Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016


Aυτός είναι ο 28χρονος Josh Marshall με τον 8 ετών γιο του Gabriel Marshall.   Τον Μάρτιο του 2015, ο Gabriel διαγνώσθηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και προχώρησε σε μια σειρά χειρουργείων. Πλέον η κατάστασή του είναι σταθερή, σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις.
Όμως ο 8χρονος εξομολογήθηκε στον πατέρα του πως πλέον αισθάνεται σαν ένα “τέρας”, λόγω της μεγάλης ουλής που άφησε στο κεφάλι του η επέμβαση. “Ράγισε την καρδιά μου” είπε ο Marshall. Η λύση που σκέφτηκε ήταν να κάνει και ο ίδιος τατουάζ την ουλή του γιου του και του είπε πως αν οι άνθρωποι ήθελαν να τον κοιτάζουν περίεργα, τότε θα έπρεπε να κοιτάζουν και τους δύο.
Για την Ημέρα του Πατέρα, ο Marshall συμμετείχε στην καμπάνια #BestBaldDad ενός Ιδρύματος που αφιέρωσε τη μέρα σε όσους γονείς ξυρίζουν το κεφάλι τους για να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους με καρκίνο. Και κέρδισε.
ouli ouli2

Υπάρχει απόλυτα ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός; Που βρίσκεται; Ποια είναι η πιο «ακίνδυνη» χώρα στον κόσμο και σε ποια η «ανασφάλεια» είναι μόνιμος σύντροφος;
Η Ισλανδία καταλαμβάνει την κορυφή της κατάταξης με τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, βάσει της 10ης έκδοσης του «Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης» του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης (IEP).
Για να καταρτιστεί η σχετική λίστα, ελήφθησαν υπ’ όψιν 24 παράγοντες, μεταξύ των οποίων η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, οι εισαγωγές και εξαγωγές όπλων, ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές, αλλά και η συμμετοχή σε στρατιωτικές συρράξεις.
Με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια η νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης, η οποία απαριθμεί 330.000 κατοίκους, αναδείχθηκε ως η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Την Ισλανδία στην κατάταξη του ΙΕΡ ακολουθούν η Δανία και η Αυστρία, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Νέα Ζηλανδία και η Πορτογαλία, χώρες που δεν συμμετέχουν ούτε και επηρεάζονται από στρατιωτικές διαμάχες.
Στην έκτη θέση βρίσκεται η Τσεχία, έβδομη είναι η Ελβετία, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται επίσης ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Σλοβενία.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 82 θέση της κατάταξης, μεταξύ 163 χωρών, ενώ η Κύπρος είναι 71η.
Ουραγός της κατάταξης είναι η Συρία, ενώ την τελευταία πεντάδα συμπληρώνουν το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Σομαλία.
Βάσει της έρευνας, σε παγκόσμια κλίμακα η αβεβαιότητα και η τρομοκρατία εντείνονται, ωστόσο οι χώρες στην κορυφή της κατάταξης μένουν μάλλον ανεπηρέαστες.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν, ενώ μόλις το 2011 ο βασιλιάς Abdullah τους παραχώρησε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Ωστόσο, δεν μπορείς να τους στερήσεις την ικανοποίηση να βρεθούν πίσω από το τιμόνι και να πάρουν μια αίσθηση για το πώς είναι να κάνεις κάτι που στην πατρίδα τους μόνον οι άντρες επιτρέπεται να το κάνουν.
Μην φανταστείτε ότι βγαίνουν νύχτα σε κάποιον σκοτεινό δρόμο και επιχειρούν να οδηγήσουν. Ακόμη κι αυτό είναι ποινικά κολάσιμο αν συλληφθούν και δεν το διακινδυνεύουν. Το 2014, δύο ακτιβίστριες από τα ΗΑΕ οδήγησαν στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για 25 ημέρες για το… έγκλημα που διέπραξαν.
Και πάλι όμως μην φανταστείτε ότι μπορούν να το κάνουν όποτε θέλουν. Υπάρχουν ειδικές ημέρες και ώρες που τους επιτρέπεται να το κάνουν και οι ουρές αυτές τις ημέρες είναι τεράστιες. Μάλιστα στις συγκεκριμένες μέρες και ώρες, υπάρχει πρόγνωση ώστε όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο συγκεκριμένο χώρο να είναι επίσης γυναίκες… Τις συγκεκριμένες ημέρες οι ενδυματολογικοί κανόνες είναι λίγο πιο χαλαροί.
Όποια γυναίκα θελήσει μπορεί να οδηγήσει συγκρουόμενο και μέρες που είναι και άνδρες παρόντες μόνον που στην «πίστα» απαγορεύεται να είναι ταυτόχρονα. Παράλληλα πρέπει να φορά μακρύ μαύρο φόρεμα που να καλύπτει το σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, ενώ βέβαια απαραίτητο είναι να είναι κρυμμένο και όλο το πρόσωπο.
Όταν έρθει η σειρά των γυναικών να οδηγήσουν, τότε σηκώνεται ένα ειδικό παραβάν για να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους άνδρες που είναι στο χώρο του πάρκου ψυχαγωγίας.
saudi_arabia2
Πηγή: drive.gr

