Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015


Περικοπές με… εκσυγχρονισμό προβλέπει η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, η οποία βαδίζει σε ένα κύκλο ραγδαίων αλλαγών.
Ρήτρες για το μισθολογικό κόστος «μπαίνουν» βάσει της συμφωνίας, έως το 2019. Καθοριστικό παράγοντα αποτελεί πλέον το ΑΕΠ, καθώς, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, εκτός από την εφαρμογή νέου ενιαίου μισθολογίου σε «μηδενική βάση», έχει συμφωνηθεί η θέσπιστη ανώτατων ορίων  στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (ΜΠΔΣ – MTFS), τα οποία θα είναι συνεπή με την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων και (το κυριότερο) θα διασφαλίζουν τη μείωση του μισθολογικού κοστους, σε σχέση με το ΑΕΠ, έως το 2019.
Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα γίνει από 1η Ιανουαρίου 2016, κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο και σύμφωνα με τους συμφωνημένους στόχους του μισθολογικού κόστους και με πλήρη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της αποσυμπίεσης της κατανομής των μισθών μέσω της σύνδεσής τους με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού.
Οι εταίροι ζητούν να ανοίξει η μισθολογική ψαλίδα μεταξύ των ανώτερων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και των χαμηλόμισθων. Το αρμόδιο υπουργείο, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στους χαμηλόμισθους, καθώς η εξοικονόμηση πόρων μπορεί να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, όπως περιορισμούς σε επιδόματα, άδειες, έξοδα ταξιδιών κ.λ.π.
Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλείται έως τις 20 Ιουλίου να έχει συγκεκριμένη πρόταση ώστε «να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης. Μια πρώτη πρόταση θα πρέπει να δοθεί από τις 20 Ιουλίου μετά από συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει περαιτέρω το κόστος της ελληνικής διοίκησης, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με τα όργανα».
Ως προς το ζήτημα της «αποπολιτικοποίησης», μια πρώτη ερμηνεία συνοψίζεται στην τοποθέτηση τεχνοκρατών σε νευραλγικά πόστα του Δημοσίου, με θητείες που δεν θα επηρεάζονται από αλλαγές κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους από την πλευρά τους, σημειώνουν ότι αυτό θα σημάνει ένα σημαντικό πλήγμα στην συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αυτό, μπορεί να επηρεάσει το νέο πλαίσιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων. Άλλωστε, συμφωνήθηκε η πρόσληψη διευθυντών που θα αξιολογούν τις επιδόσεις όλων των εργαζομένων, με στόχο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέων στελεχών από την 31η Δεκεμβρίου 2015 μετά από μια διαδικασία αναθεώρησης.
Σε ότι αφορά στην κινητικότητα, αυτή θα στοχεύει στη καλύτερη κατανομή του προσωπικού και στον εξορθολογισμό στην κατανομή των πόρων. Το πρόγραμμα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής εργασίας και θα πρέπει να συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας. Η τελική απόφαση σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, θα πρέπει να λαμβάνεται από κάθε σχετική υπηρεσία.
Τέλος, ως προς τον «εκσυγχρονισμό» που απαιτούν η ευρωπαίοι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους αυτό μεταφράζεται στην εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που θέλει «να παραμένει στο δημόσιο, ο,τι δεν έχει κέδρος για τον ιδιώτη». Ένας ακόμη κύκλος αποκρατικοποιήσεων και συρρίκωνσης δομών, αναμένεται σύμφωνα με τις ανησυχίες των δημοσίων υπαλλήλων.
Βίντεο: ο Τομ Κρουζ κρεμασμένος από ένα αεροπλάνο σε επικίνδυνη σκηνή
Είναι γνωστό πως σε ταινίες δράσης που απαιτούν την δημιουργία ειδικών εφέ, πολλές σκηνές γυρίζονται είτε με τη βοήθεια ενός stuntman στο ρόλο του βασικού ηθοποιού, είτε με τον πρωταγωνιστή να γυρίζει τη σκηνή μπροστά σε μια πράσινη οθόνη (green screen) και κατόπιν από πίσω να προστίθενται οι ψηφιακές εικόνες που βλέπουμε στην τελική μορφή του φιλμ.
Ο Τομ Κρουζ όμως αρνείται να παίξει με αυτούς τους… κανόνες. Ως γνωστόν, ο ηθοποιός, παρά το ότι έχει πατήσει για τα καλά τα πενήντα του χρόνια, επιμένει εδώ και χρόνια να γυρίζει ο ίδιος ακόμη και τις πιο επικίνδυνες σκηνές, ανεξάρτητα από το πόσο κλειστοφοβικές ή υψοφοβικές ενδέχεται να είναι.
Το ίδιο λοιπόν έκανε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας, Mission Impossible: Rogue Nation που βγαίνει στις αίθουσες στις 31 Ιουλίου.
Έτσι, για τις ανάγκες του making off μιας σκηνής, ο Κρουζ κυριολεκτικά κρέμεται από ένα αεροπλάνο που απογειώνεται, με τον ηθοποιό να κρατιέται από την πόρτα, όσο αυτό είναι στον αέρα!
Και για να τα λέμε όλα, ο Κρουζ μετά από το γύρισμα της επίμαχης σκηνής δήλωσε πως «χέστηκε από το φόβο του».
Δείτε το εκπληκτικό βίντεο:


Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΔΟΛ
Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου).

Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως σήμερα αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015).

Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

http://www.fpress.gr
Το λεπτότερο κινητό της Samsung έχει πάχος μόλις 5,9 χιλιοστά
Το λεπτότερο «έξυπνο» κινητό της τηλέφωνο παρουσίασε πρόσφατα η Samsung, το Galaxy A8, το πάχος του οποίου δεν ξεπερνά τα 5,9 χιλιοστά. To Α8 είναι αρκετά πιο λεπτό από τη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S6 Edge, το οποίο έχει πάχος 7 χιλιοστά.
Παρά το περιορισμένο πάχος του, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν καταφέρει να χωρέσουν μέσα στη συσκευή μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 3,050mAh αλλά και κάμερα ανάλυσης 16Mpixels.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο smartphone θα αρχίσει προς το παρόν να πωλείται στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία σχετικά με τη διάθεσή του και σε άλλες χώρες.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι δεν υπάρχουν σχέδια για διάθεση της συσκευής στη Βρετανία.
Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Samsung για την κατασκευή μιας τόσο λεπτής συσκευής ήταν να μειώσει τον κίνδυνο λυγίσματος της συσκευής σε περίπτωση που ο χρήστης το τοποθετούσε στην τσέπη του. Για το λόγο αυτόν η εταιρεία επέλεξε μεταλλικό σασί ώστε η συσκευή να είναι άκαμπτη.
Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung είναι ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, τεχνολογία 4G καθώς και η οθόνη αφής 5,7 ιντσών υψηλής ανάλυσης 1080p.
Παρά το γεγονός ότι το A8 είναι η λεπτότερη συσκευή που έχει διαθέσει μέχρι στιγμής η Samsung, άλλες κινέζικες εταιρείες ήδη πωλούν ακόμα πιο συμπαγείς Android συσκευές.
Όπως αναφέρει το BBC επικαλούμενο στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, η συνολική αγορά smartphones της Κίνας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια κατά το α' τρίμηνο του 2015, σημειώνοντας πτώση 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.
news.gr
Parties στην παραλία Paradise & διασκέδαση στα ύψη!
Αποτελεί στάση οποιουδήποτε αγαπά τα parties, το χορό και τις ξέφρενες μουσικές στην παραλία! Το Tropicana Beach Bar Restaurant αποτελεί ένα από εκείνα τα beach bars της Μυκόνου που σίγουρα θα έχετε ακούσει ή θα σας έχουν συστήσει να επισκεφτείτε.


Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον όποιου θέλει να ζει μονίμως σε ρυθμούς ενός ολοζώντανου πάρτι. Θα το βρείτε στην εντυπωσιακή παραλία Paradise και θα περάσετε όλη την ημέρα χωρίς να θέλετε να φύγετε. Αφότου απολαύσετε το κολύμπι σας, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στο a la carte italian style εστιατόριο ή να επιλέξετε κάποια από τις προτάσεις μεσογειακής κουζίνας ως ότου ξεκινήσει το πάρτι! Σε όσα δεν πρέπει να χάσετε από φέτος συμπεριλαμβάνεται η Italian style pizza στο ξυλόφουρνο με μόλις €9.

Tip: Καθημερινά στις 16.30 οι party lovers δίνουν εδώ ραντεβού και χορεύουν ξέφρενα μέχρι τελικής πτώσεως. Μασκότ του μαγαζιού είναι ο Sasa, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για τα προκλητικά χορευτικά του shows.
Info:
Καθημερινά: 09.00-00.00
Aπό €17 (χωρίς κρασί), €4 (cappuccino), €8 (ποτά), €10 (cocktails)
Paradise, Μύκονος, τηλ. 22890 23582, 6909 478739, www.tropicanamykonos.com, https://www.facebook.com/tropicana.mykonos

Λουλούδια και πορσελάνες στέλνουν Έλληνες στη γαλλική πρεσβεία
Ευχαριστήριες επιστολές, τηλεφωνήματα, λουλούδια, ακόμα και ένα πορσελάνινο αντικείμενο λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα για τη στήριξη που παρείχε το Παρίσι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως αποκάλυψε ο γάλλος πρέσβης Ζαν Λουπ Κιν-Ντελφόρζ: «Λαμβάνουμε αρκετές ευχαριστήριες επιστολές, τηλεφωνήματα, λουλούδια δώρα. Μία γιαγιά μάς έστειλε ένα μικρό πορσελάνινο αντικείμενο και μας ζήτησε να το στείλουμε στον πρόεδρο Ολάντ».

«Ένα μπουκέτο είχε τέσσερα απλά λουλούδια και ένα ευχαριστήριο μήνυμα που έγραφε: Merci la France» σημειώνει.

Ο πρόεδρος Ολάντ υπερασπίστηκε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και κατέβαλε προσπάθειες στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα.

Ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος πρόσφατα πούλησε το «ιδιωτικό του χωριό» στη Γαλλία, αποφάσισε να αγοράσει ελληνική βραχονησίδα. Σύμφωνα με τον Στίβεν Τέιλορ, εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας ακινήτων Proto Organization Ltd με έδρα το Λονδίνο, ο γνωστός ηθοποιός αγόρασε πριν από δύο ημέρες βραχονησίδα, πιθανότατα τη νήσο Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα. Ο Τέιλορ δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο σταρ των Πειρατών της Καραϊβικής αγόρασε το τη βραχονησίδα, πιθανότατα την Στρογγυλή που είναι ακατοίκητη. Ο αμερικανός ηθοποιός έδωσε 4,2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της βραχονησίδας. Ο Τέιλορ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης των διασήμων του Χόλιγουντ και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν μία μεγάλη έκταση γης ή ένα νησί στη χώρα μας. Παράλληλα, ο Τέιλορ δήλωσε στο ΑΠΕ ότι μεσολάβησε για την αγορά νησίδας στο Ιόνιο από το ζεύγος Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ (πιθανώς να πρόκειται για τη νήσο Σοφία).

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται υπάρχει τρόπος να κάνεις τα λαδωμένα μαλλιά σου να δείχνουν φρέσκα. Το μυστικό βρίσκεται στην..

..πούδρα για μωρά.

Πάρε λίγη πούδρα και ρίξ’την την κυρίως στις ρίζες των μαλλιών σου μιας και οι ρίζες λαδώνουν πολύ γρήγορα.

Έπειτα τίναξε τα μαλλιά σου και το αποτέλεσμα θα σσε εκπλήξει.

Τα μαλλιά σου θα ξαναγίνουν φρέσκα για μία ολόκληρη μέρα.

Πηγή: faysbook.gr

Το PhotoDNA είναι μία δωρεάν cloud υπηρεσία της Microsoft για να αντιμετωπιστεί η παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο.

