Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017


Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής;
Την απάντηση έρχεται να δώσει εν μέρει το υπ’ αριθμόν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, καθώς προετοιμάζει μία απίστευτη νέα τεχνολογία, η οποία σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες της να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων.
Το Facebook υπόσχεται πως οι άνθρωποι θα μπορούν πολύ σύντομα να επικοινωνούν μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων, χρησιμοποιώντας νέες διασυνδέσεις «του εγκεφάλου-υπολογιστή».
Όπως όλα δείχνουν το Facebook έρχεται όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση αυτής της νέας τεχνολογίας, καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει τις προσλήψεις ειδικών σε μια σειρά από εξειδικευμένους τομείς.
Για παράδειγμα, το Facebook αποκάλυψε πρόσφατα ότι θέλει να προσλάβει κάποιους με διδακτορικό στη νευρολογία για να εργαστούν σε αυτό το έργο, από την έναρξη του έως το τελικό προϊόν, για μια περίοδο δύο ετών.
Μία άλλη αγγελία αφορά στην εύρεση μηχανικού, ο οποίος θα μπορεί να «αναπτύξει αλγόριθμους επεξεργασίας σήματος για μια πλατφόρμα επικοινωνίας και πληροφορικής του μέλλοντος».
Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη για το πότε ακριβώς θα δούμε αυτή τη νέα τεχνολογία, αλλά ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον στο να ευδοκιμήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Σε μια συνέντευξη του, τον Ιουνίου του 2015, ο Mark Zuckerberg δήλωνε πως «μια μέρα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να στείλουμε τις πλούσιες σκέψεις μας στον καθένα, με τη χρήση της τεχνολογίας» και συμπλήρωσε «θα είστε απλά σε θέση να σκεφτείτε κάτι και οι φίλοι σας θα είναι αμέσως σε θέση να το βιώσουν, αν εσείς το θέλετε».
Η είδηση αυτή ήρθε λίγο μετά την διαπίστωση ότι το Facebook κατέχει πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Η ιστοσελίδα, αποκαλύφθηκε, ότι συνεργάζεται με οργανισμούς συλλογής δεδομένων που τους παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των χρηστών – τόσο online όσο και offline.
Για παράδειγμα, το Facebook κρατά αρχείο για μια συναλλαγή ενός χρήστη του, υπολογίζει πόσα χρήματα είναι πιθανό να δαπανήσει κάποιος για το επόμενο αυτοκίνητό του και παρακολουθεί ακόμη και τα είδη των πιστωτικών καρτών που έχει στη διάθεσή του.
Το Facebook μετρά επίσης πόσο καιρό ξοδεύει κάποιος στην ανάγνωση των μηνυμάτων του, στη συγγραφή προσωπικών status, σε σχόλια ή και σε φωτογραφίες φίλων του. Ακόμη αν οι χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι στο Facebook, το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να δει σχεδόν πάντα, οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα επιλέγουν οι ίδιοι να επισκεφτούν και ακόμα κι αν αποσυνδεθούν απ’ αυτό και πριν ακόμα ξεκινήσουν την περιήγηση τους στο World Wide Web, το ίδιο (Facebook), εξακολουθεί να τους παρακολουθεί στενά.

