Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

 

Η είδηση ότι ένας από τους αστυνομικούς που εργάζονταν στην προεδρική φρουρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τέλος στη ζωή του, κατηγορώντας, μέσω επιστολής που άφησε, τους προϊσταμένους του, έχει δημιουργήσει σάλο στην Τουρκία…

Ο 28χρονος σωματοφύλακας, Μεχμέτ Αλί Μπουλούτ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του τη Δευτέρα (15/03), ενώ λίγο πιο δίπλα υπήρχε μια επιστολή με την οποία απέδιδε ευθύνες για τον θάνατό του στους ανωτέρους του C.B. και A.Ö. Μάλιστα, ζητούσε να μην παραβρεθεί κανείς υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην κηδεία του, κάτι που «φούντωσε» τις υποψίες και τα ερωτηματικά γύρω από το θλιβερό περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, οι συνάδελφοί του ανησύχησαν το πρωί της μοιραίας ημέρας όταν ο 28χρονος δεν έδωσε σημεία ζωής και δεν απαντούσε στις κλήσεις τους.

Το χειρόγραφο σημείωμα

«Κάθε άντρας έχει την υπερηφάνεια του και δεν μπορούσα να χωνέψω αυτά τα λόγια», έγραψε ο αυτόχειρας αστυνομικός, ενώ κατονόμασε δύο άτομα, τα οποία τα κατηγορούσε για άσχημη συμπεριφορά. «Μακάρι να είχατε συμπεριφερθεί στους υπαλλήλους σας καλά και να τους ρωτάγατε πώς είναι».

«Αιχμές από την αντιπολίτευση»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μουράτ Μπακάν, υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ρωτώντας τον πόσοι αστυνομικοί έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, ο κ. Μπακάν υποστήριξε ότι έχουν σημειωθεί άλλες δύο αυτοκτονίες αστυνομικών τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα. Έπειτα, ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι στις περιπτώσεις των αυτοχείρων αστυνομικών που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, οι αξιωματικοί έχουν παραπονεθεί για κακοποίηση από τους προϊσταμένους τους.

«Τα νεαρά αγόρια τελειώνουν τη ζωή τους. Πού είσαι Σουλεϊμάν Σοϊλού; Αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν αστυνομικοί και μετά να τελειώσουν τη ζωή τους. Τι τους ωθεί προς την αυτοκτονία;», ρώτησε ο Μπακάν.

 

Το Instagram αποκάλυψε μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των νεότερων, μεταξύ άλλων μια τεχνολογία, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση προκειμένου να μαντεύει την ηλικία των χρηστών.

Η νόμιμη κατώτερη ηλικία για να εγγραφεί κανείς στην πλατφόρμα διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο είναι τα 13 έτη.

«Αν και πολλοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς σχετικά με την ηλικία τους, εμείς γνωρίζουμε πως οι νέοι μπορεί να πουν ψέματα στο θέμα της ημερομηνίας γέννησής τους», επισημαίνει η εταιρεία, σε ένα άρθρο σε μπλογκ και συμπληρώνει: «Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να το εμποδίσουμε αυτό».

Το Instagram, που ανήκει στην «οικογένεια» εφαρμογών που κατέχει η Facebook, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο που αναπτύσσει για να εντοπίζει την πραγματική ηλικία των χρηστών. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα βασίζεται στην «τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση».

Η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορεύει στους ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε ανήλικες, τους οποίους δεν ακολουθούν, προκειμένου να αποφευχθούν αυτόκλητες επαφές.

Οι ανήλικοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με ενήλικες, που επιδεικνύουν «ενδεχομένως ύποπτη συμπεριφορά», με στόχο να περιοριστούν οι επαφές.

«Για παράδειγμα, εάν ένας ενήλικας στείλει μεγάλο αριθμό αιτημάτων μηνυμάτων ή συνδέσεων σε άτομα κάτω των 18 ετών, εμείς θα χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να προειδοποιήσουμε τους παραλήπτες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τερματίζουν τη συνομιλία ή να μπλοκάρουν, να αναφέρουν ή να περιορίσουν τον ενήλικα», εξηγεί το Instagram.

Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η τελευταία αυτή λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε «ορισμένες χώρες» από τον Μάρτιο, χωρίς να λέει σε ποιες ακριβώς, και ελπίζει να την αναπτύξει σύντομα παντού στον κόσμο.

 

Tέσσερις άνδρες στο Ιράν βίασαν γυναίκα μπροστά στο σύζυγό της.

Στους δράστες επιβλήθηκε ποινή θανάτου και κρεμάστηκαν στη φυλακή.

Εκτιμάται ότι έδεσαν τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας και στη συνέχεια προχώρησαν στην κακοποίηση.

Το ζευγάρι συνήθιζε να κάνει ορειβασία στο βορειοανατολικό Ιράν, ωστόσο δεν φανταζόταν ποτέ ότι κάτι τόσο τραγικό θα τους στιγμάτιζε τη ζωή.

Οι τέσσερις κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από ενδελεχή έρευνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν επκύρωσε την θανατική ποινή.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!