Με την υπηρεσία αυτή, η Microsoft θα βοηθήσει τις αρχές και τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από το Internet και τα εταιρικά δίκτυα αντιστοίχως.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε το 2009 από την Microsoft σε συνεργασία με το Darthmouth College και χρησιμοποιείται έκτοτε από 70 εταιρείες και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter.

Σύμφωνα με την Microsoft, από τις 1,8 εκ. φωτογραφίες που "ανεβαίνουν" στο Internet, οι 720 χιλιάδες αποτελούν παράνομο περιεχόμενο.

Πηγή: e-pcmag.gr
Πέθανε ένας πολιτικός και πάει στον παράδεισο. Εκεί βλέπει τον Άγιο Πέτρο ο οποίος του λέει:
«Επειδή είσαι πολιτικός μεγάλων διαστάσεων θα σε αφήσω να περάσεις μία μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο και μετά να επιλέξεις πού σου αρέσει πιο πολύ να μείνεις…»
Παίρνει το ασανσέρ ο πολιτικός και κατεβαίνει στην κόλαση. Εκεί ανοίγει μια πύλη και βλέπει μπροστά του ένα τεράστιο γήπεδο του γκολφ, κάτι φίλους του πολιτικούς που είχαν πεθάνει και αυτοί, ντυμένοι όλοι στην τρίχα, να παίζουν, να πίνουν και να διασκεδάζουν με κάτι νεαρές κοπέλες. Για πότε πέρασε το 24ωρο ,χαμπάρι δεν πήρε.
Την άλλη μέρα παίρνει το ασανσέρ και ανεβαίνει στον παράδεισο, όπου πέρασε μια μέρα πηδώντας από σύννεφο σε σύννεφο και παίζοντας άρπα όλη μέρα..!
Έρχεται ο Άγιος Πέτρος το πρωί και του λέει…
-«Τι αποφάσισες να διαλέξεις;»
-«Κοίτα Άγιε Πέτρο, καλός ο παράδεισος αλλά σαν την κόλαση δεν έχει!»
«Εντάξει», του λέει ο Άγιος Πέτρος. Παίρνει λοιπόν πάλι το ασανσέρ ο πολιτικός και κατεβαίνει στην κόλαση. Ανοίγει η πύλη και βλέπει μπροστά του μια τεράστια έρημο γεμάτη σκουπίδια, τους φίλους του ντυμένους με κουρέλια και κάτι γριές να τους την πέφτουν. Τρελάθηκε!
Τρέχει στον Άγιο Πέτρο και του λέει…
«Τι πράγματα είναι αυτά… εγώ άλλα είδα χθες… άλλα έζησα…»
οπότε του απαντά ο Άγιος Πέτρος: «Χθες ήταν προεκλογική εκστρατεία… Σήμερα ψήφισες!»
Λοκομοτίβα - ΠΑΟΚ 2-1:
Τα… έκανε θάλασσα στο Ζάγκρεμπ, όμως ο Μακ του δίνει σοβαρές ελπίδες για ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα 2-1 κόντρα στην Λοκομοτίβα, αλλά το γκολ του Σλοβάκου στο φινάλε αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της πρόκρισης, που θα κριθεί στην Τούμπα.

Παρά την καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είδε τους Κροάτες να του… κάνουν την ζημιά. Σε αντίθεση με τους παίκτες του Τούντορ, αυτοί του Τσάτσιτς σημάδευαν σωστά και στις δύο μεγάλες τους ευκαιρίες νίκησαν τον Όλσεν με τους Κόλαρ (30’) και Αντριάσεβιτς (45’). Πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του ο «δικέφαλος του Βορρά» στο δεύτερο 45λεπτο. Παρά τις ευκαιρίες, πάντως, το γκολ δεν ερχόταν, ενώ λίγο έλειψε να δεχτεί και τρίτο στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Στο φινάλε, ο Μακ από… μοιραίος έγινε αυτός που ξύπνησε για τα καλά τις ελπίδες της ομάδας του μειώνοντας σε 2-1.

