Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Λατρεία στον «Mr Σποκ» πάνω στο καναδικό χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι Καναδοί για να τιμήσουν τη μνήμη του Λέοναρντ Νιμόι, του αμερικανού ηθοποιού που αγαπήθηκε για το ήθος και την ευγένειά του, και έμεινε στην ιστορία για το ρόλο του Mr Σποκ: πήραν το χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων και μετέτρεψαν τον εικονιζόμενο πρωθυπουργό σερ Βίλφριντ Λοριέ, στον ήρωα του Star Trek. Προφανώς διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες.

Στην Κεντρική Τράπεζα, πάντως, έχουν αντιρρήσεις. Αν και δεν υπάρχει νομοθεσία που να τιμωρεί το να γράφεις ή να ζωγραφίζεις πάνω στα τραπεζογραμμάτια, η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Ζοσιάν Μενάρ ζήτησε από τους συμπολίτες της να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια, καθώς μπορεί να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας του 5δόλαρου.

Πάντως ο σερ Βίλφριντ Λοριέ, πρωθυπουργός του Καναδά από το 1896 έως το 1911, είχε πέσει και στο παρελθόν «θύμα» αντίστοιχης ζωγραφικής ανησυχίας: κάποτε ορισμένοι βρήκαν ομοιότητα και με τον Snape από τα βιβλία της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ για τον Χάρι Πότερ.  











in.gr

Με τους σαρωτές δακτυλικού αποτυπώματος να έχουν εισέλθει στον χώρο των smartphones εδώ και καιρό, η Fujitsu πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα αναγνώρισης της ίριδας του ματιού, το οποίο και ενσωμάτωσε ένα πρωτότυπο smartphone.

Απλά και μόνο κοιτώντας την οθόνη του smartphone, η ίριδα του χρήστη σαρώνεται και το τηλέφωνο ξεκλειδώνει.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το εν λόγω σύστημα έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι των κωδικών ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς είναι δύσκολο να πλαστογραφηθεί και βολικό στη χρήση.

Η οθόνη ξεκλειδώνεται με το βλέμμα, κάτι που σημαίνει πως τα χέρια του χρήστη είναι ελεύθερα σε κάθε περίπτωση.

Πέρα από τη χρήση του για την ασφάλεια στα smartphones, η ταυτοποίηση ίριδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης και για την είσοδο σε διαδικτυακές υπηρεσίες (login) χωρίς να απαιτείται εισαγωγή ID ή κωδικού, επιτρέποντας ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση.

Η Fujitsu σκοπεύει να εξερευνήσει τις δυνατότητες εφαρμογής της τεχνολογίας αυτής σε ένα μεγάλο εύρος πεδίων, περιλαμβανομένων των συστημάτων ασφαλείας.

Στην ουσία αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν να συρρικνώσει και να βελτιώσει την παρούσα τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας (η οποία σταματά να αλλάζει μετά την ηλικία των δύο ετών, και είναι μοναδική σε κάθε άνθρωπο), έτσι ώστε να είναι δυνατή η ενσωμάτωσή της σε smartphone.

Το σύστημα «διαβάζει» το μάτι με υπέρυθρο LED φως, τραβώντας μια φωτογραφία για να αποθηκεύσει το σχήμα της, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για σύγκριση/ επιβεβαίωση.

Τα δύο βασικά τμήματα του συστήματος είναι μία ειδική, υψηλών επιδόσεων LED, και μία ειδική υπέρυθρη κάμερα, σε συνδυασμό με τεχνολογίες ελέγχου κάμερας και βιομετρικής ταυτοποίησης που αναπτύσσονταν εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά στην εμβέλειά του, η απόσταση που απαιτείται είναι η κανονική που κρατά ένας χρήστης όταν χρησιμοποιεί το κινητό του- δηλαδή δεν απαιτείται να πλησιάσει το μάτι στα 10 εκατοστά.

