Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε το Harvard University, αποκαλύφθηκε πως αν μια γυναίκα φορά πολύ σφιχτά το σουτιέν της, έχει αυξημένες πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

Η μελέτη έδειξε πως ένα σφιχτό σουτιέν αναστέλλει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί βλάβες στον ιστό του μαστού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της παροχής οξυγόνου και των θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα του μαστού, αφήνοντας τις τοξίνες κολλημένες πάνω τους. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται στις γυναίκες που έχουν συνηθίσει να φοράνε σφιχτά τα σουτιέν τους για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, και ειδικότερα σε αυτές που φοράνε σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Γι'αυτό, όσο κι αν βασίζεστε στο σουτιέν σας για σταθερότητα και ανόρθωση του στήθους, φροντίστε να μην το παρακάνετε με το σφίξιμο, για το καλό της υγείας σας.

http://www.thestival.gr 
Δέμα που περιείχε 14 προφυλακτικά γεμάτα με κοκαΐνη και παραλήπτη το... Βατικανό εντόπισαν τελωνιακοί αξιωματούχοι στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag.
Τα προφυλακτικά περιείχαν 340 γραμμάρια υγροποιημένης κοκαΐνης, αξίας περίπου 40.000 ευρώ.
Το δέμα εστάλη από μη κατονομασμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής προς το κεντρικό ταχυδρομικό γραφείο του Βατικανού.
Το πακέτο εντοπίστηκε τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο της ανατολικής γερμανικής πόλης της Λειψίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές Αρχές στη συνέχεια το παρέδωσαν στην Αστυνομία του Βατικανού προκειμένου να στήσουν παγίδα στον επίδοξο παραλήπτη, ωστόσο το δέμα παρέμεινε στα αζήτητα.
Σύμφωνα πάντα με τη Bild, οι γερμανοί ερευνητές πιστεύουν πως ο άγνωστος παραλήπτης κατά πάσα πιθανότητα προειδοποιήθηκε πως το δέμα εντοπίστηκε και απέφυγε να το παραλάβει.
Σε απεργία διαρκείας από μεθαύριο, Τετάρτη, προχωρούν οι φαρμακοποιοί, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πρωτοφανή κοροϊδία, καθώς, όπως υποστηρίζουν, φέρει ύπουλα και αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόϊκα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης διεμήνυσε πως «τα φαρμακεία δεν θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή», προσθέτοντας:  «Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη. Οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις ας εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο.

Οι μάσκες έπεσαν οι Απόκριες τελείωσαν. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών του. Καλώ τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Υγείας να παρέμβουν και να επαναφέρουν στην τάξη τους συντάκτες του νομοσχεδίου. Ο κ. Γεωργιάδης δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή του γιατί τότε θα πρόκειται για μια απίστευτη "κωλοτούμπα…
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπαθούν να καταστήσουν τα smartphones...
ικανά να αναγνωρίζουν και να κατανοούν αντικείμενα που βρίσκονται στο οπτικό πεδίο της ενσωματωμένης κάμερας.
Η έρευνα εστιάζεται στην ικανότητα που αποκαλείται deep learning, βαθιά μάθηση θα μπορούσαμε να πούμε σε ελεύθερη μετάφραση, καθώς χρησιμοποιούνται διαφορετικά στρώματα μάθησης που μιμούνται τον τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται στο λογισμικό που επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν εικόνες και αρχεία βίντεο, που έχουν γίνει tagged με κάποιες λέξεις-κλειδιά. Ωστόσο, εκείνος ο αλγόριθμος deep learning δεν μπορεί να μεταφερθεί αυτούσιος στις φορητές συσκευές, καθώς αυτές δεν διαθέτουν την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ.
Έτσι, οι ερευνητές προχώρησαν στις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να αναπτύξουν το λογισμικό εκείνο που θα τους επιτρέπει τη χρήση του αλγόριθμου από τον επεξεργαστή ενός συμβατικού smartphone. Η νέα ικανότητα βαθιάς μάθησης που αναπτύχθηκε δίνει στις φορητές συσκευές μια αναβάθμιση που φτάνει στα όρια της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η νέα, προσαρμοσμένη, τεχνική βαθιάς μάθησης για τις φορητές συσκευές λειτουργεί επίσης σε «διαδοχικά» επίπεδα. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue θεωρούν ότι η πλήρης ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας είναι ουσιαστικά θέμα χρόνου και ίσως να μην αργήσει η στιγμή που θα ενσωματωθεί σε εμπορικά διαθέσιμα smartphones και wearables.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές όπως το Google Glass, τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου ή ακόμα και σε ρομποτικά αυτοκινούμενα οχήματα.
Το ερευνητικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης του αμερικανικού Γραφείου Ναυτικών Ερευνών, του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

