Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σε δήμους, ΔΕΗ, επιστημονικά κέντρα και νομικά πρόσωπα επικεντρώνεται το ενδιαφέρων για εργασία σε...
οργανικές θέσεις και τη σύναψη συμβάσεων.

Αιτήσεις για 743 θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού υποβάλλονται σε προθεσμίες που έχουν οριστεί, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται και η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ άλλων 407 θέσεων που έχουν εγκριθεί.

Εκτός από τις θέσεις σε δημοτικές υπηρεσίες που είναι πολυπληθείς και αφορούν κυρίως εργατοτεχνικό προσωπικό, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν προσλήψεις επιστημόνων σε Ερευνητικά Ινστιτούτα με συμβάσεις έργου.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο ζητά ,επίσης, 18 συνεργάτες και η Τράπεζα της Ελλάδος πέντε ειδικευμένους νομικούς.

Σε δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τη ΔΕΗ και ΔΕΗ ανανεώσιμες συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ένας ναύτης φτάνει σε κάποιο λιμάνι αλλά δεν μπορεί να βρει πουθενά δωμάτιο για το βράδυ.
- Δεν μπορεί, κάπου πρέπει να υπάρχει ένα δωμάτιο. Ή έστω ένα κρεβάτι οπουδήποτε, ξέσπασε στο τελευταίο ξενοδοχείο που βρήκε.
- Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα δίκλινο και το έχει πάρει ένας νεαρός μόνο του. Ίσως δεχτεί να το μοιραστεί μαζί σας. Μόνο που πρέπει να σας πω ότι ροχαλίζει τόσο δυνατά, που από τα διπλανά δωμάτια κάνουν συνεχώς παράπονα. Δεν νομίζω ότι θα καταφέρετε να κοιμηθείτε εκεί.
- Κανένα πρόβλημα. Θα το πάρω.
Το επόμενο πρωί ο ναύτης κατέβηκε για πρωινό φρέσκος κι ανανεωμένος.
- Πως κοιμηθήκατε; τον ρώτησε ο ξενοδόχος.
- Καλύτερα από ποτέ.
- Μα δεν σας ενόχλησε ο άλλος νεαρός με το ροχαλητό του;
- Όχι, τον έκανα να σκάσει σε μηδέν χρόνο.
- Πως το καταφέρατε αυτό;
- Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο ήταν ήδη στο κρεβάτι. Πήγα λοιπόν, του έδωσα ένα φιλί στο μάγουλο και του είπα: Καληνύχτα όμορφε. Όλο το υπόλοιπο βράδυ ξαγρύπνησε παρακολουθώντας με.
Οι άνθρωποι έχουν υποφέρει από μια τρομακτική "ποικιλία" όσο αφορά τον τρόπο θανάτου. Η συγκεκριμένη λίστα συνεχώς αυξάνεται. Άλλοι πέθαναν από λαιμαργία, άλλοι από ρομπότ και άλλοι από...χελώνα. Δείτε τους πιο περίεργους θανάτους στην ιστορία.
Αισχύλος
aeschylus
Ο θρύλος ισχυρίζεται ότι ένας αετός πέρασε τη φαλάκρα του ποιητή για βράχο, και άφησε να πέσει πάνω στη φαλάκρα του μια χελώνα. Ο θρύλος προσθέτει ότι κάποιος χρησμός του είχε προειπεί: "Ουράνιον σε βέλος κατακτενεί".

Εδουάρδος Β΄ της Αγγλίας

king edward ii of england
Δολοφονήθηκε με μια πυρακτωμένη ράβδο χαλκού που εισήχθηκε στον πρωκτό του, προκειμένου να φανεί ότι πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά και ως τιμωρία για την ομοφυλοφιλία του. Ανάμεσα στο λαό ακούστηκε ακόμα ότι ο βασιλιάς είχε πεθάνει από ασφυξία λόγω στραγγαλισμού. Σήμερα υπάρχει επιπλέον η άποψη ότι ο Εδουάρδος δεν δολοφονήθηκε, αλλά διέφυγε στην Ιταλία, όπου έζησε περίπου έντεκα χρόνια ακόμη.
Χάνς Στέινιγκερ
hans steininger
Ήταν γνωστός ως ο άνθρωπος με τη μακρύτερη γενειάδα σε όλο τον κόσμο η οποία απετέλεσε και την αιτία θανάτου του. Μία μέρα, το 1567, ξέσπασε φωτιά στην πόλη όπου διέμενε και από τη βιασύνη του, ξέχασε να μαζέψει προς τα πάνω τη γενειάδα του, με αποτέλεσμα να παραπατήσει κατά λάθος πάνω της, να χάσει την ισορροπία του, να σπάσει τον αυχένα του και να πεθάνει.
Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας
adolf frederick
Ο βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας ήταν λάτρης του φαγητού και αυτό του στοίχησε τη ζωή. Ο "Βασιλιάς που έτρωγε μέχρι σκασμού" πέθανε το 1771 καθώς είχε φάει ένα γιγάντιο γεύμα με αστακούς, χαβιάρι, σουκρούτ, λαχανόσουπα, καπνιστή ρέγγα, σαμπάνια και 14
μερίδες από το αγαπημένο του επιδόρπιο: σου γεμισμένα με μαρέγκα και γάλα.

