Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020


Νέο ισχυρό κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν και μεγάλο μέρος της Αττικής, έρχεται από το βράδυ της Κυριακής.
Σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές με μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Το κρύο ωστόσο θα παραμείνει τσουχτερό σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές με μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Το κρύο ωστόσο θα παραμείνει τσουχτερό σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αντιδρώντας στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι δήλωσε σήμερα ότι κάθε σχέδιο που αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτύχει.
«Ο πιο οικονομικός και ασφαλής δρόμος για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο και η διανομή τους στις καταναλωτικές αγορές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, είναι η Τουρκία», υπογράμμισε ο Ακσόι στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!