από τις ώρες που είναι υποχρεωμένοι να σας βλέπουν.
9. Επικοινωνούν μαζί σας με μέιλ ενώ με τους άλλους επικοινωνούν προσωπικά
“Οι δυσαρεστημένοι υφιστάμενοί σας μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που επικοινωνούν μαζί σας και να προτιμούν να επικοινωνούν γραπτά ή να αφήνουν μήνυμα αντί να σας συναντούν”, λέει η Taylor. “Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι αποφεύγουν να σας συναντήσουν έτσι ώστε να μην διακινδυνεύουν να τσακωθούν μαζί σας”.
10. Είναι κάπως απότομοι
Εάν τους ρωτάτε, “Τι γίνεται;” και σας απαντούν μονίμως με ένα “ΟΚ”, ή ένα ξερό “Καλά”, ή εάν στα μέιλ τους μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα χωρίς ένα “Καλημέρα” ή κάτι άλλο, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν πετάνε και τη σκούφια τους για σας.
“Εάν τα άτομα της ομάδας σας αντιδρούν σαν τον έφηβο γιο σας, τότε πρέπει να κινητοποιηθείτε άμεσα”, λέει ο Kerr.
11. Διαβάστε τις κινήσεις του σώματός τους
Είτε γυρνάνε τα μάτια τους προς τα πάνω είτε έχουν μονίμως σταυρωμένα τα χέρια τους, η γλώσσα του σώματος δείχνει πολλά πράγματα και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι αισθάνονται για εσάς, λέει ο Kerr.
12. Η πόρτα τους είναι μονίμως κλειστή
“Πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν την πολυτέλεια του δικού τους γραφείου, εάν όμως την έχουν και η πόρτα τους είναι τις περισσότερες φορές κλειστή, τότε μπορεί να το κάνουν για να συμπαρασταθούν σε κάποιον άλλο εργαζόμενο”, λέει η Taylor. “Μπορεί να χρειάζονται συμβουλές ή ακόμη χειρότερα να ψάχνουν “κι άλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια”.
13. Διαφωνούν μονίμως μαζί σας
“Δεν επιλέγουν όλοι οι υπάλληλοι τον δρόμο της παραίτησης και της αποφυγής συγκρούσεων στον εργασιακό τομέα, ευτυχώς”, λέει η Taylor. “Μπορεί να διαπιστώσετε πως το προσωπικό σας συμφωνεί όλο και σπανιότερα μαζί σας ενώ στο παρελθόν δεν σας αμφισβητούσε κανείς. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι παλαιότερα, μπορεί να ανέχονταν κάποια πράγματα αλλά στη συνέχεια συνειδητοποιώντας πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ελπίζοντας κάτι να αλλάξει”.
14. Παραιτούνται χωρίς προφανή λόγο
Πολλές έρευνες έχουν επισημάνει ότι ο βασικός λόγος που κάποιος εργαζόμενος παραιτείται είναι ο μάνατζέρ του. Εάν δεν σας πουν κάποιον εύλογο λόγο που φεύγουν, τότε μάλλον ο λόγος είστε εσείς.

