Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η Charlize Theron πήρε 22 κιλά και έπαθε κατάθλιψη
Κυριολεκτικά αγνώριστη έγινε για τις ανάγκες του ρόλου της στη νέα της ταινία η πανέμορφη σταρ, η οποία αναγκάστηκε να πάρει 22 κιλά μέσα σε τρεις μήνες, πράγμα που κυριολεκτικά διέλυσε τη σωματική και ψυχική της ισορροπία.
Ο λόγος για τη Charlize Theron, η οποία στην ταινία Tully όμως, που υποδύεται μια 44χρονη μητέρα 3 παιδιών, και δυσκολεύτηκε πολύ να ανταποκτριθεί στις ανάγκες του ρόλου. «Ήθελα να νιώσω τι ένιωθε αυτή η γυναίκα και το να πάρω κιλά ήταν ένας τρόπος για μένα να έρθω πιο κοντά στο ρόλο και να μπω στο σκεπτικό της.» ανέφερε στο αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Entertainment Tonight.
Για να καταφέρει να πάρει τα κιλά, η ηθοποιός ακολούθησε διατροφή πλούσια σε λιπαρά. Έτρωγε συγκεκριμένες ώρες κυρίως επεξεργασμένα τρόφιμα. Το πρόγραμμα αύξησης του βάρους της ήταν πολύ πιεστικό, καθώς είχε μόνο 3μιση μήνες πριν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Όλη η κατάσταση επηρέασε και τη ψυχική της υγεία, καθώς έπαθε κατάθλιψη. «Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έτρωγα τόσα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και έπινα αναψυκτικά με πολλή ζάχαρη. Δεν ήταν πολύ ευχάριστα τα πράγματα» είπε η Theron.
Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα μετά το τέλος των γυρισμάτων, όταν η Charlize Theron έπρεπε να χάσει τα κιλά. Χρειάστηκε ενάμιση χρόνο και περιγράφει τη διαδικασία ως πραγματική κόλαση. «Ανησυχούσα. Ήταν πραγματικά ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Για να χάσω το βάρος που είχα πάρει για την ταινία Monster χρειάστηκε πέντε μέρες χωρίς να τρώω διάφορα σνακ. Το σώμα σου στα 27 είναι διαφορετικό απ’ ότι στα 43 και ο γιατρός μου με είχε ενημερώσει ότι θα δυσκολευτώ» εξήγησε η ηθοποιός.

 
Δείτε γιατί στην Αρχαία Αίγυπτο άλειφαν με μέλι τους δούλους
Η δουλεία στην Αρχαία Αίγυπτο επιτρεπόταν, και μάλιστα σχεδόν το σύνολο των ευγενών είχαν δούλους. Οι αιχμάλωτοι πολέμου, όσοι έχαναν την περιουσία τους λόγω χρεών, όσοι τιμωρούνταν για κάποιο αδίκημα, και τα παιδιά που πουλούσαν οι ίδιοι οι γονείς τους, επιτρεπόταν να είναι δούλοι.

Δεν είχαν κανένα δικαίωμα, και θεωρούνταν περιουσιακό στοιχείο του ιδιοκτήτη. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους, από τη κακομεταχείριση, όταν πέθαινε ο αφέντης τους, τους έθαβαν ζωντανούς μαζί τους, ενώ οι γυναικές των ευγενών τους κακοποιούσαν σeξουαλικά.
Μια πρακτική που αναφέρεται στα ιστορικά κείμενα, δείχνει το πόσο ανελέητοι ήταν οι προνομοιούχοι στην Αρχαία Αίγυπτο. Στη περιοχή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις μύγες. Πολλές ασθένειες μεταφέρονταν μέσω των εντόμων. Για να μην ενοχλούνται, άλειφαν με μέλι τους δούλους, ώστε να κολλάνε οι μύγες πάνω στο σώμα των δούλων. Μπορεί να ήταν αποτελεσματικό, αλλά ήταν και βασανιστικό για τους δούλους.

 
Το πανέμορφο νησί που είναι αδύνατο να το πλησιάσει άνθρωπος
Αυτό το καταπράσινο νησί βρίσκεται στην Βραζιλία. Ονομάζεται Ilha de Queimada Grande και είναι κυριολεκτικά ένας επίγειος παράδεισος. Όχι όμως για ανθρώπους! Γιατί είναι συγχρόνως και ένα από τα πιο επικίνδυνα νησιά στον πλανήτη...
Δεν ξέρουμε αν βρήκατε το γιατί. Η αλήθεια είναι πως είναι επικίνδυνο γιατί υπάρχει ‘ένα φίδι ανά 5 τετραγωνικά μέτρα(!), σε συνολική έκταση που φτάνει τα 430.000 τετραγωνικά μέτρα. Το Bothrops Insularis, όχι μόνο είναι το φίδι που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων στην Αμερική, αλλά απειλείται με εξαφάνιση, οπότε οι αρχές της Βραζιλίας προσπαθούν να το προφυλάξουν με κάθε τρόπο.
Φυσικά, μάλλον αποφάσιζε κάποιος ότι θέλει να εκμεταλλευτεί το νησί, τότε οι πιο επικίνδυνοι θα ήταν οι άνθρωποι. Οι οποίοι θα καταπατούσαν μια έκταση που θέλοντας και μη, ανήκει στα ίδια τα φίδια. Ωστόσο και τα φίδια προστατεύονται και το περιβάλλον. Κι αυτό έχει ίσως να κάνει με το γεγονός, ότι δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος εκεί...

