Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017


Για πρώτη φορά θα αξιολογηθούν με το νέο σύστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τη διαδικασία να είναι διαφορετική για το κατώτερο προσωπικό και διαφορετική για τους προϊσταμένους.
Πρόκειται για δύο κατηγορίες υπαλλήλων που η αξιολόγησή τους θα γίνει με διαφορετικά έντυπα.
Με απόφασή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίζει, τη μορφή και το περιεχόμενο των «Εντύπων Έκθεσης Αξιολόγησης» των υπαλλήλων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 του ν. 4369/2016 “Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια − αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις”).
Στην Υπουργική Απόφαση ορίζονται οι προδιαγραφές των εντύπων, τα κριτήρια πάνω στα οποία γίνεται η αξιολόγηση, τα πεδία που συμπληρώνονται και κάθε άλλη συναφής λεπτομέρεια που είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση των ζητημάτων της αξιολόγησης.
-Η αξιολόγηση των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του  άρθρου 14 του ν. 4369/2016  πραγματοποιείται στο έντυπο Α΄.
Στην   πρώτη   σελίδα   του   εντύπου   Α`, η οποία συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αξιολογούμενο, περιλαμβάνονται:
α)  Τα στοιχεία του φορέα
β)  Το ακριβές χρονικό διάστημα της περιόδου αξιολόγησης του προϊσταμένου
γ) Τα  στοιχεία  του  αξιολογουμένου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, κλάδος/ειδικότητα, βαθμός και θέση ευθύνης που κατέχει ο αξιολογούμενος)
δ) Οι  τίτλοι  σπουδών  του αξιολογούμενου και  η  επιμόρφωση που παρακολούθησε κατά το έτος που αφορά η αξιολόγηση
ε)  Η  συνοπτική  περιγραφή  του  έργου  που  επιτελέσθηκε  από την οργανική μονάδα, στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος καθώς και του έργου που επιτελέσθηκε από  τον αξιολογούμενο στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του.
-Η αξιολόγηση των υπαλλήλων των κατηγοριών/εκπαιδευτικών βαθμίδων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ),  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του  άρθρου 14 του ν. 4369/2016,  πραγματοποιείται στο έντυπο Β΄.
Η αξιολόγηση των υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών γίνεται με το έντυπο   Β`.
Δείτε το ΦΕΚ και τα έντυπα της αξιολόγησης ΕΔΩ

Όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν η κοινωνία εξελιχθεί, ένα πράγμα θα παραμένει το ίδιο: Η γυναικεία φύση και ψυχολογία οι οποίες λογικά δε θα αλλάξουν ποτέ.

Καλώς ή κακώς, όλες μας, ή σχεδόν όλες πέφτουμε θύματα της άποψης του να παντρευτώ και να κάνω παιδιά, ενώ ακόμα κι αν δηλώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές σου.

Η συντροφικότητα είναι υπέροχη και απαραίτητη στη ζωή σου γιατί κακά τα ψέματα για έναν έρωτα όλοι ζούμε! Και γιατί λοιπόν ενώ είσαι μια χαρά γυναίκα, είσαι μόνη και όποια σχέση πάς να ξεκινήσεις, καταστρέφεται έπειτα από λίγες εβδομάδες;

Μην αγχώνεσαι και διάβασε κάποια βασικά λαθάκια που κάνεις, και αντί να μιζεριάζεις, φρόντισε να τα διορθώσεις:

1. Κοιτάζεις πάντα τον ίδιο τύπο άντρα: Μα συγνώμη, είναι δυνατόν από την εποχή που ήσουν έφηβη, να συναναστρέφεσαι, και κατ' επέκταση να πέφτεις στα πατώματα, για το ίδιο στιλ άντρα; Αφού ξέρεις τι θα συμβεί πριν συμβεί, γιατί παίζεις με τη φλόγα που λέει και το λαικό άσμα; Δοκίμασε να βγεις και με κάτι διαφορετικό. Μπορεί να ανακαλύψεις ένα νέο κόσμο πολλά υποσχόμενο και φυσικά να ενθουσιαστείς. Γενικά δίνε ευκαιρίες.

