Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013





Το χειμερινό ωράριο ισχύει από σήμερα και μέχρι τη 30η Απριλίου 2014 για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ.

Το ωράριο είναι τμηματικό, δηλ. 15:00-17:00 και 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
naftemporiki.gr

Η Goliath birdeater είναι η μεγαλύτερη αράχνη στον κόσμο. Πήρε το όνομά της από αναφορές  εξερευνητών από τη βικτοριανή εποχή, που ένας μάρτυρας είδε τρώει ένα κολιμπρί! Πραγματικά ανατριχιαστική!
Σε αντίσκηνο στον κήπο του σπιτιού του είχε εγκατασταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από την αμφισβήτηση που βίωσε το τελευταίο διάστημα για τις στρατιωτικές του ικανότητες. Αιτία αυτής της αμφισβήτησης ήταν πλήθος δημοσιευμάτων και σχολίων στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης τα οποία καυτηρίαζαν τη συλλογή φωτογραφικού υλικού που βρίσκεται στο προσωπικό του λογαριασμό στο flickr και στο οποίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απεικονίζεται σε ποικίλες πόζες ανάμεσα σε φαντάρους και μόνιμους αξιωματικούς του στρατού, του ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.



Φαίνεται πως η κριτική που του ασκήθηκε για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες επηρέασε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα εθνικής εορτής, δεν είχε δώσει σημάδια ζωής. «Δεν μπορούσα να τον βρω με τίποτα στο τηλέφωνο. Πέρασα αρκετές μέρες με έντονη ανησυχία μέχρι που αποφάσισα να πάω σπίτι του να δω αν είναι εκεί», δήλωσε στο «Κουλούρι» κοντινό του πρόσωπο. «Τελικά τον βρήκα σε ένα αντίσκηνο στην άκρη του κήπου του ντυμένο στρατιωτικά να ξυρίζεται με τη βοήθεια ενός μικρού καθρέφτη».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε εγκατασταθεί στον κήπο του από το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, όταν και αποφάσισε -σύμφωνα με δικά του λόγια- να πει το δικό του «Όχι» σε όσους τον αμφισβητούν. Για το εγχείρημά του εξοπλίστηκε μόνο με τα απολύτως απαραίτητα: σουγιαδάκι, τσακμακόπετρες και αλοιφή για τα κουνούπια. Τις ζεστές νύχτες κοιμόταν στη σκληρή γη κάτω από τα αστέρια ενώ τις κρύες υπέφερε μέσα στο αντίσκηνο στο οποίο είχε αμολήσει ψείρες για χάρη ρεαλισμού. Τρεφόταν αποκλειστικά με φασόλια από κονσέρβα και γκαζόν από τον κήπο του, το οποίο αλάτιζε ελάχιστα. Όταν -σε μια δύσκολη στιγμή- συνειδητοποίησε πως ξέχασε να πάρει νερό μαζί του προσπάθησε για ώρες να σκάψει τη γη με τα νύχια του μέχρι που αποκαμωμένος παραιτήθηκε και αποφάσισε να πάει στην κουζίνα του και να γεμίσει ένα παγούρι. Προκειμένου να διατηρήσει τον εαυτό του πειθαρχημένο, είχε ζητήσει από το υπηρετικό του προσωπικό να τον ξυπνάει στις 5:30 κάθε πρωί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξυριζόταν κάθε πρωί χρησιμοποιώντας νερό από την πισίνα. Φαίνεται μάλιστα πως πέρασε πέντε μέρες χωρίς να φορέσει κοστούμι.


Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το εγχείρημά του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τον έκανε να έρθει κοντά στην καθημερινότητα του Έλληνα στρατιώτη. Τέλος, πρόσθεσε πως με χαρά θα το επαναλάμβανε ανά πάσα στιγμή, τονίζοντας ωστόσο πως την επόμενη φορά θα είναι οπλισμένος.

Μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του Βενιαμίν Φραγκλίνου.......
Η Google ανακοίνωσε πως ο Chrome θα έχει στο εξής ενσωματωμένο εάν μηχανισμό ελέγχου των downloads, ο οποίος μπλοκάρει αυτόματα το υλικό που κατεβάζει ο χρήστης, εάν ανιχνευθεί πως έχει malware.

Όλες οι εκδόσεις του Chrome θα έχουν το συγκεκριμένο μηχανισμό και θα προφυλάσσουν τους χρήστες, ενημερώνοντάς τους φυσικά στην περίπτωση που κάποιο αρχείο που κατεβάζουν είναι επικίνδυνο και μπλοκάρεται.

Στην ανακοίνωσή της η Google εξηγεί πως οι απατεώνες ξεγελούν τους χρήστες κρύβοντας επικίνδυνο λογισμικό σε δωρεάν ή και ψεύτικους screensavers, video plugins, ή ακόμη και υποτιθέμενες ενημερώσεις ασφαλείας.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του Chrome μεταξύ των χρηστών, έχει ως αποτέλεσμα και την αυξανόμενη στοχοποίησή του από κυβερνοεγκληματίες.
pcmagazine.gr

Όταν μια γυναίκα σου ανοίγει την πόρτα με πετσέτα το λογικό είναι να κάνεις μια τέτοια προσφορά. Αρκεί να το αξίζει...
Τι συμβαίνει αν ο καλύτερος φίλος σου προσέφερε κρυφά στη κοπέλα σου 200 ευρώ για να τη δει γυμνή; 

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο ήξερε σίγουρα τι έκανε...



www.koolnews.gr
Δείτε το κόλπο και μετά το πως γίνεται!
Στο παρεκκλήσι της βίλας του στο Μιλάνο παντρεύτηκε ο 77χρονος «Καβαλιέρε» την κατά πενήντα χρόνια νεότερή του, χορεύτρια, Φρανσέσκα Πασκάλε, όπως αποκάλυψε μία φίλη του ζευγαριού. Είναι μία «απάντηση» στις φήμες πως η 27χρονη είναι ομοφυλόφιλη.

Η νεαρή ζητεί αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, από εκπομπή στην οποία καλεσμένη ισχυρίστηκε ότι είναι λεσβία – αφήνοντας υπονοούμενα ότι είχαν σχέση - και ότι η σχέση με τον Μπερλουσκόνι είναι «ψεύτικη».

Ωστόσο η στενή φίλη του ζευγαριού Μεριθέλ Πολάνκο, αποκάλυψε πως οι δύο τους είναι παντρεμένοι και ότι η μυστική τελετή έγινε πριν από δύο εβδομάδες, δηλαδή πριν από τους ισχυρισμούς περί ομοφυλοφιλίας όπως είπε.

