Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Νόμος στο κάθε σπίτι όσον αφορά το μακαρόνι είναι συνήθως ο νόμος της μαγείρισσας. Αν θέλει τα μακαρόνια ανακατεμμένα με τη σάλτσα, θα το κάνει. Αν θέλει να ρίξει μερικές ακόμα σκελίδες σκόρδο στην κόκκινη σάλτσα, θα αδιαφορήσει για εσένα που έχεις να φιλήσεις μετά. Αν αποφασίσει να φτιάξει πένες το βράδυ αντί για σπαγγέτι, δεν υπάρχει περίπτωση να της αλλάξεις τη γνώμη.
Εδώ όμως στο Oneman παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις και βάζουμε εμείς τους κανόνες. Και ειδικά όταν σκεφτόμαστε κανόνες για κάτι τόσο αγαπημένο όσο τα μακαρόνια, περνάμε πολύ πολύ καλά. Μοιράσου μαζί μας τους δικούς σου κανόνες στα σχόλια στο τέλος του κειμένου.
Εσείς που βγάζετε 4 μερίδες στο πακέτο πρέπει να έχετε μικρά στομάχια, δεν εξηγείται αλλιώς
"Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας". Γι' αυτό έγινε είδωλο ο Σάκης. Ποια σκηνική παρουσία;
Το τρίπτυχο φως - νερό - μπέικον χωράει και τα μακαρόνια. Αλλά δεν ξέρω ποιο από τα φως και νερό θα πετάξω από την εξίσωση

Το μακαρόνια με κιμά είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση
  Οι γνώμες είναι σαν τις συνταγές για μακαρόνια. Όλοι έχουν από μία.
Δεν ξέρω ποιο είναι το πρωινό, αλλά τα μακαρόνια είναι το μεσημεριανό των πρωταθλητών. Έχει συνδεθεί με τη διατροφή των αθλητών, όσο κανένα άλλο φαγητό.
Βρες έναν άνθρωπο που έχει μαγειρέψει μία φορά στη ζωή του. Θα έχει μαγειρέψει μακαρόνια.

Ο άντρας πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει στη γυναίκα του και τα μακαρόνια είναι η πιο safe λύση.
Η ποιότητα του ανδρός χαρακτηρίζεται από το πόσο κιμά θέλει στη μακαρονάδα του
Η στιγμή που το βούτυρο μπαίνει στα μακαρόνια πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια.
Η σωστή ταχύτητα στην κατανάλωση μακαρονιών ονομάζεται "Καπαμαρού"
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους για να αναγνωριστεί το κοφτό μακαρονάκι

Το καλό το μακαρόνι τρώγεται και σκέτο με τυρί
  Το καλό το μακαρόνι τρώγεται και σκέτο με τυρί αλλά φαντάσου να μπει δύο λεπτά στο τηγάνι με τη σάλτσα
Το φιογκάκι και οι πένε ριγκάτε τρώγονται και κρύα σε σαλάτα. Κι ακολουθεί ατάκα "μια σαλατούλα έφαγα μωρέ"
Φήμες θέλουν το 20% των μαραθωνοδρόμων να τρέχουν μαραθώνιο μόνο και μόνο για τα μακαρόνια που τρως σχεδόν υποχρεωτικά τον μήνα πριν τον αγώνα

Σε έναν δίκαιο κόσμο, κάθε Δήμος θα διοργάνωνε τους δικούς του Αγώνες Ταχύτητας στην καταβρόχθιση μακαρονιών
Αν δεν έχεις σκύλο, τα μακαρόνια είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Σωστή μακαρονάδα είναι αυτή που αρέσει σε εσένα. Κι άσε τους ειδικούς να λένε
Γνώρισα κάποτε έναν άνθρωπο που δεν του άρεσαν τα μακαρόνια. Αγνοείται η τύχη του έκτοτε.
Το πρώτο πράγμα που μου έμαθαν όταν άρχισα να μαγειρεύω, είναι ότι δεν χρειάζεται να πετάς το μακαρόνι στον τοίχο. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.
Το καλύτερο τυρί για τα μακαρόνια είναι το κεφαλοτύρι.
Δεν χρειάζεται να βάζεις λάδι στο νερό που βράζει. Είναι σαν να μην βάζεις.
Το αλατισμένο νερό δεν βράζει πιο γρήγορα. Νομίζεις ότι βράζει πιο γρήγορα. Απλά αφρίζει.

