Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Έρχεται η... πρώτη πλωτή χώρα στον κόσμο
Μπορεί η ιδέα μιας χώρας που δημιουργείται από το μηδέν πάνω στο νερό να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως, είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2020.
Το Ινστιτούτο Seasteading του Σαν Φρανσίσκο επεξεργάζεται αυτή την ιδέα από το 2008 και μάλιστα έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση της γαλλικής Πολυνησίας για την ανάπτυξη του project.
«Αν είναι να δημιουργήσουμε μια πλωτή πόλη, θα πρόκειται στην ουσία για μια χώρα – start up. Θα μπορούσε ακόμα να είναι ένα σύμπλεγμα χωρών με διαφορετικές κυβερνήσεις» λέει ο Τζο Κουίρκ, πρόεδρος του Ινστιτούτου στους New York Times.
Η κοινότητα που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει μια σειρά από δομές, όπως σπίτια, ξενοδοχεία, γραφεία και εστιατόρια. Ήδη μηχανικοί και αρχιτέκτονες έχουν επισκεφθεί την τοποθεσία, η οποία, προς το παρόν, παραμένει μυστική.
Σύμφωνα με τον Κουίρκ το project θα κοστίσει περίπου 167 εκατ. δολάρια.
floatcity.jpg
float8.jpg
float6.jpg
float4.png
float2.jpg
float3.jpg
float5.jpg
float7.jpg

Σε πέντε χρόνια το πολύ οι χάκερ κάποιας εχθρικής χώρας ή κακόβουλοι τρομοκράτες θα είναι σε θέση να πάρουν μαζικά τον έλεγχο των περισσότερων αυτοκινήτων στους δρόμους μια πόλης, προκαλώντας αναπόφευκτα εκατομμύρια θανάτους.
Το εφιαλτικό σενάριο – που σε λίγο καιρό μπορεί να μην είναι πια σενάριο – παρουσίασε στη βρετανική κυβέρνηση ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς διεθνώς σε θέματα ασφάλειας λογισμικού των αυτοκινήτων, ο καθηγητής Τζάστιν Κάπος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου».
Ο καθηγητής τονίζει ότι οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει κατασκευασθεί μετά το 2005, διαθέτει ηλεκτρονικό εξοπλισμό που οι χάκερ μπορούν να εκμεταλλευθούν ως «κερκόπορτα» για να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους εξ αποστάσεως. Ακόμη και μερικά παλαιότερα οχήματα που έχουν κατασκευασθεί μετά το 2000, είναι δυνατό να έχουν την ίδια τύχη.
Ο κ. Κάπος τονίζει ότι πολλές ζωές μπορεί να κινδυνεύσουν και χαρακτηρίζει το ζήτημα «επείγον» από άποψη εθνικής ασφαλείας πλέον. Γι’ αυτό, καλεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το ταχύτερο δυνατό, να κλείσουν τα κενά ασφαλείας στο λογισμικό των αυτοκινήτων τους.
Όπως αναφέρει, τα σύγχρονα οχήματα παρέχουν «ανοικτές θύρες» στους χάκερ, με συνέπεια εχθρικά κράτη να είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα στους δρόμους μιας χώρας όπως η Βρετανία ως όπλο ενάντια στους πολίτες της. Και αυτό όχι με μεμονωμένο τρόπο όπως σε μια τρομοκρατική πράξη, αλλά ενορχηστρωμένα και σε μεγάλη κλίμακα.
Μάλιστα, θεωρεί πιθανό ότι ήδη οι χάκερ προκαλούν εξ’ αποστάσεως τέτοια «πειραματικά» τροχαία ατυχήματα, χωρίς κανείς να παίρνει είδηση ότι κάποιος «δάχτυλος» κρύβεται από πίσω. «Αν υπάρξει πολεμική κλιμάκωση με μια χώρα που διαθέτει ισχυρές κυβερνοδυνατότητες, θα φοβόμουν πολύ την κυβερνοπαραβίαση των οχημάτων. Πολλοί εχθροί μας είναι πυρηνικές δυνάμεις, αλλά κάθε χώρα με την ικανότητα να εξαπολύσει μια κυβερνοεπίθεση, θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια πολίτες χακάροντας τα αυτοκίνητά τους», προειδοποίησε ο κ. Κάπος.