Στην τριάδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ακριβότερη τιμή βενζίνης βρίσκεται η Ελλάδα μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του καυσίμου, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου. Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές λιανικής των υγρών καυσίμων στις 9 Ιανουαρίου, το κόστος της βενζίνης στη χώρα μας (1,545 ευρώ ανά λίτρο) είναι το 3ο υψηλότερο ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη και, όπως είναι φυσικό, αισθητά μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος διαμορφώνεται στα 1,379 ευρώ.
H τιμή στην Ελλάδα είναι απειροελάχιστα μικρότερη απ’ ό,τι στην Ιταλία που βρίσκεται στη 2η θέση, αφού στη γειτονική χώρα η βενζίνη πωλείται μόλις 0,5 σεντ ακριβότερα (1,550 ευρώ) ανά λίτρο. Την ίδια στιγμή, λιγότερα από 3 σεντ μάς χωρίζουν από την Ολλανδία, τη χώρα με την πιο «τσουχτερή» τιμή στην Ε.Ε., όπου η βενζίνη πωλείται 1,573 ευρώ ανά λίτρο.
Μάλιστα, τα 1,545 ευρώ ανά λίτρο αντιπροσωπεύουν τη μέση πανελλαδική τιμή, κάτι που σημαίνει πως σε ορισμένους νομούς της χώρας η βενζίνη είναι αρκετά πιο ακριβή – με συνέπεια να ξεπερνά ακόμη και τη μέση τιμή στην Ολλανδία. Ενδεικτικό παράδειγμα, ο νόμος Ηρακλείου (1,604 ευρώ), ο νόμος Δωδεκανήσου (1,689 ευρώ) και ο νομός Κυκλάδων (1,759 ευρώ).
Άνοδος 3,2% στη βενζίνη από τον Δεκέμβριο
Το ύψος της μέσης πανελλαδικής τιμής «μεταφράζεται» σε άνοδο κατά 3,2% από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, καθώς στις 30 Δεκεμβρίου η αντίστοιχη τιμή ήταν 1,497 ευρώ ανά λίτρο. Αν και η αύξηση προκλήθηκε και από την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, στο διάστημα που μεσολάβησε, σημαντικότερο ρόλο έπαιξε η αύξηση του ΕΦΚ.
Αυτό φαίνεται από τη μικρότερη ποσοστιαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο ίδιο χρονικό διάστημα, στο οποίο η επιπλέον επιβάρυνση ήταν μόλις 1% από τις 30 Δεκεμβρίου (0,981 ευρώ ανά λίτρο), μέχρι τις 6 Ιανουαρίου (0,991 ευρώ). Επιβάρυνση η οποία οφείλεται αποκλειστικά στο «ράλι» των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αφού η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει τεθεί σε ισχύ από την έναρξη της χειμερινής περιόδου.
7ο ακριβότερο ντίζελ στην Ε.Ε.
Την ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη αύξηση του ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης, που τέθηκε επίσης σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, προκάλεσε την εκτίναξη της τιμής του καυσίμου κατά 7,9% στην εγχώρια αγορά. Έτσι, από τα 1,186 ευρώ ανά λίτρο που πουλιόταν το πετρέλαιο κίνησης στις 30 Δεκεμβρίου, έφτασε να πωλείται στα 1,280 ευρώ ανά λίτρο στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δελτίο του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Η αυξημένη μέση πανελλαδική τιμή του ντίζελ φέρνει πλέον τη χώρα μας πάνω από τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι 1,252 ευρώ ανά λίτρο. Επίσης, κατατάσσει την Ελλάδα ως 7ο ακριβότερο κράτος στην Ε.Ε., πίσω από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Βρετανία, την Ιταλία και τη Σουηδία.
Η τιμή αυτή σημαίνει πως η Ελλάδα αναρριχήθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ θέσεις στη λίστα των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε., με κριτήριο την τιμή του ντίζελ. Κι αυτό γιατί, με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από την αύξηση του ΕΦΚ, η Ελλάδα είχε το 15ο ακριβότερο ντίζελ κίνησης στην Ευρώπη.
Πηγή: Αθήνα 9,84



Μετά την τροπολογία που επιτρέπει στους Δήμους να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα επί πρωτόδικων αποφάσεων υπέρ των συμβασιούχων που ουσιαστικά οδηγεί σε μονιμοποίηση, έρχεται η προαναγγελία από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη για μονιμοποίηση ακόμη περίπου 10.000 συμβασιούχων στους Δήμους.

Ουσιαστικά ο κ. Βερναρδάκης προανήγγειλε πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ χιλιάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης κλπ που σήμερα υπηρετούν με συμβάσεις.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει σε ισχύ τον νόμο Βερναρδάκη (από την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης) με τον οποίο παρατείνονταν ως το τέλος του 2017 οι συμβάσεις που έληγαν το Δεκέμβριο του 2016. Ο νόμος έχει κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο μάλιστα δεν ενέκρινε ούτε και τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων που έστειλαν διάφοροι οργανισμοί.
Η κυβέρνηση λοιπόν βρήκε τη λύση σε διαγωνισμό που αφενός θα μονιμοποιεί τους εν λόγω συμβασιούχους αφεταίρου δε θα ανοίγει το δρόμο για επιπλέον προσλήψεις όπου καταγραφούν κενά.
Όλα αυτά βέβαια την ώρα που υπάρχει η μνημονιακή υποχρέωση για περιορισμό των προσλήψεων. Στη Βουλή έχει ξεσπάσει κόντρα με την αντιπολίτευση να μιλά για βόλεμα ημετέρων.

