Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017


Τις βραδιές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.
Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.



















Μήνυμα για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Σαλαμίνα, με αφορμή τα 72 χρόνια από το πρώτο στην ιστορία πυρηνικό ολοκαύτωμα, έστειλε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι με την ιδιότητα του ως προέδρου της διεθνούς κίνησης «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» που τα μέλη της ξεπερνούν τους 7.400 δήμους σε 162 χώρες.
Ο δήμαρχος της Χιροσίμα μεταξύ άλλων, τονίζει: «72 χρόνια μετά, παραμένουν περίπου 15.000 πυρηνικά όπλα, που καθένα εξ αυτών είναι πολύ πιο καταστροφικό από εκείνο που έπληξε τη Χιροσίμα, ενώ όλα μαζί μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρη τη Γη. Με το δεδομένο αυτό καλούμαστε να τιμούμε το μήνυμα της Χιροσίμα, να ενώσουμε και να εκφράσουμε το πάθος μας για παραπέρα δράση, με στόχο το άνοιγμα του δρόμου για έναν κόσμο ελεύθερο από τα όπλα που αποτελούν το “απόλυτο κακό” και είναι εντελώς απάνθρωπα. Οφείλουμε να σεβόμαστε διαφορετικές αξίες και να αγωνιζόμαστε επίμονα στην κατεύθυνση ενός κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν πραγματικά να συμβιώνουν».
Οι εκδηλώσεις ειρήνης στη Σαλαμίνα περιλαμβάνουν επίσκεψη στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, ομιλίες για τα μηνύματα της Ημέρας Χιροσίμα και συναυλία στην Ψιλή Άμμο.
Πηγή: news247.gr
Επ` αυτοφώρω έπιασε η Νταϊάνα τον Κάρολο με την Καμήλα στην... τουαλέτα - Το τηλεφωνικό σeξ και άλλες αποκαλύψεις
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από όσα φέρεται να έχει πει η πριγκίπισσα Νταϊάνα στον «προπονητή φωνής» Πίτερ Σέτελεν και έναν αγνώστων στοιχείων εικονολήπτη λίγες ώρες πριν την μετάδοση του ντοκιμαντέρ από το Channell 4 με τίτλο «Diana: In Her Own Words» το οποίο βασίζεται στις 12 ώρες εξομολόγησης της «πριγκίπισσας του λαού».
Η τελευταία αποκάλυψη που βασίζεται στη μαρτυρία του εικονολήπτη, ο οποίος φέρεται πλέον να ζει στις ΗΠΑ αλλά το διάστημα Σεπτέμβριος 1992-Δεκέμβριος 1993 εργαζόταν στο BBC και συνεργάστηκε με τον Σέτελεν για την επίμαχη εξομολόγηση, θέλει την Νταϊάνα να έκανε τσακωτό τον Πρίγκιπα Κάρολο να κάνει τηλεφωνικό σεξ με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, τη γυναίκα, δηλαδή, την οποία παντρεύτηκε μετά το θάνατο της Lady D.
Γράφει ο εικονολήπτης στο ημερολόγιο που κρατούσε:
«Η Νταϊάνα έπιασε τον Κάρολο και την Καμίλα στα πράσα. Μας περιέγραψε πώς έφτασε να ακούει τα τηλεφωνήματά τους. Σε μια περίπτωση ο Κάρολος καθόταν στην τουαλέτα όταν τον έπιασε».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Νταϊάνα περιέγραψε αυτό που άκουσε ως «τηλεφωνικό σεξ» με την ίδια να χαρακτηρίζει την Καμίλα ως την πιο ξεδιάντροπη ερωμένη του Καρόλου.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φέρεται, κατά την ίδια πηγή, να εξέφρασε την απροθυμία της να γίνει βασιλιάς ο σύζυγός της δείχνοντας σαφή προτίμηση στον γιο της Ουίλιαμ.
«Μας έκανε ξεκάθαρο ότι θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο Κάρολος δεν θα γίνει ποτέ βασιλιάς. Ήθελε ο Ουίλιαμ να διαδεχθεί τη βασίλισσα όταν πεθάνει. Είχε την ρομαντική ιδέα του να είναι αυτή που φτιάχνει βασιλιάδες, η μητέρα πίσω από το μονάρχη» αναφέρει ο εικονολήπτης.
Οι επίμαχες κασέτες πάνω στις οποίες βασίστηκε το ντοκιμαντέρ εξαφανίστηκαν από το διαμέρισμά της στο παλάτι του Κέσινγκτον το 1997 λίγο μετά το θάνατό της αλλά ανακαλύφθηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα στο διαμέρισμα του πρώην μπάτλερ της Πολ Μπάρελ.
Πηγή: www.protothema.gr

