Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016


Οι αρουραίοι που κάνουν καθημερινά σεξ τείνουν να αναζητούν σε περιόδους… στέρησης πολύ εντονότερα αμφεταμίνες από ότι «παρθένοι» αρουραίοι. Η ομάδα επιστημόνων της Λόρεν Μπελόουτ από το Πανεπιστήμιο του Μισισιπή στο Τζάκσον των ΗΠΑ ανακάλυψε τα αίτια αυτού του φαινομένου και δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Neuroscience.

Σύμφωνα με την αμερικανική επιστημονική ομάδα, το σεξ και οι αμφεταμίνες επιδρούν στην ίδια περιοχή του εγκεφάλου, την tegmentalis ventralis. Τα νεύρα στην περιοχή αυτή παράγουν την ουσία ντοπαμίνη, γνωστή και ως «νευροδιαβιβαστής της ευτυχίας», η οποία ανήκει στο φυσικό σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου.

Για τους επιστήμονες, όπως γράφει η Deutsche Welle, το σεξ δεν είναι τίποτα άλλο από μια φυσική επιβράβευση. Διασφαλίζει ότι αισθανόμαστε όμορφα και ότι θέλουμε να επαναλάβουμε την σεξουαλική πράξη. Οι ναρκωτικές ουσίες διεγείρουν και αυτές το σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου και για το λόγο αυτό προκαλούν γρήγορα εξάρτηση.

Όπως σημειώνουν οι αμερικανοί επιστήμονες, όταν την σεξουαλική εμπειρία διαδέχεται μια περίοδος στέρησης, τότε αυξάνεται η επιβράβευση των αμφεταμινών στους αρσενικούς αρουραίους. Με άλλα λόγια, το καθημερινό σεξ επηρεάζει τον εγκέφαλο των αρουραίων και τους κάνει πιο ευάλωτους σε ναρκωτικές ουσίες.

Οι αρουραίοι με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα πέφτουν σε καθεστώς εξάρτησης ευκολότερα και με πολύ μικρότερες δόσεις από ότι αρουραίοι του πειράματος που δεν είχαν σεξουαλική επαφή. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «μεγαλύτερη ευαισθησία», μιας και οι ναρκωτικές ουσίες έχουν σε αυτά τα τετράποδα μεγαλύτερη επίδραση. Στα πειράματα στο Πανεπιστήμιο του Τζάκσον αρκούσαν πέντε συνεχόμενες μέρες σεξ και επτά μέρες «διαλείμματος» για να παρατηρηθούν αλλαγές στον εγκέφαλο.

Ισχύει και το αντίθετο

Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι, εξαρτημένοι από χημικές ναρκωτικές ουσίες, όπως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (Chrystal Meth), έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλακτικό, λόγω της απώλειας ελέγχου. Ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι η μεθαμφεταμίνη επιδρά στον εγκέφαλο παρόμοια με το σεξ.

Την ίδια στιγμή παλαιότερα πειράματα με ζώα δείχνουν ότι η σταθερή χρήση μεθαμφεταμίνης οδηγεί σε έντονη αναζήτηση σεξουαλικής επαφής όταν περάσει η επίδραση της ναρκωτικής ουσίας. Για τα ζώα το σεξ λειτουργεί επομένως και ως εναλλακτικό ναρκωτικό. Ας σημειωθεί ότι οι επιστήμονες παρατήρησαν αυτή την σχέση μόνο όταν το σεξ λάμβανε χώρα ταυτόχρονα με την «χορήγηση» ναρκωτικών. Στις μεγάλες δόσεις κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης οι αρουραίοι δεν είχαν καμία όρεξη για σεξ.

Πηγή: newsbeast.gr

Μύδρους εξαπέλυσε ο Γάλλος ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ εναντίον των "ηλίθιων κατηγοριών" των μέσων ενημέρωσης και του "μίσους" που επιδεικνύουν ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου σε βάρος της συντρόφου του, της Μαριόν Κοτιγιάρ, με αφορμή τις φήμες ότι η τελευταία ήταν η "πέτρα του σκανδάλου" που ευθύνεται για το διαζύγιο του Μπραντ Πιτ από την Αντζελίνα Τζολί.

"Δεν συνηθίζω να μιλάω για την ιδιωτική ζωή μου, την οποία μέχρι τώρα προστάτευα πάντα με μεγάλη προσοχή", γράφει ο Κανέ σε ένα μήνυμά του στο Instagram το οποίο έχει αναπαραχθεί από πάρα πολλές ιστοσελίδες.



