Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017


Mία νέα εφαρμογή του facebook αποκαλύπτει: «τι ακριβώς λένε οι φίλοι σου πίσω από την πλάτη σου;»
Για να μπείτε στην εφαρμογή κάντε κλικ ΕΔΩ
Δεκατέσσερα πράγματα που θα έχουν εξαφανιστεί έως το 2020
Η τεχνολογία «καλπάζει» και κανείς δεν ξέρεις πώς θα είναι ο κόσμος μας σε μερικά χρόνια από τώρα. Το Insider.com όλα αυτά τα αντικείμενα που πιθανότατα θα έχουν ξεπεραστεί από την τεχνολογία και θα εξαφανιστούν ήδη από το, όχι και τόσο μακρινό, 2020.
1. Εφημερίδες
nnews.jpg
2. Περιοδικά
magaz.png
3. Ψηφιακή κάμερα
kamerew.jpg
4. Φλασάκια
flasakia.png
5. Σκληροί δίσκοι
harddrives.png
6. Κομπιουτεράκια
compute.png
7. Σταθερό τηλέφωνο
stauero.png
8. Τηλεκοντρόλ
thlekontr.png
9. Κωδικοί
kvdikoi.png
10. Μπλοκ επιταγών
epitalg.png
11. Ταξιδιωτικοί πράκτορες
taksdi.png
12. Κλειδιά αυτοκινήτου
kleidia_car.png
13. Ακουστικά
akoust.png
14. Καλώδιο φόρτισης
kalodia.png

Το Christmas Factory ετοιμάζεται για το πιο μαγικό ταξίδι στην πιο αγαπημένη γιορτή…
Tο πιο πρωτότυπο, το πιο γλυκό, το πιο πολύχρωμο και πιο παραμυθένιο Christmas Factory του κόσμου είναι γεγονός.
Οι πύλες της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ανοίγουν την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου και στους φιλόξενους χώρους τους ξετυλίγεται η μεγαλύτερη και πιο παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη έκπληξη της Ελλάδας.

Αμέτρητες παραμυθένιες γωνιές, εκατοντάδες δράσεις και δεκάδες πανέμορφα μονοπάτια…
Ο υπέροχος περίπατος, θα ξεκινά καθημερινά από τις 10.00 το πρωί και θα συνεχίζεται μέχρι τις 10.00 το βράδυ.
Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά!
Η μεγαλύτερη και πιο παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη γωνιά της Ελλάδας, στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι, ανοίγει τις πύλες της την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου και τη δεύτερη καλοσωρίζει τα Χριστούγεννα με ένα μεγαλειώδες πάρτυ εγκαινίων!

Βαθμολογία:


Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον « Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

Το φουγάρο αρχίζει να καπνίζει. Κι άλλο κάρβουνο στη μηχανή… Προσοχή Προσοχή, επόμενη στάση – η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Το Πολικό Εξπρές ξεκινάει από ένα τόπο τόσο μακρινό και φέρνει μαζί του τους αγαπημένους μας χαρακτήρες των Χριστουγέννων…
Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων, δίνει καί φέτος το παρόν στη γιορτή των Χριστουγέννων.
Έτσι, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η εορταστική περίοδος βρίσκει τον Άη Βασίλη και τα ξωτικά του στην όμορφη πόλη των Τρικάλων, και όλοι μαζί, μεταμορφώνουν τον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, σε Μύλο των Ξωτικών.
Milos Ksotikon
Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την 1η Δεκεμβρίου 2017 και οι διοργανωτές υπόσχονται 38 συναρπαστικές ημέρες λειτουργίας, γεμάτες δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!
Ωρες λειτουργίας: 10 το πρωί, με 10 το βράδυ, καθημερινά!

