Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των λιρών 
 
Έναν «κρυμμένο θησαυρό» αναζητούν τέσσερις πολίτες από την Ξάνθη στο κέντρο των Φερών στον Έβρο, ελπίζοντας πως η τύχη θα τους χαμογελάσει και πως οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους θα επαληθευθούν.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα από την περιοχή της Ξάνθης, τους, οι οποίοι αιτήθηκαν και έλαβαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης άδεια ανεύρεσης κρυμμένου θησαυρού, αναζητώντας προφανώς λίρες και άλλα τιμαλφή, στο κέντρο των Φερών στον Έβρο.

Ο κρυμμένος θησαυρός, σύμφωνα με τους αιτούντες, βρίσκεται σε ακίνητο στο οποίο στο παρελθόν στεγάζονταν το Αστυνομικό Τμήμα Φερών ενώ από πλευράς Αποκεντρωμένης ορίστηκαν συνολικά πέντε δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίο συνθέτουν την επιτροπή για την παρακολούθηση και την εποπτεία των εργασιών έρευνας και ανασκαφής, για την ανεύρεση του θησαυρού. Πρόκειται για την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Έβρου καθώς και μια ακόμη υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας, τον Αν. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, έναν εκπρόσωπο της 15ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και έναν εκπρόσωπο της ΙΘ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση θησαυρού θα πραγματοποιηθούν για δύο ημέρες ,σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν από τη Κτηματική Υπηρεσία Ν. Έβρου , θα αρχίσουν στις 8:00 π.μ. και θα τελειώσουν στις 15:30 μ.μ. Το ωράριο μπορεί να παραταθεί μόνο αν βρεθεί θησαυρός και για τον απαιτούμενο χρόνο για συγκέντρωση και καταμέτρηση αυτού.

Εάν βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας θα παραδοθούν στην αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου οι εντεταλμένοι σε αυτό έχουν υποχρέωση να διακόψουν αμέσως κάθε εργασία για τη διενέργεια ανασκαφικής έρευνας από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί και η συνέχισή τους.

Σε περίπτωση που ο ευσεβής πόθος των "κυνηγών" επιβεβαιωθεί και βρεθεί θησαυρός θα περιγραφεί με λεπτομέρεια και θα καταμετρηθεί από την επιτροπή και τους καταδείκτες.

Στις Φέρρες όλοι, στις Φέρρες...

