Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016


Οι θεωρίες για τα χαρακτηριστικά του επόμενου iPhone της Apple είναι πολλές, ωστόσο μία είναι αυτή που συζητείται πολύ, ότι ο σχεδιασμός του θα περιλαμβάνει γυαλί. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η συσκευή θα καλύπτεται ολόκληρη από γυαλί, κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι η Apple σκοπεύει να αυξήσει τα κέρδη της από τις ακριβές επισκευές.
Βέβαια, ο κύριος λόγος για αυτή την επιλογή της εταιρείας φαίνεται πως είναι ότι το περίβλημα από γυαλί θα κάνει ακόμα ταχύτερη την ασύρματη φόρτιση της συσκευής.
«Πιστεύουμε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα νέα iPhone θα διαθέτουν γυάλινο και όχι μεταλλικό περίβλημα, είναι για να υποστηρίζεται πιο αποτελεσματικά η ασύρματη φόρτιση», δήλωσε στην Inquirer ο αναλυτής της εταιρείας KGI Securities, Μινγκ-Τσι Κούο.
Ο ίδιος αναφέρει, ότι είναι ασαφές εάν στη συσκευασία του κινητού τηλεφώνου θα περιλαμβάνεται ασύρματος φορτιστής -κάτι που φαίνεται απίθανο- ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η λειτουργία αυτή θα περιορίζεται μόνο στο iPhone 8 Plus. Ωστόσο, η εταιρεία σκοπεύει να κάνει κοινή τη λειτουργία ασύρματης φόρτισης για τις συσκευές της από το 2018.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φήμες θέλουν το iPhone 8 να είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που θα προσφέρει ασύρματη φόρτιση. Εικασίες είχαν γίνει και στο παρελθόν, ότι δηλαδή η Apple εξερευνά τεχνολογίες αιχμής που θα επέτρεπαν στις iPhone και iPad συσκευές να φορτίζουν από μακριά, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαζόταν να ακουμπούν πάνω στις ειδικές επιφάνειες που χρησιμοποιούνται τώρα.
Το iPhone 8 κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2017, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από τη διάθεση του πρώτου της iPhone. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED με ενσωματωμένο Touch ID αισθητήρα και διπλή κάμερα.
Όσο για την τιμή, αναμένεται να είναι ακριβότερο από το iPhone 7, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες σχετικά.

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κούβας, ο αδελφός του Ραούλ Κάστρο.
«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 χθες το βράδυ», είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας
Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε χθες Παρασκευή το βράδυ σε ηλικία 90 ετών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Φιντέλ, Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006.
Η σορός του Φιντέλ Κάστρο “θα αποτεφρωθεί” το Σάββατο, δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο.
«Σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο σύντροφος Φιντέλ, η σορός του θα αποτεφρωθεί τις πρώτες ώρες» του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο κουβανός πρόεδρος από την τηλεόραση.
Αυτός ήταν ο Φιντέλ Κάστρο
Ο Κάστρο γεννήθηκε στο Μπιράν της Κούβας στις 13 Αυγούστου 1926, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας και για κάποιο χρονικό διάστημα άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου.
Από φοιτητής ακόμα αναμείχτηκε στα επαναστατικά κινήματα εναντίον της δικτατορίας του Μπατίστα.
Στην εξέγερση του Σαντιάγκο (26 Ιουλίου 1953) ήταν από τους αρχηγούς στην επίθεση κατά των στρατιωτικών καταυλισμών, συνελήφθη όμως και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών. Το 1955 αμνηστεύτηκε και κατέφυγε στις ΗΠΑ. Εκεί προσπάθησε να μυήσει στην επανάσταση τους εξόριστους Κουβανούς. Η αμερικάνικη κυβέρνηση όμως αντέδρασε κι έτσι ο Κάστρο διέφυγε στο Μεξικό. Από κει, με λίγους άντρες, αποβιβάστηκε στην Κούβα (2 Δεκεμβρίου 1956) και ανέβηκε στα βουνά.
Το επαναστατικό κίνημα πήρε μεγάλες διαστάσεις και οι αντάρτες, μετά από πολλές επιτυχίες, κατέλαβαν την 1η Ιανουαρίου 1959 την πρωτεύουσα Αβάνα. Ο Μπατίστα απέδρασε από την Κούβα και πρωθυπουργός ανέλαβε ο Φιδέλ Κάστρο (1959), αξίωμα το οποίο διατήρησε ως το 1976.