"Όμως η σκληρότητα των ανθρώπων του Τύπου, η αργυρώνητη βλακεία ορισμένων προσώπων που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, το μίσος ορισμένων χρηστών του διαδικτύου που αισθάνονται πιο ισχυροί πίσω από το πληκτρολόγιό τους, με ωθούν να εκφράσω την υπερηφάνεια, τον έρωτα, τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου για τη Μαριόν, η οποία παραμένει δυνατή και λογική απέναντι σε όλες τις ηλίθιες και αβάσιμες κατηγορίες", συνεχίζει ο ηθοποιός.

Η Κοτιγιάρ είχε ήδη διαψεύσει από την Τετάρτη τις φήμες ότι ήταν το "τρίτο πρόσωπο" στη σχέση του Πιτ με τη Τζολί και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της με τον σύντροφό της, τον Γκιγιόμ Κανέ.

"Νομίζω ότι όλοι μας αυτή τη στιγμή ζούμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα και τώρα είναι η ώρα να περάσουμε σε κάτι άλλο και να ανεβάσουμε κάπως το επίπεδο. Και όπως λέει σωστά η Μαριόν, σας εύχομαι να τα πάτε καλύτερα και να αποκτήσετε άλλες φιλοδοξίες στη ζωή σας πέρα από το να πετάτε συνεχώς λάσπη", καταλήγει ο Κανέ στο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από πονοκεφάλους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου οι μισοί ενήλικες υποφέρουν από πονοκέφαλο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
Ο πονοκέφαλος είναι συνήθως αποτέλεσμα έντονου στρες, κατανάλωσης κάποιων τροφών ή αλκοόλ, παράλειψης γευμάτων, προβλημάτων ύπνου κλπ.
Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες άλλες λιγότερο γνωστές αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για τον πονοκέφαλο.
Καπνιστά, τουρσιά, αποξηραμένα, παλαιωμένα τυριά
Η κατανάλωση τροφών όπως τα τυριά παλαίωσης, το σαλάμι και ο καπνιστός σολομός μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο, καθώς περιέχουν θειώδη άλατα, τα οποία διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.
Αρώματα
Οι πιο κοινές μυρωδιές που προκαλούν πονοκεφάλους είναι αυτές της βενζίνης, του καπνού και των αρωμάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Οθόνη υπολογιστή
Το φως της οθόνης του τηλεφώνου ή του υπολογιστή ενεργοποιεί τον αμφιβληστροειδή και τα νεύρα που βρίσκονται πίσω από τα μάτια σας, που προκαλούν πονοκέφαλο.
Αφυδάτωση
Όταν ο οργανισμός χάνει σημαντική ποσότητα υγρών και ηλεκτρολυτών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των λειτουργιών, προκαλείται στένωση των αιμοφόρων αγγείων και πόνος στο κεφάλι.
Πολύ σφιχτό χτένισμα
Τα χτενίσματα που τραβούν το τριχωτό της κεφαλής προκαλούν ένταση στο κρανίο. Πάνω από τις μισές γυναίκες ταλαιπωρούνται από κεφαλαλγία τάσης λόγω πολύ σφιχτού χτενίσματος, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων.
Διακοπή καφεΐνης
Η διακοπή της καθημερινής κατανάλωσης καφεΐνης προκαλεί αλλαγές στη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, η απότομη διακοπή λήψης καφεΐνης αυξάνει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο στη μέση και εμπρόσθια εγκεφαλική αρτηρία. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να ευθύνονται για τους πονοκέφαλους που αναφέρονται συχνά όταν υπάρχει στέρηση καφεΐνης
Πάγωμα εγκεφάλου
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει οξύ πόνο στο μέτωπο, όταν καταναλώνουν κάτι που είναι πολύ κρύο, όπως ένα παγωτό. Αυτό το «πάγωμα» στον εγκέφαλο οφείλεται στην ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας που διεγείρει τα νεύρα και προκαλεί ταχεία διαστολή και διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων. Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων ενεργοποιεί τους υποδοχείς του πόνου, μια διαδικασία κατά την οποία απελευθερώνονται ουσίες γνωστές ως «προσταγλανδίνες». Αυτές αυξάνουν την ευαισθησία στον πόνο και προκαλούν φλεγμονή, ενώ αποστέλλουν σήματα μέσω του τριδύμου νεύρου στον εγκέφαλο για να τον προειδοποιήσουν για το πρόβλημα. Επειδή το τρίδυμο νεύρο είναι επίσης υπεύθυνο για την μεταφορά σημάτων για τον πόνο στο πρόσωπο, ο εγκέφαλος ερμηνεύει το σήμα του πόνου, ως προερχόμενο από το μέτωπο.
Πηγή: onmed.gr

