Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018


Η εκπομπή της παρουσιάστριας Μέγκιν Κέλι, που προβαλόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, το «Megyn Kelly Today» δεν θα ξαναβγεί στον αέρα, ανακοίνωσε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου το NBC News.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Κέλι προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς, κατά τη διάρκεια του πρωινού σόου την Τρίτη, υπερασπίστηκε τη χρήση του μέικαπ για να φαίνεται κανείς μαύρος στο πλαίσιο μιας μεταμφίεσης για το Χάλογουιν.
«Τι είναι ρατσιστικό; Το αν βρεις τον μπελά σου εάν είσαι ένας λευκός που βάζει μέικαπ για να φαίνεσαι μαύρος για το Χάλογουιν ή εάν είσαι μαύρος που βάζει μέικαπ για να φαίνεται λευκός το Χάλογουιν» είπε η παρουσιάστρια.
«Όταν ήμουν παιδί, αυτό ήταν εντάξει αρκεί να μεταμφιεζόσουν σε κάποιον χαρακτήρα». Η Κέλι ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά της σε απευθείας σύνδεση: «Έκανα λάθος και ζητάω συγγνώμη». Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο άρχισε την Πέμπτη να προβάλλει μαγνητοσκοπημένες εκπομπές της, αντί των live μεταδόσεών τους.
Η 47χρονη δημοσιογράφος παραμένει υπάλληλος του NBC News και οι «συζητήσεις για τα επόμενα βήματα συνεχίζονται» δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Μπράιαν Φρίντμαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο, τα στελέχη του NBC και οι εκπρόσωποι της Κέλι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποχώρησή της και το τριετές συμβόλαιό της ύψους 69 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο πρόεδρος του NBC News Άντριου Λακ καταδίκασε τα σχόλια της δημοσιογράφου σε μια σύσκεψη του προσωπικού σήμερα, όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Today».
Το NBC προσέλαβε την Κέλι τον Ιανουάριο του 2017, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Την επόμενη εβδομάδα, την εκπομπή θα παρουσιάσουν άλλοι συμπαρουσιαστές της, σύμφωνα με το NBC.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κέλι προκάλεσε και πάλι σφοδρές αντιδράσεις όταν πήρε συνέντευξη από την Τζέιν Φόντα και τις έκανε επίμονες ερωτήσεις για τις πλαστικές επεμβάσεις. Επικρίθηκε επίσης διότι πήρε συνέντευξη από τον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς, ο οποίος είχε υποστηρίζει ότι το μακελειό του 2012 σε σχολείο του Κονέτικατ ήταν απάτη.
Παρά τη φήμη της, η Μέγκιν Κέλι απέτυχε στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών και να δώσει ώθηση στην τηλεθέαση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το «Megyn Kelly Today» το παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 2,3 εκατομμύρια τηλεθεατές το δωδεκάμηνο έως τον Σεπτέμβριο του 2018, σε σύγκριση με 2,8 εκατομμύρια για το «Today’s Take» με οικοδεσπότες τον Αλ Ρόκερ και την Τάμρον Χολ, τους οποίους αντικατέστησε η Κέλι.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει τα ρολόγια να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00 π.μ.
Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. (ώρα Γκρίνουϊτς) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου στη 1 π.μ. (ώρα Γκρίνουϊτς).
Αυτή είναι πολύ πιθανόν να είναι και η τελευταία φορά που θα μπορούμε στην χειμερινή ώρα Αφού στο τέλος Μαρτίου όταν και θα έπρεπε να επιστρέψουμε στη θερινή, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην ΕΕ, ενώ κάθε κράτος έως τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.
Στην ηλεκτρονική διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου 2018, λήφθηκαν 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις και από τα 28 κράτη μέλη, οι περισσότερες που έχουν ληφθεί από ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια διαβούλευση της Επιτροπής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το 84 % όσων απάντησαν είναι υπέρ της πρότασης να τεθεί τέρμα στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο.
Από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα προκύπτει επίσης ότι περισσότεροι από τα τρία τέταρτα (76%) όσων απάντησαν θεωρούν ότι η αλλαγή της ώρας δύο φορές το χρόνο είναι μια «αρνητική» ή «πολύ αρνητική εμπειρία.
