Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Άντρες και γυναίκες έχουν μια σχέση αγάπης και μίσους με τις τρίχες του σώματός τους.
Μάλιστα, πιστεύεται ότι ήδη από το 4000 π.Χ. οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν επικίνδυνες ουσίες, όπως αρσενικό και ασβέστη, για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εν τω μεταξύ, οι Αιγύπτιοι –που μάλλον δεν αρκούνταν σε μισές δουλειές- αφαιρούσαν όλες τις τρίχες του σώματός τους από την κορφή ως τα νύχια!
Εκτός από το ότι τους άρεσε η... λεία εμφάνιση, η πρακτική αυτή είχε μάλλον πιο… πρακτικούς σκοπούς. Η μη ύπαρξη τριχών αποθάρρυνε τη διάδοση ασθενειών και παρασίτων, όπως οι ψείρες και άλλα ανατριχιαστικά μικροσκοπικά έντομα.
Περί το 500 π.Χ. οι γυναίκες της αρχαίας Ρώμης είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν ελαφρόπετρες και μια πρωτόγονη μορφή ξυραφιού για την αφαίρεση τριχών.
Ας έρθουμε όμως στην πιο σύγχρονη εποχή…
Πότε ξεκίνησε η σύγχρονη εμμονή μας με τις «μεταξωτές» μασχάλες και τα λεία και αψεγάδιαστα πόδια;
Το Μάιο του 1915 το περιοδικό Harper’s Bazaar δημοσίευσε μια διαφήμιση, που έδειχνε ένα νεαρό μοντέλο που φορούσε ένα αμάνικο φόρεμα και είχε και τα δυο της χέρια πάνω από το κεφάλι της.
Μέχρι τότε, η μόδα –και οι κανόνες ευπρέπειας- πρόσταζαν οι γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους μέχρι τον καρπό και μέχρι τον αστράγαλο. Επομένως ένα φόρεμα που εξέθετε τα χέρια μέχρι τις μασχάλες ήταν κατά κάποιο τρόπο… επαναστατικό!
Ακολούθησαν πολλές στρατηγικές μάρκετινγκ για να προσελκύσουν τις γυναίκες στη «νέα μόδα» του ξυρίσματος.
Φυσικά, η «μανία» αυτή βρήκε το δρόμο της και στις μεσαίες και κατώτερες τάξεις, με πιο αργό ρυθμό μεν, αλλά καθώς τα αμάνικα φορέματα άρχισαν να γίνονται πιο δημοφιλή, το ίδιο συνέβη και με τη νέα μόδα της αφαίρεσης των τριχών.
Περνώντας στους άντρες…
Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Today I Found Out, ποιοι ήταν οι πρώτοι άντρες που ξύρισαν τα γένια τους.
Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η ιστορία αρχίζει κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής, όπου οι ζωγραφιές των σπηλαίων δείχνουν τον άνθρωπο του Νεάντερταλ να χρησιμοποιεί κοχύλια, ως τσιμπιδάκια για να αφαιρέσει ανεπιθύμητες τρίχες.
Οι λεπίδες από πυριτόλιθο -που πιστεύεται ότι ήταν τα πρώτα ξυραφάκια μιας χρήσεως καθώς η κοφτερή άκρη τους σύντομα χαλούσε- χρονολογούνται από το 30.000 π.Χ.
Υπάρχουν στοιχεία ακόμη που δείχνουν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ξύριζαν τα μούσια τους τόσο για θρησκευτικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους.
Η διαδικασία του ξυρίσματος ήταν πολύ σημαντική για τους αρχαίους Αιγυπτίους, καθώς η ύπαρξη τριχών αποτελούσε ένδειξη προσωπικής παραμέλησης.
Ο Μέγας Αλέξανδρος πιστεύεται ότι εισήγαγε την πρακτική του ξυρίσματος στην αρχαία Ελλάδα περί το 300 π.Χ., κι ακόμη κι αν ο ρόλος του ως προς αυτό έχει υπερεκτιμηθεί, σίγουρα βοήθησε πολύ στην εξάπλωση της.
Κάποιοι γλωσσολόγοι υποστηρίζουν, ότι η ετυμολογία της λέξης «βάρβαρος» (barbarian) προέρχεται από τη λέξη «barba» που σημαίνει γενειάδα. Επομένως, οι βάρβαροι ήταν όλοι όσοι ήταν… αξύριστοι.
Ό,τι και να ισχύει πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία του ανθρώπου με το ξύρισμα και την αφαίρεση τριχών μας πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο!

news.gr
Ένας 41 ετών άνδρας από την Γκάνα κατηγορείται ότι σκότωσε μία ηλικιωμένη γειτόνισσα για μόλις 30 λίρες, με τις οποίες αγόρασε έναν λαχνό λοταρίας! 
 
Ο Christian Darko μαχαίρωσε και στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα στο διαμέρισμά της στο Μίντλεσμπρο, μία μόλις ημέρα μετά τα 72α γενέθλιά της, ενώ μία ώρα αργότερα αγόρασε τσιγάρα και δοκίμασε την τύχη του, έχοντας προσπαθήσει πρώτα να καλύψει τα ίχνη του… Είχε εμμονή με τις λαχειοφόρες αγορές, όπως και «νοητική ανωμαλία».

Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι αυτή τη φορά θα κέρδιζε, εξασφαλίζοντας τα χρήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου τον περίμενε η γυναίκα και το παιδί του…

Η άτυχη γυναίκα, που ζούσε μόνη της, είχε προσφέρει ξανά βοήθεια στο δράστη, δίνοντάς του ζάχαρη, τσάι και χρήματα για να πληρώσει το ρεύμα.

http://www.newsbomb.gr

Ένα ωραίο άρωμα κάνει το πρόσωπο μιας γυναίκας να φαίνεται πιο ελκυστικό, αλλά όχι απαραίτητα και πιο νέο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι τα αρώματα δεν «τραβούν» μόνο σε επίπεδο όσφρησης, αλλά σε ένα βαθμό αλλάζουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται οπτικά μια γυναίκα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη νευροεπιστήμονα Τζανίνα Σόιμπερτ του Κέντρου Χημικών Αισθήσεων Μονέλ στη Φιλαδέλφεια και τον Ζαν-Μαρκ Ντεσιριέ της εταιρείας Unilever, πειραματίστηκαν με μια ομάδα 18 εθελοντών, οι οποίοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα και την ηλικία οκτώ γυναικείων προσώπων σε φωτογραφίες.
Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, οι ερευνητές απελευθέρωσαν σκοπίμως στο χώρο διάφορα αρώματα, από άκρως δυσάρεστα (π.χ. μυρωδιά ψαρίλας) έως πολύ ευχάριστα (μυρωδιά ροδέλαιου).
Το πείραμα έδειξε ότι όσο πιο ευχάριστη ήταν η διάχυτη μυρωδιά, τόσο πιο θετικά επηρεαζόταν η κρίση των εθελοντών, που έβαζαν υψηλότερη βαθμολογία στις φωτογραφίες των γυναικών.
«Η ομορφιά του αρώματος και η ομορφιά του προσώπου ενοποιούνται σε μια ενιαία συναισθηματική αξιολόγηση, κάτι που δείχνει πιθανώς μια κοινή περιοχή νευρωνικής επεξεργασίας στον εγκέφαλο», δήλωσε η Σόιμπερτ.
Από την άλλη, τα αρώματα είχαν μια διαφορετική επίδραση στην εκτίμηση της ηλικίας.
Τα ευχάριστα αρώματα επηρέαζαν τους εθελοντές να βλέπουν τα πιο ηλικιωμένα γυναικεία πρόσωπα στις φωτογραφίες ως μεγαλύτερα από την πραγματική ηλικία τους, ενώ τα νεανικά πρόσωπα ως ακόμη πιο νέα από ότι ήταν στην πραγματικότητα.
Αντίθετα, τα δυσάρεστα αρώματα «οδηγούσαν» τους εθελοντές να βλέπουν πιο όμοια σε ηλικία τα πιο γερασμένα και τα πιο νεανικά πρόσωπα στις φωτογραφίες.
Οι ερευνητές, σκοπεύουν να συνεχίσουν παρόμοια πειράματα με φωτογραφίες ανδρών για να δουν αν η επίδραση των αρωμάτων αφορά και την ελκυστικότητα των ανδρικών προσώπων.
Εδώ και πολλούς αιώνες, τα αρώματα χρησιμοποιούνται ιδίως από τις γυναίκες ως αναπόσπαστο στοιχείο της γοητείας τους και της βελτίωσης της εξωτερικής εμφάνισής τους.
Η νέα μελέτη δείχνει ότι, έστω και ενστικτωδώς, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο «σούπερ Μάριο» με δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» υποστήριξε ότι... οι Άγγλοι δεν αποτελούν πραγματικούς αντιπάλους για την ομάδα του και ότι οι παίκτες των «λιονταριών» δεν ξέρουν τι θα πει… προημιτελικά.

«Η Αγγλία μου δίνει την εντύπωση πως είναι μία ομάδα που δεν μπορεί να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουν αρκετούς καλούς παίκτες, αλλά δεν είναι πραγματικοί αντίπαλοι για την Ιταλία»

«Δεν υποστηρίζω ότι η Ιταλία είναι το φαβορί για να κατακτήσει το μουντιάλ αλλά έχουμε μενταλιτέ και έμπειρους παίκτες, που μπορούν να εκπλήξουν τον κόσμο, ενώ η Αγγλία όχι. Σε εμάς υπάρχουν παίκτες που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ δεν νομίζω ότι η Αγγλία έχει έστω έναν παίκτη που να ξέρει τι σημαίνει να περνάς στα προημιτελικά».

Βέβαια στη συνέχεια ο παρορμητικός Μπαλοτέλι, προσπάθησε να… μαζέψει λίγο τις δηλώσεις του για την προσεχή αντίπαλο της «σκουάντα ατζούρα» στην πρεμιέρα της Ιταλίας στη διοργάνωση:

«Πρέπει να σεβαστούμε την Αγγλία, επειδή είναι σημαντικό να κάνουμε καλό ξεκίνημα. Έχουν ίσως 2-3 παίκτες που μπορούν να μας προκαλέσουν προβλήματα, αλλά αισθανόμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να ξεκινήσουμε με νίκη».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Καθημερινά και με κάθε τρόπο οι Πνευμονολόγοι προειδοποιούμε για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το κάπνισμα και παρουσιάζουμε αδιαμφισβήτητα νούμερα και στατιστικές για τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο καπνιστής, να εμφανίσει αργά ή γρήγορα κάποια σοβαρή νόσο, που σχετίζεται άμεσα με το κάπνισμα. Τέτοιες παθήσεις είναι ο Καρκίνος του Πνεύμονα, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.), το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου και πολλές άλλες.
Επίσης, οι γιατροί επισημαίνουμε στους καπνιστές, ότι δεν είναι μόνο η πίσσα και η νικοτίνη που αναγράφουν τα πακέτα των τσιγάρων, αλλά και 4.000 περίπου διαφορετικές ουσίες που καθιστούν κάθε διαχωρισμό σε «ελαφριά» και «βαριά» τσιγάρα, πράγμα παραπλανητικό.
Μερικά από τα δηλητήρια που περιέχονται στον καπνό του τσιγάρου
Ακετόνη (Ξεβαφτικό νυχιών), Οξικό Οξύ ( Ξύδι), Αμμωνία (Υγρά καθαρισμού), Αρσενικό (Δηλητήριο, συστατικό ζιζανοκτόνων), Βενζόλιο (Ατμοί Πετρελαίου), Κάδμιο   (Μπαταρίες), Μονοξείδιο του άνθρακα (Εκπομπές καυσαερίων), Τετραχλωράνθρακας (Υγρό στεγνού καθαρισμού), D.D.T (Εντομοκτόνο), Υδροκυάνιο (Χρησιμοποιείται στο θάλαμο αερίων στις ΗΠΑ για εκτελέσεις), Μόλυβδος (Ατμοί πετρελαίου), Ισοκυανικό Μεθύλιο (Υπεύθυνο για την οικολογική καταστροφή στην πόλη Bhopal στην Ινδία), Νικοτίνη (Εντομοκτόνο), Πολώνιο – 210 (Ραδιενεργό κατάλοιπο), Πίσσα (Επίστρωση Επιφανειών δρόμου), Ραδόνιο (Ραδιενεργό αέριο), Τολουόλιο (Βιομηχανικός διαλύτης).
Μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος
Η διακοπή του καπνίσματος γίνεται με αγωγή φαρμακευτική και μη φαρμακευτική, οι οποίες μπορούν να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται αυξάνοντας έτσι τα συνολικά ποσοστά επιτυχούς διακοπής του καπνίσματος, αλλά και μη υποτροπής.
Η μη φαρμακευτική αγωγή περιλαμβάνει:
*     Τη συμβουλευτική παρακίνηση από τον ιατρό, ο οποίος δίνει τα σωστά μηνύματα στον καπνιστή όσο αφορά τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος
*     Την παροχή ενημερωτικού υλικού και τη συνέντευξη παροχής κινήτρων, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των κινήτρων του ατόμου, προκειμένου να υπερπηδήσει τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει στην προσπάθεια για διακοπή
*     Τη συμπεριφοριστική θεραπεία, όπου με τη βοήθεια γνωσιακών τεχνικών εξετάζονται διεξοδικά οι αντιλήψεις γύρω από το κάπνισμα και τη διακοπή του, με στόχο την τροποποίηση τους και την αντικατάστασή τους από ρεαλιστικές πεποιθήσεις
Φαρμακευτική αγωγή
·     Θεραπεία υποκατάστασης με νικοτίνη
Με αυτή τη μέθοδο με τα διάφορα υποκατάστατα νικοτίνης που διαθέτουμε προσπαθούμε να μειώσουμε την έντονη επιθυμία για τσιγάρο, τη ψυχολογική εξάρτηση του καπνίσματος,  καθώς και τα συμπτώματα στέρησης από την έλλειψη νικοτίνης. Οι ενδεδειγμένες μορφές θεραπείας υποκατάστασης είναι:
α. Τα αυτοκόλλητα νικοτίνης
β. Οι τσίχλες νικοτίνης
γ. Το ρινικό σπρέι νικοτίνης
δ. Η εισπνεόμενη μορφή νικοτίνης
ε. Οι παστίλιες νικοτίνης
στ. Η υπογλώσσια μορφή χορήγησης νικοτίνης
·     Βουπροπιόνη
·     Βαρενικλίνη
Τα δύο παραπάνω φάρμακα, δηλαδή η βουπροπιόνη και η  βαρενικλίνη αποτελούν αναγνωρισμένα, καλά μελετημένα και ασφαλή  φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία  μας βοηθούν σημαντικά στο  να αυξήσουμε τα συνολικά ποσοστά  επιτυχούς διακοπής του καπνίσματος.
Οι καπνιστές διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:
1. Οι καπνιστές που θέλουν  να κόψουν το κάπνισμα, αλλά  δεν αισθάνονται έτοιμοι για  να το κάνουν αμέσως:
Σε αυτή την περίπτωση ο εξειδικευμένος στη διακοπή του καπνίσματος πνευμονολόγος, ενημερώνει τον καπνιστή για τις σύγχρονες μεθόδους διακοπής και προσπαθεί να ανιχνεύσει τους λόγους για τους οποίους ο καπνιστής παρά την επιθυμία του να διακόψει το κάπνισμα, το αναβάλει.
Είναι σημαντικό σε αυτή την κατηγορία καπνιστών ο γιατρός να μεταδώσει τα σωστά μηνύματα προς τον καπνιστή όσο αναφορά τα οφέλη που θα έχει η διακοπή του καπνίσματος.
2. Στους καπνιστές που είναι  αποφασισμένοι να κόψουν το  κάπνισμα:
Σε αυτή την κατηγορία, η διαδικασία διακοπής χωρίζεται σε τρία στάδια
·     Στάδιο γνωριμίας, ενημέρωσης, δημιουργίας σχέσης εμπιστοσύνης με τον εξειδικευμένο πνευμονολόγο και επιλογή του τρόπου διακοπής.
·     Βασικό στάδιο διακοπής του καπνίσματος, που είναι και το πιο σημαντικό και διαρκεί δύο περίπου μήνες. Στο στάδιο αυτό συστήνεται και η φαρμακευτική αγωγή.
·     Στάδιο πρόληψης υποτροπής, όπου ο ασθενής που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να διακόψει το κάπνισμα μετά από δύο – τρεις μήνες σταματά και τα φάρμακα και εφόσον έχει διακόψει το κάπνισμα, προγραμματίζονται επισκέψεις περίπου ανά τρίμηνο που σκοπό έχουν την πρόληψη των υποτροπών.
Το εξειδικευμένο Πνευμονολογικό Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της επιλογής της κατάλληλης μεθόδου προς διακοπή του καπνίσματος.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή συνεργασία μεταξύ ιατρού και υποψήφιου προς διακοπή του καπνίσματος. Με τον τρόπο αυτό  αυξάνονται  αρκετά τα ποσοστά επιτυχίας και συμβάλλουμε στο κομμάτι της πρόληψης το οποίο περιλαμβάνει την εκπαίδευση των καπνιστών, την αναγνώριση, την αποφυγή ή την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου για υποτροπή.
Ο Μαρκ Τουέν είπε:
«Είναι εύκολο να κόψεις το κάπνισμα… Εγώ το έκοψα χιλιάδες φορές…»
Dr.Γεώργιος Ι. Τασόπουλος MD,PhD
Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος
www.pneumonologiko-iatreio.com
Ένα αεροπλάνο ταξιδεύει προς Μελβούρνη, όταν μια ξανθιά σηκώνεται από την οικονομική θέση και πηγαίνει στην πρώτη θέση.

