Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017


Το παιχνίδι που απαιτεί τυφλή αποδοχή εντολών, έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις και την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Αυτοτραυματισμούς και άλματα από ψηλά κτίρια επιβάλλει νέο παιχνίδι σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και δίνει διαστάσεις μάστιγας στους θανάτους εφήβων στη Σιβηρία.

Το παιχνίδι που απαιτεί τυφλή αποδοχή εντολών, έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις και την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη Ουστ – Ιλίσμικ δύο 15χρονα παιδιά αυτοκτόνησαν πέφτοντας από την οροφή της πολυκατοικίας. Δύο μέρες νωρίτερα ένα 14χρονο κορίτσι από την Τσίτα έπεσε στις ράγες του προαστιακού και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ χθες μια 15χρονη τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από πολυκατοικία στο χιονισμένο έδαφος στο Κρασνογιάρσκ.



Η Γιούλια άφησε ένα σημείωμα που έλεγε «Τέλος» στην κοινωνική σελίδα της και νωρίτερα είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με μια μεγάλη γαλάζια φάλαινα, ενώ η φίλη της Βερόνικα έγραψε: «Η αναίσθητη χάνεται… Τέλος».



Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράσεις υπαγορεύονται από τους εντολείς του παιχνιδιού, για αυτό οι ανακριτικές Αρχές πιστεύουν ότι η αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα του «παιχνιδιού αυτοκτονίας» χειραγώγησε ή έστω υποκίνησε τις έφηβες να οδηγηθούν στην αυτοκτονία.

ΠΗΓΗ: siberiantimes.com

Το τελευταίο διάστημα, μετά από πιέσεις του Αστέρα και της Λάρισας ξεκίνησαν πάλι οι έλεγχοι ντόπινγκ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, οι οποίοι είχαν «παγώσει» εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.

Ο ΠΑΟΚ, φαίνεται πως είναι έτοιμος να πάει την υπόθεση ένα βήμα παρακάτω. Η διοίκηση του «δικεφάλου» έστειλε επιστολή στον ΕΣΚΑΝ, ζητώντας έλεγχος ντόπινγκ σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, τόσο των εντός, όσο και των εκτός, τονίζοντας ότι το κόστος θα αναλαμβάνει η ίδια η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο filathlos.gr

Μέχρι σήμερα ήξερες πως όταν ξεκινάς δίαιτα ξεχνάς οτιδήποτε έχει να κάνει με ζάχαρη, γλυκά και σοκολάτες, γιατί προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν ωφελεί τη διατροφή σου, αλλά ούτε και σε βοηθάει στο να χάσεις βάρος.

Συνεπώς τρως πολλά φρούτα και λαχανικά και πέφτεις με τα μούτρα σε οποιοδήποτε αντιοξειδωτικό ρόφημα υπάρχει.

Τι γίνεται όμως όταν εσύ αντί για πράσινο τσάι θες να πιεις μια σοκολάτα και όλοι σου λένε πως δεν πρέπει;

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cornell ανακάλυψαν πως η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο ζεστό κακάο είναι τόσο καλή, όσο το κόκκινο κρασί, σχεδόν τρεις φορές καλύτερη από το πράσινο τσάι και πέντε φορές πιο ισχυρή από τα μαύρο τσάι.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης, πως το γεγονός ότι σερβίρεται ζεστή είναι ακόμη καλύτερο, καθώς απελευθερώνονται ακόμη περισσότερα αντιοξειδωτικά όσο τη ζεσταίνεις.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για σένα; Περισσότερα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου σημαίνει θετική επίδραση στην καρδιά σου.

Μόλις ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο είναι γεμάτο με 611 χιλιογραμμάρια γαλλικό οξύ, μία φαινολική ένωση η οποία χρησιμοποιείται περισσότερο για τη θεραπεία του διαβήτη, τη νεφρική νόσο και εσωτερικές αιμορραγίες.

