Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ένα τρίχρονο αγοράκι πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πατέρα του και την... έγκυο μητέρα του με ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών που έβγαλε από την τσάντα της γυναίκας ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πολιτείας του Νέου Μεξικού.

Το αγοράκι έπιασε το όπλο ενώ έψαχνε για το iPad της μητέρας του.

Και οι δύο γονείς χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομείο μετά τους τραυματισμούς τους, που πάντως δεν απειλούν τη ζωή τους. Η σφαίρα διαπέρασε τους γλουτούς του πατέρα και πέτυχε τη μητέρα στον ώμο, σύμφωνα με τον Σάιμον Ντρόμπικ, στέλεχος της αστυνομικής διεύθυνσης του Αλμπουκέρκι.

Η γυναίκα, 8 μηνών έγκυος, παραμένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, ενώ ο πατέρας πήρε εξιτήριο, είπε ο Ντρόμπικ, που ήταν ο πρώτος αστυνομικός που έφθασε στον τόπο του συμβάντος, το οποίο αναφέρθηκε στις αρχές χθες το απόγευμα.

«Σε ό,τι αφορά το παιδί πρόκειται για ένα φρικτό ατύχημα, αλλά είναι οι γονείς αυτοί που έχουν την ευθύνη κατά τον νόμο», σημείωσε ο Ντρόμπικ. «Έπρεπε να είχαν φροντίσει το όπλο να είναι ασφαλές».

Το ζευγάρι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της αμέλειας, που αποτελεί πλημμέλημα. Το παιδί δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες, διευκρίνισε ο Ντρόμπικ.

Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως αγόρασε το πιστόλι την ημέρα πριν από το συμβάν, ανέφερε ακόμη ο Ντρόμπικ. Στον άνδρα της απαγορεύεται η κατοχή, διότι έχει μια καταδίκη για κακούργημα στο ποινικό του μητρώο.

Η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων επίσης ενός κοριτσιού δύο ετών και της γιαγιάς των παιδιών, διέμενε στο ξενοδοχείο America's Best Value Inn μαζί με τα δυο πίτμπουλ της επί μια εβδομάδα όταν σημειώθηκε το επεισόδιο.

Τα παιδιά παραδόθηκαν στην υπηρεσία προστασίας ανηλίκων για τουλάχιστον 48 ώρες, ενώ τα δύο σκυλιά δόθηκαν προσωρινά σε στελέχη ενός κέντρου ελέγχου και περίθαλψης ζώων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στην κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο CNN ο... πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά υπό συνθήκες ανάπτυξης.

Στη δήλωσή του επισήμανε ότι στην Ελλάδα έπρεπε να γίνουν αλλαγές αλλά, όπως είπε, αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν το βιωτικό επίπεδο του λαού έχει μειωθεί κατά 25%.

Εξέφρασε επίσης την Ελπίδα του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Σημείωσε, δε, ότι είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά όχι, όπως διευκρίνισε, με συνθήκες λιτότητας αλλά ανάπτυξης.

Όπως είπε ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση των ελλειμμάτων είναι μέσω της ανάπτυξης διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπερ της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αναφέρθηκε, τέλος, και στο θέμα της φοροδιαφυγής και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ομπάμα έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συμφωνειτε με την δήλωση του νεου Ελληνα πρωθυπουργου ότι η λιτοτητα δεν φέρνει αποτελεσμα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ: “Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορεις να συνεχισεις να πιεζεις χώρες που βρισκονται σε υφεση. Καποια στιγμη πρεπει να υπάρξει στρατηγικη ανάπτυξης, προκειμενου αυτές οι χωρες να μπορεσουν να αποπληρωσουν τα χρεη τους, να μειωσουν καποια από τα ελλειμματα τους.

Δεν υπαρχει αμφιβολια ότι η ελληνικη οικονομια βρισκοταν σε επιτακτικη αναγκη μεταρρυθμισεων, η συλλογη των φορων στην Ελλαδα ηταν διασημα τραγικη.