Σημειώνεται ότι, βάσει δοκιμών που έχουν γίνει, το υπέρυθρο φως LED είναι ακίνδυνο για τα μάτια.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Αυτές οι απαντήσεις, δεν απέχουν μεν πολύ από την αλήθεια, αλλά ούτε είναι όλη αλήθεια. Οι γυναίκες ελκύονται από πιο επιφανειακά πράγματα, στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας έστω και όσα περισσότερα από τα μυστικά τους γνωρίζετε, ακόμα πιο γρήγορα θα γεμίσει η μνήμη του κινητού σας από τηλέφωνα.
Πως λοιπόν θα το πετύχετε αυτό;
Περιποιηθείτε την τριχοφυΐα σας
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα μοντέλα ξυρίζουν το στέρνο τους ή, από την άλλη, είναι πολύ πιθανό τα μοντέλα να ευθύνονται για την προτίμηση που δείχνουν οι γυναίκες για τους άντρες με όσο το δυνατό λιγότερη τριχοφυΐα στο σώμα. Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς να έχετε μεγαλύτερη πέραση στο γυναικείο μέσο όρο, φροντίστε να έχετε λιγότερες τρίχες σε στήθος, κοιλιά και πλάτη.
Δείχνετε μελαγχολικοί
Οι γυναίκες που ζητούν μια περιστασιακή σχέση, που να βασίζεται περισσότερο στη σεξουαλική σύνδεση των δυο μερών, προτιμούν τους άνδρες που δείχνουν πιο μελαγχολικοί και θλιμμένοι, από εκείνους που μοιάζουν πιο ευχάριστοι και εξωστρεφείς. Αν λοιπόν επιθυμείτε ερωτικές περιπέτειες, κομμένα τα γέλια και τα χαμόγελα!

Φτιάξτε την αναπνοή σας
Όταν θέλετε να γνωρίσετε κάποια, ένα πρώτο βήμα είναι να της πιάσετε την κουβέντα. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να έχετε φροντίσει για την καλή και φρέσκια αναπνοή σας, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο για την πρώτη εντύπωση που θα της προκαλέσετε. Μην τεμπελιάζετε, λοιπόν, όσον αφορά τη στοματική σας υγιεινή, γιατί μπορεί να είναι το κομβικό σημείο, για το αν θα περάσετε μόνοι ή με παρέα τη βραδιά σας.
Φοράτε λίγο τακουνάκι
Πριν παρεξηγηθεί αυτή η υπόδειξη, έχετε υπόψη σας πως οι γυναίκες, όσο κι αν ισχυρίζονται ότι μετράει η προσωπικότητα σε έναν άντρα, ψάχνουν έναν άντρα που έχει μεν γοητευτική προσωπικότητα, αλλά να είναι και λίγο ψηλότερες από τις ίδιες. Γλιτώστε λοιπόν χρόνο και στοχεύστε στα κορίτσια που είναι λίγο κοντύτερα από εσάς και επεκτείνετε το πεδίο δράσης σας, φορώντας παπούτσια με λίγο πιο ενισχυμένο πάτο.

Σταθείτε σωστά
Οι γυναίκες εκτός από τους ψηλότερους άντρες προτιμούν και τους άντρες που έχουν σωστή και καμαρωτή στάση σώματος. Αυτή η προτίμηση πιθανώς οφείλεται στο γεγονός ότι με τη σωστή στάση δείχνετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, πιο δυναμικοί, πιο ανοιχτοί σε νέες περιπέτειες και εν τέλει... πιο ψηλοί.
Δώστε έμφαση στο πηγούνι σας
Το θεληματικό πηγούνι δείχνει άτομο με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και κατά συνέπεια ιδανική περίπτωση πατέρα των παιδιών μιας γυναίκας. Εν ολίγοις, οι γυναίκες που βρίσκονται στις γόνιμες μέρες του κύκλου τους, έχουν την τάση να επιλέγουν άντρες με έντονα χαρακτηριστικά προσώπου, όπως είναι το εμφατικό σαγόνι, καθώς γενετικά και ασυνείδητα επιλέγουν την καλύτερη επιλογή για άντρα των παιδιών τους. Αν ωστόσο, δεν έχετε προικιστεί με το πηγούνι του Robert Redford, μπορείτε να βοηθήσετε την εικόνα σας με το να αφήσετε γενειάδα, που θα σας δώσει την «ένταση» που σας λείπει.
Ξυριστείτε «συμμετρικά»
Οι γυναίκες επιλέγουν τους άντρες που έχουν συμμετρικό και με σωστές αναλογίες πρόσωπο. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν είστε συμμετρικοί (δεδομένου ότι συμμετρικά είναι τα πρόσωπα όλων μας), αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις επιτυχίες σας είναι να εκμεταλλευτείτε την τριχοφυΐα του προσώπου για ακόμα πιο συμμετρικά και ισορροπημένα αποτελέσματα.