Την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο των ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) υπαλλήλων οι οποίοι δεν κατέχουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά απολυτήριο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρίσμενης κατώτερης τεχνικής σχολής  ή τον απαιτούμενο χρόνο εμπειρίας στα μισθολογικά κλιμάκια (ΜΚ) της ΔΕ κατηγορίας και όχι αυτά της ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Με την ίδια τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης και κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την Κύρωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας προβλέπεται επίσης ότι δεν αλλάζουν μισθολογική κατάταξη υπάλληλοι που με το νέο μισθολόγιο εντάσσονται σε χαμηλότερη κατηγορία από αυτή που υπηρετούν σήμερα. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά:
-Τους φοιτήσαντες στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης που διορίζονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
-Ορισμένη κατηγορία δικαστικών υπαλλήλων
-Υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου που είναι πτυχιούχοι της Σχολής Τυπογραφίας
-Το εκπαιδευτικό νοσηλευτικό προσωπικό των Μέσω Τεχνικών Επαγγελματικών Νοσηλευτικών Σχολών.

Το θέμα της άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να θέσει στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης για την οποία συναντάται σήμερα στις 6 με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται μια παλιότερη πρόταση που είχε επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης όταν το 2014 ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ επιχειρούσε να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση. «Πιστεύω, τόνιζε τότε, ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Το αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε, γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπενθυμίζω ότι το υπάρχον καθεστώς προβλέπει διετή δοκιμαστική περίοδο για όσους προσλαμβάνονται σε φορείς του Δημοσίου.»
Τελικώς, τότε η πρόταση Μητσοτάκη δεν είχε συμπεριληφθεί στις προτάσεις του κόμματος του. Ωστόσο σήμερα που είναι ο ίδιος επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στις προθέσεις του να το προτείνει εκ νέου.
Είναιχαρακτηριστικό ότι το σαββατοκύριακο κύκλοι οι της Ν.Δ. σημείωναν αναφορικά με την αναθεώρηση ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με στόχο να θέσει ο ίδιος τα προς αναθεώρηση ζητήματα «που πρώτος έχει βάλει στο τραπέζι από τον περασμένο Ιανουάριο πριν καν εκλεγεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα».
Έτσι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ που συνέδεσε την θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις απολύσεις με αποτέλεσμα να του μείνει το προσωνύμιο «υπουργός των απολύσεων», επιχειρεί να συνδέσει τη θητεία του στην προεδρία της ΝΔ με την άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, την οποία χαρακτηρίζει «μεταρρύθμιση».
Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη επαναφέρει με έμμεσο τρόπο το θέμα των απολύσεων μέσω του προγράμματος της ΝΔ.  

Η φυσιολογική υδάτωση είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ακόμη και μικρές απώλειες νερού από τον οργανισμό μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην μυϊκή δύναμη, στην αντοχή του οργανισμού και στην μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε η Μίλα Κούνις μετά τα δημοσιεύματα που την θέλουν να περιμένει τον δεύτερο καρπό του έρωτά της με τον Άστον Κούτσερ!

