Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013








Tο Cosmo.gr σε συνεργασία με το ifeelkid.gr σας προετείνουν την πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη συνταγή για παιδικά (κι όχι μόνο) μπισκότα.

Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μπορείτε στη ζύμη, που είναι από τις πλέον απλές να προσθέσετε κάποιο αρωματικό σε σκόνη όπως κανέλα ή γαρίφαλο ή και τα δυο και να τους δώσετε άλλη γευστική διάσταση. Τα μπισκοτάκια διατηρούνται σε κλειστό βάζο για μια εβδομάδα.
Υλικά (για 100 μικρά μπισκοτάκια)

- 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

-4 κουταλάκια του γλυκού γάλα

- 2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα βανίλιας

- 300 γραμμάρια αλεύρι

- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (περίπου 1/4 κουταλάκια του γλυκού για κάθε χρώμα)

- Έξτρα άχνη για πασπάλισμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τρούφα ή γλάσσο)
Προετοιμασία

Mισή ώρα συν το ψήσιμο. Αν εκλάβετε τη διαδικασία για πολύ παιχνίδι, θα σας πάρει λίγο παραπάνω, αλλά θα το διασκεδάσετε. Θα χρειαστείτε τα μικρά κοπτικά σε διάφορα σχήματα.

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C

- Eτοιμάζετε τη ζύμη: Bάζετε το βούτυρο σε μπολ και το ανακατεύετε μέχρι να είναι κρεμώδες. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, να ενωθεί και να έχετε ένα μαλακό μίγμα. Ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα

- Προσθέτετε κοσκινισμένο το αλεύρι, αναμιγνύετε καλά και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 τμήματα, στα οποία προσθέτετε τα αντίστοιχα χρώματα ζαχαροπλαστικής (εδώ πράσινο, κόκκινο και μίγμα των 2 για το καφέ-μοβ)

- Κάνετε τα μπισκοτάκια: Αλευρώνετε καλά τον πλάστη και ανοίγετε πάνω σε καθαρή επιφάνεια με κάθε κομμάτι διαφορετικού χρώματος ζύμης ένα φύλλο ύψους 0.5-0,8 εκατοστών

- Χρησιμοποιήστε τα κοπτικά και κόβετε τη ζύμη σε σχήματα, τα οποία ξεκολλάτε από την επιφάνεια εργασίας με σπάτουλα.

- Τα απλώνετε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Μαζεύετε τη ζύμη που περισσεύει, την κάνετε μπάλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να την αξιοποιήσετε πλήρως

- Ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς

- Κρύα πια, τα πασπαλίζετε με άχνη, που έχετε βάλει μέσα σε σουρωτήρι

Σημείωση: Μπορείτε μερικά να τα τρυπήσετε στην επιφάνειά τους με οδοντογλυφίδα δίνοντάς τους επιπλέον στυλ. Αν η οδοντογλυφίδα τρυπήσει ως κάτω δεν πειράζει.
cosmo.gr
Ερευνητές από το American University της Ουάσιγκτον ζήτησαν από 103 εφήβα κορίτσια να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του Facebook και σε συνάρτηση με την εικόνα που είχαν για τον εαυτό τους.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι το είδος των πληροφοριών που τα κορίτσια αναζητούσαν στη διάσημη ιστοσελιδα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνδυασμό με το χρόνο που αφιέρωναν, είχε αθροιστικά τη μεγαλύτερη επιρροή για το πώς αισθανόταν για τον εαυτό τους λίγο αργότερα.
Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, οι επιστήμονες αξιολόγησαν πόσο συχνά τα κορίτσια χρησιμοποιούσαν ειδικές λειτουργίες του Facebook, όπως τη δημιουργία event, το ανέβασμα φωτογραφιών, ή πόσο συχνά έβλεπαν φωτογραφίες φίλων.
Τα κορίτσια που διέθεταν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους κοιτάζοντας φωτογραφίες άλλων, ήταν πιο πιθανό να εσωτερικεύουν το ιδανικό της λεπτής σιλουέτας, να υποκύψουν σε αυτο, να είναι δυσαρεστημένα με το βάρος τους , ή να εκφράσουν την επιθμία να αδυνατίσουν.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι το facebook ίσως ασκεί την ίδια επιρροή στα νεαρά κορίτσια, όπως και τα περιοδικά μόδας, δηλαδή να λειτουργεί με τον ρόλο των προτύπων και συνεπώς να επηρεάζει το πώς βλέπει και αντιλαμβάνεται κάθε κορίτσι το σώμα του.
Πηγή: Time
E.T

Η Εθνική Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) συγκεντρώνει σχεδόν 5 δισεκατομμύρια αρχεία την ημέρα σχετικά με τη τοποθεσία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αμερικανών πολιτών, ανέφερε την Τετάρτη σε άρθρο της η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγές, όπως τα έγγραφα που είχαν αποσταλεί από τον πρώην υπάλληλο της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν.

Τα αρχεία τοποθετούνται σε μια βάση δεδομένων όπου αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις «τουλάχιστον εκατοντάδων εκατομμυρίων συσκευών», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα και συνεντεύξεις στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο άρθρο αναφέρονται δηλώσεις αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες τα προγράμματα που συλλέγουν και αναλύουν τα δεδομένα των τοποθεσιών είναι νόμιμα και αποσκοπούν αποκλειστικά στο να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με ξένους στόχους.