Η κ. Πολάνκο παραδέχτηκε πως ήταν θαμώνας των πάρτι του Μπερλουσκόνι, τα οποία η πρώην φίλη του Μπερλουσκόνι, Ρούμπι, είχε χαρακτηρίσει «βακχικά όργια». Η ίδια έγινε γνωστή στην Ιταλία όταν κατέθεσε στην «υπόθεση Ρούμπι» πως έκανε στριπτίζ για τον Μπερλουσκόνι, φορώντας μάσκα με το πρόσωπο του Ομπάμα.
nooz.gr
Συγκλονίζει το πανελλήνιο η κραυγή απόγνωσης μίας μητέρας, η οποία εδώ και δύο χρόνια παραμένει άνεργη. Η ίδια, με επιστολή της, διηγείται τον Γολγοθά που ζει και τον αγώνα δρόμου που κάνει καθημερινά για να βρει δουλειά.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Espresso:
«Να σας συστηθώ... Είμαι το νούμερο 1980 (εάν θέλει να με ψάξει ο κ. Στουρνάρας) στη λίστα των ανέργων ηλικίας 30- 44 ετών, όπου το ποσοστό, νομίζω, ξεπερνάει το 30% για τις γυναίκες. Ανήκω στην κατηγορία των μακροχρόνια «σεσημασμένων» εκτός εργασίας. Ψάχνω για μια αξιοπρεπή δουλειά πάνω από δύο χρόνια! Εντατικά, τους τελευταίους τουλάχιστον 12 μήνες...
Μέχρι πριν από περίπου τριάμισι χρόνια δούλευα ως Web Designer στο elearning του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (θέση που είχα για πέντε συνεχόμενα έτη). Τα πρώτα σύννεφα στις εργασιακές μου σχέσεις εμφανίστηκαν όταν ανακοίνωσα (περιχαρής, τρομάρα μου!) στους προϊσταμένους μου ότι είμαι έγκυος. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το γιατί και πώς η σύμβασή μου δεν ανανεώθηκε μετά τη γέννηση της κορούλας μου. Κάποια στιγμή έμαθα πως ήμουν η έβδομη γυναίκα στη σειρά που απομακρυνόταν για τον ίδιο λόγο...
Βγήκαν διάφορες προκηρύξεις για τη θέση μου στο πανεπιστήμιο (ζητούσαν σε προσόντα κάποιον/α ΑΚΡΙΒΩΣ σαν εμένα). Παρ' όλο που ήξερα πως ήμουν «ανεπιθύμητη», έστελνα τα χαρτιά μου, έβαζα τα «καλά μου» και πήγαινα για συνέντευξη - πάρα πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία...
Πριν καλά καλά καθίσει
Η τελευταία φορά όμως με... εξόργισε! Η περιγραφή της «θέσης» που είχε προκηρυχτεί ήταν λες και «φωτογράφιζε» εμένα!
Είχα ακριβώς όλα τα προσόντα και την προϋπηρεσία στο πανεπιστήμιο. Στο δωματιάκι ήταν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων μια παλιά «ευνοημένη» συνάδελφος. Οι άλλοι δύο άγνωστοι, αλλά το πιθανότερο «ενημερωμένοι» για την παλιά «θητεία» μου. Περιγράφω τη σκηνή όπως την έζησα: Κοιτάζουν το βιογραφικό μου, προσπερνάνε την προϋπηρεσία στο πανεπιστήμιο και με ρωτάνε αδιάφορα τι έκανα στην πρακτική μου (δηλαδή πριν από έξι χρόνια!). Τους απαντάω κι εγώ αδιάφορα, μιας και δεν είχε καμία σχέση με τη δουλειά που έκανα και που ζητούσαν. Και ήρθε και η επόμενη ερώτηση:
- Γνωρίζετε τον τίτλο του προγράμματος για το οποίο κάνατε αίτηση; (Είχα κάνει αιτήσεις ήδη για τρία διαφορετικά προγράμματα, δεν θυμόμουν ολόκληρο τον τίτλο.)
- Ναι, σε γενικές γραμμές πρόκειται για την «κατάρτιση ειδικών σε ό,τι αφορά τον εθισμό παιδιών και εφήβων στο ίντερνετ».
- Οχι ακριβώς. Ο τίτλος είναι «Πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς και για τους κίνδυνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου». Ευχαριστούμε πολύ...
Τρία λεπτά συνέντευξη (!) για να μου πουν ότι κόβομαι επειδή δεν ήξερα αυτολεξεί τον τίτλο του προγράμματος! Ούτε στην καρέκλα δεν είχα προλάβει να βολευτώ!
Περάσανε μήνες, κοίταζα αρχικά για δουλειές με κριτήριο να μην είναι πολύ μακριά, λόγω του μωρού. Δύσκολο, όταν έχεις ξεπεράσει τα 30. Οι περισσότεροι βάζουν όριο ηλικίας 25, άντε το πολύ 30!
Στον δήμο μας
Πέρσι ένας οικογενειακός φίλος με πληροφόρησε ότι βγαίνουν πεντάμηνα προγράμματα για ανέργους στον δήμο μας (από τους μεγαλύτερους στην πρωτεύουσα). Σκέφτηκα, τι έχω να χάσω; Ο μισθός στο πλαίσιο του μνημονίου (περίπου 700 ευρώ μικτά για οκτάωρη εργασία), αλλά τουλάχιστον ήταν κοντά!
Πήγα! Κάθισα πέντε λεπτά σε ένα μικρό γραφειάκι για να συμπληρώσω την αίτηση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα μπήκανε διάφορα άτομα για ρουσφέτια «έχω μια γειτόνισσα, καλή γυναίκα...», «η κόρη του Γιάννου θέλει την τάδε θέση» κ.λπ.
Βγαίνω από το γραφειάκι των αιτήσεων και πέφτω πάνω στον αντιδήμαρχο που προηγουμένως είχε υπογράψει κάποια χαρτιά που χρειαζόμουν. Με σταματάει και με ρωτάει: «Τι δουλειά θέλετε εδώ;» Του απαντώ πως έκανα αίτηση για τα πεντάμηνα. «Ελα στο γραφείο μου» μου λέει κοφτά και συμπληρώνει με νόημα:
«Εχω κάτι καλύτερο για εσένα». Μου ήταν εντελώς άγνωστος και παραξενεύτηκα για το ενδιαφέρον του, αλλά χάρηκα που κάποιος ίσως μου έδινε μια ευκαιρία!
«Να βλεπόμαστε»!
Η πρόταση ήταν να με βάλει σε διετές πρόγραμμα για μαγαζιά εστίασης. Σερβιτόρα δηλαδή (εντελώς άσχετο με το αντικείμενό μου!) και με την προϋπόθεση «να βλεπόμαστε»! Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι κρατούσα στην αγκαλιά μου τη μόλις δυόμισι ετών κόρη μου. Αιφνιδιάστηκα! Ηθελα να... σπάσω όλο το δημαρχείο! Αντ' αυτού γύρισα σπίτι μου και έκλαιγα (από θυμό) κρυφά από το παιδί μου και τον άντρα μου για ημέρες...
Ο χρόνος περνάει. Συνεχίζω να στέλνω βιογραφικά παντού. Πήγα και σε κάποιες συνεντεύξεις σε καλές εταιρίες, αλλά -δυστυχώς- χωρίς τύχη! Κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για τις σπουδές μου, τις ξένες γλώσσες και την επαγγελματική μου εμπειρία! Εγώ στέλνω απελπισμένη βιογραφικά. Στις περισσότερες αγγελίες «ζητούνται νέοι/ες μέχρι 30 χρόνων». Είμαι 33, μάλλον γέρασα!
Οι μόνοι που απαντούν είναι από εταιρίες τηλεφωνικών προωθήσεων! Πήγα στην πρώτη συνέντευξη που έκλεισα... Ενας κύριος απλά με ενημέρωσε ότι η δουλειά είναι πεντάωρη με μισθό 325 ευρώ (Ολόκληρα; χα χα!), με τα μισά από αυτά τα λεφτά να φεύγουν στα μεταφορικά! Μου είπε επίσης πως αν με ενδιέφερε, να πήγαινα την επομένη για σεμινάρια. Σπατάλησα τρεις ώρες πήγαινε-έλα χωρίς λόγο. Αν δεν είχα το κοριτσάκι μου που θα πρέπει να το αφήσω -αναγκαστικά- στον παππού και τη γιαγιά, ίσως το δοκίμαζα!
Πού και πού πετυχαίνω κάποια «καλή» αγγελία. Στέλνω βιογραφικό όλο χαρά και το site μου στέλνει feedback «για την αγγελία τάδε έχουν σταλεί άλλες 1.044 αιτήσεις». Και αυτές μόνο από το συγκεκριμένο site»