Η Mozilla κυκλοφόρησε την τελική έκδοση Firefox 49 και φέρνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές τόσο στα desktops, όσο και στις συσκευές Android.

Η πρώτη έχει να κάνει με το πολύ βελτιωμένο Reader Mode. Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε άρθρο που σας ενδιαφέρει και αν υποστηρίζει το Reader Mode (η πλειοψηφία) θα δείτε στην δεξιά πλευρά της address bar το εικονίδιο του βιβλίου. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο (υπάρχει από το 2012), ωστόσο, η Mozilla πρόσθεσε ένα mode αφήγησης με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση και υπόστηριξη πολλών γλωσσών, συμπεριλαμβανόμενης της Ελληνικής.

Επίσης, έχουν προστεθεί επιλογές για γραμματοσειρά (τύπος/μέγεθος) και διαφοροποίηση του theme ανάλογα με το φως της ημέρας για πιο ξεκούραστη ανάγνωση.

Σε ό,τι αφορά τις συσκευές Android, στο εξής ο Mozilla Firefox υποστηρίζει τη δυνατότητα offline περιήγησης σε ιστοσελίδες που έχουν ήδη ανοίξει όταν ο χρήστης βρισκόταν εντός δικτύου, ενώ βελτιώθηκε και το σύστημα διαχείρισης των καρτελών.

Πηγή: techgear.gr

Εδώ και λίγες εβδομάδες, μερικοί χρήστες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη λειτουργία αποθήκευσης φωτογραφιών ή videos ως προσχέδια (drafts) στο Instagram, έτσι ώστε να συνεχίζουν την επεξεργασία τους σε κάποια άλλη στιγμή χωρίς να χάνουν τις αλλαγές που είχαν κάνει μέχρι τότε.

Η λειτουργία αυτή λανσάρεται πλέον σε όλους τους χρήστες με τη νέα αναβάθμιση της εφαρμογής για Android και iOS.

Για να αποθηκεύσετε μια φωτογραφία ή video ως draft, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω πολύ απλά βήματα:

Πατήστε το εικονίδιο της κάμερας για να λήψη ή επιλογή φωτογραφίας ή video

Πραγματοποιήστε τις αλλαγές που επιθυμείτε (εφέ, φίλτρα, λεζάντα, τοποθεσία)

Πατήστε στο κουμπί back επάνω αριστερά στην οθόνη και τότε θα σας εμφανιστεί η επιλογή να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία/video σαν προσχέδιο (Save Draft)

Για να δείτε τα αποθηκευμένα προσχέδια, πατήστε ξανά στο εικονίδιο της κάμερας και μεταβείτε στη γκαλερί σας. Εκεί θα δείτε μια νέα κατηγορία με την ονομασία “drafts” στο κάτω μέρος.

Πηγή: techgear.gr

Η εταιρεία Twitter Inc έχει αρχίσει συνομιλίες με εταιρείες τεχνολογίας για να διερευνήσει το ενδεχόμενο να πωληθεί, δήλωσε σήμερα πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση, καθώς η εταιρεία αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζει τη βραδύτερη αύξηση εσόδων μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο το 2013.

Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση θα αποτελέσουν ένα τεστ για την αξία του Twitter, τόσο ως εταιρείας δεδομένων όσο και ως εταιρείας πολυμέσων, καθώς άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram της Facebook και το Snapchat, επεκτείνονται και αναπτύσσουν νέους τρόπους για να παράγουν κέρδη.

Το CNBC είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, πως η Twitter βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Google της Alphabet και η Salesforce.com, και είναι πιθανό να δεχθεί σύντομα μια επίσημη προσφορά.

Δεν κατέστη άμεσα δυνατή η επικοινωνία με τις Twitter και Alphabet για κάποιο σχόλιο. Η Salesforce αρνήθηκε να σχολιάσει.