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τα κολλημένα μακαρόνια. Είναι το ίδιο λυπηρό όπως μια μπάλα παγωτού που έπεσε από το χωνάκι στο πάτωμα.
Δεν μπορείς να λέγεσαι σωστός εργένης αν δεν έχεις φάει τουλάχιστον 10 φορές μακαρόνια με κέτσαπ.
Αν δεν κολλάει στο πλακάκι θέλει κι άλλο βράσιμο. Τη ζωή σε μαθαίνω τώρα
Το μόνο που μπορεί να ξεπεράσει ένα καλό πιάτο μακαρόνια με κιμά είναι ένα πιάτο μακαρόνια με ένα δροσερό λευκό
Κάποια στιγμή πήρα τη μεγάλη απόφαση να κόψω τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μου. Μακαρόνια τρώω ακόμα

Μακαρόνια να 'ναι και ό,τι να 'ναι.
  Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε μακαρόνια και κανείς δεν κάνει κάτι γι' αυτό. Γιατί;
Μην υποτιμάς τις παπαρδέλες λόγω ονόματος. Ποτέ.
Η πιο απλή και ωραία μακαρονάδα έχει λάδι και σκόρδο. Εκτός αν μετά θες να φιλήσεις.
Το κρεμμύδι κάνει τη διαφορά στη σάλτσα. Η ποσότητα του και το τσιγάρισμα του.

Αν έχεις μνήμη χρυσόψαρου, τα μακαρόνια μπορούν να στην εντείνουν. Δεν θυμάσαι/δεν σε πειράζει αν έφαγες μακαρόνια και τις τρεις προηγούμενες μέρες.
Κάποια στιγμή πρέπει να γράψουμε για την πιρούνα στην οποία παγίδευε μακαρόνια η γιαγιά και μας έδινε να δοκιμάσουμε.
Σπαγγετίνη, όχι σπαγγετίνι.

Όποιος υποτιμά την αστακομακαρονάδα, μάλλον δεν έχει φάει αστακομακαρονάδα.
  Να βάλω λίγο πεπονάκι;
Κανείς δεν προσπάθησε ποτέ να σε πείσει να φας μακαρόνια. Δεν χρειάστηκε.
Μακαρόνια να τρως. Κάνουν καλό.
Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, γράφει για αυτά που δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι στην "ελεύθερη αγορά".
Το να είσαι single σε κάνει τόσο ευάλωτο, όσο ένα ψάρι που δεν κάνει ποδήλατο. Παρ’ όλα αυτά το να είσαι σε σχέση δεν είναι θέμα ψυχικής ενδυνάμωσης, αλλά απόφασης να μοιραστείς κομμάτια της ζωής σου με ένα συγκεκριμένο άνθρωπο. Τι λάθη όμως κάνεις όταν βρίσκεσαι στην παρέα των singles που δεν σε βοηθάνε να βρεις σύντροφο;

Ο έρωτας περνάει μόνο τα βράδια Σαββάτου

Μπορεί τις καθημερινές να είσαι απορροφημένος/η στις δουλειές σου, όμως ο έρωτας δεν κάνει μόνο μπαρότσαρκες τα Σαββατοκύριακα. Ο έρωτας παίρνει το μετρό, περπατάει σε πάρκα και πλατείες, δουλεύει και πηγαίνει σούπερ μάρκετ. Ο έρωτας μπορεί να είναι παντού. Τα μπαρ μπορεί να είναι ο ιδανικός χώρος για φλερτ, όμως πέφτουν κατά πολύ οι πιθανότητές σου να γνωρίσεις κάποιον όταν φλερτάρεις μόνο στις νυχτερινές σου εξόδους. Την επόμενη φορά που θα δεις εκείνον/η που κρατά το αγαπημένο σου βιβλίο στο μετρό, μην διστάσεις να του μιλήσεις.

Αποφεύγεις τις αλλαγές

Όταν περνάς κάθε μέρα της ζωής σου στα ίδια στέκια με τους ίδιους φίλους, είναι λογικό να μην γνωρίζεις συχνά νέα άτομα, επομένως εκείνοι με τους οποίους μπορείς να φλερτάρεις είναι ελάχιστοι. Πήγαινε με τους νέους σου συναδέλφους σε εκείνο το εστιατόριο που δεν έχεις πάει ποτέ, αγόρασε τον καφέ σου από άλλο μαγαζί αύριο το πρωί, πήγαινε σε εκείνο το πάρτι όπου θα ξέρεις μόνο τον οικοδεσπότη, γίνε μέλος εκείνης της ομάδας που ασχολείται με τα δικά σου ενδιαφέροντα. Όχι μόνο θα γνωρίσεις νέο κόσμο, αλλά θα βγεις και από την μιζέρια της ρουτίνας σου.

Δεν είσαι περήφανος για τον εαυτό σου

Ακούγεται κλισέ, όμως δεν είναι τυχαίο που οι ψυχοθεραπευτές προτείνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου πριν αγαπήσεις κάποιον άλλο. Όταν δεν νιώθεις σημαντικός/η η στάση του σώματός σου, τα ρούχα με τα οποία επιλέγεις να κρύβεις και όχι να ντύνεις τον εαυτό σου, ο τόνος της φωνής σου και ο κλειστός χαρακτήρας που βγάζεις, σε κάνουν να περνάς απαρατήρητος/η. Ακόμα κι αν δείχνεις αυτοπεποίθηση μέσα από στοιχεία της εξωτερικής σου εμφάνισης, είναι πιθανό να μιλάς υποτιμητικά για τον εαυτό σου στη φάση της γνωριμίας με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Μεταξύ μας, ερωτευόμαστε ενδιαφέροντα άτομα, όχι απαραίτητα τέλεια, αλλά ανθρώπους που ξέρουν τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους.