Το περιεχόμενο του άρθρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Πόσες αποκαλύψεις πρέπει ακόμα να γίνουν μέχρι να αναλάβει δράση το Κογκρέσο; Το άρθρο αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο Ζικ Τζόνσον, διευθυντής της αμερικανικής Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας.
tanea.gr
Πηγαίνοντας 600 γενεές πίσω ανακαλύπτουμε ότι οι άνθρωποι ήταν κυνηγοί. Περπατούσαν ή έτρεχαν από εννέα έως δεκαπέντε χιλιόμετρα την ημέρα. Κατανάλωναν φρέσκο φαγητό, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε σάκχαρα. Επίσης, διέθεταν πάρα πολλές ώρες για ξεκούραση και ύπνο. Αντικείμενα όπως καρέκλες, βιβλία, παπούτσια ήταν άγνωστα γι' αυτούς. Οπως άγνωστες ήταν και οι ασθένειες, λ.χ. ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης. Η εικόνα στον σημερινό άνθρωπο είναι πολύ διαφορετική… καθώς «ο σημερινός τρόπος ζωής δεν είναι σε συγχρονισμό με τα παλαιολιθικά μας σώματα», όπως εξηγεί ο καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Νταν Λίμπερμαν.
Μπορεί να ζούμε περισσότερο και να έχουμε μικρότερη βρεφική θνησιμότητα, αλλά επίσης είμαστε ευάλωτοι σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενειών, οι οποίες μπορεί να ξεκινούν από απλές παθήσεις όπως είναι η πλατυποδία, η μυωπία και οι πόνοι στη μέση και να προχωρούν σε πιο σύνθετες νόσους όπως οι αλλεργίες, αλλά και ακόμη πιο πέρα, σε σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.
Πολλές από αυτές τις ασθένειες μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν άγνωστες ή σπάνιες. Στο νέο του βιβλίο ο Λίμπερμαν με τίτλο «Η ιστορία του ανθρώπινου σώματος: εξέλιξη, υγεία και ασθένειες», αναφέρει πως εάν θέλεις να βρεις λύση σε αυτές τις σύγχρονες μάστιγες, θα πρέπει να σκεφτείς εξελικτικά.
Ο ίδιος αναφέρει ότι τίποτα στη βιολογία δεν έχει νόημα, παρά μόνο εάν το εξετάσουμε εξελικτικά. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα σώματά μας, καθώς τα έχουμε κληρονομήσει. Και θα τα κουβαλάμε είτε μας αρέσει είτε όχι. Αλλά κατανοώντας την εξελικτική πορεία της ανατομίας και της φυσιολογίας μας, μπορούμε να βρούμε καλύτερους τρόπους για να προφυλαχθούμε από όλες αυτές τις σύγχρονες νόσους.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ. Ο ίδιος τονίζει ότι ζούμε σε μια εποχή με μεγάλα ιατρικά επιτεύγματα, ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε καταφέρει στον τομέα των βιολογικών επιστημών και δεν προτείνει να εγκαταλείψουμε τον μοντέρνο τρόπο ζωής.
Εξελίξαμε βιολογικά μέσα σε εκατομμύρια χρόνια σώματα τα οποία ήταν φτιαγμένα για έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και τώρα ασθενούμε επειδή τα σώματά μας δεν έχουν προσαρμοστεί βιολογικά στον σημερινό τρόπο ζωής. «Μέχρι και σήμερα προσπαθούμε να θεραπεύουμε τα συμπτώματα. Ενώ αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να θεραπεύουμε τις αιτίες», εξηγεί ο Λίμπερμαν.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της οστεοπόρωσης. Η νόσος αυτή χτυπά μία στις τρεις γυναίκες και έναν στους πέντε άνδρες και οφείλεται καθαρά στην έλλειψη φυσικής άσκησης, η οποία είναι απαραίτητη για τη δόμηση δυνατών οστών, ικανών να μας κρατήσουν για 90 χρόνια. Ο ανθρώπινος σκελετός απαιτεί άσκηση και φυσικές δραστηριότητες για να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά.
Αυτό είναι ένα προϊστορικό στοιχείο της βιολογίας το οποίο, όπως έχει φανεί, ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε υλικό για τον σκελετό μας μετά την ενηλικίωση. Ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργεί οστίτη ιστό έως 30 ετών και όσο πιο αθλητικός ή ενεργητικός είναι στη ζωή του όσο είναι νέος, τόσο μεγαλύτερη οστική πυκνότητα έχει.
Από μια ηλικία και μετά, μειώνεται η οστική πυκνότητα. Αλλά έτσι είμαστε προγραμματισμένοι. Ο ρυθμός με τον οποίο μειώνεται η οστική μάζα μπορεί να αυξηθεί εξαιτίας της φυσικής ακινησίας. Για να μπορέσεις να χτίσεις γερά κοκάλα, θα πρέπει να τα γυμνάσεις, όπως ακριβώς τους μυς. Ετσι, με την έλλειψη άσκησης και με τη χαμηλή εκ των προτέρων οστική μάζα οδηγούμαστε στην οστεοπόρωση.
Επειδή δεν γνωρίζουμε πώς να αυξήσουμε την πυκνότητα των οστών και επειδή όταν αποφασίζουν να πάνε στον γιατρό όσοι έχουν οστεοπόρωση συνήθως είναι πολύ αργά, θα πρέπει να εστιαστούμε στην πρόληψη. Που σημαίνει ότι όσο είμαστε παιδιά θα πρέπει να έχουμε έντονη φυσική δραστηριότητα.

ΑΣΚΗΣΗ. Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να ασκείται, δηλαδή να κουράζεται. Ομως ένας προϊστορικός άνθρωπος δεν θα έβγαινε έξω να τρέξει για 10 χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να ασκηθεί, διότι έτσι θα έχανε ενέργεια δίχως λόγο.
Αυτό το οποίο προτείνει ουσιαστικά ο Λίμπερμαν είναι να αλλάξουμε τη διατροφή μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη σωματική άσκηση. Δεν χρειάζεται να εξασθενίζουμε το σώμα μας με αυτήν, αλλά να του δίνουμε όση ακριβώς χρειάζεται. Οσο για το μέλλον, θα ζούμε περισσότερο, αυξάνοντας όμως τα χρόνια νοσήματα. Τα οποία, σύμφωνα πάντα με τον Λίμπερμαν, οφείλονται στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, ο άνθρωπος θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής πιάνοντας το νήμα από την αρχή.
Δηλαδή να κάνει στον βαθμό που ο ίδιος μπορεί ό,τι πάνω-κάτω έκαναν και οι πρόγονοί του. Κι αυτός είναι ένας τρόπος να αλλάξει στάση και να πλησιάσει εξελικτικά ακόμη περισσότερο αυτό για το οποίο γεννήθηκε και είναι προγραμματισμένα τα κύτταρά του. Οπως έκαναν οι πρόγονοί του. Μόνο που τώρα δεν θα χρειάζεται να βγει έξω για κυνήγι.