Πολλές φορές έχουμε ευχηθεί να μην χρειάζεται να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας το πρωί για να πάμε στο γραφείο μέσα στη βροχή ή το κρύο. Υπάρχουν λοιπόν ορισμένες δουλειές που μπορούμε να κάνουμε χωρίς καν να βγάλουμε τις πυτζάμες μας.
Graphic Design
Ιστοσελίδες όπως η Fiverr και η Elance είναι γεμάτη από τη ζήτηση για εμπειρογνώμονες γραφικού σχεδιασμού που μπορούν να κάνουν εργασίες που κυμαίνονται από το σχεδιασμό ιστοσελίδων μέχρι φυλλάδια εταιρείας. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, οι ειδικοί γραφικού σχεδιασμού μπορούν εύκολα να βγάλουν ένα επιπλέον εισόδημα από την άνεση του σπιτιού τους.
Διαδικτυακές έρευνες
Πολλές εταιρείες αναζητούν γνώμες από καθημερινούς ανθρώπους και πληρώνουν καλά λεφτά για να ακούσουν τη γνώμη τους σε με μια ποικιλία θεμάτων. Οπως και με κάθε online επιχείρηση υπάρχουν αξιόπιστες και όχι και τόσο αξιόπιστες εταιρείες ερευνών, αλλά οι καλές πληρώνουν καλά και στην ώρα τους. Αν και η ηλεκτρονική ολοκλήρωση της έρευνας πιθανόν δεν θα σας φέρει αρκετά χρήματα για να αντικαταστήσετε ένα εισόδημα πλήρους απασχόλησης, μπορείτε να κερδίσετε ένα ευκαταφρόνητο χαρτζηλίκι κάθε μήνα αν γραφτείτε σε αξιόπιστες εταιρείες ερευνών, όπως η Toluna και η Inboxdollars
Voiceover
Εχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να δανείσετε την φωνή σας σε καρτούν, ταινίες ή άλλα πρότζεκτ.
Freelancer
Αρθρα για εφημερίδες, περιοδικά ή διάφορες ιστοσελίδες μπορούν να σας εξασφαλίσουν ένα καλό χαρτζηλίκι.
Χειροποίητα δώρα
Κατασκευάστε κοσμήματα, δώρα και αξεσουάρ και πουλήστε τα μέσω διαδικτύου, ή δημιουργήστε βίντεο με το πώς τα κατασκευάζετε.
Σε ιδιότυπη διαχείριση των αναγκών έως το τέλος του μήνα προχωρά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το βλέμμα στην εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ. Ετσι, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας, ούτε χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, καταβλήθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα σε 640.000 οικογένειες, που αγωνιούν από τα μέσα Οκτωβρίου. Αντίστoιχα δεν πιστώθηκε στους 145.359 δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης η δ’ δόση για την επιδότηση σίτισης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Στην αναμονή βρίσκονται στο υπουργείο Εργασίας και για τη χορήγηση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. ευρώ, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Αναλυτικά, για την ερχόμενη εβδομάδα μεταφέρεται η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Η πίστωση των περίπου 225 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους 640.000 δικαιούχους, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Εργασίας, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε χθες, Παρασκευή. Πρόκειται για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος σε 235.463 δικαιούχους που αρχικά είχε οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, καθώς και για την καταβολή της πρώτης δόσης στους υπόλοιπους περίπου 400.000.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος είχε δημόσια επιρρίψει ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση, λόγω της διήμερης κατάληψης του υπουργείου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ.
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
Εκτός χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού βγήκε η καταβολή της δ’ δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, σε 145.359 δικαιούχους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους. Το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή κάθε μήνα της συγκεκριμένης επιδότησης. Εως τώρα οι προηγούμενες τρεις δόσεις είχαν καταβληθεί στις 24 κάθε μήνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καταβολή της δ’ δόσης μεταφέρεται για το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση σίτισης ανέρχεται στο ποσό των 70-220 ευρώ τον μήνα και χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με το εισόδημα που έχουν δηλώσει. Η επιδότηση σίτισης είναι προγραμματισμένο να χορηγηθεί σε εννέα μηνιαίες δόσεις, άρα η ολοκλήρωσή της θα γίνει τον Απρίλιο του 2016.
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον και στην πληρωμή των συντάξεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Ηδη, το ΙΚΑ για έναν ακόμη μήνα αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη ολιγοήμερου δανείου ύψους 210 εκατ. ευρώ από υπο-τομείς ασφάλισης που έχουν ενταχθεί σε αυτό. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και ορίζεται ότι το δάνειο χορηγείται από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού (ΤΑΠ) ΔΕΗ (100 εκατ. ευρώ), τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (70 εκατ. ευρώ) και τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ – 40 εκατ. ευρώ). Το δάνειο χορηγείται για το διάστημα από 27 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου και θα αποπληρωθεί έντοκα από το ΙΚΑ προς τους παραπάνω Τομείς. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Εργασίας δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων, ενώ διευθετήθηκε και το θέμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, για το οποίο εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση, πιθανότατα μέσω δανείου.
Πηγή: «Καθημερινή» – Ρούλα Σαλούρου

