Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018


Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μία φωτογραφία που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία ομάδα μαθητών λυκείου από την Αλαμπάμα.
Στην Φωτογραφία, απεικονίζονται έξι λευκοί μαθητές, με καπέλα καουμπόι να στέκονται πατώντας πάνω σε έναν μαύρο συμμαθητή τους με την λεζάντα της φωτογραφίας να αναφέρει: «Πιάσαμε έναν».
Η φωτογραφία με το που αναρτήθηκε στο snapchat έγινε viral με πάρα πολύ κόσμο να εκφράζει την αγανάκτησή του.

Οι μαθητές απολογήθηκαν για την συμπεριφορά τους λέγοντας ότι επρόκειτο για αστείο. Οι μαθητές ήταν ντυμένοι κατά αυτό τον τρόπο καθώς επρόκειτο να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση με θέμα τοπικές ενδυμασίες και οι συγκεκριμένοι αντιπροσώπευαν το Ντάλας.
Ο διευθυντής του σχολείου σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι επρόκειτο για αστείο και πως όλοι οι συμμετέχοντες στην φωτογραφία ήταν φίλοι και συμμετείχαν σε αυτή συναινετικά.

Γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την Τετάρτη την έφεση που είχε καταθέσει το περιοδικό Closer αμφισβητώντας την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία παραβίασε την ιδιωτική ζωή της Κέιτ Μίντλετον, της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όταν δημοσίευσε γυμνόστηθες φωτογραφίες της, το 2012.
Η Λοράνς Πιο, διευθύντρια της γαλλικής έκδοσης του περιοδικού, και ο Ερνέστο Μάουρι, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιταλικού εκδοτικού οίκου Mondadori –στον οποίο ανήκει το Closer– είχαν καταδικαστεί σε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ πέρσι. Το περιοδικό, που ασχολείται κατά κύριο λόγο με τη ζωή των πλούσιων και διάσημων, θα πρέπει επίσης να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση στο πριγκιπικό ζεύγος.
Οι δύο παπαράτσι, που ωστόσο αρνούνταν ότι τράβηξαν τις επίμαχες φωτογραφίες, καταδικάστηκαν επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ, εκ των οποίων το μισό με αναστολή.
Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υποστήριζαν ότι τα πρόστιμα ήταν υπερβολικά για μια υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικότητας ενός προσώπου. Ωστόσο το εφετείο των Βερσαλιών έκρινε ότι το ποσό ήταν «δίκαιο και ανάλογο» με το αδίκημα.
Το Closer είχε δημοσιεύσει μια σειρά φωτογραφιών της Κέιτ που την έδειχναν να χαλαρώνει στο μπαλκόνι ενός πύργου, στην περιοχή Λιμπερόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Πρωτοδίκως, οι δικηγόροι του περιοδικού προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών με το επιχείρημα ότι διέψευδαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν την εποχή εκείνη ότι η Κέιτ ενδέχεται να πάσχει από νευρική ανορεξία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To 2016 το Twitter προχώρησε σε μια τεράστια αλλαγή: κατάργησε τη χρονολογική σειρά εμφάνισης των tweets στους λογαριασμούς των χρηστών του και άρχισε να εμφανίζει τις αναρτήσεις με βάση αλγόριθμο.
Η αλλαγή αυτή εξαγρίωσε τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αισθάνθηκαν ότι πλέον δεν παρακολουθούν τι γίνεται, αλλά βλέπουν στο timeline τους αυτά που ο αλγόριθμος επιθυμεί.
Τελικά, μετά από τις διαμαρτυρίες δύο ετών, το Twitter αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα επιλογής στους χρήστες του, επιτρέποντάς τους να αποφασίσουν οι ίδιοι πώς θα είναι το timeline τους.
Έτσι, πλέον οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να εναλλάσουν είτε τη χρονολογική σειρά είτε τη σειρά του αλγόριθμου (τα «καλύτερα tweets», όπως ονομάζεται).
Πώς μπορείτε να αλλάξετε το timeline σας; Απλό:
-Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και επιλέγετε Ρυθμίσεις και Ιδιωτικότητα
-Αποεπιλέγετε τη ρύθμιση «Δείξε μου τα καλύτερα tweets πρώτα».
-Πλέον το timeline σας ακολουθεί χρονολογική σειρά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!