Νομιζω ότι για να μπορεσει η Ελλαδα να γινει ανταγωνιστικη στην παγκοσμια αγορα, επρεπε να δρομολογησουν μια σειρα απο αλλαγες. Είναι πολύ δυσκολο να γινουν αυτες οι αλλαγες αν το επιπεδο διαβιωσης των πολιτων εχει πεσει κατά 25%, αυτό δεν μπορει να το αντεξει ουτε η ελληνικη κοινωνια ουτε το πολιτικο συστημα.

Επομενως η ελπιδα μου είναι ότι η ελλαδα θα μεινει στην ευρωζωνη, νομιζω ότι αυτό θα απαιτουσε συμβιβασμους από ολες τις πλευρες. Οταν η οικονομικη κριση στην Ελλαδα ενεσκυψε πριν από μερικα χρονια, εμεις ειχαμε ενεργο ρολο στην προσπαθεια αντιμετωπισης της. Νομιζω ότι αναγνωριζει η Γερμανια και αλλοι ότι θα ηταν καλυτερο για την Ελλαδα να παραμεινει στην Ευρωζωνη, από το να βρεθει εξω από αυτή. Είναι μία κατασταση που στις αγορες δεν αρεσει.

Γενικως όμως με απασχολει η αναπτυξη στην Ευρωπη, η δημοσιονομικη πειθαρχια είναι σημαντικη, οι διαρθρωτικες μεταρρυθμισες είναι απαραιτητες σε πολλες από αυτές τις χωρες, αλλα αυτό που μας διαδαξε η αμερικανικη εμπειρια, είναι ότι ο καλυτερος τροπος να μειωσεις τα ελλειμματα είναι να αποκαταστησεις την δημοσιονομικη σταθεροτητα είναι να αναπτυχθεις και όταν εχεις μια οικονομια σε ελευθερη πτωση πρεπει να υπαρξει στρατηγικη αναπτυξης και όχι απλως να γινονται προσπαθειες πιεσης ενός πληθυσμου που δεινοπαθει ολοενα και περισσοτερο”.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται τελευταία να αναδείξουν το σημαντικό ρόλο των αντιοξειδωτικών συστατικών που βρίσκουμε στα τρόφιμα και τα ροφήματα που καθημερινά καταναλώνουμε για την επίτευξη καλής υγείας και ευεξίας. Οι ειδικοί άλλωστε θεωρούν τα αντιοξειδωτικά ως ένα από τα πιο σημαντικά μας όπλα κατά της γήρανσης.
Πού θα βρούμε όμως τα πολύτιμα αυτά συστατικά;
Σύμφωνα με μία έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών (American Chemical Society) η οποία βασίστηκε σε μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον , φαίνεται ότι μια από τις πιο σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας είναι ο καφές.
Όπως μάλιστα οι ερευνητές επισημαίνουν, στις ΗΠΑ ο καφές αποτελεί τη νούμερο ένα πηγή αντιοξειδωτικών. Ο επικεφαλής μάλιστα της μελέτης Joe Vinson, αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών, το νέο εύρημα είναι εκπληκτικό, καθώς δείχνει για πρώτη φορά ότι ο καφές ότι είναι η κύρια πηγή από την οποία οι περισσότεροι Αμερικανοί παίρνουν τα αντιοξειδωτικά τους. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ μιλάμε κυρίως για στιγμιαίο καφέ και τα ευρήματα αφορούν τόσο τον καφέ με καφεΐνη όσο και τον ντεκαφεϊνέ».
Τα πιθανά οφέλη για την υγεία από τα αντιοξειδωτικά εξαρτώνται βέβαια από τον τρόπο που αυτά απορροφώνται και χρησιμοποιούνται από το σώμα. Για το λόγο αυτό στη συγκεκριμένη μελέτη ανέλυσαν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο από 100 διαφορετικά είδη τροφίμων, όπως λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί, μπαχαρικά, έλαια και διάφορα ροφήματα και ποτά. Ο στιγμιαίος καφές βγήκε στην κορυφή των αντιοξειδωτικών, στη συνδυασμένη βάση ανά μερίδα – μέγεθος και συχνότητα κατανάλωσης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι όπως στη μελέτη επισημαίνεται υπερείχε ως προς την «αντιοξειδωτική προσφορά» ακόμη και από το τσάι, που πολύ κόσμος θεωρεί ως το πλέον αντιοξειδωτικό. Μιλώντας λοιπόν για τον καφέ, και ειδικά για τον στιγμιαίο, μιας και αναφέρεται η μελέτη, είτε αυτός είναι ζεστός είτε frappe, φαίνεται ότι πέρα από ένα στοιχείο συνυφασμένο με την κοινωνικότητά μας έχουμε και ένα σύμμαχο έναντι του χρόνου και της γήρανσης.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες μελέτες σε ελληνικούς πληθυσμούς έχει φανεί ότι και είδη καφέ όπως ο ελληνικός αποτελούν επίσης σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών συστατικών, με σημαντικά οφέλη για σημαντικά οργανικά συστήματα, όπως το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Την προσοχή στην επιλογή των αποκριάτικων στολών αλλά και τη ρήση των καρναβαλιστικών ειδών μας εφιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα.