2. Βγαίνεις πάντα σαν μέλος γυναικείου συγκροτήματος: Δεν εννοούμε να βγαίνεις μόνη σου να κάθεσαι στο μπαρ και να λες ανέκδοτα, αλλά μιας και είσαι άνω των 18, δεν υπάρχει λόγος κάθε σου έξοδος να συνοδεύεται από άλλες 6+ φίλες σου. Δοκίμασε να βγεις καμιά φορά με ένα μόνο άτομο, άντε δύο. Είναι πολύ πιο εύκολο για έναν άντρα να πλησιάσει δύο κοπέλες που πίνουν ποτό παρά μία... ομάδα ποδοσφαίρου. Μη νομίζεις, οι άντρες γενικά είναι πιο ντροπαλοί από όσο πιστεύεις, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει το γεγονός ότι τόσες γυναίκες τον κοιτάζουν από πάνω μέχρι κάτω.

3. Αφήνεις τα πάντα στην τύχη: Mπορεί να πιστεύεις ότι αξίζεις να έχεις σχέση, και ότι είσαι τόσο τέλεια που κανονικά οι άντρες θα έπρεπε να σε θεωρούν κελεπούρι και να σε κυνηγούν! Αλλά μάλλον αυτό είναι και το μεγάλο σου λάθος. Κάθεσαι και περιμένεις ένα σημάδι από το σύμπαν που θα σου φέρει τον αγαπημένο σου ουρανοκατέβατο με κοστούμι και μία ανθοδέσμη στην αγκαλιά. Μπορεί εσύ να νιώθεις ότι η στιγμή που θα γνωρίσεις τον άντρα της ζωής σου έχει έρθει, αλλά αν δεν το κυνηγήσεις λιγάκι, δε νομίζουμε ότι θα συναντηθούν ποτέ οι δρόμοι σας. Ούτε καν τα βλέμματά σας.

4. Και κάτι μπερδεύεις με την ηλικία: Μπορεί να μην έχεις κλείσει καν τα 30, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιστεύεις ότι είσαι μικρό κοριτσάκι. Δεν εννοούμε ότι σε πήραν τα χρόνια και θα πρέπει να σου κάνουν προξενιό για να παντρευτείς, αλλά μη θεωρείς τη δεκαετία των 20, ως μία χαλαρή εποχή όπου μπορείς και πρέπει να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερο σεξ. Μπορείς! Και να κάνεις. Αλλά σε περίπτωση που προκύψει και κάτι πιο σοβαρό, δεν υπάρχει λόγος να το διώξεις μακριά.

5. Μην κολλάς: Βγήκες, πήγες δύο φορές για φαγητό, τέσσερις για ποτό και μία σινεμά και ένα ωραίο πρωί απλά εξαφανίστηκε. Τον πήρες ένα τηλέφωνο του έστειλες και μήνυμα αλλά τίποτα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, και ως ενήλικη που είσαι φυσικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθείς άλλο με το συγκεκριμένο. Διότι, αν κάθεσαι και κλαις κάθε άντρα με τον οποίο κάνεις απλά μία γνωριμία τουλάχιστον ένα 3μηνο, τότε θα πρέπει να σε δει κάποιος γιατρός. Επίσης, σταμάτα να κολλάς στο παρελθόν, κάτι το οποίο κάνουμε όλες φυσικά. Δεν είναι πιο ωραίο σε κάθε φάση της ζωής σου να ασχολείσαι και έναν διαφορετικό άντρα;

6. Και τι θέμα έχεις ακριβώς με την τελειότητα: Κοίταξε να δεις, από τη στιγμή που εσύ δεν είσαι τέλεια-και αυτή είναι η μαγεία αν μας ρωτάς-τότε γιατί επιδιώκεις κάτι που είναι εντελώς έξω από τα νερά σου; Δηλαδή, αν πηγαίνεις σε ένα μαγαζί για τον barman, ο οποίος είναι νέος, γυμνασμένος, ωραίος και δουλεύει από ΧΟΜΠΙ πόσες πιθανότητες έχεις να σε προσέξει από μόνος του, όταν εσύ απλά κάθεσαι στη γωνίτσα σου και τον κοιτάς; Και δεν λέμε ότι δεν αξίζεις, αλλά μερικές φορές οι στόχοι μας είναι κάπως... εξωπραγματικοί.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή την καρδιά σας, πρέπει να πάψετε να παραλείπετε το πρωινό γεύμα και να προγραμματίζετε προσεκτικά τι και πόσο συχνά θα τρώτε, αναφέρει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ).