Ακολουθείς κανόνες

Κατά καιρούς έχουν βγει διάφοροι κανόνες του φλερτ. Οι άνδρες πρέπει να δείχνουν μαχητικοί και διεκδικητικοί, ενώ οι γυναίκες απόμακρες μα ταυτόχρονα ναζιάρες. Οι πρώτοι κάνουν πάντα την πρώτη κίνηση, ενώ απαγορεύεται να επικοινωνήσεις με το άτομο που σε ενδιαφέρει για τουλάχιστον τρεις μέρες από την στιγμή που πήρες τον αριθμό του. Οι αυστηροί κανόνες σε κάθε τομέα της ζωής συνήθως μας περιορίζουν. Εάν το love story της κολλητής σου έγινε πραγματικότητα με κάποια συγκεκριμένα βήματα, δεν σημαίνει πως κάτι παρόμοιο θα συμβεί και σε σένα. Ερωτευόμαστε αυθόρμητους ανθρώπους, όχι Ναπολέοντες που προγραμματίζουν κάθε κίνηση της ερωτικής μάχης.

Ψάχνεις τον έρωτα στο Tinder

Μεγαλώνοντας ακούγαμε και ιστορίες ανθρώπων που γνωρίστηκαν σε σάιτ γνωριμιών και δηλώνουν τρελά ερωτευμένοι. Το σενάριο δεν είναι διόλου απίθανο, μόνο που τα τελευταίο διάστημα τα εν λόγω σάιτ έχουν γίνει αρκετά διαδεδομένα, όχι τόσο ως μέρη αναζήτησης του έρωτα, αλλά ως μηχανής εύρεσης συντρόφων της μια βραδιάς. Τώρα έχουμε στη διάθεσή μας και το applications, όπως το Tinder, τα οποία κατεβάζουν οι περισσότεροι στα κινητά του για «χαβαλέ». Κάνουν πλάκες ο ένας στον άλλο ή αναζητούν ανοιχτά το σεξ. Το να ψάξεις τον μελλοντικό σου σύντροφο στο Tinder, είναι πιο δύσκολο και από το να βρεις ψύλλο στα άχυρα.
Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει σε έναν τόπο;
Το Wengen είναι ένα χωριό σκαρφαλωμένο στα 1.300 μέτρα των Ελβετικών Άλπεων από όπου ατενίζει την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου που το περιβάλει.
Αποτελεί τουριστικό κέντρο από τα τέλη του 1800 και είναι αυτό που ενέπνευσε τη συγγραφέα Mary Shelley, να γράψει το "Frankenstein" την εποχή που ταξίδευε στην Ελβετία. Το ορεινό χωριό με τους 1.300 περίπου μόνιμους κατοίκους, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς διάσημους καλεσμένους του ως το “ωραιότερο χωριό της Ευρώπης”.
Το Wengen στην κοιλάδα Lauterbrunnen, μιας από τις βαθύτερες κοιλάδες της Αλπικής αλυσίδας, είναι γεμάτο από ξύλινα σαλέ που βρίσκονται διάσπαρτα στις πλαγιές του, ενώ είναι από τα ελάχιστα χωριά της γηραιάς ηπείρου όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα! Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του χωριού εξυπηρετούνται από οδοντωτό σιδηρόδρομο και με τελεφερίκ, εποχιακά.
Η ιστορία του Wengen στο χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού είναι μεγάλη και μάλιστα από το 1930 φιλοξενούνται εκεί οι γνωστοί αγώνες ski Lauberhorn. Ο χειμώνας βρίσκει το χωριό να σφύζει από ζωή και οι επισκέπτες αυξάνουν τον αριθμό των κατοίκων στους 10 χιλιάδες!
Το Ελβετικό θέρετρο είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις χειμερινές δραστηριότητες αλλά και για όσους προτιμούν να απολαμβάνουν την ηρεμία και την χαλάρωση που προσφέρει η φύση. Μικρό, παραδοσιακό, με φιλικούς κατοίκους και με θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα, το χωριό αυτό κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά.
echoes.gr
Η ομάδα κυβερνοκατασκοπείας Sednit επιτίθεται ακόμη και σε υπολογιστές που δεν συνδέονται στο Internet, χρησιμοποιώντας malware που εξαπλώνεται μέσω USB.
Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές της ESET στο Μόντρεαλ του Καναδά ανακάλυψαν ακόμη μία δραστηριότητα της ομάδας κυβερνοκατασκοπείας Sednit, που της επιτρέπει να παραβιάζει απομονωμένους υπολογιστές.
Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση στο WeLiveSecurity.com σχετικά με τη χρήση exploit kit από την ομάδα Sednit για επιθέσεις σε διάφορους οργανισμούς στην Ανατολική Ευρώπη, οι ερευνητές της ESET ενημερώνουν τώρα για το Win32/USBStealer, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους κυβερνοεγκληματίες να επιτίθενται σε υπολογιστές που δεν είναι συνδεδεμένοι στο Internet χρησιμοποιώντας αφαιρούμενα μέσα.
Η ESET ανίχνευσε το εργαλείο Win32/USBStealer, να επιτίθεται σε απομονωμένους υπολογιστές ή, όπως ονομάζονται, υπολογιστές που προστατεύονται με ένα «air gap», με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένα αρχεία. Σύμφωνα με τους ερευνητές της εταιρίας, η ομάδα Sednit χρησιμοποιεί εδώ και δέκα χρόνια το εργαλείο αυτό με διάφορες διαβαθμίσεις πολυπλοκότητας.
Η μόλυνση μεταφέρεται από τον αρχικό υπολογιστή (Υπολογιστής Α) μέσω της σύνδεσης Internet στον στόχο – Υπολογιστή Β – με τη χρήση συσκευής USB. «Ο Υπολογιστής Α αρχικά μολύνεται με τον Win32/USBStealer και προσπαθεί να μιμηθεί ένα νόμιμο ρώσικο πρόγραμμα που λέγεται USB Disk Security, ώστε να παρακολουθεί την εισαγωγή αφαιρούμενων δίσκων» εξηγεί ο Joan Calvet σε σχετικό του άρθρο στο WeLiveSecurity.com.
Όταν εισάγεται δίσκος USB, το dropper αποκρυπτογραφεί δύο κομμάτια κώδικα που έχουν αποθηκευτεί στη μνήμη. Ο πρώτος είναι υπεύθυνος για να μπει το πρόγραμμα Win32/USBStealer στον αφαιρούμενο δίσκο με το όνομα «USBGuard.exe». Ο δεύτερος πόρος είναι ένα αρχείο AUTORUN.INF, το οποίο, μετά την εισαγωγή του μολυσμένου USB στον υπολογιστή-στόχο με ενεργοποιημένο AutoRun, επιτρέπει στο Win32/USBStealer να εγκατασταθεί και να εκτελέσει διαφορετικά βήματα για να αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένα αρχεία του Υπολογιστή Β που βρίσκεται σε δίκτυο με «air gap».
«Τα ονόματα των αρχείων που έχουν αναζητηθεί κατά την διαδικασία αυτόματης εξαγωγής αποδεικνύουν ότι υπάρχει πολύ καλή γνώση των στόχων», προσθέτει ο Joan Calvet.
Κατά το τελευταίο διάστημα, η ομάδα Sednit ευθύνεται για αρκετές επιθέσεις κυβερνοκατασκοπείας. Τον περασμένο μήνα η ESET ανακάλυψε ότι η ομάδα Sednit πραγματοποιούσε επιθέσεις watering-hole με τη χρήση ενός ειδικά διαμορφωμένου exploit kit, ενώ πριν τρεις εβδομάδες, τόσο η Trend Micro: Operation Pawn Storm και η FireEye: APT28 δημοσίευσαν εκθέσεις προειδοποιώντας για την αυξημένη δραστηριότητα της ομάδας αυτής στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.
pestaola.gr
Πριν από λίγο καιρό ο Όλιβερ Στόουν είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να γυρίσει ταινία για το στέλεχος της NSA που έγινε διάσημο (ή διαβόητο) όταν διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τους μηχανισμούς παρακολούθησης πολιτών από τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και σήμερα έχει καταφύγει στη Ρωσία, με προσωρινό πολιτικό άσυλο.

To σενάριο θα βασιστεί σε δυο κυρίως πηγές, το βιβλίο του Ρώσου δικηγόρου του Σνόουντεν «The Time of the Octopus», αλλά και τα περιβόητα «Αρχεία Σνόουντεν», το χρονικό του σκανδάλου, που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος του Guardian Λιουκ Χάρντινγκ με τίτλο «The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man», ενώ ο Στόουν, αποφασισμένος να προλάβει στην κούρσα το αντίπαλο πρότζεκτ με θέμα τον Σνόουντεν από τους παραγωγούς του Μποντ, Μάικλ Ουίλσον και Μπάρμπαρα Μπρόκολι, ξεκινάει να οργανώνει το καστ του, έχοντας τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στον κεντρικό ρόλο.