Για μία ακόμα φορά, η μητέρα μας είχε δίκιο: δεν πρέπει να μπαίνουμε για ύπνο με γεμάτο στομάχι. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν μπαίνουμε για ύπνο το βράδυ αμέσως μετά το φαγητό, αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τα καλά νέα είναι πως όταν μπαίνουμε για ύπνο κάνα δυο ώρες αργότερα, ο κίνδυνος μειώνεται σχεδόν κατά τα δύο τρίτα, κατά την ερευνήτρια Χριστίνα-Μαρία Καστορίνη, διατροφολόγο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από μελέτη με 1.000 εθελοντές, που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Οι 500 από τους εθελοντές ήταν υγιείς, οι 250 είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και οι υπόλοιποι είχαν παρουσιάσει οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (είναι πρόδρομη κατάσταση του εμφράγματος).

Όλοι οι εθελοντές συμπλήρωσαν λεπτομερή ερωτηματολόγια για τις συνήθειες ύπνου τους και για το αν και τι έτρωγαν πριν από την νυχτερινή κατάκλιση.

Σε σύγκριση με όσους έμπαιναν για ύπνο μέσα στην πρώτη ώρα από το δείπνο, όσοι περίμεναν 60-70 λεπτά είχαν 66% λιγότερες πιθανότητες εγκεφαλικού, ενώ όσοι περίμεναν από 70 λεπτά έως 2 ώρες, είχαν κατά 76% λιγότερες πιθανότητες εμφράγματος.

Για άγνωστους λόγους, από τις 2 ώρες και μετά, η μείωση του κινδύνου φάνηκε να ελαττώνεται σταδιακά.

Υπήρξαν επίσης ενδείξεις πως η αναμονή πριν από την κατάκλιση ελαττώνει και τον κίνδυνο οξέος στεφανιαίου συνδρόμου, αλλά η μείωση δεν ήταν τόσο σημαντική όσο αυτή του εγκεφαλικού.

Η ανάλυση έλαβε υπ’ όψιν όλους τους άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου – από το φύλο και την ηλικία μέχρι το κάπνισμα – αλλά η προστατευτική συσχέτιση της αναμονής με το εγκεφαλικό παρέμεινε ισχυρή.

Οι πιθανές εξηγήσεις

Πως μπορεί όμως η αναμονή να προστατεύει από το εγκεφαλικό; Μία πιθανή εξήγηση, κατά την κυρία Καστορίνη, είναι πως ο ύπνος αμέσως μετά το φαγητό σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με την άπνοια του ύπνου, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό.

Μία άλλη εξήγηση, κατά τον πρόεδρο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας δρα Ντέιβιντ Χολμς, είναι πως όταν τρώμε αλλάζουν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και η ροή του αίματος.

«Όλες αυτές οι παροδικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού», τόνισε ο δρ Χολμς, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής της Κλινικής Μάγιο, στη Μινεσότα.

«Αν και η παρούσα μελέτη συμπεριέλαβε σχετικά μικρό αριθμό ασθενών, τα ευρήματά της αξίζουν να διερευνηθούν περαιτέρω», πρόσθεσε ο δρ Χολμς. «Έως ότου οριστικοποιηθεί το θέμα, ας θυμόμαστε πως οι συστάσεις των μητέρων και των γιαγιάδων μας, κατά κανόνα είναι σωστές».

Πηγή: tanea.gr
Ο Αντύπας μιλά για την καριέρα του. Πέρασε δύσκολα;

«Εννοείται, ειδικά στην αρχή, αλλά γενικότερα δεν έχω να θυμάμαι λύπες... Μόνο χαρές, καλές συνεργασίες, επιχειρηματίες που ακόμα και σήμερα τους χαιρετάω, έχοντας πάντα δίπλα μου την αγάπη του κόσμου που με ανανεώνει» τόνισε στο You.

-Είσαι μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη, συνεργασίες που πιθανόν μπορεί να μην είναι ρόδινες, εσύ τις «μεταμορφώνεις»... Πώς καταφέρνεις και τους φέρνεις όλους στα νερά σου;
«Δεν έχω κόμπλεξ και ανασφάλειες, ανταγωνιστικός δεν ήμουν ποτέ. Ανασφαλής ναι, γιατί ήθελα να τα κάνω όλα καλά. Έτσι, λοιπόν, το μόνο που σκέφτομαι είναι η στιγμή που θα πατήσω στην πίστα για να εισπράξω τη θετική αύρα του κόσμου και να πάω... το καράβι.»

