Σάββατο 8 Αυγούστου 2015


Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970, η NASA πραγματοποίησε τις αποστολές Απόλλων προς τη Σελήνη. Σ’ αυτές τις ιστορικές αποστολές περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης 12 αστροναύτες. Ή μήπως ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο φεγγάρι;
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι οι αστροναύτες πήγαν και περπάτησαν στη Σελήνη, αλλά συνωμοσιολόγοι επιμένουν ακόμη ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ και ότι επρόκειτο για μια καλοστημένη απάτη της NASA.
Ας δούμε την επιστημονική απομυθοποίηση αυτών των επιχειρημάτων…
1. Η σημαία που κυματίζει

Συνωμοσιολόγοι: Η αμερικανική σημαία φαίνεται να κυματίζει ενώ στη σελήνη δεν υπάρχει αέρας
Επιστήμη: Αν παρατηρήσετε καλά τη σημαία θα δείτε ότι το πανί της είναι περασμένο στον κατακόρυφο ιστό αλλά και σε μια οριζόντια άκαμπτη ράβδο. Αυτό έγινε ακριβώς για να μην κρεμάσει η σημαία προς τα κάτω. Ο κυματισμός που έχει η σημαία δημιουργήθηκε προφανώς από τους αστροναύτες όταν την έστηναν.
2. Η θανατηφόρα ακτινοβολία

Συνωμοσιολόγοι: Οι αστροναύτες έπρεπε να είχαν πεθάνει από την ακτινοβολία περνώντας μέσα από την ζώνη Van Allen
Επιστήμη: Οι ζώνες Van Allen δημιουργούνται από το μαγνητικό πεδίο της Γης και προστατεύουν τον πλανήτη από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία παγιδεύοντάς την. Όμως ακόμη κι αν το διαστημόπλοιο παρέμενε μέσα στις ζώνες αυτές για πολλές ώρες ή μέρες η ακτινοβόληση των αστροναυτών θα ήταν κάτω από τα επικίνδυνα όρια. Οι αστροναύτες των αποστολών Απόλλων πέρασαν μέσα από τις ζώνες σε λιγότερο από τέσσερις ώρες – για το συνολικό ταξίδι.  Η δόση της ακτινοβολίας που πήραν είναι ίδια με αυτή που παίρνουμε όταν βγάζουμε μια ακτινοβολία θώρακος.
3. Υψηλές θερμοκρασίες

Συνωμοσιολόγοι: Όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν στην επιφάνεια της Σελήνης κατά την διάρκεια της σεληνιακής ημέρας, η θερμοκρασίας της φτάνει κοντά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Τουλάχιστον το φιλμ της κινηματογραφικής μηχανής που χρησιμοποιούσαν οι αστροναύτες θα έπρεπε να είχε λιώσει.
Επιστήμη: Κανένας δεν αφήνει γυμνό φιλμ στην καυτή επιφάνεια της σελήνης. Όλο το υλικό προστατευόταν από ειδικά δοχεία. Επιπλέον, οι αποστολές Απόλλων προσγειώνονταν κατά την σεληνιακή αυγή ή το σούρουπο, τότε που οι θερμοκρασίες ήταν καταλληλότερες.
4. Η υγρασία στο χώμα της σελήνης

Συνωμοσιολόγοι: Για να μείνει μια πατημασιά στο έδαφος απαιτείται υγρασία η οποία δεν υπάρχει στη σελήνη.
Επιστήμη: Όχι πάντα. Αν απλώσετε μια εντελώς στεγνή σκόνη και πατήσετε πάνω σ’ αυτή το αποτύπωμα του ποδιού σας θα παραμείνει, διότι τα σωματίδια της σκόνης παραμένουν στις θέσεις τους εξαιτίας της στατικής τριβής.
5. Επικίνδυνοι μετεωρίτες

Συνωμοσιολόγοι: Το διάστημα είναι γεμάτο από μικρομετεωρίτες που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες. Η σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα στην οποία οι μετωρίτες θα καίγονταν, συνεπώς η ζωή των αστροναυτών κινδύνευε ανά πάσα στιγμή.
Επιστήμη: Ο χώρος του διαστήματος είναι εκπληκτικά μεγάλος. Ενώ κυκλοφορεί σ’ αυτό ένας τεράστιος αριθμό από μετεωρίτες και μικροσωματίδια με πολύ μεγάλες ταχύτητες, ο όγκος του διαστήματος κρατάει την πυκνότητά τους πολύ μικρή. Έτσι η πιθανότητα ώστε ένας μικρομετεωρίτης να διασχίσει ένα κυβικό μέτρο στον χώρο του διαστήματος τείνει στο μηδέν. Επιπλέον οι στολές των αστροναυτών περιείχαν προστατευτικά στρώματα από κατάλληλα υλικά για κάθε ενδεχόμενο.
6. Ο κρατήρας