Φορέστε τα σωστά ρούχα
Φορέστε τα σωστά ρούχα για να δημιουργήστε την εικόνα σώματος που θέλετε, αν δεν προλαβαίνετε να κάνετε τη γυμναστική που χρειάζεστε για να αποκτήστε εν τέλει το σώμα που επιθυμείτε. Το δε αντρικό σώμα με την περισσότερη επιτυχία είναι εκείνο που έχει τη μορφή «V» και έχει να κάνει με πιο φαρδιές πλάτες και πιο στενή λεκάνη. Ρούχα που επιτυγχάνουν αυτό το εφέ είναι τα σακάκια και όσες μπλούζες κάνουν τη μέση σας να μοιάζει στενότερη σε σχέση με τους ώμους σας.
Μη βάζετε πολλή κολόνια
Η μυρωδιά ενός άντρα παίζει βασικό ρόλο στην προτίμηση που θα του δείξει μια γυναίκα, καθώς σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως μέσω της μυρωδιάς μια γυναίκα ασυνείδητα επιλέγει το σύντροφό της. Η μυρωδιά φυσικά που αναφερόμαστε, είναι η φυσική μυρωδιά του σώματος, που όσο περισσότερο την καλύπτετε με την κολόνια, τόσο περισσότερο αποπροσανατολίζετε τις γυναίκες γύρω σας.
Κάντε γυμναστική
Η γυμναστική κάνει καλό, όχι μόνο στη φυσική σας κατάσταση και την υγεία σας, αλλά και στην πέραση που έχετε στο αντίθετο φύλο. Πέρα λοιπόν, από τα προσωπικά και ιδιαίτερα γούστα κάθε γυναίκας, ο μέσος όσος προτιμάει τους γυμνασμένους και καλοσχηματισμένους άντρες.
Γραφτείτε λοιπόν στο γυμναστήριο, προσέχετε τη διατροφή σας και θα δείτε τις επιτυχίες σας να πολλαπλασιάζονται.
Προσέξτε ωστόσο να μην το παρακάνετε, γιατί τα κορίτσια προτιμούν μεν τους γυμνασμένους αλλά όχι τους «χτισμένους» άντρες.
clickatlife.gr

Οσοι πίνουν έναν έως πέντε καφέδες την ημέρα έχουν μειωμένες πιθανότητες συσσώρευσης ασβεστίου στις αρτηρίες, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων καρδιακών παθήσεων.
Μελέτη 25.100 υγιών ανδρών και γυναικών στη Νότια Κορέα, με μέση ηλικία 41 ετών, έδειξε ότι τα επίπεδα ασβεστίου στις αρτηρίες όσων έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι καφέ ή περισσότερα από πέντε την ημέρα ήταν υψηλότερα από όσων έπιναν μεταξύ ενός και πέντε καφέδων.
«Η μέτρια κατανάλωση καφέ συνδέεται με μικρή εμφάνιση αθηροσκλήρωσης –η συσσώρευση ασβεστίου στην αρτηρία– αν και η έρευνα βασίσθηκε στη μελέτη νέων, υγιών και υψηλού μορφωτικού επιπέδου Κορεατών και μπορεί να μην ισχύει για άλλους πληθυσμούς» προειδοποιεί η ερευνητική ομάδα, στη δημοσίευσή της στην ιατρική επιθεώρηση καρδιολογίας «Heart».
Η αθηροσκλήρωση παρατηρείται όταν πλάκα ασβεστίου καλύπτει τα τοιχώματα των αρτηριών, περιορίζοντας τη ροή του αίματος και οδηγώντας ενδεχομένως σε θρομβώσεις που επιφέρουν θάνατο.
Η λογική κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί, σε προηγούμενες ιατρικές μελέτες, με την προστασία του οργανισμού από σκλήρυνση κατά πλάκα, καθώς και από τις ασθένειες του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.
Ανάλυση 34 μελετών του 2014 διαπίστωσε ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ συνδέεται με περιορισμένη εμφάνιση καρδιοπάθειας και μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη. Ο καφές, όμως, έχει συνδεθεί από άλλες μελέτες με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης και υψηλή αρτηριακή πίεση, επικίνδυνα και τα δύο για την καρδιακή υγεία.