Πηγή: iefimerida.gr
 Θα μπορούσες να το πεις το απόλυτο παιδικό gadget  για μπαμπάδες!
Ακινητοποιημένος ο μετροπόντικας, στεγνές από καύσιμα δεξαμενές κι απλήρωτοι προμηθευτές. Αυτή είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή το πολύπαθο...
έργο της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης.

Κι εκεί που κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, νέα προβλήματα ξεπροβάλλουν, τινάσσοντας στον αέρα τα χρονοδιαγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thousandnews.gr, οι προμηθευτές σε υλικά και καύσιμα είναι απλήρωτοι ενώ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ολόκληρο το μετρό θα προμηθευτεί πετρέλαιο για να καλύψει τις ανάγκες του από βενζινάδικο!

Το μεγαλύτερο ζήτημα, βέβαια, είναι οτι οι μετροπόντικες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σταθμό Ανάληψη, λόγω τους κόστους της αποσυναρμολόγησης τους και της μεταφοράς τους στο εργοτάξιο της Πυλαίας, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι το σκάψιμο, ανάποδα αυτή τη φορά, προς την Ανάληψη. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το κόστος υπολογίζεται σε 16 εκατ. ευρώ και η Αττικό Μετρό αρνείται να το επωμισθεί. Μέχρι τώρα σε τέτοιες περιπτώσεις η κοινοπραξία προχωρούσε στις έκτακτες εργασίες, αλλά διεκδικούσε το έξτρα ποσό δικαστικά. Όμως τώρα, που την ΑΕΓΕΚ εξαγόρασε ο Άκτωρ του Γ. Μπόμπολα, φαίνεται ότι η στάση της κοινοπραξίας σκληραίνει. Στην άρνηση της Αττικό Μετρό να καλύψει τα 16 εκατ. ευρώ, η κοινοπραξία με επικεφαλής τον Άκτορα, για να πιέσει την κατάσταση, απλώς σταμάτησε το έργο.

Όσο, λοιπόν, ο μετροπόντικας παραμένει εκτός των σηράγγων του μετρό, τα σύννεφα πολλαπλασιάζονται πάνω από την εξέλιξη του έργου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τη Roma αλλά και το Ιταλικό πρωτάθλημα . Στα πλαίσια της εμβόλιμης 10ης αγωνιστικής  η πρωτοπόρος της Serie A νίκησε 1-0 τη ουραγό Chievo Verona,  πέτυχε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη της και έσπασε το ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης σε Campionato, ένα ρεκόρ που κατείχε η Juventus του Capello . Η νίκη της Roma ήλθε δύσκολα αφού οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά ταμπουρώθηκαν στην άμυνα τους με μοναδικό στόχο τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι Ρωμαίοι με τον Βασίλη Τοροσίδη στην αρχική ενδεκάδα απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο μόνο με μακρινά σουτ. Τη λύση στον γόρδιο δεσμό έδωσε στο 67’ ο  Marco Borrielo όταν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Alessandro Florenzi έσπασε το κατενάτσιο και έβαλε τέλος στις ελπίδες της ομάδας του Giuseppe Sannino. Το ρεκόρ της Roma συνοδεύεται και από άλλη μια αξιοζήλευτη επίδοση , αυτή της άμυνας της η οποία έχει δεχθεί σε δέκα ματς μόλις ένα γκολ από την Parma  την 3η αγωνιστική. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν το 1966 με την Cagliari. Πλέον η Roma «κυνηγά» το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων νικών που κατέχει η Tottenham από το μακρινό 1960.
Νέα νίκη και για την Atletico Madrid που την κρατά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Barcelona . Οι Rojiblancos πέρασαν και από τη Granada χάρη σε δυο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι των Diego Costa και David Villa. Η μείωση του σκορ στο 90’ από τον Ignalo δεν ανησύχησε τους παίκτες του Simeone οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μοναδικό δυσάρεστο για την Atletico ήταν η αποβολή στο 89’ του Filipe Luis με δεύτερη κίτρινη.

Το πρωτάθλημα της Primera συνεχίζεται χωρίς ανάσα με την 12η αγωνιστική να διεξάγεται αρχής γενομένης από σήμερα με το παραδοσιακό ντέρμπι της Βαρκελώνης ανάμεσα στην γηπεδούχο Barcelona και την Espanyol ., ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί από το OteSport2.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 
Τέσσερις μήνες μακριά από το ποδόσφαιρο αποδείχτηκαν υπερβολικά πολλοί για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος την Τετάρτη έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να δαπανήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 25 εκατ. δολαρίων (περίπου 20 εκατ. ευρώ) από την προσωπική του περιουσία για να δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα, το MLS.

O Μπέκαμ υπήρξε ο ίδιος ένα στοίχημα για το MLS, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί και να αποκτήσει κύρος και νέους οπαδούς όταν μεταγράφηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες το 2007. Τον περασμένο Δεκέμβριο αποχώρησε και έπειτα από πέντε μήνες στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

Ωστόσο του ήταν δύσκολο να αποχωριστεί το άθλημα. Οπως μετέδωσε το Associated Press, ο Μπέκαμ θα φτιάξει εκ του μηδενός μια ποδοσφαιρική ομάδα στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Μέχρι τώρα το MLS, που παλεύει να κερδίσει τηλεοπτική προβολή και οπαδούς σε μια αγορά που παραδοσιακά αγαπάει το αμειρκανικό φούτμπολ, το μπέιζμπολ, το μπάσκετ και το χόκεϊ επί πάγου, μετράει 19 ομάδες. Ο επίτροπος του MLS, ο Ντον Γκάρμπερ, ευελπιστεί ότι η σεζόν του 2020 θα διεξαχθεί με 24 ομάδες καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μια ομάδα από τη Νέα Υόρκη θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2015, αφού η Μάντσεστερ Σίτι και οι Νιου Γιορκ Γιάνκις συνέστησαν μια κοινοπραξία πληρώνοντας για τη σχετική άδεια 100 εκατ. δολάρια.

O Mπέκαμ θέλει να ηγηθεί μιας ομάδας επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν με τουλάχιστον άλλα τόσα τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Μαϊάμι. Ο ίδιος θα δαπανήσει 25 εκατ. δολάρια (20 εκατ. ευρώ) από μια προσωπική περιουσία που αποτιμάται γύρω στα 190 εκατ. ευρώ.

