Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, συναντήθηκε...σήμερα, με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του Υπουργού και διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα συμφωνίας και σύμπτωσης απόψεων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Κώστας Πουλάκης.

Ξεκινώντας τη συζήτηση, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν άμεσα τους Δήμους και συγκεκριμένα:

- Για τις συμβάσεις έργου Κοινωφελούς Εργασίας, τα γνωστά «πεντάμηνα» ανέφερε ότι προχωρούν άμεσα. Τόνισε ότι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η τροποποίηση του θεσμού, ώστε να βελτιωθεί ασφαλιστικά και οικονομικά η θέση των απασχολούμενων ή και να αυξηθεί η διάρκεια των συμβάσεων. Για να μη χαθεί όμως η χρονιά, υλοποιούνται για τελευταία φορά με το υπάρχον πλαίσιο.

- Για τους Προϋπολογισμούς των Δήμων, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό κατάργησης του «Οικονομικού Παρατηρητηρίου» και πραγματοποίησης των ελέγχων στους Προϋπολογισμούς από Υπηρεσία του Υπουργείου και με βασική αρχή την εκδήλωση εμπιστοσύνης στους αιρετούς.

Αντίστοιχα για τον έλεγχο νομιμότητας πράξεων των Δήμων, που ασκούσε μέχρι τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέρθηκε στην υλοποίηση της νομικής πρόβλεψης για δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής, που όπως είπε, «θα λειτουργεί χωρίς να υπάρχει ίχνος ελέγχου σκοπιμότητας».

- Για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση των περικοπών «4+5+1» = 10% που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, την τελευταία μέρα πριν προκηρυχθούν οι Βουλευτικές Εκλογές, ενώ αποσαφήνισε, πλήρως, ότι δεν υφίσταται θέμα κατάργησης των ΚΑΠ και αντικατάστασης τους από δημοτική φορολογία.

Ο Υπουργός, επίσης, είπε, ότι εξετάζεται η δυνατότητα των Δήμων να πραγματοποιούν προσλήψεις στις Υπηρεσίες τους, με ανταποδοτικό χαρακτήρα, κάτι που αποτελεί βασικό αίτημα των Δημάρχων τα τελευταία χρόνια, ενώ ζήτησε από τους Δημάρχους, να μελετήσουν και να υποβάλλουν πρόταση για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Πέραν των συγκεκριμένων ζητημάτων, ο Υπουργός αναφέρθηκε πολύ θετικά στο έργο των Δήμων τα τελευταία χρόνια στην κοινωνική πολιτική και τόνισε, ότι η Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί συχνά άδικες επιθέσεις και μάλιστα με σκοπιμότητα, για να δικαιολογηθούν επικοινωνιακά οι μεγάλες περικοπές πόρων που έχει υποστεί, όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ηρακλής Γκότσης, πρότεινε τη συμμετοχή της ΠΕΔΑ στις θεσμικές επιτροπές του Υπουργείου, για την διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου για την Αυτοδιοίκηση, αφού πρώτα χαιρέτησε την απόφαση του Υπουργείου για κατάργηση των πρόσφατων περικοπών, επισημαίνοντας την ανάγκη να μη δημιουργηθεί δεύτερη γενιά παρακρατηθέντων πόρων.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να εγκριθούν προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Ακόμη, ζήτησε την οικονομική ενίσχυση των Δήμων για να ανταποκριθούν στο νέο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναλάβουν πιο ουσιαστικό ρόλο οι Δήμοι στη διαχείριση του ΣΕΣ 2014 - 2020.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Την πλήρη απαλλαγή της από την καταβολή χρηματικών δόσεων προς τις τράπεζες, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καβάλας για μια άνεργη δανειολήπτρια, οι συνολικές οφειλές της οποίας προς τις τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ. Η δανειολήπτρια διέθετε μηδενικό εισόδημα, ενώ το εισόδημα του συζύγου της δεν ξεπερνά τα 380 ευρώ το μήνα.
Η δανειολήπτρια, στο τέλος του 2010, προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, που κατάθεσε για λογαριασμό της πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες, ωστόσο, δεν τον έκαναν δεκτό.
Στη συνέχεια, η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η δανειολήπτρια κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.
Το Ειρηνοδικείο Καβάλας, αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε απόφαση τον Ιανουάριο του 2012, με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις, επί μια τετραετία, ύψους 100 ευρώ μηνιαίως. Εκείνο το διάστημα, τα εισοδήματα της γυναίκας ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 568 ευρώ και ο σύζυγος της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ.
Τον Μάιο του 2013, η δανειολήπτρια έμεινε άνεργη και τα εισοδήματα του συζύγου της περιορίστηκαν σε 380 ευρώ.
Με τη βοήθεια της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η δανειολήπτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Ν. 3869/2010 για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Το Ειρηνοδικείο Καβάλας, αφού δίκασε την υπόθεση, απάλλαξε τη δανειολήπτρια από το σύνολο των οφειλών της, που ανέρχονταν σε περίπου 300.000 ευρώ.
aftodioikisi.gr
Ισπανία: «Ναι» στο σκάκι ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία
Το σκάκι κάνει καλό στους μαθητές και γι’ αυτό θα έπρεπε να διδάσκεται υποχρεωτικά στα σχολεία. Αυτό είναι ένα από τα πολύ λίγα θέματα στα οποία συμφωνούν σχεδόν όλα τα κόμματα της Ισπανίας, όπως αποδείχθηκε από τη σπάνια συνολική υποστήριξη σε μη δεσμευτικό ψήφισμα, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, αυτό που ζητείται από την ισπανική κυβέρνηση είναι «η εισαγωγή του προγράμματος Σκάκι στο Σχολείο στο ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» - το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της εισαγωγής του σκακιού στα σχολεία το 2012.

