Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, ο γαλλο-ελβετός Μπενουά Βιολιέ, ο οποίος... διηύθυνε στα 44 χρόνια του το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο της γαστρονομίας.

"Ο πλανήτης είναι ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Μπενουά Βιολιέ", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος σεφ Mαρκ Βερά.

Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε χθες το βράδυ στο σπίτι του το άψυχο σώμα του διακεκριμένου σεφ, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε.

"Από σεβασμό για την οικογένεια" οι αστυνομικές Αρχές διευκρίνισαν ότι δεν θα κάνουν κανένα άλλο σχόλιο για την υπόθεση.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στη "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best".

Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντέυξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διπλό μεταγραφικό χτύπημα στο φινάλε τις μεταγραφικής περιόδου πραγματοποίησε σήμερα ο Ηρακλής, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού Χόρχε Μοντέιρο και του ακραίου αμυντικού Βασίλη Καραγκούνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ηρακλής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Πορτογάλου ακραίου επιθετικού, JORGEFILIPEMONTEIRODOSSANTOSLOURENCO, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης, καθώς και του Έλληνα ακραίου αμυντικού, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, ο οποίος θα φοράει τα κυανόλευκα για τα επόμενα 2,5 χρόνια».

http://www.thestival.gr

Ο Λούμπος Μίχελ πήρε το... χρίσμα από τον Ιβάν Σαββίδη και αντικαθιστά τον Ιάκωβο Αγγελίδη στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Εκ των έσω καλύπτει ο Ιβάν Σαββίδης το κενό που άφησε στην προεδρία της ΠΑΕ ο παραιτηθείς Ιάκωβος Αγγελίδης.

Όπως αποφασίστηκε, ο Λούμπος Μίχελ αναλαμβάνει πρόεδρος στον Δικέφαλο του βορρά, με τον ιδιοκτήτη των Θεσσαλονικέων να αναβαθμίζει τον άλλοτε Σλοβάκο διεθνή.

Προ καιρού ο Μίχελ είχε μπει στο Δ.Σ της ΠΑΕ και από σήμερα «ισχυροποιείται» στον σύλλογο, καθώς πλέον θα έχει «ηγετικό» ρόλο στις όποιες αποφάσεις θα παίρνονται, δείγμα της εμπιστοσύνης που τρέφει προς το πρόσωπό του ο Σαββίδης.

http://www.seleo.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!