Στόχος του Μπέκαμ είναι να είναι έτοιμη η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια. Αρχικά θα παίζει σε ήδη υφιστάμενους αγωνιστικούς χώρους, αλλά το σχέδιο του 40χρονου Εγγλέζου είναι η ομάδα του να αποκτήσει και το δικό της γήπεδο.

http://www.tsekouratoi.gr

Η ζωή... ποδήλατο έχει γίνει για τους Έλληνες καθώς το 2012 αγόρασαν 320.000 δίκυκλα την ώρα που οι πωλήσεις Ι.Χ. άγγιξαν μόλις και μετά βίας τις 58.000, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου NPR.
Το ποδήλατο εξελίσσεται πλέον σε “βασιλιά” των...
μετακινήσεων στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις του οικονομικού και οικολογικού μέσου μεταφοράς να ξεπερνούν πρώτη φορά μετά από αρκετές δεκαετίες αυτές των αυτοκινήτων!
Η οικονομική κρίση έκανε τους Ελληνες αλλά και πολίτες από 22 άλλες χώρες της Ε.Ε. να αναζητήσουν νέους τρόπους μετακίνησης μέσα στην πόλη. Το «φαινόμενο» αυτό εμφανίστηκε σε χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ουγγαρία, ενώ οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ξεπέρασαν αυτές των ποδηλάτων μόνο στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.
Η «στροφή» των Ελλήνων προς το ποδήλατο ξεκίνησε το 2004, αλλά η οικονομική κρίση και το κόστος της βενζίνης πολλαπλασίασαν τον αριθμό των ανθρώπων που αγόρασαν ποδήλατα για να μετακινούνται μέσα στην πόλη.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Αντίγονος Β’ Γονατάς ( 319-239 π.Χ. , Μακεδόνας βασιλιάς)

...ή δόλω ή βίη ή ομφαδόν ή κρυφηδόν…
(ερωτηθείς πώς θα επιτεθεί στους εχθρούς)

Θεέ μου προφύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ.
Ο κεντρικός Ροταριανός όμιλος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον όμιλο νεολαίας ROTARACT και τον όμιλο γυναικών INNER WΗEEL διοργανώνει από 1 - 10 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για όλους τους ανασφάλιστους και άπορους Θεσσαλονικείς, συμπεριλαμβάνοντας όλες σχεδόν τις κατηγορίες ιατρικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κτίριο της Πλατείας Φαναριωτών 2 - απέναντι από τα "Ηλύσια" τις καθημερινές, κατά τις ώρες 09:00 - 13:00 και 17:00 21:00 και τα Σαββατοκύριακα κατά τις ώρες 09:00 14:00. Συγκεκριμένα, θα παρέχονται δωρεάν καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, παθολογικές, παιδιατρικές, ορθοπαιδικές, ογκολογικές, πλαστικής χειρουργικής και δερματικών παθήσεων, αγγειολογικές, γυναικολογικές, οδοντιατρικές, ωτολαρυγγολογικές και ουρολογικές προληπτικές εξετάσεις, καθώς και συμβουλευτική βάσει ευρημάτων. Παράλληλα, θα λειτουργεί και τμήμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης καθώς και το Κοινωνικό Ροταριανό Φαρμακείο με τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης δήλωσε "Εξ αιτίας της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σ' αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης με τη συνεργασία ιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κάνουμε μια σημαντικότατη και οργανωμένη προσέγγιση με το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και ειδικά για εκείνους που έχουν ανάγκη υποστήριξης και βοήθειας. Από 1 έως 10 Νοεμβρίου μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους ιατρούς και να κάνουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν και με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να λαμβάνουν και δωρεάν φάρμακα. Η όλη πρωτοβουλία καλύπτεται οικονομικά από χορηγούς ιδιώτες και επιχειρήσεις που στήριξαν το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης."

Οι ενδιαφερόμενοι για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς μπορούν να απευθύνονται καθημερινά κατά τις ώρες 12:00 έως 17:00 στο τηλεφωνικό κέντρο 2315 555 000.

Η επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/11/13, ώρα 12 το μεσημέρι, στην οποία θα παραβρεθεί ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στο πλαίσιο αυτό του προγράμματος οργανώνεται επίσης το Σάββατο 2/11/13, ώρα 8.30 μ.μ. στο Grand Hotel Palace εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άδωνη Γεωργιάδη.

 http://www.thestival.gr
Για τέσσερις ημέρες, από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι από την διεθνή κοινότητα της Google συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για να μας «συστήσουν» τις τελευταίες εξελίξεις στα προϊόντα και τα εργαλεία της Google, στο πλαίσιο του Google DEVFEST. Τα Google DEVFESTs είναι σημαντικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο από τις κοινότητες προγραμματιστών της Google.
Το Google DEVFEST έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και σχεδιάστηκε για να αναδείξει τα οφέλη της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας για επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, με επίκεντρο πάντα τους προγραμματιστές. Το εγχείρημα θα κινηθεί γύρω από βασικά εργαλεία της Google που αφορούν εφαρμογές, λογισμικό και εξελιγμένες πλατφόρμες. Μεταξύ των εκπλήξεων που επιφυλάσσει η εν λόγω διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη θα είναι η παρουσίαση του κορυφαίου Google Glass, μιας τεχνολογίας προσαρμοσμένης στο...μάτι του καθενός.
To DEVFEST φέρνει στην Θεσσαλονίκη εξειδικευμένα στελέχη της κοινότητας της Google, όπως ο Cuneyt Unar, επικεφαλής Mobile Partnership από τα γραφεία της Google στο Δουβλίνο και ο Martin Pelant, Google Glass explorer και προγραμματιστής Android. Θα προσφέρει δε μία μοναδική εμπειρία μέσα από δύο βασικά προγράμματα:
-τα Tech Talks, ομιλίες για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις της τεχνολογίας και
-τα Workshops, εργαστήρια με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων πάνω στις τεχνολογίες αυτές.
Το ειδικά διαμορφωμένο «Playground» του Google DEVFEST θα αποτελέσει σημείο συνάντησης με υποψήφιους συνεργάτες-προμηθευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν να προτείνουν τις δικές τους ιδέες στην κοινότητα της Google για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών τους. Το Google DEVFEST απευθύνεται, τόσο σε απλούς επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα για ένα «περιπετειώδες» ταξίδι στη σφαίρα της τεχνολογίας, όσο και σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να αξιοποιήσουν τη γνώση αυτή στη δική τους λειτουργία.
Η συμμετοχή είναι εφικτή κατόπιν εγγραφής. Η διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Google Developers Group Thessaloniki και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ υποστηρίζεται και από σημαντικούς οργανισμούς.
Όλα αυτά αποτελούν μόνο μία πρόγευση όσων θα παρουσιαστούν συνολικά στην 79η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου η τεχνολογία με αιχμή το Google Developers Group Thessaloniki θα αποτελέσει τον βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών.
Επισκεφθείτε το devfest.gdgthess.org για περισσότερες πληροφορίες.
Ο άραβας πάμπλουτος επιχειρηματίας Mohammed El-Arishy, που εδρεύει στο Ντουμπάι, παρήγγειλε μια special έκδοση της Rolls-Royce Phantom Coupe, η οποία έχει αισθητικές διαφοροποιήσεις από το standard μοντέλο και λογότυπα σε ευδιάκριτα σημεία (εσωτερικά και εξωτερικά), τα οποία αποτυπώνουν τη μοναδικότητα της έκδοσης και τις επιρροές από τους… αγώνες του Goodwood.

