Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016


Η οργάνωση των καλλυντικών είναι πολύ σημαντική για την ηρεμία μας αλλά και για να ξέρουμε τι έχουμε και να μην μπαίνουμε σε διπλά έξοδα.

Καταρχάς κρατήστε εκτός συρταριών ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr
O πρώτος διεμφυλικός δικαστής στην ιστορία της Βρετανίας
Μια 46χρονη γυναίκα έγραψε τη δική της ιστορία στη νομική ζωή της Βρετανίας, καθώς έγινε ο πρώτος διεμφυλικός δικαστής στην ιστορία των βρετανικών δικαστηρίων.
Η Βικτόρια Μακλάουντ, μια από τις πιο επιφανείς δικαστές της χώρας, είναι ο πρώτος άνθρωπος που ανελίχθηκε στη θέση του δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, ξεκινώντας από άντρας και καταλήγοντας… γυναίκα.
Η 46χρονη γυναίκα γεννήθηκε με το όνομα Τζέισον Ουίλιαμς, με το οποίο σπούδασε Ψυχολογία και πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο Christ Church College στην Οξφόρδη. Στη συνέχεια, ο Ουίλιαμς πήρε δεύτερο πτυχίο στη Νομική και το 1995 έγινε μέλος του δικηγορικού σώματος.
Με ειδικότητα το αστικό δίκαιο, ο Ουίλιαμς έκανε αλλαγή φύλου στις αρχές των ‘00s, οπότε κι άλλαξε το όνομα του σε Βικτόρια Ουίλιαμς.
Όπως και στην πιο προβεβλημένη περίπτωση του Μπρους/Κέιτλιν Τζένερ, έτσι και η Βικτόρια Ουίλιαμς έλκεται από γυναίκες (κι όχι από άντρες, όπως θεωρούν πολλοί) και διά του λόγου το αληθές συζεί με την ψυχίατρο Ανι Μακλάουντ, με την οποία υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης από το 2006.
Τιμώντας μάλιστα τη σχέση της με την σύζυγο της, η Ουίλιαμς έκτοτε πήρε το επώνυμο της Μακλάουντ.
Μετά την ανέλιξη της ως δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, η Μακλάουντ έχει εκδικάσει υποθέσεις όπως την μήνυση που κατέθεσε ο βρετανός κωμικός ηθοποιός Ράσελ Μπραντ εναντίον της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Sun για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η ακτιβίστρια της ομάδας υποστήριξης διεμφυλικών ατόμων TG Pals, Χέδερ Αστον χαρακτήρισε την Μακλάουντ ως «ένα εξαιρετικά θαρραλέο άτομο», ενώ η ίδια η 46χρονη δικαστής αποφεύγει να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το θέμα.
Ωστόσο ένας εκπρόσωπος των βρετανικών δικαστηρίων τόνισε πως «τα βρετανικά δικαστήρια πλέον διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία εργατικού τους δυναμικό και η Μακλάουντ αντικατοπτρίζει την γενικότερη αλλαγή που έχει επέλθει στην κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια».
in.gr
Η Google στηρίζει την άρνηση της Apple να «χακάρει» το iPhone
Η Google στέκεται στο πλευρό της Apple σε ό,τι αφορά την άρνησή της να «σπάσει» το λογισμικό του iPhone προκειμένου να βοηθήσει την έρευνα του FBI για την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Σε μία σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι υποστηρίζει την άρνηση του επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ να δώσει πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο περιεχόμενο του τηλεφώνου που ανακτήθηκε από έναν από τους δράστες της επίθεσης του Δεκεμβρίου.

Ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα αντισταθεί στη δικαστική απόφαση να παράσχει «εύλογη τεχνική βοήθεια» στο FBI, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ζητά από την Apple να χακάρει τους χρήστες της και να υπονομεύσει δεκαετίες επιτευγμάτων σε θέματα ασφάλειας», ενώ τόνισε ότι η δικαστική απόφαση έχει «επιπτώσεις πολύ πέραν της εν λόγω υπόθεσης».

Ο Σούνταρ Πιτσάι έσπευσε να υποστηρίξει την άποψη αυτή, επισημαίνοντας ότι η βοήθεια που παράσχουν οι εταιρείες στις αρχές ασφαλείας βάσει δικαστικών εντολών «είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να τους ζητήται να επιτρέψουν το χακάρισμα των συσκευών και των δεδομένων των πελατών τους».


«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ανησυχητικό προηγούμενο» τόνισε ο επικεφαλής της Google.

Απόψεις σαν και αυτή υποστήριξαν και άλλα ονόματα της Σίλοκον Βάλεϊ, όπως ο συνιδρυτής του WhatsApp Γιαν Κουμ.
Newsroom ΔΟΛ
Εθιστικό το Facebook όσο η κοκαΐνη;
Η ατελείωτη ενασχόληση με το Facebook είναι το ίδιο εθιστική με την… κοκαΐνη υποστηρίζει νέα μελέτη αμερικανών ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.


Με τη βοήθεια απεικονιστικών εξετάσεων του εγκεφάλου των εθελοντών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές, οι ειδικοί κατάφεραν να διακρίνουν ποιοι χρήστες δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς το «μπλε» μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, είδαν ότι ο εθισμός τους στο Facebook επηρέαζε την φαιά ουσία του εγκεφάλου τους με τρόπο που παρέπεμπε στον εθισμό στην κοκαΐνη.
Τα νέα ευρήματα
Στη μελέτη έλαβαν μέρος φοιτητές από τους οποίους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με στόχο την αξιολόγηση της χρήσης του Facebook στην καθημερινότητά τους. Μετά την συμπλήρωσή του, οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές μια σειρά από εικόνες. Κάποιες από αυτές σχετίζονταν με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και οι φοιτητές κλήθηκαν να πατούν ένα κουμπί κάθε φορά που αυτές εμφανίζονταν μπροστά τους.
Όπως εξηγούν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Reports: Disability and Trauma», τα άτομα που πατούσαν το κουμπί αστραπιαία ήταν εκείνα που είχαν συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ εθισμού τους στο Facebook.
«Τα αποτελέσματα είναι καλά» υποστηρίζει ο καθηγητής Οφίρ Τουρέλ, «καθώς κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η εν λόγω εθιστική συμπεριφορά μπορεί να διορθωθεί με την κατάλληλη θεραπεία. Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά αυτή πηγάζει από το χαμηλό κίνητρο ελέγχου της, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε κακές κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις ως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης της τεχνολογίας».
Εθισμός στα social media
Ο εθισμός στα social media δεν είναι καινούριος. Αρκετές είναι άλλωστε οι μελέτες που έχουν επίσης επισημάνει κάτι τέτοιο αναφέροντας μάλιστα ότι οι εθισμένοι χρήστες στο Facebook και στο Twitter οι οποίοι προσπαθούν να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση τους, εμφανίζουν συμπτώματα στέρησης. Ήδη προ τετραετίας, μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σικάγο είχε δείξει ότι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι «πιο εθιστικά ακόμα και από την νικοτίνη και το αλκοόλ».
Ειρήνη Βενιού
ΒΗΜΑScience
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!