Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σύμφωνα με μια έρευνα Αμερικανών επιστημόνων υπάρχουν κάποια πράγματα που οι άντρες προσέχουν πολύ σε μια γυναίκα...

Θες να μάθεις ποια είναι αυτά;

1. Την υγεία των μαλλιών

2. Αν το χαμόγελο είναι γνήσιο Οι άνδρες ξεχωρίζουν το πιεσμένο χαμόγελο από το αυθεντικό, γι' αυτό... Smile!!!!

3. Το μέγεθος της παρέας Αν η γυναίκα βρίσκεται με μεγάλη παρέα είναι δυσκολότερο για τους άνδρες να την προσεγγίσουν.

4. Ο τόνος της φωνής

5. Η αναλογία μέσης – γοφών

6. Η λάμψη του δέρματος Ένα λαμπερό δέρμα θεωρείται δείγμα υγείας – φυσικής και ψυχικής – και οι άνδρες προσελκύονται από ένα καθαρό και φωτεινό πρόσωπο.

7. Τι είναι ψεύτικο πάνω στη γυναίκα Ψεύτικες βλεφαρίδες, νύχια, εξτένσιονς κ.α. "φωνάζουν" ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι αυτό που ισχύει στ' αλήθεια. Προτιμούν μία όψη πιο αυθεντική που δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Μήπως ήρθε η ώρα να αποχωριστείς την αγαπημένη σου τρέσα;

8. Τα μάτια Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και οι άνδρες τα κοιτούν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος. Από εκεί μπορούν να αντλήσουν πολλές πληροφορίες για τη γυναίκα που θα τους κάνουν να θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα.

Οι χώρες φορολογικοί παράδεισοι σε όλο τον κόσμο καταγράφονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Πρόκειται για τα κράτη τα οποία δεν συνεργάζονται στον τομέα της φορολογίας με την Ελλάδα ή το φορολογικό καθεστώς τους είναι προνομιακό σε σχέση με το ελληνικό.
Ειδικότερα, στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται δύο λίστες: Η πρώτη με 31 χώρες που δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές φορολογικές αρχές και η δεύτερη με 33 χώρες που διαθέτουν φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις ίσους ή χαμηλότερους κατά 50% από αυτούς που ισχύουν στη χώρα μας.

Η λίστα με τα μη συνεργάσιμα κράτη για το έτος 2014:

- Ανδόρα
- Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
- Μπαχρέιν
- Μπαρμπάντος
- Μπρουνέι
- Νήσοι Κουκ
- Ντομίνικα
- Γρενάδα
- Γουατεμάλα
- Τζέρσεϋ
- Λίβανος
- Λιβερία
- Λιχτενστάιν
- Νήσοι Μάρσαλ
- Μαυρίκιος
- Μονακό
- Ναούρου
- Ολλανδικές Αντίλλες
- ΠΓΔΜ
- Νιούε
- Παναμάς
- Φιλιππίνες
- 'Αγιος Χριστόφορος και Νέβις
- 'Αγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
- Σαμόα
- Σεϋχέλλες
- Σιγκαπούρη
- Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ
- Βανουάτου
- Ουρουγουάη
- Χόνγκ-Κόνγκ

Η λίστα των κρατών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς :

• 'Αγιος Μαρίνος
• Αλβανία
• Ανδόρα
• Βανουάτου
• Βερμούδες
• Βοσνία - Ερζεγοβίνη
• Βουλγαρία
• Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
• Γιβραλτάρ
• Γκέρνσεϋ
• Ιρλανδία
• Κατάρ
• Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
• Κύπρος
• Λίχτενσταϊν
• Μαυροβούνιο
• Μακάο
• Μονακό
• Μονσεράτ
• Μπαχάμες
• Μπαχρέϊν
• Μπελίζ
• Ναουρού
• Νήσοι Κέϋμαν
• Νήσοι Μάρσαλ
• Νήσος του Μάν
• Νήσοι Τέρκς και Κάϊκος
• Ομάν
• Παραγουάη
• Σαουδική Αραβία
• Σεϋχέλλες
• Τζέρσεϋ
• ΠΓΔΜ


http://www.enikos.gr 
Οι αρχές της Κριμαίας έκαναν σήμερα άλλο ένα βήμα προς την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία, υιοθετώντας, με μεγάλη πλειοψηφία, μια διακήρυξη ανεξαρτησίας, την ώρα που Ρώσοι και Αμερικανοί συζητούν τις διαμετρικά αντίθετες προτάσεις τους για μια λύση στην ουκρανική κρίση.
Παράλληλα οι Ευρωπαίοι, με επικεφαλής τους Βρετανούς και τους Γάλλους, απείλησαν και πάλι τη Μόσχα με νέες κυρώσεις ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της, έκανε λόγο για "προσάρτηση" της Κριμαίας, την οποία "έκλεψε" η Ρωσία από την Ουκρανία.
Στο τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας οι 78 από τους 81 βουλευτές ενέκριναν μια "διακήρυξη ανεξαρτησίας" στόχος της οποίας είναι να προετοιμάσει την ένωση με τη Ρωσία. "Η Δημοκρατία της Κριμαίας θα είναι ένα δημοκρατικό, κοσμικό και πολυεθνικό κράτος που δεσμεύεται να εγγυηθεί την ειρήνη και τη συνεννόηση μεταξύ εθνοτήτων και θρησκευτικών δογμάτων στο έδαφός της" τονίζεται στη διακήρυξη αυτή.
Οι βουλευτές δικαιολόγησαν την απόφασή τους βασιζόμενοι στο προηγούμενο του Κοσόβου που κήρυξε την ανεξαρτησία του από την Σερβία και έχει αναγνωριστεί από δεκάδες χώρες και διεθνείς οργανισμούς.
Η Ρωσία από την πλευρά της χαρακτήρισε "απολύτως νόμιμη" τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κριμαίας, υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση του Κοσόβου το Διεθνές Δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ότι "μια μονομερής διακήρυξη ανεξαρτησίας από μια περιοχή ενός κράτους δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο".
Μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή, η Κριμαία "θα αιτηθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία να ενταχθεί σ' αυτήν στη βάση μιας διακρατικής συμφωνίας, ως νέο τμήμα της Ομοσπονδίας", σημειώνεται στη διακήρυξη.
Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο έγινε ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον θέσει υπό τον έλεγχό τους τα στρατηγικά σημεία της χερσονήσου. Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την απόσχιση: ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ αυτοανακηρύχθηκε "αρχηγός του γενικού επιτελείου της εθνικής άμυνας" και τα δύο εκατομμύρια των κατοίκων είδαν τα ρωσικά κανάλια να παίρνουν τη θέση των ουκρανικών στις τηλεοράσεις τους.
Άνδρες με στολές παραλλαγής ελέγχουν όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Συμφερόπολη από τα βόρεια και στο αεροδρόμιο της πόλης επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις από και προς τη Μόσχα. Η περιοχή είναι ντε φάκτο "απαγορευμένη" για τους διεθνείς παρατηρητές και τους ξένους αξιωματούχους. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ο ειδικός απεσταλμένος τους στην Ουκρανία, Ιβάν Σιμόνοβιτς, παραιτήθηκε προς το παρόν από την ιδέα να μεταβεί στην Κριμαία.

http://www.enikos.gr 
Η ουσία είναι μια: Το κάπνισμα σκοτώνει. Δολοφονεί αργά, αλλά δολοφονεί…

Με το κάπνισμα εμφανίζεται καρκίνος, ή απλά σταματάει η καρδιά. Ακόμη όμως και ο καπνιστής που θα τη “γλυτώσει”, θα αντιμετωπίσει σίγουρα άλλου είδους προβλήματα στον οργανισμό του. Θα “φουσκώνει”, δεν θα μπορεί να ανέβει τις σκάλες, θα έχει δύσπνοιες, θα εμφανίσει σεξουαλικά προβλήματα και πολλά άλλα.

Σήμερα θα διαβάσετε 13 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο που ίσως δεν ξέρετε:

1. Το τσιγάρο είναι γεμάτο δηλητήρια, τα οποία μπαίνουν μέσα στον οργανισμό όταν το καπνίζουμε. Τα τσιγάρα περιέχουν αρσενικό, φορμαλδεΰδη, μόλυβδο, υδροκυάνιο, οξείδιο του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα, αμμωνία και 43 γνωστά καρκινογόνα στοιχεία.

