Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Πώς θα αποκτήσω υγιές μαύρισμα;Μπρούντζινο και εξωτικό μαύρισμα. Ποιος δε θα το ήθελε (και) γι’ αυτό το καλοκαίρι;

Προσοχή όμως. Η παραμονή στον ήλιο ενέχει κινδύνους, και οι επιλογές μας για μαύρισμα θα πρέπει να γίνονται με προσοχή.

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς και ποιος ο ρόλος της διατροφής;

Ηλιοθεραπεία: Ναι μεν, αλλά

Ο ήλιος δυστυχώς δεν είναι πια άκακος και η μακρά έκθεση στις ακτίνες του κρύβει αρκετές παγίδες (αύξηση ελεύθερων ριζών στο σώμα) όπως διατείνονται οι δερματολόγοι και οι άλλοι ειδικοί υγείας. Για υγιές μαύρισμα με ηλιοθεραπεία, αφ’ ενός θα πρέπει να κάνετε χρήση αντιηλιακού με SPF 30 (τουλάχιστον) ή και παραπάνω ανάλογα τον τύπο δέρματός σας και να αποφεύγετε τις ώρες 12.00 με 16.00, όταν και οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες.

Η εφαρμογή του αντηλιακού θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, σε κάθε σημείο του σώματος που εκτίθεται σε αυτόν, ενώ θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε δύο ώρες, ειδικά αν έχετε βουτήξει ή/και ιδρώσει.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να πάτε για μπάνιο τις «ζόρικες» ώρες, απλώστε την πετσέτα σας κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, ή έστω νοικιάστε ομπρέλα, και μείνετε λιγότερη ώρα μέσα στο νερό και περισσότερη έξω, στη σκιά.

Οι καλύτερες τροφές για μαύρισμα

Με μια σχετικά συχνή αλλά σύντομη έκθεση στον ήλιο και με την βοήθεια της συστηματικής κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων, μπορούμε να πετύχουμε το πολυπόθητο, όμορφο μαύρισμα με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Τα τρόφιμα αυτά, σύμφωνα με το Iatronet.gr, είναι τα καροτενοειδή, ουσίες που υπάρχουν κατά βάση σε λαχανικά και φρούτα, όπως η β-καροτίνη στο καρότο και στα βερίκοκα, το λυκοπένιο στο καρπούζι και στη ντομάτα, η λουτεΐνη στο μπρόκολο και στο σπανάκι. Επίσης, ο χαλκός, διεγείρει την λειτουργία του ενζύμου τυροσινάση, με τη βοήθεια της οποίας παράγεται η μελανίνη. Βρίσκεται βρίσκεται στα μανιτάρια, το συκώτι, τα θαλασσινά, τα καρύδια και τα σταφύλια. Οι ουσίες αυτές έχουν επίσης ωφέλιμη αντιοξειδωτική προστασία, προστατεύοντας το δέρμα από την οξείδωση.

Η εναλλακτική του self tan

Πρόκειται για τεχνητό μαύρισμα, το οποίο επιτυγχάνεται με την εφαρμογή σπρέι η ζελέ. Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος βάφουν την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και της δίνουν μια λαμπερή και μπρούτζινη απόχρωση με μερικές μόνο εφαρμογές.

Η δραστική τους ουσία είναι η DHA (διχλωροακετόνηη η οποία αλληλεπιδρά με τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα του δέρματος και έτσι δημιουργείται το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η μέθοδος κρίνεται ασφαλής από τους ειδικούς, αρκεί η ουσία να μην εισπνέεται κατά την εφαρμογή και να μην εφαρμόζεται σε χείλη, βλέφαρα και μύτη γιατί ενδέχεται η ουσία να συμβάλλει στην ανάπτυξη ελεύθερων ριζών.

Σημειώστε πάντως πως δεν προστατεύουν το δέρμα από την ακτινοβολία του ήλιου και γι' αυτό πρέπει είτε να έχουν ενσωματωμένο SPF ή να συνδυάζονται με αντιηλιακό.

Διευρυμένης πραγματικότητας σύστημα τηλεδιασκέψεων, σε τρεις διαστάσεις, εξέλιξαν ερευνητές του πανεπιστήμιο Queen's του Οντάριο (Καναδάς), χρησιμοποιώντας ολογράμματα ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στον πλανήτη.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το Telehuman 2 «είναι το πρώτο πραγματικά ολογραφικό σύστημα βιντεο-διασκέψεων», το οποίο στοχεύει να ζωντανέψει τις βιντεο-διασκέψεις, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να έχουν 360 μοιρών θέα των «αντιγράφων» όσων συμμετέχουν σε αυτή τη διάσκεψη.

Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε στο Queen's, χρησιμοποιώντας έναν δακτύλιο έξυπνων προβολέων, τοποθετημένων πάνω και γύρω από μια ανακλαστική κυλινδρική κάψουλα, σε μέγεθος ανθρώπου. Η συσκευή προσφέρει τη δυνατότητα εμπειρίας διευρυμένης πραγματικότητας χωρίς το σχετικό ειδικό κράνος ή τα γυαλιά 3D. Οι κάμερες παρακολουθούν σε τρεις διαστάσεις τις κινήσεις του χρήστη και αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται μέσω διαδικτύου σε αντίστοιχη συσκευή, οπουδήποτε στον πλανήτη. Η προβολή εμφανίζεται τρισδιάστατη, λες και είναι μέσα στην κυλινδρική κάψουλα. Μπορούν να τη δουν γύρω γύρω και να περπατήσουν γύρω της πολυάριθμοι χρήστες, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί.

«Η πρόσωπο με πρόσωπο διάδραση επιτρέπει τη μετάδοση τεράστιων ποσοτήτων μη φραστικής πληροφορίας» τόνισε ο Ρόελ Βέρτεγκααλ, καθηγητής Διάδρασης Ανθρώπου-Η/Υ στη Σχολή Πληροφορικής του Queen's και επικεφαλής στο Human Media Lab του καναδικού πανεπιστημίου. «Σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον όπως αυτό ενός μίτινγκ, η τελευταία μας εκδοχή τεχνολογίας Telehuman κάνει θαύματα για όσους θέλουν να απευθύνονται στους συναδέλφους τους που συμμετέχουν στο μίτινγκ, κοιτώντας τους στα μάτια» πρόσθεσε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!