 
Η ηθοποιός Allison Mack συνελήφθη για σωματεμπορία και εμπλοκή σε μια αίρεση με «σκλάβες»
Η ηθοποιός Allison Mack, γνωστή από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά Smallville, συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων επειδή στρατολογούσε σε μια αίρεση γυναίκες οι οποίες στη συνέχεια υποχρεώνονταν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τον ηγέτη της.
Η 35χρονη ηθοποιός συνελήφθη την Παρασκευή, όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Ρίτσαρντ Ντόναχιου.
Οι γυναίκες που παρασύρονταν στην αποκλειστικά γυναικεία αίρεση αναγκάζονταν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον γκουρού Keith Raniere. Ο τελευταίος συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στο Μεξικού και εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν τα θύματα, όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και μέσω καταναγκαστικής εργασίας.
Το 1998 ο Keith Raniere ίδρυσε έναν οργανισμό, τον Executive Success Program (ESP) που οργάνωνε διάφορα σεμινάρια με στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες "να εκπληρώσουν το δυναμικό τους". Πέντε χρόνια αργότερα ίδρυσε μια δεύτερη εταιρεία, τη Nxivm (προφέρεται "Νέξιουμ"). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συμμετέχοντες πλήρωναν μέχρι και 5.000 ευρώ για να παρακολουθήσουν πενθήμερα "εκπαιδευτικά" σεμινάρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τέλος βρίσκονταν χρεωμένοι και αναγκάζονταν να δουλέψουν για τη Nxivm για να εξοφλήσουν τον Raniere.

Η οργάνωση είχε την έδρα της στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης αλλά είχε ανοίξει κέντρα και σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, το Μεξικό και άλλες χώρες της κεντρικής Αμερικής.Το 2015 ο "γκουρού" ίδρυσε άλλη μια παράλληλη οργάνωση-πυραμίδα, την DOS, που περιλάμβανε "σκλάβες" και "αφέντες". Όλα τα μέλη ήταν γυναίκες και στην κορυφή της πυραμίδας βρισκόταν ο ίδιος ο Keith Raniere.
Προτού να γίνουν δεκτές ως "σκλάβες" οι γυναίκες έπρεπε να δώσουν "εγγυήσεις" στην οργάνωση: διάφορα επιβαρυντικά για αυτές στοιχεία, φωτογραφίες, επιστολές ή έγγραφα, που η οργάνωση διατηρούσε το δικαίωμα να δώσει στη δημοσιότητα αν εκείνες εγκατέλειπαν την DOS για οποιοδήποτε λόγο. Μια από τις "αποστολές" των γυναικών ήταν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον Raniere. Τα νέα μέλη σημαδεύονταν με τα αρχικά του γκουρού ενώ οι άλλες γυναίκες τις κρατούσαν ακίνητες και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή.
Μετά την "αποστασία" πολλών μελών και τη δημοσίευση ενός άρθρου στην εφημερίδα New York Times, τον περασμένο Οκτώβριο, ο γκουρού διέφυγε στο Μεξικό. Η Allison Mack κατηγορείται ότι σε συνεργασία με τον Raniere δημιούργησε ένα από τα προγράμματα στρατολόγησης γυναικών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, βρισκόταν στην κορυφή της "πυραμίδας", ήταν ιεραρχικά δεύτερη τη τάξει μετά τον Raniere.

 
Ρωσία: Γυναίκα ευνούχισε το σύζυγό της επειδή «απαίτησε» να κάνουν σeξ
Σε τέσσερα χρόνια φυλακή καταδικάστηκε μια 47χρονη γυναίκα στη Ρωσία επειδή έκοψε το πeος και τους όρχεις του συζύγου της. Όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ο λόγος που την έφερε σε αυτή την κατάσταση ήταν το γεγονός ότι «απαίτησε να κάνουν σeξ».
Η Lira Plaksina από το χωριό Βασίλγεβο της επαρχίας Ταταρστάν είπε στους δικαστές ότι ο 44χρονος τότε σύζυγός της, της επιτέθηκε όταν επέστρεψε μεθυσμένος ένα βράδυ του περασμένο Οκτωβρίου απαιτώντας να κάνουν σεξ. Τότε η ίδια, όπως υποστήριξε, για να προστατευθεί τον χτύπησε με μαχαίρι στην ευαίσθητη ανδρική περιοχή.
Οι ισχυρισμοί της, ωστόσο, δεν έπεισαν το δικαστήριο που της επέβαλε ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών με τον δικαστή να κρίνει ότι η επίθεση της Plaksina έγινε όταν ενώ ο 44χρονος κοιμόταν στον καναπέ του σπιτιού τους.
Η 47χρονη πάντως δεν έδειξε να επηρεάζεται από την απόφαση του δικαστηρίου καθώς κατά την έξοδό της από τη δικαστική αίθουσα όχι μόνο χαμογελούσε αλλά εστειλε και ένα φιλί στους δημοσιογράφους στους οποίους είπε «όλα είναι εντάξει, τέσσερα χρόνια».
Σύμφωνα με γείτονες του ζευγαριού τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις με μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με συγγενείς του ο 44χρονος πλέον ζει με άλλη γυναίκα, ενώ απέφυγε να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!