Η πρόοδος της ιατρικής έχει... παρενέργειες
Πολλές φορές η μετατροπή μιας μολυσματικής ασθένειας που οδηγεί σε χρόνια νόσο, όπως για παράδειγμα είναι το AIDS, οφείλεται στις σημερινές ιατρικές προόδους. Από την άλλη πλευρά, το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο για να αντιμετωπίζει εχθρούς μια ζωή στην οποία δεν υπήρχαν αντιβιοτικά ή απολυμαντικά.
Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το ανοσοποιητικό δεν χρειάζεται να εργαστεί τόσο σκληρά όσο παλαιότερα, μιας και με τις ανακαλύψεις των προϊόντων υγιεινής και των εμβολίων ή φαρμάκων μπορούμε να κάνουμε μέρος της δουλειάς του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό, που δεν μπορεί να παραμένει ανενεργό – κι ας κάνει η αντιβίωση τη δουλειά του – να λειτουργεί κάνοντας... λάθη και να επιτίθεται σε αβλαβή κύτταρα, όπως συμβαίνει στις αλλεργίες.
tanea.gr
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πολύ ασυνήθιστο αλλά και συναρπαστικό μέρος για κολύμπι.
Αυτή η φυσική πισίνα βρίσκεται στον κρατήρα Homestead στη Utah των ΗΠΑ και μπορεί να φτάσει κανείς σε αυτήν μέσω μιας σήραγγας 34 μέτρων.
Η υπόγεια πισίνα είναι πεντακάθαρη, το νερό της είναι πραγματικά ζεστό ενώ μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να προκαλούν τα τοιχώματα του «θαλάμου» στους λουόμενους. Η δημιουργία της πισίνας έγινε με φυσικό τρόπο, όταν ένα κοίλωμα του ασβεστολιθικού βράχου γέμισε με γεωθερμικό νερό που είναι θεραπευτικό και χαλαρωτικό.
Η Πολιτεία της Utah είναι δυτικά των ΗΠΑ και βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα. Είναι γενικά βραχώδης με τρεις διακριτές γεωλογικές περιοχές: τα Βραχώδη Όρη, τη Μεγάλη Λεκάνη και το Οροπέδιο του Κολοράντο. Δεν είναι τυχαίο και το όνομα της πολιτείας το οποίο προέρχεται από την γλώσσα των Ινδιάνων Γιουτ και σημαίνει «άνθρωποι των βουνών».
Φυσικό είναι λοιπόν η υπόγεια αυτή πισίνα, που μάλιστα βρίσκεται κοντά σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα, να αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν την κολύμβηση αλλά και τις καταδύσεις.
echoes.gr
Μην βιαστείτε να απαντήσετε φέρνοντας στο μυαλό σας ένα παχύ στρώμα φρέσκου χιονιού. Η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτό που οι περισσότεροι φανταζόμαστε…
Οι ανεμοδαρμένες Άνδεις είναι το μεγαλύτερο σε μήκος ορεινό συγκρότημα του πλανήτη μας (9.000 χλμ) και διασχίζει σχεδόν ολόκληρη τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής σχηματίζοντας μια αλυσίδα οροσειρών, τις περίφημες Κορδιλλιέρες. Την Ανατολική Cordillera Oriental και τη Δυτική Cordillera Occidental, με μικρότερες οροσειρές, όπως την Cordillera de la Costa της Χιλής.
Οι Άνδεις θεωρούνται η πιο ηφαιστειώδης περιοχή του κόσμου με πάρα πολλά ενεργά ηφαίστεια, από τα οποία το Γιουγιαϊγιάκο (6739 μέτρα) θεωρείται το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στο κόσμο, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ενεργότητας και στο Όχος ντελ Σαλάδο.
Τα βουνά των Άνδεων εκτείνονται σε επτά χώρες: Την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, το Εκουαδόρ, την Κολομβία, το Περού και τη Χιλή. Μάλιστα κάποιες από αυτές, κυρίως το Περού και η Βολιβία, είναι γνωστές ως «κράτη των Άνδεων».
Η υψηλότερη κορυφή των Άνδεων είναι  η Ακονκάγκουα που φθάνει τα 6.962 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σε σύγκριση με τα Ιμαλάια, οι Άνδεις έχουν περίπου ίσο πλάτος, αλλά υπερδιπλάσιο μήκος.
Σε πολύ μεγάλα υψόμετρα λοιπόν το χιονισμένο τοπίο ξεπερνά τη φαντασία μας. Δείτε απλά τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε!
echoes.gr
H χαρούμενη διάθεση τα Χριστούγεννα: χαρωπά τραγούδια στα καταστήματα, όμορφα χρώματα, λαμπάκια παντού και διαφημιστικά μηνύματα που μας επιβάλλουν να μεταβάλουμε τη διάθεσή μας. Αντιλαμβανόμαστε όμως σύντομα ότι δεν υπάρχει ένας επαρκής λόγος για όλα αυτά. Λίγοι είναι εκείνοι που νιώθουν το θρησκευτικό συναίσθημα ως ένα μήνυμα αρκετό για να νιώσουν χαρούμενοι. Για όλους τους άλλους, ο ακριβής λόγος για τον οποίο γιορτάζουμε είναι τόσο ασαφής, που δε δικαιολογεί την αλλαγή της διάθεσης. Και, όταν δεν καταλαβαίνουμε το λόγο να κάνουμε κάτι, εύλογο είναι να το κάνουμε αμήχανα, υπό πίεση, και όχι αποτελεσματικά.
αποφάσεις για το νέο έτος: συνηθίζεται η Πρωτοχρονιά να συνοδεύεται από αποφάσεις. Νιώθουμε αρχικά έναν ενθουσιασμό για την έλευση του νέου έτους και μας διακατέχει ένα συναίσθημα ελπίδας ότι το νέο έτος θα είναι απαλαγμένο από τις δυσάρεστες στιγμές εκείνου που αφήνουμε πίσω μας. Σύντομα όμως (πολλές φορές και ταυτόχρονα) συνειδητοποιούμε ότι το μόνο που άλλαξε είναι η ημερομηνία, βρισκόμαστε στην ίδια δουλειά, στην ίδια οικογένεια, στις ίδιες σχέσεις, με τα ίδια προβλήματα. Καταλαβαίνουμε ότι η αλλαγή της χρονολογίας δεν επαρκεί για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο- χρειάζεται πολύς προσωπικός κόπος και χρόνος για να φέρουμε αλλαγές στη ζωή μας.
μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες, γαλοπούλες: τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι νόστιμα και μας φέρνουν μεγάλη απόλαυση. Ωστόσο, ξεχνούμε πολλές φορές πόσο κόπο (όταν τα φτιάχνουμε εμείς) συνεπάγονται, με αποτέλεσμα οι νοικοκυρές (συγχωρέστε μου το θηλυκό γένος, το χρησιμοποιώ για λόγους πλειοψηφίας) να εξαντλούνται κατά τη διάρκεια των εορτών από τις πολλές ετοιμασίες. Φυσικά και η υπερκατανάλωση τροφής μας βαραίνει και σωματικά αλλά και ψυχικά. Το "ρίχνουμε έξω", με αποτέλεσμα...
αποκτούμε περιττά κιλά: μετά τις γιορτές οι περισσότεροι έχουν καταναλώσει περισσότερα φαγητά και γλυκά από όσα συνήθιζαν στην καθημερινότητά τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν το σώμα τους πιο κουρασμένο, βαρύ και δυσλειτουργικό. Το περιττό βάρος φέρνει και ψυχικό βάρος.
Σωματική κούραση: εκτός από τις ετοιμασίες του σπιτιού (φαγητά, στόλισμα, κτλ), προστίθεται και το γνωστό τρέξιμο στην αγορά (στο σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα) για την αγορά δώρων. Επιπλέον, το ξενύχτι αποσυντονίζει τους ρυθμούς του σώματός μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύουμε κούραση αντί να εκμεταλλευτούμε τις γιορτές για να ξεκουραστούμε.
Έξοδα: οι γιορτές θυμίζουν σε κάποιους τις οικονομικές τους δυσκολίες. Γενικότερα, είναι μια εποχή πολλών εξόδων, για πολλούς δυσβάσταχτων, αλλά υπάρχει μια γενικότερη πίεση για υπερκατανάλωση, που ενισχύεται από το έθιμο της ανταλλαγής δώρων, από τις πολλές ονομαστικές γιορτές (μέχρι του Αγίου Ιωάννη) και από τη λαχτάρα των παιδιών (και όχι μόνο) για δώρα.
Περισσότερος χρόνος με τους οικείους: όταν περνούμε περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, αυτό είναι πολύ χαλαρωτικό και απολαυστικό. Όταν όμως υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις, ή όταν απλώς δεν ταιριάζουμε με τους συγγενείς μας (ο δεσμός αίματος δεν εγγυάται πάντα την καλή παρέα με το συγγενή), είναι λογικό να αναδύονται στην επιφάνεια εντάσεις, τριβές, προβλήματα, δυσκολίες.
Εκλιπόντες: για ανθρώπους που βίωσαν την απώλεια κάποιου δικού τους ανθρώπου, η απουσία του/της είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά τη διάρκεια των εορτών, πράγμα που συνεισφέρει στη συναισθηματική φόρτιση.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι οι γιορτές είναι σε μεγάλο βαθμό φορτισμένες συναισθηματικά αλλα και σωματικά. Όταν τελειώνουν μάλιστα, μαζί με την κούραση που έχουμε νιώσει, καταλαβαίνουμε ότι περάσαμε (ιδανικά) και πολύ όμορφα, και μελαγχολούμε με την ιδέα ότι τελείωσαν οι γιορτές, πρέπει να ξεστολίσουμε τα σπίτια μας, και να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Γι'αυτό πρέπει να θωρακιζόμαστε με ιδιαίτερες αντιστάσεις στα αρνητικά συναισθήματα, για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τις όμορφες στιγμές που μας επιφυλάσσουν οι γιορτές. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, μια ευκαιρία να βγούμε έξω, να δούμε ανθρώπους, να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, να κάνουμε απολογισμό του χρόνου που περνάει και να εφοδιαστούμε με καλή διάθεση, πάντα με ρεαλισμό, για το μέλλον.
boro.gr
Το πρόσωπο του το γνωρίζουμε από τις εικόνες και τις αγιογραφίες. Ξέρουμε βεβαίως πως αυτές είναι κατά προσέγγιση απ’ όσες αναφορές υπάρχουν στις γραφές και την βιογραφία του.