Η αρχή έγινε από την Καταλωνία, η οποία επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα μίας από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα εκπαιδευτικά οφέλη του σκακιού. Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τα Πανεπιστήμια της Χιρόνα και της Λιέιδα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μαθητές που μαθαίνουν σκάκι στο Δημοτικό παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη της νοημοσύνης τους σε διάφορα επίπεδα. Οι ίδιοι μαθητές, σύμφωνα με την έρευνα, σημείωσαν επίσης σημαντική βελτίωση στα μαθηματικά και την ανάγνωση – τα δύο αδύνατα σημεία των ισπανών μαθητών, βάσει του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών PISA (Programme for International Student Assessment).

Οι ισπανοί σοσιαλιστές ευελπιστούν μάλιστα σε ένα βήμα παραπέρα, σκοπεύοντας μελλοντικά στην εισαγωγή του σκακιού ως εργαλείου μάθησης και αποκατάστασης τόσο σε σωφρονιστικά ιδρύματα όσο και σε κέντρα υγείας.

in.gr

Είτε απολαμβάνετε τον καφέ σας στο σπίτι σας, είτε σε ένα από τα διάφορα cafe της πόλης, το πιθανότερο είναι να τον προτιμάτε με διάφορες προσθήκες, πολλές εκ των οποίων είναι βλαβερές για την υγεία σας, αλλά και για το βάρος σας. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι ο καφές είναι μια καθημερινή συνήθεια, γι’ αυτό θα πρέπει να την κρατήσετε όσο πιο υγιεινή γίνεται.
Όσο για τον ίδιο τον καφέ, οι έρευνες ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει αν είναι ωφέλιμος ή βλαβερός για την υγεία, αφού κάποιες τον συνδέουν με απώλεια οστικής πυκνότητας, με δυσκολία στη συγκέντρωση, με αναιμία κ.ά., ενώ άλλες με οφέλη όπως προστασία από το διαβήτη τύπου 2, από Πάρκινσον, από κίρρωση του ήπατος, από καρκίνο του ήπατος.
Για να παραμείνετε ασφαλείς, φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και να απαλλαγείτε από τα διάφορα έξτρα που του προσθέτετε, όπως τα παρακάτω.
Κρέμα που δεν έχει ως βάση το γάλα
Υπάρχουν κάποιες ουσίες, σε υγρή μορφή ή σκόνη, οι οποίες χρησιμοποιούνται στον καφέ αντί για γάλα, αλλά αν κοιτάξετε τα συστατικά τους, θα βρείτε ανάμεσά τους μερικώς υδρογονοποιημένα φυτικά έλαια και σιρόπι καλαμποκιού σε στερεά μορφή, τα οποία δημιουργούν κρεμώδη υφή, αλλά δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό. Το σιρόπι καλαμποκιού θεωρείται ότι δεν μεταβολίζεται καλά και τα μερικώς υδρογονοποιημένα φυτικά έλαια περιέχουν trans λιπαρά, τα οποία ανεβάζουν την «κακή» χοληστερόλη και κάνουν κακό στην καρδιά.