Η AHAδημοσιεύει στην επιθεώρηση Circulation, επιστημονική δήλωση (scientific statement) για τον προγραμματισμό των γευμάτων και τις επιπτώσεις του στην καρδιαγγειακή υγεία, στην οποία αναφέρει πως το πότε και πόσο συχνά τρώμε επηρεάζει τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα, εγκεφαλικό και άλλα νοσήματα της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Στο άρθρο που υπογράφουν τα μέλη της Επιτροπής Παχυσαρκίας της ΑΗΑ, οι επιστήμονες εξηγούν ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση πρωινού και τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου.

Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε καθημερινά πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυξημένη χοληστερόλη και υπέρταση, ενώ αντιθέτως όσοι το παραλείπουν είναι πιθανότερο να πάσχουν από παχυσαρκία, να έχουν ανεπαρκή διατροφή και να αναπτύξουν διαταραγμένο μεταβολισμό της γλυκόζης (σακχάρου) ή διαβήτη, γράφουν.

«Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να επηρεάσει την υγεία εξαιτίας του αντίκτυπου που έχει στο βιολογικό ρολόι του οργανισμού», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής δρ Μαρί-Πιερ Σαίντ Όντζ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της πόλης της Νέας Υόρκης.

«Πειράματα σε ζώα έδειξαν πως όταν λαμβάνουμε τροφή σε ώρες που ο οργανισμός κανονικά θα έπρεπε να είναι αδρανής, όπως τη νύχτα, ξαναρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι με τρόπο που αλλάζει τον μεταβολισμό των τροφίμων, με συνέπεια μεγαλύτερη αύξηση του σωματικού βάρους, αντοχή στην ινσουλίνη και φλεγμονή».

Σύμφωνα με την δήλωση της ΑΗΑ, ο προγραμματισμός και η συχνότητα των γευμάτων σχετίζονται επίσης με την υπέρταση και με την αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα.

Η εταιρεία τονίζει ακόμα ότι παρότι έχει σημασία η ακολούθηση μιας υγιεινής διατροφής, με άφθονα φυτικής προελεύσεως και μη επεξεργασμένα τρόφιμα και λίγο κόκκινο κρέας, ζάχαρη και αλάτι, μόνο αυτή δεν αρκεί για την διαφύλαξη της υγείας.

«Ο προσεκτικός σχεδιασμός τόσο του τι θα φάμε όσο και πότε, μπορεί να καταπολεμήσει και την κατανάλωση φαγητού για συναισθηματικούς λόγους, η οποία ωθεί πολλούς ανθρώπους στην κατανάλωση πολλών θερμίδων από τρόφιμα με χαμηλή θρεπτική αξία», πρόσθεσε η δρ Σαιντ Όνζε.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Ένα ερευνητικό «ταξίδι» στη νοτιότερη ήπειρο σχεδιάζουν Βρετανοί επιστήμονες, με επικεφαλής ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με την ελπίδα να βρουν «χαμένους» μετεωρίτες και έτσι να ανακαλύψουν περισσότερο στοιχεία για τη δημιουργία έμβιων οργανισμών στον πλανήτη μας.

Γενικά, οι μετεωρίτες δίνουν στους επιστήμονες τη δυνατότητα να μελετήσουν πώς σχηματίσθηκε το ηλιακό μας σύστημα.

Οι μετεωρίτες σιδήρου, ειδικότερα, οι οποίοι έχουν σχηματισθεί στο εσωτερικό πλανητοειδών (μικρών πλανητών που στη συνέχεια καταστράφηκαν λόγω συγκρούσεων), είναι πιθανό να ανοίξουν ένα νέο «παράθυρο» για την εξήγηση της γέννησης των φυτών.

Μέχρι σήμερα, έχουν βρεθεί ελάχιστοι μετεωρίτες σιδήρου. Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα υποθέτει πως πολύ περισσότερα δείγματα αυτών των «εξωγήινων» βράχων βρίσκονται θαμμένοι σε μικρό βάθος μέσα στον πάγο.