Οι κάτοικοι της συνοικίας Ζανκτ Πάουλι του Αμβούργου, μιας “κακόφημης” περιοχής με πολλούς οίκους ανοχής και νάιτκλαμπ, πήραν την εκδίκησή τους από τους μεθυσμένους γλετζέδες που κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν, με μια μπογιά “υψηλής τεχνολογίας” που κάνει τον πίδακα των ούρων να… αναπηδά και να τους καταβρέχει.
Μια τοπική οργάνωση άπλωσε την ειδική μπογιά, η οποία χρησιμοποιείται και στα πλοία, σε δύο κτίρια που είχαν καταντήσει “ουρητήρια” της συνοικίας για να αποτρέψουν τους “Βιλντπίνκλερ”, όπως τους αποκαλούν οι Γερμανοί.
“Η μπογιά αυτή τους στέλνει απευθείας το μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτό να ουρούν σ’ αυτόν τον τοίχο” είπε η Τζούλια Στάρον, η επικεφαλής της ομάδας των κατοίκων. “Η μπογιά προστατεύει τα κτίρια και τους κατοίκους και, κυρίως, στέλνει ένα μήνυμα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή”, πρόσθεσε.
Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube εμφανίζεται η ίδια η Στάρον να τοποθετεί πινακίδες, στα γερμανικά και στα αγγλικά, που γράφουν: “Μην ουρείτε εδώ! Θα σας κατουρήσουμε κι εμείς!”
Μοναδικό μειονέκτημα: η ειδική “υδροφοβική” μπογιά είναι πανάκριβη. Στοιχίζει 500 ευρώ για να καλυφθεί επιφάνεια 6 τετραγωνικών μέτρων, όμως άξιζε τον κόπο καθώς είχε ήδη θετικό αποτέλεσμα. “Αν συγκρίνετε τη δουλειά που χρειάζεται για τον καθημερινό καθαρισμό των τοίχων και την απαίσια μυρωδιά αλλά και όλες τις παράπλευρες απώλειες, σίγουρα άξιζε τον κόπο”, τόνισε η Στάρον διευκρινίζοντας ότι η ομάδα της κατέληξε σ’ αυτήν την πρωτοβουλία αφού διαπίστωσε ότι όλα τα άλλα συμβατικά μέτρα δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να πείσουν δηλαδή τους ανάγωγους επισκέπτες της συνοικίας να χρησιμοποιούν τα ουρητήρια και όχι τους τοίχους των κτιρίων της γειτονιάς…
aftodioikisi.gr
Αρχικά το Viber ξεκίνησε ως μία instant messaging υπηρεσία, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα γρήγορα κι εύκολα, και ταυτόχρονα, αντίπαλο δέος στο WhatsApp που ίσως είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή σε αυτή την κατηγορία.

Οι χρήστες μπορούσαν να ανταλλάξουν φωτογραφίες, βίντεο-μηνύματα , φωνητικά μηνύματα, αυτοκόλλητα, emoticons, καθώς επίσης, να δημιουργήσουν ομαδικά μηνύματα για ομάδες μέχρι και 100 συμμετέχοντες, να κατεβάσουν αυτοκόλλητα από τη Συλλογή αυτοκόλλητων, κάνοντας τα μηνύματα ακόμα πιο διασκεδαστικά.

Στην πορεία -μεταξύ άλλων λειτουργιών- προστέθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων σε ποιότητα HD, ενώ εκτός από τη mobile έκδοση, το Viber απέκτησε και desktop έκδοση για υπολογιστές, «χτυπώντας» στα ίσια το Skype.

Τώρα το Viber φέρνει -εκτός από το chat- και παιχνίδια στους περίπου 236 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία μπορείς να βρεις στα «Περισσότερα».

Οι δοκιμές που προηγήθηκαν σε πέντε χώρες τους προηγούμενους δύο μήνες ήταν ενθαρρυντικές κι έτσι ήρθε η στιγμή του παγκόσμιου λανσαρίσματος, μία κίνηση που είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας, αλλά και το χρόνο παραμονής των χρηστών εντός της εφαρμογής.

Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα στην έκδοση του Viber για τις iOS και τις Android συσκευές και πρόκειται για τα ακόλουθα τρία: Viber Candy Mania, Viber Pop και Wild Luck Casino.

http://www.seleo.gr 

Ναυτία, εμετός, διάρροια και πάλι από την αρχή είναι τα πιο βασικά χαρακτηριστικά μιας τροφικής δηλητηρίασης και αυτά που χαρακτηρίζουν την ημέρα αυτού που δυστυχώς την… πάτησε από κάποια τροφή που κατανάλωσε.
Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφών, στις οποίες βρίσκονται βακτήρια, ιοί και παράσιτα που αναπτύχθηκαν λόγω της κακής συντήρησής τους, κακών συνθηκών υγιεινής, περασμένης ημερομηνίας λήξης κ.λπ.
Δεν χρειάζεται, όμως, να ζήσετε την εμπειρία μιας τέτοιας δυσάρεστης κατάστασης για να προσέχετε. Όσο περισσότερα γνωρίζετε εκ των προτέρων, τόσο πιο ασφαλείς είστε.

Εντερίτιδα από βακτήριο Campylobacter
Πρόκειται για μια κοινή βακτηριακή μόλυνση που προκαλεί αρκετά έντονη γαστρεντερική αναστάτωση και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 εβδομάδες, με συμπτώματα όπως πυρετό, πόνο και… επισκέψεις στην τουαλέτα κάθε 15 λεπτά. Οι ένοχες τροφές εδώ είναι το κρέας το οποίο προέρχεται από ζώο που δεν έχει σφαχτεί και επεξεργαστεί σωστά και στη συνέχεια δεν μαγειρεύεται προσεκτικά, ενώ μπορεί να προκληθεί και από μολυσμένα λαχανικά, γάλα ή νερό. Τι να προσέχετε: Το κρέας γλάρου έχει υψηλή συγκέντρωση του βακτηρίου και καλό θα ήταν να αποφύγετε και το μαζικά επεξεργασμένο κρέας του εμπορίου.
Χολέρα
Όσο κι αν η λογοτεχνία προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, δεν υπάρχει κανένας έρωτας την ώρα της χολέρας. Μόνο δυστυχία, πόνος και πολλή διάρροια. Οι τοξίνες του βακτηρίου της χολέρας προκαλούν κοιλιακό πόνο και το βακτήριο συναντάται σε μολυσμένο νερό, ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα θαλασσινά που βρίσκονταν σε μολυσμένο νερό. Τα καλά νέα είναι ότι σε περίπου μια εβδομάδα, θα είστε καλά. Τι να προσέχετε: Τα θαλασσινά που δεν γνωρίζετε την προέλευσή τους, ειδικά όταν είναι ωμά.
Εντερίτιδα από E.Coli
Το… μαύρο πρόβατο του κόσμου της τροφικής δηλητηρίασης, το E.Coli προκαλεί πόνο και κράμπες σαν να σας έχουν μαχαιρώσει στο έντερο και διάρροια με αίμα. Όχι ότι οι υπόλοιποι τύποι τροφικής δηλητηρίασης είναι καλύτεροι, αλλά θέλετε πραγματικά να μείνετε μακριά από αυτόν. Το βακτήριο αυτό βρίσκεται σε επεξεργασμένα μοσχαρίσια κρέατα, λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί καλά ή έχουν λάβει το μικρόβιο από βρόμικα χέρια και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τι να προσέχετε: Τα burger άγνωστης προέλευσης, το νωπό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που επίσης δεν γνωρίζετε την προέλευσή τους.
Ciguatera
Με περίπου 50 χιλιάδες κρούσματα κάθε χρόνο, η δηλητηρίαση Ciguatera προέρχεται από μολυσμένα με τοξίνες κοραλλιογενών φυκιών ψάρια και δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο για την αντιμετώπισή της. Το καλό είναι ότι περιορίζεται σε ψάρια τροπικής καταγωγής, ενώ τα συμπτώματα είναι αρχικά τα κλασικά της τροφικής δηλητηρίασης, στη συνέχεια όμως παρουσιάζει και νευρολογικές διαταραχές. Τι να προσέχετε: Τροπικά ψάρια που δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά και δεν γνωρίζετε από πού προέρχονται. Τα μεγάλα ψάρια από ρηχά νερά τροπικού περιβάλλοντος είναι τα πιο επικίνδυνα.