Για τις αποκριάτικες στολές των παιδιών μας, πρέπει να τηρούμε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα:
1. Ενδύματα, για παιδιά, μέχρι 7 ετών (ύψος 1.34μ), δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.
2. Ενδύματα, για παιδιά, μεταξύ 7 και 14 ετών, δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού μακρύτερα των 7,5cm ή κορδόνια περίσφιξης, με ελεύθερες άκρες. Τα κορδόνια (λειτουργικά ή διακοσμητικά), στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού, δεν πρέπει να είναι ελαστικά, εκτός από τις τιράντες ώμων και τα κορδόνια, που δένουν, στο πίσω μέρος του λαιμού.
3. Τα παιδικά ενδύματα δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, με ελεύθερες άκρες, μακρύτερα των 14cm, στην περιοχή του θώρακα και της μέσης.
4. Τα παιδικά ενδύματα, που είναι σχεδιασμένα να δένουν, στο πίσω μέρος του λαιμού, δεν πρέπει να φέρουν ελεύθερες άκρες, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.5. Τα παιδικά ενδύματα, που είναι σχεδιασμένα να δένουν, στο μπροστινό μέρος, δεν πρέπει να φέρουν δεμένες ζώνες ή φαρδιές λωρίδες, σαν ζώνες (πάχους 3cm και άνω), μακρύτερες των 36cm σε μήκος, μετρημένες, όταν είναι λυτές και από το σημείο, που αυτές δένονται.
6. Κορδόνια ή κορδόνια περίσφιξης, σε παιδικά ενδύματα, δεν πρέπει να κρέμονται, κάτω από το μανίκι ή το στρίφωμα του ενδύματος.
7. Κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά και διακοσμητικά κορδόνια, στο κάτω μέρος του στριφώματος, σε μακριού μήκους παντελόνια, θα πρέπει να βρίσκονται στο εσωτερικό του ενδύματος.
8. Στην περιοχή των μηρών, τα παιδικά ενδύματα επιτρέπεται να έχουν μόνο εσωτερικά κορδόνια. Δεν επιτρέπεται να κρέμεται εξωτερικά κορδόνι, κάτω από χαμηλότερη άκρη του ενδύματος, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν τα παιδιά, σε πόρτες σχολικών λεωφορείων ή σε άλλα κινούμενα αντικείμενα.
9. Ενδύματα με μακριά μανίκια, για παιδιά ηλικίας 0-14 ετών δεν επιτρέπεται να έχουν κορδόνια, που να προεξέχουν, από το κάτω άκρο του μανικιού.
Τα χειροποίητα παιδικά ενδύματα θα πρέπει, επίσης, να συμμορφώνονται, με τις παραπάνω συστάσεις.