Ειδικότερα, η Rolls-Royce Phantom Bespoke Chicane Coupe, όπως ονομάζεται, διαθέτει ένα αποκλειστικό γκρι εξωτερικό χρώμα, με μαύρα ματ φινιρίσματα και στην ίδια απόχρωση ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό πάλι κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, ενώ τα φινιρίσματα ξύλου έχουν αντικατασταθεί από ανθρακόνημα.
Κάτω από το καπό, παρέμεινε ο «θηριώδης» V12 6,75 λτ. κινητήρας, που αποδίδει 453 ίππους και 720 Nm ροπής. Μάλιστα, το βαρύ αμάξωμα του αγγλικού μοντέλου «απογειώνεται» στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δλ., ενώ αγγίζει την τελική των 250 χλμ./ώρα.

Χαρακτηριστικά, ο νέος ιδιοκτήτης δήλωσε ότι «ήθελε να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο που θα περιέκλειε την ατμόσφαιρα και την ιστορία των αγώνων του Goodwood, γι' αυτό η αγγλική φίρμα δημιούργησε το συγκεκριμένο μοντέλο, που θα ενθουσιάσει τους συνεργάτες και πελάτες».

Τέλος, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν το εν λόγω μοντέλο θα κατασκευαστεί και σε άλλες μονάδες, πέραν αυτής της παραγγελίας.

autotriti.gr
Τα «έξυπνα» ρολόγια είναι η νέα τάση στο χώρο των τεχνολογικών προϊόντων. Τις δικές τους προτάσεις έχουν παρουσιάσει εταιρείες όπως οι...Samsung, Pebble και Sony. Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η Google θα είναι η εταιρεία που θα εξελίξει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία.

Η παρουσίαση της συσκευής της Google είναι ίσως πιο κοντά απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, μιας και σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του δικού της ρολογιού με λογισμικό Android. Επιπλέον, όπως σημειώνει η έγκυρη εφημερίδα, το Google smartwatch θα μπορούσε να βγει στην παραγωγή μέσα σε μερικούς μήνες. 


Δεν αποκλείεται η παρουσίαση να συμπέσει με την κυκλοφορία και των Google Glass, σηματοδοτώντας μια νέα γενιά τεχνολογικών προϊόντων που πλέον προσαρμόζονται στο σώμα του χρήστη. 

Οι φήμες θέλουν στον πυρήνα του Google smartwatch να βρίσκεται το σύστημα «Google Now», η απάντηση της εταιρείας στη Siri της Apple. Πέρα όμως από τη φωνητική αναζήτηση, το σύστημα της Google ειδοποιεί το χρήστη για νέα emails, ενώ του προτείνει θέματα που ίσως τον ενδιαφέρουν. 

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη, η συσκευή θα πρέπει να επικοινωνεί με άλλες συσκευές, όπως smartphone, κάτι που πιθανότατα σημαίνει πως δεν θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα. 



Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο κόσμο. Ήταν μια καμπάνια των Οικολόγων του Παρισιού που μέσω facebook πρότειναν τα … αμελέτητα να τα κάνουν δώρο για τα Χριστούγεννα στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ οι πολίτες!

Η καμπάνια διήρκεσε μόλις μια ώρα καθώς οι οικολόγοι του Παρισού αναγκάστηκαν να την αποσύρουν άρον, άρον, όμως το διάστημα που έμεινε στον… αέρα του διαδικτύου ήταν αρκετό για να προκαλέσει σάλο.

Οι οικολόγοι λοιπόν αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την πράξη με την εν λόγω ανάρτηση στο facebook για να καταγγείλουν τα πισωγυρίσματα στην πολιτική του Ολάντ και ανάλογα με το πόση πυγμή έδειξε σε κάποια θέματα πρότειναν στους πολίτες και το ανάλογο μέγεθος … αμελέτητων για δώρο.

 Στη φωτογραφία λοιπόν προτείνουν το μικρότερο μέγεθος για την πυγμή που έδειξε ο πρόεδρος Ολάντ στο δικαίωμα για διαδήλωση και μάλλον αναφέρονται στις αντιδράσεις για το γάμο των ομοφυλοφίλων, το μεσαίο … ζεύγος για την αντίσταση που έδειξε απέναντι στις απαιτήσεις των επιχειρηματιών και τα… μεγάλα αμελέτητα για την τήρηση των προεκλογικών του δεσμέυσεων.

Το τι έγινε απ’ τη στιγμή που αναρτήθηκε η καμπάνια μπορεί να το καταλάβει κανείς από το ό,τι έμεινε στη σελίδα στο facebook μόνο μια ώρα.

http://www.4news.gr 
Για όσους έχουν βαρεθεί με τι μπορεί να κάνει κανείς με ένα φλιτζάνι καφέ, χρειάζεται να ρίξουν μια ματιά στην τρισδιάστατη εικαστική δουλειά που κάνει ο ιάπωνας καλλιτέχνης, Κοχέι Ματσούνο.
Ο Ματσούνο ξεκίνησε να δημιουργεί έργα από καφέ, πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ πριν από δύο χρόνια άρχισε να κάνει τρισδιάστατες κατασκευές.
Η εργασία αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι μια μάχη ενάντια στον χρόνο, καθώς όλα τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε πέντε λεπτά, αλλιώς καταρρέουν.
«Το αφρόγαλα πέφτει συνεχώς, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να βάλεις τις τελευταίες πινελιές. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να κάνεις τρισδιάστατη τέχνη, που να αγνοεί τη βαρύτητα» ανέφερε ο Ματσούνο.
Ο Ματσούνο δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που κάνει τρισδιάστατη τέχνη από καφέ. Είναι όμως ο μόνος που παίρνει την φορητή εσπρεσιέρα του και πηγαίνει σε οποιαδήποτε γειτονιά του Τόκιο, ζητήσουν τις υπηρεσίες του.
euronews.com

Κύριε Υπουργέ Άμυνας, επιτρέψτε μου να σας εκθέσω το πρόβλημά μου και να σας ζητήσω να τακτοποιήσετε το θέμα μου...

Περιμένω να μου «έρθει το χαρτί» για να παρουσιαστώ στο στρατό.

Είμαι 24 χρονών και έχω παντρευτεί μια χήρα 44 χρονών, η οποία έχει μια κόρη 25 χρονών, την οποία παντρεύτηκε ο πατέρας μου.

Επομένως ο πατέρας μου, αφού παντρεύτηκε την κόρη μου, είναι γαμπρός μου.

Επιπλέον η κόρη μου, αφού είναι σύζυγος του πατέρα μου, έγινε και μητριά μου.

Η γυναίκα μου κι εγώ αποκτήσαμε τον περασμένο Ιανουάριο ένα γιο. Κατά συνέπεια εκείνος, είναι αδερφός της συζύγου του πατέρα μου και κουνιάδος του πατέρα μου.

Είναι όμως και θείος μου, αφού είναι αδερφός της μητριάς μου.