 




Τα πάνω κάτω φέρνει η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις χρεώσεις του ρεύματος όχι μόνο σε ότι αφορά στο Κοινωνικό Τιμολόγιο όπου πλέον οι δικαιούχοι γίνονται… τεσσάρων κατηγοριών, αλλά και στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας με αλλαγές στις κλίμακες που φέρνουν τα πάνω-κάτω στις χρεώσεις.
Οι αλλαγές στο Κοινωνικό Τιμολόγιο:

Η ΡΑΕ εισηγείται τη δημιουργία τεσσάρων κατηγοριών δικαιούχων, οι οποίοι θα έχουν διαφορετικές εκπτώσεις στον λογαριασμό.

Τη μεγαλύτερη έκπτωση, η οποία θα είναι της τάξης του 80% θα χορηγείται στους δικαιούχους του εισοδήματος αλληλεγγύης με τα κριτήρια που ισχύουν για τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες με εκπτώσεις που θα ξεκινούν από 20% και θα κλιμακώνονται σε 40% και 60% θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά και οι καταθέσεις που εμφανίζονται στους λογαριασμούς τους στις τράπεζες.


Οι αλλαγές στις χρεώσεις ΥΚΩ:

Αλλαγές εισηγείται η Ρυθμιστική αρχή Ενέργειας και στις χρεώσεις ΥΚΩ. Οι σημερινές χρεώσεις είναι 0,00699 ευρώ για 0-1.600 kWh το τετράμηνο, 0,01570 ευρώ για 1.601-2.000 kWh, 0,03987 ευρώ για 2.001-3.000 kWh, και 0,04488 ευρώ για 3.000 kWh και άνω.

Η μεγάλη αδικία σήμερα συνίσταται στο γεγονός ότι όταν ο καταναλωτής υπερβαίνει το ένα κλιμάκιο χρεώνεται με τη νέα κλίμακα για όλη την κατανάλωση που κάνει μέσα στο τετράμηνο. Τώρα με την πρόταση της ΡΑΕ η επιπλέον χρέωση θα γίνεται μόνο για τις κιλοβατώρες που υπερβαίνουν το κλιμάκιο.

Ωστόσο θα προσαρμοστούν και οι χρεώσεις για τις κλίμακες.

Έτσι για τη χαμηλή κλίμακα αναμένεται να υπάρξει μια επιβάρυνση της τάξης του 1 ευρώ ανά τετράμηνο, ενώ για τις κλίμακες 1600-2000 kWh και 2.001-3.000 kWh αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις της τάξης των 50- 60 ευρώ ετησίως. Αντίθετα για τις καταναλώσεις άνω των 3000 kWh θα υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις.

Με πληροφορίες από capital

Με απίστευτο άλμα στα 4.91 -πανελλήνιο ρεκόρ και δεύτερη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως- η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο, κάνοντας… περίπατο στους αιθέρες.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ, η χρυσή ολυμπιονίκης στο επί κοντώ κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή της.

Το «χρυσό» άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη



Συρτάκι για την Κατερίνα χόρευαν 60.000 θεατές στο Λονδίνο – «Δεν συνειδητοποίησα τι έκανα», δήλωσε η Στεφανίδη

Μετά την αποθέωση που έλαβε από 60.000 θεατές που χόρευαν για χάρη της συρτάκι, η Κατερίνα Στεφανίδη, χαμογελαστή, παρά την κούραση, μίλησε στη δημόσια τηλεόραση για τον τελικό και την προσπάθειά της προς το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