Άραγε όμως πως ήταν στ’ αλήθεια ο Άγιος Νικόλαος;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα φαίνεται πως έδωσαν διάφοροι επιστήμονες – ανθρωπολόγοι οι οποίοι εργάσθηκαν πάνω στα οστά του Αγίου Νικολάου και με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας δημιούργησαν αυτό το αποτέλεσμα.



Οι πρώτες μετρήσεις των οστών του Αγίου Νικολάου έγιναν το 1950 από τον καθηγητή ανθρωπολογίας Λουίτζι Μαρτίνο. Η ευκαιρία δόθηκε όταν έγιναν εργασίες συντήρησης της κρύπτης όπου φυλάσσονται.

Η συνέχεια δόθηκε από τον επίσης ανθρωπολόγο Φρανσέσκο Ιντρόνα ο οποίος με πιο σύγχρονες μεθόδους έκανε νέα καταγραφή. Στην προσπάθεια προστέθηκε η ειδική ανθρωπολόγος Καρολίνα Γουίλκινσον από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία, η οποία μετέτρεψε τις μετρήσεις σε εικόνα.



Βέβαια προς αποφυγή παρανόησης θα πρέπει να σημειωθεί πως για τους λαούς της Δύσης ο Άγιος Νικόλαος είναι αυτός που εμείς αποκαλούμε Άη Βασίλης. Ο Santa Claus όπως τον αποκαλούν στην δική τους γλώσσα. Γι αυτό και η «αποκάλυψη» του προσώπου του Αγίου Νικολάου πήρε τόση έκταση στον δυτικό κόσμο μιας και θεωρούν πως αποκάλυψαν τον Άγιο των Χριστουγέννων.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον επίτευγμα των επιστημόνων το οποίο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα πρόσωπα που κοσμούν την Εκκλησία μας.
dogma.gr
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εδώ και χρόνια στα σχέδιά της να παρουσιάσει την Μ8, ενώ πρόσφατες φήμες «αναζωπυρώνουν» την ιδέα αυτή με το λανσάρισμά της να πιθανολογείται το 2016.

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την BMW να ετοιμάζει τη νέα Μ8, η οποία είχε ξεκινήσει ως «ιδέα» πριν λίγα χρόνια, αλλά πλέον πιθανολογείται να κάνει την εμφάνισή της το 2016.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα Μ8 εικάζεται ότι θα βασίζεται στο νέο supercar της γερμανικής φίρμας, το i8, που είναι απολύτως λογικό, αφού τα ελαφριά υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί θα μπορεί να μειώσει το βάρος της Μ8 μέχρι και κάτω από 1.500 κιλά. Κάτω από το καπό – χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί - θα τοποθετηθεί ένας ισχυρός Twin-Turbo V8 κινητήρας, ο οποίος θα αποδίδει 600 ίππους.

Δεν υπάρχει τίποτα επίσημα ακόμα από την BMW, αλλά δημοσιεύματα που είχαν διαρρεύσει, αναφέρουν πως η νέα Μ8 θα μπορεί να επιταχύνει από στάση και να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3 δλ. και η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 322 χλμ./ώρα.