Η υποχώρηση του Σοβιετικού ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ στη μεγάλη κρίση της Κούβας τον Οκτώβριο του 1962 και η απομάκρυνση των σοβιετικών πυραύλων από το νησί προκάλεσε την οργή του Φιντέλ Κάστρο, με αποτέλεσμα να επέλθει ψυχρότητα στις σχέσεις Αβάνας-Μόσχας. Χρόνια αργότερα το ομολόγησε ο ίδιος ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, στην εισήγησή του στο 1ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας:
“Οι Κουβανοί δυσκολεύτηκαν τότε να καταλάβουν σ’ όλη της την έκταση την αξία αυτής της λύσης. Σήμερα όμως βλέπουμε αντικειμενικά ότι η κρίση του Οκτωβρίου του 1962 σήμαινε μια νίκη του επαναστατικού στρατοπέδου… Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέστησαν αργότερα πολεμικές βάσεις στην Κεντρική Αμερική και στη Φλόριδα για οργάνωση πειρατικών επιδρομών στις ακτές μας κι έγιναν πολλές τέτοιες επιδρομές, οι επιδρομές αυτές δεν αποτελούσαν παρά τα τελευταία χτυπήματα του τραυματισμένου αλλά ανίκανου αυτοκρατορικού γοήτρου”.
Στα τέλη του Απριλίου του 1963 η Μόσχα έπεισε τον Φιντέλ να επισκεφτεί την Ε.Σ.Σ.Δ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Απριλίου του 1963 ένα σοβιετικό Τουπόλεφ-114, που μετέφερε τον Κουβανό ηγέτη, έφτασε στην πόλη Μούρμανσκ, στον πολικό κύκλο. Την επομένη, 28 Απριλίου, η υποδοχή στη Μόσχα ήταν θριαμβευτική. Ο Νικίτα Χρουστσόφ και ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ, πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ, υποδέχθηκαν τον Κάστρο στο αεροδρόμιο Βνούκοβο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ανοικτό αυτοκίνητο, επευφημούμενοι από εκατοντάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες στην πορεία προς την Κόκκινη Πλατεία, όπου έλαβε χώρα κολοσσιαία συγκέντρωση προς τιμήν του Κάστρο. Την Πρωτομαγιά ο Κάστρο και ο Χρουστσόφ παρακολούθησαν την παραδοσιακή συγκέντρωση από το μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας, χαιρετώντας τα πλήθη που επευφημούσαν τον Κουβανό ηγέτη. Περίπου 100.000 άνθρωποι κατέκλυσαν και το Στάδιο Λένιν, όπου ο Κάστρο παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα, αν και το αθλητικό πάθος του ήταν το μπέιζμπολ, το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του οποίου είχε εγκαινιάσει στην Αβάνα στις 13 Απριλίου, πριν ξεκινήσει για την Ε.Σ.Σ.Δ.
Το 1965 έγινε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και το 1976 συγκέντρωσε στο πρόσωπό του τα αξιώματα του προέδρου του κράτους και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 1991 επανεκλέχτηκε γενικός γραμματέας του κόμματος και το 1993, 1998 και 2003 το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων ανανέωσε για πέντε χρόνια την προεδρική του θητεία.
Αναδείχτηκε σε ηγετική μορφή του Τρίτου Κόσμου και ανέπτυξε τους δεσμούς της χώρας του τόσο με αφρικανικές όσο και με ασιατικές χώρες. Το 1975 έστειλε στρατεύματα στην Ανγκόλα στο πλευρό του Λαϊκού Κινήματος για την Απελευθέρωση της Ανγκόλας και το 1978 στην Αιθιοπία για την αντιμετώπιση της εισβολής της Σομαλίας. Το γεγονός αυτό, καθώς και η βοήθεια που πρόσφερε στους Σαντινίστας της Νικαράγουας το 1979, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 1991 η ανατροπή των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού και η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης σήμαναν την απαρχή μεγάλων οικονομικών δυσκολιών για την Κούβα και ο Κάστρο αναγκάστηκε να κάνει ορισμένα ανοίγματα προς την κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της κουβανικής οικονομίας. Τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Λένιν (1961) και το χρυσό μετάλλιο Ζολιό-Κιουρί για την ειρήνη το 1972. Συνέγραψε πολιτικά έργα, τα νεότερα από τα οποία είναι Οκτωβριανή Επανάσταση και η Επανάσταση της Κούβας (1978), Φιδέλ (1987).
Ο ηγέτης της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο, καθώς έπασχε από καρκίνο, στο συγκεκριμένο σημείο, στις 31 Ιουλίου 2006 και μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ Κάστρο.
Στις 19 Φεβρουαρίου του 2008, έπειτα από μισό αιώνα στο τιμόνι της Κούβας, ο Κάστρο ανακοίνωσε την οριστική παραίτησή του.
Σημαντικοί σταθμοί στη ζωή του
1926: Στις 13 Αυγούστου γεννήθηκε στο Μπιράν (νοτιοανατολικό της Κούβας)
1931-1945: Μαθήτευσε σε Σχολείο Ιησουϊτών
1945: Εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αβάνας
1946: Εκφωνεί τον πρώτο του λόγο ως πολιτικός ηγέτης για να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση των εισιτηρίων στα λεωφορεία.
1948: Στις 12 Οκτωβρίου παντρεύτηκε τη Μίρτα Ντίαζ-Μπαλάρτ
1950: Παίρνει το διδακτορικό του δίπλωμα στο Αστικό δίκαιο και το πτυχίο του στο Διπλωματικό και προξενικό δίκαιο από τη Νομική σχολή της Αβάνας
1952: Στις 10 Μαρτίου, λίγο μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Φουλχένσιο Μπατίστα, οργάνωσε ένα παράνομο ένοπλο κίνημα
1953: Στις 26 Ιουλίου ο Κάστρο μαζί με τους αντάρτες του επιτίθενται σε στρατώνα της Μονκάδα. Την 1η Αυγούστου ο Κάστρο συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών στο νησί των Πεύκων στον Ειρηνικό, μαζί με τον αδελφό του Ραούλ
1955: Ο Μπατίστα απένειμε αμνηστία στον Φιδέλ, ο οποίος στις 12 Ιουνίου ίδρυσε το Κίνημα της 26ης Ιουλίου. Εξόριστος στο Μεξικό, γνώρισε τον Αργεντινό Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα
1956: Στις 2 Δεκεμβρίου ο Κάστρο με τους άνδρες του κατέφτασαν στην Κούβα με το γιοτ «Γκράνμα». Ύστερα από σφοδρές μάχες με τον στρατό, ο Κάστρο και άλλοι 16 επιζώντες κατέλαβαν τη Σιέρρα Μαέστρα
1959: Την 1η Ιανουαρίου ο Μπατίστα διέφυγε στο εξωτερικό καθώς η επανάσταση πλησίαζε τη νίκη. Στις 8 του ίδιου μήνα ο Κάστρο έφτασε θριαμβευτικά στην Αβάνα
1960: Εθνικοποιεί τις 166 αμερικάνικες επιχειρήσεις που παρέμειναν στην Κούβα.
1961: Στις 3 Ιανουαρίου διακόπηκαν οι διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσιγκτον. Στις 16 Απριλίου ο Κάστρο διακήρυξε τον «σοσιαλιστικό χαρακτήρα» της επανάστασης
1961: Στις 17-19 Απριλίου έγινε ανεπιτυχής προσπάθεια απόβασης 1.400 αντικαθεστωτικών στον Κόλπο των χοίρων
1962: Στις 22 ως τις 28 Οκτωβρίου η «κρίση των πυραύλων» έφερε αντιμέτωπες τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση
1965: Στις 2 Οκτωβρίου ιδρύθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας
1980: Τον Μάιο, ο Κάστρο έδωσε τη δυνατότητα σε όσους Κουβανούς επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν το νησί, με αποτέλεσμα να φύγουν περίπου 125.000 άνθρωποι
1989: Στις 13 Ιουλίου ο ήρωας του πολέμου της Ανγκόλα, στρατηγός Αρνάλντο Οτσόα, κατηγορήθηκε για εμπόριο ναρκωτικών και εκτελέστηκε
1990: Η οικονομία της Κούβας κατέρρευσε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης
1994: Στις 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα η πρώτη εξέγερση μετά την επανάσταση. Υπολογίζεται ότι 40.000 Κουβανοί διέφυγαν στις ΗΠΑ
1998: Στις 21 με 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’
2003: 75 αντικαθεστωτικοί συνελήφθησαν τον Μάρτιο
2006: Ο Φιδέλ Κάστρο μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στο νεότερο αδελφό του Ραούλ Κάστρο
2008: Ανακοινώνει την επίσημη αποχώρησή του από την ηγεσία της Κούβας.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Ολες οι εκδηλώσεις των δήμων

