Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017


Ένα από τα βασικά προβλήματα της δίαιτας είναι ότι μπορεί να πεινάμε συνέχεια και να θέλουμε να φάμε το οτιδήποτε.
Για να νικήσουμε την πείνα αλλά και να μην πάρουμε θερμίδες, το βασικό είναι να επιλέξουμε τις κατάλληλες τροφές μέχρι το επόμενο κανονικό γεύμα.
Οι τροφές αυτές θα σας βοηθήσουν επίσης αν έχετε φτάσει στο σημείο που «κολλάει» η ζυγαριά, το λεγόμενο plateau, ώστε να τονώσετε τον μεταβολισμό σας και να απαλλαγείτε από τα τελευταία περιττά κιλά.
Δείτε παρακάτω πέντε από αυτές που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα…
1. Μούρα: μισό φλιτζάνι = 32 θερμίδες
2. Ντομάτες: 1 μέτρια ντομάτα = 22 θερμίδες
3. Καρότο: μισό φλιτζάνι = 22 θερμίδες
4. Γκρέιπφρουτ: μισό φρούτο = 39 θερμίδες
5. Μπρόκολο: μισό φλιτζάνι = 30 θερμίδες
 πηγή: medicalnews.gr
Οι άντρες πρέπει να εκσπeρματώνουν 21 φορές τον μήνα!
Μπορεί ο αuνανισμός να είναι και μέχρι σήμερα κατακριτέος και σε μερικά μέρη να υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να τον κάνουν ακόμη και παράνομο (όπως στο Τέξας), όμως όπως αποδεικνύει μια νέα έρευνα, μπορεί αυτό να απειλήσει ακόμα και την υγεία του άντρα!
Γενικά, η εκσπeρμάτωση για τον άντρα είναι πολύ σημαντική. Ο καρκίνος του προστάτη είναι πλέον ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους που παρατηρούνται παγκοσμίως , μαζί με τον καρκίνο των πνευμόνων και του εντέρου. Μόνο στην μεγάλη Βρετανία το 2014, υπήρξαν 45.000 περιπτώσεις.
Τα συμπτώματα είναι συγκεκριμένα και δεν είναι δύσκολο να τα παρατηρήσεις. Πιο συχνή ανάγκη για ούρηση, που πολλές φορές μπορεί να είναι απότομη και να σε κάνει να τρέξεις προς την τουαλέτα, δυσκολία στην ούρηση, ασθενής ούρηση και μια διαρκή αίσθηση ότι η κύστη σου ποτέ δεν αδειάζει.
Η διατροφή είναι το Α και το Ω σε αυτή και σε άλλες περιπτώσεις. Επίσης, πρέπει κάποιος να κάνει συχνές εξετάσεις. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά, όπως λένε οι ερευνητές του Harvard. Οι τελευταίο ανακάλυψαν πως η σeξουαλική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη.
Η μελέτη παρατήρησε τις σeξουαλικές συνήθειες 32.000 ανδρών και έφτασε στο συμπέρασμα πως εκείνοι με τις περισσότερες εκσπeρμάτωσεις, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους στον προστάτη.
“Βρήκαμε ότι οι άνδρες με περισσότερες εκσπeρμάτωσεις, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, σε σύγκριση με εκείνους πού έχουν αρκετά λιγότερες ή λίγες κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Αυτή η μεγάλου βεληνεκούς μελέτη παραθέτει τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι και σήμερα, για τον ευεργετικό ρόλο που παίζει η εκσπeρμάτωση στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη”, δήλωσε κάποιος από τους ερευνητές.
Ποιο είναι το ιδεατό νούμερο εκσπeρματώσεων μηνιαίως; 21 εκσπeρμάτωσεις τον μήνα μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη κατά 33%. Το γιατί βοηθάει τον προστάτη, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν πως αποβάλλει συγκεκριμένες τοξίνες από τον οργανισμό.
Φυσικά, δεν είναι ο μόνος τρόπος πρόληψης. Ο Δρ. James Balch λέει πως μια καλή διατροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να αποφύγεις οποιονδήποτε καρκίνο. “Αν ένας άνδρας θέλει να μείνει έξω από το χειρουργείο και να αποφύγει τον καρκίνο του προστάτη, θα πρέπει να αποφεύγει τα φαγητά με πολλά λιπαρά και της περιβαλλοντικές τοξίνες που μπορούν να τον δημιουργήσουν”, εξηγεί ο Δρ. Balch.
Ντομάτες, οργανικός καφές και φυτικά λιπαρά, θεωρούνται ιδανικά για να αποφευχθεί ο καρκίνος του προστάτη.

 
Έτσι βγήκε η φράση «Τα μυαλά σου και μια λίρα»
Όταν θέλετε να πείτε για κάποιον ότι είναι ελαφρόμυαλος ή το μυαλό του είναι πάνω από το κεφάλι του, πολύ συχνά θα του πείτε τη φράση «Τα μυαλά σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος». Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ σας, από που προέκυψε αυτή η σοφή ρήση του λαού;
Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία της ξεκινάει αιώνες πριν, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και έχει πρωταγωνιστή έναν τρομαχτικό Αλβανό, με δυο μέτρα ύψος και μαύρο, σημαδεμένο πρόσωπο.
Το όνομα του ήταν Κιουλάκ Βογιατζής και δούλευε στην Αθήνα σαν εισπράκτορας του κεφαλικού φόρου που υπήρχε εκείνα τα χρόνια. Κάθε έξι μήνες λοιπόν, επισκεπτόταν τα σπίτια του κόσμου και μάζευε το χαράτσι, προκαλώντας φόβο με το τεράστιο παράστημα και την άσχημη όψη του, σε μικρούς και μεγάλους.
Μάλιστα, ο λόρδος Βύρωνας που έτυχε να τον γνωρίσει από κοντά, είχε γράψει για αυτόν ότι έμοιαζε με δαίμονα που βγήκε από την κόλαση, καθώς και ότι τα παιδιά πάθαιναν ιλίγγους από τον τρόμο, μόλις τον έβλεπαν.
Ο άγριος άντρας, κατά τις εμφανίσεις του στη δουλειά είχε μαζί του πάντα έναν κοντόχοντρο κόπανο, με τον οποίο απειλούσε ότι θα χτυπήσει τον κόσμο αν δεν τον πληρώσει. Σε περίπτωση που δε λάμβανε μια χρυσή λίρα ή δυο φλουριά, τότε θα βαρούσε στο κεφάλι εκείνους που δεν του τα έδιναν.
Επειδή όμως δεν ήταν και πολύ ευφυής, πολλοί Έλληνες αντί για λίρες και φλουριά, του έδιναν μπρούτζινες δεκάρες, τις οποίες γυάλιζαν πάρα πολύ καλά και έτσι εκείνος δε μπορούσε να δει τη διαφορά και έφευγε πιστεύοντας ότι είχε επιτελέσει σωστά το καθήκον του.
Έτσι λοιπόν, βγήκε και η συγκεκριμένη έκφραση, ενώ αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει ο μπογιατζής με όλα αυτά, η απάντηση είναι ότι ο Βογιατζής ήταν μπογιατζής στο επάγγελμα

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!