Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της δυτικής Μοσούλης ανατίναξαν με εκρηκτικά οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σε μια προσπάθεια να το καταστρέψουν ώστε οι ιρακινές δυνάμεις να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση τους, στην επιχείρηση που πραγματοποιούν για την ανακατάληψη της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Mosul Hotel, που θυμίζει βαθμιδωτή πυραμίδα, φαίνεται να έχει γείρει στη μία πλευρά μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μάρτυρες μίλησαν τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους γιατί οι τζιχαντιστές εκτελούν όσους επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται πάνω στην όχθη του ποταμού Τίγρη, ο οποίος διασχίζει την πόλη κόβοντάς την στη μέση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους σχεδόν ολόκληρο το ανατολικό τμήμα και ετοιμάζονται για την έφοδό τους στο δυτικό.

Η Μοσούλη είναι η τελευταία μεγάλη πόλη στο Ιράκ που ελέγχεται ακόμη από το Ισλαμικό Κράτος.

http://thestival.gr


Το Honda CR-V ανήκει στη κατηγορία των αυτοκινήτων που έχουν αδικηθεί στην Ελλάδα. Αν και είναι ένα από τα καλύτερα τετρακίνητα SUV, για διάφορους λόγους δεν κατάφερε να βρει την θέση που του αξίζει στην τοπική αγορά.

Όμως, πλέον δίνεται μια νέα ευκαιρία στο αξιόλογο όχημα ελευθέρου χρόνου καθώς και σε όλα τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας, να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην ανταγωνιστική αγορά μας.

Η επίσημη αντιπροσωπεία Αφοί Σαρακάκη, αποφάσισε να κάνει σημαντικές μειώσεις στις τελικές τιμές πώλησης. Επίσης, δημιούργησε ένα δελεαστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να υποστηρίξει τα μοντέλα με την παροιμιώδη αντοχή και την υψηλή τεχνολογία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη είδηση της χρονιάς από την ιαπωνική μάρκα είναι το λανσάρισμα μιας νέας έκδοσης του Honda CR-V με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, που σε πηγαίνει ατσαλάκωτο στην Θεσσαλονίκη, ΄΄ζει΄΄ ένα από τα καλύτερα μοτέρ ντίζελ της αγοράς.

Το γνωστό και δοκιμασμένο σύνολο 1.6 iDTEC με την υψηλή απόδοση των 160 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με το νέο σύστημα μεταφοράς της ενέργειας.

Το σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων του κινητήρα αποτελείται από δύο υπερσυμπιεστές σειριακά τοποθετημένους ως προς τη ροή των καυσαερίων. Ο πρώτος υπερσυμπιεστής είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή αέρα στις χαμηλές στροφές, ενώ ο δεύτερος λειτουργεί στις υψηλές στροφές του κινητήρα. Στη μεσαία ζώνη στροφών και οι δύο υπερσυμπιεστές λειτουργούν μαζί.

Το νέο κιβώτιο που αντικαθιστά το προηγούμενο πεντατάχυτο αυτόματο, προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: Διαθέτει πιο ευρεία κλιμάκωση σχέσεων, μια πολύ κοντή πρώτη σχέση που διασφαλίζει γρήγορη και δυναμική εκκίνηση, ενώ η μακριά μέγιστη σχέση έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένες στροφές του κινητήρα και κατ’ επέκταση μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και θορύβων σε ταχύτητες ταξιδιού. Μπορεί να κατεβάζει σχέσεις απευθείας από 9η σε 5η και από 7η σε 4η, πέρα από τα κατεβάσματα μιας ή δύο σχέσεων.

Οι διαστάσεις του διαμορφώνουν μία μικρότερη, ελαφρύτερη (κατά 35 κιλά) μονάδα, που επιτρέπει καλύτερη κατανομή βάρους. Το τεστ επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10΄΄ και η τελική ταχύτητα είναι 197 χλμ./ώρα.

Μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 139 γραμ./χλμ. Η νέα τιμή είναι μειωμένη κατά 2.820 ευρώ και διαμορφώνεται στα 37.600 ευρώ.

Σε όλα τα μοντέλα της Honda παρέχεται: 5 χρόνια δωρεάν service (μόνο τα ανταλλακτικά), 5 χρόνια εγγύηση ή 150.000 χλμ. και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.
real.gr

Ο έρωτας με έρωτα περνάει, λέει ένα τραγούδι, μόνο που στην περίπτωση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο αλλάζει κάπως και γίνεται «ο έρωτας με μοντέλο με έρωτα με μοντέλο περνάει».