Ο φωτογραφικός φακός «τσάκωσε» την 32χρονη ηθοποιό στο Λος Άντζελες, όπου πήγε για καφέ και φαγητό με τις φίλες της! Η πρωταγωνίστρια του «Black Swan» εθεάθη χωρίς ίχνος make up και με στενό denim παντελόνι, μπλε σαγιονάρες και μπλε τοπ, με τη φουσκωμένη της κοιλίτσα να έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται!

Tην περασμένη εβδομάδα το ζευγάρι επιβεβαίωσε στο People ότι πρόκειται σε λίγους μήνες να χαρίσει ένα αδελφάκι στον 20 μηνών κόρη τους, Wyatt, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν το φύλο του μωρού.


Δείτε τις φωτογραφίες στο Star.gr

Η εξέλιξη του Facebook Messenger δεν περιορίζεται μόνο στη προσθήκη νέων λειτουργιών, αλλά και σε ένα γενικότερο “lifting” της πλατφόρμας που θα βοηθά τους χρήστες να επικοινωνούν με τους φίλους τους με μεγαλύτερη ευκολία και έχοντας στη διάθεση τους περισσότερες επιλογές.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, η Facebook παρουσιάζει την επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη που θα κάνει την εμφάνιση της σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο εξής θα εμφανίζονται οι πιο πρόσφατες συνομιλίες στην κορυφή, αλλά στη συνέχεια θα παρεμβαίνεται η νέα κατηγορία “Favorites” που θα περιλαμβάνει τους φίλους με τους οποίους έχετε συχνότερη επαφή.

Παράλληλα, θα πέσει περισσότερο βάρος στην ενότητα “Active Now” για να βλέπετε ποιοι φίλοι βρίσκονται online εκείνη τη στιγμή, αλλά και στις ειδοποιήσεις για όσους έχουν γενέθλια.


ΠΗΓΗ: techgear.gr

Η νέα μόδα των τατουάζ λέγεται sidebood και κυριολεκτικά σαρώνει όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τα μικροσκοπικά τατουάζ δίπλα στο στήθος, γνωστό πλέον και ως σημείο sideboob. Αποτελεί εδώ και καιρό αγαπημένη «προσθήκη» για τις fashionistas ανά τον κόσμο και μέσω των social media κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τελευταία.
Λέξεις, λουλούδια, διαμαντάκια, κοχύλια, καρδούλες, αεροπλανάκια, σχήματα, μικρά ζώα, οι γυναίκες «στολίζουν» το σημείο δίπλα στο στήθος τους με μονόχρωμα, μικροσκοπικά τατουάζ.
Το γεγονός ότι το τατουάζ εκεί δεν είναι φανερό σε όλους, το καθιστά ακόμα πιο σέξι.
Οι περισσότερες γυναίκες τόλμησαν και φωτογραφήθηκαν χωρίς σουτιέν στο Instagram ή το Twitter, ώστε να δείξουν πως το τατουάζ στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί τη νέα τάση της μόδας.
Euro 2016: Επικό 3-3 στο Ουγγαρία-Πορτογαλία, έγραψε ιστορία η Ισλανδία
Απίστευτα πράγματα έγιναν στην τελευταία αγωνιστική του πιο... μπερδεμένου ομίλου του Euro 2016, του 6ου, με την Ουγγαρία και την Πορτογαλία να προσφέρουν γκολ και θέαμα που δεν έχουμε ξαναδεί στη φετινή διοργάνωση και να προκρίνονται “αγκαλιά” στους 16 (οι Ούγγροι ως πρώτοι, οι Πορτογάλοι ως τρίτοι), ενώ την Ισλανδία να παίρνει τη νίκη με 2-1 στο φινάλε επί της Αυστρίας και να προκρίνεται ως δεύτερη!

Στο ματς της Λιόν, τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει τους φιλάθλους για την απίστευτη εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Πορτογαλία, που έληξε με το εξωπραγματικό 3-3!

Οι Μαγυάροι άνοιξαν στο σκορ στο 19' με ωραίο σουτ του Γκέρα, μετά από κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Νάνι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Έλεκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, χάνοντας απίστευτο τετ α τετ με τον Ρούι Πατρίσιο.