Τα αποκριάτικα σπρέι, θα πρέπει να φέρουν, υποχρεωτικά, στην ελληνική γλώσσα, μεταξύ άλλων και τις ενδείξεις:
· δοχείο υπό πίεση
· το δοχείο να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου
· να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50οC
· να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση

Οι καταναλωτές πρέπει:
· Να επιλέγουμε προϊόντα, που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης, στην Ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης, στην αγορά.
· Να διαβάζουμε, προσεκτικά και να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης, πριν από τη χρήση των σπρέι.
· Να μην ψεκάζουμε απευθείας, στο πρόσωπο και στα μάτια, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες, στην υγεία μας.
· Επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ουσίες, να αποφεύγουμε να ψεκάζουμε, στην κατεύθυνση της φλόγας ή σε πυρακτωμένο σώμα.
· Να μην καπνίζουμε, συγχρόνως, με τη χρήση του προϊόντος.
· Να τα διατηρούμε, μακριά από παιδιά μικρής ηλικίας.
· Να τα χρησιμοποιούμε, κατά προτίμηση, σε ανοικτούς και καλά αεριζόμενους χώρους.
· Αποκριάτικα σπρέι, που φέρουν την ένδειξη «Μόνο για επαγγελματική χρήση», δεν πρέπει να αγοράζονται, από το ευρύ καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, για ψυχαγωγικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς, από μη επαγγελματίες και κυρίως, από παιδιά, επειδή παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα (όπως π.χ. ευφλεκτότητα) και πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης χρήσης, από επαγγελματίες.

http://simantra.blogspot.gr 
Η αύξηση του βασικού μισθού από 586 ευρώ που είναι σήμερα στα 751 ευρώ δεν επωφελεί μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά επωφελεί εξίσου και τους ανέργους του ΟΑΕΔ, που δικαιούνται μια σειρά από επιδόματα, τα οποία συνεδέονται με τις κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα επιδόματα, είχαν μειωθεί, όταν τον Φεβρουάριο του 2012, με την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), αποφασίστηκε περικοπή κατά 22% στις κατώτατες αποδοχές και 32%, ειδικά για νέους έως 25 ετών (511 ευρώ μικτά). Αντίστοιχα, λοιπόν, σε περίπτωση που ο κατώτατος μισθός αυξηθεί, αναμένεται και τα επιδόματα αυτά να κινηθούν, εξίσου ανοδικά.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), είναι τα εξής:

1. Επίδομα τακτικής επιδότησης.
2. Επίδομα από επίσχεση ή διακοπή των εργασιών της επιχείρησης.
3. Ειδικό εποχικό βοήθημα.
4. Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας.
5. Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
6. Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας.
7. Ειδικό βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας.


http://www.fpress.gr 
Στο εξής όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά, με μερικά μόνο κλικ, από τον υπολογιστή τους, σχετικά με όλες τις υπηρεσίες υγείας που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες και τους συμβεβλημένους παρόχους του.

Συγκεκριμένα, στον προσωπικό σας Φάκελο Ασφάλισης Υγείας μπορείτε να βρείτε:

- Στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών

- Των υπηρεσιών υγείας

- Τον παροχών

- Των υλικών

- Των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να αποκτήσετε πρόσβαση είναι να πραγματοποιήσει Εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης πατώντας εδώ και στη συνέχεια επιλέξτε "Εγγραφή Χρήστη".

Με τον μοναδικό κωδικό που θα σας δοθεί μπορείτε να κάνετε ενεργοποίηση της Υπηρεσίας σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα και το αποδεικτικό εγγραφής που τυπώσατε.

Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον Ηλεκτρονικό σας Φάκελο πατώντας εδώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος πατήστε εδώ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!