Και αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι ο γόης του Χόλιγουντ δεν είναι απλά ξανά ερωτευμένος, αλλά η νέα του αγαπημένη είναι super model.

Αν και τα δημοσιεύματα τον ήθελαν ζευγάρι με τη Νίνα Αγκανταλ, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μας την «έσκασε» και εθεάθη σε τρυφερά ενσταντανέ με την Πέιτζ Γουάτκινς.



Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Λίο εθεάθη να διασκεδάζει σε παρέα στην οποία πάντα πρωταγωνιστούσαν οι ωραίες γυναίκες, αλλά τελικά ήρθε πιο κοντά με την Πέιτζ.

Πολλοί ήταν, μάλιστα, και εκείνοι που έσπευσαν να εντοπίσουν την ομοιότητα στην εμφάνιση των δύο καλλονών…



Ωστόσο, εκπρόσωποι και των δύο πλευρών με δηλώσεις τους διέψευσαν τα δημοσιεύματα, με την πλευρά της καλλονής να δηλώνει: «Δεν είναι ζευγάρι σε καμία περίπτωση», και τους συνεργάτες του Ντι Κάπριο να συμπληρώνουν: «Η είδηση είναι ψευδής και στηρίζεται μόνο σε ανθρώπους που ισχυρίζονται πως τους είδαν».

ΠΗΓH: star.gr

Πριν από κάποιους μήνες πάθαμε σοκ όταν μετά από καιρό είδαμε τις φωτογραφίες της τελευταίας εμφάνισης της Renee Zellweger.

Κυριολεκτικά αγνώριστη, τίποτα δεν θύμιζε πια την «Bridget Jones».

Και μπορεί η ηθοποιός να αρνείται ακόμη πεισματικά πως έχει περάσει από το χειρουργικό κρεβάτι και πως η «παραμόρφωση» της οφείλεται σε μία ασθένεια που την ταλαιπωρεί, όπως η ίδια είχε αναφέρει, η star εμφανίστηκε στο Los Angeles και ήταν και πάλι, πιο μεταμορφωμένη από ποτέ.



Με μία άκρως casual εμφάνιση η 47χρονη star, απαθανατίστηκε να βγαίνει από ένα κομμωτήριο και για μία ακόμα φορά τρομάξαμε να την αναγνωρίσουμε.

Φταίει, όντως, η ασθένεια που την ταλαιπωρεί για αυτή της την εκ νέου μεταμόρφωση ή πέρασε πράγματι από το τραπέζι του πλαστικού χειρουργού;



Η απάντηση παραμένει άγνωστη!

ΠΗΓΗ: queen.gr

Αν διστάζετε να κάνετε δουλειές στο σπίτι, ίσως αλλάξετε γνώμη αν όταν μάθετε πόσες θερμίδες θα χάσετε.

Στη Βρετανία, μια εταιρία συντήρησης και καθαριότητας κατοικιών υπολόγισε πόσες θερμίδες καίει ένας μέσος άνθρωπος βάρος 68 κιλών κάνοντας για μία ώρα μία από τις συνηθισμένες εργασίες του σπιτιού.

Καθάρισμα

Για το ελαφρύ καθάρισμα, δηλαδή το ξεσκόνισμα ή το κρέμασμα των ρούχων στην ντουλάπα, μπορείτε να κάψετε 171 θερμίδες σε μια ώρα. Αν κάνετε κάτι λίγο πιο κουραστικό, όπως το σκούπισμα θα χάσετε περισσότερες θερμίδες.

Σκούπισμα

Ένα πολύ καλό σκούπισμα στην κουζίνα ή το μάζεμα των φύλλων στην αυλή για μία ώρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 269 θερμίδων.

Μετακίνηση επίπλων

Η αναδιοργάνωση του χώρου σας θεωρείται μια πολύ δύσκολη και επίπονη εργασία, όμως τα οφέλη για το σώμα σας, σε συνδυασμό με την βελτίωση του φενγκ σούι είναι μια ευχάριστη πρόκληση. Συγκεκριμένα η μετακίνηση των επίπλων θα σας βοηθήσει αν χάσετε 408 θερμίδες.