Όμως λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 42', οι Πορτογάλοι κατάφεραν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση με σκόρερ τον Νάνι, μετά από κάθετη μπαλιά του Ρονάλντο.

Αυτό που έγινε στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου δύσκολα περιγράφεται με λόγια, αλλά θα το προσπαθήσουμε:

Στο 47' η Ουγγαρία έκανε το 2-1 με τυχερό γκολ του Ντζούντζακ, που εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Ρούι Πατρίσιο που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 50' οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά με φοβερό τακουνάκι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο 55' ο Ντζούντζακ και πάλι έδωσε για τρίτη φορά το προβάδισμα στην Ουγγαρία, και πάλι με σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε σε παίκτη της Πορτογαλίας!

Και στο 62' και πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτή τη φορά με κεφαλιά, ισοφάρισε για την Πορτογαλία σε 3-3!

Μάλιστα, στο 64' η Ουγγαρία έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως από το σουτ του Έλεκ πάνω στην κίνηση η μπάλα σταμμάτησε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν άλλες καλές φάσεις μέχρι το τέλος, και το 3-3 τελικά να αφήνει τους Πορτογάλους στην τρίτη θέση, σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα του άλλου ματς του ομίλου.

Στο άλλο ματς του ομίλου, λοιπόν, Ισλανδία και Αυστρία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ένα αποτέλεσμα που βόλεψε μόνο τους Ισλανδούς, οι οποίοι προκρίνονται σαν καλύτεροι τρίτοι, ενώ οι Αυστριακοί επιστρέφουν στο... σπίτι τους.

Οι Ισλανδοί απείλησαν πρώτοι στο 2ο μόλις λεπτό, με τον Γκούντμουντσον να στέλνει με μακρινό σουτ την μπάλα στο δοκάρι του Άλμερ, ενώ ο Αυστριακός γκολκίπερ στάθηκε τυχερός και στο 15', όταν ο Άρνασον αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η πίεση των Ισλανδών απέδωσε τελικά καρπούς στο 18', όταν από εκτέλεση... πλαγίου (!) η μπάλα έφτασε πρώτα στον Άρασον και μετά στον Μπόβαρσον, που με συρτό σουτ νίκησε τον Άλμερ για το 1-0.

Η Αυστρία ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της, και μετά τις χαμένες ευκαιρίες του Αρναούτοβιτς στο 30' και του Χίντερεγκερ στο 35' είχε τη μεγάλη της ευκαιρία να σκοράρει στο 36', όταν ο Σκούλασον μάρκαρε αντικανονικά τον Αλάμπα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, όμως ο Ντράγκοβιτς δεν κατάφερε από τα 11 βήματα να νικήσει τον Χάλορσον, που κράτησε το 1-0!

Στο 47' η Αυστρία έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Άρνασον να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Αλάμπα, και τελικά το πολυπόθητο γκολ για τους Αυστριακούς ήρθε στο 60', με τον Σοπφ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραία ατομική ενέργεια.

Όμως η ισοπαλία δεν αρκούσε στους Αυστριακούς, που μόνο με νίκη θα περνούσαν στους 16, κι έτσι συνέχισαν να πιέζουν, και παραλίγο να σκοράρουν ξανά στο 72', με τον Σοπφ και πάλι να μην μπορεί να νικήσει τον Χάλορσον στο τετ α τετ. Όμως τελικά όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά στις καθυστερήσεις οι Ισλανδοί έκαναν το 2-1 με τον Τράουστασον, παίρνοντας μία νίκη που, όπως θα δούμε παρακάτω, ανέτρεψε τα δεδομένα στον όμιλο.