Βακτήριο της listeria
Το εύρος των συμπτωμάτων από μόλυνση του βακτηρίου της listeria ποικίλλει από τίποτα μέχρι τον… θάνατο. Μοιάζει με άσχημη γρίπη και σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό, εγκύους, ηλικιωμένους και παιδιά μπορεί να προκύψει μηνιγγίτιδα. Τι να προσέχετε: Ωμά και όχι σωστά παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά που έχουν καλλιεργηθεί σε μολυσμένο χώμα, διατηρημένα και καπνιστά κρέατα, ωμά θαλασσινά ή σε κονσέρβα και φρούτα που δεν γνωρίζετε την προέλευσή τους.
Σταφυλόκοκκος
Πρόκειται για τη δηλητηρίαση που σας όλοι προειδοποιούν και είναι αρκετά… εκρηκτική –κι όχι με την καλή έννοια. Μια ώρα μετά την κατανάλωση μολυσμένης τροφής, ετοιμαστείτε να περάσετε μια μέρα από λεκάνη σε νιπτήρα και από νιπτήρα σε λεκάνη. Το καλό είναι, όμως, πως στη συνέχεια θα είστε καλά. Τι να προσέχετε: Τα αβγά, το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά, τον τόνο και τα γαλακτοκομικά είναι οι συνηθέστεροι ένοχοι.

Σαλμονέλα
Η δηλητηρίαση από σαλμονέλα έχει διαδεδομένη φήμη όσον αφορά τα πουλερικά και εμφανίζεται με μια εβδομάδα πυρετού, διάρροιας και κοιλιακού πόνου, «χτυπώντας» το λεπτό έντερο. Η κυριότερη πηγή προέλευσης του μικροβίου είναι ο εντερικός σωλήνας των ζώων. Τι να προσέχετε: Αβγά, επεξεργασμένα μέρη κοτόπουλου, ωμό κρέας, γάλα, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν μολυνθεί από τα ζώα.
Shigella
Παρόμοια με τη σαλμονέλα, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετική, η Shigella επιτίθεται στο παχύ έντερο και τα συμπτώματα είναι ίδια με τη σαλμονέλα, αλλά με περισσότερο αίμα στα κόπρανα. Ο ένοχος εν προκειμένω είναι τα ανθρώπινα απόβλητα που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τροφές και, μάλιστα, είναι ανθεκτική στα αντιβιοτικά. Τι να προσέχετε: Ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες προτιμήστε να πίνετε χλωριωμένο ή βρασμένο νερό και να καταναλώνετε καλά μαγειρεμένο φαγητό και φρούτα που έχετε ξεφλουδίσει οι ίδιοι με καθαρά χέρια.
clickatlife.gr
Τι δήλωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΟΓΑ υπογράμμισε ότι έως τις 8 Απριλίου θα έχει καταβληθεί και η πρώτη δόση για το οικογενειακό επίδομα του 2015.

http://www.4news.gr 
Πώς τα κουνούπια περπατούν στο νερό
Δεν μπορούν να μετατρέψουν το νερό σε κρασί, μπορούν όμως να περπατούν στο νερό. Εργαστηριακά πειράματα στην Κίνα αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες για την ικανότητα των κουνουπιών να προσγειώνονται σε υδάτινες επιφάνειες.

Σε γενικές γραμμές, όλα τα έντομα που έχουν αυτή την ικανότητα εκμεταλλεύονται την λεγόμενη επιφανειακή τάση του νερού -την τάση των μορίων H2O να παραμένουν συνδεδεμένα μεταξύ τους λόγω συνοχής και να εμποδίζουν έτσι άλλα αντικείμενα να στριμωχτούν ανάμεσά τους.

Στην παραπάνω εικόνα μπορεί κανείς να δει το κουνούπι-τίγρη να αξιοποιεί αυτό το φαινόμενο -τα πόδια του δημιουργούν βαθουλώματα στην επιφάνεια του νερού, χωρίς όμως να τη διαπερνούν.

Η τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο AIP Advances, μια επιθεώρηση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής, κινέζοι ερευνητές αποκαλύπτουν μια ακόμα προσαρμογή των κουνουπιών για τη βάδιση στο νερό: την εξειδικευμένη ανατομία των ποδιών τους.

Τα άκρα των κουνουπιών αποτελούνται από τρία τμήματα, καλυμμένα από υδρόφοβα «λέπια» που βοηθούν στη διατήρηση της επιφανειακής τάσης: ένας άκαμπτος μηρός, μια επίσης άκαμπτη κνήμη και, τέλος, ένας ελαστικός ταρσός (η περιοχή που θα αντιστοιχούσε στο ανθρώπινο πέλμα).

Σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες για το θέμα, οι οποίες εξέταζαν ολόκληρο το πόδι των εντόμων, η νέα έρευνα εστιάζει στον ταρσό. Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν πώς η δομή αυτή μπορεί να στηρίζει το βάρος του εντόμου στο νερό, οι κινέζοι ερευνητές απέκοψαν πόδια κουνουπιών και τα πίεσαν στην επιφάνεια του νερού μέχρι να αρχίσουν να βυθίζονται.

Το πείραμα αποκάλυψε ότι η πλευστότητα των ποδιών οφείλεται αποκλειστικά στην οριζόντια επαφή του ταρσού με την επιφάνεια του νερού. Χάρη στην ελαστικότητά τους, οι ταρσοί των κουνουπιών βρέθηκαν να αντέχουν 20 φορές το βάρος ενός κουνουπιού μέχρι να αρχίσουν να βυθίζονται.

«Τα ευρήματά μας ανατρέπουν την κλασική άποψη ότι, όσο μακρύτερα είναι τα πόδια του κουνουπιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη πλευστότητας» επισημαίνει ο Τσιανλίν Λιου του κινεζικού Πανεπιστημίου Πετρελαίου, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Τα ευρήματα, επισημαίνει, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη «βιομιμητικών» δομών για βάρκες και μικρά ρομπότ που περπατούν στο νερό.

Τα κουνούπια, πάντως, χρησιμοποιούν την ικανότητά τους για να γεννούν αβγά λίγο κάτω από την επιφάνεια στάσιμων υδάτων.

in.gr

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά κατέλαβε η Αθηναϊκή πρωτεύουσα, καθώς σύμφωνα με έρευνα κατατάσσεται στην τελευταία θέση στη Δυτική Ευρώπη σε σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Συγκεκριμένα, η έρευνα του Mercer για τις πόλεις με την καλύτερη και τη χειρότερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της ανέδειξε την Αθήνα στην 83η θέση μεταξύ συνολικά 230 πόλεων σε όλο τον κόσμο, θέση η οποία είναι η χειρότερη μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών πόλεων. Σε λίγο καλύτερη θέση, στην 63η θέση έρχεται το Μπέλφαστ, το οποίο αναδεικνύεται σε δεύτερη χειρότερη πόλη για να ζει κανείς.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με την έρευνα του Mercer, την καλύτερη ποιότητα ζωής έχουν οι κάτοικοι της Βιέννης. Η αυστριακή πρωτεύουσα κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Τη Βιέννη ακολουθούν η Ζυρίχη, το Οκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ. Το Λονδίνο μόλις και μετά βίας αγγίζει την 63η θέση στον κόσμο, ενώ έχει πέσει και το Παρίσι εξ αιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.
Η Ελιν Κέιρτνικ του Mercer δήλωσε για τη φετινή κατάταξη: «Η ασφάλεια έχει αυξηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την Κοπεγχάγη και το Mercer παρακολουθεί στενά το οποιοδήποτε αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στην ποιότητα ζωής των εκπατρισμένων και των οικογενειών τους σε αυτά τα μέρη».
«Πόλεις στη δυτική Ευρώπη συνεχίζουν να προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον για εργοδότες και εργαζόμενους» πρόσθεσε η Κέιρτνικ.
Η λίστα με τις 10 πόλεις που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα:
Βιέννη, Αυστρία
Ζυρίχη, Ελβετία
Οκλαντ, Αυστραλία
Μόναχο, Γερμανία
Βανκούβερ, Καναδάς
Ντίσελντορφ, Γερμανία
Φρανκφούρτη, Γερμανία
Γενεύη, Ελβετία
Κοπεγχάγη, Δανία
Σίδνεϊ, Αυστραλία
Σε αντίθεση με τη δυτική Ευρώπη, η έρευνα κατέδειξε ότι η ποιότητα ζωής σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης δεν είναι το ίδιο καλή. Η Πράγα μόλις και μετά βίας φτάνει στην 68η θέση, με τη Βουδαπέστη και τη Λιουμπλιάνα να ακολουθούν. Πάντως, η πολωνική πόλη Βόρτσλαβ που κατατάσσεται στην 100ή θέση, χαρακτηρίζεται από το Mercer ως μια «αναδυόμενη πόλη» για επιχειρήσεις.
Με... One Last Breath στη φετινή Eurovision η Ελλάδα!
Η νικήτρια του περσινού The Voice, Μαρία-Έλενα Κυριάκου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Αυστρία, με την μπαλάντα One Last Breath.