"Είμαι πολύ χαρούμενη. Έκανα ατομικό ρεκόρ, πανελλήνιο και καλύτερη επίδοση στον κόσμο στον αγώνα που μετράει", είπε αρχικά η Κατερίνα Στεφανίδη και πρόσθεσε: "Άρχισα τον αγώνα όπως είχαμε σχεδιάσει. Το πιο δύσκολο άλματα ήταν στα 4μ.75, διότι πέρασε πολύ ώρα. Τελικά όλα πήγαν πολύ καλά. Ήρθα στο Λονδίνο για μία μεγάλη επίδοση, μεγαλύτερη και τα 4μ.91. Ήμουν ήρεμη και αυτό ήθελα. Μετά το Άμστερνταμ πέρυσι έχω δεχθεί πάρα πολύ αγάπη από όλους τους Έλληνες και αυτό το χρειαζόμαστε".

Στην ερώτηση εάν καταλαβαίνει σε ποιο επίπεδο έχει φτάσει, η «χρυσή» Κατερίνα απάντησε: “Ίσως όταν τελειώσω την καριέρα μου, ίσως το συνειδητοποιήσω παραπάνω, τώρα αυτή τη στιγμή δεν το συνειδητοποιώ”.

Αντί επιλόγου η Στεφανίδη, απευθυνόμενη στους τηλεθεατές της ΕΡΤ, είπε:

"Ευχαριστώ που και πάλι μείνατε ξύπνιοι για να με δείτε. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη και την στήριξή σας... "




Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75, σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μιράστηκαν το χάλκινο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που θα έχει στην κατοχή της τίτλους από Ολυμπιακούς, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό, πράγμα που στους άνδρες έχει πετύχει ο Κώστας Κεντέρης.

Απόψε στις 20:10 (ώρα Ελλάδας) η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Στεφανίδη

H Κατερίνα Στεφανίδη θα προσθέσει στη συλλογή της το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου τη Δευτέρα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, "χρυσή" Ολυμπιονίκης και πλέον παγκόσμια πρωταθλήτρια θα ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τη Δευτέρα στις 20:10 ώρα Ελλάδας, για τη νίκη της στο άλμα επί κοντώ της διοργάνωσης του Λονδίνου.
Τέλη κυκλοφορίας: Βόμβα στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα – Αυξήσεις ως και πάνω από 200% | Newsit.gr
Βόμβα στην τσέπη 800.000 ιδιοκτητών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων θα αποτελέσει η εφαρμογή του νέου μοντέλου μέτρησης των εκπομπών ρύπων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αυξήσεις που θα προκύψουν, με τις νέες μετρήσεις, στις εκπομπές ρύπων θα φέρουν και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Οι αυξήσεις υπολογίζονται από 15% ως και 235%.
Δεν είναι όμως μόνο τα τέλη κυκλοφορίας, οι τιμές τόσο των καινούργιων, όσο και των μεταχειρισμένων εισαγόμενων αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν λόγω της αλλαγής των τιμών εκπομπής CO2.
Η διαφορά στις τιμές τελών κυκλοφορίας με αύξηση των εκπομπών CO2
Για έναν κάτοχο αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων 180 γραμματίων CO2 τα τέλη, εάν οι εκπομπές αυξηθούν στα 182 γραμμάρια, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν από τα 441 ευρώ στα 505 ευρώ.
Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων στα 250 γραμμάρια, εάν αλλάξουν οι τιμές ρύπων και πλέον υπολογιστεί το όχημά του με 280 γραμμάρια τότε τα τέλη κυκλοφορίας θα εκτιναχθούν από τα 762 ευρώ το 2017 στα 1,041 ευρώ το 2018.
Για ένα ιδιοκτήτη Ι.Χ. με εκπομπές ρύπων 120 γραμμάρια και τέλη κυκλοφορίας στα 117 ευρώ το 2017 εάν η μέτρηση υπολογιστεί με 161 γραμμάρια το 2018 θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 394 ευρώ.
Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων 140 γραμμάρια CO2 που πλήρωσε 168 ευρώ για τέλη το 2017 με την αλλαγή των τιμών εκπομπής ρύπων στα 181 γραμμάρια τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 θα είναι 335 ευρώ.
Πηγή: Εφημερίδα Ειδήσεις Σαββατοκύριακο
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!