Συνωμοσιολόγοι: Όταν το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε δεν δημιουργήθηκε ένας τεχνητός κρατήρας στην επιφάνεια της σελήνης
Επιστήμη: Κάτω από το στρώμα σκόνης η επιφάνεια της σελήνης συνίσταται από σκληρό βραχώδες υλικό. Το λεπτό στρώμα του σεληνιακού «χώματος» σύμφωνα με τους αστροναύτες σηκώθηκε προς τα πάνω γεγονός που καταγράφεται σε στιγμιότυπα προσγείωσης.
7. Το μεγάλο όχημα

Συνωμοσιολόγοι: Πως χώρεσε αυτό το όχημα στο μικρό σκάφος προσγείωσης;
Επιστήμη: Το Rover ήταν πολύ έξυπνα κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά, σχεδιασμένο έτσι ώστε να διπλώνει και να καταλαμβάνει τον ελάχιστο χώρο.
8. Ο έναστρος ουρανός

Συνωμοσιολόγοι: Γιατί στις φωτογραφίες των αστροναυτών από τη Σελήνη δεν φαίνονται τα αστέρια στον ουρανό;
Επιστήμη: Αν βγάλατε ποτέ φωτογραφία το βράδυ σε εξωτερικό χώρο  θα διαπιστώσατε ότι τα μακρινά αμυδρά αντικείμενα δεν εμφανίζονται. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της φωτεινότητας των κοντινών αντικειμένων που κυριαρχεί στο φιλμ. Στην πραγματικότητα κάποιος που στέκεται την ημέρα στην επιφάνεια της Σελήνης, για να μπορέσει να διακρίνει το φως των αστεριών, πρέπει με κάποιο τρόπο να αποκλείσει το ανακλώμενο φως από το γειτονικό του τοπίο , προκειμένου τα μάτια του να προσαρμοστούν για να διακρίνουν τα αστέρια.
9. Οι σκιές

Συνωμοσιολόγοι: Οι μακριές σκιές στις φωτογραφίες φαίνονται σαν να προκαλούνται από προβολείς ενός κινηματογραφικού studio.
Επιστήμη: Οι αστροναύτες έπαιρναν τις φωτογραφίες τους σε μια λοφώδη περιοχή, που φωτιζόταν από τον ήλιο, ο οποίος βρίσκονταν κοντά στον ορίζοντα. Η καμπυλότητα του εδάφους παράγει σκιές διαφόρων μηκών.
ΠΗΓΗ: space.com

Τι κάνει μία πόλη ιδανική για έναν φοιτητή; Σύμφωνα με το QS Best Student Cities Index δεν είναι ένας ο λόγος αλλά ένας συνδυασμός λόγων που κάνει μία πόλη φοιτητούπολη.
Αυτό σημαίνει η πόλη να διαθέτει καλά πανεπιστήμια φυσικά, μία καλή ποιότητα ζωής, αρκετές ευκαιρίες για εργασία, και μία καλή και ζωντανή φοιτητική κοινότητα.
Η έρευνα συγκέντρωσε 18 δείκτες οι οποίοι αν συνδυαστούν δίνουν σε κάθε πόλη μία βαθμολογία. Μία πόλη για να μπει στον κατάλογο θα πρέπει να διαθέτει δύο προαπαιτούμενα, να είναι μία πόλη με περισσότερους από 250.000 κατοίκους και να έχει τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια για να μπορεί να βαθμολογηθεί.
Το Παρίσι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώ η Μελβούρνη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πέρασε το Λονδίνο.
Δείτε τον πίνακα των δέκα πόλεων.
top10citiesforstudents_aftodioikisi