Άρα ο γιος μου είναι θείος μου. Η σύζυγος του πατέρα μου απέκτησε τα Χριστούγεννα ένα γιο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αδερφός μου, αφού είναι γιος του πατέρα μου, και εγγονός μου, αφού είναι γιος της κόρης της γυναίκας μου.

Τότε εγώ είμαι αδερφός του εγγονού μου και, επειδή ο σύζυγος της μητέρας κάποιου είναι πατέρας του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα εγώ να είμαι πατέρας της κόρης της γυναίκας μου και αδερφός του γιου της.

Επομένως είμαι ο παππούς μου.

Δεδομένου αυτού, σας παρακαλώ να με απαλλάξετε, αφού ο νόμος απαγορεύει πατέρας, γιος και εγγονός να υπηρετούν ταυτόχρονα στον στρατό.

http://peiraxtiri.gr 
Μην πανικοβάλλεστε, για όλους τους λεκέδες υπάρχει λύση! Για να βγάλετε τον λεκέ ακολουθήστε την πιο κάτω διαδικασία:

1. Διαλύστε ένα κουταλάκι της σούπας ουδέτερου απορρυπαντικού για τα πιάτα (να μην περιέχει χλώριο ή άλλα ισχυρά αλκαλικά) σε μιά κούπα τσαγιού χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα λευκό καθαρό πανί. Στη συνέχεια ταμπονάρετε (σφουγγίστε) το λεκέ με το πανί. Μην τον τρίβετε.

2. Διαλύστε ένα τρίτο της κούπας τσαγιού μαγειρική αμμωνία με δύο τρίτα της κούπας νερό.Βρέξτε ένα πανί και ταμπονάρετε το λεκέ με το πανί(μην τον τρίβετε)

3. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα.

4. Με ένα σφουγγάρι και καθαρό νερό ξεβγάλετε το λεκέ. Στην συνέχεια με ένα στεγνό πανί ταμπονάρετε τον λεκέ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ποτέ να μην αναμιγνύετε αμμωνία με χλώριο.

ΠΑΝΤΑ δοκιμάστε τα προϊόντα ή τα διαλύματα που χρησιμοποιείται για ξελέκιασμα ή για πλύσιμο των υφασμάτινων επιφανειών σε ένα σημείο που δεν είναιεύκολα ορατό για να ελέγξετε την ευαισθησία των χρωμάτων.

http://www.4news.gr 
Τρεις γιγάντιοι καθρέφτες τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην πλαγιά του βουνού, 450 μέτρα πάνω από τη νορβηγική πόλη Ργιούκαν, ώστε να προσφέρουν για πρώτη φορά στους κατοίκους της, το φως του ήλιου, τον χειμώνα.
Οι καθρέφτες έχουν μέγεθος ο καθένας 17 τετραγωνικά μέτρα και έχουν ως αποστολή να συλλαμβάνουν και να αντανακλούν το φως του ήλιου, πάνω στην πόλη. Το ανακλώμενο φως θα είναι 80-100% το ίδιο φωτεινό με το κανονικό φως που εκπέμπει ο ήλιος.
Η πόλη θα έχει το σπάνιο αυτό προνόμιο, καθώς βρίσκεται στο μέσο μιας κοιλάδας, περιστοιχισμένης από μεγάλους ορεινούς όγκους, με αποτέλεσμα αρκετούς μήνες του χρόνου να μην απολαμβάνει την ηλιακή ακτινοβολία.
«Είναι σημαντικό να έχουμε ήλιο τους χειμερινούς μήνες. Σ’ αυτή την πόλη, δεν έχουμε ήλιο τους έξι μήνες του χειμώνα και οι κάτοικοι τον αποζητούν. Χρησιμοποιούμε λοιπόν τους καθρέφτες και ρίχνουμε τον ήλιο πάνω μας. Είναι μια τρελή ιδέα, αλλά έχει γέλιο και αρέσει στους ανθρώπους» ανέφερε ο Ουστέιν Χώγκαν, υπεύθυνος του πρότζεκτ.
Οι καθρέφτες ελέγχονται μέσω υπολογιστή, ώστε να ακολουθούν τη διαδρομή του ήλιου και να προσαρμόζονται στη σωστή γωνία, ώστε το φως να φτάσει στο κέντρο της πόλης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα τέτοιο πρότζεκτ. Το 2006 έγινε κάτι αντίστοιχο στην πόλη Βιγκανέλα της βόρειας Ιταλίας, με μεγάλη επιτυχία.
«Οι κάτοικοι ενθουσιάστηκαν. Είναι μια πολύ ωραία ιδέα να φτάνει ο ήλιος στο κέντρο της πόλης. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ, βγάζουν φωτογραφίες, γελούν και περνάνε υπέροχα» επισήμανε ο Χώγκαν.
Οι ηλιακοί συλλέκτες θα ενεργοποιούν απευθείας το σύστημα και θα βρίσκουν αυτόματα τη σωστή γωνία. Οι σχεδιαστές του έργου ελπίζουν ότι η πόλη θα κερδίσει νέους επισκέπτες, χάρις σ’ αυτή την πανέξυπνη τεχνολογική λύση.
euronews.com

Πάει ένας μεθυσμένος σ΄ένα καφέ και λέει στο σερβιτόρο:
- 3 καφέδες!
- 3 καφέδες;;
- Ναί..΄Ενα για μένα,ένα για σένα,κι ένα για τη πουτ@ν@ τη μάνα σου!

Δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν αυτοκίνητο απαλλαγμένο από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, δίνουν με κοινή υπουργική τους απόφαση ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος  Μαυραγάνης.

Με την υπουργική απόφαση προσδιορίζεται η διαδικασία ιατρικής εξέτασης ατόμων με αναπηρίες για τη χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων με βάση ιατρικές γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με αυτή απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης ή τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου ανάπηροι με:

Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.
Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία].
Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
Αυτισμό, εφ' όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, και είναι ανίκανος για εργασία και έχει ανάγκη βοήθειας.

Η ιατρική εξέταση των ενδιαφερόμενων ατόμων γίνεται από τα ΚΕ.Π.Α, ενώ η παραπομπή τους γίνεται είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από γιατρούς του ΕΟΠΠΥ. Η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕ.Π.Α προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου και αποφαίνεται για την υπαγωγή του ή όχι στην σχετική ρύθμιση.

Τέλος, οι αρμόδιες για τη χορήγηση των απαλλαγών υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ελέγχουν τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ, μέσω ανάκτησης αυτών απευθείας από το μηχανογραφικό σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά την οριστικοποίησή τους και θα χορηγούν τις απαλλαγές.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης εξέδωσε και απόφαση με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας.

http://www.madata.gr 
Με μια λιτή τελετή ανοίγει αυλαία το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στις 20.30 στην ιστορική έδρα του θεσμού, το Ολύμπιον. Μετά την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, θα προβληθεί η πολυαναμενόμενη ταινία Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί / OnlyLoversLeftAliveτου Τζιμ Τζάρμους, παρουσία του δημιουργού, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Την τελετή έναρξης του 54ου ΦΚΘ θα παρουσιάσει η Ελένη Ρουσσινού, μία εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας MissViolence του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία προβάλλεται στη φετινή διοργάνωση.