Σιρόπι με γεύσεις
Σας αρέσουν οι καφέδες με τα σιρόπια ή απολαμβάνετε πού και πού λίγο σιρόπι στον latte σας; Τότε πρέπει να ξέρετε ότι περίπου 30 γραμμάρια από τέτοιου είδους σιρόπια μπορεί να περιέχουν μέχρι και 19 γραμμάρια ζάχαρης και 80 θερμίδες. Μήπως τώρα η ιδέα δεν σας δελεάζει και τόσο;
Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Μπορεί να κάνουν τον καφέ σας γλυκό, αλλά για την υγεία τα πράγματα ίσως να μην είναι και τόσο… γλυκά. Οι περισσότερες γλυκαντικές ουσίες έχουν μελετηθεί, δεν είναι όμως ξεκάθαρο κατά πόσο τελικά είναι ασφαλείς για την υγεία ή όχι. Για να κρατηθείτε στην ασφαλή πλευρά της υπόθεσης, περιορίστε τες, καθώς κάποιες οδηγούν σε μείωση γονιμότητας, αύξηση βάρους κ.ά.

Σαντιγί
Καφές με σαντιγί μοιάζει σαν καφές και επιδόρπιο σε ένα, αλλά, δυστυχώς, η σαντιγί αποτελεί μια από τις πιο ανθυγιεινές τροφές εκεί έξω, ψηλά στη λίστα μαζί με τα αναψυκτικά με ζάχαρη, το επεξεργασμένο κρέας και άλλες τροφές που δεν τις βλέπουν με καλό μάτι οι ειδικοί. Δεν έχει καμία διατροφική αξία, περιέχει σιρόπι καλαμποκιού και υδρογονοποιημένα έλαια, ενώ οι τυποποιημένες μπορεί να περιέχουν και υποξείδιο του αζώτου, που επηρεάζει την όραση, τη γνωστική λειτουργία και τις κινητικές δεξιότητες.

Ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι ένα από τα χειρότερα συστατικά που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας, αφού συνδέεται με πλήθος προβλημάτων, από διαβήτη μέχρι καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία. Μάθετε να ζείτε χωρίς αυτή, τόσο όσον αφορά τον καφέ, όσο και τη διατροφή σας γενικότερα.
Βούτυρο
Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην το συνηθίζουν, το βούτυρο στον καφέ, όμως, συστήνεται από αρκετούς στο εξωτερικό, προκειμένου εκτός από κρεμώδη υφή, να σας χαρίσει έξτρα ενέργεια. Εκτός από ενέργεια, όμως, προσθέτει έξτρα θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά στον οργανισμό σας.
clickatlife.gr

Στην τελική ευθεία για την αποστολή τους στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται οι δύο προκηρύξεις που ετοίμασε το ΑΣΕΠ για 660 προσλήψεις στη ΔΕΗ. Πεντακόσιες πενήντα θέσεις Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε τεχνικές ειδικότητες και 110 πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ περιλαμβάνουν οι πρώτες προκηρύξεις που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ το 2015 για μόνιμο προσωπικό. Ολα είναι έτοιµα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των διαγωνισµών και το µόνο που αναµένει το ΑΣΕΠ είναι η ειδοποίηση από τη ΔΕΗ για την ενηµέρωση του νέου υπουργού. Οι προσλήψεις θεωρούνται αναγκαίες για την κάλυψη των οργανικών θέσεων σε γραφεία και ενεργειακά κέντρα, που έµειναν κενές εδώ και χρόνια λόγω αποχώρησης του προσωπικού. Η επιλογή µάλιστα του προσωπικού απαιτεί χρόνο, λόγω της εξειδίκευσης που ζητείται.
Στο 1 δισ. δολάρια έφθασαν τα έσοδα της εγκληματικής συμμορίας Carbanak που ήταν υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη ληστεία στη μέχρι τώρα ιστορία του Internet. Στην έρευνα πήραν μέρος η Kaspersky Lab, η INTERPOL, η Europol καθώς και αρχές από διάφορες χώρες παγκοσμίως.

Οι ειδικοί που ασχολήθηκαν με την έρευνα, αναφέρουν ότι στη συμμορία συμμετείχαν ψηφιακοί εγκληματίες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, άλλες χώρες της Ευρώπης και την Κίνα.

Από το 2013, οι εγκληματίες προσπάθησαν να επιτεθούν έως και σε 100 τράπεζες, συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς σε περίπου 30 χώρες.