http://www.newsbomb.gr

Λειτουργούν 32 σταθμοί αποτέφρωσης – ενεργειακής παραγωγής
Την ώρα που στην Ελλάδα τσακωνόμαστε για το πού θα φτιάξουμε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων παρωχημένης πλέον τεχνολογίας (τις οποίες οι ιθύνοντες πλασάρουν για μοντέρνες) η Σουηδία έχει φτάσει στο επίπεδο να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 99% των σκουπιδιών της.
Με σειρά προτεραιότητας, η διαχείριση των απορριμμάτων στη σκανδιναβική χώρα ξεκινά από την πρόληψη δημιουργίας νέων, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και εναλλακτικές λύσεις στην ανακύκλωση για να καταλήξει στην απόθεση σε χωματερές.
Είναι εντυπωσιακό το στατιστικό στοιχείο ότι από τα 461 κιλά απορριμμάτων που παράγει ετησίως ο μέσος Σουηδός ποσοστό μόλις ένα τοις εκατό καταλήγει στη χωματερή.
Όσο για τις εναλλακτικές λύσεις στην ανακύκλωση αυτές συνοψίζονται στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αποτέφρωσης απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας, η ποσότητα των οποίων φτάνει τους δύο εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο, όσα δηλαδή ανακυκλώνονται.
Στο πλαίσιο του προγράμματος σκουπίδια-για-ενέργεια λειτουργούν 32 σταθμοί αποτέφρωσης-ενεργειακής παραγωγής. Επειδή όμως οι Σουηδοί ανακυκλώνουν και επαναχρησιμοποιούν πολύ, η χώρα εισάγει περί τους 800.000 τόνους απορριμμάτων από χώρες όπως η γειτονική Νορβηγία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, ακόμη και η Ιταλία ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος.
Βασική αρχή του συστήματος είναι ότι η καύση τριών τόνων απορριμμάτων περιέχει ίση ενέργεια με ένα τόνο υγρού καυσίμου. Από το σύστημα θερμαίνονται 950.000 σουηδικά νοικοκυριά και ηλεκτροδοτούνται ακόμα 260.000.
Όσο για τις κριτικές που εξαπολύονται σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά την καύση, η Άννα-Καρίν Γκρίπβαλ του φορέα Swedish Waste Management εξηγεί ότι “όταν τα απορρίμματα απορρίπτονται στις χωματερές εκπέμπουν μεθάνιο και άλλα αέρια του θερμοκηπίου. Το σύστημά μας είναι μια έξυπνη εναλλακτική με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο που στο τελικό της ισοζύγιο λαμβάνει υπόψη τόσο τα υποπροϊόντα της αποτέφρωσης όσο και τις εκπομπές από τη μεταφορά τους. Επιπλέον, η εκμετάλλευση της ενέργειας από τα σκουπίδια σημαίνει ότι υπάρχει ένας ακόμα πόρος που δεν πάει χαμένος”.
Μάλιστα οι εκπομπές ρύπων των μονάδων αποτέφρωσης ανέρχονται στο ήμισυ των ορίων που προβλέπει ο νόμος.
Εξυπακούεται ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να πετύχει σε χώρες όπου η “ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή” έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα του κόσμου ώστε να διασφαλιστεί ότι υλικά όπως ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, λάμπες, συσκευασίες κλπ δεν καταλήγουν στον αποτεφρωτήρα.

http://www.4news.gr 
Το χρησιμοποιούσατε στη μαρουλοσαλάτα σας, βάζατε λίγο όταν φτιάχνατε τζατζίκι ή ακόμα και στα θαλασσινά. Εμείς σας πάμε λίγο πιο πέρα και σας προτείνουμε να το βάλετε από το...
αυτοκίνητό σας μέχρι τα μαλλιά σας. Θα εκπλαγείτε!

Do it! Αποσμητικό αυτοκινήτου
Πήρατε το αμάξι σας από το συνεργείο και η μυρωδιά του δεν είναι η ιδανική; Ξεχάσατε κάποιο τρόφιμο μέσα και τώρα το αμάξι σας μυρίζει άσχημα; Δοκιμάστε αυτό, πάρτε το ξυδάκι σας από την κουζίνα, γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι και αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Την άλλη μέρα οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν πάει... περίπατο και συγκεκριμένα στο μπουκάλι του ξυδιού, αφού αυτό το υγρό έχει την ιδιότητα να απορροφά τις άσχημες μυρωδιές.

Επαναφορά του χρώματος των μαλλιών σας!
Περνάτε τις διακοπές σας μπροστά από την πισίνα και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι κάτι έχει αλλάξει στο χρώμα των μαλλιών σας. Σκέφτεστε μεμιάς πως φταίει το χλώριο. Λάθος. Τα υπολείμματα χαλκού που υπάρχουν στο νερό είναι αυτά που κάνουν τη ζημιά. Αν λοιπόν δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν αλλάξει χρώμα, ξεπλύνετέ τα με ένα μείγμα από ¼ φλιτζάνι ξύδι μηλίτη και 1 ποτήρι νερό. Το οξικό οξύ διαλύει τα οξείδια του χαλκού, που δίνουν ένα πράσινο χρώμα  στα μαλλιά σας.

Αποσμητικό... ποδιών
Επειδή το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί και ο ιδρώτας, πολλές φορές τα πόδια μας δεν έχουν την καλύτερη μυρωδιά. Για να απαλλαγείτε λοιπόν, ενυδατώστε τα πόδια σας με ξύδι! Σε καθημερινή βάση, κάντε ένα 10λεπτο ποδόλουτρο με ξύδι. Το οξικό οξύ θα σκοτώσει τις οσμές που προκαλούν τα βακτηρίδια.