Πάντοτε ασυμβίβαστος ως προς στο καλλιτεχνικό του όραμα, ο Τζιμ Τζάρμους χτίζει στην ταινία Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί το ιδιόρρυθμο κινηματογραφικό σύμπαν του με άξονα το βαμπιρικό μύθο. Πρωταγωνιστές του φιλμ είναι δύο σοφιστικέ βρικόλακες, η Ιβ και ο Άνταμ - τους υποδύονται οι Τίλντα Σουίντον και Τομ Χίντλεστον – οι οποίοι περιπλανώνται ανά τους αιώνες στο περιθώριο της κοινωνίας, σε έναν κόσμο που πλέον τους προκαλεί μόνο σύγχυση.

Η ταινία, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, είναι αντιπροσωπευτική της γραφής του αμερικανού δημιουργού, λειτουργώντας ως μια αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας. Ο Τζάρμους χρησιμοποιεί ως όχημα δύο ψυχές που δεν ανήκουν σε αυτό τον κόσμο για να μιλήσει για αυτό που η άνθρωποι αποκαλούν «παντοτινή αγάπη».

Η συμμετοχή της ταινίας έναρξης, η οποία εντάσσεται στην ενότητα «Ανοιχτοί Ορίζοντες», χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 54ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

http://www.seleo.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών, από το ύψος του Cosmos, με αποτέλεσμα να είναι ελεύθερη μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας. Συνεργεία σκάβουν αυτή την ώρα την υπάρχουσα άσφαλτο για να στρώσουν νέα στη συνέχεια, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες θα είναι σε εξέλιξη μέχρι και το βράδυ, ενώ συνολικά θα διαρκέσουν 10 ημέρες.




 http://www.thestival.gr
Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, θα είναι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 η Λεωφόρος Νίκης στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησής της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης χθες Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τυριακίδη συμφωνήθηκε ότι το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής λεωφόρου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου, οπότε και θα παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή η παραλιακή λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή στο τμήμα της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8.00 το βράδυ, ώρες κατά τις οποίες με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτή η αγορά, στο πλαίσιο της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου από την 1η μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.Η απόδοση της παραλιακής λεωφόρου αποκλειστικά στους πεζούς τουλάχιστον για μία Κυριακή τον μήνα αποτέλεσε μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης με την ευκαιρία του εορτασμού στις 22 Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

«Το πείραμα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και σκεφτόμαστε πλέον να το επεκτείνουμε σταδιακά και σε κάποιες άλλες ημερομηνίες μέσα στον χρόνο», ανέφερε ο Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας ότι στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το μέτρο της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης να μπορέσει να εφαρμοστεί κάθε Κυριακή και πρόσθεσε: «Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να ισχύσει από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς υπάρχει μια σειρά παραμέτρων που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Για τον λόγο αυτό προωθούμε την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε πρώτη φάση την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σαφώς χρειάζεται αυξημένη αστυνόμευση, αφού απαιτούνται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και αποκλεισμός, παράλληλα με τη λεωφόρο Νίκης, και όλων των κάθετων δρόμων που οδηγούν σε αυτή.

Η διεύθυνση Τροχαίας συμφώνησε ότι θα εξετάσει τα θέματα αυτά, ώστε βήμα - βήμα να καταστεί εφικτό τις Κυριακές η παραλιακή λεωφόρος να αποδίδεται στους πεζούς». Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση Τροχαίας αντιμετωπίζοντας θετικά το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τον αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο και την πρώτη Κυριακή του ερχόμενου μήνα (1η Δεκεμβρίου 2013).  Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από ομάδες πολιτών και εθελοντών με την ευκαιρία του εορτασμού, τον περασμένο μήνα, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. 

http://www.thestival.gr
Ένα έμβρυο μπορεί να ακούσει το νανούρισμα που του τραγουδάει η έγκυος μητέρα του, αρκετούς μήνες προτού αυτό γεννηθεί, καθώς επίσης να το θυμάται για καιρό μετά τη γέννησή του, πράγμα που βοηθά το παιδί αργότερα να αναπτύξει τις γλωσσικές ικανότητές του, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, με επικεφαλής τη δρα Μίνα Χουοτιλάϊνεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS ONE”, έκαναν πειράματα με 24 γυναίκες στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους και τα επανέλαβαν μετά τη γέννηση των παιδιών. Οι μισές έγκυες γυναίκες τραγουδούσαν στα αγέννητα παιδιά τους επί πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες όχι (για λόγους σύγκρισης).
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που, όσο ήσαν στη μήτρα, είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από την μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, όταν άκουγαν τα ίδια νανουρίσματα αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών.
Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα έμβρυα ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους. Αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης, κατά τους ερευνητές, μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας ομιλίας του παιδιού.
Από την άλλη, οι φινλανδοί επιστήμονες επεσήμαναν πως οι δυσάρεστοι ή πολύ δυνατοί ήχοι που γίνονται αντιληπτοί από το έμβρυο μέσα στη μήτρα (π.χ. εξαιτίας του θορυβώδους περιβάλλοντος εργασίας της εγκύου μητέρας), πιθανώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε βάθος χρόνου μετά τη γέννησή του μωρού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η δεύτερη προκήρυξη για Υπαξιωματικούς στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της NEWSBOMB, το Νοέμβριο θα προκηρυχθούν 60 θέσεις, ενώ τα κριτήρια και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων θα είναι ίδια με τους προηγούμενους διαγωνισμούς.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Έλληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, καθώς και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, ενώ οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ.

Με βάση την προηγούμενη προκήρυξη, μετά την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε αθλητική δοκιμασία ενώπιον της Επιτροπής Αθλητικής Δοκιμασίας.

http://www.newsbomb.gr 

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο, με το ποσοστό των άνεργων να φθάνει το 12,5%, αυξανόμενο κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 1,6% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Istat).

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό το οποίο έχει καταγραφεί από το 1977. Μάλιστα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικές στατιστικές σε μηνιαία (2004) και σε τριμηνιαία (1977) βάση.

Σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα δεδομένα, ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν εργασία στην Ιταλία ανήλθε σε 3,194 εκατ. πρόσωπα στη χώρα, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 0,9% εν σχέσει με την Αύγουστο (+29.000) και κατά 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (+391.000), διευκρίνισε το Istat.

Μεταξύ των νέων 15-24 που θεωρούνται ο ενεργός πληθυσμός από την άποψη της απασχόλησης η ανεργία κατέγραψε επίσης νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 40,4% τον Σεπτέμβριο (654.000 πρόσωπα), δηλαδή ένα ποσοστό αυξημένο κατά 0,2% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 4,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Πάνω από ένας στους δέκα (10.9%) αναζητούν εργασία σε αυτό το ηλικιακό φάσμα, σύμφωνα με το Istat. Και για αυτή την κατηγορία το ποσοστό είναι το υψηλότερο αφότου άρχισαν να τηρούνται στατιστικές.

http://www.ethnos.gr
Από τεχνικούς του Δήμου Νάουσας  ξεκίνησε το πρόγραμμα τοποθέτησης  ασύρματου δικτύου internet σε κεντρικά σημεία της πόλης, με σκοπό τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών internet προς τους πολίτες,
μέσω του δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει ο Δήμος μας. Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν συστήματα κεραιών WiFi (Wireless Fidelity) στο κτίριο του Κ.Ε.Π., στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο και στο Δημαρχείο, ενώ το επόμενο διάστημα το δίκτυο θα επεκταθεί και σε άλλα δημοτικά κτίρια («ΕΡΙΑ», «ΒΕΤΛΑΝΣ» κ.ά.).