http://peiraxtiri.gr
«Αετίσια» όραση στο σκοτάδι μέσω φακών επαφής ισχυρίζονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Το μυστικό, σύμφωνα με τους ίδιους, κρύβεται σε έναν υπέρλεπτο αισθητήρα ικανό να αιχμαλωτίζει οποιαδήποτε μορφή φωτός - από την ορατή μέχρι την υπέρυθρη ακτινοβολία.

Το πρότυπο του αισθητήρα υπερόρασης από γραφένιο με μέγεθος μικρότερο από αυτό ενός νυχιού, θα μπορούσε μελλοντικά, κατά τους ειδικούς, να ενσωματωθεί σε φακούς επαφής π.χ. για στρατιώτες ή διασώστες, οι οποίοι οφείλουν να έχουν ενισχυμένη όραση μέσα στο σκοτάδι.

«Ο αισθητήρας μπορεί να γίνει υπερβολικά λεπτός» αναφέρει ο δρ Ζαοχούι Ζονγκ. «Μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια ενός φακού επαφής ή να ενσωματωθεί σε ένα κινητό τηλέφωνο. Στην περίπτωση ενός φακού επαφής, ή μιας άλλης μορφής "φορετής" συσκευής, ενισχύει την όρασή μας, προσφέροντας έναν πρωτοποριακό τρόπο διάδρασης με το γύρω περιβάλλον. Ουσιαστικά ο αισθητήρας εκμεταλλεύεται τις "υπεριδιότητες" του γραφένιου» καταλήγει ο ερευνητής.

Υπερυλικό «γεννά» υπερόραση

Η ομάδα των επιστημόνων ανέπτυξε, όπως αναφέρει tovima.gr, μια μέθοδο με τη βοήθεια της οποίας κάνει το γραφένιο «σάντουιτς», ώστε το υλικό να γίνεται τόσο ευαίσθητο στο φως όσο και οι προηγμένοι αισθητήρες CMOS που εντοπίζονται στις φωτογραφικές μηχανές.

«Το γραφένιο αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο υποψήφιο για φωτοανιχνευτές ευρέος φάσματος, καθώς η απορροφητικότητά του καλύπτει όλο το φάσμα υπεριώδους-υπέρυθρης ακτινοβολίας» αναφέρουν οι επιστήμονες με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Νature».

Στο μπλοκάρισμα 401 ιστότοπων που παρείχαν χωρίς άδεια υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος προχώρησε στις 10 Μαρτίου η ΕΕΕΠ, ενημερώνοντας συνολικά 2.011 providers, τραπεζικά ιδρύματα και τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Η ΕΕΕΠ συνέταξε έναν κατάλογο με 401 ιστότοπους, οι οποίοι προσέφεραν χωρίς άδεια στο κοινό στην Ελλάδα τυχερά παιχνίδια προς διεξαγωγή και στοιχήματα προς συμμετοχή. Κι αν με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε…
το μπλοκάρισμα σάιτ στο internet, το ερώτημα είναι τι έχουμε να δούμε μόλις κάποιοι αντιληφθούν ότι υφίσταται τέτοιος μηχανισμός.

Επίσης, αν το μπλοκάρισμα είχε γίνει πριν από ένα ή δύο χρόνια, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το τίμημα που θα πλήρωναν οι αγοραστές του; Και λίγους μήνες αφότου πουλήθηκε τελικά, ενεργοποιούνται όλοι για να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη του ιδιωτικοποιημένου πλέον Οργανισμού;

http://www.4news.gr 
Μετά την ερωτική πράξη, ο σύζυγος ρωτάει την γυναίκα του:
- “Σ` άρεσε αγάπη μου;”
Εκείνη του απαντάει:
- “Σαν ταινία του Αγγελόπουλου ήταν.”
Δηλαδή ξαναρωτά εκείνος:
- “Εννοείς ότι είχε μεγάλη διάρκεια και πάω για χρυσό φοίνικα;”
- “Όχι” του λέει, “εννοώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα” !!!!——————–







http://www.alexiptoto.com 
Καταστάσεις πέρα και πάνω από κάθε λογική διαδραματίζονται σε γνωστό πατρινό όμιλο, ο ιδιοκτήτης του οποίου οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς πολλών μηνών, αλλά...
αυτό δεν τον εμποδίζει να τους κάνει κήρυγμα και να χρησιμοποιεί  τρελά επιχειρήματα.