Σύμφωνα με δεδομένα της Kaspersky Lab, στους στόχους της Carbanak περιλαμβάνονταν χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Κίνα, την Ουκρανία, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, την Ταιβάν, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μαρόκο, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Τσεχία, την Ελβετία, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία και την Αυστραλία.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται ελληνικές τράπεζες αλλά γενικότερα η Kaspersky Lab προτρέπει όλους τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να ελέγξουν προσεκτικά τα δίκτυα τους για την πιθανή ύπαρξη του malware Carbanak και αν το εντοπίσουν, να αναφέρουν την εισβολή στις διωκτικές αρχές.

Εκτιμάται ότι τα μεγαλύτερα ποσά αποσπάστηκαν με το «χακάρισμα» τραπεζικών συστημάτων και την κλοπή 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε κάθε «επιδρομή» της συμμορίας. Κατά μέσο όρο, κάθε ληστεία πραγματοποιούνταν σε 2 έως 4 μήνες, από τη στιγμή της προσβολής του πρώτου υπολογιστή στο εταιρικό δίκτυο μιας τράπεζας.

Οι ψηφιακοί εγκληματίες αποκτούσαν πρόσβαση σε υπολογιστές εργαζομένων μέσω τεχνικών spear-phishing, «μολύνοντας» τα θύματα με το malware Carbanak.

Έπειτα ήταν σε θέση να διεισδύσουν στο εταιρικό δίκτυο, να εντοπίσουν τους υπολογιστές των διαχειριστών και να προχωρήσουν σε παρακολούθηση μέσω video. Αυτό τους επέτρεπε να βλέπουν και να καταγράφουν ό,τι συνέβαινε στις οθόνες του προσωπικού που ασχολείτο με τα συστήματα μεταφοράς χρημάτων.

Με αυτό τον τρόπο, οι απατεώνες μπορούσαν να μάθουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για τη δουλειά των εργαζομένων και να μιμηθούν τις δραστηριότητες του προσωπικού, ώστε να μεταφέρουν και να ρευστοποιήσουν χρηματικά ποσά.

Πως γίνονταν οι κλοπές

Όταν ερχόταν η ώρα να ρευστοποιήσουν τα ποσά που απέσπασαν από τις δραστηριότητες τους, οι απατεώνες χρησιμοποιούσαν online τραπεζικά συστήματα ή διεθνή συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών, για να μεταφέρουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους δικούς τους. Σε αυτή την περίπτωση, τα κλεμμένα χρήματα καταθέτονταν σε τράπεζες στην Κίνα και την Αμερική. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα κι άλλες τράπεζες, σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούνταν ως «παραλήπτες».

Σε άλλες περιπτώσεις, οι ψηφιακοί εγκληματίες διείσδυαν απευθείας στην «καρδιά» των λογιστικών συστημάτων, «μολύνοντας» τα λογιστικά υπόλοιπα των λογαριασμών πριν αποσπάσουν τα έξτρα χρήματα, μέσω συναλλαγών απάτης. Για παράδειγμα, αν ένας λογαριασμός είχε 1.000 δολάρια, οι εγκληματίες άλλαζαν την αξία του σε 10.000 δολάρια και έπειτα μετέφερα τα 9.000 σε δικούς τους λογαριασμούς. Ο κάτοχος του λογαριασμού δεν υποπτευόταν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, γιατί το κεφάλαιο των 1.000 δολαρίων ήταν ακόμη εκεί.

Επιπλέον, οι εγκληματίες αποκτούσαν τον έλεγχο των ATM των τραπεζών και μέσω εντολών τα ρύθμιζαν, ώστε να δίνουν μετρητά σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Όταν η πληρωμή ολοκληρωνόταν, ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» της συμμορίας περίμενε δίπλα στο μηχάνημα για να πάρει τα λεφτά που προέρχονταν από την «εθελοντική» πληρωμή.

http://www.fpress.gr 
Πρόταση γάμου έκανε στην Lady Gaga ο αγαπημένος της, Τέιλορ Κίνεϊ
Πρόταση γάμου έκανε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Lady Gaga ο αγαπημένος της, ο ηθοποιός Τέιλορ Κίνεϊ, σύμφωνα με σχόλιο που ανάρτησε σήμερα η τραγουδίστρια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μου έδωσε την καρδιά του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και είπα ΝΑΙ!», έγραψε η 28χρονη τραγουδίστρια στο λογαριασμό της στο Instagram, παράλληλα με μια φωτογραφία η οποία απεικόνιζε ένα δαχτυλίδι σε σχήμα καρδιάς.
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό People, η Γκάγκα και ο Κίνεϊ είναι ζευγάρι τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι δύο αναμετρήσεις για το Champions League μεταξύ της Σαχτάρ και της Μπάγερν, αλλά και της Παρί Σαν Ζερμέν με την Τσέλσι ξεχωρίζουν από το σημερινό αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