Η αεροσυνοδός η οποία… παρακολουθούσε, πήγε κοντά της και της ζήτησε να δει το εισιτήριο της. Αφού το κοίταξε της εξήγησε ότι θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στην οικονομική θέση.

Η ξανθιά απάντησε «είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ».

Η αεροσυνοδός μπήκε τότε στο πιλοτήριο και εξήγησε στον πιλότο και στον συγκυβερνήτη τι συνέβει.

Ο συγκυβερνήτης βγήκε έξω και προσπάθησε να εξηγήσει στην ξανθιά ότι είχε πληρώσει για οικονομική θέση και δεν επιτρεπόταν η παραμονή της στην πρώτη θέση.
Η ξανθιά απάντησε «είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ».

Ο συγκυβερνήτης επιστρέφει απελπισμένος στο πιλοτήριο.

Ο πιλότος τον βλέπει και τον ρωτά «Είναι ξανθιά είπες; Κανένα πρόβλημα. Είμαι παντρεμένος με ξανθιά και μπορώ να μιλήσω την γλώσσα της»
Την πλησιάζει, της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και αμέσως η ξανθή σηκώνεται λέει στον πιλότο «Συγνώμη δεν το ήξερα.» και επιστρέφει πίσω στην οικονομική.

Οι άλλοι δύο έχουν μείνει να κοιτάζουν απορημένοι.
«Τι στο καλό της είπες;»

Ο πιλότος απάντησε:
«Της είπα ότι οι πρώτες θέσεις δεν πηγαίνουν Μελβούρνη!»
Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά και περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνήσιου, κάλιου, φώσφορου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι έρευνες που αποδεικνύουν πως η μπύρα κάνει καλό στην συνολική υγεία και προστατεύει από πολλές ασθένειες, ενώ παρακάτω ακολουθούν 10 λόγοι που το επιβεβαιώνουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ξεχνάτε πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας, η οποία είναι αυτή που προτείνουμε, περιλαμβάνει ένα κουτάκι τη μέρα για τις γυναίκες και δυο κουτάκια για τους άντρες.
1. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος
Η μπύρα ρίχνει τα ποσοστά ρίσκου εμφάνισης εμφράγματος κατά 20-40%, ενώ έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δείχνει πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει και τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα και ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Οι μικρές ποσότητες μπύρας σε συχνή βάση αυξάνουν, δε, τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα. Η μπύρα περιέχει ακόμα πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.
2. Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς Φινλανδική έρευνα συσχέτισε τη μέτρια κατανάλωση μπύρας με τη μείωση, κατά 40%, των πιθανοτήτων εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
Επιπλέον, οι διουρητικές ιδιότητες της μπύρας, αποτρέπουν το φαινόμενο της αφυδάτωσης, που είναι ένας από τους κύριους λόγους εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Τέλος, συστατικά του λυκίσκου επιβραδύνουν την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευσή του στους νεφρούς και τη συνεπαγόμενη ανάπτυξη πέτρας.
3. Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου
Η μπύρα μειώνει το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία της μνήμης κατά 23%. Μειώνεται ακόμα η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer ή κάποιου είδους άνοιας, καθώς η μπύρα ενεργοποιεί την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων.  Η μπύρα, τέλος, θέτει σε επαγρύπνηση τον εγκέφαλο, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της συγκέντρωσης, της μνήμης και της συλλογιστικής ικανότητας.
4. Προφυλάσσει από το εγκεφαλικό Σύμφωνα με αμερικάνικες έρευνες, όσοι καταναλώνουν μπύρα, ρίχνουν κατά το εντυπωσιακό 50% τις πιθανότητές τους να πάθουν στο μέλλον εγκεφαλικό. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard, μέτριες ποσότητες μπύρας καθημερινά εμποδίζουν στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα που με τη σειρά τους μπλοκάρον τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο.
5. Δυναμώνει τα κόκκαλα
Η μπύρα περιέχει μεγάλες ποσότητες πυρίτιου, το οποίο συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών, καθώς ενισχύει την πυκνότητα των οστών και τη σκελετική δύναμη. Προσέχετε όμως, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της μπύρας  στη σκελετική υγεία αφορούν μονάχα στη μέτρια κατανάλωσή της. Αυξημένες ποσότητες μπύρας έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
6. Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη
Η μέτρια κατανάλωση της μπύρας περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικού μπλοκάρει χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη στους άντρες. Τα ίδια οφέλη έχει και στις γυναίκες, όσον αφορά στον καρκίνο του στήθους.
7. Μείωνει το ρίσκο του διαβήτη Το αλκοόλ που περιέχεται στη μπύρα, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, δρώντας έτσι σαν ασπίδα ενάντια στην εμφάνιση διαβήτη. Έρευνα του 2011, του Πανεπιστημίου του Harvard, μελέτησε τις αντιδράσεις στον οργανισμό 38.000 ανδρών μέσης ηλικίας και όσοι από αυτούς έπιναν 1-2 ποτήρια μπύρα την ημέρα, έριξαν τις πιθανότητες διαβήτη τύπου 2 κατά 25%.
Η μπύρα, ακόμα, περιέχει φυτικές ίνες, που είναι σημαντικό κομμάτι μια υγιούς διατροφής όσων πάσχουν από διαβήτη, ενώ θα πρέπει να έχετε στο νου σας να επιλέγετε ετικέτες με χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων.
8. Απομακρύνει το ενδεχόμενο του Alzheimer
Όπως αναφέρουμε και άνωθεν, η μπύρα ρίχνει κατά 23% τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποιο νοητικό πρόβλημα όσο μεγαλώνετε. Αυτό το σημαντικό όφελος της μπύρας οφείλεται στο πυρίτιο που περιέχει η μπύρα, το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο από τις επιβλαβείς δράσεις του αργίλιου, οι μεγάλες ποσότητες του οποίου στο σώμα, είναι μια πιθανή αιτία πίσω από τη νόσο του Alzheimer.
9. Ενυδατώνει το δέρμα Η μπύρα ενυδατώνει εσωτερικά το δέρμα και για του λόγου το αληθές, έαν πιείτε μπύρα μετά από άσκηση, θα πετύχετε καλύτερη ενυδάτωση από το αν πίνατε νερό. Αυτό ουσιαστικά οφείλεται στο ανθρακικό της μπύρας που βοηθάει στην ικανοποίηση της δίψας καλύτερα. Οι ιστορικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν μπάνιο σε μπύρα για την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση του δέρματός τους. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του δέρματος.
10. Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και μαγιά κάνει την μπύρα μια από τις καλύτερες θεραπείες της πιτυρίδας. Πλύντε τα μαλλιά σας με ένα μπουκάλι μπύρας δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα θα απαλαγγείτε από τις ενοχλητικές νιφάδες. Η μπύρα ακόμα θα κάνει τα μαλλιά σας περισσότερο μαλακά και λαμπερά.
Βεβαιωθείτε, όμως, ότι ξεπλένετε πολύ καλά το κεφάλι σας μετά τη μπύρα, αλλιώς διαφορετικά η μυρωδιά της μπύρας θα μείνει μαζί σας λίγο παραπάνω…
clickatlife.gr
O Βέρνερ φον Μπράουν, ο σχεδιαστής των αμερικανικών πυραύλων, δήλωσε:
«Στο Φεγγάρι, υπάρχουν δυνάμεις που είναι πολύ πιο ισχυρές από ό, τι μπορούμε να φανταστούμε.Δεν έχω το δικαίωμα να μιλήσω για λεπτομέρειες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει ένα μυστικό βιβλίο το οποίο δινεται σε κάθε νέο προεδρο της Αμερικής.
Ερωτηθείς σχετικά με αυτό το βιβλίο τι περιεχει από τον περίφημο ραδιοτηλεοπτικό δημοσιογραφο Michael Smerkonish, ο προεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Ομπαμα απηντησε .
«Θα ήθελα να πω ό, τι είναι γραμμένο εκεί, αλλά μετά θα έπρεπε να σε σκοτώσω» -.Αυτο βέβαια ελεχθη ως αστειο. Ήταν αστείο όμως ή ήταν προειδοποίηση; Ξέρω μια θεωρία όπως την γράφουν οι Ρώσοι αλλά εγώ προτιμώ να μην την πω