Πηγή: autotriti.gr
Τέλος στο αιώνιο δίλημμα των χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών, που προσπαθούν μάταια να συνδέσουν με την... πρώτη το καλώδιο USB με τη συσκευή τους, βάζει το νέο καλώδιο Type-C.
Ο λόγος είναι ότι το βύσμα του συγκεκριμένου προϊόντος είναι αναστρέψιμο, δηλαδή συνδέεται με τη συσκευή από όποια πλευρά και εάν επιχειρήσει να το συνδέσει ο χρήστης.
Σύμφωνα με το BBC, ο σχεδιασμός του νέου καλωδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2014, ενώ στην αγορά θα κυκλοφορήσει το 2016.
Τα πρώτα καλώδια USB κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’90. Έκτοτε, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει αναφορικά με τη χρήση τους.
Τα πλεονεκτήματα του νέου βύσματος USB είναι ότι θα έχει μικρότερο μέγεθος, θα επιτρέπει τη φόρτιση της συσκευής έως 100 βατ, ενώ η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων θα φτάνει τα 10 Gbps.
Πηγή: News.gr

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η μεγαλύτερη έκθεση για τον τουρισμό πολυτελείας ILTM 2013, στις Κάννες. Μέγας ο προβληματισμός για τις διακοπές των πλουσίων τουριστών και χρήσιμα συμπεράσματα, προέκυψαν από έρευνες και συζητήσεις.

Πιστοποιήθηκε το προφανές, ότι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «οδεύουν» προς την ολοκληρωτική κατάκτηση της ταξιδιωτικής αγοράς με το Facebook να αναδεικνύεται το κορυφαίο μέσο, ανάμεσα στα άλλα. Θα μου πείτε ποιος είναι εκείνος που δεν ποστάρει 172 φωτογραφίες στο προσωπικό προφίλ στα social media όταν πάει ταξίδι; Ελάχιστοι…
Ακόμα και εκείνοι που χρόνια τώρα υποστήριζαν την ιδιωτικότητα και έβαλαν με μένος εναντίον του big brother, σήμερα έχουν υποκύψει στην χαρά και την έκθεση του Facebook, του Instagram, του Tweeter κ.λ.π., με τα smartphones να ανάβουν από το… ανέβασμα φωτογραφιών.
Η καθιερωμένη έρευνα για τον τουρισμό πολυτελείας που γίνεται κάθε χρόνο για λογαριασμό της έκθεσης τουρισμού ILTM των Καννών, αποκάλυψε φέτος ότι το Facebook είναι το κοινωνικό μέσο με την μεγαλύτερη επιρροή στους τουρίστες των υψηλότερων εισοδημάτων. To 79% των συμμετεχόντων στην έκθεση και την έρευνα δήλωσε ότι Facebook είναι το κορυφαίο μέσο σύνδεσης με τους πελάτες τους, μέσω του οποίου διοχετεύουν τις προσφορές και τα προγράμματα τους. Μάλιστα το 43% δήλωσε ότι το Facebook θα αποτελέσει τη μεγάλη πρόκληση για το 2014 και ειδικά στην ηλικιακή ομάδα του 35 - 44.
Στην έκθεση ILTM, συζητήθηκε πολύ το μέλλον του τουρισμού πολυτελείας, του οποίου οι απαιτήσεις αυξάνονται συνεχώς και όλοι σπάνε τα κεφάλια τους, για το πώς θα τους εξυπηρετήσουν. Λογικό αφού τι άλλο να κάνουν πια για να τους καταπλήξουν και να τους κάνουν να περάσουν αξέχαστες διακοπές; Και φυσικά οι επιχειρηματίες του τουρισμού, παλεύουν πάνω από όλα, να κρατήσουν αυτή την πελατεία πιστή…
Σε δηλώσεις τους οι ειδικοί στον luxury τουρισμό τόνισαν ότι το να προσφέρεις κορυφαίες υπηρεσίες, είναι απλό, όχι όμως εύκολο. «Οι υπηρεσίες, είναι όπως μια χελώνα: βγάζεις έξω το κεφάλι σου, φοράς ένα σκληρό κέλυφος και πρέπει να φέρεσαι με φροντίδα και ευγένεια», είπε ένας από αυτούς. Ο ιδρυτής του LuxuryCulture.com, Yaffa Assouline είπε ότι η πολυτέλεια αναζητά πλέον ένα νέο νόημα: «Το μονοπάτι που οδηγεί στην αίσθηση του κορεσμού είναι η σωτηρία για τη βιομηχανία πολυτελείας, και πρόσθεσε: «Ζήστε την πολυτέλεια για τον εαυτό σας και πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο, όπως ένας designer δημιουργεί ένα μοναδικό έργο…».
Όλοι άκουσαν με μεγάλη προσοχή τον γκουρού των επιχειρήσεων και συγγραφέα του «Funky Business» Dr. Kjell Nordström, ο οποίος εξηγώντας την κοινωνικοοικονομική παγκόσμια κατάσταση είπε: «Ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο πλούσιος , αλλά 20% από εμάς γίνονται πλουσιότεροι πιο γρήγορα , παρόλο που η φτώχεια θα εξαλειφθεί σταδιακά»...
Ήταν απλά άλλος ένας πονοκέφαλος για τους ειδικούς, που καλούνται να διαχειριστούν τα άπειρα χρήματα, αλλά και τον ελάχιστο χρόνο των πλουσίων που θέλουν να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους…
news.gr

Τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης δεν απευθύνονται μόνο σε ευκατάστατους. Νέα, στυλάτα, αλλά και οικονομικά καταλύματα σας προσκαλούν για να απολαύσετε τη μαγεία των χιονισμένων βουνοκορφών και να κάνετε σκι σε πίστες υψηλών προδιαγραφών.

Ταξιδέψτε στην Αυστρία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία και ανακαλύψτε τα!