Η τελική βαθμολογία του 6ου Ομίλου:

Ουγγαρία 5
Ισλανδία 5
Πορτογαλία 3
Αυστρία 1

Η Ουγγαρία προκρίνεται ως πρώτη και θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον 5ο Όμιλο (Βέλγιο, Σουηδία ή Ιρλανδία), ενώ η Ισλανδία προκρίνεται ως δεύτερη (υστερεί στη διαφορά τερμάτων έναντι της Ουγγαρίας) και θα βρεθεί στον δρόμο της Αγγλίας. Η Πορτογαλία ως τρίτη (με μηδενική διαφορά τερμάτων) προκρίνεται στην επόμενη φάση, και θα αντιμετωπίσει στους 16 την Κροατία.
Euro 2016: Στους 16 η Ιρλανδία, σπίτι της η Σουηδία
Το Βέλγιο και η Ιρλανδία ήταν οι δύο ομάδες που εξασφάλισαν τα τελευταία εισιτήρια από τη φάση των ομίλων για τους 16 του Euro 2016, μετά τα αποτελέσματα της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής στον 5ο Όμιλο.

Στη Λιλ, οι Ιταλοί ήταν αδιάφοροι απέναντι στην Ιρλανδία και παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, και οι Ιρλανδοί, που μόνο με νίκη θα ήλπιζαν σε πρόκριση στους 16, βρήκαν τον τρόπο να “κλέψουν” το τρίποντο στο τέλος.

Σε ένα από τα πιο βαρετά παιχνίδια του Euro 2016, η πρώτη αξιόλογη φάση ουσιαστικά ήρθε στο 53', όταν ο Τζάτζα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με ωραίο σουτ πάνω στην κίνηση, μετά από σέντρα του Ντε Σίλιο.

Οι Ιρλανδοί λίγο έλειψε να χτυπήσουν... τζακ-ποτ από το πουθενά στο 57', όταν από λάθος του Μπαρτζάλι η μπάλα έφτασε στον Κόουλμαν, που όμως την έστειλε πάνω στο σώμα του Ογκμπόνα, με τη “Σκουάντρα Ατζούρα” να γλιτώνει ένα φτηνό γκολ.

Το παιχνίδι “άναψε” προς το τέλος, και στο 77' η Ιταλία είχε την καλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, με τον Ινσίνιε να σημαδεύει το δοκάρι με ωραίο σουτ, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η συνέχεια όμως ανήκε στους Ιρλανδούς. Και αφού στο 84' ο Χούλαχαν... κατάφερε να χάσει ένα απίστευτο τετ α τετ με τον Σιρίγκου, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Μπρέιντι, ο οποίος αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Στο άλλο ματς όλα ήταν ανοιχτά, με τη Σουηδία και το Βέλγιο να θέλουν μόνο τη νίκη για να είναι σίγουρα στους 16 της διοργάνωσης, και τελικά τους Βέλγους να το καταφέρνουν με 1-0.

Οι Σουηδοί ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 26', με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπεργκ να στρώνει στον Ιμπραΐμοβιτς, αλλά αυτός να στέλνει την μπάλα άουτ.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου το Βέλγιο “απάντησε” στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μενιέ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Όπως και στο παιχνίδι της Ιταλίας με την Ιρλανδία, το ματς “ζωήρεψε” προς το τέλος, με τους Βέλγους να απειλούν στο 73' με το χαμένο τετ α τετ του Λουκάκου, τους Σουηδούς να απαντούν με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς στο 76' που απέκρουσε ο Κουρτουά, τους Βέλγους να ανταπαντούν με το δυνατό σουτ του Μέρτενς που έδιωξε σε κόρνερ ο Ίσακσον, και τους Σουηδούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 83' με την κεφαλιά του Γκράνκβιστ που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Ντε Μπρόινε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό μπήκε το γκολ που καθόρισε το παιχνίδι: ο Ναϊνγκολάν με τρομερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ίσακσον, χαρίζοντας στο Βέλγιο τη νίκη και τη δεύτερη θέση στον όμιλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την Εθνική Σουηδίας, καθώς έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί μετά από τη φετινή διοργάνωση.

Η τελική βαθμολογία του 5ου Ομίλου:

Ιταλία 6
Βέλγιο 6
Ιρλανδία 4
Σουηδία 1

Η Ιταλία προκρίνεται ως πρώτη και θα βρει μπροστά της την Ισπανία, ενώ το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία. Η Ιρλανδία προκρίνεται ως μία από τις καλύτερες τρίτες, μαζί με Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία και Πορτογαλία. Αντίπαλός της θα είναι η Γαλλία.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!