2. Τα τσιγάρα περιέχουν περισσότερα από 4.000 συστατικά. Αυτά με την καύση παράγουν τουλάχιστον 200 χημικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με βλάβες στους πνεύμονες.

3. Το τσιγάρο καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας κάνει ευάλωτους, στις ασθένειες. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός καπνιστή πρέπει να εργάζεται σκληρότερα από εκείνο των μη καπνιστών, σε καθημερινή βάση. Επακόλουθο είναι επίσης ότι το αίμα των καπνιστών, περιέχει λιγότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία.

4. Το τσιγάρο κόβει χρόνια ζωής. Κάθε τσιγάρο που καπνίζουμε μας στερεί 5 λεπτά από τη ζωή μας. Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει τον μέσο όρο τσιγάρων και διαπίστωσαν ότι συνολικά ο καπνιστής θα πεθάνει 14 χρόνια νωρίτερα.

5. Από τη στιγμή που θα ανάψουμε ένα τσιγάρο, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, ποσότητα νικοτίνης έχει φτάσει μέσω του αίματος, στον εγκέφαλο μας. Η νικοτίνη επίσης φθάνει και στο μητρικό γάλα, άρα και στον αγνό και καθάριο οργανισμό του βρέφους. Αυτό για όσες μανούλες καπνίζουν και θηλάζουν.

6. Και αφού μιλάμε για νικοτίνη, διαβάστε και τα εξής σοκαριστικά: Η νικοτίνη είναι μία από τις πιο εθιστικές ουσίες. Η επήρεια της περνά μετά από 20 λεπτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξανακαπνίσουμε. Όταν ο οργανισμός εθιστεί χρειάζεται νικοτίνη και για αυτό δεν κόβουμε εύκολα το κάπνισμα.

7. Νομίζετε ότι όταν κόψετε το κάπνισμα, τότε θα παχύνετε. Ξέρετε γιατί; Η έλλειψη νικοτίνης είναι αυτή, που προκαλεί τη λαιμαργία για λιπαρά φαγητά και γλυκά, γεγονός που αιτιολογεί, εν μέρει, την αύξηση του βάρους, όταν κάποιος σταματά το κάπνισμα.

8. Το τσιγάρο χαλαρώνει; Απατάστε. Στον κάθε οργανισμό λειτουργεί διαφορετικά. Άλλους τους χαλαρώνει, άλλους όμως τους “ενεργοποιεί”. Στην πραγματικότητα, η μόνη “χαλάρωση” που προσφέρει το κάπνισμα αφορά στον εγκέφαλο, ο οποίος ικανοποιεί την πείνα του για νικοτίνη.

9. “Ένα τσιγαράκι μετά το φαγητό, είναι η μεγαλύτερη απόλαυση” λένε πολλοί καπνιστές που σπεύδουν να ανάψουν τσιγάρο μόλις τελειώσουν το φαγητό του. Ισχύει όμως; Όχι φυσικά. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι, ότι ο οργανισμός διακόπτει τη διαδικασία της πέψης, προκειμένου να ασχοληθεί με την προστασία των κυττάρων του αίματος και την έξαψη των τοξινών στον εγκέφαλο, που προκαλεί ο καπνός.

10. Πιστεύετε ότι το τσιγάρο σας αφήνει μια ευχάριστη γεύση; Ξανασκεφτείτε το. Η ουρία, μια χημική ένωση που βρίσκεται στα ούρα, χρησιμοποιείται για να προσθέσει «γεύση» στα τσιγάρα.

11. Και ορισμένα οικονομικά στοιχεία, έτσι για να ξέρουμε τι μας γίνετε: Το τσιγάρο είναι το πιο εμπορεύσιμο προϊόν στον πλανήτη, με παγκόσμιο κέρδος που αγγίζει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

12. Οι Αμερικανοί καπνοπαραγωγοί σήμερα βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος από τις πωλήσεις σε ξένες χώρες παρά στις ΗΠΑ.

13. Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες καπνίζουν σχεδόν όσο οι άνδρες. Το 22% που καπνίζει είναι γυναίκες ενώ το 35%, είναι άνδρες. Στον υπόλοιπο κόσμο τα ποσοστά έχουν ως εξής: Στην Ευρώπη καπνίζει το 46% των ανδρών και το 26% των γυναικών. Στην Αφρική καπνίζει το 29% των ανδρών και μόλις το 4% των γυναικών, στην Νοτιοανατολική Ασία, το 44% των ανδρών και το 4% των γυναικών, ενώ στον Δυτικό Ειρηνικό καπνίζει το 60% των ανδρών και μόλις το 8% των γυναικών
+1 Τι παθαίνει κανείς όταν καπνίζει πριν τον ύπνο
Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που ξεκινάνε από το έμφραγμα και καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο. Τον ήρεμο ύπνο.
Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια άλλη αμερικανική μελέτη ανακάλυψε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει.
Οι Γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού «Addiction Biology», μελέτησαν πάνω από 2.000 άτομα.
Όπως διαπιστώθηκε, το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους. Τα αντίστοιχα σαφώς χαμηλότερα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν 7% και 19%.
«Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές», δήλωσε ο Στέφαν Κορς. Πάντως η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι είναι το κάπνισμα που ευθύνεται άμεσα για τα προβλήματα του ύπνου, καθώς οι καπνιστές συνήθως έχουν κι άλλες συνήθειες που δεν τους βοηθούν να κοιμηθούν, όπως να βλέπουν έως αργά τηλεόραση ή να μην ασκούνται αρκετά σωματικά.
Όμως οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη έχει τη δική της ευθύνη, καθώς διεγείρει τον οργανισμό. «Αν κανείς καπνίζει και δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει ένα ακόμα λόγο να το κόψει», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής της έρευνας. Παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ή κακό ύπνο με άλλα προβλήματα υγείας, όπως την παχυσαρκία, το διαβήτη και την καρδιοπάθεια.
Στη δεύτερη έρευνα, οι Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Γουίλσον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Cell» (Κύτταρο), διαπίστωσαν ότι οι καρκινοπαθείς με όγκο στους πνεύμονες και ιστορικό καπνίσματος έχουν δέκα φορές περισσότερες μεταλλάξεις στον όγκο τους σε σχέση με τους καρκινοπαθείς που ποτέ δεν υπήρξαν καπνιστές.
«Αποτέλεσε έκπληξη που είδαμε τόσες περισσότερες μεταλλάξεις. Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει το παλαιό μήνυμα: Μην καπνίζετε», τόνισε ο Ρίτσαρντ Γουίλσον.

http://peiraxtiri.gr
Νέα πανελλαδική 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαρτίου και Δευτέρα 17 Μαρτίου, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Υποχρεωτικών Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

http://www.thestival.gr
Τη διάθεση κοινόχρηστου χώρου για τη λειτουργία υπαίθριας Κυριακάτικης αγοράς, στην οδό Νικηφόρου Ουρανού, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (συνεδρίαση στις 20.2.2014) ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην 5η τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χθες, Δευτέρα 10 Μαρτίου. Η διάθεση του χώρου, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις υπαίθριες (Κυριακάτικες) Αγορές, θα γίνεται για μία φορά το μήνα στην Ομοσπονδία Μακεδονίας «Μέγας Αλέξανδρος – ΡΟΜ», η οποία θα υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ειδικό κανονισμό λειτουργίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και θα επιβλέπει την καθαριότητα και ευταξία της ευρύτερης περιοχής.
Ο κοινόχρηστος χώρος που διατίθεται περιλαμβάνει την οδό Ν. Ουρανού, στο τμήμα από την οδό Λήμνου έως την οδό Μινωταύρου και τις οδούς Αχελώου και Φρίξου, άνωθεν της οδού Ν. Ουρανού. Προϋπόθεση για την απόφαση διάθεσης του χώρου είναι να παραμένουν ανοικτές για την κυκλοφορία των οχημάτων οι οδοί Μινωταύρου και Λήμνου (δίοδοι προς τη δυτική είσοδο της πόλης, την οδό Γιαννιτσών και τον σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ.).
Στο σκεπτικό της εισήγησης ελήφθησαν υπ' όψιν βασικές παράμετροι όπως:
Στην περιοχή δεν υπάρχουν κατοικίες αλλά μόνο γραφεία, ως επί το πλείστον μεταφορικών εταιριών, καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων και νυχτερινά κέντρα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η όχληση για τους περιοίκους από την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς
Το πλάτος και το μήκος του χώρου (800 μέτρων περίπου) κρίνεται ικανοποιητικό, για την ανάπτυξη υπαίθριων πάγκων
Η περιοχή εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία
Δεν δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή ή στην παρακείμενη κεντρική οδική αρτηρία της 26ης Οκτωβρίου, καθότι η αγορά δεν έρχεται σε άμεση επαφή με αυτήν
Υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για τη στάθμευση αυτοκινήτων
Έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Τροχαίας και των όμορων Δήμων
«Στη λήψη της απόφασης για λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς στις παρυφές της πόλης, μετά από διαβούλευση στην ΕΠΖ, έπαιξε σημαντικό ρόλο η αντίστοιχη επιτυχημένη λειτουργία σε πολλές χώρες» ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Παππάς και συμπλήρωσε: «Η επιτυχία στη δική μας περίπτωση εξαρτάται από το κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι ως δημότες να στηρίξουμε μία προσπάθεια που απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους με μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν από πλευράς των πωλητών οι όροι που έχουν τεθεί.
Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης με την αγορά στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο και θεωρώ ότι κακώς έσπευσαν ορισμένοι κύκλοι να επικαλεστούν τα προβλήματα συγκεκριμένων κλάδων. Το παζάρι απευθύνεται σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, είναι μακριά από το κέντρο και γίνεται την Κυριακή».