Edelweiss Ski Chalet, Zell am See, Αυστρία


Τον Αύγουστο, η Ingrid και ο Anthony Beardmore και τα δύο παιδιά τους μάζεψαν τα πράγματα τους από το Derbyshire και μετακόμισαν στις Αυστριακές Άλπεις . Εκεί αγόρασαν ένα μεγάλο σπίτι στο χωριό Uttendorf και το μετέτρεψαν σε σαλέ.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, μια παιδική γωνιά με Nintendo Wii και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και αίθουσα περιποίησης spa. Με μόλις 15 οδήγηση θα φτάσετε στα χιονοδρομικά κέντρα των Zell am See, Kitzbühel, Kaprun και Kitzsteinhorn.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Hotel Chalet Dolomites, Alpe di Siusi, Ιταλία


Αυτό το νέο σαλέ, που προσφέρει απευθείας πρόσβαση στις πίστες βρίσκεται στις πλαγιές του Alpe di Siusi είναι προσβάσιμο μόνο με τελεφερίκ. Ανοίγει στις 19 Δεκεμβρίου και έχει 14 δωμάτια, όλα με μπαλκόνι ή βεράντα, καθώς και spa με σάουνα και χαμάμ. Στο Alpe di Siusi, στην ηλιόλουστη πλευρά των Δολομιτών θα βρείτε πίστες 60 χλμ. για όλα τα γούστα.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Hotel Spitzhorn, Gstaad, Ελβετία


Δημοφιλής προορισμός διασήμων, το Gstaad φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, ιδανικά καταφύγια για τους λάτρεις του σκι, αλλά τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αποτινάξει τη φήμη του, με τη δημιουργία καταλυμάτων με πιο προσιτές τιμές.

Ανοίγοντας το Δεκέμβριο, το ξενοδοχείο Spitzhorn στο Saanen - Gstaad διαθέτει 50 δωμάτιο και έχει ανακατασκευαστεί προσθέτοντας εγκαταστάσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Ηλιακοί συλλέκτες θερμαίνουν το νερό στο μπάνιο σας και το spa, που διαθέτει εσωτερική πισίνα και χαμάμ, ενώ ένα ηλεκτρικό λεωφορείο θα σας μεταφέρει στις χιονοδρομικές πίστες. Το μικρό χωριό απέχει πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο ή 25 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Gstaad, όπου το περιφερειακό λιφτ καλύπτει πίστες 250 χιλιομέτρων.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Refuge du Christ, Meribel, Γαλλία


Πολλά σαλέ είναι απομακρυσμένα από τον “πολιτισμό”, όχι όμως όπως αυτό, που είναι προσβάσιμο μετά από περπάτημα μιας ώρα με τα πόδια ή με χιονοπέδιλα από το Le Villard στις Méribel Les Allues. Το κατάλυμα ανοίγει φέτος για πρώτη φορά και έχει ως στόχο να είναι απόλυτα αυτάρκες ενεργειακά.

Ένας λέβητας ξύλου παρέχει θέρμανση, ηλιακοί συλλέκτες παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια και το νερό της βροχής τροφοδοτεί τις βρύσες. Μπορεί να φιλοξενήσει 13 άτομα σε δύο απλούς, αλλά ευρύχωρους κοιτώνες και δύο διπλά υπνοδωμάτια, με παράθυρα που προσφέρουν θέα στο Mont Blanc, το Grande Casse και το Mont Vallon. Περπατήστε γαι να βρείτε χιονισμένες βουνοκορφές στο Le Villard και πάρτε το λεωφορείο προς τα λιφτ του Méribel.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Myrkdalen Hotel, Voss, Νορβηγία


Αυτό το ξενοδοχείο άνοιξε τον περασμένο χειμώνα και διαθέτει πανέμορφα υπνοδωμάτια διακοσμημένα με χρωματιστά υφάσματα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Η μεγαλύτερη σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα.

Απολαύστε το γεύμα σας σε ένα από τα τρία εσταιτόρια, εκ των οποίων το ένα είναι ακριβώς πάνω στις πλαγιές του Myrkdalen Mountain Resort. Το Voss, το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη δυτική Νορβηγία, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς.
news.gr
Δυστυχώς μόλις πατήσατε αποστολή! Το mail που θέλατε να στείλετε στην κοπέλα σας, ταξιδεύει για το γραμματοκιβώτιο του αφεντικού σας κι εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα!
Όταν στέλνετε κατά λάθος ένα mail που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχετε στείλει είτε πρόκειται για αποστολή μηνύματος είτε για λανθασμένη απάντηση. Όταν νιώθετε ότι σας χτυπάει στο στήθος μια σουβλιά... μετάνοιας!
Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ο τρόπος για να προστατέψετε τον εαυτό σας από ανεπιθύμητες αποστολές. Γνωρίστε την Αναίρεση Αποστολής του Gmail (Gmail's Undo Send). H συγκεκριμένη επιλογή σας δίνει τη δυνατότητα να γλιτώσετε τα χειρότερα, αναιρώντας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα τη λανθασμένη σας αποστολή. Ένα κουμπί που σίγουρα σας βγάζει από τη δύσκολη θέση, διώχνοντας κάθε αίσθηση ντροπής ή αμηχανίας...
Δείτε τα βήματα από τα εργαλεία του Gmail έως την ειδοποίηση που ενεργοποιείται και πλέον ισχύει για κάθε επόμενο mail που θα στέλνετε:

1 - Παξιμάδι λειτουργιών


2 - Ρυθμίσεις - Ενεργοποίηση -> Κατηγορία: Εργαστήρια


3 - Εφαρμογή - Ενεργοποίηση αναίρεσης αποστολής


4 Ειδοποίηση στα Εισερχόμενα


 news.gr
Παραμένουν για το νέο έτος τα κίνητρα για απόσυρση αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο οικονομικών προωθεί διάταξη με την οποία παρατείνει για ένα έτος την ισχύ των κινήτρων για απόσυρση.Όσοι αγοράσουν αυτοκίνητο με απόσυρση απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης ως εξής:
-Μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία έως 6.000 ευρώ
-Από 901 έως και 1.400 κ.ε, πλήρης απαλλαγή για φορολογητέα αξία έως 8.000 ευρώ
-Από 1.401 μέχρι και 1.600 κ.ε, απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ
-Από 1.601 μέχρι και 2.000 κ.ε, απαλλάσσονται από το 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία έως 14.000 ευρώ.
Στην περίπτωση όπου, η φορολογητέα αξία είναι μεγαλύτερη από τα κατά περίπτωση παραπάνω ποσά, θα εισπράττεται για το επί πλέον ποσό, ο προβλεπόμενος ακέραιος συντελεστής τέλους ταξινόμησης.
news.gr
Ενημερωτική συνάντηση με νεοαφιχθέντες γονείς από την Ελλάδα για τη λειτουργία του νέου ελληνικού σχολείου, είχε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, που είναι... ο μεγαλύτερος φορέας διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη Βικτώρια.