Παγοδρόμια, κάλαντα, κλασσική μουσική και δεκάδες εκδηλώσεις στην πόλη τις γιορτινές μέρες

Πληθώρα επιλογών έχουν οι Αθηναίοι για δωρεάν διασκέδαση αυτές τις γιορτές. Ανά τις γειτονιές της Αθήνας, δεκάδες οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα.

Καταρχήν το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων είναι πάρα πολύ πλούσιο για τις μέρες των γιορτών. Και να μην είστε κάτοικος Αθηνών, μπορείτε να απολαύσετε συναυλίες, παραστάσεις, μουσικά εργαστήρια και δεκάδες άλλα πράγματα μαζί με τα παιδιά σας.


Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων από 23 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου 2016


Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο με κουμπιά!

11.00 - 12.00 Θεατρική παράσταση «Η Μυλωνού» από την ομάδα Μικρός Νότος

12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα ψηφιδωτά!

12.00 - 13.00 Μουσικό εργαστήρι: Ο κύκλος των μικρών τυμπανιστών!

13.00 - 14.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα!

13.00 - 14.00 Μουσικό εργαστήρι: Ο κύκλος των μικρών τυμπανιστών!

14.00 - 15.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε το δεντράκι των ευχών!

15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Ο Αρταμπάν και τα χαμένα δώρα» από την ομάδα Νεφελόπετρα

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Ο Αρταμπάν και τα χαμένα δώρα» από την ομάδα Νεφελόπετρα


Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς

12.00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής


Πεζόδρομος Πυθέου, Νέος Κόσμος

12.00 - 14.00 «Σπίτια ψηλά και σπίτια χαμηλά!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Πόσο διαφορετικά είναι τα κτήρια μιας πόλης μεταξύ τους; Μικρές και μεγάλες χάρτινες κούτες μεταμορφώνονται με την βοήθεια των παιδιών σε έργα τέχνης και όλοι μαζί δημιουργούμε την ιδανική πόλη!

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα ψηφιδωτά!

12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια!

12.30 - 13.00 Μουσικός περίπατος με την ορχήστρα «Τα ζώα του Δάσους»!

13.00 - 15.00 Μουσικό εργαστήρι: Ο κύκλος των μικρών τυμπανιστών!

