Η εύρεση εργασίας μέσω αγγελιών είναι σίγουρα κάτι πολύ αγχωτικό και χρονοβόρο, ιδίως αν χρειάζεστε επειγόντως δουλειά. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, όπως barista, υπάλληλος πωλήσεων, γραμματέας, αναλυτής στυστημάτων (ότι κι αν σημαίνει αυτό) – αλλά ποιες είναι οι πιο ενδιαφέρουσες δουλειές; Αυτές για τις οποίες θα μείνουν όλοι με ανοιχτό το στόμα, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούν να πληρώνουν και τους λογαριασμούς σας;
Είναι εκεί έξω – αλλά δε θα τις βρείτε στα LinkedIn. Ακολουθούν μερικές που θα σας κάνουν να απορήσετε με την ύπαρξή τους:
1. Επάγγελμα – αγκαλιά
Εάν η σκέψη να βρεθείτε τυλιγμένοι στην αγκαλιά ενός ξένου ακούγεται παρήγορο και όχι συνταγή για κρίση πανικού, μια σταδιοδρομία σε αυτό το επάγγελμα, μπορεί να είναι η ιδανική λύση για κάποιον. Η εταιρεία Cuddlist θα σας εκπαιδεύσει και θα σας βρει τους ιδανικούς πελάτες, οι οποίοι πληρώνουν 80 δολάρια την ώρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν είναι αστεία η επιχείρηση.
Μάλιστα, η cuddler Σάσκια Λάρσεν αποκαλεί τη δουλειά της «μια εμπειρία που σε βοηθά να ανοιχτείς» και λέει πως δεν είναι πιο επικίνδυνη από ότι να είναι κάποιος μασέρ.
2. Πρακτικός για την γυναικολογική εξέταση
Ανεξάρτητα από το πόσο ιατρικά σωστός μπορεί να είναι ένας γιατρός, η εξέταση των γυναικείων εσωτερικών οργάνων είναι ένα πράγμα που μπορεί να χωρίσει έναν πολύ κακό γυναικολόγο από έναν καλό. Ευτυχώς, υπάρχουν γυναίκες, όπως η Τζόντι Έγκερτον από το Τέξας των ΗΠΑ πρόθυμες να βοηθήσουν ως ειδικοί για τους επαγγελματίες στην εκμάθηση εξετάσεων εσωτερικών οργάνων.
«Δεν είναι θέμα για μένα» γελά. «Έκανα δύο μωρά, οπότε αυτή η περιοχή έχει περάσει πολλά». Και αναφορικά με την πιθανή ταλαιπωρία από το γεγονός ότι την εξετάζουν μαθητές χωρίς πείρα, η Έγκερτον ορκίζεται ότι είναι γενικά πολύ ευγενικοί. «Όλα είναι καλά, γιατί στην ουσία είναι τρομοκρατημένοι» λέει.
Κι ενώ η αμοιβή των 25 δολαρίων για μία εξέταση, δεν είναι αρκετά για την υποθήκη της, βοηθά με τους λογαριασμούς του σπιτιού ενώ η ιατρική σχολή την προμηθεύει με φοιτητές, με αποτέλεσμα να έχει μέχρι και 9 ραντεβού την ημέρα. Εκτός από την οικονομική ανταμοιβή, η Έγκερτον το βλέπει και ως δημόσια υπηρεσία: «Ξέρω ότι φοβούνται επομένως, αν μπορώ να το κάνω λιγότερο τρομακτικό, όντας φιλική και χαμογελαστή, αυτή είναι μια μικρή υπηρεσία που μπορώ να προσφέρω στην ανθρωπότητα».
3. Ομιλητής που… προκαλεί πυρκαγιά
Εάν έχετε βρεθεί ποτέ σε μία εκδρομή με την εταιρεία, ξέρετε πόσο περίεργες είναι αυτές οι ασκήσεις οικοδόμησης συνεργασίας μεταξύ των υπαλλήλων. Γι’ αυτό και η Ιλίζ Κάρτερ αποτελεί μια ανάσα δροσιάς και διαφορετικότητας σε αυτά τα γεγονότα.