Κι αυτό γιατί, λόγω της σύστασής τους, ο πάγος λιώνει πιο γρήγορα γύρω από τα πετρώματα που είναι πλούσια σε σίδηρο, με συνέπεια να τα καλύψει.

Η παραπάνω υπόθεση ήταν αρκετή ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση μίας αποστολής στην Ανταρκτική το 2020. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, θα κατασκευασθούν προηγμένοι ανιχνευτές μετάλλων.

«Η ήπειρος αυτή αποκαλύπτει συνεχώς μυστικά για τον πλανήτη μας, όπως την κλιματική μας ιστορίας, μέσω των πυρήνων πάγου.

Επομένως, είναι εξαιρετικό το ότι θα δουλέψουμε με ερευνητές από την Αγγλία, για να τους βοηθήσουμε να λύσουν έναν ακόμη γρίφο για τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα», σημειώνει ο καθηγητής Ντέιβιντ Βόγκαν, διευθυντής της Βρετανικής Ερευνητικής Ομάδας της Ανταρκτικής (British Antarctic Survey), ο οποίος θα συνεργασθεί με τους επιστήμονες της αποστολής.

Οι επιστήμονες θα εξερευνήσουν τρεις διαφορετικές περιοχές στην ήπειρο. Ένα εμπόδιο είναι η απόσταση των περιοχών αυτών από τους πλησιέστερους ερευνητικούς σταθμούς.

Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να εργασθούν σε ένα εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον, με απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες και σφοδρούς ανέμους.

Η ομάδα, ωστόσο, κάθε άλλο παρά πτοείται. Εξάλλου, η πρόταση για την εξερεύνηση των τριών αυτών περιοχών, στη βάση της συγκεκριμένης υπόθεσης, διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 2012.

«Πλέον θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε μία πραγματικά συναρπαστική επιστημονική περιπέτεια.

Αν πετύχουμε τον στόχο μας, θα έχουμε βοηθήσει τους επιστήμονες να “αποκρυπτογραφήσουν” την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος», λέει ο Δρ Τζέφρεϊ Ίβατ, ο οποίος είναι επικεφαλής του επιτελείου που θα αναλάβει την κατασκευή του εξοπλισμού.

Το 2019 θα πραγματοποιηθεί μία προκαταρκτική επίσκεψη στην Ανταρκτική. Με αυτήν, οι επιστήμονες θα αποκτήσουν εικόνα των περιοχών που θα εξερευνήσουν τον επόμενο χρόνο, στο πλαίσιο της κύριας αποστολής.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ο Αντώνης Αντωνίου σε συνέντευξή του στο ΜyΤv εξομολογήθηκε αν έχει κοινά με τον Μηνά που υποδύεται στην «Μουρμούρα».

Έχετε κοινά χαρακτηριστικά με τον ήρωα που υποδύεστε;

Ποτέ δεν μπορεί ένας ηθοποιός να πει ότι έχει κοινά στοιχεία με τον ήρωα, διότι ερμηνεύει τόσο πολλούς ρόλους στην καριέρα του, που θα έπρεπε να είναι χαμαιλέοντας! Ωστόσο, είναι ωραίος χαρακτήρας ο Μηνάς, και εγώ προσπαθώ να τον αποδώσω όσο πιο φυσικά μπορώ.

Θα μπορούσατε να συνυπάρξετε στην πραγματικότητα με μια γυναίκα με τον χαρακτήρα της τηλεοπτικής Βούλας;

Γιατί όχι; Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα και τις ιδιοτροπίες του.

Θεωρείτε ότι είναι η «μουρμούρα» είναι το «αλατοπίπερο» σε μια σχέση;

Οι άνθρωποι έχουν καλές, μέτριες και κακές στιγμές, δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη μια σχέση. Είναι κομμάτι της ζωής και η «μουρμούρα» και η δόση της ποικίλλει ανάλογα με τον χαρακτήρα του καθενός.

Στη ζωή σας για ποιους λόγους «μουρμουράτε»; Για τις δύσκολες στιγμές. Πώς τις αντιμετωπίζετε;

Με αισιοδοξία. Δεν μπορείς να επεμβαίνεις πολύ, εάν δεν έρχονται ευνοϊκά τα πράγματα. Η ομορφιά της ζωής είναι ότι δεν έχει κλισέ και στερεότυπα.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!