http://peiraxtiri.gr
Ετσι και αλλιώς η μόδα τους έχει περάσει, καθώς οι περισσότεροι λάτρεις του σινεμά έχουν τη δυνατότητα να δουν ταινίες on-line. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι που πρέπει τα dvd που έχουμε όλοι στα σπίτια μας να καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές ο κόσμος μας θα ήταν πιο πράσινος αν εγκαταλείπαμε οριστικά τα DVD για χάρη της ψυχαγωγίας online.
Να σημειωθεί ότι το 2011, οι κάτοικοι των ΗΠΑ παρακολούθησαν 20,4 δισεκατομμύρια ώρες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών είτε online είτε σε DVD.
Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας ήταν περίπου 19,5 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών που αντιστοιχούν στην παραγωγή των DVD, τη διανομή τους σε καταστήματα και τις διαδρομές που έκαναν οι καταναλωτές για να τα αγοράσουν ή να τα νοικιάσουν.
Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι η πλήρης κατάργηση των DVD και η στροφή των καταναλωτών αποκλειστικά στο online video θα περιόριζε τις εκπομπές αυτές κάτω από το μισό, στους 8,6 εκατομμύρια τόνους.
Η παρακολούθηση μιας ώρας βίντεο στο Διαδίκτυο υπολογίζεται ότι εκπέμπει μόλις 400 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που αντιστοιχεί κυρίως στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τους διαδικτυακούς διακομιστές και τα δίκτυα.
Το όφελος από την κατάργηση του DVD στις ΗΠΑ, επισημαίνουν οι ερευνητές, θα ισοδυναμούσε με διακοπή ηλεκτροδότησης 200.000 νοικοκυριών.
iefimerida.gr
Το περιοδικό “Empire” έβαλε τη σφραγίδα του κάτω από τη λίστα με τις 10 μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών, μετά από...
σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ φίλων του κινηματογράφου.

Στην κορυφή της λίστας λοιπόν βρίσκεται η ταινία-γέφυρα της πρώτης και καλύτερης τριλογίας του “Πολέμου των Άστρων”, “Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται”, που δρομολόγησε τα περισσότετα από τα γεγονότα που ακολούθησαν στο saga του “Star Wars”, και εξήγησε πολλά από όσα είχαν προηγηθεί, με μεγαλύτερη την αποκάλυψη ότι ο Luke Skywalker ήταν γιος του Darth Vader, δηλαδή του Anakin Skywalker.

Στη δεκάδα, και μάλιστα στην 6η θέση, υπάρχει και η πρώτη ταινία της πρώτης τριλογίας του “Πολέμου των Άστρων”, με τον τίτλο “Μια Νέα Ελπίδα”.

Αναλυτικά η 10αδα με τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό “Empire”:

1. “Star Wars: The Empire Strikes Back”

2. “The Godfather”

3. “The Dark Knight”

4. “The Shawshank Redemption”

5. “Pulp Fiction”

6. “Star Wars: A New Hope”

7. “The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring”

8. “Jaws”

9. “Raiders Of The Lost Ark”

10. “Inception”.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μετριότατο θέαμα στη Λισαβόνα με την Ελλάδα να παίρνει θετικό αποτέλεσμα (0-0) και τον Σάντος, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο δεύτερο μέρος. Σαφώς και υπάρχουν σημεία που χρίζουν βελτίωσης.