Κλεμέντ Βαλάντιχαμ

clement vallandigham
Ο Βελάντιχαμ ήταν ένας από τους πιο γνωστούς δικηγορους του Οχάιο.Κάποια στιγμή σε μια δίκη το 1871, ανέλαβε την υπεράσπιση του Τόμας ΜακΓκεχαμ, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του Τομ Μάγιερ κατά τη διάρκεια ενός καυγά σε ένα μπαρ. Ο δικηγόρος ισχυριζόταν ότι ο θανόντας αυτοτραυματίστηκε κατά λάθος την ώρα που προσπαθούσε να τραβήξει το όπλο του και ενώ βρισκόταν γονατιστός. Για να πείσει τους ενόρκους αποφάσισε να δείξει στην πράξη τη θεωρία του. Δυστυχώς, άρπαξε ένα γεμάτο όπλο και κατά λάθος αυτοπυροβολήθηκε.
Τζόρτζ Χέρμπερτ
george herbert carnarvon
Πέθανε από την αποκαλούμενη Κατάρα των Φαραώ και η ιστορία είναι η εξής: Ένα κουνούπι τσίμπησε το πρόσωπό του. Την ώρα που ξυριζόταν, κατά λάθος το έκοψε, και στη συνέχεια μολύνθηκε σοβαρά με ερυσίπελα. Αυτό οδήγησε σε δηλητηρίαση του αίματος και τελικά σε πνευμονία.
Ρόμπερ Γουίλιαμς
ford motor company vintage
Εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν συνέχεια, αλλά εδώ μιλάμε για το πρώτο ρομπότ-δολοφόνο. Ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1979 ένα ρομπότ στο εργοστάσιο της Ford στο Flat Rock των Η.Π.Α. βραχυκύκλωσε και κατέβασε το τεράστιο ατσάλινο χέρι του πάνω στο ανυποψίαστο κεφάλι του εργάτη Ρόμπερτ Γουίλιαμς που πέθανε ακαριαία.
Τζένιφερ Στρέιντζ
nintendo wii
Η Τζένιφερ αποφάσισε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσει ένα Wii για τα παιδιά της και κατανάλωσε τεράστιες ποσότητες νερού χωρίς να πάει στην τουαλέτα. Ωστόσο, αφού έφυγε από την εργασία της ισχυριζόμενη ότι υπέφερε από πονοκεφάλους, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Όπως αποφάνθηκαν οι ιατροδικαστές πέθανε από "δηλητηρίαση" νερού, μιας και δεδομένου ότι δεν πήγε στην τουαλέτα, οι ηλεκτρολύτες στο σώμα της ξεπέρασαν το επιτρεπτό όριο.
Τέιλορ Μίτσελ
teylor
Η 19χρονη τραγουδίστρια από τον Καναδά έπεσε θύμα επίθεσης κογιότ στο εθνικό πάρκο Cape Breton Highlands στη Νέα Σκωτία. Την επίθεση των κογιότ στην νεαρή τραγουδίστρια είδε ένας περαστικός, ο οποίος κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα, αλλά τελικά 12 ώρες μετά εξέπνευσε.
Έντουαρτ Άρχμπολτ
cockroach
Ο 32χρονος πλήρωσε με τη ζωή του τη συμμετοχή του σε διαγωνισμό βρώσης κατσαρίδων. Το διαγωνισμό διοργάνωσε κατάστημα ερπετών και στόχος των συμμετεχόντων ήταν να φάνε μια ποικιλία εντόμων προκειμένου να κερδίσουν ένα εξωτικό ερπετό: ένα πύθωνα.

Οσκαρ Οτέλο Αγκουιλάρ

gun
Ο 21χρονος Οσκαρ Οτέλο Αγκουιλάρ έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να βγάλει μια selfie έχοντας μαζί του ένα όπλο. Ο νεαρός μεξικανός, μην έχοντας προφανώς συναίσθηση του τι έκανε, καθώς ήταν μεθυσμένος γέμισε το όπλο αφαιρώντας την ασφάλεια και προσπάθησε να σταθεροποιήσει το smartphone του για να τραβήξει την selfie.
ΠΗΓΗ: Viralnova
Χρυσό... υπόβαθρο είχε ο διάσημος μύθος του Χρυσόμαλλου Δέρατος, του Ιάσονα και της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν γεωργιανοί επιστήμονες οι οποίες συνέταξαν τη σχετική μελέτη η οποία υποδεικνύει πως στην περιοχή εκείνη του Εύξεινου Πόντου, σημερινή Γεωργία, υπήρχε άφθονος χρυσός.