http://www.thestival.gr
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μία νέα υπόθεση στα Τρίκαλα με «πρωταγωνιστές» μαϊμού-ανάπηρους, οι οποίοι λάμβαναν προνοιακά επιδόματα.
Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις, οι οποίες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επανελέγχου που διενεργήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων.
Οπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr από τα τρία άτομα, το ένα προσήλθε και κατέθεσε σε υπεύθυνη δήλωση τις απόψεις του. Οι υπόλοιποι 2, αν και κλήθηκαν, δεν προσήλθαν στην Υπηρεσία.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η Υπηρεσία, ζητεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η Νομοθεσία και να επιστραφούν χρήματα ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά».
Το συνολικό ποσό είναι 42.390,68 ευρώ και θα βεβαιωθεί ως οφειλή στα 3 άτομα που εισέπρατταν παρανόμως τα επιδόματα.

http://www.4news.gr 
Τη δέσμευση πως είναι σε θέση να καταβάλει ακόμη και αύριο (όπως χαρακτηριστικά είπε) 12.000.000 ευρώ για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του Βορρά», με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας βρέθηκε στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή.

Εκεί ανέπτυξε τις θέσεις του αναφορικά με το χρέος της ΠΑΕ προς το δημόσιο και ουσιαστικά έστειλε τελεσίγραφο τονίζοντας πως αν το ελληνικό δημόσιο πει «όχι» στην πρότασή του, η εναλλακτική λύση είναι να μην πάρει ούτε ένα ευρώ!

Παράλληλα, παρουσίασε το σχέδιο του για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το οποίο, ο ίδιος θα επενδύσει ένα ποσό κοντά στα 150.000.000 ευρώ στα επόμενα 3-5 χρόνια, ενώ θα δημιουργηθούν και πολλές θέσεις εργασίας.
Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

Για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το σχέδιό του:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει στείλει στον προϋπολογισμό πάνω από 12 εκατ. των τρεχόντων οφειλών και 9 εκατ. έχει εξοφλήσει τις προηγούμενες οφειλές. Είναι νέα συνιστώσα, είναι νέο εισόδημα. Ο προϋπολογισμός δεν λάμβανε αυτά τα χρήματα και δεν μπορώ να καταλάβω την Ελληνική Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ έχει οφειλές προ δεκαπενταετίας και δεν τα πληρώνει, στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια παράδοση. Εγώ λέω, είναι 11 εκατομμύρια ευρώ και λέω ότι εγώ είμαι έτοιμος αύριο να τα καταβάλω, στείλτε αυτά τα χρήματα για την στήριξη των παλιννοστούντων και διαγράψτε τις προσαυξήσεις του αέρα, τις οποίες προσάπτετε σε αυτό το χρέος εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κανένας δεν με ακούει. Υπάρχουν δύο λύσεις. Πρώτον, το κράτος να λαμβάνει 12 εκατομμύρια και δεύτερον το κράτος δεν λαμβάνει τίποτα…

Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τις επενδύσεις και να μην κάνετε τίποτα; 

Εγώ, ανακοινώνω το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είμαι έτοιμος να επενδύσω σε τρία – πέντε χρόνια μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσω χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εμείς, 14 μήνες συζητάμε ποιος πρέπει να μας δώσει τη γη, ποιος πρέπει να μας πουλήσει τη γη, πως πρέπει να το βάλουμε νομικά. Υπάρχουν χιλιάδες δομές, στις οποίες πρέπει να πάμε και να τους παρακαλέσουμε να δεχτούν τις επενδύσεις. Εμένα, μου φαίνεται ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο του “ενός παραθύρου” έτσι ώστε εγώ, σαν επενδυτής, να πάω σε μια πόρτα, ένα παράθυρο και να τους ρωτήσω: Δέχεστε αυτό το πρότζεκτ; Το θέλετε το πρότζεκτ αυτό; Και μου απαντάνε, είτε ναι, είτε όχι και αν ναι, πρέπει να μου δώσουν ένα πακέτο με τα έγγραφα, έτοιμα, έτσι ώστε εγώ, την επόμενη μέρα να έχω δυνατότητα να ξεκινήσω τη χρηματοδότηση».

Για την πρόταση σχετικά με τους ανασφάλιστους παλινοστούντες:

«Προτείνω συμψηφισμό των εσόδων που έχει το κράτος από την ΣΕΚΑΠ με το κονδύλι που απαιτείται για συνταξιοδότηση ανασφάλιστων παλινοστούντων και εκφράζω τη δυσφορία μου για απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει μπλοκάρει την επένδυσή στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Μια επιχείρηση η οποία είναι σκοτωμένη, πεθαμένη σε τέσσερις μήνες της δραστηριότητάς μας έχει φορολογικά έσοδα στον προϋπολογισμό της χώρας περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια συνολικά. Ακριβώς αυτά τα νέα εισοδήματα του προϋπολογισμού πρέπει να πάνε για τη στήριξη των παλιννοστούντων. Έχω κουραστεί και μερικές φορές με επισκέπτεται η σκέψη να γυρίσω και να τα παρατήσω όλα και να φύγω. Τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το Παλιούρι Χαλκιδικής τον κέρδισα επτά μήνες πριν και το ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης είναι 14 εκατ. ευρώ και εγώ, τους ρωτάω: Πείτε μου, πού να φέρω τα χρήματα; Κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει. Ακόμα συζητάμε».

http://www.4news.gr 
Ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ζήτησε μία παγκόσμια συγνώμη από όλους τους χρήστες υπολογιστών για το “λάθος” όπως το χαρακτήρισε “Ctl+Alt+Del”.

Σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης χρηματοδότησης από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ, ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ήταν λάθος η επιλογή του συνδυασμού Ctl+Alt+Del για την είσοδο του χρήστη στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή του, κατά την εκκίνηση. Ζητώ συγνώμη.” Το φταίξιμο, βαραίνει την IBM καθώς ο ίδιος όπως εκμυστηρεύεται θα προτιμούσε άλλο κουμπί. 

Συνεχίζει λέγοντας ότι “θα μπορούσε να είναι απλά και μόνο ένα κουμπί. Όμως ο σχεδιαστής του πληκτρολογίου από την IBM, επέμεινε.” Ο κ. Γκέιτς, σήκωσε τα χέρια ψηλά μιας και επρόκειτο για θέμα ασφαλείας. Σήμερα όμως καταλαβαίνει ότι ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα λάθος! 

Ο αρχικός συνδυασμός μάλιστα, ήταν το Ctrl+Alt+Esc αλλά σύντομα παρατηρήθηκε ότι το συγκεκριμένο shortcut μπορούσε να οδηγήσει σε ακούσιες επανεκινήσεις. Έτσι φτάσαμε στο γνωστό σε όλους μας Ctl+Alt+Del. Υπεύθυνος για όλη αυτή τη κατάσταση… είναι ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, μηχανικός της ΙΒΜ. Όπως είχε επισημάνει παλαιότερα, αρχικά ο συνδυασμός είχε δημιουργηθεί για χρήση από τους προγραμματιστές και όχι για να «βγει παραέξω», αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό, καθώς πολλοί δημιουργοί λογισμικού το έλεγαν σε χρήστες για να τους βοηθήσουν.