Όπως είναι γνωστό, η Κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας ενός νέου ελληνικού σχολείου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα και τα ελληνικά είναι η πρώτη τους γλώσσα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Βασίλης Γκόκας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τους γονείς και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους, ο επικεφαλής της Επιτροπής λειτουργίας του νέου σχολείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νίκος Ντάλλας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γκόκας ο οποίος συνεχάρη την Κοινότητα για την πρωτοβουλία της, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία λειτουργίας του νέου σχολείου. «Πρέπει να ενισχύσουμε όλοι την πρωτοβουλία αυτή. Το Γραφείο Εκπαίδευσης είναι στη διάθεση όλων, γιατί η προσπάθεια αυτή πρέπει να προχωρήσει» είπε.

Στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του σχολείου Μαρία Μπακαλίδου, αναφέρθηκε στους στόχους του νέου σχολείου, στον τρόπο λειτουργίας του, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Όπως είπε, το νέο σχολείο δημιουργείται για να καλύψει μια ανάγκη που δεν καλύπτεται σήμερα από τα υπάρχοντα σχολεία. Τόνισε ότι θα είναι στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, που θα γνωρίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, ενώ θα χρησιμοποιούνται τα σχολικά εγχειρίδια των ημερήσιων σχολείων της Ελλάδας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να μη χάσουν το υψηλό επίπεδο γλώσσας που ήδη έχουν, αλλά να το προάγουν και να το επεκτείνουν.

Ανέφερε επίσης ότι το νέο σχολείο θα αποτελέσει χώρο συνάντησης και συνεύρεσης των νέων μεταναστών, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους, να γνωριστούν μεταξύ τους. Ανέφερε, επίσης, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το κόστος των μαθημάτων θα είναι χαμηλό, καθώς η Ελληνική Κοινότητα αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες των νεοφερμένων Ελλήνων.

Στη σημασία και τον ρόλο του νέου σχολείου αναφέρθηκε και ο εκπαιδευτικός των σχολείων της Κοινότητας Κλεάνθης Παπαδόπουλος, λέγοντας πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν σημαντικά τα παιδιά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς, όπου δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι γονείς επικρότησαν την πρωτοβουλία της Κοινότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός τέτοιου σχολείου. Όπως ανέφεραν, το σχολείο δεν θα βοηθήσει τα παιδιά μόνο με τα Ελληνικά, αλλά και να προσαρμοστούν καλύτερα στη νέα κοινωνία και το περιβάλλον.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί. Τα στοιχεία της Unicef είναι αδιάψευστα:

Ο υποσιτισμός συντελεί σε περισσότερους από το ένα τρίτο όλων των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών που πεθαίνουν από πνευμονία, διάρροια και άλλες ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει αν δεν ήταν υποσιτισμένα.

Περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο - πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά - αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Τα παιδιά που επιβιώνουν από υποσιτισμό συχνά έχουν ασθενή υγεία σε όλη τη ζωή τους και μειωμένες νοητικές ικανότητες που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να πάνε σχολείο και να κερδίσουν όταν μεγαλώσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Έτσι παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο ασθενικής υγείας και φτώχειας από γενιά σε γενιά.

Στην Ελλάδα, πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, έδειξε ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Kαι επειδή ο υποσιτισμός έχει τις ίδιες συνέπειες παντού, η Ελληνική Επιτροπή της Unicef πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει μεγάλο τηλεμαραθώνιο αγάπης τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου από τις 7 το βράδυ έως τη 1.00 σε συνεργασία με τη Δημόσια Τηλεόραση.

Με τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων η Unicef θα καταφέρει να βοηθήσει τα παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας ανθρωπιστικές δράσεις παντού όπου υπάρχει ανάγκη.

Φέτος ο τηλεμαραθώνιος αγάπης υιοθετεί τρία ορφανοτροφεία στην Ελλάδα - Θεσσαλονίκη, Λαμία , Aθήνα – με σκοπό να καλύψει κάποιες από τις μεγάλες τους ανάγκες σε σίτιση αλλά και σε άλλο εξοπλισμό. Πρόκειται για το Ορφανοτροφείο Θηλέων " Μέλισσα " στη Θεσσαλονίκη, το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Λαμίας και το Ίδρυμα "Χατζηκώνστα" στην Αθήνα.

Η Ελληνική Επιτροπή της Unicef , κατανοώντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός λαός, απευθύνεται στα αλληλέγγυα αισθήματα όλων και τους ζητά να ανταποκριθούν στο ετήσιο κάλεσμα της.

Ο τηλεμαραθώνιος θα γίνει στη Δημόσια Τηλεόραση στην Κατεχάκη και θα διαρκέσει 6 ώρες

http://www.thestival.gr 
Από τους νεογιλούς, τα πρώτα δόντια του μωρού, στην πλήρη οδοντοστοιχία ο δρόμος που διανύει το παιδικό στομα είναι μακρύς. Φροντίζουμε τα παιδικά δόντια να είναι καθαρά και εφαρμόζουμε μικρές τακτικές που θα απαλύνουν τον πόνο που αισθάνεται το μωρό καθώς αυτά μεγαλώνουν!

Νεογιλοί- Τα πρώτα δόντια του μωρού

Η ύπαρξη και ο σχηματισμός των δοντιών του μωρού είναι εξαιρετικά στοιχεία της υγείας του, γιατί αποτελούν το όργανο μάσησης και ομιλίας του παιδιού, καθώς και τον προθάλαμο που θα δεχθεί τα μόνιμα δόντια.  Επιπλέον, η υγιής ανάπτυξή τους συμβάλλει στο να σχηματιστούν σωστά οι δύο γνάθοι και η στοματική κοιλότητα και προλαμβάνει ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από χαλασμένα νεογιλά δόντια.  Η φροντίδα των δοντιών του μωρού αποτελεί το υπόβαθρο για την ανάπτυξη και ανώδυνη ανατολή έξοδο των μόνιμων δοντιών.
Ο χρόνος ανατολής των δοντιών και η εξέλιξη της οδοντοφυΐας επηρεάζεται από την κληρονομικότητα.  Το πρώτο δόντι του μωρού εμφανίζεται κατά κανόνα γύρω στον έκτο μήνα της ζωής του, ενώ η οδοντοφυΐα των 20 πρώτων δοντιών των μωρού ολοκληρώνεται στην ηλικία των 2-3 περίπου ετών, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη σειρά εμφάνισης κάθε δοντιού.  Αυτά τα 20 δόντια του μωρού παραμένουν ως την ηλικία των 6-7 ετών, οπότε και αρχίζουν σταδιακά να αντικαθίστανται από τους μόνιμους διαδόχους τους.
Έχουν σημειωθεί περιπτώσεις γέννησης μωρών με τα πρώτα τους δόντια να έχουν ήδη ανατείλει, αλλά και καθυστέρηση στην εμφάνιση της οδοντοφυΐας ως την ηλικία των 12-14 μηνών.  Αν και συνήθως οι δύο αυτές περιπτώσεις κρίνονται φυσιολογικές και δεν αποτελούν ένδειξη για τη σωματική ή τη πνευματική ανάπτυξη του μωρού, το σωστό είναι να επισκεφθούμε τον Παιδοδοντίατρο για να ελέγξει το στόμα του παιδιού και να μας συμβουλεύσει σχετικά.