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο στούντιο «Open Road Films» που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, τα γυρίσματα για την ατιτλοφόρητη ακόμα παραγωγή θα αρχίσουν στο Μόναχο τον Ιανουάριο, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό που αγαπήσαμε σε φιλμ όπως τα «500 Μέρες με τη Σάμερ», «Looper», «Inception», αλλά και στο «Σκοτεινό Ιππότη». Σύμφωνα μάλιστα με τον παραγωγό, Μόριτζ Μπόρμαν, ο ίδιος και ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν επέλεξαν να κρατήσουν το πρότζεκτ μακριά από τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής και τους σπόνσορες, αφού το ίδιο το θέμα «απαιτούσε έναν ανεξάρτητο παίκτη, που δε θα επηρεαζόταν από τις πολιτικές πιέσεις».

Ελπίζουμε μόνο το όποιο κινηματογραφικό πρότζεκτ γύρω από την υπόθεση Σνόουντεν να έχει καλύτερη τύχη από το «Fifth Estate», την ταινία με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο ρόλο μιας άλλης αμφιλεγόμενης προσωπικότητας της διεθνούς σκηνής, τον Τζούλιαν Ασάνζ, που δε βρήκε ανάλογη με τη φήμη του ήρωα ανταπόκριση στο κοινό.

Να σημειωθεί ότι ο Όλιβερ Στόουν είχε εκδηλώσει θαυμασμό για το «βαθύ λαρύγγι» της NSA (National Security Agency), καθώς, σε αντίθεση με την επίσημη αμερικανική θέση περί «προδοσίας», είναι από εκείνους που θεωρούν την πράξη του Σνόουντεν ένδειξη ηρωισμού και πατριωτισμού.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Ένα ζευγάρι ηλεκτροδίων που συνδέεται με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, προκαλεί ένα μικρό ηλεκτροσόκ, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ψυχική διάθεση του χρήστη, είτε «ανεβάζοντάς» τον όπως ο καφές, είτε αντίθετα ηρεμώντας τον.
Αυτή είναι η νέα πρόταση της αμερικανικής εταιρείας Thync, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στην αρχή του 2015, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση σε όποιον θέλει να ηρεμήσει ή να αλλάξει την ψυχολογία του, χωρίς να καταφύγει σε φάρμακα ή ψυχολόγους - και κυρίως αξιοποιώντας και σε αυτή την περίπτωση το ολοένα πιο «πολυτάλαντο» κινητό του.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση 13 εκατ. δολαρίων από επενδυτές (venture capital funds) και ήδη έχει προχωρήσει στις σχετικές ιατρικές δοκιμές σε 100 εθελοντές, οι οποίες έδειξαν ότι η συσκευή όντως μπορεί να έχει σχεδόν άμεση επίδραση στην ψυχική κατάσταση του χρήστη, κυρίως αυξάνοντας την αίσθηση ηρεμίας και διαύγειας του νου.
Αν και όχι όλοι, μερικοί χρήστες στις δοκιμές ανέφεραν ότι, μέσα σε λίγα λεπτά, ένιωσαν πολύ διαφορετικά. Το αποτέλεσμα, αν και διαφέρει από άτομο σε άτομο, διαρκεί περίπου 45 λεπτά.
Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρικής διακρανιακής διέγερσης. Η συσκευή ενεργοποιεί επιλεγμένα νεύρα και μυς λίγο κάτω από το δέρμα, αντί να δρα στον βαθύ εγκέφαλο, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Thync Τζέιμι Τάιλερ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.
Τα ηλεκτρόδια ξεκινούν από το τηλέφωνο και καταλήγουν στο κεφάλι πίσω από το αυτί και στον λαιμό, ενώ ο χρήστης αρκεί να πατήσει ένα πλήκτρο στο κινητό του για να ενεργοποιηθεί η συσκευή.
Η εταιρεία ήδη εξετάζει μια ανάλογη συσκευή που θα δουλεύει με υπέρηχους αντί για ηλεκτρικό ρεύμα, στοχεύοντας σε μια σειρά από ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, το μετατραυματικό στρες και τα τρέμουλα της νόσου Πάρκινσον. Όμως η σχετική έρευνα για τη δράση των υπερήχων στον εγκέφαλο βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.
Πηγή: News.gr
Το έργο «Τριπλός Έλβις» του Άντι Γουόρχολ πουλήθηκε έναντι 81,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης του οίκου Κρίστις, στη Νέα Υόρκη.

Το έργο του 1963, στο οποίο ο τριπλός Έλβις έχει ρόλο καουμπόι,  σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, πουλήθηκε σε Ευρωπαίο πλειοδότη. Παράλληλα, τετραπλό πορτρέτο του Μάρλον Μπράντο πουλήθηκε έναντι σχεδόν 70 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι συνολικές πωλήσεις ξεπέρασαν τα 852,9 εκατομμύρια δολάρια, ποσό-ρεκόρ για έκθεση τέτοιου είδους, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.