-Έχεις φύγει από μαγαζί;
«Μία φορά, δεν ήμουν πρώτο όνομα ακόμα τότε, αλλά στη διάρκεια της πορείας μου, ποτέ, είμαι ο τελευταίος που θα φύγει.»

-Είσαι 31 χρόνια στην κορυφή, έχεις κοιτάξει ποτέ άλλους συναδέλφους σου αφ' υψηλού;
«Ποτέ, ίσα-ίσα φημίζομαι ότι δίνω πάντα χώρο και χρόνο σε καλλιτέχνες. Εμένα μου έχουν κλείσει μικρόφωνα, εγώ ποτέ... Έχω δώσει μια υπόσχεση, δεν θα αφήσω ποτέ τον εαυτό μου να «σαλέψει» κι αν τυχόν το κάνω, ρίξτε μου χαστούκι για να συνέλθω...»

http://www.thestival.gr

Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα  “Σ αναζητώ στη Σαλονίκη” (που δόθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στο Ηρώδειο), θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση  εντάσσεται στον προγραμματισμένο κύκλο παραστάσεων στην Ελλάδα,  στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του κόσμου, με σκοπό την  διατήρηση, αξιοποίηση και προώθηση της σπουδαίας   μελωδικής  παρακαταθήκης των μουσικών του έργων .

Στην  παράσταση  συμμετέχουν: Γιάννης Κότσιρας,  Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Δήμητρα Σταθοπούλου, με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος  Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Τη σύνθεση του προγράμματος ανέλαβε ο μουσικός  παραγωγός και στενός συνεργάτης του Μάριου Τόκα, Ηλίας Μπενέτος. Θα προλογίσει ο συνδημιουργός πολλών τραγουδιών, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας.   

Ένα μουσικό αφιέρωμα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα με  εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως  «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια», «Αννούλα του χιονιά», «η Δική μου πατρίδα» κι άλλα .

Σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ανάταση ψυχής, τα τραγούδια του Μάριου Τόκα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης.

Την ευθύνη της παραγωγής και τη διοργάνωση ανέλαβε η «Cricos PR & Events» με  σύμβουλο  προγράμματος την  Αμαλία Τόκα.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1508473216129349

Πληροφορίες - εισιτήρια:
Τηλ.: 2310 895.938/9
www.tch.gr
www.mariostokas.gr

Προπώληση:
Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Πλ. Αριστοτέλους
www.tch.gr

Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ

http://thesout.gr
Συνδρομητική υπηρεσία λανσάρει το YouTube
H Google ανακοίνωσε επισήμως τη φημολογούμενη, εδώ και καιρό, συνδρομητική της υπηρεσία βίντεο, με την επωνυμία YouTube Red. Η υπηρεσία κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου και θα κοστίζει 9,99 δολάρια το μήνα.

Με αυτά τα χρήματα οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν βίντεο χωρίς την παρεμβολή διαφημίσεων, να κατεβάζουν το οπτικοακουστικό υλικό, ή να το βάλουν να παίζει στο παρασκήνιο, ενώ ασχολούνται με κάποια άλλη εφαρμογή.

Επίσης, οι συνδρομητές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα σόου και ταινίες από ορισμένους εκ των δημοφιλέστερων δημιουργών του YouTube. Η σχετική λίστα είναι διαθέσιμη εδώ.

Το YouTube Red είναι στενά συνδεδεμένο με το Google Play Music, η συνδρομή στο οποίο στοιχίζει επίσης 9,99 δολάρια το μήνα. Έτσι, οι εγγεγραμμένοι χρήστες στη μία υπηρεσία, θα αποκτούν αυτόματα πρόσβαση και στην άλλη.

Η Google υπόσχεται, τέλος, στους συνδρομητές της πρόσβαση σε μία επερχόμενη υπηρεσία, το YouTube Music.

Στις ΗΠΑ -τουλάχιστον- θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης ενός μήνα.