Για να δικαιολογήσουν την κατάργηση της αλλαγής της ώρας, όσοι απάντησαν, προέβαλαν ζητήματα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την αύξηση των οδικών ατυχημάτων ή τη μη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τον έψαχνε το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, για να εξοφλήσει τα χρέη του, μόνο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πεθάνει εδώ και 30 χρόνια!
Σύμφωνα με τον «Πολίτη της Κύπρου», το Τμήμα Φορολογίας μάλιστα στην επιστολή του, συστήνει στον θανόντα να εξοφλήσει τα χρέη του προς το τμήμα, αλλιώς θα υπάρξουν οι ενδεδειγμένες κυρώσεις.
Την απάντηση στο υπουργείο ανέλαβε να δώσει η εγγονή του θανόντα και με τρόπο πολύ γλαφυρό. Ενημερώνει λοιπόν το υπουργείο ότι ο παππούς της πέθανε πριν πολύ καιρό, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει σε ποιο κοιμητήριο είναι θαμμένος!

Η τεχνολογία τρέχει με γοργούς ρυθμούς. Τα tech trends αλλάζουν πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε.
Ωστόσο, από ότι φαίνεται, οι selfies ήρθαν για να μείνουν. Τα έξυπνα κινητά και τα social media «επιτάσσουν» τη μόδα του να βγάζουμε φωτογραφία τον εαυτό μας, με ή χωρίς παρέα, με φίλτρα, με περίεργες πόζες κτλ.
Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι έχουν αντίκτυπο στην υγεία μας. Μετά το tech neck (σ.σ. πόνος στον λαιμό, αποτέλεσμα της συνεχούς κάμψης πάνω από την οθόνη του τηλεφώνου), ήρθε το «selfie elbow».
Πρόκειται για την τελευταία τεχνολογική «ασθένεια», από την οποία μπορεί να πάσχουν κάποιοι εξαρτημένοι από τα smartphones.
Το «selfie elbow» είναι πραγματική ιατρική κατάσταση.
Ας σκεφτούμε τι κάνουμε. Όλοι μας έχουμε τον αγκώνα μας λυγισμένο για πολύ ώρα ώστε να πετύχουμε την σωστή γωνία για την τέλεια φωτογραφία. Αυτό το κάνουμε για πολύ ώρα και πολλές φορές, για μεγάλα χρονικά διαστήματα (first world problems!).
Shutterstock
Αποτέλεσμα είναι πόνος στους τένοντες, στους μύες, ακόμη και τραυματισμοί, όπως διαβάζουμε στο Fitness magazine.
«Το selfie elbow είναι παρόμοιο με το tennis elbow και golfer’s elbow, που είναι οι συνθήκες κατά τις οποίες έχεις φλεγμονή στους τένοντες που υπάρχουν από το χέρι ως τον αγκώνα», αναφέρει η Mary Ann Wilmarth, φυσιοθεραπεύτρια και εκπρόσωπος του American Physical Therapy Association, στην Washington Post.
Η φλεγμονή που δημιουργείται από το να βγάζεις selfies συμβαίνει γιατί εκτείνεις το χέρι σου αλλά παράλληλα προσπαθείς να κρατήσεις σταθερά το κινητό σου, μια κίνηση που τα σώματά μας δεν είσαι σχεδιασμένα να κάνουν σε τακτική βάση.
Shutterstock
Η διαφορά με τις άλλες δύο ιατρικές συνθήκες είναι εκείνες προέρχονται από υπερβολική άσκηση. Αντίθετα το «selfie elbow», όπως και τα «gaming thumb, swiping finger, texting neck», είναι φυσικές καταστάσεις που προκαλούνται από την υπερβολική ενασχόλησή μας στην τεχνολογία.
Ευτυχώς η λύση είναι τόσο απλή όσο και το ίδιο το πρόβλημα, σύμφωνα με την Wilmarth. Πρέπει να κάνεις time out από την ενασχόλησή σου με την τεχνολογία, ώστε να ξεκουράζεις τα άκρα σου. Ασκήσου για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τέντωσε και δυνάμωσε όλα τα μέρη του σώματός σου καθημερινά.
Την επόμενη φορά που θα σε πονέσει ο αυχένας, τα χέρια ή ο αγκώνας από μια «φωτογράφηση», θυμήσου να απολαμβάνεις περισσότερο την εμπειρία από το να απαθανατίσεις κάθε της στιγμή.
Shutterstock
Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!