Ο επικεφαλής μίας κοινότητας ενός δήμου μπορεί να εκδώσει πολλές απαγορεύσεις. Αλλά πιθανότατα είναι η πρώτη φορά που δημότες ακούνε ότι δεν… επιτρέπεται να αρρωστήσουν.
Κι όμως, αυτό αναφέρεται σε διαταγή που εξέδωσε δήμαρχος στην Ιταλία, ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει στους κατοίκους της περιοχής να ασθενήσουν. Ο Νταβίντ Ζιτσινέλα, γιατρός στο επάγγελμα, είναι ο «πρώτος πολίτης» του χωριού Σέλια στη νότια Ιταλία. Βρήκε λοιπόν αυτό τον τρόπο προκειμένου, όπως λέει, να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων, αλλά και να εμποδίσει την ερήμωση του χωριού, τονίζεται σε ρεπορτάζ του iefimerida.gr.
Στη διαταγή που εξέδωσε λοιπόν, υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους ντόπιους κάνουν χρήση των υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά και κυρώσεις για όσους δεν το πράττουν. «Εκείνοι που δεν λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία, αλλά και του χωριού μας, θα πληρώνουν περισσότερους φόρους», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI, ενώ στην εντολή αναφέρεται ρητά ότι «απαγορεύεται» να αρρωστήσει κάποιος στο χωριό.
Εκεί ζούσαν το 1951 1.400 άτομα. Τώρα έχουν απομείνει 500 κάτοικοι, με πάνω από το 60% να είναι συνταξιούχοι. Οπως λέει ο Ζιτσινέλα, θέλει ο κόσμος να αισθάνεται ως καθήκον να του την παρακολούθηση από γιατρούς, ώστε να μην «πεθάνει» το χωριό από μείωση πληθυσμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπνευσή του αποδίδει, καθώς τον τελευταίο μήνα 100 άτομα επισκέφθηκαν το τοπικό κέντρο υγείας για εξετάσεις.

Έχετε πιθανώς ακούσει ότι πρέπει να πίνετε καθημερινά περίπου 8 ποτήρια νερό ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση και να μπορεί ο οργανισμός σας να επιτελεί σωστά βασικές λειτουργίες, όπως η πέψη.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν τη σύσταση αυτή ή πρόκειται για μύθο που απλώς περνά από γενιά σε γενιά;
Την απάντηση δίνουν επιστήμονες του Χάρβαρντ στο Harvard Health Letter.
Όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά τεκμήρια που να επιβεβαιώνουν ότι τα 8 ποτήρια νερό ημερησίως είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Μάλιστα, παραμένει άγνωστο από πού προήλθε ο μύθος και πώς εξαπλώθηκε με τα χρόνια.
Η δική τους συμβουλή είναι να καταναλώνουμε καθημερινά 900 με 1500 ml υγρών την ημέρα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 4 με 6 ποτήρια των 240 ml. Πρόκειται όμως για τη συνολική ποσότητα υγρών που πρέπει να καταναλώνουμε και αυτό δεν αφορά μόνο στο νερό. Τα φρούτα και τα λαχανικά, οι σούπες, το τσάι και άλλα ποτά και ροφήματα (χωρίς ζάχαρη και αλκοόλ) προσμετρούν στη συνολική ποσότητα υγρών που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα.
Οι του Χάρβαρντ υπογραμμίζουν επίσης ότι πρέπει να μοιράζουμε την παραπάνω ποσότητα μέσα στην ημέρα και να μην περιορίζουμε την κατανάλωση υγρών σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ημέρας, για παράδειγμα κυρίως τις πρωινές ή μόνο τις βραδινές ώρες.
Ιδιαίτερα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να είμαστε πολύ επιμελείς με την κατανάλωση υγρών και να αναζητούμε την άμεση ενυδάτωση αμέσως μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης, όπως ζαλάδα, αδυναμία, ταχυπαλμία και αλλοίωση του χρώματος των ούρων (πιο σκούρο συγκεκριμένα).
Πηγή: onmed.gr

Ρύπανση στον Θερμαϊκό Κόλπο προκάλεσε δεξαμενόπλοιο, όπου, στη διάρκεια εκφόρτωσης αργού πετρελαίου, έσπασαν τα μέσα πρόσδεσής του, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για το, υπό τουρκική σημαία, δεξαμενόπλοιο «OTTOMAN INTEGRITY», που είχε «δέσει» νωρίτερα στην θαλάσσια περιοχή Νέου Αγκυροβολίου Αργού Πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.
Στην περιοχή κατέπλευσαν άμεσα πέντε ρυμουλκά και μία φορτηγίδα – λάντζα, ενώ το δεξαμενόπλοιο απομακρύνθηκε από το αγκυροβόλιο.
Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έστειλε στο σημείο περιπολικά σκάφη, αλλά, λόγω του σκότους και των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί η ύπαρξη ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από περιπολικό σκάφος της παραπάνω υπηρεσίας και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρύπανσης της θάλασσας από ιριδίζον φιλμ πετρελαίου, διαστάσεων περίπου 1.100 μέτρων μήκος, επί 3 μέτρων πλάτος. Στο σημείο έγιναν εργασίες απορρύπανσης και πόντιση πλωτού φράγματος από απορρυπαντικά σκάφη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν, κατά την ίδια ανακοίνωση, ο 58χρονος υπεύθυνος εγκατάστασης του Νέου Αγκυροβολίου, όπως επίσης δυο αλλοδαποί, μεταξύ αυτών ο 30χρονος υπεύθυνος φόρτωσης και ο 47χρονος πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου.
Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ενώ, παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Η Αντρέσα Ούραζ, η 27χρονη καλλονή που κόντεψε να χάσει τη ζωή της όταν τα εμφυτεύματα που είχε βάλει στα πόδια της και τα οπίσθια μολύνθηκαν κάνει «πιπεράτες» αποκαλύψεις για την ερωτική της ζωή.