Τις πύλες του για το κοινό θα ανοίξει σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία από σήμερα μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου , να περάσουν ξέγνοιαστες εορταστικές στιγμές στο  όμορφο χριστουγεννιάτικο πάρκο, που θα στηθεί στην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.
Η είσοδος στον χώρο θα είναι και φέτος ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση των παιχνιδιών, που θα ξεκινά από 0.50 λεπτά και θα φτάνει μέχρι τα 2 και τα 3 ευρώ.
Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν στο λούνα παρκ, να γευτούν ζαχαρωτά και σοκολατένιες λιχουδιές και να "χαθούν" στις χριστουγεννιάτικες μυρωδιές και εικόνες.
Στον χώρο θα στηθούν το σπίτι του Άι Βασίλη, το ταχυδρομείο και η παραδοσιακή φάτνη, ενώ θα υπάρχει και χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά από 3 μέχρι...103 χρονών, με ελεφαντάκια, μύλο, τρενάκι, σκοποβολή, συγκρουόμενα. καρουζέλ και πολλά άλλα παιχνίδια.
National Geographic: Οι 10 πόλεις για το καλύτερο ξενύχτι
Το γνωστό περιοδικό National Geographic συγκέντρωσε και παρουσιάζει σε έναν οδηγό τις 10 πόλεις του κόσμου για το καλύτερο ξενύχτι και φυσικά ανάμεσά τους υπάρχει και μια ελληνική, που κάνει τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της να ζουν έντονα την κάθε τους βραδιά.
Οι πόλεις επιλέχθηκαν με βάση την ποικιλία που παρουσιάζουν στη νυχτερινή τους διασκέδαση και εκτείνονται από τα πεζοδρόμια της Ευρώπης, μέχρι τα στενά της Λατινικής Αμερικής, ενώ σαγηνεύουν τους ταξιδιώτες μέχρι το ξημέρωμα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τη λίστα που ακολουθεί.
1. Δουβλίνο, Ιρλανδία
Στη γειτονιά του Temple μπορούμε να βρούμε μπαρ και κλαμπ για όλα τα γούστα και να διασκεδάσουμε μέχρι την ανατολή του ηλίου, απολαμβάνοντας άφθονη μπίρα στο Brazen Head, την παλαιότερη παμπ της χώρας.
2. Βελιγράδι, Σερβία
Η νυχτερινή ζωή εκεί είναι παγκοσμίως ξακουστή, ενώ σαν επισκέπτες δεν πρέπει να παραλείψουμε τα ποταμόπλοια Plavovi, που βρίσκονται στα ποτάμια της Λευκής Πόλης και έχουν μετατραπεί σε μπαρ, ενώ στην περιοχή Savamala θα βρούμε αρκετά κλαμπ για χορό.
3. Λα Παζ, Βολιβία
Ντισκοτέκ στην περιοχή Malecon, παραδοσιακές ταβέρνες και μπαρ σε νεοκλασικά κτίρια προσφέρονται να μας ευχαριστήσουν στην πρωτεύουσα της Βολιβίας.
4. Σάο Πάολο, Βραζιλία
Φυσικά και αυτή η βραζιλιάνικη πόλη δεν θα μπορούσε να λείπει από τον οδηγό, καθώς στη γειτονιά Bohemian Vila Madalena χιλιάδες νέοι διασκεδάζουν, ενώ για τους πιο σκοτεινούς τύπους υπάρχει και η Rua Augusta.
5. Σαν Χουάν, Πόρτο Ρίκο
Στην πλατεία La Placita de Santurce υπάρχουν εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, που είναι πάντα γεμάτα από κόσμο, ο οποίος δεν σταματά να χορεύει στους ρυθμούς της σάλσα.
6. Γκόα, Ινδία
Ιδανικός προορισμούς για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά και για όσους προτιμούν κάτι πιο χαλαρό υπάρχει και η ήρεμη πλευρά της πόλης.
7. Ιμπίθα, Ισπανία
Η παγκόσμια πρωτεύουσα των clubbers, με τεράστια dance floors, πασίγνωστους DJs, ακόμα και discobus, για να μεταφέρουν τον κόσμο από το ένα μαγαζί στο άλλο.
8. Χιούστον, Τέξας
Μπορεί το μόνο που θα περιμέναμε από αυτήν την πόλη να ήταν η country μουσική, όμως διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα μπαρ και μουσικών σκηνών, στη Washinton Avenue.
9. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τιμούν την πόλη με την παρουσία τους και εκείνη τους ανταμείβει με μια ποικιλία στη νυχτερινή ζωή, από το φαγητό, μέχρι και μουσική για όλες τις απαιτήσεις.
10. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
Προσφέρει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε αυτήν την πλευρά του Καυκάσου, καθώς τα μπαρ και κλαμπ είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί, επιτρέποντας σε ντόπιους και επισκέπτες να το κάψουν.
 