Άντι Γουόρχολ

Γόνος μεταναστών από τη Σλοβακία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ, ο Άντι Γουόρχολ, γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια το 1928.  Μετά τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Κάρνεγκι, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε αρχικά σαν σχεδιαστής παπουτσιών. Τότε, τον πρόσεξε ο πασίγνωστος εκείνη την εποχή  γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας και τον προώθησε στο περιοδικό Glamour σαν εικονογράφο. Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και, αρχικά, ήταν επηρεασμένη από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα και την εικονογραφία των κόμικς, δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της ποπ αρτ.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, αφοσιώθηκε στον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας ταινίες που χαρακτηρίζονταν από τη διάθεση πειραματισμού και πρόκλησης. Από το 1962 μέχρι το 1968, εργαστήριο παραγωγής της πολυδιάστατης τέχνης του αποτέλεσε ένας χώρος που στο παρελθόν στέγαζε εργοστάσιο,  και για αυτό ονομάστηκε Factory. Σύντομα εξελίχθηκε σε τόπο συγκέντρωσης διασημοτήτων, καλλιτεχνών, μελών της αβάν γκαρντ και αντεργκράουντ κουλτούρας, μουσικών και φιλότεχνων.

Μετά από απόπειρα δολοφονίας του στο Factory, το 1968, κράτησε αποστάσεις από τον αντισυμβατικό περίγυρό του, συναναστρεφόμενος περισσότερο με πλούσια μέλη της υψηλής κοινωνίας, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε πάλι με τη ζωγραφική, εστιάζοντας σε θρησκευτικά θέματα της αναγέννησης. Πέθανε το 1987, στη Νέα Υόρκη, μετά από επιπλοκές, κατά τη διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης της χολής του. naftemporiki.gr
Είναι εύκολο να κατηγορούμε τον τρόπο ζωής μας. Με τις απαιτήσεις της δουλειάς, τη φροντίδα των παιδιών και τις απαιτήσεις του νοικοκυριού δεν αποτελεί θαύμα ότι η κούραση αποτελεί συχνό παράπονο.

Η κούραση δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα μιας υπερδραστήριας ζωής.
Το Royal College of Psychiatrists, υποδεικνύει ότι σε οποιαδήποτε στιγμή, ένας στους 5 ανθρώπους αισθάνεται ασυνήθιστα κουρασμένος και ένας στους 10 έχει παρατεταμένη κούραση. Οι γυναίκες τείνουν να αισθάνονται πιο κουρασμένες από τους άντρες.
Η κούραση, συχνά προκαλείται από φανερό ή σχετικά μικρό πρόβλημα που είναι εύκολο να διορθωθεί αλλά περιστασιακά μπορεί να αποτελεί σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης.

Η γιατρός, Liz Thomas, δήλωσε ότι η κούραση είναι συχνό παράπονο για το οποίο συχνά οι άνθρωποι ζητούν συμβουλή από τον γιατρό τους. Είναι σημαντικό να γίνεται η διάκριση μεταξύ της κούρασης λόγω έλλειψης ύπνου και της κούρασης στο πλαίσιο καλού και επαρκούς ύπνου.

Δείτε 12 αιτίες κούρασης:


Έλλειψη ύπνου
Ακούγεται απλό, αλλά μια από τις αιτίες της κούρασης είναι ο λίγος ύπνος. Τα μωρά χρειάζονται περίπου 16 ώρες την ημέρα και οι έφηβοι 9. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7- 8 ώρες τη νύχτα αλλά ορισμένοι μπορεί να χρειάζονται 5 ή 10. Γενικά, όσο πιο μεγάλος είστε τόσο λιγότερο ύπνο χρειάζεστε.

Τρώτε λίγο
Αποτελεί άλλη φανερή αιτία κούρασης. Το να μην τρώτε αρκετά ή το να τρώτε λάθος τροφές μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Αν αρχίζετε την ημέρα σας με ντόνατς το σάκχαρό σας θα αυξηθεί αφήνοντας σας κουρασμένους. Πάντα να τρώτε ένα υγιεινό πρωινό. Προσπαθήστε να περιλαμβάνετε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως αυγά για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα ενέργειας.

Αναιμία
Η αναιμία είναι από τις κυριότερες αιτίες που αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι. Συμβαίνει όταν ο οργανισμός δεν έχει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρει επαρκές οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανα. Διαγιγνώσκεται εύκολα με εξέταση αίματος. Η αναιμία επηρεάζει μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και περίπου 1 στους 20 άντρες αλλά μπορεί να είναι πιο συχνή σε γυναίκες που ακόμα έχουν έμμηνο ρύση, ιδιαίτερα αν είναι ‘’βαριά’’. Η αγωγή εξαρτάται από την αιτία. Η πιο κοινή αιτία, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να διορθωθεί τρώγοντας τροφές πλούσιες σε σίδηρο ή λαμβάνοντας συμπληρώματα σιδήρου.

Θυρεοειδής που υπολειτουργεί
Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί και ο μεταβολισμός δουλεύει πολύ αργά μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και να αυξάνεται το βάρος σας. Μια εξέταση αίματος επιβεβαιώνει αν έχετε χαμηλά επίπεδα θυρεοειδούς και συνθετικές ορμόνες μπορούν να επαναφέρουν τα επίπεδα στο φυσιολογικό.