Υπάρχουν 15 μέρες ακόμα για να μπορέσει η Εθνική να παρουσιαστεί όπως θέλει ο Σάντος στο Μουντιάλ. Πάντως, ο Πορτογάλος πήρε αποτέλεσμα απέναντι στους συμπατριώτες του κρατώντας ζωντανή την παράδοση που θέλει τη γαλανόλευκη να μη χάνει απέναντι στους Ίβηρες (0-0). Μάλιστα παρά τις πολλές φάσεις που δεχθήκε στο πρώτο μέρος, αμύνθηκε σωστά (Μόρας, Καρνέζης οι καλύτεροι), ενώ προς το τέλος του ματς θα μπορούσε να είχε σκοράρει με τη φάση του Φετφατζίδη.
Η Εθνική περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα. Από την αρχή ματς χαμηλού ρυθμού, ωστόσο η Πορτογαλία βρήκε τον τρόπο να φτιάξει φάσεις κυρίως από την άσχημες αντιδράσεις-τοποθετήσεις των Ελλήνων παικτών στα στημένα. Η κεφαλιά του Έντερ μόλις στο 2ο λεπτό βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρνέζη. Ακολούθησαν η κεφαλιά του Μπρούνο Άλβες (6') και η προβολή του Ρικάρντο Κόστα (7') με τον Καρνέζη να επεμβαίνει καθοριστικά και στις δύο περιπτώσεις. Η Εθνική ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει, η κυκλοφορία της δεν ήταν καλη, το ματς γενικότερα σεν προσφερέταν για κάποια συγκίνηση, ενώ η υπεροχή των Πορτογάλων ήταν άκαρπη. Η διάταξη μας ήταν 4-3-3. Το πρώτο σουτ (και τελευταίο για το πρώτο ημίχρονο) το έκανε η Εθνική στο 36' με τον Τοροσίδη να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ μέχριεκείνη τη στιγμή είχε δεχθεί 7 τελικές. Στο 40' ο Παπασταθόπουλος καρδιοχτύπησε τον πάγκο, αλλά μάλλον η είσοδος του Μόρα στη θέση του έγινε για προληπτικούς λόγους.
Από έξι αλλαγές είχαν συμφωνήσει οι δύο ομάδες και τις εκμεταλλεύτηκαν για να δοκιμάσουν πράγματα στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος του Φετφατζίδη άλλαξε αρκετά την επιθετική εικόνα της Εθνικής προς το τέλος του ματς. Οι Πορτογάλοι συνέχιζαν να πιέζουν χωρίς ωστόσο οι φάσεις που δημιουργούσαν να είναι τόσο επικίνδνες όσο στο πρώτο μέρος. Σταθερός ο ΚΑρνέζης σε όλο το ματς που δικαιωματικά παίρνει τον άτυπο τίτλο του πιο καλού παίκτη της Εθνικής το δυνατό τεστ. Από κοντά και ο Μόρας (40' Παπασταθόπουλος) ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στον ανασταλτικό κομμάτι. Κι εφ'όσον η Εθνική χρησιμοποιώντας το όπλο της (λέγε με άμυνα) ξεμύτισε προς το τέλος του ματς. Ο Μπέτο έδιωξε με υπερένταση μπροστά από τον Γκέκα την επικίνδυνη σέντρα του Καραγκούνη, ενώ ο Φετφατζίδης στο 84' είχε την καλύτερη φάση. Μετά από ωραίο σόλο σούταρε στη γωνιά του Μπέτο φάση που καθάρισε δύσκολα ο Πορτογάλος τερματοφύλακας.
Εντάξει, το ματς δεν προσφέρεται για σουπερ ανάλυση. Γωνρίζαμε από νωρίς τα τρωτά σημεία της Εθνικής. Σαφώς και δεν είναι η πιο παραγωγική ομάδα του κόσμου, σαφώς και δεν ταξιδεύει στη Βραζιλία για να βγάλει 15 φάσεις σε κάθε ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε κατά πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ παρά τις πολλές αλλαγές κατάφερε να κρατήσει την συνοχή της και να βελτιώσει λίγο την κυκλοφορία, απειλώντας μάλιστα προς το τέλος τους Πορτογάλους. Ο Σάντος γνωρίζει καλύτερα πώς να βελτιώσει την κυκλοφορία που ήταν και το πιο χτυπητό μείον της Εθνικής ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν εύλογο οι διεθνείς να προσέξουν τα πόδια τους και να αποφύγουν να καταναλώσουν όλες τους τις δυνάμεις... Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να αγωνιστείς σε Μουντιάλ.
Συνψίζοντας, όπως δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό (με Κριστιάνο και Πέπε στο πάγκο) έτσι δεν πρέπει να φέρνουμε την καταστροφή για μία μέτρια εμφάνιση...
Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Εντουάρντο (46’ Μπέτο), Κόστα, Άλβες, Περέιρα, Νάνι, Βελόσο, Αλμέιδα, Γουίλιαμ (89' Μπέτο), Πόστιγκα (46’ Αλμέιδα), Βαρέλα (70’ Βιεϊρίνια), Έντερ (65’ Αμορίμ)
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς (71’ Βύντρα), Παπασταθόπουλος (40’ Μόρας), Χολέμπας, Τζιόλης (46’ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (63’ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (63’ Γκέκας)
pamesports.gr
Περισσότερους από 3.600 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων γυναικών και παιδιών, διέσωσαν την Παρασκευή και το Σάββατο από τα νερά της Μεσογείου σκάφη του ιταλικού Ναυτικού και του Λιμενικού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι 3.612 μετανάστες εντοπίστηκαν σε 11 πλοία και πλοιάρια, και μεταφέρθηκαν σε λιμάνια της Σικελίας και στο νησί της Λαμπεντούζα, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Λιμενικού.