Newsroom ΔΟΛ
Εάν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε σε κάποιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα απώλειας βάρους, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εντατικό δεκαήμερο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

Ο personal trainer Νίκολας Πόλο προτείνει να σκεφτείτε και να δράσετε σαν επαγγελματίας αθλητής προκειμένου να κάψετε το περιττό λίπος μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Δείτε ποιες είναι οι 10 συμβουλές του για γρήγορη καύση του λίπους.

1. Πίνετε τσάι με κορεάτικο τζίνσενγκ
Αρκετά είδη τσαγιού συμβάλλουν στην προσπάθεια απώλειας λίπους από το σώμα και ένα από αυτά είναι το τσάι με κορεάτικο τζίνσενγκ. Το συγκεκριμένο είδος βοηθά να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και παράλληλα εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

2. Κάντε το πρόγραμμα μετά την περίοδο
Οι ανάγκες του γυναικείου οργανισμού είναι διαφορετικές ανάλογα με το στάδιο του κύκλου στο οποίο βρίσκεται. Οι ορμονικές μεταβολές, το φούσκωμα και οι λιγούρες που συνοδεύουν την περίοδο δεν είναι οι ιδανικές προϋποθέσεις για να κάνετε το δεκαήμερο πρόγραμμα. Καλύτερα λοιπόν να ξεκινήσετε αφού τελειώσει η περίοδος.

3. Κάντε drop sets
Πρόκειται για μια τεχνική που περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη σε πολλαπλές επαναλήψεις. Κάθε άσκηση πραγματοποιείται αρχικά με το μέγιστο δυνατό βάρος (κιλά) για μερικές επαναλήψεις και στη συνέχεια το βάρος μειώνεται για όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε.

4. Αποφύγετε την πολύωρη γυμναστική cardio
Η γυμναστική τύπου cardio για περισσότερο από 20 λεπτά βοηθά να κάψετε λίπος αλλά συνοδεύεται και από καύση μυϊκής μάζας. Προτιμήστε λοιπόν να εστιάσετε στις ασκήσεις με βάρη.

5. Κάντε σύντομες, έντονες προπονήσεις
Η γυμναστική με βάρη είναι αρκετά έντονη, οπότε αρκεστείτε στις 20λεπτες προπονήσεις. Μοιράστε τις μυϊκές ομάδες που θα γυμνάσετε μέσα στο δεκαήμερο (π.χ. μία μέρα πόδια και κοιλιακοί, μία μέρα στήθος και τρικέφαλοι, μία μέρα ώμοι και κοιλιακοί, μία μέρα πλάτη και δικέφαλοι) ώστε το σώμα να ξεκουράζεται επαρκώς στο ενδιάμεσο.

6. Μη φοβηθείτε τα κιλά
Θέλετε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο, οπότε θα πρέπει να πιεστείτε λίγο παραπάνω. Σηκώνοντας αρκετά κιλά (όσα μπορείτε βέβαια) στο πλαίσιο μιας ολιγόλεπτης προπόνησης θα μεγιστοποιήσετε την καύση λίπους χωρίς το σώμα να γίνει υπερβολικά μυώδες.

7. Ξεχάστε τη ζάχαρη
Ο οργανισμός χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες που καταναλώνουμε ως πηγές ενέργειας. Για την παραγωγή ενέργειας καταναλώνονται πρώτα τα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες πριν αρχίσουν να διασπώνται τα λίπη, οπότε καλό είναι όταν ξεκινήσετε το δεκαήμερο πρόγραμμα να ξεχάσετε για λίγο τα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα μακαρόνια.

8. Μην πιείτε καθόλου αλκοόλ
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει για δέκα ημέρες να αποφύγετε το αλκοόλ. Πρόκειται για «κενές» θερμίδες που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σας.

9. Βγάλτε φωτογραφίες πριν και μετά
Παρακολουθήστε την πορεία σας βγάζοντας φωτογραφίες. Μπορεί οι διαφορές από μέρα σε μέρα να περάσουν απαρατήρητες, οπότε οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε την πρόοδό σας και θα σας δώσουν κίνητρο να συνεχίσετε.

10. Πίνετε πολύ νερό
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία καύσης λίπους αλλά και αύξησης της μυϊκής μάζας. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε ένα ποτήρι νερό ανά μερικές ώρες μέσα στην ημέρα.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!