Μη το σκέφτεσαι λοιπόν, άσε κάτω το τσάι και πρόσθεσε στο διαιτολόγιο σου ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Το φαινόμενο να συναντούμε καθημερινά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να περπατάνε και να είναι «απασχολημένοι» με την οθόνη του κινητού τους, λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι ενημερώνονται για τις τελευταίες δημοσιεύσεις των «φίλων» τους. Το γεγονός όμως ότι γίνονται ιδιαίτερα απρόσεκτοι με ότι συμβαίνει γύρω τους, μπορεί κάποιες φορές να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο.
Στην ολλανδική πόλη Bodegraven, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην απροσεξία των πεζών που διασχίζουν τους δρόμους, με ένα πολύ πρωτότυπο project. Εγκατέστησαν ειδικές φωτεινές σημάνσεις που προστατεύουν πλέον τους απασχολημένους με τα smartphones πεζούς, από την πιθανότητα να υποστούν κάποιο ατύχημα. Το project περιλαμβάνει μια λεπτή λωρίδα LED η οποία τοποθετείται στο πεζοδρόμιο και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το αντίστοιχο χρώμα των κανονικών φαναριών, ενημερώνοντας τους πεζούς αν είναι ασφαλές ή όχι να διασχίσουν τον δρόμο.
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του παραπάνω project που φέρει το κωδικό όνομα “+ Light Line” είναι η ολλανδική εταιρία HIG Traffic Systems και έχει αποσπάσει από την πρώτη μέρα που λειτούργησε τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια. “Tα Social Media, τα παιχνίδια και η μουσική αποσπούν σε μεγάλο βαθμό την προσοχή από τις συνθήκες κυκλοφορίας” ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Kees Oskam. “Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να αλλάξουμε αυτή την τάση, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν”.
Από την άλλη πλευρά η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας για την κυκλοφοριακή ασφάλεια της Ολλανδίας, Jose De Jong, φάνηκε αντίθετη στην δημιουργία του “+ Light Line”. «Δεν είναι καλή ιδέα να παροτρύνουμε τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων να περπατάνε κοιτώντας το κινητό τους. Δεν θέλουμε οι πεζοί να χρησιμοποιούν κινητό μέσα στην κίνηση, ακόμα και όταν απλά περπατάνε. Οι πεζοί πρέπει να έχουν συναίσθηση του περιβάλλοντος και να ελέγχουν εάν τα αυτοκίνητα σταματούν πράγματι στα κόκκινα φανάρια».



Εφαρμογή στο κινητό δείχνει τους διαθέσιμους για φλερτ ή σεξ
Το κλασικό καμάκι του παρελθόντος στα στέκια της αθηναϊκής νύχτας έχει αντικατασταθεί από το Grindr και το Tinder, εφαρμογές στο κινητό που ψάχνουν ερωτικούς συντρόφους στην εμβέλεια του χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού
Μεσάνυχτα Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκομαι σε ειδική αποστολή. Κολοκοτρώνη, Θησέως, πλατεία Καρύτση και Αγίας Ειρήνης είναι οι σταθμοί μου. Εκεί όπου ο παλμός του αστικού αθηναϊκού κέντρου χτυπά δυνατά. Η αποκάλυψη ότι η πλειονότητα της νεολαίας, και όχι μόνο, επενδύει σε εφαρμογές κινητών για να βρει ερωτικό σύντροφο ήταν αρκετή για να με κινητοποιήσει.
Ο Ν.Κ. με οδηγεί σ’ ένα μπαρ, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του ξεναγού στον μυστηριώδη κόσμο του διαδικτυακού φλερτ. Αρχίζει την τελετουργία ανεύρεσης συντρόφου. Μπαίνοντας στο μπαρ ανοίγει την εφαρμογή Grindr και μέσα σε δευτερόλεπτα εντοπίζει σε πόσα ακριβώς χιλιόμετρα ή και μέτρα βρίσκονται άτομα που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή και άρα είναι υποψήφια αντικείμενα του πόθου του.