Η πλειοψηφία των διασωθέντων προέρχονται από το Συρία και χώρες της Βορείου Αφρικής.

Τουλάχιστον 43.000 μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ιταλία μέσω της Μεσογείου κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, που ισούται με το σύνολο των μεταναστών που εντοπίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013, σύμφωνα με το ιταλικό Λιμενικό.

http://www.thestival.gr
Σε λίγο καιρό θα είναι η εποχή τους και υπάρχει ένας καλός λόγος να τα βάλουμε στο πιάτο μας: προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή μας, δηλαδή το τμήμα του ματιού που περιέχει τους φωτοϋποδοχείς (κύτταρα που αντιδρούν στο φως).

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της αμερικανικής «Ένωσης για την Έρευνα σχετικά με την Όραση και την Οφθαλμολογία» στη Φλόριντα, η τακτική κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών μας, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από πιθανές αλλοιώσεις.

Συγκεκριμένα, μια διατροφή που περιλαμβάνει σταφύλια φαίνεται να δρα προστατευτικά στη δομή και λειτουργία του αμφιβληστροειδούς.

Τη μελέτη πραγματοποίησε ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο «Bascom Palmer Eye» του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, η οποία εξέτασε το κατά πόσο μια διατροφή εμπλουτισμένη με σταφύλια, θα μπορούσε να προστατεύσει τους φωτοϋποδοχείς πειραματόζωων από την εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα ποντίκια, που ακολούθησαν την παραπάνω δίαιτα (αντιστοιχούσε σε 3 μερίδες σταφυλιών την ημέρα για τον άνθρωπο), η λειτουργία του αμφιβληστροειδούς ήταν σημαντικά πιο προστατευμένη και ο αμφιβληστροειδής ήταν παχύτερος.

Επίσης, περαιτέρω ανάλυση αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη διατροφή οδήγησε και σε χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονωδών πρωτεϊνών και υψηλότερα προστατευτικών πρωτεϊνών στους αμφιβληστροειδείς χιτώνες των ματιών.

ΠΗΓΗ: vita.gr
Αν αναρωτιέστε που είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα εντυπωσιακά κτήρια στον κόσμο, η απάντηση είναι στην Κίνα. Τα τελευταία χρόνια που η χώρα αυτή εξελίσσεται σε παγκόσμια υπερδύναμη, αυξάνεται και ο αριθμός των κατασκευών που σε εκπλήσσουν με την ιδιαιτερότητά τους.
Ένα από αυτά και το 27ώροφο Sheraton Huzhou Hot Spring Resort κοντά στη Shanghai με το σχήμα πέταλου ή… donat! Το ξενοδοχείο με τα 321 δωμάτια, ανάμεσα στα οποία 44 είναι σουίτες και 39 βίλες, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους έχουν την οικονομική άνεση να το επισκεφτούν.
Είναι χτισμένο στις όχθες της λίμνης Taihu στην πόλη Huzhou, η οποία εξαιτίας του ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Τροπικό του Καρκίνου, διαθέτει υποτροπικό υγρό κλίμα και μέση θερμοκρασία 12,2- 16,1 βαθμούς Κελσίου.
Το Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, σχεδιασμένο από τον Κινέζο αρχιτέκτονα Ma Yanson, μοιάζει να επιπλέει στα νερά της λίμνης, ενώ οι δύο πλευρές του «συναντώνται» σε δύο υπόγεια επίπεδα. Με τρία εστιατόρια τοπικής αλλά και διεθνής κουζίνας,  δύο lounge και αίθουσες για συνεδριάσεις, έχει κερδίσει εύκολα τις καρδιές των τουριστών.
Το spa του ξενοδοχείου διαθέτει ατμόλουτρο, σάουνα και φυσικά πισίνες υδροθεραπείας, ενώ το γυμναστήριο είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα όργανα, υπάρχουν αερόβια προγράμματα και θεραπείες μασάζ. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ιδιωτικό μπαλκόνι, γραφείο με εργονομική καρέκλα, σύνδεση στο διαδίκτυο, τηλεόραση LCD και τα μπάνια στις σουίτες είναι από μάρμαρο.
Τα ζευγάρια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους εκεί, έχουν στην διάθεσή τους ένα νησί 1600 τετραγωνικών μέτρων και έναν συντονιστή γάμου ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ομαλή εξέλιξη της κάθε εκδήλωσης.
echoes.gr

Τα ομηρικά έπη γνωρίζουν μεγάλη απήχηση σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ωστόσο ειδικά στις ΗΠΑ, με τους λάτρεις της κλασικής παιδείας να οργανώνουν μαραθώνιους 15ωρης ανάγνωσης τους.
Φοιτητές, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και απλοί άνθρωποι έρχονται στο Πανεπιστήμιο του Τέξας για να διαβάσουν και να ακούσουν αποσπάσματα από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, με τη δεύτερη να βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις.
Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Εθνος, οι μαραθώνιοι ανάγνωσης των έργων του Ομήρου, γνωστοί και ως «Homerathons» ξεπερνούν σε διάρκεια τις 15 ώρες ενώ η διοργάνωση προωθείται με μπλουζάκια και αφίσες.
Μάλιστα οι Ομηρικοί μαραθώνιοι συχνά παίρνουν τη μορφή αναπαράστασης με τους παρευρισκόμενους να φορούν δάφνινα στεφάνια, χλαμύδες και περικεφαλαίες και να συνοδεύουν την αφήγηση με μουσική.
Οπως αναφέρει ο Τσαρλς Τσέισον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τεξας, το Πανεπιστήμιο έχει μία μεγάλη συλλογή από περικεφαλαίες, σπαθιά και ρούχα που παραπέμπουν στην αρχαιότητα και ο κόσμος τα φοράει κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου. Οσο για τη μουσική, τις περισσότερες φορές είναι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί που δεν έχουν καμία σχέση με με τη μουσική της Αρχαίας Ελλάδας.
Δέκα τυχερές επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα της επιχείρησής τους μέσα από την υπηρεσία του ΟΤΕ «H επιχείρησή σου.gr», θα προβληθούν δωρεάν σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο ΟΤΕ συνεχίζοντας να στηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει τη δυνατότητα τηλεοπτικής προβολής μέσα από το πρόγραμμα «Η διαφήμισή σας, διαφήμισή μας». Οι τυχερές επιχειρήσεις θα αναδειχθούν μέσα από πέντε διαδοχικές εβδομαδιαίες κληρώσεις και αξιολόγηση από ειδική επιτροπή του ΟΤΕ, και θα κερδίσουν δωρεάν διαφημιστική προβολή σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Όσοι είναι ήδη συνδρομητές της υπηρεσίας «Η επιχείρησή σου.gr» μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014, μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Η διαφήμισή σας, διαφήμισή μας» στο www.yourbusiness.gr, και να δηλώσουν συμμετοχή για τη δωρεάν τηλεοπτική προβολή. Όσοι δεν είναι ακόμη συνδρομητές, μπορούν να δημιουργήσουν την ιστοσελίδα της επιχείρησής τους και στη συνέχεια να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την ίδια προθεσμία.