Όπως είπε, μόλις οι χάκερ «τρυπώσουν» στο όχημα, μπορούν να στείλουν μηνύματα στα φρένα του, να απενεργοποιήσουν το τιμόνι και να «κλειδώσουν» τους ανθρώπους μέσα στο αυτοκίνητό τους, καθώς επίσης να κάνουν άλλα πράγματα που κανείς δεν θα ήθελε να συμβούν». Γι’ αυτό, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να καταστήσουν υποχρεωτική την αναβάθμιση ασφαλείας του λογισμικού όλων των οχημάτων.
Με τις προειδοποιήσεις και συστάσεις του Κάπος συμφωνούν και άλλοι Βρετανοί ειδικοί, που κάλεσαν τη βρετανική κυβέρνηση και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πάρουν σοβαρά το ζήτημα, επειδή διακυβεύονται ζωές και η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η εκπομπή Le Iene, του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, κατήγγειλε με χθεσινό ρεπορτάζ της σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος πρώην μαθητών ιερατικής σχολής, η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό του Βατικανού. Δυο πρώην μαθητές δήλωσαν πως όταν ήταν έφηβοι δεκαπέντε ετών, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από εικοσάχρονο μαθητή της σχολής, ο οποίος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, διέθετε σημαντική εξουσία και είχε εξασφαλίσει ατιμωρησία στο εσωτερικό της σχολής.
Ο ένας εκ των πρώην μαθητών πρόσθεσε πως όταν έδωσε ανοικτά να καταλάβει στον εικοσάχρονο ότι η «προσέγγισή του» τον ενοχλούσε, άρχισε να γίνεται στόχος έντονου ψυχολογικού πολέμου, με αποκλεισμό από διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες και από την καθημερινή ζωή στο εσωτερικό της σχολής: έβρισκε το φαγητό του πεταμένο στο πάτωμα, δεν μπορούσε, πια να βοηθήσει στην προετοιμασία της λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, και ένιωσε, γενικότερα, να περιθωριοποιείται όλο και περισσότερο.
Ένας άλλος νέος που έγινε στόχος παρενοχλήσεων, διηγήθηκε στην εκπομπή πως όταν κατήγγειλε σε ανώτερους κληρικούς το τι συνέβαινε, το μόνο που τον συμβούλεψαν, με γραπτή επιστολή, ήταν να φύγει από τη σχολή «λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί». Σύμφωνα με τη Le Iene, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Βατικανού προσπάθησε να ξεκινήσει έρευνα με στόχο τη σχετική απόδοση ευθυνών, αλλά φέρεται να τον μπλόκαρε ο καρδινάλιος ‘Ανζτελο Κομάστρι, πρωθιερέας της βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
Όπως μετέδωσε η εκπομπή που αποκάλυψε το όλο θέμα ο εικοσάχρονος που φέρεται να ευθυνόταν για τις παρενοχλήσεις, στο μεταξύ έχει χειροτονηθεί ιερέας και βρίσκεται στην πόλη του Κόμο, στην βόρεια Ιταλία. Αυτό, παρά το ότι ο επίσκοπος της περιοχής είχε ενημερωθεί για τις παρενοχλήσεις.
Μετά τη μετάδοση του εκτενούς αυτού ρεπορτάζ, το Βατικανό διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα, με στόχο την εξακρίβωση κάθε λεπτομέρειας της όλης αυτής υπόθεσης.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθορίζεται από τις διατάξεις του Ν.4354/2015. Ειδικότερα, οι υπάλληλοι κατατάσσονται και στη συνέχεια εξελίσσονται, σε Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ.) σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα και τα έτη υπηρεσίας τους. Ωστόσο, με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ίδιου Νόμου, μετά την κατάταξη, η μισθολογική εξέλιξη όλων των υπαλλήλων έχει ανασταλεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και ενεργοποιείται εκ νέου, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του Νόμου 4354/2015 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Επίσης, κατά την πρώτη εφαρμογή του ίδιου Νόμου, 1 Ιανουαρίου 2016, χρησιμοποιείται η έννοια της προσωπικής διαφοράς, προκειμένου να εξωραϊστούν οι μειώσεις αποδοχών που επήλθαν από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μισθολογίου. Ειδικότερα, με το άρθρο 27, παρ.1 του αναφερόμενου Νόμου:
«1.Σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν ο υπάλληλος στις 31-12-2015, η διαφορά διατηρείται ως προσωπική. Για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς δεν λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή παροχή  και το επίδομα θέσης ευθύνης. Το επίδομα αυτό λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς, μόνο στην περίπτωση που καταβάλλεται στις αποδοχές του υπαλλήλου τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος αλλά δεν προβλέπεται η εκ νέου χορήγηση του με την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος. Η νέα αυτή προσωπική διαφορά μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου πλην της χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης εξέλιξης. Τυχόν αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης καταβάλλεται στο ακέραιο.»