newsit.gr
Forbes: Αυτές είναι οι 20 ομάδες με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ρεάλ Μαδρίτης στην λίστα με τους 20 ποδοσφαιρικούς συλλόγους που έχουν την μεγαλύτερη αξία (σε εκατομμύρια δολάρια) σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2016, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας των συλλόγων, λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω κριτήρια: τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων, τα έσοδα από τις μεταδόσεις όλων των επίσημων αγώνων και τα έσοδα από χορηγίες και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.
Ειδικότερα, η πλήρης λίστα με τους 20 ποδοσφαιρικούς συλλόγους που έχουν την μεγαλύτερη αξία (σε εκατομμύρια δολάρια) σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η παρακάτω:
1. Ρεάλ Μαδρίτης 3.650
2. Μπαρτσελόνα 3.549
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3.317
4. Μπάγερν 2.678
5. Αρσεναλ 2.017
6. Μάντσεστερ Σίτι 1.921
7. Τσέλσι 1.661
8. Λίβερπουλ 1.548
9. Γιουβέντους 1.299
10. Τότεναμ 1.017
11. Ντόρτμουντ 836
12. Μίλαν 825
13. Παρί Σεν Ζερμέν 814
14. Σάλκε 655
15. Ατλέτικο Μαδρίτης 633
16. Ίντερ 559
17. Γουέστ Χαμ 542
18. Ρόμα 508
19. Νάπολι 396
20. Νιούκαστλ 383
Τι πρέπει να ξέρετε για να είστε υγιείς όλο τον χειμώνα
Η υγεία είναι το Α και το Ω στη ζωή μας. Χωρίς αυτή δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Μιας και λοιπόν έχουμε χειμώνα, και οι ιώσεις παίρνουν και δίνουν, καλό είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας και να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα ακόλουθα έξι tips, για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο υγιείς γίνεται, και να διεκπεραιώνετε με επιτυχία τις υποχρεώσεις σας.
1. Βάλτε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα! Γιατί; Μα φυσικά γιατί σας χαρίζει ευεξία, βελτιώνει την φυσική σας κατάσταση, αλλά και τη διάθεσή σας. Επιπλέον, η εντατική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων. Θέλετε να ακούσετε κι άλλα;
2. Αγαπάτε τον καφέ και δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτόν. Δεν διανοείστε να φύγετε από το σπίτι αν δεν απολαύσετε το καφεδάκι σας. Και εκεί που θα πάτε (σχολή, δουλειά) φυσικά πίνετε και έναν δεύτερο. Το ξέρατε όμως ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ προσθέτει αρκετούς παραπάνω χτύπους στον καρδιακό σας παλμό ανά λεπτό; Τι σημαίνει αυτό; Γίνεστε πιο ευερέθιστοι και αγχώδεις. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να περιοριστείτε στη μια κούπα καφέ την ημέρα.
3. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν τροφές – σύμμαχοι της υγείας μας; Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις παρακάτω αντικαρκινικές τροφές και θωρακίστε τον οργανισμό σας: ντομάτα, πράσινο τσάι, κουρκουμάς, μπρόκολο, λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο, πορτοκάλι, φράουλες.
4. Όσον αφορά τη διατροφή, μην ξεχνάτε τα Ω3 λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Εντάξτε στη διατροφή σας τις ακόλουθες τροφές: σολομό, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, σαρδέλα (και γενικότερα όλα τα λιπαρά ψάρια). Ερευνητές απέδειξαν πως οι τροφές που είναι πλούσιες σε Ω3 λιπαρά αυξάνουν τη ροή του αίματος και καταπολεμούν την αρθρίτιδα.
5. Αν θέλετε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από ιώσεις και κρυολογήματα, καλό θα ήταν να βάλετε το… σκόρδο στη ζωή σας, παρότι έχει έντονη μυρωδιά. Οι θειικές ενώσεις που περιέχει, συμβάλουν στην αύξηση της δραστικότητας των λεμφοκυττάρων Τ και των μακροφάγων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυώματος.
6. Να τρώτε φρούτα και λαχανικά εποχής, και να πίνετε φυσικούς χυμούς από πορτοκάλι που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη, μία κουταλιά με μέλι και κανέλα κάθε πρωινό, θα θωρακίσει τον οργανισμό σας απέναντι σε διάφορες ασθένειες.
Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα
Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε εκτεθειμένοι στη γήινη και κοσμική ακτινοβολία και το πιο σημαντικό στην ακτινοβολία του ήλιου.
Επιπλέον, υπάρχουν και οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από πάσης φύσεως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές WiFi ή Bluetooth εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της.
Η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά χημικούς δεσμούς, δηλαδή δεν προκαλεί βλάβη στο DNA, το οποίο είναι μια πιθανή αιτία για την εμφάνιση καρκίνου.
Αν και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα βλάβες, μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως μετά από μακροχρόνια έκθεση.
Πώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τον οργανισμό
Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί την κύρια βιολογική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αυτό το φαινόμενο αξιοποιείται στους φούρνους μικροκυμάτων και επιτρέπει να ζεσταίνουμε γρήγορα το φαγητό.
Τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.
Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από το όριο, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης.
Ποιες οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για τις πιθανές βλαπτικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και για το λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα.
Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου και του δέρματος, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία και κατάθλιψη.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αρκετές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των ασθενειών που έχουν ενοχοποιηθεί.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις έρευνες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον αυξημένο κίνδυνο, ωστόσο υπογραμμίζει πως απαιτείται επιπλέον έρευνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
Εφόσον το τοπίο είναι ακόμα θολό σχετικά με την επικινδυνότητα των συσκευών καλό θα ήταν να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Κάποιες απλές οδηγίες που αν τις ακολουθήσουμε μπορεί να σώσουν την υγεία μας είναι οι εξής:
  • Αποφύγετε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί τότε η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας)
  • Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάτε στο κινητό είναι να το έχετε στο μεγάφωνο και να υπάρχει μία απόσταση από τον εγκέφαλο. Διαφορετικά να προτιμάτε να μιλάτε με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.
  • Προσπαθήστε να μειώσετε γενικά τις ώρες που μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο.
  • Μην έχετε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.
  • Αντικαταστήστε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού ή της δουλειάς με ένα ενσύρματο.
  • Αποφύγετε τις πολλές ασύρματες συσκευές στην κατοικία σας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, συσκευές Bluetooth, ηχεία κ.ά.)
  • Κλείνετε όλες τις συσκευές όταν πάτε για ύπνο (υπολογιστής, τηλέφωνο κλπ). Το ίδιο ισχύει και για το ασύρματο ρούτερ.
  • Το ασύρματο ρούτερ είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείται πολύ.
  • Αποφύγετε να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμάστε (προστατεύστε ιδίως το κεφάλι σας)
  • Απομακρυνθείτε από το φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι ενεργός.