15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Μήπως ονειρεύομαι;» από την ομάδα Τελίτσα

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Δυο συναχωμένοι πιγκουίνοι» από το Θέατρο Αερόπλοιο

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης

11.00 Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων


Πεδίον του Άρεως

12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Big Band του Δήμου Αθηναίων

Πεζόδρομος Ηρακλειδών, Θησείο

12.00 - 14.00 «Ο δικός μου δρόμος!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Δρόμοι της πόλης με κίνηση και φασαρία και δρόμοι ήρεμοι σε γειτονιές! Τι μορφή μπορεί να έχει άραγε ένας δρόμος; Σας περιμένουμε για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας φανταστικούς δρόμους με τεχνικές κολλάζ και ζωγραφικής, γεμάτους σχήματα, χρώματα λουλούδια και ό,τι βάλει ο νους μας!Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου


Γυμναστήριο Ρουφ

12.00 Εορταστικό Γεύμα ΑστέγωνΣάββατο 27 Δεκεμβρίου

Παιδική χαρά Θέρμιδας, Ριζούπολη

12.00 - 14.00 «Όταν ένας κύκλος συνάντησε μια..γραμμή!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού! Τι θα συνέβαινε αν μια κούνια άλλαζε σχήμα; Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να παίξεις με μια τσουλήθρα; Πόσους κύκλους και πόσες γραμμές μπορείς να ανακαλύψεις επάνω σε μια τραμπάλα; Η παιδαγωγική ομάδα "Μικρές Ιστορίες" ταξιδεύει στις παιδικές χαρές της Αθήνας με χρώματα και μουσικές για να δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά τον ιδανικό χώρο παιχνιδιού και χαράς!


Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε γούρια για το 2015!

12.00 - 13.00 Θεατρική παράσταση «Μήπως ονειρεύομαι;» από την ομάδα Τελίτσα

13.00 - 14.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Σελιδοδείκτες χιονάνθρωποι!

14.00 - 15.00 Θεατρική παράσταση «Δυο συναχωμένοι πιγκουίνοι» από το Θέατρο Αερόπλοιο

14.00 - 17.00 Καλλιτεχνικό εργαστήρι: «Ένα σαπούνι… γλυπτό!». Ένα σαπούνι γίνεται γλυπτό στα χέρια των παιδιών και μετατρέπεται σε έργο τέχνης!

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Πατατατί» από την ομάδα Ντουθ


Πεδίον του Άρεως

12.00 Χριστουγεννιάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων


Πλατεία Πέτρουλα

12.00 - 14.00 «Ένα δέντρο στην πλατεία», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Τα δέντρα που βρίσκονται στην πλατεία, στους πεζόδρομους και στους κήπους της πόλης γίνονται το ερέθισμα για παιχνίδι. Υπάρχουν αρκετοί κήποι στην πόλη; Πως θα μπορούσαμε να φροντίσουμε τα δέντρα που ήδη υπάρχουν; Γονείς και παιδιά παίζουν θεατρικό παιχνίδι και δημιουργούν τους δικούς τους φανταστικούς κήπους με παράξενα υλικά!

Πλατεία Μοναστηρακίου

13.30 - 14.30 Εορταστική συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων

 Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, αίθουσα Θεάτρου Σκιών «Χαρίδημος»

17.00 - 18.00 «Ο Άγιος Βασίλης στην παράγκα του Καραγκιόζη», παράσταση από το θέατρο Σκιών Χαρίδημου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

17:00 - 18:00 Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για οικογένειες: «Παραδοσιακά Χριστούγεννα - Οι καλικάτζαροι και το δέντρο της ζωής». Τα παιδιά, μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών, εικαστικές δραστηριότητες, καθιστικά και κινητικά παιχνίδια) και με την καθοδήγηση μουσειοπαιδαγωγών, μυούνται στα μυστικά της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και αναβιώνουν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 3243987. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Kυπραίου Πόπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

20.00 Ξενάγηση στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη.

20.30 Παραδοσιακοί χοροί και κάλαντα από τη Μικρά Ασία από τον πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης « Η Χοροέκφραση».Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

11:00 - 12:00 Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για οικογένειες: «Παραδοσιακά Χριστούγεννα - Οι καλικάτζαροι και το δέντρο της ζωής». Τα παιδιά, μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών, εικαστικές δραστηριότητες, καθιστικά και κινητικά παιχνίδια) και με την καθοδήγηση μουσειοπαιδαγωγών, μυούνται στα μυστικά της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και αναβιώνουν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 3243987. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Kυπραίου Πόπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

12.30 Ξενάγηση στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη.

13.00 Παραδοσιακοί χοροί και κάλαντα από την ομάδα ορχηστρικής τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

Δωδεκανησιακό Σπίτι «Βασίλη και Ειρήνης Μοσκόβη»

11.00 - 13.00 Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών με ξενάγηση. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 5151541. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αικατερίνη Τσάμη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

12.00 Εορταστικός Περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων

Παιδική χαρά Λόφου Γιαλούρου, Πολύγωνο

12.00 - 14.00 «Όταν ένας κύκλος συνάντησε μια..γραμμή!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού! Τι θα συνέβαινε αν μια κούνια άλλαζε σχήμα; Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να παίξεις με μια τσουλήθρα; Πόσους κύκλους και πόσες γραμμές μπορείς να ανακαλύψεις επάνω σε μια τραμπάλα; Η παιδαγωγική ομάδα "Μικρές Ιστορίες" ταξιδεύει στις παιδικές χαρές της Αθήνας με χρώματα και μουσικές για να δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά τον ιδανικό χώρο παιχνιδιού και χαράς!