Το Ctl+Alt+Del έγινε επίσης διάσημο μιας και αποτελεί το “φάρμακο” της “μπλε οθόνης”! Στην περίπτωση δηλαδή που ο υπολογιστής μας “κρασάρει”. Πλέον βέβαια, ο συνδυασμός αυτός, αποτελεί κουλτούρα των PC!

http://www.alexiptoto.com 
Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και στις 19- 20 Μαρτίου 2014.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΟΔΥΕ θα συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- κ.λπ.», το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχει και στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

http://www.thestival.gr
Τα νούμερα παίζουν. Εξαρτάται πώς τα μετράς (αν βάζεις μέσα τις απευθείας δολοφονίες μόνο, ή και τις έμμεσες, αν υπολογίζεις πράξεις που οδήγησαν σε λιμούς κλπ). Επίσης το αν αφανίζεις εκατομμύρια λόγω μίσους ή απλώς απάθειας και αμέλειας έχει μια -επιφανειακή;- ποιοτική διαφορά.   Υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις για το αν τα νούμερα είναι αυτά. Η σειρά μπορεί να είναι και διαφορετική. Μπορεί κάποιοι να εντοπίσουν και ελλείψεις, ενώ πιθανότατα πολλοί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι αγαπημένοι τους πολιτικοί σκότωσαν έστω και έναν πολίτη.    Πάντως κάτι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι δεν βγάζεις και πολύ κακό όνομα εκτός αν σκοτώσεις και πολίτες άλλων χωρών. Σχεδόν κανείς δε νοιάζεται αν σκοτώνεις μόνο δικούς σου κατοίκους.    Το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί φανς ολόκληρης της πρώτης τριάδας... 



http://www.pinnokio.gr
Έγγραφο για την επαναφορά και αποκατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 33 του σχετικού νόμου (Ν. 4024/2011) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει ουσιαστικά στην κατεύθυνση της πλήρους συμμόρφωσης της διοίκησης με την απόφαση του ΣτΕ.
Το έγγραφο του κ. Μητσοτάκη διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος, με την οποία καλούσαν τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει «με ποιον τρόπο θα γίνει η εργασιακή, μισθολογική και υπαλληλική αποκατάσταση των υπαλλήλων που έχουν θιγεί από το αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας- προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και με ποιον τρόπο θα υπάρξει η οικονομική τους αποκατάσταση με την καταβολή αναδρομικών αποδοχών που είχαν περικοπεί, με βάση τις διατάξεις για τη προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα- εφεδρεία».
Όπως εξηγεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου εξέδωσε έγγραφο με το οποίο δίνονται επαρκείς οδηγίες για την επαναφορά των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι, που έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου 1γ του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, ή έχουν τεθεί και εξακολουθούν να τελούν υπό καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας βάσει των ανωτέρω διατάξεων και υπέβαλαν ή θα υποβάλουν μέσα σε εύλογο χρόνο από την έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, αίτηση ότι επιθυμούν την επαναφορά τους στην υπηρεσία, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επανέλθουν απαιτείται:
- Υποβολή σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. Η αίτηση υποβάλλεται στη διεύθυνση διοικητικού ή προσωπικού της υπηρεσίας του υπαλλήλου.
- Να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αυτοδίκαιη απόλυση από την υπηρεσία κατά το άρθρο 155 του υπαλληλικού κώδικα και του άρθρου 159 του κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων του Ν. 3584/2007, λόγω συμπλήρωσης 35ετούς πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και δη του ορίου ηλικίας, καθώς η πρώτη προϋπόθεση πληρούται ήδη.
Διευκρινίζεται επίσης, ότι η επαναφορά τους γίνεται με απόφαση του γενικού γραμματέα τού κατά περίπτωση αρμοδίου υπουργείου ή του κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης του φορέα, σε κενή οργανική θέση του φορέα από τον οποίο αποχώρησαν, ή εφόσον δεν υπάρχουν κενές θέσεις ή αυτές δεν επαρκούν, η διοίκηση θα πρέπει να προβεί σε επανασύσταση των θέσεων που καταργήθηκαν και τις οποίες κατείχαν οι υπάλληλοι όταν απολύθηκαν αυτοδικαίως ή πριν τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, αφού βέβαια εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις προς τούτο. Οι υπάλληλοι αυτοί εντάσσονται σε θέση της κατηγορίας και του κλάδου που υπηρετούσαν.
Όσον αφορά δε τη βαθμολογική τους κατάταξη, στο έγγραφο αναφέρεται ότι θα καταταγούν με βάση τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους, όπως αυτός προκύπτει συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που μεσολαβεί από την 27η Νοεμβρίου του 2011, ημερομηνία αυτοδίκαιης αποχώρησής τους λόγω συνταξιοδότησης κατ΄εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου 1γ του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011 ή εισόδου τους σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μέχρι την επαναφορά τους.
Επισημαίνεται ακόμη ότι οι διευθύνσεις διοικητικού ή προσωπικού θα πρέπει πρώτα να προβούν σε ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης και εν συνεχεία να εκδώσουν την απόφαση επαναφοράς στην υπηρεσία των αιτούντων υπαλλήλων η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Για τα ζητήματα μισθολογικής αποκατάστασης των υπαλλήλων αυτών αρμόδιο πάντως να απαντήσει είναι το υπουργείο Οικονομικών.
Την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση στην ολομέλεια για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η Διοίκηση πρέπει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις», επικαλούμενος μάλιστα την πρόνοια του άρθρου 95 του Συντάγματος.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε εξάλλου, ότι πάγια πρακτική στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την οποία έχει υιοθετήσει, είναι η απόλυτη συμμόρφωση με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και παρά τους περιορισμούς των προσλήψεων, όπως ενημέρωσε, τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν εκδοθεί αποφάσεις προσλήψεων για 482 άτομα, για τα οποία υπήρχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
aftodioikisi.gr
Ένας μύθος έχει δημιουργηθεί γύρω από το θάνατο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη! Κάποιο λένε ότι πέθανε από έλκος στομάχου, άλλοι ότι δολοφονήθηκε αλλά μία νέα ανακάλυψη, καταλήγει στο γεγονός ότι ο πραγματικός ένοχος, μάλλον ήταν μία συγκεκριμένη απόχρωση του πρασίνου. Αυτό το πράσινο, ήταν η ανακάλυψη ενός Σουηδού χημικού και χρησιμοποιήθηκε ως ταπετσαρία που κάλυπτε πολλά από τα δωμάτια του σπιτιού του Ναπολέοντα, όταν ήταν σε εξορία. Δυστυχώς, όταν η βαφή «τραβήξει» υγρασία, μουχλιάζει και απελευθερώνει αρσενικό στον αέρα.

Μέτα την τελευταία του ήττα, ο Ναπολέοντας εξορίστηκε στο μικρό νησί της Αγίας Ελένης στο Νότιο Ατλαντικό. Όταν πέθανε, κανείς δεν ήξερε να πει γιατί. Η δολοφονία, φαινόταν ένα πιθανό σενάριο, το ίδιο όμως ίσχυε και για την χρόνια ασθένεια που τον τυραννούσε. Η πρώτη εξέταση στο σώμα του νεκρού άντρα, όρισε ως αιτία θανάτου το έλκος στομάχου. Στα τέλη του 60 όμως, τοξικολογικές έρευνες στα μαλλιά του στρατηγού βρήκαν υψηλές ποσότητες αρσενικού.

Ο ένοχος για το θάνατο του; Η πράσινη βαφή του σπιτιού του. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία απόχρωση που εφευρέθηκε από Σουηδό χημικό, ονόματι Scheele. Τα συστατικά της συγκεκριμένης χρωστικής ουσίας, όταν εμποτιστούν από υγρασία τότε παράγουν αρσενικό το οποίο απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα. Ακόμη και σήμερα μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ποσότητα του δηλητηρίου στο τότε σπίτι του Ναπολέοντα!

http://www.alexiptoto.com 
Πάει η πεθερά ενός τύπου στα Ιεροσόλυμα. Εκεί έπαθε εγκεφαλικό, και σύντομα πέθανε…

Παίρνουν τηλέφωνο στην Αθήνα, τον γαμπρό της για τα τυπικά της κηδείας:

- Για να γίνει η κηδεία Αθήνα χρειάζονται τουλάχιστον 5000 ευρώ, ενώ εδώ μόνο 1000.