Τι συμπτώματα παρουσιάζονται όταν εμφανίζονται τα δόντια στο στόμα του μωρού και τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω;

Τα συνήθη συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά όταν εμφανίζονται τα πρώτα τους δόντια είναι:
•    κόκκινα και διογκωμένα ούλα,
•    μεγάλη ποσότητα σάλιου,
•    δυσφορία και γκρίνια,
•    αλλαγή στις συνήθειες διατροφής,
•    ανορεξία,
•    ανησυχία στον ύπνο.

Γενικά, τα συμπτώματα πού σχετίζονται με την ανατολή των δοντιών είναι ήπια.  Για να ανακουφίσετε το μωρό σας από τις ενοχλήσεις αυτές θα πρέπει να του καθαρίζετε το στόμα 2-3 φορές την ημέρα με μία βρεγμένη γάζα και να του δίνετε να δαγκώνει κρύα παιχνίδια πού είναι κατασκευασμένα γι' αυτό το σκοπό.  Ακόμη και ένα απλό κρύο καθαρό πανί μπορεί να το ανακουφίσει.  Μην εκθέτετε το μωρό σας σε παγωμένα τρόφιμα, αφού επιδεινώνουν τον πόνο στα ούλα και στο στόμα.  Την τάση του να δαγκώνει και να μασουλάει μπορείτε να την καλύψετε δίνοντάς του κάτι τραγανό και σχετικά σκληρό.  Μη χρησιμοποιείτε φάρμακα ή γιατροσόφια, ακόμη και την παιδική ασπιρίνη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Σε περιπτώσεις μεγαλύτερης ενόχλησης πρέπει να επισκεφτείτε τον Παιδοδοντίατρο που θα σας συνταγογραφήσει αναλγητικές αλοιφές ανακούφισης των ούλων και του πόνου.

Αν παρατηρήσετε πυρετό, εξανθήματα, εμετούς ή διάρροια θα πρέπει να επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας, διότι είναι πιθανό να συμβαίνει στο μωρό σας κάτι άλλο, πού δε σχετίζεται με την ανατολή των δοντιών του.

Ανάπτυξη της οδοντοφυΐας


Τα περισσότερα μωρά αποκτούν το πρώτο τους δόντι γύρω στον 6ο μήνα.  Αλλά δεν υπάρχει πάντα η ίδια εξέλιξη στην ανατολή τους. Τα δόντια βρίσκονται κρυμμένα στις δυο γνάθους και εμφανίζονται με ξεχωριστή σειρά σε κάθε παιδί.  Συνήθως όμως η πρώτη οδοντοφυΐα του μωρού εξελίσσεται ως εξής:

Η σταδιακή σειρά που φυτρώνουν οι νεογιλοί

6ος - 10ος μήνας: Οι κάτω κεντρικοί κοπτήρες (μπροστινά - μέσοι τομείς)
8ος - 12ος μήνας : Οι άνω κεντρικοί κοπτήρες (μπροστινά - μέσοι τομείς)
9ος - 16ος μήνας: Οι άνω και κάτω πλάγιοι κοπτήρες (πλάγιοι τομείς)

Ο χρόνος ανατολής των υπολοίπων δοντιών είναι ο ακόλουθος:

Κυνόδοντες: 16-23 μήνες
Πρώτοι τραπεζίτες: 13-19 μήνες
Δεύτεροι τραπεζίτες: 23-33 μήνες

http://www.babyspace.gr 
Σαν σήμερα, το 2008, ο 15χρονος μαθητής, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, πέφτει νεκρός στα Εξάρχεια από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ακολουθούν ταραχές και επεισόδια, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.

1768 – Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica.

1915 – Συγκροτείται στην Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.

1917 – Μεγάλη έκρηξη στο Χάλιφαξ έχει ως αποτέλεσμα 1.600 νεκρούς, 9.000 τραυματίες και 30.000 άστεγους.

1920 – Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α' επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.

1940 – Ο Ελληνικός Στρατός (Α' ΣΣ) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.

2008 – Ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφονεί τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Ακολουθούν επεισόδια σε όλη την χώρα.

http://www.enikos.gr 
Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων διαμερισμάτων που καλύπτονται με κεντρική θέρμανσης στις πολυκατοικίες έρχεται να δώσει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ.
 Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης μιλώντας στο 18ο Συνέδριο Ενέργειας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, υπό συζήτηση με την κυβέρνηση βρίσκεται νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που το επιθυμούν να αποκόπτονται από το κεντρικό δίκτυο θέρμανσης της πολυκατοικίας και να εγκαθιστούν ατομικά συστήματα θέρμανσης με μικρούς λέβητες!Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι υπό συζήτηση, μάλιστα, πιθανόν να καταργηθεί και η προϋπόθεση που ισχύει σήμερα, όπου ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος που επιθυμεί ατομικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίσει σχετική άδεια από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

http://www.seleo.gr

Δε θα δοθούν τελικά μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων τα δωρεάν τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους δικαιούχους δημότες Αλεξανδρούπολης. Με ανακοίνωσή του ο Δήμος διευκρινίζει ότι η διανομή θα γίνει το νέο έτος, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα τουλάχιστον η ακριβής ημερομηνία.Ο λόγος είναι η καθυστέρηση παράδοσης των προϊόντων.

Έτσι αποφασίστηκε η διανομή των τροφίμων να πραγματοποιηθεί, όταν ολοκληρωθεί η παραλαβή όλων των προϊόντων (μακαρόνια , φέτα , κασέρι, γραβιέρα, λάδι). Η απόφαση αυτή έχει στόχο την αποφυγή ταλαιπωρίας των δικαιούχων και με παράδοση όλων των προϊόντων στους δικαιούχους σε μία δόση.

http://www.e-evros.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!