Πάρκο Φιξ

12.00 - 14.00 «Παιχνίδια.... στην πόλη!», παράσταση τσίρκου και εικαστικό εργαστήριο. Πού κρύβεται το... παιχνίδι στην πόλη; Η ομάδα Circus Days και οι Μικρές Ιστορίες μεταμορφώνουν τον πεζόδρομο σε χώρο παιχνιδιού και δράσης! Μια παράσταση τσίρκου και εργαστήριο ζογκλέρ για παιδιά δίνουν την ευκαιρία για πολύ παιχνίδι, ενώ γονείς και παιδιά δημιουργούν έργα τέχνης με θέμα το παιχνίδι και στολίζουν τον πεζόδρομο!Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου


Παιδική χαρά Αγίου Θωμά, Γουδί

12.00 - 14.00 «Όταν ένας κύκλος συνάντησε μια..γραμμή!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού! Τι θα συνέβαινε αν μια κούνια άλλαζε σχήμα; Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να παίξεις με μια τσουλήθρα; Πόσους κύκλους και πόσες γραμμές μπορείς να ανακαλύψεις επάνω σε μια τραμπάλα; Η παιδαγωγική ομάδα "Μικρές Ιστορίες" ταξιδεύει στις παιδικές χαρές της Αθήνας με χρώματα και μουσικές για να δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά τον ιδανικό χώρο παιχνιδιού και χαράς!

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε πρωτοχρονιάτικες κάρτες!

12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι origami!

13.00 - 15.00 Καλλιτεχνικό εργαστήρι: «Μια φωτογραφία… παζλ!». Στιγμιότυπα από σκηνές στην πόλη γεμίζουν χρώμα, μεταμορφώνονται και γίνονται παζλ στα χέρια των μικρών και των μεγάλων φίλων μας.

15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα Paperdollwise

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα PaperdollwiseΤρίτη 30 Δεκεμβρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε γούρια για το 2015!

12.00 - 13.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις

13.00 - 16.00 Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής: Ο Matisse βάζει μαρμελάδα!

15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα Paperdollwise

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα Paperdollwise

Αέρηδες, Πλάκα

12.00 Εορταστικός περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων

Βαρβάκειος Αγορά (ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ)

12.00 - 13.00 Εορταστική συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

12.00 - 14.00 «Το μαγικό λεωφορείο!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Μα, τι κάνει ένα λεωφορείο στο κέντρο της πλατείας; Πού μπορεί να μας ταξιδέψει και πόσο μοιάζει με τα μέσα μεταφοράς που συναντάμε στην πόλη μας; Θεατρικό παιχνίδι με φανταστικά μέσα μεταφοράς και εικαστικές δράσεις με δημιουργίες από τα παιδιά!Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου


Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε το δεντράκι των ευχών!

12.00 - 13.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα Paperdollwise

13.00 - 15.00 Μουσικό εργαστήρι: Το μουσικό κουτί της Ανακυκλούπολης!

14.00 - 15.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις

Πεζόδρομος Πανόρμου & Λαρίσης

12.00 - 14.00 «Άνθρωποι της πόλης!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Πώς μοιάζουν οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη μας; Πώς περνάνε την ημέρα τους, πως ντύνονται και πως περπατούν; Χάρτινες ανθρώπινες φιγούρες δίνουν το ερέθισμα για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πορτρέτα με μικτές τεχνικές, που θα στολίσουν τον πεζόδρομο!Πέμπτη 1 Ιανουαρίου


Γυμναστήριο Ρουφ

12.00 Εορταστικό Γεύμα Αστέγων


Σάββατο 3 Ιανουαρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 14.00 Καλλιτεχνικό εργαστήρι: «Φανταστικά τοπία». Ανακυκλώσιμα υλικά μετατρέπονται σε μια φανταστική πόλη με χρώματα και φαντασία.

14.00 - 15.00 Θεατρική παράσταση «Καλλικαντζαροζαβολιές!» από την ομάδα Μορφές Έκφρασης

15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Καλλικαντζαροζαβολιές!» από την ομάδα Μορφές Έκφρασης

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα;» από το Θέατρο Αερόπλοιο


Κυριακή 4 Ιανουαρίου

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, αίθουσα Θεάτρου Σκιών «Χαρίδημος»

11.00 - 12.00 «Το τυχερό λαχείο του Καραγκιόζη» παράσταση από το θέατρο Σκιών Χαρίδημου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης « Αγγελική Χατζημιχάλη»

12.00 «Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου» για παιδιά από 5 έως 105 ετών.

Αφηγήτρια: Bέρα Αισώπου

13.30 Κάλαντα και χοροί με τη συμμετοχή παιδικού συγκροτήματος και την ομάδα ορχηστρικής τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί

Νέα Σμύρνη

Μια από τις πιο ονομαστές πλατείες της Αθήνας έβαλε τα γιορτινά της και σας περιμένει μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα να απολαύσετε παρέα με τα παιδιά σας μια βόλτα με το καρουζέλ και το τρενάκι  ή μερικά...διπλά τόλουπ σε μία από τις μεγαλύτερες παγοπίστες της πόλης.  

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που διανύουν οι πολίτες, δίνει την ευκαιρία σε όλους να διασκεδάσουν και να χαρούν τη ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και μόνο με ένα ευρώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη βόλτα με το τρενάκι ή το καρουζέλ, ακούγοντας από τα μεγάφωνα χαρούμενη χριστουγεννιάτικη μουσική. Προσκαλώντας μικρά, αλλά και ...μεγαλύτερα παιδιά, ο Πολιτιστικός Οργανισμός υπόσχεται ατέλειωτο παιχνίδι και χαρούμενη διάθεση, δίνοντας ραντεβού στο γιορτινό παγοδρόμιο της κεντρικής πλατείας. Η παγοπίστα έχει ειδικό σκέπαστρο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. 
Οι γονείς μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα σε ένα από τα κοντινά καφέ της πλατείας, παρακολουθώντας τα παιδιά τους και να κάνουν τα ψώνια τους στην αγορά της πόλης ή σε κάποιο από τα χριστουγεννιάτικα bazaar που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια των γιορτών στην πλατεία.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Φιλαρμονική του Δήμου θα πει τα κάλαντα σε όλες τις γειτονιές της πόλης.