Ζιζάνια τέλος
Αν μέχρι τώρα αγοράζατε οξικό οξύ, για να σκοτώσετε τα ζιζάνια στο σπίτι σας, σας πληροφορούμε πως αυτό αποτελεί το κύριο συστατικό του ξυδιού. Αν λοιπόν προτιμάτε καλύτερα ένα μη τοξικό προϊόν αλλά και σπιτικό, τότε χρησιμοποιήστε ξύδι! Ανακατέψτε αδιάλυτο ξύδι με ένα ή δύο κομμάτια από απορρυπαντικό πιάτων και ψεκάστε στις ρίζες και τα φύλλα των φυτών σας για να εξαφανίσετε τα ζιζάνια.

Αστραφτερά λευκά... το έλεγε και η γιαγιά!
Το λευκό ξύδι είναι μια δοκιμασμένη συνταγή εδώ και πολλά χρόνια κατά των λεκέδων στα ρούχα. Μου του έλεγε και η γιαγιά μου αλλά δεν το πίστευα. Δοκιμάστε όμως αυτό και θα πειστείτε και εσείς όπως και 'γω. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι με το ξέβγαλμα για να κρατήσετε τα λευκά σας υφάσματα φωτεινά. Θα αφαιρέσετε τη συσσώρευση σαπουνιού μέσα στο πλυντήριο και επιπλέον θα απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στα ρούχα σας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια ολόκληρη φυτεία απο μια ειδική ποικιλία κάκτων με παραισθησιογόνες ιδιότητες, εντόπισαν αστυνομικοί στην διάρκεια έρευνας για χασισοφυτείες στα νότια του Ρεθύμνου.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το flashnews, πηγαίνοντας στο σπίτι ενός Ολλανδού που διαμένει μόνιμα εκεί, είδαν μιαν ολόκληρη φυτεία απο συνολικά 250 κάκτους που έφταναν μέχρι και στα 2,5 μέτρα ύψος.

Μετά απο σχετική έρευνα διαπίστωσαν πως επρόκειτο για ένα είδος παραισθησιογόνου κάκτου, ο οποίος προέρχεται απο την νότια και κεντρική Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον κάκτο San Pedro, ο οποίος περιέχει την ουσία μεσκαλίνη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον καλλιεργητή, ενώ να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοια καλλιέργεια και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί περιπτώσεις που κάποιοι είχαν επιχειρήσει να φέρουν στην χώρα τέτοιους κάκτους, κυρίως απο την Ολλανδία.

http://www.thestival.gr/society/item/200240-rethymno-kalliergouse-paraisthisiogonous-kaktoys
Οριακές ήταν οι διαπραγματεύσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες μεταξύ του Στέφανου Αθανασιάδη και του ΠΑΟΚ και στο τέλος οδήγησαν σε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο διεθνής επιθετικός είναι πλέον στην κορυφή της λίστας των συμβολαίων που υπάρχουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και αυτό έφερε από την άλλη πλευρά, μία υψηλότατη ρήτρα σε περίπτωση που μία ομάδα θέλει να αποκτήσει τον Κλάους, χωρίς να διαπραγματευτεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά μόνο με τον παίκτη.

Η ρήτρα αποδέσμευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του olaPAOK.gr κυμαίνεται περίπου στα 10 εκατομμύρια και είναι ενδεικτική της διάθεσης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να "δέσει" με όσο πιο ισχυρό τρόπο γίνεται τον πρώτο σκόρερ της ομάδας με τον ΠΑΟΚ.Ήταν, βέβαια, κάτι αναμενόμενο αφού η ΠΑΕ εφαρμόζει πλέον αυτήν την πολιτική σε όλα τα συμβόλαια παικτών που έχουν προοπτική και μεγάλη αξία.

http://www.seleo.gr 
Μια νέα εξελιγμένη κάρτα μνήμης, ικανή να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο-μαμούθ της τάξης των 512 GB, παρουσίασε η εταιρεία ScanDisk. Ο λόγος για το νέο μοντέλο με την ονομασία SanDisk Extreme PRO SDHC/SDXC UHS-I. Η κάρτα, που προορίζεται ουσιαστικά για επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, προσφέρει επίσης ταχύτητα ανάγνωσης 90MB ανά δευτερόλεπτο και μεταφοράς 95MB ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, έχει κατασκευαστεί ειδικά για τη λήψη 4K video. Εκτός από τη σούπερ-έκδοση των 512 GB, η νέα SanDisk Extreme PRO SDHC/SDXC UHS-I θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 128GB και 256GB.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, είναι ήδη διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.sandisk.com/products/memory-cards/sd/extremepro-sdxc-sdhc-uhs-3/.

