Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

 

«Συγγνώμη» από τη Γαλλία αναμένει η Αγκυρα, σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την οργή του σχετικά με τη δήλωση στήριξης του Γάλλου προέδρου προς την Ελλάδα. «Δεν δεχόμαστε τις δηλώσεις Μακρόν, περιμένουμε μια συγγνώμη από τη Γαλλία».

Μητσοτάκης και Μακρόν συμφώνησαν απολύτως: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις, αλλιώς κυρώσεις στην Τουρκία

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε την επιθετική πολιτική της Τουρκίας, δηλώνοντας ότι η «Ελλάδα δεν ξεκινά τον διάλογο μαζί μας, πάντα το βάζει στα πόδια». «Αν η Ελλάδα θέτει προϋποθέσεις, τότε έχουμε και εμείς τις δικές μας», είπε, προσθέτοντας: «Δώσαμε το πράσινο φως σε κάθε πολιτικό διάλογο για να περιοριστεί η ένταση».

 

Ένας ηλικιωμένος στη Γαλλία ανατίναξε μέρος του σπιτιού του ενώ προσπαθούσε να σκοτώσει μια μύγα.

Ο Γάλλος σηκώθηκε εκνευρισμένος από το επίμονο βουητό μιας μύγας, προκειμένου να την εξοντώσει, ούτε που φανταζόταν ότι θα κόντευε να σκοτωθεί ο ίδιος με τον πιο αδιανόητο τρόπο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο εν λόγω άνδρας, 80 ετών, άρπαξε την ηλεκτρική ρακέτα-μυγοσκοτώστρα και άρχισε να κυνηγά το ενοχλητικό πετούμενο.

Ωστόσο, στο σπίτι του υπήρχε διαρροή αερίου. Η εμπρηστική αντίδραση μεταξύ ηλεκτρισμού και αερίου, λοιπόν, προκάλεσε μια απίστευτη έκρηξη, που κατέστρεψε την κουζίνα και μέρος της οροφής του σπιτιού -που βρίσκεται στο χωριό Παρκούλ Σενό!

Ο ηλικιωμένος άνδρας, πάντως, στάθηκε τυχερός, αφού πλην ενός μικρού εγκαύματος στο χέρι, βγήκε σώος από την έκρηξη.

Όσο για τη μύγα…η τύχη της αγνοείται.

 

Στη δικαστική διαμάχη σχετικά με την ψηφιακή κληρονομιά ενός κοριτσιού, η απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου είναι σαφής: το Facebook πρέπει να επιτρέψει στους κληρονόμους της, τους γονείς της εν προκειμένω, την άμεση πρόσβαση στον αποκλεισμένο λογαριασμό της θανούσας κόρης τους.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι δικαστές είχαν ήδη αποφασίσει το 2018 ότι το Facebook έπρεπε να παράσχει στους γονείς τα δεδομένα της κόρης τους. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία δεν έθεσε στη διάθεσή τους όλα τα αρχεία.

Οι γονείς προσέφυγαν ξανά στο (Ανώτατο αυτή τη φορά) Δικαστήριο διότι ήθελαν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο προφίλ της νεκρής κόρης τους στο Facebook, αφού έψαχναν να βρουν ενδείξεις για το αν η 15χρονη κόρη τους είχε αυτοκτονήσει.

Το Facebook είχε θέσει τον λογαριασμό του κοριτσιού στη λεγόμενη «αναμνηστική κατάσταση».

Ούτε οι γονείς δεν μπορούσαν έτσι να έχουν πρόσβαση στο πρωτότυπο προφίλ της κόρης τους. Κάτι το οποίο τώρα είναι πλέον δυνατό.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!