Το σκέφτεται λίγο ο γαμπρός της και απαντά:

- Αθήνα!

- Α, εσείς νοιάζεστε πολύ. Θα σας κάνουμε καλύτερη τιμή!

Αθήνα 5000 ευρώ, εδώ 800.

- Όχι, να την φέρετε εδώ.

- Αθήνα 5000, εδώ 600!

- Όχι, όχι, εδώ!

- Αθήνα 5000, εδώ 200!

- Μα δεν καταλαβαίνετε τι σας λέω; Εδώ είπαμε!

- Συγγνώμη ρε φίλε να σου κάνω μια ερώτηση;

Τόσο πολύ την αγάπαγες την πεθερά σου;

- Κοίταξε να δεις, πριν πολλά πολλά χρόνια, ένας δικός σας κηδεύτηκε εκεί πέρα, και μετά αναστήθηκε!

Δεν το διακινδυνεύω!

http://www.pinnokio.gr 
Νέα δεδομένα για την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση στο Δημόσιο δημιουργεί η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που κρίνει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο του Κ. Μητσοτάκη για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής θέτει ευθέως ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διαθεσιμότητας και των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, κάνοντας ειδική αναφορά στις απολύσεις χωρίς αποζημίωση.
Συγκεκριμένα στην έκθεση των 14 σελίδων επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Η μεταβολή στο υπηρεσιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που έχει συνέπειες στην οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, δεν συνάδει προς το συνταγματικό πλαίσιο που θεσπίζεται διά του άρθρου 103 του Συντάγματος, όταν αφενός δεν «βασίζεται σε προηγούμενο ανακαθορισμό των λειτουργιών του Κράτους και διοικητική αναδιοργάνωσή του κατ’ εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών και με κριτήριο την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών», αφετέρου «ο επιδιωκόμενος (…) περιορισμός του Κράτους και η μείωση της δημόσιας δαπάνης (…), καταλήγει στην αντίστοιχη κατά περίπτωση κατάργηση οργανικών θέσεων και την επακόλουθη τροποποίηση των οικείων οργανισμών των υπηρεσιών, χωρίς να βασίζεται σε προηγούμενο ανακαθορισμό των λειτουργιών του Κράτους και μεταρρύθμιση των οργανωτικών αναγκών της Διοικήσεως με ορθολογικό τρόπο, εν όψει και των υφισταμένων εν γένει πόρων και μέσων, (…) η δε σκοπούμενη οργάνωση των επιμέρους υπηρεσιών είναι παρεπόμενο αποτέλεσμα διαδικασίας απομακρύνσεως μονίμων υπαλλήλων με κριτήρια (ηλικία υπαλλήλου και χρόνος υπηρεσίας) τυχαία και συμπτωματικά μη συνδεόμενα με τον επιδιωκόμενο σκοπό και θεσπιζόμενα κατ’ απόκλιση των γενικώς και παγίως ισχυουσών διατάξεων».
Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου προκαλεί ήδη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απόσυρση εδώ και τώρα αυτού του νομοσχεδίου. Ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματκής αντιπολίτευσης Αλέξης Μητρόπουλος επισημαίνει τα εξής:

Με μια έκθεση καταπέλτη, που ανακοινώθηκε σήμερα η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες αρκετές διατάξεις του νομοσχεδίου που εισάγεται σήμερα το απόγευμα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ανάμεσα στις διατάξεις που κρίνονται αντισυνταγματικές και παράνομες από την επιτροπή της Βουλής είναι και:
Α. Η διάταξη που προβλέπει την απόλυση των εργαζομένων στους καταργούμενους φορείς (ΤΕΟ κ.α.) χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις (ν. 1387/83)
Β. Η διάταξη που προβλέπει την απόλυση των συμβασιούχων στους καταργούμενους οργανισμούς χωρίς αποζημίωση
Γ. Ηη διάταξη που προβλέπει την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που συνεπιφέρει την κατάργηση της οργανικής τους θέσης.
Δ. Τη διάταξη που προβλέπει τον αναδρομικό έλεγχο όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου που μετετράπησαν σε αορίστου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ σε βάθος εικοσαετίας!
Καλούμε την κυβέρνηση, έστω την τελευταία στιγμή, να αποσύρει το αντισυνταγματικό βαθιά αντικοινωνικό και υπαλληλοκτόνο νομοσχέδιο.
aftodioikisi.gr

Το ότι η Άρσεναλ έχει να κερδίσει κάποιο τρόπαιο πάνω από μια δεκαετία είναι... ευρέως γνωστό στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μπορεί την φετινή χρονιά το ξεκίνημα να ήταν εξαιρετικό, ωστόσο όσο περνούν οι μήνες, τόσο περισσότερο απομακρύνεται και ο φετινός τίτλός. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αντίπαλοι οπαδοί άρχισαν ήδη να πικάρουν αυτούς της Άρσεναλ.

Και ο τρόπος που διάλεξαν; Βρήκαν μια φωτογραφία από την τελευταία κατάκτηση τροπαίου της ομάδας του Βενγκέρ και κύκλωσαν το κινητό, με το οποίο τραβούσε το βαρύτιμο κύπελλο ο Ντένις Μπέργκαμπ. Τέτοια κινητά φυσικά δεν υπάρχουν σήμερα, γεγονός που υποδηλώνει την παλαιότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας.






http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Αφιερώνετε αρκετές ώρες στο γυμναστήριο, προκειμένου να αποκτήσετε τους τέλειους κοιλιακούς. Μήπως, τελικά, το μυστικό δεν κρύβεται μόνο κάπου ανάμεσα στα βάρη και τους τόνους ιδρώτα που χύνετε, αλλά και στην κουζίνα σας; Υπάρχουν οχτώ τροφές που μπορεί να σας βοηθήσουν να «χτίσετε» πιο εύκολα τους κοιλιακούς που επιθυμείτε.

Φρούτα και λαχανικά

Αποτελούν τη βάση οποιασδήποτε υγιεινής δίαιτας, παρέχοντας φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, και υγρά. Τα λαχανικά περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης.

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και τις απαραίτητες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη D, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, το σοκολατούχο γάλα αποτελεί ιδανικό ρόφημα για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια μετά από προπόνηση. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να δοκιμάσετε γιαούρτι με ενεργά συστατικά.

Απαχο κρέας

Σύμφωνα με το Onmed, αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου για τη μεταφορά οξυγόνου στους μύες και αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένης της λευκίνης, η οποία θεωρείται ότι κινητοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης των μυών.

Το σκούρο κρέας του κοτόπουλου

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, παρέχει 25% περισσότερο σίδηρο και τρεις φορές τον ψευδάργυρο συγκριτικά με το λευκό κρέας.

Αυγά

Σας παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Ιδανική ποσότητα είναι ένα την ημέρα. Μην πετάτε όμως τον κρόκο, καθώς η μισή πρωτεΐνη μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη, βρίσκεται εκεί.

Ξηροί καρποί

Είτε ωμοί είτε ψημένοι, αλλά ανάλατοι, αποτελούν μία πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Παράλληλα, παρέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη.

Φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως

Περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης για την ενέργεια και την αποκατάσταση των μυών, μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Τι να προσέξετε!

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το είδος διατροφής, προσέξτε, καθώς θα πρέπει να προσλαμβάνετε αρκετές θερμίδες για να «χτίσετε» τους μύες, αλλά όχι υπερβολικές, καθώς είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην αύξηση σωματικού λίπους.

Ποιος είναι ο τέλειος συνδυασμός;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους αθλητές να διαιρούν την τροφή τους σε τέσσερα ίσου μεγέθους γεύματα και να επιλέγουν τρεις από τις τέσσερις επιλογές: φρούτο ή λαχανικό, δημητριακά, υγιεινά λίπη και πλούσια σε ασβέστιο ή άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

http://www.thestival.gr
Βρετανός άνδρας ομολόγησε ότι κρατούσε τη σορό της γηραιάς μητέρας του σε
καταψύκτη ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή της.

