Τρίτη 6 Μαρτίου 2018


Ξενοδοχείο στην Κίνα «βούλιαξε» από τον κόσμο, όταν μία 19χρονη blogger έριξε… βόμβα στα social media.
Η νεαρή κοπέλα έγραψε ένα status – πρόκληση: «Όποιος έρθει εδώ θα έχει δωρεάν σεξ», λίγη ώρα αργότερα έγραψε τον αριθμό του δωματίου της «6316».

Το κακό είχε γίνει και ξαφνικά προκλήθηκε πανικός στο ξενοδοχείο. Έξω από το δωμάτιό της μαζεύτηκαν αμέτρητοι άντρες που ήθελαν απλά το κορμί της.
Οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί και επικοινωνούσαν με το δωμάτιο.
Η 19χρονη τρόμαξε από τον κόσμο που απάντησε στο κάλεσμά της. Άρχισε να γράφει στο ποστ της πως έκανε πλάκα, ωστόσο τα σχόλια από τους άνδρες… έπεφταν βροχή: «Είμαστε στο δρόμο για το δωμάτιό σου».
Η πόρτα του δωματίου της έγινε viral και δεκάδες στάτους εμφανίστηκαν στα social media από άντρες που έκαναν ουρά.
Τελικά, η αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση και η νεαρή δεν γλίτωσε τη σύλληψη.
Σύμφωνα με την dailymail.co.uk στο ξενοδοχείο έφτασαν 3.000 άνδρες που απλά περίμεναν να κρατήσει την υπόσχεσή της η 19χρονη.
Θες να δουλέψεις στο νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον; Ο μεγιστάνας ψάχνει βοηθό!
Μια "ιδιαίτερη" αγγελία εμφανίστηκε στο Linkedin την Παρασκευή... Η Virgin, του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, αναζητά βοηθό για τη διαχείριση του ιδιωτικού νησιού του, Necker, στις βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Ο τυχερός υποψήφιος που θα κερδίσει τη θέση θα είναι στην ουσία διοικητικός υπάλληλος στο γραφείο του Μπράνσον και θα αναφέρεται απευθείας στον γενικό διευθυντή του νησιού, Κένι Τζόουνς, όπως μεταδίδει το Fortune.
Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Η αγγελία πάντως λέει ότι «δεν κάνουν όλοι για αυτή τη δουλειά αφού πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο». «Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να έχει εξαιρετικές διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες. Αλλά και η προσωπικότητά σου είναι το ίδιο σημαντική. Εκτός από καλές διοικητικές ικανότητες, ψάχνουμε κάποιον με ενθουσιασμό, εξωστρεφή και που μπορεί να βρει την ισορροπία μεταξύ διακριτικότητας και εμπιστευτικότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν εκτός από το βιογραφικό τους, ένα μικρό βίντεο, εξηγώντας γιατί θέλουν τη θέση και αποκαλύπτοντας ένα ενδιαφέρον γεγονός για τους ίδιους.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ έπειτα από την έκθεσή του σε μια «άγνωστη ουσία» στη δυτική Βρετανία, ανέφερε σήμερα το BBC.
Στον Σκρίπαλ, που πιστεύεται ότι είναι 66 ετών, είχε χορηγηθεί καταφύγιο στη Βρετανία μετά από μια ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας το 2010.
Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία εντόπισε έναν άνδρα και μια γυναίκα αναίσθητους σε ένα παγκάκι στην πόλη Σόλσμπερι την Κυριακή.
Νοσηλεύονται για «φερόμενη έκθεσή τους σε μια άγνωστη ουσία» και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο πρώην συνταγματάρχης του GRU, των υπηρεσιών Πληροφοριών του ρωσικού στρατού, είχε παραδεχθεί ότι εργαζόταν για τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών από το 1995 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών το 2006.

Στην επιφάνεια του φεγγαριού υπολογίζεται ότι υπάρχουν σκουπίδια που ζυγίζουν 181.000 κιλά, με βάση τους υπολογισμούς στη Γη.