Η Κάρτερ που εργάζεται για την εταιρεία Lady Aye, έχει προσληφθεί για να εμπνεύσει διάφορες εταιρείες όπως η Gap και ενώ δεν διδάσκει στο κοινό της πώς να καταπίνει σπαθιά, λέει ότι «χρησιμοποιεί αυτές τις δεξιότητες για να απεικονίσει έναν τρόπο να ξεπεράσει κανείς τους φόβους του». Κατά τη διάρκεια της πρώην καριέρας της στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, έκανε μαθήματα με έναν καλλιτέχνη και άρχισε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στην ηλικία των 30. Προς μεγάλη της έκπληξη, διαπίστωσε ότι η εμπειρία αυτή ήταν χρήσιμη για πολλές άλλες πτυχές της ζωής της.
Η Ιλίζ Κάρτερ επί το έργο.
«Οι άνθρωποι δεν βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό γιατί φοβούνται πως δεν είναι τέλειοι» λέει. «Αλλά υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να αφεθείτε. Πρέπει να καταλάβετε ότι θα χρειαστεί να πέσετε αρκετές φορές προτού τα καταφέρετε. Αυτό σας βοηθά να γίνετε δημιουργικοί και αυτά είναι σημαντικά μαθήματα ακόμη και στον επιχειρηματικό κόσμο».
4. Καλλιτέχνης Lego
Ο Τζόναθαν Λόπες ήταν μουσικός όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, έκοψε τα μαλλιά του και βρήκε μια κανονική δουλειά στις εκδόσεις. Αν και απολάμβανε το σταθερό μισθό, ήξερε ότι έπρεπε να βρει και μία δημιουργική δραστηριότητα. Ένα βράδυ μετά τη δουλειά, σταμάτησε σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και πήρε ένα σετ από Lego. Το πήρε μαζί του και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.
Ένα από τα έργα του Λόπες
«Το έκανα ως χόμπι για περίπου 8 χρόνια» δημιουργώντας όλο και πιο πολύπλοκα σχέδια, λέει. Επειδή εισήλθε στον κόσμο της τέχνης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έβλεπαν το έργο του Λόπες και άρχισε εντέλει, να επιδεικνύει τα έργα του σε γκαλερί. Τελικά, κάποιος σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό είδε μέρος του έργου του και του ανέθεσε να δημιουργήσει ένα αντίγραφου του βοτανικού κήπου τους. Αυτό οδήγησε σε περισσότερες προμήθειες – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου του από την Lego – μια έκδοση του Apollo Theatre στη Νέα Υόρκη.
Ο Τζόναθαν Λόπες ποζάρει με ένα από τα έργα του
Εκτός από τις περιστασιακές εργασίες του για τη Lego, λέει: «Έχω κάνει μερικές παραγγελίες για επιχειρήσεις μάρκετινγκ, αρχιτέκτονες, ιδιωτικούς συλλέκτες τέχνης και εταιρικές συλλογές τέχνης». Τώρα, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, ο Λόπες ταξιδεύει συχνά για να παρουσιάσει το έργο του.
5. Μοντέλο καλλιτεχνών
«Νομίζεις ότι θα σταθώ γυμνή μπροστά στον κόσμο – μόλις έγινα 50!». Ήταν η απάντηση της τραγουδίστριας Κρίσταλ Ντουράντ όταν ένας φίλος της της είπε πως θα έπρεπε να ποζάρει στο Art Students League της Νέας Υόρκης. Λίγες ημέρες αργότερα, η Ντουράντ στεκόταν σε μια εξέδρα, τυλιγμένη με μια πετσέτα, σε ένα δωμάτιο γεμάτο αγνώστους που είχαν μπροστά τους καβαλέτα.
Αν αυτό δεν ήταν αρκετά αμήχανο, η πόρτα άνοιξε και μπήκε μέσα ένα γνωστό πρόσωπο. «Ήταν κάποιος με τον οποίο είχα συνέντευξη για δουλειά μόλις δύο ημέρες νωρίτερα». Αυτό όμως δεν την σταμάτησε. Δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε, η Ντουράντ εργάζεται ως μοντέλο τουλάχιστον πέντε ημέρες της εβδομάδα- συνήθως ντυμένη – και φέρνει στο σπίτι περίπου το 90% των εσόδων της από την εργασία της. Εξακολουθεί να δουλεύει ως dj αλλά η ζωή του μοντέλου της ταιριάζει. Η συμβουλή της για τις επίδοξες μούσες: «Να εργαστείτε για ιδιώτες πελάτες – πληρώνουν περισσότερα και είναι μετρητά».
πηγή: iefimerida.gr