Στη Γουόλ Στριτ, οι μετοχές της Twitter κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση από το χρηματιστηριακό ντεμπούτο τους το 2013, σημειώνοντας άλμα κατά 21% και φθάνοντας την τιμή των 22,59 δολαρίων, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φθάσει τα 16 δισεκ. δολάρια.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από την αμήχανη αρχικά αντίδραση, ο Μπραντ Πιτ περνάει στην αντεπίθεση στον δικαστικό πόλεμο με την Αντζελίνα Τζολί. Το περιβάλλον του ηθοποιού «διαρρέει» ότι δεν σκοπεύει να δεχθεί μόνο δικαίωμα επισκέψεων αλλά θα διεκδικήσει την φυσική επιμέλεια των 6 παιδιών του.

Πηγή από τον στενό κύκλο του 52χρονου ηθοποιού είπε στο USA Today ότι ο Πιτ προσέλαβε έναν από τους καλύτερους δικηγόρους για να τον εκπροσωπήσει στην δικαστική διαμάχη, τον Λανς Σπίγκελ. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος έχει μεγάλα ονόματα στο πελατολόγιο του όπως τον ηθοποιό, Τσάρλι Σιν, τον Μάικλ Τζάκσον, την Χέδερ Λοκλίαρ και την Έβα Λονγκόρια.

Η έναρξη της μάχης αναμένεται όταν ο Πιτ θα απαντήσει εγγράφως στην αίτηση διαζυγίου της Τζολί. Εκεί θα φανεί και η νομική «γραμμή» που θα ακολουθήσει.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται οι έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών για τις καταγγελίες ότι ο Πιτ φώναξε και χτύπησε τον μεγαλύτερο γιο του, τον 15χρονο Μάντοξ. Πηγή κοντά στον Μπραντ Πιτ επιβεβαίωσε ότι παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα και συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. «Οι ισχυρισμοί είναι υπερβολικοί ή έχουν κατασκευαστεί αλλά θα κάνει οτιδήποτε είναι καλύτερο για τα παιδιά του. Παρά το γεγονός ότι γίνεται δέκτης μίας σφοδρής επίθεσης κατηγοριών παραμένει προσηλωμένος σε αυτό που είναι καλύτερο για τα παιδιά», ανέφερε η ίδια πηγή.

Άφαντη η Τζολί - Δεν χτύπησα τα παιδιά μου, λέει ο Πιτ

Στις ΗΠΑ οι δικαστές προτιμούν να δίνουν κοινή φυσική επιμέλεια και στους δύο γονείς μετά από έναν διαζύγιο. Ο μοναδικός λόγος που την αφαιρούν από έναν γονέα είναι εάν αποδειχθεί ότι αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά. Αυτός φαίνεται είναι και ο λόγος που η Τζολί αναφέρει στην αίτηση διαζυγίου ότι ο σύζυγος της έχει πρόβλημα με τον θυμό του, το αλκοόλ και την μαριχουάνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ύπαρξη ενός βίντεο, το οποίο δείχνει το περιστατικό στο ιδιωτικό αεροπλάνο. Σύμφωνα με το US Weekly, ο Πιτ φέρεται να εμφανίζεται στο βίντεο και να δείχνει μεθυσμένος και να φωνάζει. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το περιοδικό το ζευγάρι είχε έντονη διαφωνία στο αεροσκάφος: «Μέθυσε και άρχισε να μαλώνει με την Άντζι. Ο Μάντοξ μπήκε στην μέση για να υπερασπιστεί την Άντζι και μπήκε στο πρόσωπο του Μπραντ».

Πηγή κοντά στον ηθοποιό εξήγησε ότι οι έφηβοι έχουν συχνά καβγάδες με τους γονείς τους ειδικά αν είναι παιδιά με χαρακτήρα και δυναμισμό. «Οι υποθέσεις περί κακοποίησης είναι ανακριβείς», τόνισε η ίδια πηγή.

Μπραντ Πιτ: Τρέμω στο ενδεχόμενο να χάσω τα παιδιά μου

Στο μικροσκόπιο του FBI ο Μπραντ Πιτ για την κακοποίηση των παιδιών του

Φωτό - ντοκουμέντο από δημόσιο καυγά Πιτ-Τζολί στο πάρκο!

Αποκάλυψη σοκ για τον Pitt – Τι συνέβη στο ιδιωτικό τζετ με τα παιδιά του
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!