Με το πάτημα ενός κουμπιού απορρίπτει την 25χρονη Αγγελική και την 37χρονη Νένα, παρότι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, σύμφωνα με τον χάρτη της εφαρμογής. Μου δείχνει τη φωτογραφία μιας ξανθιάς κοπέλας που κρατάει στο χέρι της ένα πολύχρωμο κοκτέιλ και κοιτάει λάγνα την κάμερα. Moυ εξηγεί ότι αυτή του κίνησε το ενδιαφέρον και μου λέει πονηρά: «Πρόσεξε τι γράφω. Τώρα κάνω την κίνησή μου».
Πίνω το ποτό μου και τον παρακολουθώ να συστήνεται γραπτώς, να γράφει αστειάκια και να κάνει σχέδια συνάντησης με την αγνώστου ταυτότητας νεαρά. «Μόνο ένα χιλιόμετρο μας χωρίζει. Πάμε να τη βρούμε στο μπαράκι που είναι με την παρέα της;». Δέχομαι, αν και αναρωτιέμαι σιωπηλά γιατί ο Ν.Κ. αγνόησε τόσες χαριτωμένες κοπέλες που βρίσκονται ακριβώς δίπλα του…

Στη διαδρομή προς την ξανθιά άγνωστη ύπαρξη μου εξηγεί τη λειτουργία της εφαρμογής που χρησιμοποιεί φανατικά τον τελευταίο χρόνο. Ξεκίνησε ως προνόμιο της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, αλλά σύντομα υιοθετήθηκε από όλους.
Το Grindr, μια εφαρμογή που εμπνεύστηκε o 35χρονος Αμερικανοεβραίος Τζόελ Σιμκάι το 2008, είναι βασικά ένα ερωτικό GPS. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανείς όταν βρίσκεται στο σπίτι, στον δρόμο, στη δουλειά ή σε κάποιο ταξίδι και νιώθει την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. Η λειτουργία της, όπως διαπίστωσα, είναι ιδιαίτερα απλή.


Το Grindr απευθύνεται σε πιο επιθετικούς «παίκτες», γι’ αυτό και το προτιμούν ιδιαίτερα οι άνδρες

Παρατηρώ φωναχτά ότι θυμίζει σεξουαλικό βιντεοπαιχνίδι, προκαλώντας την αποδοκιμασία του Ν.Κ. «Αυτό είναι το πιο σύνηθες λάθος. Οι περισσότεροι το ταυτίζουν με το σεξ. Σε πολλούς, όπως και σ’ εμένα, αρέσει εξίσου το απλό φλερτ. Γνωρίζω επίσης πολλά άτομα που έκαναν ουσιαστικές σχέσεις μέσω αυτής της εφαρμογής».

Η ξανθιά ύπαρξη έχει πάρει πια σάρκα και οστά, στέκεται μπροστά μας. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις, αυτή και η παρέα της μιλούν για την εμπειρία τους αναφορικά με τις «εφαρμογές των γνωριμιών», όπως τις αποκαλούν. Ολα είναι ζήτημα χρόνου. Ζούμε στην εποχή του delivery. Ολα υλοποιούνται εύκολα και γρήγορα, αφήνοντας στο παρελθόν τη στιγμή που δύο ζευγάρια μάτια διασταυρώνονταν διερευνητικά. «Είναι τόσο εύκολο για εμένα», εξηγεί ο 35χρονος Π.Τ. και συνεχίζει: «Βαριέμαι φριχτά το παλιό καμάκι. Ασε που, κατά τη γνώμη μου, οι εφαρμογές αυτές λειτουργούν ως φίλτρα. Μπορώ να δω φωτογραφίες, ενδιαφέροντα και να επιλέξω αν θέλω να γνωρίσω κάποια και να αφιερώσω τον χρόνο μου. Αν δεν ενδιαφέρομαι, την κάνω με ένα κλικ».