Την επόμενη Πέμπτη (23/07) το δεύτερο ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα.
Το ματς: 
Μπορεί η Λοκομοτίβα να μπήκε κάπως καλύτερα στο γήπεδο, όμως ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, έχοντας δοκάρι με τον Μακ μόλις στο 6ο λεπτό. Το ξεκίνημα της ομάδας του Τούντορ «τρόμαξε» τους Κροάτες, που έπαιξαν πιο συντηρητικά ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που επιχείρησαν να κόψουν τον… αέρα των αντιπάλων τους με δυνατά μαρκαρίσματα. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, πίεσαν και μπορούν να νιώθουν άτυχοι από το ότι δεν βρήκαν δίχτυα στο πρώτο 20λεπτο.

Το γρήγορο αλλά και απλό παιχνίδι του «δικέφαλου του Βορρά» συνέχισε να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της Λοκομοτίβα, που χάρη στην παρουσία του Ζελένικα και την απροσεξία του Μακ κρατούσε το «μηδέν». Αυτό που για μισή ώρα δεν έκανε ο ΠΑΟΚ, το έκαναν οι Κροάτες. Στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, ο Κόλαρ αποδείχτηκε «λίρα εκατό» νικώντας (30’) τον Όλσεν από πλάγια θέση. Παρά το σοκ, οι παίκτες του Τούντορ άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Κίτσιου πέταξε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία (36’). Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει ανάσες, οι Κροάτες δεν… έπαιζαν και εκμεταλλεύτηκαν με τον Αντριάσεβιτς μια αδράνεια έπειτα από κόρνερ διπλασιάζοντας τα τέρματά τους.

Με το σκορ στο 2-0, η Λοκομοτίβα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί. Από την μεριά του, ο «δικέφαλος του Βορρά» εμφανίστηκε κάπως πιο φρέσκος και ζόρισε την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Ζελένικα είπε «όχι» στην μεγαλύτερη φάση με τον Σαλπιγγίδη (55’). Σε αργό ρυθμό, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παραμείνει στην επίθεση, όμως η μαζική άμυνα της ομάδας του Τσάτσιτς δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η είσοδος των Μαντούρο και Μυστακίδη «ζωήρεψε» την κατάσταση με τα άκρα να δίνουν και πάλι βοήθειες και να βγάζουν ευκαιρίες, που πέρασαν και πάλι ανεκμετάλλευτες. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε σημαντικά στις αντεπιθέσεις της Λοκομοτίβα, που θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πάγωσαν τον ρυθμό, κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους, όμως ο Μακ κατάφερε επιτέλους να βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις (90+1’) αλλάζοντας τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού.
Πηγή: sport-fm.gr

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα τραπεζικά καταστήματα αλλά θα παραμείνει το όριο ανάληψης των 60 ευρώ ημερησίως.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας είπε ότι από την Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές.

«Από Δευτέρα οι πολίτες στο γκισέ της τράπεζας μπορούν να κάνουν όλες τις δοσοληψίες» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το όριο ανάληψης καταθέσεων θα παραμείνει στα 60 ευρώ. Επιπλέον, σημείωσε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι,  εξετάζεται το ενδεχόμενο «συγχώνευσης» των συναλλαγών, ώστε εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, να μπορεί να πάρει 120 ευρώ την Τρίτη.

Χθες εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση που δίνει παράταση στην τραπεζική αργία μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Η «ανάσα» στο τραπεζικό σύστημα δόθηκε χθες με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει τον ELA. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες για αύξηση του ορίου του ELA, κάνοντας λόγο για ένα ποσό 900 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι έχουν λάβει χώρα διάφορες θετικές εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα που δικαιολογούν την αύξηση του ELA. Υπογράμμισε ότι η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ ποτέ δεν ήταν απεριόριστη και χωρίς όρους.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε την συνοπτική επισκόπηση του έργου της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 65/28.6.2015 καθορίστηκε η σύσταση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία ξεκίνησε να δέχεται αιτήματα από τα πιστωτικά ιδρύματα το μεσημέρι της Δευτέρας 29.6.2015.