Το τελευταίο του κατόρθωμα – την ώρα που ακόμα και οι λογιστές του προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας – διεκδικεί είσοδο στο βιβλίο Γκίνες, καθώς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το πρεσάρισμα των υπαλλήλων του, για καταβολή των δεδουλευμένων τους, έφτασε στο σημείο να τους δηλώσει πως «Εσείς ξέρετε από πείνα. Τι να πουν τα παιδιά μου που είχαν τρεις νταντάδες και δεν έχουν καμία».

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο το οποίο όπως είχαν αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό οι patrastimes, καλούσε τους υπαλλήλους του να  ‘πατσίσουν’ για τις οφειλές που τους είχε, παίρνοντας διάφορα είδη που πουλάει στις επιχειρήσεις του, υπό την προϋπόθεση πως θα τους τα χρέωνε σε τιμές πώλησης μετά ΦΠΑ και όχι στην τιμή που αυτός τα έχει προμηθευτεί.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στις 24 Μαρτίου 1882 ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση.

1401 - Ο Ταμερλάνος καταλαμβάνει τη Δαμασκό.

1603 - Ο Ιάκωβος ΣΤ' της Σκωτίας γίνεται επίσης βασιλιάς της Αγγλίας ως Ιάκωβος Α'.

1603 - Ο Τοκουγκάβα Ιεγιάσου γίνεται σογκούν από τον αυτοκράτορα Γκο-Γιοζέι.

1720 - Ο Φρειδερίκος Α' εκλέγεται βασιλιάς της Σουηδίας.

1882 - Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση

1933 - Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.

1940 - Καταγράφεται αυθεντική μαρτυρία εμφάνισης σέλαος πάνω από την Αθήνα, όταν πολλοί Αθηναίοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως «θεϊκά πέπλα» σκέπουν την Αθήνα.

1973 - Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.

2004 - Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

http://www.enikos.gr 


Το weekend στα γήπεδα παρακολούθησε το El Clasico και σχολιάζει :

Ήταν το τέλειο φινάλε ενός μάλλον βαρετού Σαββατοκύριακου. Η αποθέωση του ωραιότερου αθλήματος στον κόσμο με όλα τα μειονεκτήματα που το κάνουν απρόβλεπτο και συναρπαστικό και όλα εκείνα τα στοιχεία που το έχουν βάλει βαθιά μέσα στην καρδιά μας και την κάνουν να χτυπά δυνατά κάθε φορά που τέτοιες ομάδες παρατάσσονται στο χορτάρι. Real και Barcelona έδωσαν μια σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση και αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα εκατομμύρια των φιλάθλων ανά την υφήλιο που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το κρίσιμο αυτό παιχνίδι που θα έκρινε κατά πολύ τον φετινό  τίτλο.Η νίκη βέβαια των Καταλανών με το επικό 3-4 κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισε την κατάσταση, αντιθέτως έστειλε την Atletico στην κορυφή και το ενδιαφέρον της φετινής Primera στα ύψη.