Εικονικό μπαρ
Πρόκειται για το κοινό μυστικό μιας γενιάς. Ο Ν.Κ. μού υποδεικνύει ποιοι κάνουν χρήση αυτών των εφαρμογών στο μπαρ όπου βρισκόμαστε: «Αυτή τη φάτσα σίγουρα την έχω δει! Ααα και αυτόν στη γωνία». Κοιτάζω γύρω μου.

Η πολυδιάστατη νυχτερινή ζωή της πόλης απαρτίζεται από όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν έντονα, αφήνοντας έστω και για λίγο πίσω τα άγχη και τα προβλήματα που συνοδεύουν την κρίση και την αβεβαιότητα που επικρατεί. Εδώ οι νύχτες επιφυλάσσουν εκπλήξεις: βραδιές φλερτ, χορός μέχρι το πρωί, κλαμπ για όλες τις σεξουαλικές ταυτότητες. Ολα αυτά με το τηλέφωνο στο χέρι! Η πίστα και ο πυρήνας της δράσης βρίσκονται πια στην οθόνη ενός κινητού.

Οι εφαρμογές αυτές είναι, άλλωστε, κάτι σαν εικονικό μπαρ. Σ’ ένα μπαρ λοιπόν, μία γυναίκα θα μαγνητίσει με το βλέμμα της αυτόν που την ενδιαφέρει. Ο άνδρας είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη κίνηση, προσεγγίζοντάς την. Τα ίδια ισχύουν στο Grindr ή στο Tinder. Η Α.Κ. αναλαμβάνει να με ενημερώσει για το Tinder όταν με βδελυγμία συνειδητοποιεί ότι, όχι μόνο δεν το χρησιμοποιώ, αλλά δεν γνωρίζω και πολλά γι’ αυτό.
Είναι χωρίς αμφιβολία το αγαπημένο όλων, λόγω του απλού σχεδιασμού και των διασημοτήτων που το χρησιμοποιούν. Κάθε μέρα 800.000.000 άτομα βρίσκονται σε διαδικτυακή ανεύρεση συντρόφου μέσω Tinder. «Κοίτα να δεις», αρχίζει βγάζοντας το κινητό της για να μου κάνει μια σύντομη επίδειξη. «Είναι μία εφαρμογή που ζητάει από τους χρήστες της να κάνουν εγγραφή μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook. Δες το δικό μου προφίλ για να καταλάβεις».

Ποιος κάνει το πρώτο βήμα

Παρατηρώ ότι εμφανίζονται μόνο κάποιες ιδιαίτερα κολακευτικές, ίσως και παραπλανητικές, φωτογραφίες της, η ηλικία της και το μικρό της όνομα. Μου εξηγεί ότι ανάλογα με τα κοινά ενδιαφέροντά της με κάποιον, αλλά και τη χιλιομετρική απόσταση που τους χωρίζει, επιλέγει σε ποιου το φλερτ θα ανταποκριθεί.
«Δεν προσεγγίζεις εσύ ποτέ κανέναν;» τη ρωτώ. Απαντά σχεδόν προσβεβλημένη: «Δεν έχουν αλλάξει και τόσο τα πράγματα. Γυναίκα είμαι, δεν θα κάνω και το πρώτο βήμα». Συνεχίζοντας την ξενάγηση στον μυστηριώδη κόσμο του Tinder, μου λέει ότι «έχει τύχει να βρω άτομο που με ενδιέφερε. Είχαμε κοινούς φίλους και μάλιστα έμενε ακριβώς απέναντι από το γραφείο στο οποίο εργάζομαι». Οταν τη ρωτάω αν έχει δημιουργήσει κάποια αξιομνημόνευτη σχέση μέσω της εφαρμογής, μου απαντάει ότι «εκτός από πολλά φλερτ και λίγες περιστασιακές σχέσεις, έχω αποκτήσει και φίλους».