Η «Miss Bum Bum», ή αλλιώς «Καλύτερα οπίσθια» αποκαλύπτει ότι είχε κάνει σεξ με πολλούς ελεύθερους και παντρεμένους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βραζιλίας με το αζημίωτο.

«Έχω κοιμηθεί με τουλάχιστον 1.000 άνδρες. Κάποιοι από αυτούς είναι ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Έπαιρνα 7.000 λίρες την ώρα» λέει στην Daily Mail.

Aνάμεσά τους και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που όπως φαίνεται με την Αντρέσα απάτησε την Ιρίνα Σάικ. Η ίδια πάντως λέει πως είχε μία κανονική σχέση με τον ποδοσφαιριστή.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

  1. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
Η γκρίνια, η κακή διάθεση, ο αναμηρυκασμός των προβλημάτων, οι κακές σκέψεις είναι ο χειρότερος εχθρός των διακοπών.  Σταματήστε τη γκρίνια και τον αρνητισμό, κλείστε την τηλεόραση και αφεθείτε στην ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού.  Επενδύστε στη δική σας καλή διάθεση και εντοπίστε τις εσωτερικές σας πηγές για να νιώσετε όμορφα.  Αν δυσκολεύεστε στην αρχή, ξεκινήστε με ένα ψεύτικο χαμόγελο στα χείλη: η μυική αυτή κίνηση στέλνει το σήμα της χαράς στον εγκέφαλο και έτσι αρχίζουν να εκλύονται οι ορμόνες της χαράς, οπότε σταδιακά θα νιώσετε καλά!
 
  1. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ
Οι διακοπές είναι συνώνυμες με τη φύση, την ομορφιά, το τοπίο και όχι το πεντάστερο ξενοδοχείο ή το κυριλέ εστιατόριο.  Ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε γύρω σας: που βρίσκεστε; Τι βλέπετε; Τι ακούτε; Τι μυρίζετε;  Βυθιστείτε στις εικόνες της φύσης.  Αντί να κάνετε μόνο λάικ στις ωραίες εικόνες που ποστάρουν στο Facebook κάντε λάικ στις πραγματικές εικόνες της ζωής σας, στην ομορφιά που βρίσκεται γύρω σας.  Και αν μπορείτε, φωτογραφήστε και αναρτήστε κι εσείς αυτή την ομορφιά γύρω σας!
 
  1. ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ
Συνήθως εστιάζουμε σε αυτό που δεν έχουμε, σε ό,τι μας λείπει και ότι επιθυμούμε, θεωρώντας δεδομένα τα πρόσωπα, πράγματα, εμπειρίες και καταστάσεις που ήδη υπάρχουν στη ζωή μας.  Πόσο λάθος είναι αυτό!  Πάρτε μια βαθιά ανάσα, κλείστε τα μάτια και μετρήστε τα πρόσωπα, τις σχέσεις, τις καταστάσεις στη ζωή σας που σας δίνουν αγάπη, χαρά, ευτυχία.  Εκτιμήστε αυτό τον μικρό θησαυρό και αφήστε αυτή τη χαρά να απλωθεί μέσα σας.
 
  1. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Αφού καταμετρήσετε και εκτιμήσετε όλα τα ωραία πρόσωπα και πράγματα στη ζωή σας –που συνήθως δεν αγοράζονται με χρήματα- καλλιεργήστε το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης.  Όλες οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες διαβεβαιώνουν ότι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι όσοι νιώθουν ευγνωμοσύνη για τη ζωή τους και όσα έχουν.
 