 Οι δυο προπονητές δεν ξάφνιασαν με τις επιλογές τους. Ο Αντσελότι με το επιτυχημένο 4-3-3 που διατηρούσε το αήττητο επί 31 αγώνες και ο Μαρτίνο με ενισχυμένο κέντρο βάζοντας τον Σέσκ στην τετράδα του κέντρου με προφανή στόχο να κόψει τις φαρμακερές κόντρες των παικτών της Real. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρελό ρυθμό και μόλις στο 7' ο Ινιέστα άνοιξε το σκορ με κεραυνό μετά από ασίστ του Μέσι. Το Bernabeu πάγωσε και το ματς ήρθε εκεί που ήθελε ο Μαρτίνο. Η Real ανοίχθηκε και οι χώροι που έμειναν πίσω ήταν βούτυρο στο ψωμί για Μέσι και Νευμάρ που σπατάλησε σπουδαίο τετ α τετ για να κάνει το 0-2. Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου το παιχνίδι πήρε φωτιά. Με δυο σέντρες από πλαγιοκοπήσεις του Ντι Μαρία στην αδύναμη δεξιά πλευρά της άμυνας (;) της Barca και αντίστοιχες αδράνειες του Μασεράνο, ο Καρίμ Μπενζεμά με άψογα τελειώματα στο 20' και το 24' έβαλε τη Real μπροστά στο σκορ. Στα επόμενα λεπτά ο Πικέ, ο μόνος που προσπαθούσε να παίξει άμυνα, στέρησε το χατ τρικ από τον Γάλλο αποκρούοντας το σουτ σχεδόν πάνω στη γραμμή. Μετά το σοκ η Barcelona ξαναπήρε μέτρα στο γήπεδο και σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, λίγο πριν το ημίχρονο, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με παλικαρίσιο γκολ του Μέσι, που πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από κόντρες και εκτέλεσε τον Λόπεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες φάνηκαν πιο συγκρατημένες προσπαθώντας η κάθε μια να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, υπολόγιζαν όμως χωρίς τον...διαιτητή. Ο Μαγιένκο έγινε πρωταγωνιστής του παιχνιδιού αρχικά ανακαλύπτοντας πέναλτι στο 55' σε ανατροπή του Ρονάλντο φανερά εκτός περιοχής που έδωσε την ευκαιρία στο Πορτογάλο να σκοράρει από τα 11 μέτρα. Ήταν η μοναδική στιγμή που ο κάτοχος της φετινής  χρυσής μπάλας έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγώνα από του οποίου το υπόλοιπο διάστημα ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένος. Δέκα λεπτά αργότερα ο Νευμάρ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή κι έπεσε κεραυνοβολημένος από μαρκάρισμα του Ράμος. Νέο πέναλτι αλλά και αποβολή του αμυντικού της Real που άλλαξε τις ισορροπίες του ντέρμπι. Ο Μέσι ευστόχησε και η πλάστιγγα έγειρε πλέον στη μεριά των μπλαουγκράνα που με το αριθμητικό πλεονέκτημα έκλεισαν τους μερένχες στα καρέ τους ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ο Αντσελότι αναγκάστηκε να αποσύρει τον Μπενζεμά για να καλύψει με τον Βαράν το κενό στο κέντρο της άμυνας κι έτσι όλη η Barcelona βρέθηκε μπροστά χωρίς το άγχος της παρουσίας του φορμαρισμένου Γάλλου επιθετικού.Ο Μαρτίνο έριξε στη μάχη τον Πέδρο στη θέση του εκτός κλίματος Νευμάρ και λίγο αργότερα και τον Αλέξις στη θέση του Σέσκ δίνοντας το σύνθημα για φουλ επίθεση. Ένα σουτ του Άλβες κατέληξε στο δοκάρι αλλά η δικαίωση ήρθε στο 84' πάλι με πέναλτι,από καθαρή, αυτή τη φορά, ανατροπή του Ινιέστα και νέα εκτέλεση του Μέσι που έγινε ο πρώτος παίκτης της Barcelona που σημειώνει χατ τρικ σε Clasico στο Bernabeu.Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου τη μεγάλη νίκη και τους Μαδριλένους να γκρινιάζουν για τη διαιτησία, από την οποία πάντως είχαν και αυτοί ευνοηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Από τη Real κορυφαίοι οι Ντι Μαρία και Μπενζεμά που όμως δεν πήραν καμιά βοήθεια από τα βαριά χαρτιά της ομάδας, Ρονάλντο και Μπέιλ, και μοιραία χάθηκαν και αυτοί στο δεύτερο ημίχρονο. Από τη Barca μπορεί ο Μέσι να παίρνει δικαιωματικά τη δόξα των τριών γκολ και της ασίστ, όμως η απόδοση του Ινιέστα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Δημιουργικός επιθετικά, ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι, συνεπής ανασταλτικά δεν εξέθεσε ούτε μια φορά τον Άλμπα σε αντίθεση με τον Νευμάρ και τον Άλβες που ή πλευρά τους ήταν η αχίλλειος πτέρνα του πρώτου ημιχρόνου.

Από εδώ και πέρα ο φετινός τίτλος θα παίζεται κάθε αγωνιστική και νικητής θα είναι αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Το πρόγραμμα φαίνεται να ευνοεί τη Barcelona αλλά όχι αυτή που άφησε βαθμούς σε γήπεδα όπως της Βαγιαδολίδ και της Σοσιεδάδ αλλά της χθεσινής ομάδας σίδερο που πέρασε θριαμβευτικά από τη Μαδρίτη. Η Real έχει δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας με Σεβίλλη και Σοσιεδάδ ενώ η Atletico πρέπει να περάσει από τη Μπιλμπάο και φυσικά την τελευταία αγωνιστική από το Καμπ Νου που πιθανόν να παιχτεί και ο τίτλος.Συγχρόνως και οι τρεις ομάδες έχουν υποχρεώσεις στο Champions League, Barcelona και Atletico παίζουν μεταξύ τους, ενώ υπάρχει και ο τελικός του Copa del Rey με ένα ακόμα Clasico. Βαρύ πρόγραμμα και για τις τρεις που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.  Προβλέψεις δεν χωρούν οπότε ας αφεθούμε τις επόμενες αγωνιστικές και ας απολαύσουμε σπουδαία παιχνίδια που μας προσφέρει η φετινή εντυπωσιακή και συναρπαστική La Liga της Ισπανίας.

Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών αλλά και το αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας που τίθεται σε ισχύ με την κοινοτική οδηγία Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II) δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 2013 πέντε εταιρείες οδηγήθηκαν σε κλείσιμο και ασφαλιστική εκκαθάριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δύο ακόμη εταιρείες έκλεισαν αυτοβούλως και πούλησαν τα χαρτοφυλάκια τους. Όπως όλα δείχνουν, η συρρίκνωση της ασφαλιστικής αγοράς θα συνεχιστεί και το 2014.

Τι γίνεται όμως όταν μια ασφαλιστική επιχείρηση χρεοκοπήσει; Ποια είναι η τύχη των ασφαλισμένων και τι προβλέπεται για τις αποζημιώσεις; Το in.gr σας δίνει απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα, ειδικά για τις ασφάλειες αυτοκινήτου και τις ασφάλειες ζωής.

Ασφάλειες ζημιών

Σε περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία έχετε ασφαλίσει το όχημα σας κλείσει, η διαδικασία είναι σχετικά απλή:

- Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας. Στο διάστημα αυτό το αυτοκίνητο σας καλύπτεται από το Επικουρικό Κεφάλαιο, μόνο όμως για την υποχρεωτική από τον νόμο περί κάλυψης αστικής ευθύνης, ενώ όλες οι υπόλοιπες καλύψεις (κλοπής, προστασία πυρός, κλπ) δεν ισχύουν.

- Μετά από την πάροδο των 30 ημερών θα πρέπει να προχωρήσετε σε νέο συμβόλαιο με διαφορετική ασφαλιστική εταιρεία.

- Επιπλέον, το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία που έκλεισε η ασφαλιστική εταιρεία έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου -δηλαδή τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα- θα πρέπει να επιστραφεί στους ασφαλισμένους από τον εκκαθαριστή. Αυτή, βεβαίως, είναι μια διαδικασία που παίρνει αρκετό καιρό, ίσως και χρόνια.

- Ένα τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σημειώσουμε για τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων είναι ότι οι δίκες της εταιρείας που έβαλε "λουκέτο", οι οποίες εκκρεμούν, συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Ασφάλειες ζωής

Για τις ασφάλειες ζωής, τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα. Μετά από την πτώχευση ή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρισης υπεύθυνο είναι το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, το οποίο αναλαμβάνει είτε να βρει αγοραστή για τα χαρτοφυλάκιο της εν λόγω εταιρείες ή να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα, με το που ανακληθεί η άδεια μιας ασφαλιστικής, το Εγγυητικό Κεφάλαιο προχωράει σε απογραφή των ασφαλισμένων και αποτίμηση του Χαρτοφυλακίου Ζωής και της σχετικής ασφαλιστικής τοποθέτησης. Στη συνέχεια αναζητεί άλλη ασφαλιστική πρόθυμη να αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Αν δεν πουληθεί το χαρτοφυλάκιο, τότε ξεκινά η διαδικασία των αποζημιώσεων των ασφαλισμένων, οι οποίες αφορούν την αξία των συμβολαίων, τυχόν εκκρεμείς ζημιές και τυχόν παροχές που πρέπει να καταβληθούν.

Σύμφωνα με το νόμο υπάρχουν ανώτατα όρια αποζημιώσεων που καταβάλλονται στις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα:

- Σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής αναπηρίας καταβάλλεται από το Εγγυητικό Ταμείο ως αποζημίωση το ποσό που οφείλεται σύμφωνα με τη σύμβαση και με ανώτατο όριο τα 60.000 ευρώ.

- Για ασφαλίσεις που δεν είχαν λήξει κατά την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης, καταβάλλεται ως αποζημίωση η αξία εξαγοράς που η ασφάλιση ζωής είχε κατά την ημερομηνία ανάκλησης, με ανώτατο όριο τα 30.000 ευρώ.