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Αν η κούρασή σας διαρκεί περισσότερο από 6 μήνες και είναι τόσο κακή που δεν μπορείτε να ελέγξετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, ένας ένοχος μπορεί να είναι το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Μπορεί να έχει διάφορα συμπτώματα αλλά το κύριο είναι συνεχής ανεξήγητη εξάντληση. Δεν υπάρχει γρήγορη λύση για το σύνδρομο αλλά άνθρωποι που το έχουν συχνά ωφελούνται από την αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας, τις καλύτερες συνήθειες ύπνου και την απαλή άσκηση.

Άπνοια
Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι κοιμούνται αρκετά αλλά η άπνοια κλέβει τον ύπνο χωρίς να το καταλάβετε. Έχετε έλλειψη ύπνου παρά το γεγονός ότι περνάτε 8 ώρες στο κρεβάτι και την ημέρα νιώθετε εξαντλημένοι. Η άπνοια είναι πιο συχνή στους υπέρβαρους μεσήλικες άντρες. Το αλκοόλ και το κάπνισμα την επιδεινώνουν.Η λύση είναι να χάσετε βάρος, να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποφεύγετε το αλκοόλ τα βράδια.

Λοίμωξη του ουροποιητικού
Αν είχατε ποτέ λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος πιθανόν είστε εξοικειωμένοι με την αίσθηση τσουξίματος και την ανάγκη να ουρήσετε αλλά η λοίμωξη δεν έχει πάντα τέτοια φανερά συμπτώματα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κούραση μπορεί να είναι το μόνο σημάδι. Αν πάτε στον γιατρό μπορεί να σας δώσει αντιβιοτικά και θα εξαφανιστεί και η κούραση.

Τροφική δυσανεξία

Η τροφική δυσανεξία μπορεί να σας φέρει νύστα. Αν η κούρασή σας χειροτερεύει μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να έχετε τροφική δυσανεξία. Ρωτήστε τον γιατρό σας σχετικά με υπό επίβλεψη διατροφή που δεν θα περιλαμβάνει ορισμένες τροφές ή προσπαθήστε να κόψετε ορισμένες τροφές που προκαλούν κούραση για να δείτε αν θα αισθανθείτε καλύτερα. Στην περίπτωση κοιλιοκάκης, ο οργανισμός αντιδρά άσχημα αν τρώτε γλουτένη. Η κούραση αποτελεί ένα από τα συμπτώματα της νόσου, όπως και η διάρροια και η αναιμία. Ο γιατρός μπορεί να ελέγξει αν έχετε τη νόσο με απλή εξέταση αίματος.

Διαβήτης
Όταν πάσχετε από διαβήτη, το σάκχαρο μένει στο κυκλοφορικό αντί να εισχωρεί στα κύτταρα όπου θα είχε μετατραπεί σε ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός μένει από ενέργεια, παρόλο που έχει να φάει αρκετά.
Σύμφωνα με το Diabetes UK, ένα από τα κύρια μη διαγνωσθέντα συμπτώματα διαβήτη μπορεί να είναι η μεγάλη κούραση.
Αν έχετε συνεχή κούραση ζητήστε από τον γιατρό σας να κάνετε εξέταση αίματος για διαβήτη. Υπάρχει ποικιλία αγωγών, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνονται αλλαγές στον τρόπο ζωής, θεραπεία με ινσουλίνη και άλλα φάρμακα.

Καρδιοπάθεια

Όταν καθημερινές εργασίες όπως η καθαριότητα του σπιτιού ή το ανέβασμα σκάλας σας αφήνουν εξαντλημένο μπορεί να είναι σημάδι ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Μπορεί να είναι αρχικό σύμπτωμα καρδιοπάθειας. Αναζητήστε ιατρική συμβουλή. Υπάρχουν αλλαγές του τρόπου ζωής, φάρμακα και θεραπευτικές προσεγγίσεις για να τεθεί η καρδιοπάθεια υπό έλεγχο.

Κατάθλιψη
Η κατάθλιψη δεν προκαλεί μόνο συναισθηματικά προβλήματα αλλά και σωματικά. Κούραση, πονοκέφαλοι και απώλεια όρεξης είναι ορισμένα από τα πιο συχνά σωματικά συμπτώματα. Αν αισθάνεστε κουρασμένοι για περισσότερο από 2 εβδομάδες αναζητήστε ιατρική συμβουλή. Αν αντιμετωπίστε την κατάθλιψη θα πρέπει να εξαφανιστεί και η κούραση. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν συνεχή ανεξέλεγκτα αισθήματα άγχους, που είναι τόσο ισχυρά που η ζωή τους επηρεάζεται σημαντικά.
Στη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή εκτός από την ανησυχία και την ευερεθιστότητα οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται κουρασμένοι.
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία. ‘Ερευνα ανακάλυψε ότι περισσότεροι από 1 στους 3 κατοίκους της Βρετανίας υποφέρουν από διαταραχή ύπνου που μπορεί να θέσει όσους πάσχουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος και διπολική διαταραχή.

