Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Στα νησιά τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ελλάδας
Σε σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας αναδεικνύεται η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα, καθώς τα ποσοστά των παιδιών με σωματικό βάρος άνω του φυσιολογιού παραμένουν ανησυχητικά υψηλά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία του προγράμματος ΕΥΖΗΝ στα ελληνικά νησιά εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών με βάρος άνω του φυσιολογικού, χαμηλή προσκόλληση στη μεσογειακή δίαιτα και καθιστική ζωή.

Συγκεκριμένα, οι περιφέρειες της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών με βάρος άνω του φυσιολογικού είναι του Νότιου Αιγαίου (35%), του Βόρειου Αιγαίου (34%) και των Ιονίων Νήσων (33%). Στο άλλο άκρο, οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών είναι της Ηπείρου και της Θεσσαλίας (27% και 28%, αντιστοίχως).

Τα αποτελέσματα του προγράμματος αξιολόγησης του ΕΥΖΗΝ αφορούν το σχολικό έτος 2014-2015, κατά το οποίο συμμετείχαν περίπου 350.000 μαθητές/τριες από 4.000 σχολεία της Ελλάδας και επιβεβαιώνουν ότι η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας σε όλη την επικράτεια, καθώς το 22% και 8% του μαθητικού πληθυσμού της χώρας αξιολογήθηκε ως υπέρβαρος και παχύσαρκος, αντιστοίχως.

Τα ευρήματα είναι παρόμοια με αυτά των προηγούμενων ετών υλοποίησης του προγράμματος, τονίζοντας την ανάγκη για παρεμβάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του υπερβάλλοντος βάρους ιδιαιτέρως στον νησιωτικό παιδικό πληθυσμό της χώρας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η υποβάθμιση του τρόπου ζωής των παιδιών συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στη διαχρονική αύξηση της συχνότητας της παιδικής παχυσαρκίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, σύμφωνα με τα οποία μόλις 4 στους/στις 10 μαθητές/τριες της Ελλάδας εμφανίζουν μια υψηλή προσκόλληση στο υγιεινό διατροφικό πρότυπο της μεσογειακής δίαιτας, ενώ μόλις 6 στους/στις 10 μαθητές/τριες υιοθετούν έναν σωματικά δραστήριο τρόπο ζωής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περιφέρειες της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών (Νότιου Αιγαίου, Βόρειου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων) έχουν παράλληλα και τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών με πολύ χαμηλή προσκόλληση στη μεσογειακή δίαιτα (10%), καθώς και τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών με μη ικανοποιητικό επίπεδο σωματικής δραστηριότητας (45%). Αντιθέτως, στις περιφέρειες με χαμηλά ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών (Ηπείρου και Θεσσαλίας), το ποσοστό των παιδιών που απέχουν σημαντικά από τη Μεσογειακή δίαιτα και υιοθετούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής βρέθηκε σημαντικά χαμηλότερο (5% και 35%, αντιστοίχως).

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

To MyDrivers, ένα Κινεζικό site πρόσφατα διέρρευσε μια φήμη πως η Apple στο επερχόμενο iPhone της θα συμπεριλάβει ένα μοντέλο στα 256 GB και μάλιστα πως αυτό θα είναι αποκλειστικότητα του iPhone 7 Plus.

Σήμερα το Ιταλικό HDblog παρουσίασε μια φωτογραφία από μια 256GB NAND flash memory που προέρχεται από την Αμερικανική εταιρεία SanDisk και που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Apple σε ένα iPhone μοντέλο της.

Η Apple χρησιμοποιεί NAND flash memory για όλες τις iOS συσκευές από διαφορετικούς προμηθευτές όπως οι SanDisk, Samsung, SK Hynix και Toshiba.

Το νέο 256GB NAND flash chip της SanDisk είναι μάλιστα αρκετά μικρότερο σε μέγεθος από το αντίστοιχο των 64GB.

Αυτό αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που ίσως δείχνει πως η Apple μπορεί να το χρησιμοποιήσει μιας και οι φήμες θέλουν τα νέα iPhones να είναι κατά 1mm λεπτότερα.

Ίσως λοιπόν η Apple να παρουσιάσει ένα iPhone 7 με χωρητικότητες 16/64/128/256GB ή μπορεί να αφαιρέσει τελείως την επιλογή των 16 GB και έτσι να έχουμε το βασικό μοντέλο να ξεκινάει στα 64 GB.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο timeline του προχωρά το Instagram, με αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο το Facebook. Τα posts όσων ακολουθείτε στο Instagram δεν θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά με βάση τα ενδιαφέροντά σας.
Πιο συγκεκριμένα, το Instagram ξεκίνησε να δοκιμάζει έναν αλγόριθμο ο οποίος με βάση το που έχετε κάνει like ή comment, καθορίζει τι σας ενδιαφέρει και τι σας αρέσει περισσότερο. Επιπλέον, η σειρά των posts στο timeline θα καθορίζεται και από την σχέση που έχετε με άτομα που ακολουθείτε.
Στην επίσημη ανακοίνωση του Instagram αναφέρεται ότι οι χρήστες του Instagram χάνουν περίπου το 70% των feeds τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην δουν τις δημοσιεύσεις που τους αφορούν περισσότερο. Επομένως με την αλλαγή στο timeline, στόχος είναι όταν μπαίνει ο χρήστης, να βλέπει αυτά που τον αφορούν περισσότερο και φυσικά να μένει περισσότερο μέσα στην εφαρμογή.
Τέλος, τονίζεται ότι όλα τα posts θα είναι εκεί, αλλά θα εμφανίζονται σε διαφορετική σειρά.
Πηγή techblog.gr

Η Ρούλα Κορομηλά ετοιμάζεται για την τηλεοπτική της επιστροφή.

Η παρουσιάστρια θέλει να εντυπωσιάσει τόσο με το concept της εκπομπής όσο και με τους καλεσμένους της.

Σύμφωνα με την Freddo ο πρώτος καλεσμένος της Ρούλας Κορομηλά θα είναι ο Σάκης Ρουβάς.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι ειπώθηκε στο γύρισμα ούτε εάν δούμε την Κάτια Ζυγούλη που διανύει την τέταρτη εγκυμοσύνη της.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!