Ο Φίλιπ Μπράου, 54 ετών από το Πόρτσμουθ, δήλωσε ένοχος για το γεγονός ότι στέρησε από την μητέρα του, Λουίζ Μπράου, μια νόμιμη και αξιοπρεπή κηδεία.
Η σορός της 90χρονης γυναίκας βρέθηκε από την αστυνομία τον περασμένο Αύγουστο, μετά από υποψίες που κινήθηκαν σε αξιωματούχους του τοπικού συμβουλίου στέγασης.
Το πτώμα της γυναίκας παρέμενε στον καταψύκτη του διαμερίσματός της για παραπάνω από πέντε μήνες.
Ο κ. Μπράου, ο οποίος είχε αναλάβει τη φροντίδα της κατάκοιτης μητέρας του, δήλωσε ένοχος και για την κατηγορία της απάτης, καθώς δεν δήλωσε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας περισσότερες από 5.000 λίρες στερλίνες από τη μηνιαία της σύνταξη.
Η νεκροψία έδειξε πάντως ότι η Λουίζ Μπράου πέθανε από φυσικά αίτια.

Πολυτέλεια που κόβει την ανάσα, εντυπωσιακή διακόσμηση και παροχές που ξεπερνούν κάθε προσδοκία είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά, που διαθέτουν οι μοναδικές σουίτες των κορυφαίων ξενοδοχείων του κόσμου.

Για ποια θα χρειαστεί να ξοδέψετε τα περισσότερα χρήματα και ποιες είναι οι καινοτομίες που προσφέρουν οι συνολικά δέκα πιο ακριβές σουίτες του κόσμου;
Ας το ανακαλύψουμε, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

Hotel President Wilson, Γενεύη


Κοστίζοντας περίπου 60.500 ευρώ τη βραδιά ($83.200), η σουίτα Royal Penthouse του ξενοδοχείου President Wilson στη Γενεύη είναι η ακριβότερη του κόσμου!
Διαθέτει 12 δωμάτια, καθένα με το δικό του μαρμάρινο μπάνιο, μια ευρύχωρη βεράντα με μαγευτική θέα στις Άλπεις και στις πολυτελείς της παροχές συμπεριλαμβάνονται ιδιωτικός μπάτλερ και σεφ.

Raj Palace, Τζαϊπούρ


Μια νύχτα στη σουίτα Shahi Mahal στο Raj Palace της Τζαϊπούρ στην Ινδία κοστίζει περίπου 44.000 ευρώ ($ 60.000). Αυτή την εποχή είναι υπό ανακαίνιση, αλλά όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να έχει έναν άκρως εντυπωσιακό κήπο με πισίνα υπερχείλισης, ενώ ήδη διαθέτει βιβλιοθήκη, μπαρ και ιδιωτικό θέατρο.

Grand Hyatt, Κάννες


Η τεσσάρων υπνοδωματίων Προεδρική σουίτα στο Grand Hyatt στις Κάννες ( 37.667 ευρώ - $ 51.800), είναι διακοσμημένη με αυθεντικές λιθογραφίες των Dufy, Πικάσο, Ματίς και Stael.
Διαθέτει δύο σαλόνια, δύο δωμάτια μελέτης, δύο σάουνες και τέσσερα μπάνια ( το καθένα με μπάνιο υδροθεραπείας και χαμάμ). Οι επισκέπτες έχουν επίσης στη διάθεση τους δύο κήπους στον τελευταίο όροφο, ο καθένας από τους οποίους διαθέτει μια αιωνόβια ελιά και φυσικά τζακούζι.

Four Seasons, Νέα Υόρκη


Η 32.722 ευρώ ($ 45.000) σουίτα Ty Warner Penthouse στο Four Seasons της Νέας Υόρκης προσφέρει βραδιές πολυτέλειας και κομψότητας.
Σχεδιασμένη σαν ένα πολυτελές διαμέρισμα, ξεχωρίζει για τα τέσσερα γυάλινα μπαλκόνια της και τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που προσφέρουν πανοραμική θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν.
Διαθέτει ακόμα ένα ζεν δωμάτιο για χαλαρές στιγμές, αόρατο σύστημα ήχου, αίθουσα spa, ιδιωτική είσοδο, υπηρεσία μπάτλερ, προσωπικό γυμναστή και μια Rolls Royce για τις βόλτες σας στην πόλη!

Palms Casino, Λας Βέγκας


Η εντυπωσιακή διώροφη Sky Villa στο Palms Casino Resort στο Λας Βέγκας κοστίζει 29.000 ευρώ τη βραδιά ($ 40.000) και προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια μοναδική εξωτερική πισίνα με Jacuzzi, με θέα το Vegas Strip, ένα ιδιωτικό γυάλινο ασανσέρ, ιδιωτικές βεράντες, αίθουσα μασάζ, γυμναστήριο, σάουνα και 24ωρη υπηρεσία μπάτλερ.

St. Regis Saddiyat Island Resort, Αμπού Ντάμπι


Για να μείνετε στη Βασιλική σουίτα στο St Regis Saddiyat Island Resort στο Αμπού Ντάμπι θα χρειαστεί να ξοδέψετε περίπου 25.000 ευρώ ($ 35.000) τη βραδιά.
Η duplex σουίτα διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, ιδιωτικό κινηματογράφο, πισίνα και αίθουσα παιχνιδιών. Προσφέρει επίσης μια τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και ένα σαλόνι με πιάνο Steinway.

St. Regis New York, Νέα Υόρκη


Η Προεδρική σουίτα στο γραφικό St. Regis επανασχεδιάστηκε το περασμένο έτος από τον Richard Mishaan. Η ιδιωτική κατοικία, κόστους 25.000 ευρώ ($ 35,000) τη βραδιά, προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο Central Park και διαθέτει δική της αίθουσα τραπεζαρίας, σαλόνι, βιβλιοθήκη με ξύλινη επένδυση και τρία υπνοδωμάτια. Είναι επίσης διαθέσιμη υπηρεσία μπάτλερ και η χρήση της Bentley Mulsanne του ξενοδοχείου.

Four Seasons Hotel George V, Paris


Η Penthouse Suite (22.324 ευρώ - $ 30.700 ) στο ξενοδοχείο Four Seasons George V στο Παρίσι, είναι διακοσμημένη και σχεδιασμένη, ώστε να δίνει την αίσθηση ενός ευρύχωρου και φιλόξενου διαμερίσματος.
Κάθε ένα από τα τρία υπνοδωμάτια διαθέτει ένα ευρύχωρο δωμάτιο- ντουλάπα και τεράστια μαρμάρινα μπάνια με χαμάμ και σάουνα.

St Regis Resort Mauritius, Μαυρίκιος


Η St. Regis Villa ( 21.815 ευρώ - $ 30.000 ) στο πρόσφατα εγκαινιασμένο St Regis Resort Mauritius είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυτελής στο νησί.
Η κατοικία των τεσσάρων υπνοδωματίων δημιουργήθηκε για μεγάλες παρέες και οικογένειες και διεθέτει τέσσερις θερμαινόμενες πισίνες. Εκτός από την τραπεζαρία, το μπαρ, τα δύο σαλόνια, το γραφείο και το γυμναστήριο, η βίλα προσφέρει ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία.