Κηπουρική

Με την περιποίηση του κήπου μπορείτε να κάψετε 339 θερμίδες. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε μια μηχανή του γκαζόν για μια ώρα μπορείτε να κάψετε 376 θερμίδες.

Βάψιμο ενός δωματίου

Αν έχετε αποφασίσει την νέα χρονιά να αλλάξετε το χρώμα σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού σας, ίσως να πάρετε περισσότερο κουράγιο να το κάνετε καθώς με το βάψιμο θα χάσετε 306 θερμίδες για μία ώρα εργασίας.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Η σούπα σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μια γευστική και αποτελεσματική λύση απώλειας κιλών.

Όπως διαφάνηκε σε μελέτη που έκαναν οι επιστήμονες του Penn State των ΗΠΑ, η αύξηση του όγκου των τροφίμων που καταναλώνει κάποιος όταν τρώει, παίζει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνει.

Όμως η συνολική πρόσληψη θερμίδων εξαρτάται από το ποσοστό των θερμίδων στον όγκο των τροφίμων.

Αυτός ο όγκος του φαγητού που καταναλώνουμε σε ένα γεύμα, έχει σημασία ως προς την πληρότητα του στομαχιού καθώς όταν νιώσουμε ότι χορτάσαμε ο εγκέφαλος λαμβάνει το σήμα πληρότητας και δίνει εντολή για να διακόψει ο άνθρωπος το γεύμα.

Η αύξηση του όγκου με λιγότερες θερμίδες, δίνει το αίσθημα πληρότητας που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να δώσει την εντολή να σταματήσει ο άνθρωπος να τρώει. Το ζητούμενο λοιπόν είναι περισσότερος όγκος με λιγότερες θερμίδες. Έτσι μια δίαιτα είναι επιτυχημένη και έχουμε απώλεια περιττών κιλών.

Να σημειωθεί ότι κάθε 1 κιλό βάρους σώματος αντιστοιχεί σε 7.700 θερμίδες. Αν το ισοζύγιο πρόσληψης και κατανάλωσης θερμίδων δεν είναι καλό και λαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες απ' όσες καταναλώνουμε τότε αυτό σημαίνει ότι για κάθε 8.000 θερμίδες που παίρνουμε χωρίς να τις καταναλώνουμε, παίρνουμε και 1 κιλό βάρους στο σώμα μας.

Η ογκομετρική αυτή προσέγγιση της δίαιτας, για να είναι ικανοποιητική πρέπει να λαμβάνει υπόψη και το περιεχόμενο σε θρεπτικές ουσίες, πρωτεΐνες, ζάχαρο, λιπίδια, βιταμίνες και άλλες.

Δηλαδή η αύξηση του όγκου του γεύματος με λιγότερες θερμίδες πρέπει να μη μειώνει τις αναγκαίες ημερήσιες ποσότητες σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Η ογκομετρική δίαιτα με χαμηλές θερμίδες, εξετάστηκε στη μελέτη αυτή και από τα αποτελέσματα της έρευνας η κατανάλωση διαφόρων μορφών σούπας έχει επίδραση στη δίαιτα που κάνουμε.

Όταν καταναλώνουμε στην αρχή του γεύματος, μια σούπα με λίγες θερμίδες, δηλαδή 100 -150 θερμίδων, γεμίζουμε το στομάχι μας και έτσι τρώμε συνολικά λιγότερο.

Ο επιπρόσθετος όγκος που προσθέτει η σούπα στο στομάχι, μας κάνει πιο γρήγορα να σταματούμε να τρώμε άλλα τρόφιμα πολύ πιο πλούσια σε θερμίδες.

Παράλληλα διαπίστωσαν ότι η χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες σούπα, προκαλεί το αίσθημα της πληρότητας ανεξάρτητα από τον τύπο της (λαχανικά, ζωμός, κοτόπουλο, πατάτα, μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι, με μεγάλα ή μικρότερα τεμάχια).

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τι σούπες καταναλώνουμε και σε τι ποσότητες, διότι υπάρχουν σούπες πολύ πλούσιες σε θερμίδες αφού περιέχουν κρέμες ή άλλα συστατικά που τις καθιστούν ιδιαίτερα πλούσιες σε θερμίδες.

Συστήνουν μάλιστα, να πίνουμε μερικά ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα καθώς ο όγκος του νερού δίνει το αίσθημα πληρότητας νωρίτερα αποτρέποντας μας έτσι από την περαιτέρω τροφών πλούσιων σε θερμίδες.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!