Το τραγούδι, σε μουσική της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα ήταν αυτό που επέλεξε η κριτική επιτροπή, αλλά και το κοινό, από τα πέντε υποψήφια τραγούδια του ελληνικού τελικού.

Ακούστε το τραγούδι που στέλνει η Ελλάδα στην Eurovision της Αυστρίας:
Μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι για τον Ηρακλή, έξω ο Πανιώνιος
Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για το ζευγάρι του Πανιωνίου με τον Ηρακλή, με τον Γηραιό να παίρνει τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Αν και ο Ηρακλής είχε υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα, οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, και κατάφεραν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν το σκορ του Καυταντζογλείου, με τον Κολοβό να ευστοχεί σε πέναλτι στο 19' και τον Μπουμάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε δυνατές συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να μένουν με δέκα παίκτες (αποβλήθηκαν ο Μητρόπουλος στο 65' για τον Πανιώνιο και ο Περόνε στο 74' για τον Ηρακλή, αμφότεροι με δεύτερη κίτρινη κάρτα), αλλά όχι γκολ, κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και τελικά στα πέναλτι, αφού στα τριάντα λεπτά του επιπλέον χρόνου δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Κολοβός αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς είχε τη δυνατότητα να “τελειώσει” την πρόκριση με το σκορ στο 3-3, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αμέσως μετά, ο Τσιλιανίδης έκανε το 4-3 για τον Ηρακλή, ενώ ο Χουάντερσον απέκρουσε το πέναλτι του Κόρμπου, δίνοντας μία μεγάλη πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ερευνητές από τη Νότια Κορέα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας απλός και απολαυστικός τρόπος να αποφύγουμε την απόφραξη των αρτηριών, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση καρδιοπάθειας.

Η μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Heart, επίσημο περιοδικό της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας, βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν σε 25.000 εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ελέγχους ρουτίνας στο χώρο εργασίας τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι έπιναν τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν πρώιμα σημάδια καρδιοπάθειας στις εξετάσεις τους.

Η συσχέτιση αυτή φαίνεται να δίνει νέα ώθηση στην αντιπαράθεση για την επίδραση του καφέ στην υγεία της καρδιάς.

Επικρατεί αρκετή σύγχυση σχετικά με τα πιθανά οφέλη του καφέ στην υγεία της καρδιάς. Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με την αυξημένη χοληστερόλη ή την υπέρταση, ενώ αντίθετα άλλες δείχνουν ότι το δημοφιλές ρόφημα μπορεί να προστατεύσει την καρδιά. Δεν έχουν προκύψει όμως πάγια συμπεράσματα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές αναζήτησαν ενδείξεις συσσώρευσης ασβεστίου στα τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών, δηλαδή των αρτηριών που παροχετεύουν αίμα στην καρδιά.

Κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν είχε εκδηλώσει εμφανή σημάδια καρδιοπάθειας, ωστόσο ποσοστό περίπου 10% εξ αυτών φάνηκε να έχουν συσσωρευμένο ασβέστιο στις αρτηρίες τους.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων με τις ποσότητες καφέ που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες –βάσει αυτοαναφορών– λαμβάνοντας επίσης υπ' όψιν παράγοντες όπως το κάπνισμα, η σωματική άσκηση και το οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας.

Η μέτρια κατανάλωση καφέ –τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα– φάνηκε να συσχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο συσσώρευσης ασβεστίου στις στεφανιαίες αρτηρίες, σε σύγκριση με την αυξημένη κατανάλωση (πάνω από πέντε φλιτζάνια την ημέρα) ή την πλήρη αποχή από την κατανάλωση καφέ, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Αν και το δείγμα ήταν αρκετά μεγάλο ώστε τα αποτελέσματα να θεωρηθούν σημαντικά, οι συντάκτες της νέας μελέτης τονίζουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έρευνες ώστε να επιβεβαιωθεί και να εξηγηθεί η συσχέτιση.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη αφορούσε σε δείγμα πληθυσμού μόνο από τη Νότια Κορέα, όπου οι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένες διατροφικές και άλλες καθημερινές συνήθειες.

Σε κάθε περίπτωση, αρκετές είναι οι μελέτες που υποδεικνύουν ότι ο καφές έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, αρκεί να καταναλώνεται σκέτος, χωρίς ζάχαρη, γάλα ή λοιπά πρόσθετα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!