Η υπηρεσία «H επιχείρησή σου.gr», αποτελεί μια συνολική εύκολη και οικονομική λύση για την παρουσία των επιχειρήσεων στο Ιnternet που περιλαμβάνει τη δημιουργία ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά και εργαλεία προώθησης για κάθε επιχείρηση.

Ο ΟΤΕ συνεχίζει να ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα δίνοντας στους νέους επιχειρηματίες τη δυνατότητα δωρεάν προβολής.

http://www.fpress.gr
Εχετε ξεχάσει το πορτοφόλι στο σπίτι σας και θέλετε να κάνετε κάποια ψώνια; Δεν πειράζει. Το μόνο που χρειάζεται για τις συναλλαγές σας είναι πλέον η παλάμη σας.

Στη Σουηδία, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο μία νέα μέθοδος πληρωμών, η οποία δοκιμάζεται σε 15 καταστήματα στο Λουντ.

Στο πείραμα συμμετέχουν 1.600 εθελοντές, οι οποίοι αγοράζουν προϊόντα με την παλάμη τους σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Πως γίνεται αυτό; Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, που είναι αναπτυγμένη από ερευνητές του πανεπιστημίου της πόλης, ταυτοποιείται το μοναδικό σχήμα που δημιουργούν οι φλέβες κάθε εθελοντή.

Για τις συναλλαγές, ο χρήστης τοποθετεί το χέρι του πάνω από το ειδικό τερματικό στο κατάστημα, για να αναγνωρισθεί η ταυτότητά του. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πληκτρολογήσει το PIN, ώστε να επικυρώσει την πληρωμή.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία φέρει το όνομα Quixter, η οποία υποστηρίζουν πως υπόσχεται ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του τίποτε άλλο πέρα από το… χέρι του για τις καθημερινές του πληρωμές.

Μάλιστα, το ίδιο απλή και γρήγορη είναι και η εγγραφή στην υπηρεσία, κατά την οποία ο εθελοντής ουσιαστικά καταχωρίζει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ψηφιακό αντίγραφο του σχήματος που δημιουργούν οι φλέβες στην παλάμη του.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτό ήρθαν και τα κουνούπια!

Δείτε πώς θα προστατευθείτε από τα τσιμπήματα και με φυσικό τρόπο, χωρίς να καταφύγετε σε λύσεις αμφιβόλου αποτελέσματος που κοστίζουν.

Βάλτε στο μπαλκόνι ή τον κήπο τα κατάλληλα φυτά!

Δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο, δυόσμος, λεμονόχορτο, ευκάλυπτος, λεβάντα, σκόρδο, γεράνι, μελισσόχορτο, κρεμμύδια, θυμάρι, καλέντουλα και καλαμίνθη, θα δημιουργήσουν μία προστατευτική περίμετρο που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά.

Αν δεν έχετε χώρο για φυτά, τα αιθέρια έλαια θα κάνουν την ίδια δουλειά! Επίσης μπορείτε να κάψετε οποιαδήποτε από τα παραπάνω αποξηραμένα βότανα.

Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια
Διαλύστε αιθέρια έλαια από τα παραπάνω φυτά σε νερό ή νερό και οινόπνευμα και ψεκάστε τους τοίχους και τα φυτά εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού κάθε 15-20 μέρες.

Αυξήστε την πρόσληψη σε βιταμίνη Β1
Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης Β1 έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τα κουνούπια από το να σας τσιμπήσουν.

Αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε κάλιο
Έχει αποδειχθεί πως το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο (μπανάνες) έλκει τα κουνούπια.

Αποφεύγετε τα σκούρα ρούχα
Σύμφωνα με έρευνα τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα, άρα καλό θα είναι να προτιμάτε τις ανοιχτές αποχρώσεις.

Αξιοποιείστε τις μυρωδιές που απωθούν τα κουνούπια
Ξίδι και σκόρδο είναι πρώτα στη λίστα!

Φτιάξτε το προσωπικό σας αντικουνουπικό
Προσθέστε 7-10 σταγόνες αιθέρια έλαια σε 2 κουταλιές της σούπας από φυτικό έλαιο και αναμείξτε τα. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά ισχυρά και θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζονται σε ένα μικρό σημείο του σώματος, για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Προστατέψτε καρπούς και αστραγάλους
Πρόκειται για αγαπημένα σημεία των κουνουπιών. Φρέσκος δυόσμος, βασιλικός, μελισσόχορτο ή λίγες σταγόνες από το προσωπικό σας αντικουνουπικό σε αυτά τα σημεία θα αποτρέπει την «επιδρομή».

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!