Ο δημιουργός του, Τζάστιν Μέιτεν, συμφωνεί με τη συνομιλήτριά μου. Εχει δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις του, άλλωστε, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή «βοηθάει τους ανθρώπους να βρουν διασυνδέσεις σε επιχειρήσεις ή νέους φίλους». Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι «η δημιουργία του δεν είναι μια εφαρμογή για καυτές σχέσεις και δεν έγινε για να διευκολύνει τις σχέσεις μιας βραδιάς».


Μπορεί οι εφαρμογές γνωριμιών να έχουν μεγάλη απήχηση και στην ελληνική νεολαία, το οδοιπορικό όμως στη νυχτερινή Αθήνα έκλεισε με τον φακό του φωτογράφου μας, Δημήτρη Καρπούζη, να καταγράφει το παραδοσιακό και αξεπέραστο φλερτ

Μαθαίνω ότι την αρχή έκανε το ΟkCupid! Ηταν η πρώτη παγκόσμια ιστοσελίδα γνωριμιών που στην πορεία έγινε και εφαρμογή. Στην Ελλάδα δεν έπιασε πολύ. «Ηταν λίγο κουραστικό επειδή έπρεπε να συμπληρώσεις ένα ατελείωτο ερωτηματολόγιο. Το Tinder, όμως, έγινε κανονικός εθισμός!», μαθαίνω και ντρέπομαι, καθώς οι ερωτήσεις μου προκαλούν σχόλια όπως «καλά, πού ζεις;» ή «τώρα ήρθες στον πλανήτη Γη;».

Οι κοπέλες της παρέας έχουν άπειρες ιστορίες να διηγηθούν, πολλές κωμικές, άλλες σπαρακτικές, όπως είναι πάντα οι συναισθηματικές διηγήσεις. «Οι περισσότεροι είναι ήδη δεσμευμένοι, ακόμα και αν στην αρχή το παίζουν ελεύθεροι. Την έχουμε πατήσει όλες». Σύμφωνα με τις γυναίκες της παρέας, ένα άλλο βασικό πρόβλημα είναι ότι ενώ οι άνδρες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές συστηματικά, δεν παίρνουν σοβαρά τις γυναίκες που κάνουν το ίδιο. «Δύο μέτρα, δύο σταθμά», σχολιάζει μία από αυτές.

Κατά βάση, όμως, αυτό με το οποίο συμφωνούν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, είναι ότι η χρήση των εφαρμογών αυτών δεν διαφέρει πολύ από το παραδοσιακό παιχνίδι γνωριμιών. Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι άνδρες της παρέας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, προτιμούν το Grindr. Από τα μισόλογά τους συμπεραίνω ότι είναι πιο άμεσο και ειλικρινές ως προς τις προθέσεις των χρηστών του. «Το Tinder έχει πολλή δουλειά, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ», μου λέει ο Κ.Π. και καταλήγει: «Το Grindr είναι ξεκάθαρο».


Ο χρήστης του Tinder βλέπει ποιο από τα πρόσωπα που τον ενδιαφέρουνβρίσκεται κοντά του, στέλνει ένα μήνυμα και κλείνουν επιτόπου ραντεβού


Εκτός από το Tinder και το Grindr, υπάρχει και η εφαρμογή του Facebook που ονομάζεται Bang Your Friends και έχει κάνει θραύση στο εξωτερικό. Η εφαρμογή ουσιαστικά υπόσχεται ερωτικές συνευρέσεις και γνωριμίες μέσω Facebook! Η παρέα δεν φαίνεται να τη συμπαθεί και είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έχει μεγάλη επιτυχία.