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις  για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής, αλλά και του ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Νάουσας, και χρηματοδοτείται από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Υπενθυμίζεται ότι ασύρματο δίκτυο internet έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί στην Τοπική Κοινότητα Χαρίεσσας, ενώ ανάλογα δίκτυα θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές στις Δημ. Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολη
 


Οι αστρονόμοι βρήκαν για πρώτη φορά ένα εξωπλανήτη που είναι σχεδόν «δίδυμος» της Γης, αφού έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια μάζα, ενώ φαίνεται να είναι εξίσου βραχώδης και περιεκτικός σε σίδηρο. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν βρεί εξωπλανήτες που είτε είχαν περίπου το μέγεθος της Γης, είτε τη μάζα της, είτε τη βραχώδη σύστασή της. Όμως ο εν λόγω εξωπλανήτης είναι ο πρώτος που συνδυάζει όλα μαζί αυτά τα «γήινα» χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, παρόλα αυτά, αποτελεί ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, καθώς περιφέρεται αδιανόητα κοντά στο άστρο του (μόνο στο ένα εκατοστό της απόστασης Γης – Ήλιου). Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης «κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει», καθώς καμία θεωρία δεν προβλέπει την τωρινή τροχιά του, σχεδόν κολλητά με το άστρο του.

Μια πλήρης τροχιά του, δηλαδή το «έτος» του, διαρκεί μόλις 8,5 ώρες, έναντι 365 ημερών της Γης, με συνέπεια να είναι καυτός σαν κόλαση, πιθανώς ένας κόσμος λάβας και μόνο, καθώς οι επιφανειακές θερμοκρασίες του στην πλευρά που «βλέπει» το άστρο του, εκτιμάται ότι κινούνται μεταξύ των 2.000 έως 2.800 βαθμών Κελσίου.

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πιθανότατα είναι τόσο μεγάλη λόγω της εντυπωσιακά κοντινής τροχιάς στο άστρο του που η επιφάνειά του μάλλον αποτελείται από λιωμένα πετρώματα.

Λόγω αυτών των συνθηκών θεωρείται αφιλόξενος για την ανάπτυξη ζωής, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου το μητρικό άστρο να «καταπιεί» τον τόσο κοντινό και αινιγματικό πλανήτη του. Ο πλανήτης «Κέπλερ-78b» βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου, σε απόσταση περίπου 400 ετών φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός είναι σχεδόν 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).

Το άστρο Κέπλερ-78, που είναι λίγο μικρότερο από τον Ήλιο μας, ανακαλύφθηκε από το εκτός λειτουργίας πλέον διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» πέρυσι, αλλά μόλις τώρα οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν τις παρατηρήσεις τους από επίγεια τηλεσκόπια στη Χαβάη και τα ισπανικά Κανάρια Νησιά, καθώς και τις μετρήσεις που αποκαλύπτουν την ομοιότητα του εξωπλανήτη με το δικό μας πλανήτη. Οι σχετικές δημοσιεύσεις από δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες έγιναν στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερ και το “New Scientist”.



Ο εξωπλανήτης έχει διάμετρο μόλις 20% μεγαλύτερη από της Γης, η μάζα του είναι περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερη της Γης και η πυκνότητά του είναι 5,3 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, σχεδόν ίδια με της Γης (5,5 γραμμάρια ανά κυβ. εκατ.).

Ο πρώτος εξωπλανήτης γύρω από ένα άστρο νετρονίων (πάλσαρ) ανακαλύφθηκε το 1992 και λίγα χρόνια μετά (1995) βρέθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης (51 Pegasi b) γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο μας. Έκτοτε έχουν βρεθεί πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένοι εξωπλανήτες και αρκετές ακόμα χιλιάδες, για τους οποίους εκκρεμεί η επιβεβαίωσή τους μέσω νέων αστρονομικών παρατηρήσεων. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεγάλοι κερδισμένοι είναι όσοι ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο και στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών μέχρι το τέλος του 1982.

Την πόρτα εξόδου στη σύνταξη προλαβαίνουν μέχρι το τέλος του έτους χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με μειωμένα όρια συνταξιοδότησης. Μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων επιτρέπουν την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη για όσους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.

Ωστόσο όσοι δεν «κλείδωσαν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς ακολουθούν πλέον τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, που ισχύουν σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα από 1ης Ιανουαρίου 2013 πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67 και μειωμένη στα 62 (εναλλακτικά πλήρης σύνταξη στα 62, αλλά με 40 έτη ασφάλισης).

Αντιθέτως όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων, που επιτρέπουν ακόμα και σε πενηντάρηδες την έξοδο στη σύνταξη.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μεγάλοι κερδισμένοι είναι όσοι ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο και στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών μέχρι το τέλος του 1982. Οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι μπορούν να πάρουν σύνταξη με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου, ενώ οι έγγαμες γυναίκες μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να αποχωρήσουν ακόμα και με 24 έτη και 6 μήνες ασφάλισης.

Κερδισμένες είναι και οι μητέρες ανήλικων τέκνων που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012. Με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων έτη ασφάλισης και την ύπαρξη ανήλικου τέκνου «κλειδώνουν» το δικαίωμα και μπορούν φύγουν με το κατά περίπτωση όριο ηλικίας (που κυμαίνεται από το 50ο έως το 60ο έτος).


 http://www.enikos.gr
Τριτοκοσμικές εικόνες στο κέντρο της πόλης, με... κότες να ίπτανται στη λαϊκή αγορά (μπροστά από Τράπεζες!), αυτοκίνητα να διπλοπαρκάρουν, κόσμο να ψωνίζει και άλλα ευτράπελα...

Οι φωτογραφίες του trikalavoice.gr δεν είναι από κάποια μακρινή χώρα στα βάθη της Ανατολής ή της... Αφρικής. Είναι από την πόλη μας, την τόσο όμορφη και τόσο παρατημένη. Το χάος της λαϊκής αγοράς ισοπεδώνει καθημερινά όποια άλλη προσπάθεια πάει να γίνει σ’ αυτή τη πόλη, για εξωραϊσμό και συμμόρφωσή της στα σύγχρονα δεδομένα. Δήμαρχοι και δήμαρχοι υποσχέθηκαν μα... δεν το έλυσαν το πρόβλημα (... είναι πολλά τα ψήφια Άρη, που θα ‘λεγε κι ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου!!!). Ο νυν δήμαρχος Χρήστος Λάππας, 3 χρόνια όλο λέει πως θα το λύσει, αλλά στη πράξη... ουδέν!... Θα το βρει το θάρρος; Ιδού η Ρόδος. Αλλιώς ας μείνουμε να απολαμβάνουμε τέτοιες βουκολικές στιγμές, στο κέντρο της πόλης αιωνίως...


































http://trikalavoice.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!