Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019


Την είσοδό της στη λιανική τραπεζική φέρεται να ετοιμάζει η Google, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει από το 2020 λογαριασμούς όψεως, τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου εστιάζουν στην παροχή πιστωτικών καρτών και στις πλατφόρμες πληρωμών.
Για την επίτευξη του στόχου του, ο κολοσσός θα συνεργαστεί με τη Citigroup και τη Stanford Federal Credit Union, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η πρωτοβουλία της Google, με το κωδικό όνομα Cache, καθιστά την εταιρεία τον τελευταίο από τους γίγαντες της Silicon Valley που προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο από την αγορά των τραπεζικών υπηρεσιών.
Έχουν προηγηθεί Apple και Facebook, οι οποίες όμως έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω του αυξανόμενου σκεπτικισμού των καταναλωτών να παρέχουν στις τεχνολογικές εταιρείες πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους.
Ο Caesar Sengupta, στέλεχος της Google, αναφερόμενος στα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού, τόνισε στη WSJ ότι στόχος της Google είναι να διευκολύνει τους πελάτες της: «Εάν μπορούσε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα πράγματα με ψηφιακό τρόπο, αυτό θα είναι καλό και για το διαδίκτυο και για εμάς».
Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Mark Warner, σχολίασε την είδηση λέγοντας πως «είναι ανήσυχος» καθώς «οι τεχνολογικοί γίγαντες μπαίνουν σε νέα πεδία δραστηριότητας, πριν ακόμα ξεκινήσει η θέσπιση ορισμένων ρυθμιστικών κανόνων λειτουργίας».

Ξεχάστε ό, τι ξέρατε με τις ειδοποιήσεις του Facebook. To Facebook προωθεί αλλαγές όσον αφορά στις ειδοποιήσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να τις απενεργοποιούν.
Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά στους χρήστες κινητών και έρχεται να λύσει, για αρχή, τα χέρια των χρηστών κυρίως iOS συσκευών, καθώς θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους πληθώρα επιλογών. Tις επόμενες εβδομάδες, όπως έγινε γνωστό, η αλλαγή αυτή θα είναι διαθέσιμη και για τους χρήστες Android.
Οι χρήστες, πλέον αυτό που θα κάνουν είναι να μεταβαίνουν στο πεδίο «Ρυθμίσεις & Απόρρητο» και να κάνουν κλικ στις «Ειδοποιήσεις». Μπαίνοντας μέσα, επιλέγουν το πεδίο «Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων». Με αυτόν τον τρόπο και ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας, μπορεί να διαχειριστεί τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί και τη φωτεινή ένδειξη, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη του κάθε φορά που έρχεται ένα μήνυμα.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει διάφοροι απίθανοι λόγοι για τους οποίους έχει καθυστερήσει η αναχώρηση μίας πτήσης…
Κανένας όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν για τον οποίο άργησε η φύγει η πτήση της SU1730  της Aeroflot, το Σάββατο από το αεροδρόμιο της Μόσχας.
Τι συνέβη; Ένα περιστέρι κατάφερε να τρυπώσει μέσα στο αεροπλάνο κατά την διάρκεια του καθαρισμού, να εγκλωβιστεί σε αυτό και να υπάρξει 20λεπτη καθυστέρηση.
Από βλάβες μέχρι επιβάτες που ξαφνικά αποφάσισαν να βγουν έξω ή τσακώθηκαν με κάποιον άλλον μέσα στο αεροσκάφος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!