Όσο για το κόστος, είναι εξίσου εντυπωσιακό με τον όγκο δεδομένων που μπορεί να αποθηκεύσει, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ για να την αποκτήσει κάποιος πρέπει να πληρώσει 799,99 δολάρια, δηλαδή 618 ευρώ.

http://www.thestival.gr
Κάθε ρεκόρ προσέλευσης «έσπασε» η συναυλία του Σάκη Ρουβά στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη: ο Έλληνας σταρ αποθεώθηκε από περίπου 30.000 θεατές!

Ο Σάκης βρέθηκε για δεύτερη φορά με το φαντασμαγορικό «The Ace Of Hearts Tour» στην συμπρωτεύουσα, το βράδυ της Πέμπτης και ξεσήκωσε το κοινό με τις επιτυχίες του. Μάλιστα, η συναυλία έκλεισε με το «Και σε θέλω», με το κοινό να μην σταματά να χοροπηδάει και τους περισσότερους να φεύγουν... ξελαρυγγιασμένοι, αφού δεν σταμάτησαν να τραγουδούν!

Τα social media πήραν «φωτιά» με σχόλια, βίντεο και φωτογραφίες, ενώ ο ίδιος «ανέβασε» βίντεο από την βραδιά, ευχαριστώντας το κοινό και επισημαίνοντας ότι ανέβηκε ξανά στην ίδια σκηνή μετά από 23 χρόνια!

Η μεγάλη περιοδεία του Σάκη -αφιερωμένο στους σκοπούς του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την οικονομική ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών- θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου, στο γήπεδο του Tae Kwon Do, στην Αθήνα.

http://www.seleo.gr
Ο εγκ3φ4λός σας δ1αβά7ει 4υ7όμα7α αυ7ή τη φρ4ση χωρ1ς καν να το σκ3φτ3ί!

Ίσως σας φαίνεται απίστευτο, ωστόσο σίγουρα θα καταφέρατε να διαβάσετε τη φράση χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και αυτό γιατί ο εγκέφαλός μας αποτελεί έναν πολύ προηγμένο αποκωδικοποιητή.

Πώς, όμως, λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και καταφέρνει να «αποκρυπτογραφήσει» τα κρυμμένα μηνύματα;

Προσπαθώντας να δώσουν εξήγηση στο φαινόμενο, οι επιστήμονες σχολιάζουν ότι, όταν ακούμε έναν ήχο, ο οποίος μας προδιαθέτει πως θα ακολουθήσει ένας άλλος, η εγκεφαλική λειτουργία, όπως απεικονίζεται σε μαγνητικές τομογραφίες, επηρεάζεται σαν να τον ακούμε ήδη.

Κατ' αντίστοιχο τρόπο, όταν βλέπουμε μια συλλογή γραμμάτων, ο εγκέφαλος εξάγει συμπεράσματα για το τι θα διαβάσει στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος δεν διαβάζει τα γράμματα ένα-ένα, αλλά όλα μαζί.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν το πρώτο και το τελευταίο γράμμα είναι σωστά σε μία λέξη, τότε διαβάζει σωστά και τα ενδιάμεσα.

Φυσικά κάτι τέτοιο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικά τα γράμματα ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στον εγκέφαλό μας, συγκριτικά με τους αριθμούς, καθώς κάποιος μυστηριώδης μηχανισμός ομαλοποιεί ό,τι βλέπουν τα μάτια μας, αποκρυπτογραφώντας το μπερδεμένο κείμενο.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!