Κηφισιά

Ξεκίνησε με Demy, και συνεχίζει αύριο 23 Δεκεμβρίου με την Ορχήστρα Δωματίου Quadro Armonico με επιπλέον συμμετοχή των διακεκριμένων μονωδών, πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, soprano Κάτιας Πάσχου και τενόρου Γιάννη Φίλια, έρχεται στο Δήμο Κηφισιάς για να προσφέρει ένα ξεχωριστό μελωδικό ταξίδι στους πολίτες.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου
Νέα Ερυθραία

Στροφυλίου & Χ. Τρικούπη (Πλατεία Μικρασιατών)
Ώρα 18:30 - 20:00
Trio Lirico
Η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου, ο μπάσος ΒασίληςΑσημακόπουλος και ο πιανίστας Neville Jason Fahyέρχονται στη Νέα Ερυθραία με μουσικές επιλογές πουθα απογειώσουν το κοινό.Γνωστά κλασικά τραγούδια, μερικά εκ των οποίων“Meine Lippen, sie küssen so heiss”, “O miobabbino caro”, “O sole mio”, Χριστουγεννιάτικατραγούδια, “Άγια Νύχτα”, “Τρίγωνα Κάλαντα”,“Ο μικρός τυμπανιστής” είναι μερικά από τηνπληθώρα του ρεπερτορίου τους.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

ΚηφισιάΚολοκοτρώνη & Λεβίδου
Ώρα 11:00-12:00
Μίνι Ζαχαροπλάστες
Τα παιδιά φοράνε σκούφους, ποδιές και με τη βοήθεια δυο ξωτικών από την ομάδα του Άη - Βασίλη φτιάχνουντα δικά τους Cake Pops (στρογγυλά κεκάκια σεξυλάκια) με επικάλυψη σοκολάτας σε χρωματιστήτρούφα. Στο τέλος της δράσης τα παιδιά φεύγουν με τα γλυκά που ετοίμασαν τα ίδια και το πτυχίο του βοηθού ζαχαροπλάστη του Άη - Βασίλη. Στη συνέχεια…

Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Σαπουνιών ώρα 12:30-16:30
Τα παιδιά μαθαίνουν με απλό τρόπο να φτιάχνουν τοδικό τους σαπούνι, σε ό,τι χρώμα και σχήμα επιθυμούν,με αρωγούς και εμπνευστές ομάδα παιδοψυχαγωγών.Χρώματα, σχέδια και Χριστουγεννιάτικοι αυτοσχεδιασμοί,δώρα σαπούνια χειροποίητα, όμορφα συσκευασμένααπό τα παιδιά.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Κηφισιά -Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος»
Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης 2)
Ώρα 12:00 «Τα Χριστούγεννα του γέρο-Σκρουτζ»

Παιδική Θεατρική Παράσταση
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Κηφισιάς σε μιαΧριστουγεννιάτικη παράσταση βασισμένη στο γνωστό έργο τουΚαρόλου Ντίκενς «Τα Χριστούγεννα του γέρο- Σκρουτζ»Ο Σκρουτζ είναι ένας γέρος σκληρός και τσιγκούνης, που ζειαπομονωμένος, χωρίς να χαίρεται τίποτα. Την παραμονή τωνΧριστουγέννων τρία πνεύματα τον οδηγούν στο παρελθόν, τοπαρόν και το μέλλον. Ο σκληρόκαρδος Σκρουτζ συνειδητοποιείτην αξία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και η συγκίνηση τονμεταμορφώνει σε έναν ζεστό άνθρωπο, γεμάτο αγάπη, έτοιμονα μοιραστεί τη χαρά και τον πόνο με τους συνανθρώπους του.

Νέα Ερυθραία
Στροφυλίου & Χ. Τρικούπη
(Πλατεία Μικρασιατών)
Ώρα 12:00-14:00
HIPHOP
Ελάτε να μάθετε να χορεύετε hip-hop. Και θα μάθετε τόσο καλά μικροί και μεγάλοι που στο τέλοςθα δώσετε και μια παράσταση για όσους δεν πρόλαβαν να
συμμετάσχουν…

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου
Κηφισιά
Κολοκοτρώνη & Λεβίδου
 Ώρα 18:30 - 20:00
Trio Lirico
Η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου, ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος και ο πιανίστας Neville Jason Fahy έρχονται στην Κηφισιά με μουσικές επιλογές που θααπογειώσουν το κοινό. Γνωστά κλασικά τραγούδια, μερικάεκ των οποίων “Meine Lippen, sie küssen so heiss”, “O miobabbino caro”, “O sole mio”, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια,“Άγια Νύχτα”, “Τρίγωνα Κάλαντα”, “Ο μικρός τυμπανιστής”είναι μερικά από την πληθώρα του ρεπερτορίου τους .


Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου
Κηφισιά
Κολοκοτρώνη & Λεβίδου
Ώρα:18:00 - 19:30
Οι Vanila Swing σας υπόσχονται χορευτικό live με πολύ κέφι και όρεξη.Swing & Rock n’ Roll, αναφορές σε μουσικό παρόν και παρελθόν.Ο ήχος των Vanila Swing είναι μίξη rock n’ roll, ‘50s και swing του ’40,εμπλουτισμένα από τον σημερινόήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Σε ιδιαίτερο ύφος διασκευάζουν Beyonce, Metallica, Moby, Snow Patrol, White Stripes. Λήδα Αγγελάκη - Φωνή, Παναγιώτης Παπαπορφυρίου-Κιθάρα, Aντρέ Νικάκης-Μπάσο, Τony Stone – Tύμπανα


Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου
Κηφισιά
Κολοκοτρώνη & Λεβίδου
Ώρα 11:00-16:00
Άγιος Βασίλης έρχεται… αλλά σας καταδέχεται…Ποιοι είναι οι πιο ικανοί βοηθοί του Άη - Βασίλη; Αυτοί που θαεπιλεγούν να οδηγήσουν το Έλκηθρο με τα Δώρα σε όλα ταπαιδία του κόσμου. Αν έχεις οποιοδήποτε χάρισμα (σίγουραθα έχεις, ο Άη - Βασίλης είναι βέβαιος γι’ αυτό) προσπάθησενα μπεις κι εσύ στο επίλεκτο άρμα του!


Μαρούσι

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης δήλωσε για το πρόγραμμα πως: «Ο Δήμος Αμαρουσίου και φέτος θέλοντας να προσφέρει σε κάθε συμπολίτη μας, κάθε ηλικίας, την ευκαιρία να γευτεί τη χαρά των ημερών δημιούργησε ένα γιορτινό σκηνικό στη πόλη. Μουσικές εκδηλώσεις, ποικίλα δρώμενα για παιδιά με επίκεντρο τον Άη Βασίλη και άλλες αγαπημένες μορφές των Χριστουγέννων, παγοδρόμιο, καρουσέλ, θεματικά ξύλινα σπιτάκια, μουσικές συναυλίες, δραστηριότητες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα:


Τετάρτη 23/12/2015 ώρα 18.30 - 20.30

Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες στους δρόμους της πόλης

από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμαρουσίου


Τετάρτη 23/12/2015 ώρα έναρξης: 19.00

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου

με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα.

Γενική  μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Κοσκόρου

Αίθουσα εκδηλώσεων «Τολ» Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής

Λεωφόρος Κηφισίας 207, Μαρούσι


Πέμπτη 24/12/2015 ώρα 12.00 - 14.30

Κρητικά Παραδοσιακά Κάλαντα συνοδεία μουσικών οργάνων

από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς»

Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου


Κυριακή 27/12/2015 ώρα 18.00

Παραδοσιακά κάλαντα και χοροί, ήθη και έθιμα του Πόντου

συνοδεία μουσικών οργάνων από τον

Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»

Πλατεία Αγ. Λαύρας


Δευτέρα 28/12/2015 ώρα 19.00

Τα μέλη του 6ου Περιφερειακού Παραρτήματος Κ.Α.Π.Η. Παραδείσου

διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Παραδείσου 34 & Κεραμεικού, Μαρούσι


Δευτέρα 29/12/2015 ώρα 16.00 - 18.00

«Εργαστήρι πηλοπλαστικής και κεραμικού τροχού»

από τους Κεραμίστες του Αμαρουσίου.

Πλατεία Αγίας Λαύρας (Μητροπόλεως και Κηφισίας)


Πέμπτη 31/12/2015 ώρα 12.30 - 14.30

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Εμπορικό Κέντρο και τους γύρω

δρόμους από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου.

Πλατεία Αγίας Λαύρας (Μητροπόλεως και Κηφισίας)

Έναρξη παραστάσεων 18.30


Σάββατο 26/12

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Μαρτίνο

Κυριακή 27/12

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Μαρτίνο

Δευτέρα 28/12

Δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές, Κλόουν Φραουλίτσα

Τρίτη 29/12

Δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές Κλόουν Φραουλίτσα

Σάββατο 2/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Dio

Κυριακή 3/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Dio

Δευτέρα 4/1

Δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές Κλόουν Pan Pan

Τρίτη5/1

Δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές Κλόουν Pan Pan

Σάββατο 9/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Τριστάν

Κυριακή 10/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο ΤριστάνΠειραιάς


Τα Χριστούγεννα της Τέχνης» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Περιφέρεια Αττικής με επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στον αίθριο χώρο του Θεάτρου.

Η εκδήλωση που έχει τον τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Τέχνης», είναι αφιερωμένη στο πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και λόγω των ημερών παίρνει ένα γιορταστικό Χριστουγεννιάτικο ύφος, με ζωντανή μουσική, θεατρικά παιχνίδια, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και εκπλήξεις.

Στον αίθριο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τα μικρά παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδραστική παράσταση «Νεφοκαλικάντζαροι» που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μπουρμπουλήθρες, βασισμένη στο ομώνυμο οικολογικό παραμύθι του Μάριου Βερέττα, να παίξουν με τους ηθοποιούς και να μάθουν για την ανακύκλωση υλικών.
Παραλλήλως, η ομάδα «Η Ρόζμαρι στην κορυφή των λόφων» μέσα από θεατρικό παιχνίδι θα μιλά στα παιδιά για τη μουσική, το χορό και το θέατρο.

Συναυλία με  το συγκρότημα Μπατάλα αλλά και dj θα αναλάβουν τις μουσικές επιλογές σε αυτή την γιορτή της Τέχνης.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να συμμετέχουν σε εργαστήρι παρασκευής οικολογικών στολιδιών με τα οποία στο τέλος της γιορτής θα στολιστεί το οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο έξω από το Θέατρο, το οποίο θα ανάψει η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.


