Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016




Η PJ Harvey, μία από τις πλέον αγαπημένες ροκ περσόνες για το ελληνικό κοινό, επιστρέφει στην Αθήνα, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στη χώρα μας, την Τρίτη 7 Ιουνίου στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο.

Η 46χρονη Αγγλίδα τραγουδίστρια, μουσικός και στιχουργός, θα εμφανιστεί στην πλατεία Νερού, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του Release Athens Festival. Πρόκειται για ένα νέο Φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία ουσιαστική νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα.




Headliner της τρίτης ημέρας του Φεστιβάλ θα είναι, λοιπόν, η μοναδική PJ Harvey. Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης ροκ σκηνής εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η οποία επιστρέφει με το 9ο άλμπουμ της καριέρας της, «The Hope Six Demolition Project», που θα κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινώντας παράλληλα μία μεγάλη περιοδεία που θα την φέρει και στη χώρα μας, με τη συνοδεία της πολυμελούς μπάντας της.




Η PJ Harvey πραγματοποίησε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταξίδι στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν και τη Washington. Τις εμπειρίες που αποκόμισε σε αυτό καταγράφει στο επερχόμενο άλμπουμ, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Somerset House του Λονδίνου, ενίοτε μπροστά σε κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ίδια με τη μπάντα και τους παραγωγούς της να δουλεύουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο στούντιο.




Η αναγνώριση που έχει γνωρίσει από κοινό και κριτικούς είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Άλλωστε, είναι η μοναδική που έχει κερδίσει δύο φορές το Mercury Prize, το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο δίσκο της Βρετανίας, για τα εκπληκτικά άλμπουμ «Stories From The City, Stories From The Sea» (2001) και «Let England Shake» (2011).

Σύντομα, θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα του Φεστιβάλ, της οποίας η προπώληση ξεκινάει στα 32 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους - και με την προσθήκη νέων ονομάτων στο line up - η τιμή θα αλλάξει.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και στο www.viva.gr

