Σάββατο 4 Αυγούστου 2018


Το περίεργο αυτό πλάσμα παρακολουθούσε ένα ελάφι που μόλις είχε βγει από το δάσος και ήταν στην άκρη του δρόμου.
Είναι κάποιο πλάσμα που δεν έχει καταγραφεί ακόμη ή πρόκειται για κάποιο από τα παιχνίδια που μπορούν να κάνουν οι σκιές;
Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αυτή τη στιγμή. Δεδομένα όμως, το video που κατέγραψε μία οικογένεια στην Χερσόνησο της Γκασπεζίας στον Καναδά, μία ανατριχίλα την προκαλεί.
Σε αυτό λοιπόν φαίνεται ένα ελάφι να έχει βγει από το δάσος και να είναι στα όρια του δρόμου, την ώρα που πίσω του εμφανίζεται ένα πλάσμα που η φιγούρα του παραπέμπει στο Γκόλουμ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ένα ραδιοσήμα που έφτασε από τα βάθη του Διαστήματος έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση και ενθουσιασμό στους επιστήμονες, καθώς ενδέχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ζωής και πολιτισμού σε άλλο σημείο εκτός Γης.
Το σινιάλο εντόπισε το τηλεσκόπιο CHIME στον Καναδά και εντάσσεται στην κλίμακα των Fast Radio Burst (FRB), τα οποία έχουν διάρκεια ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το ραδιοσήμα είναι το πρώτο που λαμβάνουν από το βαθύ Διάστημα με συχνότητα μικρότερη των 700 MHz, η μικρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ. Το σήμα εντάχθηκε στο αρχείο με την ονομασία FRB 180725A. Το συγκεκριμένο είδος ραδιοσήματος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2007 και έχει καταγραφεί ελάχιστες φορές, όλες από γήινη πηγή. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται από το Διάστημα, γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό και ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα του Σύμπαντος για την εύρεση εξωγήινης ζωής.
Πριν προβούν σε ανακοινώσεις, οι επιστήμονες ερευνούν την πηγή προέλευσης του ραδιοσήματος, καθώς τα ενδεχόμενα είναι δύο. Να προέρχεται από Μαύρη Τρύπα, ή από κάποιον υπαρκτό πολιτισμό, σε άλλο σημείο του Διαστήματος.
Το τηλεσκόπιο CHIME είναι κατασκευασμένο ώστε να λαμβάνει «σινιάλα» που μπορεί να εστάλησαν όταν το Σύμπαν βρισκόταν σε ηλικία μεταξύ έξι και 11 δισεκατομμυρίων ετών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!