Μια απλή συνταγή για να καθαρίσουν οι πνεύμονές σας
Τη ζημιά που κάνει το τσιγάρο στους πνεύμονες των καπνιστών την γνωρίζουν όλοι. Ο χρόνος που απαιτείται για να διορθωθεί η ζημιά, πριν αρχίσουν τα προβλήματα, και κυρίως η βρογχίτιδα, που έχει επίμονα και επίπονα συμπτώματα.
Αν αποφασίσατε ότι θα κόψετε το τσιγάρο, και θέλετε να βοήθησετε τον οργανισμό σας να πάρει μια ώθηση το καταλληλότερο ελιξήριο καθαρισμού είναι το εξής:
  • Τζίντζερ: Αυτό το αρχαίο μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί επί μακρόν για την θεραπευτική του επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Το τζίντζερ (πιπερόριζα) θα σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε τη παραπανίσια βλέννα στους πνεύμονές σας.
  • Κρεμμύδι και σκόρδο: Είναι ήδη γνωστό πως το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι σημαντικές τροφές για την γενικότερη υγεία. Και τα δύο έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά “εργαλεία” πρόληψης έναντι πολλών κακοηθών ασθενειών Τα κρεμμύδια, δε, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων του αναπνευστικού.
  • Κουρκούμη: Αυτό το απίστευτο μπαχαρικό είναι γεμάτο με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και περιέχει επίσης ω-3 λιπαρά οξέα. Έχει, επίσης, αντιιική, αντιβακτηριακή και αντικαρκινική δράση.
Συστατικά:
400 g κρεμμύδι
1 λίτρο νερό
400 g ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη
Ένα κομμάτι τζίντζερ, περίπου όσο ο αντίχειρά σας
Προετοιμασία:
Βράστε το νερό και τη ζάχαρη μαζί. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και το τεμαχισμένο τζίντζερ. Προσθέστε και την κουρκούμη. Μόλις βράσει όλο το μείγμα, χαμηλώστε τη θερμότητα και αφήστε το να σιγοβράζει.
Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια στραγγίξτε το και βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Μόλις κρυώσει εντελώς, αποθηκεύσετε το στο ψυγείο σας, όπου και συντηρείτε με ασφάλεια.
Τρώτε δύο κουταλιές της σούπας κάθε πρωί, πριν να φάτε ή να πιείτε τίποτα άλλο και το βράδυ, δύο ώρες μετά το γεύμα σας.

 
Νέος ΚΟΚ: Καταργείται η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της τροχαίας
Καταργείται με τον νέο ΚΟΚ η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου. Παράλληλα με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα.
Επίσης θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς. Για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε το απόγευμα τους επικεφαλής των θεσμών. Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη - Θεσμών αφορούσε το θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.
Επίσης ο κ Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα "επικοινωνούν" μεταξύ τους.
Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Αρχίζουν σήμερα Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, οι online προσφορές των καταστημάτων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου που διοργανώνει ο σύνδεσμος GR.EC.A για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Σημειώνεται ότι η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να “βιώσει” την online αγοραστική εμπειρία.
Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του αμερικανικού Cyber Monday. Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.
Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.), υπερδιπλασιάστηκε -σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Υπήρξε, επίσης, ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, αφού καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 69,59% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015, καθώς και αύξηση κατά 28,17% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα.
Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτών, κ. Αντώνης Παπαδεράκης χαιρέτησε την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι «η καθιέρωση της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου ως ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός αποδεικνύει αφενός την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τις διαδικτυακές αγορές, αφετέρου την σημαντική δυναμική των επιχειρήσεων του κλάδου. O Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) έχει συνεισφέρει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση με μια σειρά δράσεων. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είναι να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, προς όφελος της εγχώριας παραγωγής, της καινοτομίας και των καταναλωτών. Εύχομαι λοιπόν και η φετινή εβδομάδα να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τον κλάδο συνολικά».
Οι καταναλωτές θα μπορούν από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου να επισκέπτονται το ακόλουθο link και να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην εν λόγω ενέργεια, καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές τους: http://ecommerce-week-2017.greekecommerce.gr/
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!