Ηταν δε τόσο μεγάλες οι ποσότητες ώστε ψήγματα χρυσού που παρέσερναν τα ποταμάκια, κόλλαγαν πάνω στα δέρατα (δέρματα, προβιές) των ζώων που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της μελέτης, που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες εκτιμήσεις ότι ο μύθος ήταν μεν προϊόν της πλούσιας φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, όμως ξεκινούσε από ιστορικά δεδομένα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωλόγο δρα Αβνταντίλ Οκροστσβαρίτζε του Ινστιτούτου Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Ίλια της Τιφλίδας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Quaternary International, πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη έρευνα για αποθέματα χρυσού στην ορεινή περιοχή Σβανέτι, στη βορειοδυτική Γεωργία, που αποτελούσε μέρος του αρχαίου πλούσιου βασιλείου της Κολχίδας, το οποίο υπήρχε από τον 6ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. (αν και μέχρι σήμερα παραμένει διαφιλονικούμενη η ακριβής επικράτεια του εν λόγω βασιλείου).

Η μελέτη άνω των 1.000 δειγμάτων του εδάφους, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, έδειξε ότι η εν λόγω περιοχή ήταν και είναι πλούσια σε χρυσό. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, οι αρχαίοι χωρικοί χρησιμοποιούσαν προβιές για να μαζέψουν τα ψήγματα χρυσού από τα ποταμάκια στην περιοχή τους. Τα δέρματα τοποθετούνταν στην κοίτη του ποταμιού, παγιδεύοντας πάνω του τα κομματάκια του πολύτιμου μετάλλου.

Έτσι, πιθανότατα προέκυψε η εικόνα ενός δέρματος διάσπαρτου με χρυσάφι, που τελικά οδήγησε στον μύθο του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Οι Γεωργιανοί γεωλόγοι πιθανολογούν ότι η εκστρατεία του Ιάσονα και των Αργοναυτών του ήταν ένα πραγματικό συμβάν, που είχε ως κίνητρο την επιθυμία των Ελλήνων να μάθουν περισσότερα για τον χρυσό εκείνης της περιοχής και για την ειδική τεχνική των ντόπιων να τον συλλέγουν με τη βοήθεια δερμάτων ζώων.

Η «Αργώ» και το ταξίδι της, που έγινε πριν τον Τρωικό πόλεμο, περιγράφεται από τον Όμηρο στην «Οδύσσεια» και τον Ευριπίδη στην «Μήδεια», ενώ υπάρχουν διάφορες εκδοχές του μύθου που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα. Έκτοτε μέχρι σήμερα οι ιστορικοί έχουν κατά καιρούς δώσει διάφορες εξηγήσεις για το τι μπορεί να συμβόλιζε το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Οι Γεωργιανοί ερευνητές ανέφεραν ότι η υπόθεσή τους ενισχύεται από το γεγονός πως στην περιοχή Σβανέτι (Κολχίδα) έχουν ανακαλυφθεί διάφορα χρυσά αντικείμενα, όπως ένας μοναδικός χρυσός λέων, που δείχνουν ότι οι αρχαίοι κάτοικοί της είχαν προχωρημένες γνώσεις μεταλλουργίας.

«Η εξόρυξη και η καλλιτεχνική επεξεργασία του χρυσού βρισκόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, από πολύ νωρίς στην ιστορία των αρχαίων Γεωργιανών βασιλείων. H μελέτη μας δείχνει ότι τα αποθέματα χρυσού στις αμμώδεις κοίτες των ποταμών αυτής της περιοχής είναι αρκετά μεγάλα για να δικαιολογήσουν τη δημιουργία αυτών των μύθων» δήλωσε ο Αβνταντίλ Οκροστσβαρίτζε.

Όπως είπε, τα ποταμάκια της περιοχής συνεχίζουν και σήμερα να κατεβάζουν ψήγματα χρυσού από τα βουνά. Μάλιστα μερικοί ντόπιοι χρησιμοποιούν ακόμη την παραδοσιακή μέθοδο απόκτησης του χρυσού με τη βοήθεια δερμάτων. Το μόνο που λείπει από την εικόνα, είναι ο Ιάσων και οι Αργοναύτες του (κάτι που θα μπορούσε ίσως να σκεφτεί ο Γεωργιανός Οργανισμός Τουρισμού!).
tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!