17:00 OTE Sport 6, Τένις ATP 500: Ρίο ντε Ζανέιρο

17:30 NOVASPORTS 3, World League Πόλο Ρουμανία - Ελλάδα

18:45 EUROSPORT, Youth League Ρεάλ Μαδρίτης - Πόρτο

19:30 NOVASPORTS 4, Τένις ATP 250: Μασσαλία

20:30 ΝΕΡΙΤ plus, Α1 Βόλεϊ Γυναικών ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

21:45 NOVASPORTS 1, Champions League Σαχτάρ - Μπάγερν Μονάχου

21:45 NOVASPORTS 2, Champions League Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι

23:00 OTE Sport 6, Τένις ATP 500: Ρίο ντε Ζανέιρο

Τράπεζες στη Ρωσία, στις ΗΠΑ στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη έπεσαν θύματα μίας εκ των μεγαλυτέρων ηλεκτρονικών ληστειών στα χρονικά.
Όπως αναφέρει έκθεση που παρείχε η Kaspersky Labs στους New York Times, περισσότερες από εκατό τράπεζες σε τριάντα χώρες ληστεύτηκαν, με τη λεία να ξεπερνά τα 300 εκατ. δολάρια.
Ο Chris Doggett της Kaspersky Labs δήλωσε στους New York Times ότι πρόκειται για μία από τις περισσότερο προσεγμένες επιθέσεις, κυρίως λόγω των μεθόδων τις οποίες ακολούθησαν οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες προκειμένου να μην αποκαλυφθούν.
Η επίθεση έλαβε χώρα σε βάθος χρόνου. Οι εγκληματίες εγκατέστησαν software παρακολούθησης στους τραπεζικούς υπολογιστές προκειμένου να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τις καθημερινές τακτικές.
Στη συνέχεια, μιμούμενοι τις πράξεις των υπαλλήλων, κατάφεραν να κάνουν μεταφορές μεγάλων ποσών, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Οι καταθέσεις έγιναν σε εικονικούς λογαριασμούς που είχαν ανοιχθεί προηγουμένως. Ένας πελάτης της Kaspersky Labs ανέφερε απώλειες ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων.
Οι περισσότερες τράπεζες-θύματα εντοπίζονται στη Ρωσία. Ο οργανισμός FS-ISAC [Financial Services Information Sharing and Analysis Center] στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι ο τραπεζικός τομέας έχει ενημερωθεί για ληστεία. Όχι όμως και οι πελάτες.
Πηγή: gr.pcmag.com

Χαμάμ, σάουνα, λουτρά. Δεν πρόκειται για σπα αλλά για τα νέα γραφεία της Google στο Βουδαπέστη. Ανατρεπτικά και πρωτότυπα, τα νέα γραφεία στην ουγγρική πρωτεύουσα θυμίζουν… σπα! Το Graphasel Design Studio που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο είχε ως θέμα τα κέντρα ευεξίας και ομορφιάς, μια και η Βουδαπέστη φημίζεται για τις 500 ιαματικές της πηγές! «Ο στόχος μας ήταν να δείξουμε τη σχέση που υπάρχει μεταξύ του αθλητισμού και  ανταγωνισμού που υπάρχει στον κόσμο των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Graphasel. «Τα λουτρά, σάουνες και χαμάμ αλλά και πισίνα και μια εξωτερική παραλία περιλαμβάνονται στο κόνσεπτ».
s-7_2

s-5_7
Εάν κάθε βράδυ παλεύετε στην κυριολεξία με το μαξιλάρι και το κρεβάτι σας, προκειμένου να καταφέρετε να σας πάρει ο ύπνος, τότε δρ Andrew Weil σας έχει τη λύση.

Σύμφωνα με τη μέθοδός της, η οποία βασίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8, μόλις ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποκοιμηθείτε χωρίς κόπο.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αναπνοές που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

«Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», επισημαίνοντας: «Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες»

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δρ Weil, το μυστικό βρίσκεται στην αναπνοή, αφού για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο.

Πώς θα εφαρμόσετε τη μέθοδο αναλυτικά

- Εισπνεύστε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα

- Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα

- Εκπνεύστε αργά επί 8 δευτερόλεπτα

Όπως εξηγεί η Weil, η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει χαλάρωση, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε.

Η μέθοδος έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά κατά πόσο βοηθάει ή όχι...

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!