Ένα χρυσό κλαδί ελιάς, σημαίες, πέντε ρόβερ, απομεινάρια δορυφόρων και ουκ ολίγα συντρίμμια άλλων διαστημοσυσκευών, ακόμη και ένα σφυρί κι ένα φτερό γερακιού (που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένα πείραμα του 1971 για να επιβεβαιωθεί ότι τα αντικείμενα πέφτουν με την ίδια ταχύτητα ανεξάρτητα από τη μάζα τους) είναι ανάμεσα στα διάφορα απορρίμματα που βρίσκονται διασκορπισμένα στην επιφάνεια του φεγγαριού.
Τα περισσότερα «σκουπίδια» δημιούργησαν οι διαδοχικές αμερικανικές αποστολές «Απόλλων» μεταξύ 1969-1972. Πέραν αυτών έχουν βάλει το «χεράκι» τους και οι άλλες μη επανδρωμένες αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής ιστορικό της NASA Ουίλιαμ Μπάρι.
Τα πιο παλιά κομμάτια προήλθαν από τις πρώτες διαστημοσυσκευές που στάλθηκαν στη Σελήνη στη δεκαετία του ΄60, για να μάθουν οι επιστήμονες από πρώτο χέρι κρίσιμα πράγματα, όπως κατά πόσο θα ήταν εφικτό να προσεληνωθεί κάποιο σκάφος στο φεγγάρι.
Ένας φόβος ήταν ότι η σεληνιακή επιφάνεια δεν θα ήταν αρκετά σταθερή, αλλά μια κινούμενη άμμος που θα «κατάπινε» οτιδήποτε πατούσε πάνω της, μηχάνημα ή άνθρωπο. Τα πρώτα ρομποτικά ρόβερ που τριγύρισαν στη Σελήνη, έδειξαν ότι αυτός ο φόβος ήταν…ανεδαφικός.
Άλλες διαστημοσυσκευές, όπως ο σεληνιακός δορυφόρος LCROSS, στάλθηκαν για να μελετήσουν αν το φεγγάρι έχει υδρογόνο και νερό. Μετά τη λήξη της αποστολής τους, συνετρίβησαν στη Σελήνη. Και βέβαια, οι Aμερικανοί αστροναύτες που πάτησαν το πόδι τους στο φεγγάρι, δεν είχαν μεγάλο δισταγμό να αφήσουν οτιδήποτε εκεί, αντί να το κουβαλάνε πίσω στη Γη, κάτι που θα τους ανάγκαζε να χαλάσουν περισσότερα πολύτιμα καύσιμα για το ταξίδι της επιστροφής τους μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως είπε ο Μπάρι στο Live Science, «η πραγματική έγνοια ήταν: Μπορούμε να στείλουμε τους αστροναύτες μας με ασφάλεια στη Σελήνη, να πάρουμε τα δείγματα που χρειαζόμαστε και να τους επαναφέρουμε σώους και αβλαβείς;». Κάπως έτσι, η χωματερή της Σελήνης άρχισε να μεγαλώνει.
Η NASA, όπως είπε ο Μπάρι, προκειμένου να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τον όρο «σκουπίδια», θέλει να βλέπει και μια θετική πλευρά στο ζήτημα, μελετώντας τα υλικά των απορριμμάτων αυτών πόσο γρήγορα αποσυντίθενται από την ακτινοβολία και τις συνθήκες στην επιφάνεια του φεγγαριού.
Μερικά αντικείμενα στη Σελήνη τυπικά δεν ανήκουν στην κατηγορία των σκουπιδιών, καθώς χρησιμοποιούνται ακόμη, όπως ένας ανακλαστήρας ακτίνων λέιζερ, που τοποθέτησε το πλήρωμα του «Απόλλων 11». Οι επιστήμονες στη Γη σημαδεύουν με λέιζερ αυτόν τον ανακλαστήρα και, όταν η ακτίνα επιστρέφει στον πλανήτη μας, μπορούν να υπολογίσουν την απόσταση ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη. Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαίωσαν ότι ο δορυφόρος μας απομακρύνεται από το πλανήτη μας με ρυθμό 3,8 εκατοστών κάθε χρόνο.