  1. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΙΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ
Μπορεί λόγω οικονομικής κρίσης να μην έχετε τη δυνατότητα να κάνετε όλα όσα επιθυμείτε. Αυτός δεν είναι λόγος να χαλάσουν οι διακοπές σας.  Αδράξτε την ευκαιρία να ‘χτίσετε’ νέες σχέσεις, να καλλιεργήσετε σχέσεις που έχετε παραμελήσει, να επενδύσετε σε άτομα τα οποία αγαπάτε: ερωτικές, φιλικές, συγγενικές, οικογενειακές, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι τεράστιο κεφάλαιο και πλούτος της ανθρώπινης ζωής.  Για τις καλές και ‘πλούσιες’ σχέσεις, όμως, χρειάζεται να επενδύσει κανείς προσωπικά και να βάλει χρόνο και προσπάθεια στην καλλιέργειά τους.
 
  1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ‘ΠΡΕΠΕΙ’ ΜΕ ‘ΘΕΛΩ’
Οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται δέσμιοι των ‘πρέπει’ και των ανάλογων προσδοκιών που έχουν: «για να περάσω καλά ‘πρέπει’ να έχω πολλά χρήματα», ή «πρέπει να έχω σχέση» ή «πρέπει να πάω διακοπές για ένα μήνα και όχι μόνο μία εβδομάδα», κλπ, κλπ., σκέψεις που είναι παράλογες, δεν τις υπαγορεύει κάποιος γενικός, παγκόσμιος κανόνας, αλλά ο εγωισμός του κάθε ατόμου.  Αντί γι’ αυτού του είδους την καταδυναστευτική σκέψη, προτιμήστε να επικεντρωθείτε ρεαλιστικά στο τι θέλετε και τι μπορείτε να έχετε: έτσι, είναι πολύ διαφορετικό να πείτε στον εαυτό σας «θέλω να περάσω όμορφα, παρόλο που έχω χαμηλό προϋπολογισμό» αντί για το αρνητικό και καταστροφολογικό «για να περάσω πρέπει να έχω πολλά χρήματα».  Ξεκινώντας με το τι θέλουμε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βρούμε τρόπο να το ικανοποιήσουμε, σε σχέση με το να πούμε τι πρέπει να γίνει και να θέσουμε έναν παράλογο όρο που μας δεσμεύει και υπονομεύει την ευτυχία μας.
 
  1. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Ιδιαίτερα φέτος με την οικονομική κρίση, αφιερώστε τις διακοπές σας –είτε είναι ένα σαββατοκύριακο είτε ένα δίμηνο- στο να χαλαρώσετε ψυχικά και να ηρεμήσετε.  Αφήστε τις συζητήσεις επί συζητήσεων για πολιτικά, σταματήστε να τσακώνεστε με τις αντίθετες πεποιθήσεις, αφήστε κατά μέρος τις αναλύσεις και τα δικά σας σωτήρια οικονομικά σχέδια για τη χώρα και επικεντρωθείτε στο να ξεκουραστείτε, να βρείτε ηρεμία, ψυχική αρμονία, τον καλό σας εσωτερικό εαυτό (που συνήθως κρύβεται σε περιόδους στρες και άγχους).  Διαβάστε ένα καλό βιβλίο, κάντε έναν περίπατο στη φύση, στην παραλία κλείστε τα μάτια και αδειάστε το μυαλό από σκέψεις, αφήστε το βλέμμα να περιπλανηθεί αόριστα στο γαλάζιο της θάλασσας ή το πράσινο των δέντρων..
 
  1. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ
Συνήθως οι άνθρωποι παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με το νέο χρόνο.  Γιατί να μην πάρουμε τις ανανεωτικές μας αποφάσεις στις καλοκαιρινές διακοπές μας και να τις εφαρμόσουμε με τη νέα σεζόν και το άνοιγμα των σχολείων, που για τους περισσότερους είναι μια εσωτερική εμπειρία που την κουβαλάμε ανεξίτηλη από τα παιδικά μας χρόνια;  Εμπρός λοιπόν, τώρα που θα χαλαρώσετε στην παραλία, βάλτε τους στόχους σας: για προσωπική ανανέωση αλλά και για νέα σχέδια.  Μην αφήνεστε στη μιζέρια των ημερών, μην περιμένετε να έρθει κάποιος ή κάτι να σας σώσει ή να σας προσφέρει λύση.  Οι λύσεις βρίσκονται μέσα μας και η πραγματοποίησή τους είναι στο χέρι μας.  Αποφασίστε, τι θέλετε για τον εαυτό σας και τη ζωή σας;  Με ποιους τρόπους μπορείτε να το πετύχετε;  Όταν σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και με το καλό επιστρέψετε στο σπίτι σας, ξεκινήστε την ανανέωσή σας!
 
Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας και να κουβεντιάσουμε στο http://anelanda.gr/liza/epikoinwnia/
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!