Beverly Wilshire Hotel, Μπέβερλι Χιλς


Η τριών υπνοδωματίων Penthouse Suite στο Beverly Wilshire Hotel στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια είναι η μεγαλύτερη σουίτα στο Λος Άντζελες. Το δωμάτιο στοιχίζει 18.179 ευρώ τη βραδιά ( $25.000) και είναι διαθέτει ένα πανοραμικό μπαλκόνι και μια τραπεζαρία 12 ατόμων
news.gr
Οι Σεκόγιες είναι μεγάλα κωνοφόρα δέντρα, γνωστά για το μέγεθός τους αλλά και για την μακροβιότητά τους .Καταλαμβάνουν μια στενή λωρίδα γης περίπου 750 χιλιόμετρα μακριά και 8 έως 75 χιλιόμετρα πλατιά κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού της Βόρειας Αμερικής, από το νοτιότερο άλσος στην κομητεία Monterey της California μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο του Oregon.
Η συγκεκριμένη Σεκόγια βρίσκεται στο Εθνικό πάρκο της Nevada και η ηλικία της εκτιμάται ότι αγγίζει τα 3.200 έτη! Το ύψος της φτάνει τα 74 μέτρα ενώ πάνω της φιλοξενεί περίπου 2 δισεκατομμύρια φύλλα.
Το δέντρο είναι τόσο μεγάλο που οι φωτογράφοι του National Geographic αναγκάστηκαν να τραβήξουν 126 φωτογραφίες ώστε να καταφέρουν να το φωτογραφήσουν ολόκληρο. Στη συνέχεια τις συνέθεσαν για να χρησιμοποιηθούν σε ένα αφιέρωμα, που χρειάστηκε πέντε ολόκληρες σελίδες του περιοδικού για να ολοκληρωθεί.
Ο Steve Selent του πανεπιστημίου του Humboldt steht εξηγεί: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άλλα δέντρα με μεγαλύτερους κορμούς, όμως, όταν κανείς συνυπολογίσει όλο τον όγκο ξύλου -πέρα από τον κορμό- όλα τα κλαδιά, τα φύλλα και τη βιομάζα που υπάρχουν σε αυτό, τότε αυτό είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο».
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πιο ψηλό δέντρο στον κόσμο θεωρείται ένα ερυθρόδεντρο στην California με ύψος 116 μέτρα. Έχει επίσης μετρηθεί και μία άλλη Σεκόγια,(ο Υπερίων) με ύψος 115,61 μέτρα.
Το εκπληκτικό με τις Σεκόγιες είναι η σχέση τους με τη... φωτιά! Όχι μόνο επιβιώνουν από τις φωτιές αλλά φαίνεται πως κατά κάποιον τρόπο επωφελούνται από αυτές. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η θερμότητα κάνει τα κουκουνάρια τους ανοίξουν, ενώ οι φλόγες εξαλείφουν τα ανταγωνιστικά φυτά των οποίων η τέφρα χρησιμεύει ως λίπασμα για τις Σεκόγιες.
Οι γίγαντες αυτοί είναι καλά προσαρμοσμένοι ώστε να επιβιώνουν από τις πυρκαγιές αφού διαθέτουν ινώδη, ανθεκτικό στη φωτιά φλοιό που μπορεί να φτάσει σε πάχος τα 60 εκατοστά. Παρά το γεγονός ότι οι πυρκαγιές μπορούν να βλάψουν τα μεγαλύτερα δέντρα, συνήθως δεν τα καταστρέφουν.
echoes.gr
Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, αξιολογώντας ως αναξιόπιστη την δενδροχρονολόγηση (μετρήσεις των δακτυλίων στο εσωτερικό των κορμών των δέντρων), φέρνει στο φώς νέα δεδομένα που αφορούν στην χρονική περίοδο που εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Οι απόψεις των επιστημόνων αναφορικά με την ακριβή χρονολόγηση της διάσημης έκρηξης στο προϊστορικό Αιγαίο, εξακολουθούν να είναι διχασμένες έως σήμερα.
Η μεγάλη φυσική καταστροφή εκτιμάται ότι συνέβη πριν από 3.500 έως 3.600 χρόνια.
Στο γεωλογικό γεγονός που σύμφωνα με τους ηφαιστειολόγους είχε διάρκεια 72 ώρες, μέσα από τον κώνο του ηφαιστείου εκτοξεύθηκαν εκατομμύρια τόνοι ηφαιστειακής τέφρας, λάβας και πετρωμάτων με ταχύτητα 1.000 χιλ. την ώρα, μέχρι που ο κώνος άδειασε και κατέρρευσε. Το μισό νησί έκτασης 83 τετραγωνικών χιλ. εξαφανίστηκε, ενώ ότι απόμεινε ήταν τα τρία νησιά που υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι το ηφαίστειο εξερράγη στη διάρκεια του 16 αιώνα π.Χ. σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις μετά την δεκαετία του ΄80  που φέρνανε την έκρηξη να λαμβάνει χώρα ένα αιώνα νωρίτερα. Οι μελέτες βασίστηκαν στην μέθοδο χρονολόγησης με τον ραδιενεργό άνθρακα-14 σε κομμάτια από ξύλα ελιάς που προέρχονταν από την εποχή της έκρηξης.
Ερευνητές με επικεφαλής τον Paolo Cherubini του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ερευνών Δασών και Χιονιού και μετά από μελέτες σε πολλούς γέρικους κορμούς ελαιόδεντρων από όλη την νότια Ευρώπη, ανέφεραν ότι σε περιοχές που βιώνουν ξηρές περιόδους τα καλοκαίρια, τα ελαιόδεντρα πολύ συχνά παράγουν μπερδεμένους δακτυλίους, προκαλώντας σύγχυση για την πραγματική τους ηλικία. O Cherubini για να τεκμηριώσει την παραπάνω άποψη, συνέλεξε δείγματα ελαιόδεντρων από την Σαντορίνη και τα έστειλε σε πέντε εργαστήρια δενδροχρονολόγησης  σε διάφορες χώρες.
Οι μετρήσεις των δακτυλίων διέφεραν πάνω από 44% μεταξύ των εργαστηρίων, καθιστώντας ως αναξιόπιστη την παραπάνω μέτρηση. Ο Επιστήμονας υποστήριξε ότι για είναι σωστή η χρονολόγηση με άνθρακα-14, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια διεθνής καμπύλη αναφοράς όπως στην περίπτωση της Σαντορίνης, που να βασίζεται στις μετρήσεις δενδροχρονολόγησης σε δέντρα με ηλικία μεγαλύτερης των 4.000 ετών.
«Η ανάλυση δειγμάτων ξύλου έχει νόημα μόνο αν μπορεί να αποδειχτεί ότι τα εν λόγω δέντρα ήταν ακόμα ζωντανά τη στιγμή της έκρηξης. Όμως στην περίπτωση των γέρικων ελαιόδεντρων στην περιοχή της Μεσογείου, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο νεκρά κλαδιά να μένουν πεσμένα για αρκετές δεκαετίες» δήλωσε  ο Cherubini.
Με βάση πλέον την νέα έρευνα, η δημιουργία του νησιού όπως είναι σήμερα οφείλεται στην ισχυρότατη έκρηξη που έλαβε χώρα τον 16 αιώνα π.Χ.
echoes.gr
Στις 11 Μαρτίου 2004 σημειώνονται πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, που αποδίδονται σε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις, προκαλούν τον θάνατο 191 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1.460.

222 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ηλιογάβαλος και η μητέρα του δολοφονούνται από τους Πραιτωριανούς κατά τη διάρκεια εξέγερσης. Τα ακρωτηριασμένα σώματά τους σύρονται στους δρόμους της Ρώμης προτού ριχτούν στον Τίβερη.

1387 - Μάχη του Καστανιάρο: ο Άγγλος κοντοτιέρος Τζον Χόουκγουντ οδηγεί την Πάντοβα σε νίκη εναντίον της Βερόνα.

1702 - Εκδίδεται η «The Daily Courant», η πρώτη βρετανική καθημερινή εφημερίδα.

1708 - Η βασίλισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας αρνείται να δώσει τη Βασιλική Συγκατάθεση σε νομοσχέδιο της Σκωτσέζικης Πολιτοφυλακής. Είναι η τελευταία φορά που ένας Βρετανός μονάρχης ασκεί βέτο σε νομοθεσία.

1901 - Στη Γαλλία, εγκαινιάζεται το μετρό του Παρισιού.

1938 - Η Αυστρία γίνεται επαρχία της Γερμανίας, μετά από τελεσίγραφο των Γερμανών, μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα.

1985 - Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

2004 - Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, που αποδίδονται σε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις, προκαλούν το θάνατο 191 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1.460.

2009 - Στο Winnenden της Γερμανίας, κοντά στη Στουτγκάρδη, ένας 17χρονος πρώην μαθητής του σχολείου της πόλης, σκοτώνει 12 μαθητές και καθηγητές και 3 περαστικούς στην προσπάθεια διαφυγής του. Αφού τον πυροβολεί ένας αστυνομικός, αυτοκτονεί με πυροβολισμό στο κεφάλι.

2011 - Σεισμός και τσουνάμι στο Σεντάι της Ιαπωνίας, με απολογισμό 15.365 νεκρούς, 5.363 τραυματίες και 8.206 αγνοούμενους.

http://www.enikos.gr 
O Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει ζωντανά στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 14 και 21 Μαρτίου, την καινούρια του δουλειά. Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κατά ένα του μεγάλο μέρος βασίζεται σε διασκευές παλιών τραγουδιών.