Από την άλλη, εκτός από την επιστημονική χρησιμότητα ορισμένων αντικειμένων στη Σελήνη, πολλά άλλα θα έχουν αρχαιολογική αξία, όταν κάποτε οι άνθρωποι στήσουν μια μόνιμη βάση εκεί και πηγαινοέρχονται επισκέπτες. Ποιoς δεν θα ήθελε να δει τα ιστορικά απομεινάρια των πρώτων διαστημικών αποστολών;

Πολλές φορές, δεδομένης της εξάπλωσης της Apple στην παγκόσμια αγορά, οι πελάτες της γίνονται στόχος phising. Οι κακόβουλες επισκέψεις γίνονται είτε μέσω διαφόρων εφαρμογών για το iOS είτε μέσω αποστολής email. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί σχετικά με αυτούς που μπορεί να τους ζητήσουν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία για τον λογαριασμό τους “εκ μέρους της Apple”.
Ένα νέο κύμα από απόπειρες phising είναι ήδη σε εξέλιξη, με πολλά κρούσματα και στη χώρα μας, οι οποίες μέσω αποστολής email κάνουν λόγο για συνδρομές στο App Store έναντι πληρωμής ζητώντας από τους χρήστες να πατήσουν πάνω σε κάποιο σύνδεσμο που επισυνάπτεται. Η μαζική αυτή επίθεση έχει γνωρίσει εντός ημερών ραγδαία εξάπλωση, κάνοντας την Apple να εκδώσει “οδηγίες προστασίας και άμυνας” προς τους καταναλωτές.
Όπως είπαμε, η μορφή επιθέσεων για κλοπή στοιχείων των χρηστών, δεν είναι πρωτόγνωρη. Αυτή τη φορά το mail είναι αρκετά πειστικό αφού αναφέρει πως ο χρήστης συμφώνησε σε μία νέα συνδρομή στο App Store. Όπως θα δούμε στην φωτογραφία πιο κάτω, απεικονίζεται μία ψεύτικη συνδρομή στο YouTube Red επί πληρωμή, κάνοντας τους χρήστες χωρίς να το σκεφτούν να πατήσουν στην επιλογή για ακύρωση της συνδρομής.
Αυτομάτως ο χρήστης μεταφέρεται σε μία σελίδα η οποία του ζητάει τα στοιχεία του Apple ID, τα στοιχεία της κάρτας που έχει καταχωρήσει για πληρωμές και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Οι ερωτήσεις διαφέρουν ανά χρήστη με την Apple να επισημαίνει πως ποτέ δεν πρόκειται να ζητήσει προσωπικές πληροφορίες μέσω email από τους χρήστες, συνιστώντας σε όσους έπεσαν στην παγίδα να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό στο Apple ID τους.
Διαβάστε επίσης: Η Samsung έχει τη δική της πορεία αρνούμενη πως αντιγράφει την Apple
Ένας βασικός τρόπος για να εξετάσουμε την αυθεντικότητα ενός email, είναι να δούμε την διεύθυνση του αποστολέα. Αν η διεύθυνση δεν είναι από ένα Apple domain, τότε το email που λάβαμε είναι κακόβουλο.
Η Apple στις οδηγίες αντιμετώπισης τέτοιων email, αναφέρει τα εξής:
“Αν λάβετε κάποιο email σχετικά με μία αγορά από το App Store ή από το iTunes Store αλλά δεν είστε σίγουρος για το αν είναι αληθές, μπορείτε να εξετάσετε δύο λεπτομέρειες για να εξακριβώσετε αν το μήνυμα που λάβατε είναι από την Apple.
Η πρώτη ένδειξη πως οι αποδείξεις πληρωμών για τα App Store, iTunes Store, iBooks Store και Apple Music και το αν περιλαμβάνουν τη διεύθυνση χρέωσης. Τα fake emails είναι αδύνατο να έχουν τέτοια στοιχεία. Επίσης μπορείτε να εξετάσετε το ιστορικό αγορών σας στα App Store, iTunes Store, iBooks Store και Apple Music.
Η Apple δεν θα σας ζητήσει να δώσετε ποτέ τα παρακάτω στοιχεία:
Social Security Number
Mother’s maiden name
Full credit card number
Credit card CCV code
Η εταιρεία από την πλευρά της συμπληρώνει πως αν οι χρήστες λάβουν ένα τέτοιο email, θα πρέπει να στείλουν μία αναφορά στο reportphising@apple.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!