Χριστούγεννα στο Δήμο Ρέντη

Με το φόκους στα παιδιά οι εκδηλώσεις του Δήμου.

Εργαστήρια Παιδικής Εικαστικής Τέχνης στα γραφεία του Δήμου (Αχιλλέως 15)


Δευτέρα 28/12 ώρα 11.00- 13.00
Υποδεχόμαστε τα νήπια και τους γονείς τους  και δημιουργούμε πρωτοχρονιάτικες κάρτες και στολίδια.

Τρίτη 29/12 ώρα: 11.00-13.00
Με τα παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης δημοτικών σχολείων  κάνουμε ευχές και ζωγραφιές.

Τετάρτη 30/12 ώρα:  11.00-13.00
Με τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικών σχολείων  φτιάχνουμε τα πρωτοχρονιάτικα γούρια μας.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλ: 210-4906021, 210-4019947

Χριστούγεννα στη Δημοτική Πινακοθήκη (Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη)
Κυριακή 27/12 ώρα 11.00-12.00
«Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 6-12 ετών)

Τρίτη 29/12 ώρα: 11.00-12.00
«Ο Δεκέμβρης παρέα με τον Μπρύγκελ»
(εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 6-12 ετών)

Τετάρτη 30/12 ώρα 11.00-12.00
«Ο παραμυθάς Καντίσκι»
(εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 8-14 ετών)
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 4913588

Χριστούγεννα στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23)
Δευτέρα 28/12, ώρα: 18.00-20.00
"Όλη η αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη!"
Ελάτε να ακούσετε μια ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, στο όρος Κορβατουντούρι της Φινλανδίας και να μεταμορφώσουμε το βιβλίο σε παιχνίδι!
Για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων: τηλ. 210 4936680

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη (Μπιχάκη 15)
Σάββατο 19/12, 12.00 -13:30
Ο Άγιος Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους! Είναι δυνατόν, ο Άγιος Βασίλης...φυλακή; Και τώρα ποιος θα μοιράσει τα δώρα;;; Μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει!!! Ανάγνωση παραμυθιού και δραστηριότητα. Για παιδιά 5-8 ετών
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 4838374

Τρίτη 29/12, 17:30- 20.00
Δώρα για...Καλή Χρονιά!
Λίγο πριν τον καινούριο χρόνο, φτιάχνουμε πρωτότυπα δώρα για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!
Με τη Γιόλα Αθανασίου
1ο γκρούπ: 17:30-18:30 για παιδιά 6-8 ετών | 2ο γκρούπ:  18:30-20:00 για παιδιά 9-11 ετών
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 4838374


Παιδικές εκδηλώσεις με ειδικά διαμορφωμένα «πάρκα» στην Αθήνα 

Christmas Factory

Η μαγεία των Χριστουγέννων επέστρεψε και φέτος, για τρίτη χρονιά, στο Γκάζι. Το Εργοστάσιο Χριστουγέννων άνοιξε τις πύλες του στις 28 Νοεμβρίου 2015 και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2016. Παγοδρόμιο, εργαστήρια, παιχνίδια, λιχουδιές και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων θα σας περιμένουν σε όλη τη διάρκεια των εορτών. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα στο 210 3412124 και 210 8981738 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://thechristmasfactory.gr.
Μουσείο Ακρόπολης

Με ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, την Ακρόπολη φτιαγμένη με Lego, με χαρούμενες μελωδίες και τραγούδια, κεράσματα και άλλες εκπλήξεις, το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις 19, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2015.

Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο τις γιορτινές μέρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια lego. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη!

Παράλληλα θα υπάρχουν άλλες παιδικές δράσης, όπως το «Φώτισε με τις ευχές σου το Μουσείο» και «Στόλισε τον πέπλο της Αθηνάς», Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες, το «μαγικό» γούρι 2016.

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Πληροφορίες στο 210 9000900

Santa Claus Kingdom «Το Παγωμένο Βασίλειο»
Η παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία υποδέχεται και φέτος τους μικρούς φίλους. Από τις 5 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 7 Ιανουαρίου 2016 το Santa Claus Kingdom σας υποδέχεται σε ένα τεράστιο θεματικό πάρκο 13.000 τ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας. Ένας παραμυθένιος κόσμος γεμάτος μαγεία, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις, που έχει τα πάντα: Πάνω από 40 παιχνίδια, το Παγωμένο Βασίλειο με φαντασμαγορική – παραμυθένια διακόσμηση, ο αληθινός Αϊ-Βασίλης από το Ροβανιέμι της Λαπωνίας, ο Frodi ο χιονάνθρωπος των Χριστουγέννων, η Κουζίνα του Αϊ-Βασίλη με 10 καταστήματα εστίασης, Χριστουγεννιάτικη Αγορά με 20 εμπορικά καταστήματα, Μega Εvents, Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια, Θεατρικές Παραστάσεις κ.α.

Η πρόσβαση στο MEC Παιανίας γίνεται με Μετρό, Προαστιακό, ΟΑΣΑ, Αττική Οδό. Επίσης, υπάρχει δωρεάν μεταφορά από το Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Με ένα ημερήσιο εισιτήριο διαρκείας (All Day Pass) αξίας 13 € για τα παιδιά και 8 € για τους ενήλικες έχετε απεριόριστη συμμετοχή σε 40 παιχνίδια για μια ολόκληρη ημέρα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6199777 και στο santaclauskingdom.com.
protothema.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!