- Για ασφαλίσεις ζωής, για τις οποίες είχε ασκηθεί νομίμως το δικαίωμα εξαγοράς, καταβάλλεται ως αποζημίωση η αξία εξαγοράς που η ασφάλιση είχε κατά την ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος, με ανώτατο όριο τα 30.000 ευρώ.

- Επιπλέον, στις αποζημιώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται υποχρεώσεις σε σχέση με συμπληρωματικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης.
Τρεις διαγωνισμούς θα διεξαγάγει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης για την πρόσληψη 772 μόνιμων υπαλλήλων στα 33 καταστήματα κράτησης που λειτουργούν στη χώρα, αλλά και δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων.

Ο διαγωνισμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων θα είναι ο πρώτος που θα εκδοθεί, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της κινητικότητας και τα κενά που παρέμειναν πρόκειται να καλυφθούν με νέες προσλήψεις.

Σε πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 772, για την ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών. Συγκεκριμένα προβλέπονται 400 θέσεις ΔΕ Φυλάκων και 300 θέσεις ΔΕ Εξωτερικών Φρουρών, ενώ τα καταστήματα κράτησης θα ενισχυθούν και με 72 επιστήμονες και διοικητικούς στις ειδικότητες: ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων (10 άτομα), ΠΕ Ιατρικών Ειδικοτήτων (4 άτομα), ΠΕ Οδοντιάτρων (2 άτομα), ΠΕ Ψυχολόγων (2 άτομα), ΠΕ Εγκληματολόγων (2 άτομα), ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (6 άτομα), ΤΕ Πληροφορικής (2 άτομα), ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας (16 άτομα), ΤΕ Ηλεκτρονικών (2 άτομα), ΤΕ Μηχανικών, ειδικότητας Ηλεκτρολογίας (2 άτομα), ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (20 θέσεις) και ΔΕ Τεχνικών (4 άτομα).

Τα κριτήρια

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να προσληφθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ακολουθούν ειδικές δοκιμασίες, ψυχολογικά τεστ και εκπαίδευση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καθορισμό ορίου ηλικίας στους υποψήφιους για τον κλάδο φρούρησης στα 35 έτη και όριο αναστήματος (οι άνδρες 1,75 μ. και οι γυναίκες 1,65 μ.).

Απαραίτητη επίσης θεωρείται η γνώση ξένων γλωσσών, καθώς και η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας, ενώ προβάδισμα θα έχουν όσοι κατοικούν στις πόλεις όπου βρίσκονται οι φυλακέςΓια την πρόσληψη απαιτείται επίσης οι υποψήφιοι να κατέχουν απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου.

http://www.ethnos.gr 
Η καρδιοπάθεια είναι μία από τις βασικότερες αιτίες πρόωρου θανάτου στον κόσμο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να προληφθεί.

Δείτε τι πρέπει να τρώτε για να κρατήσετε την καρδιά σας σε φόρμα!

1. Ξηροί καρποί

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και παρέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς. Τα ακόρεστα λιπαρά που περιέχουν μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και ανεβάζουν την «καλή» χοληστερόλη (HDL). Οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Μελέτες δείχνουν ότι οι λάτρεις των ξηρών καρπών έχουν κατά 25% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακές επιπλοκές σε σύγκριση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να απολαύσετε τους ξηρούς καρπούς είτε ως σνακ είτε ως συνοδευτικό στις σαλάτες, τα δημητριακά και το γιαούρτι.

2. Όσπρια

Πρόσφατη μελέτη υπέδειξε ότι όσοι καταναλώνουν όσπρια σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν κατά 22% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια. Τα όσπρια είναι πλούσια σε διαλυτές ίνες, οι οποίες μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Παράλληλα, είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως το φυλλικό οξύ που βοηθούν στη μείωση της ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη αποτελεί βιολογική ένδειξη για την καρδιοπάθεια. Τα όσπρια περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών κι έτσι μπορούν να υποκαταστήσουν σε αρκετές περιπτώσεις το κρέας, το οποίο περιέχει βλαβερά κορεσμένα λιπαρά.

3. Μαύρη σοκολάτα

Δε χρειαζόμαστε καμία αφορμή για να καταναλώσουμε σοκολάτα, αξίζει όμως να ξέρουμε ποια είναι η διατροφική της αξία. Το κακάο περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, δύο συστατικά που διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμούν τη φλεγμονή αντίστοιχα. Παράλληλα, η μαύρη σοκολάτα είναι καλή πηγή μαγνησίου, ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Η πιο υγιεινή σοκολάτα είναι αυτή που περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!