Από τα ανωτέρω, όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι προφανές ότι ο νέος μισθολογικός Νόμος 4354/2015 επέφερε:
α. Μειώσεις αποδοχών.
β. Αφαίρεσε δια παντός δύο (2) έτη από τον υπηρεσιακό βίο των Υπαλλήλων και
γ. Η όποια βελτίωση επί των αποδοχών αναμένονταν, από την μισθολογική τους εξέλιξη, ακυρώνεται, διότι η αύξηση που επέρχεται από την αλλαγή μισθολογικών κλιμακίων επιφέρει αυτόματη και ισόποση μείωση της προσωπικής διαφοράς.
Κατόπιν αυτών, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «κρίνει αναγκαία και άμεση την ανάληψη συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση με την οποία η πενιχρή αύξηση των αποδοχών μας, που επέρχεται από την αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων λόγω χρόνου υπηρεσίας, να μην επιφέρει ισόποση μείωση επί της προσωπικής διαφοράς που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη εφαρμογή του μισθολογικού Νόμου 4354/2015.
Σε διαφορετική περίπτωση οι αποδοχές μας οι οποίες όπως τονίστηκε βαίνουν συνεχώς μειούμενες, θα δεχτούν περαιτέρω πλήγμα, από 1 Ιανουαρίου 2018, δεδομένου ότι θα συνεχίσουν να αποστερούνται εν τοις πράγμασι, υπηρεσιακό χρόνο.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επειδή το ζήτημα αφορά και όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, καλεί τόσο την  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και όλες τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα να προβάλλουν σαν πρώτη προτεραιότητα το αίτημα και να κλιμακώσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τις παρεμβάσεις μας για την άμεση και θετική επίλυση του προβλήματος».
aftodioikisi.gr

Σε δημόσιο χώρο συνελήφθη σήμερα το πρωί ο σε αργία δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης.
Ο κ. Μπέος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ θα οριστεί σε βάρος του, τακτική δικάσιμος.
Η μήνυση υποβλήθηκε με αφορμή τα όσα έγιναν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, και καταγράφηκαν, όταν ο Αχιλλέας Μπέος φέρεται να εξύβρισε τον κ. Μποτσιβάλη και άλλους παράγοντες.
Στη μήνυση ο σε αργία δήμαρχος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Πηγή:magnisianews
Τι γίνεται όταν δεν δέχεσαι (με τίποτα) να εγκαταλείψεις το σπίτι σου
Τα απρόσμενα αποτελέσματα που είχε η άρνηση ιδιοκτητών να ενδώσουν στην απαλλοτρίωση των σπιτιών τους.
Πραγματικά δεν ξέρουμε αν θα ήταν καλύτερο να έπαιρναν την απόφαση να μετακινηθούν...
Δείτε το φωτογραφικό υλικό...
stubborn-home-owners-refuse-to-sell-property-nail-houses-11-5a0eda9eec199  700
stubborn-home-owners-refuse-to-sell-houses-property-111-5a0c61a018918  700
stubborn-home-owners-refuse-to-sell-houses-property-119-5a0d57d679d40  700

stubborn-home-owners-refuse-to-sell-houses-property-113-5a0d41675da33  700

stubborn-home-owners-refuse-to-sell-property-nail-houses-104-5a0ea4a9148d4__700.jpg
stubborn-home-owners-refuse-to-sell-houses-property-121-5a0d5be691a8d__700.jpg
stubborn-home-owners-refuse-to-sell-houses-property-118-5a0d520dca48c__700.jpg
stubborn-home-owners-refuse-to-sell-houses-property-104-5a0c57829adfa__700.jpg
stubborn-home-owners-refuse-to-sell-houses-property-103-5a0c562923766__700.jpg
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!