Αγαπάμε πόλεις. Ο καθένας μας αγαπά κάποιες πόλεις. Κάποιες πιο πολύ από άλλες. Ταξιδεύουμε σ' αυτές. Συχνά, ονειρευόμαστε να μείνουμε σε κάποια από αυτές. Στην πιο αγαπημένη μας.

Ε, γιατί να μην την «φοράμε» στο δάχτυλό μας;

Κάπως έτσι σκέφτηκε η κοσμηματοποιός Ola Shekhtman, από τη Βόρεια Καρολίνα (εκεί είναι η βάση της αυτόν τον καιρό). Ταξιδεύει σε πόλεις, παρατηρεί το περίγραμμα κτιρίων στον ορίζοντα της πόλης. Εμπνέεται. Λιώνει μέταλλο, δουλεύει το μέταλλο, το γυαλίζει και εμφανίζει ένα δαχτυλίδι με το περίγραμμα των εμβληματικών κτιρίων της κάθε πόλης.

Προς το παρόν υπάρχει το δαχτυλίδι «Νέα Υόρκη» (πώς αλλιώς;), το δαχτυλίδι «Παρίσι» (δυο φορές «πώς αλλιώς;», η πόλη των ερωτευμένων άλλωστε), το δαχτυλίδι Άμστερνταμ και πάει λέγοντας: «Σαν Φρανσίσκο» δαχτυλίδι, «Ουάσινγκτον» δαχτυλίδι, «Στοκχόλμη» δαχτυλίδι, «Λονδίνο» δαχτυλίδι...





ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τα όσα έγιναν στις ΗΠΑ και τις πολλές ψεύτικες ειδήσεις που εικάζεται πως έδωσαν όντως τη νίκη των εκλογών στον Ντόναλντ Τραμπ, το Facebook επαναφέρει το θέμα των ψεύτικων ειδήσεων και ενεργοποιεί άμεσα το σχετικό φίλτρο ελέγχου για πρώτη φορά εκτός Αμερικής.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενεργοποιεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ένα φίλτρο ελέγχου των ειδήσεων για τους χρήστες στη Γερμανία , σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς που θα τσεκάρουν το αν ένα άρθρο περιλαμβάνει ψευδείς πληροφορίες.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως ήδη η Άνγγελα Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει έντονα τον προβληματισμό τους για τη διάδοση και εξάπλωση ψευδών ειδήσεων μέσω των social media, που ίσως οδηγήσουν και τους πολίτες στο να πάρουν απόφαση για την ψήφο τους με λανθασμένα κριτήρια.

Όπως φαίνεται λοιπόν, όταν μια ανάρτηση αναφερθεί ως αναληθής, θα αποστέλλεται στην Correctiv, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Βερολίνου, όπου και θα γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Αν μια είδηση λοιπόν είναι ψευδείς, θα έχει μια σχετική «ταμπέλα», ενώ το facebook θα ενημερώνει και τους χρήστες για αυτό το θέμα πριν την μοιράσουν.
Όπως είναι λογικό, ο αλγόριθμος του Facebook θα φέρνει ολοένα και λιγότερες ψευδείς ειδήσεις στο χρονολόγιο των χρηστών.

ΠΗΓΗ: pcmag.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!