«Αφορά μόνο το περιστασιακό σεξ και όχι μια ουσιαστική γνωριμία που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σημαντικότερο», μου εξηγούν. Το βράδυ συνεχίζεται, με τα περισσότερα μέλη της παρέας να έχουν ανοιχτές τις εφαρμογές τους και να βαθμολογούν προφίλ άλλων. Εργαλείο συντροφικότητας, παιχνίδι βαθμολόγησης ή ένα ακόμα μέσο κοινωνικής δικτύωσης; Ο χρόνος θα δείξει. Γεγονός, όμως, είναι ότι ο Ν.Κ. έφυγε με μια κοπέλα που γνώρισε στο μπαρ και όχι την ξανθιά κοπέλα που βρήκε μέσω Grindr. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ…

protothema.gr

Απελπισμένος Κινέζος ζήτησε από γιατρό να τον ευνουχίσει επειδή δεν μπορούσε να ελέγξει τις ορμές του.

Η υψηλή και ανεξέλεγκτη λίμπιντο που τον κρατούσε σε διέγερση σχεδόν όλη τη μέρα μάλλον τον έφερνε σε δύσκολη θέση, και έτσι ο 40χρονος Κινέζος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους, κατέφυγε στο νοσοκομείο Τσανγκσά Σανσάιν.
Εκεί ζήτησε να δει τη γιατρό Γου Γίνε, την οποία είχε παρακολουθήσει σε online διαλέξεις για ιατρικά θέματα που αφορούν κυρίως την υπογονιμότητα.
Η συγκεκριμένη γιατρός, αφού άκουσε το πρωτοφανές αίτημα του άντρα να υποβληθεί σε ορχεκτομή (λόγω των πολύ ισχυρών και ανεξέλεγκτων σεξουαλικών ορμών του), τον παρέπεμψε στον ανδρολόγο δρ Γουάνγκ Σιανγκ.
Κανένα σημάδι παθολογίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Xiaoxiang Morning Post», το υπερηχογράφημα και οι εξετάσεις στις οποίες υπέβαλε ο δρ Γουάνγκ τον άνδρα δεν έδειξαν σημάδια παθολογίας, ανωμαλίας ή δυσλειτουργίας, οπότε αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση επ' αυτού. Επιπρόσθετα, του εξήγησε πως χειρουργική ορχεκτομή γίνεται μόνο για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός επισήμανε στον άντρα πως το πρόβλημά του να μην μπορεί να ελέγχει τις ορμές του ήταν μάλλον ψυχολογικό, εκείνος επέμενε! Ο γιατρός αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία, αλλά πριν προλάβει να καταφτάσει ο άντρας είχε γίνει καπνός.

Στις 1.127 ανέρχονται οι θέσεις που είτε «τρέχουν» είτε πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα:
-Ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ότι εκδόθηκε η 2Κ/2017 Προκήρυξη (ΦΕΚ 5/13-2-2017 και ΦΕΚ 8/15-2-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν τριάντα πέντε (135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την 1 Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 15 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη.
-Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Ε/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/15-02-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση, εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2190/1994 ως ισχύει.  Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει την 24η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή.
-Το επόμενο διάστημα αναμένεται να επανεκδοθεί η προκήρυξη 1Κ/2017 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων σε Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας. Η προκήρυξη ανακλήθηκε λόγω της ανάγκης αναμόρφωσης των αποδεκτών τίτλων σπουδών για τις προκηρυσσόμενες θέσεις, κατόπιν του αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την περασμένη Παρασκευή στάλθηκε εκ νέου με τις αλλαγές στο Εθνικό Τυπογραφείο.
-Παράλληλα, σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται το αίτημα της Υπηρεσίας Ασύλου για 203 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το αντικείμενο της εργασίας του νέου προσωπικού θα κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Για το λόγο αυτό πολλές από τις προσλήψεις θα αφορούν κατευθύνσεις οικονομικών και λογιστικής. Η συγκεκριμένη Προκήρυξη αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, τρίμηνο.
-Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα της ΕΥΔΑΠ για 300 θέσεις  μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε ειδικότητες εργατών, καταμετρητών, οδηγών γ΄ κατηγορίας, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων, οικονομολόγων κλπ.
-Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για 76 μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες μηχανικών και χειριστών Πληροφορικής.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!