Στο διάστημα της λειτουργίας της έως και την Δευτέρα 13.7.2015, η Επιτροπή πραγματοποίησε 11 συνεδριάσεις και δέχθηκε 3.243 αιτήματα (κάποια από αυτά έχουν αποσταλεί περισσότερες από 2 φορές).

Έτυχαν επεξεργασίας 2.639 αιτήματα, εκ των οποίων 909 ή 34,4% εγκρίθηκαν με απόφαση και 58 ή 2,2% απορρίφθηκαν με απόφαση. Εκδόθηκαν συνολικά 587 αποφάσεις (στην πλειοψηφία τους κάλυπταν περισσότερα του ενός αιτήματα), 166 ή 6,3% τέθηκαν στο αρχείο, 52 ή 2,0% απαντήθηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, 79 ή 3,0% διαβιβάστηκαν σε άλλο φορέα και 103 ή 3,9% έχουν κρατηθεί για περαιτέρω επεξεργασία κυρίως λόγω έλλειψης υποστηρικτικών στοιχείων ή λόγω σχεδιασμού για οριζόντια συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων. Περαιτέρω, 168 εισερχόμενα ή 6,4% αφορούσαν παροχή διευκρινίσεων άλλων στοιχείων από τις τράπεζες προς την Επιτροπή.

Οι συνολικές εκροές ρευστότητας που προκλήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα σαν συνέπεια των αποφάσεων της Επιτροπής, ανέρχονται σε 819,9 εκατ. Ευρώ με την προϋπόθεση βεβαίως ότι υλοποιήθηκαν όλες οι εγκριθείσες συναλλαγές. Ποσό 22,9 εκατ. ευρώ αφορά νοσήλια, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Ποσό 59,8 εκατ. ευρώ αφορά τρόφιμα, πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας τροφίμων, καθώς και ζωοτροφές. Ποσό 195,8 εκατ. ευρώ αφορά εισαγωγή πετρελαιοειδών και ενέργειας, καθώς και λοιπών ενεργειακών προϊόντων.

Ποσό 291,9 εκατ. ευρώ αφορά λοιπά προϊόντα και υπηρεσίες για τη διασφάλιση του Δημόσιου συμφέροντος, ενδεικτικά: πληρωμές διδάκτρων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα εξωτερικού, δαπάνες Εθνικής άμυνας, ναυτιλιακές δαπάνες, δαπάνες αεροπορικών εταιρειών, δαπάνες άγονων γραμμών και προϋποθέσεις χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους.

Η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της μετά την μεταφορά της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.


real.gr
Ποιος δεν θέλει ένας υγιές, χρυσαφένιο μαύρισμα τώρα το καλοκαίρι. Για να το πετύχετε όμως, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας που θα σας προφυλάξουν από το να καταλήξετε σε κάποιο νοσοκομείο.

Οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι το ηλιακό έγκαυμα δεν θα σας καταστρέψει μόνο τις διακοπές, αλλά μπορεί να βλάψει και πολύ σοβαρά την υγεία σας.

Το έγκαυμα εκδηλώνεται σε μέρη που εκτίθενται στον ήλιο, όπως η πλάτη, τα πόδια αλλά ακόμα και η μύτη, τα αυτιά και τα χείλη.

Παρουσιάζεται ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, καθώς μέχρι το 80% των ακτίνων UV περνά από τα σύννεφα.

Για να πετύχετε ένα ασφαλές μαύρισμα χωρίς εγκαύματα θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

-Αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο 11:00–16:00.

-Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας >30 SPF, τοι οποίο πρέπει να ανανεώνετε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες, αλλά και αφού βγείτε από το νερό, ακόμη και αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο.

-Να βάζετε πάντα αντηλιακό όταν κάθεστε κάτω από ομπρέλα ή δέντρο, καθώς τόσο η άμμος, όσο και η θάλασσα αντανακλούν πάνω από το μισό της ακτινοβολίας του ήλιου

-Να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο.

-Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρματος, κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, ή έχουν εκτεθεί στο ηλιακό φως αρκετά, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία.

-Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο σπίλο (ελιά), επισκεφθείτε άμεσα τον δερματολόγο σας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!