Λοιμώδης μονοπυρήνωση
Είναι συχνή ιική λοίμωξη που προκαλεί κούραση, πυρετό, πονόλαιμο και πρησμένους αδένες. Πιο ευάλωτοι είναι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες. Η κούραση μπορεί να παραμένει για αρκετούς μήνες. Ορισμένες φορές είναι φανερό γιατί αισθάνεστε κουρασμένοι. Έχετε μικρά παιδιά. Μπορεί να είστε υπέρβαρος ή πολύ αδύνατος, που μπορεί επίσης να επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειας. Η γιατρός Liz Thomas συμβουλεύει: Αν και είναι σημαντικό να αποκλείσετε ιατρικά προβλήματα, η εμπειρία της λέει ότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ιατρική αιτία.

Συχνά οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι και έχουν μεγάλες προσδοκίες σχετικά με το τι μπορεί να κάνουν σε μια ημέρα. Αυτό συχνά συνδυάζεται με ξενύχτια, πρωινό ξύπνημα και έλλειψη χαλάρωσης. Αν ανησυχείτε για την κούρασή σας θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να την ελέγξετε. Πηγή: www.iator.gr

Η πρωτεύουσα της Ινδίας μαστίζεται από εκτεταμένη ρύπανση κατά τους τελευταίους χειμώνες, χάρις στην αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων, των κατασκευών κατοικιών και των κινητήρων ντίζελ, συνδυαζόμενη με τη γεωγραφική τοποθεσία της χώρας η οποία ευνοεί την παγίδευση του μολυσμένου αέρα όταν ο καιρός είναι ψυχρός. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον από το 2011 η ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί είναι σε αρκετές περιστάσεις χειρότερη από αυτή του διαβόητα μολυσμένου Πεκίνου.
Ωστόσο μία συγκεκριμένη γειτονιά της πόλης, η περιοχή Ανάντ Βιχάρ, εμφανίζει αυτήν την περίοδο εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα ρύπανσης, ακόμα και για το Νέο Δελχί. Οι πιο πρόσφατες ενδείξεις δείχνουν ότι τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5, των πιο επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία είναι 580, τα υψηλότερα στον κόσμο, ενώ τα επίπεδα των λίγο μεγαλύτερων σωματιδίων PM 10 είναι ακόμα πιο υψηλά, με τις τιμές αυτές να φτάνουν το μέγιστο βαθμό τους στις ώρες αιχμής.
Το γεγονός ότι τα επίπεδα των ΡΜ 10 είναι υψηλότερα από αυτά των ΡΜ 2.5 ενδεχομένως οφείλεται στις παράνομες πυρκαγιές που ξεκινούν αγρότες στους ορυζώνες της περιοχής Παντζάμπ, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές.
Μετά την Ανάντ Βιχάρ, η περιοχή με τις μεγαλύτερες τιμές ΡΜ 2.5 στην Ασία είναι η Γουτσένγκ στην Κίνα, με πολλές άλλες περιοχές στα ανατολικά της χώρας να ακολουθούν. Ο αέρας στην Ευρώπη και στην Αμερική είναι αισθητά πιο καθαρός, με τα πιο προβληματικά σημεία να βρίσκονται στην κεντρική Καλιφόρνια και το Τελ Αβίβ, ενώ η πιο μολυσμένη περιοχή κοντά στην Ελλάδα είναι το Σλαβόνσκι Μπροντ στην ανατολική Κροατία.
naftemporiki.gr
Το Facebook, με αφορμή την επερχόμενη Thanksgiving Day στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε μια υπηρεσία με την ονομασία Say Thanks, που επιτρέπει στα μέλη του να πουν ευχαριστώ με ένα video!
Αυτό είναι ένα εξατομικευμένο video με τη δυνατότητα επιλογής των φωτογραφιών που θα προβληθούν, καθώς και τα posts (επιλογή μεταξύ λίγων) που θα εμφανιστούν στο video.
Σύμφωνα με το Pcmagazine, tα μέλη του κοινωνικού δικτύου μπορούν να στείλουν όσα ευχαριστήρια video επιθυμούν. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα facebook.com/thanks, να επιλέξουν ένα φίλο τους και καθώς βλέπουν την προεπισκόπηση του video που ετοιμάζει αυτόματα η Facebook, να αλλάξουν τις φωτογραφίες ή τα posts που εμφανίζονται στο video.
Τέλος, απομένει να πατήσει ο χρήστης το share για να το μοιραστείτε με τον φίλο του, ενώ μπορεί να συμπληρώσει και ένα συνοδευτικό κείμενο!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!