naftemporiki.gr

Οι Γάλλοι αποτελούν ένα έθνος γεμάτο foodies. Δείχνουν σεβασμό στο φαγητό και τα διάφορα γεύματα της ημέρας και ό,τι έχει να κάνει με τη γεύση αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους. Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που η γαλλική κουζίνα έχει αγαπηθεί, επηρεάσει και υιοθετηθεί παγκοσμίως, με γαλλικά εστιατόρια να θριαμβεύουν παντού, από τη μία άκρη του κόσμου ως την άλλη. Με αφορμή τα παραπάνω, ας δούμε μερικά facts που αφορούν το φαγητό και την κουζίνα της χώρας που «γέννησε» το μοσχάρι μπουργκινιόν, τα σαλιγκάρια και την κρεμμυδόσουπα.
1. Περίπου 500 εκατομμύρια σαλιγκάρια καταναλώνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα σαλιγκάρια ως έδεσμα εδώ.
2. Το κρασί θεωρείται ένα πολύ σημαντικό μέρος του γεύματος για τους Γάλλους, οι οποίοι είναι οι δεύτεροι σε κατανάλωση αλκοόλ κατά κεφαλή στο δυτικό κόσμο, μετά το Λουξεμβούργο. Πολλοί έφηβοι, μάλιστα, πίνουν νερωμένο κρασί στο σπίτι μαζί με τους γονείς τους στα οικογενειακά γεύματα. 3. Κάθε χρόνο ψήνονται και πωλούνται 10 δισεκατομμύρια μπαγκέτες στη Γαλλία και υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί που αφορούν την παραγωγή τους. Για να θεωρηθεί μπαγκέτα, πρέπει να περιέχει μόνο 3 συστατικά: αλεύρι, μαγιά και αλάτι και καθόλου συντηρητικά. Κάθε μπαγκέτα πρέπει να ζυγίζει ακριβώς 250 γραμμάρια.
4. Οι Γάλλοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 25 κιλά τυρί ανά άτομο, το χρόνο. Αυτό τους καθιστά τους μεγαλύτερους καταναλωτές τυριού στον κόσμο και προφανώς δεν αποτελεί έκπληξη το ότι παράγουν πάνω από 300 διαφορετικά είδη τυριού. Το τυρί σερβίρεται σαν πιάτο μόνο του, σαν μέρος ενός γεύματος με πολλά πιάτα, μετά το κυρίως και πριν το επιδόρπιο. 5. Μερικά τυριά που φτιάχνονται από κατσικίσιο γάλα καλύπτονται με στάχτη πριν αποθηκευτούν για παλαίωση, κάτι που βοηθάει στην απορρόφηση της υγρασίας και στη διατήρησή τους για μεγάλες περιόδους.
6. Στο Παρίσι, μόνο, υπάρχουν 5 χιλιάδες εστιατόρια. 7. Οι Γάλλοι τιμούν την ώρα του γεύματος τόσο, ώστε συχνά να κάνουν διάλειμμα για μεσημεριανό διάρκειας 2 ωρών! Εκτός μεγάλων πόλεων, μην εκπλαγείτε αν όλα τα μαγαζιά και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές από τα 12 έως τις 14.00.
8. Το γαλλικό φαγητό έχει μεγάλη ποικιλία και κάθε περιοχή της Γαλλίας έχει της δική της κουζίνα και στυλ, με βάση τη δική της παραγωγή και την εποχή. Η περιοχή των Άλπεων, για παράδειγμα, φημίζεται για τα πιάτα της με επίκεντρο το ζεστό τυρί, όπως το fondue και το raclette, ενώ η κουζίνα της Προβηγκίας χρησιμοποιεί πολύ ελαιόλαδο, φρέσκες ντομάτες και άγρια βότανα και της Νορμανδίας είναι πλούσια σε βούτυρο και φρέσκια κρέμα, με την ισορροπία των μήλων. 9. Παρ’ όλο που η γαλλική κουζίνα συνδέεται συχνά με πλούσια επιδόρπια, τα περισσότερα σπιτικά επιδόρπια περιλαμβάνουν μόνο φρούτα και γιαούρτι.
10. Η Γαλλία είναι ο δεύτερος εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος της Ευρώπης. 11. Στη Γαλλία συνηθίζεται να πίνουν τα ζεστά ροφήματά τους σε μπολ και να βουτούν ψωμί σε αυτά.
12. Το άλογο και ο λαγός είναι 2 είδη κρέατος που μπορεί να δείτε συχνά στο μενού ενός εστιατορίου της Γαλλίας.
13. Το goûter ή quatre-heure είναι ένα απογευματινό σνακ για παιδιά που αποτελείται από κρέπες, κρουασάν, μπριός, μπισκότα ή ζεστή σοκολάτα.
14. Η φράση Grand Cru προσδιορίζει το «καλύτερο». Στη Βουργουνδία αναφέρεται στους καλύτερους αμπελώνες, που έχουν συνήθως πολλούς ιδιοκτήτες. Στο Μπορντό η έννοιά του ποικίλει ανάλογα με τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αναφέρεται πάντα σε εκτάσεις με έναν ιδιοκτήτη. 15. Το Côte-Rôtie είναι ένα γαλλικό κρασί με εγγύηση προέλευσης και ποιότητας AOC (Appellation d'Origine Contrôlée), της βόρειας περιοχής Ροδανού στη Γαλλία. Η πρώτη καταγραφή οινοπαραγωγής στην περιοχή εντοπίζεται στον 2ο αιώνα π.Χ., όταν οι Ρωμαίοι εγκαταστάθηκαν σε περιοχές γύρω από τη Βιέννη.
Κάντε κλικ εδώ για να γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας κι εδώ για να μάθετε χρήσιμη ορολογία γαλλικής (κι όχι μόνο) κουζίνας.
clickatlife.gr

Στις αρχές του περασμένου Σεπτέμρβη, η Google ανακοίνωσε την δυνατότητα φωνητικής υποβολής κειμένου στην υπηρεσία Google Docs (και στα Ελληνικά) και σήμερα επεκτείνει τη λειτουργία προσφέροντας τη δυνατότητα πλήρους επεξεργασίας του κειμένου με νέες εντολές.

Στο εξής, οι χρήστες θα μπορούν να εκφωνούν “select all”, “bold”, “copy”, “next page”, “insert table” κ.ά. (δείτε εδώ πλήρη λίστα) για ολοκληρωμένη επεξεργασία χωρίς καν να χρειάζονται πληκτρολόγιο.

Δυστυχώς, όμως, οι νέες εντολές υποστηρίζονται μόνο στα Αγγλικά…

Σε περίπτωση που επεξεργάζεστε Αγγλικά κείμενα, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την εντολή από το Tools menu στο Google Docs.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!