Τα πιο αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες, σημερινές, τολμηρές και λίγο «αιρετικές», κιθαριστικές εκδοχές. Είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.

Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε από τον τραγουδοποιό σαν μελέτη και φόρος τιμής στα τραγούδια όλων αυτών των ιδιοφυών ανώνυμων και επώνυμων δημιουργών που μας κληρονόμησαν ένα θησαυρό και που όπως κι ο ίδιος λέει "δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε στο ράφι ενός μουσείου αλλά να κρατήσουμε την σχέση μας μαζί του ζωντανή."

Στην ηχογράφηση ο Νίκος Πορτοκάλογλου έπαιξε μόνος του όλων των ειδών τις κιθάρες και μπάσο ενώ για τις ζωντανές εμφανίσεις δημιούργησε μια εντελώς νέα ηλεκτρική μπάντα τις Φτερωτές Κιθάρες.
Αποτελούμενες από καταξιωμένους αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς οι Φτερωτές Κιθάρες θα παρουσιάσουν αυτές τις «πειραγμένες» διασκευές μαζί με τον Νίκο, χωρίς φυσικά να παραλείψουν να τις αναμίξουν με τα πιο αγαπημένα προσωπικά του τραγούδια.

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα

Ζωντανή Μαύρη Τρύπα Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Ώρα έναρξης: 22:00
Τηλ κρατήσεων: 2310514514, 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 10€, Φοιτητικό: 8€

http://www.thestival.gr
Συμβουλές για όσους αναζητούν εργασία μέσω social media δίνει η σύμβουλος του EURES Els Hollander, σημειώνοντας ότι  το twitter είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. 

Οπως λέει η ίδια :«Δημοσιεύουμε τακτικά, μέσω του Twitter, ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη – και έτσι είναι πολύ εύκολο να τηρείστε ενήμεροι!»  Διαβάστε τις 6 συμβουλές που δίνει η Els Hollander για μια επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας στο Twitter.

1. Πρώτα πρώτα, εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, ανοίξτε έναν!

Όπως και στο LinkedIn, πρέπει να αναφορτώσετε μια φωτογραφία σας, στην οποία φαίνεστε κομψοί και παρουσιάσιμοι. Περιγράψτε εν συντομία τον εαυτό σας στους πιθανούς εργοδότες ή στα άτομα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά. «Πρέπει να αναφέρετε σαφώς ότι αναζητάτε ευκαιρίες εργασίας σε όλη την Ευρώπη» εξηγεί η Els.

2. Αναζητήστε οργανισμούς, εταιρείες και δικτυακούς τόπους ηλεκτρονικής ενημέρωσης στον τομέα σας.

«Έτσι, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ευκαιρίες εργασίας και τα τελευταία νέα στην Ευρώπη. Μπορείτε, για παράδειγμα, να διαβάζετε τις κυριότερες εφημερίδες και να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει στους εθνικούς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς και εταιρείες», συμβουλεύει η Els. Επικεντρωθείτε στον κλάδο στον οποίο θέλετε να εργαστείτε. Προσπαθήστε να αναζητήστε με βάση το επάγγελμά σας, όπως «μηχανικός» ή «μεταλλουργός», και «ακολουθήστε» τις ειδησεογραφικές πηγές και τις εταιρείες στον συγκεκριμένο κλάδο.

3. Να επισκέπτεστε τον λογαριασμό του EURES στο Twitter!

Είναι βέβαιο ότι ο λογαριασμός του EURES στο Twitter θα σας κρατά ενήμερους για τα τελευταία νέα και τις εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Είναι καλή ιδέα, εάν συμμετέχετε σε μια ευρωπαϊκή ημερίδα εργασίας είτε επιγραμμικά είτε επί τόπου, να είστε συνδεδεμένοι με το Twitter. Έτσι θα παρακολουθείτε ζωντανά όλες τις διαλέξεις και συζητήσεις την ώρα που διεξάγονται!

4. Ακολουθήστε τους λογαριασμούς EURES συγκεκριμένων χωρών.

«Η δημοσίευση των κενών θέσεων εργασίας στο Snowhotel μέσω του Facebook είχε μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα αρχίσαμε να δημοσιεύουμε θέσεις και μέσω του Twitter», επισημαίνει η Els. Ορισμένες χώρες του EURES συμμετέχουν ενεργά στο Twitter (όπως και στο Facebook, το LinkedIn και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), και δημοσιεύουν κενές θέσεις σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, ακόμη και εάν δεν κατοικείτε ή εάν δεν αναζητάτε εργασία σε μια συγκεκριμένη χώρα, αξίζει τον κόπο να συμβουλεύεστε τις σχετικές ιστοσελίδες της χώρας!*

5. Αναζητήστε θέσεις εργασίας στο Twitter!

Παρόλο που υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια ανακοινώσεις κενών θέσεων στην πύλη του EURES, πολλές θέσεις δεν δημοσιεύονται «επισήμως» από τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης. Δοκιμάστε αναζητώντας τις λέξεις "#εργασία", "#καριέρα", "#κενή θέση" στο Twitter. Να αναζητάτε τακτικά με βάση το επάγγελμά σας και βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τις εξελίξεις στις εταιρείες και τους οργανισμούς στους οποίους ενδιαφέρεστε να δουλέψετε.

6. Να είστε ενεργά μέλη και να συμμετέχετε στις συζητήσεις!

Συμμετέχοντας, σχολιάζοντας και απαντώντας σε σχόλια μέσω του Twitter, προβάλλετε τον εαυτό σας στους πιθανούς εργοδότες σας. Η απάντηση σε σχόλια στο Twitter είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσει κάποιος που δεν χρησιμοποιεί το Twitter. Εάν δείτε μια ανακοίνωση θέσης που σας ταιριάζει, σχολιάστε πρώτα τη θέση και μετά υποβάλτε αίτηση!

«Οι ευκαιρίες εύρεσης εργασίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τεράστιες. Πρέπει λοιπόν να εξασφαλίσετε ότι το προφίλ σας στο Twitter είναι το κατάλληλο και να συμμετέχετε ενεργά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να «ακολουθείτε» διάφορους οργανισμούς, υπεύθυνους προσλήψεων και εταιρείες, ώστε να είστε πάντα ενήμεροι για τις θέσεις εργασίας στην Ευρώπη» καταλήγει η Els.

Δείτε εδώ και τις 2.020.943 κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη

http://www.fpress.gr 
Η διατροφή μας περιλαμβάνει χιλιάδες διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και χημικές ουσίες. Μερικά από αυτά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ άλλα έχει αποδειχθεί πως αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύπους καρκίνου. Έτσι, η μελέτη των επιδράσεων της διατροφής σε καθέναν από αυτούς αποδεικνύεται εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία.

Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα έχουν υποδείξει ορισμένες τροφές που συμβάλλουν στην εκδήλωση του καρκίνου.

1. Αλκοόλ
Περίπου το 4% όλων των καρκίνων συνδέεται άμεσα με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Ο καρκίνος του στόματος, ο καρκίνος του ήπατος, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του εντέρου και ο καρκίνος στο λαιμό είναι μερικοί από αυτούς. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ –ένα με δύο ποτήρια την ημέρα– αυξάνει τον κίνδυνο.

2. Κόκκινο κρέας και αλλαντικά
Ο καρκίνος του στομάχου και ο καρκίνος του εντέρου εκδηλώνονται συχνότερα σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος ή επεξεργασμένου κρέατος. Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Όταν το κρέας και τα αλλαντικά μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, απελευθερώνονται καρκινογόνα χημικά. Αυτά τα χημικά προκαλούν βλάβες στα κύτταρα κι έτσι είναι πιο πιθανό να μεταβληθούν σε καρκινικά κύτταρα.

3. Τηγανητές πατάτες και πατατάκια
Οι μεγάλες ποσότητες μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο  –βρίσκεται σε αρτοσκευάσματα και τηγανητά– προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα και μπορεί να πυροδοτήσει τον καρκίνο. Το χημικό αυτό παράγεται όταν οι τροφές με πολλούς υδατάνθρακες –όπως οι πατάτες, το ρύζι και τα δημητριακά– τηγανίζονται ή ψήνονται.

4. Αλάτι
Η υπερκατανάλωση αλατιού συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του στομάχου. Το αλάτι προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα του στομάχου κι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος σχηματισμού καρκινικών όγκων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!