Παρασκευή 19 Μαΐου 2017


Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύονται σόδα και ζάχαρη άχνη προκειμένου να προσφέρετε στις κατσαρίδες ένα νόστιμο γεύμα σκέτη παγίδα.
Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος.
Επίσης, οι κατσαρίδες απεχθάνονται την δάφνη. Απλώστε σε διάφορα μέρη τα φύλλα και θα ξενοιάσετε μια και καλή.
Δοκιμάστε το και δεν θα εμφανιστούν ποτέ ξανά αυτά τα… κατοικίδια.

Μια γάτα ράτσας Maine Coon (Μέιν Κουν) ονόματι Ομάρ αναμένεται να γίνει ο νέος κάτοχος του τίτλου της μεγαλύτερης οικόσιτης γάτας στον κόσμο και να εξασφαλίσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Μάλιστα, το Γκίνες είδε φωτογραφία του Ομάρ στο Instagram και επικοινώνησε με την ιδιοκτήτριά του Στέφι Χερστ από την Μελβούρνη.

Ο Ομάρ έχει μήκος 120 εκατοστά και ζυγίζει 14 κιλά, σύμφωνα με την Χερστ.

Ο σημερινός κάτοχος αυτού του ρεκόρ είναι ο Λούντο, ένας γάτος της ίδιας ράτσας που ζει στη Βρετανία και έχει μήκος 118,33 εκατ.

Η διατροφή του Ομάρ περιλαμβάνει ξηρά τροφή και κρέας καγκουρό.

Οι γάτες της συγκεκριμένης ράτσας είναι από τις μεγαλύτερες οικόσιτες γάτες στον κόσμο.

Προειδοποίηση προς τους λάτρεις του σούσι απευθύνουν Βρετανοί γιατροί που επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατανάλωση ωμού ψαριού. Σε άρθρο τους στο British Medical Journal Case Reports, επισημαίνουν ότι η αυξημένη δημοτικότητα του σούσι στη Δύση ενδεχομένως να συνδέεται με την αύξηση παρασιτικών λοιμώξεων.
Οι ειδικοί ανέφεραν την περίπτωση ενός 32χρονου που ζούσε στη Λισαβόνα και ο οποίος είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του. Ο άνδρας υπέφερε από στομαχόπονο, έκανε εμετούς και είχε πυρετό επί μια εβδομάδα. Όταν ενημέρωσε τους γιατρούς πως είχε καταναλώσει σούσι, εκείνοι υποψιάστηκαν ότι μπορεί να είχε υποστεί μια λοίμωξη που ονομάζεται ανισακίαση.
Η ανισακίαση προκαλείται από το εντερικό παράσιτο Anisakis simlex και οφείλεται στην κατανάλωση ωμών ψαριών (σούσι, σασίμι, ωμά φιλέτα ψαριού, καρπάτσο θαλασσινών, καπνιστό και μαριναρισμένο ψάρι).
Το σκουλήκι βρίσκεται συνήθως στο στομάχι των μεγάλων θαλάσσιων θηλαστικών. Τα αυγά του αποβάλλονται με τα κόπρανα αυτών των θηλαστικών αυτών στο νερό της θάλασσας και αφομοιώνονται από το πλαγκτόν που αποτελεί την τροφή των ψαριών όπως σαρδέλες, σολομοί, σκουμπριά, μπακαλιάροι, γαύροι ή μαλάκια. Στα ψάρια αυτά, οι προνύμφες μεταναστεύουν από το γαστρεντερικό σύστημα στις μυϊκές μάζες και ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί από τις προνύμφες καταναλώνοντας ωμό ή όχι καλά μαγειρεμένο ψάρι, εάν αυτό είναι μολυσμένο.
Τα συμπτώματα συνήθως εκδηλώνονται λίγες ώρες μετά την κατανάλωση του μολυσμένου ψαριού και είναι γαστρεντερικά προβλήματα με πόνους στην κοιλιακή χώρα, διάρροια, ναυτία, εμετός και, σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, διάτρηση στομάχου και εντέρου.
Η νόσος εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές όπου η κατανάλωση ωμών ψαριών είναι κοινή συνήθεια, όπως για παράδειγμα στην Ιαπωνία, αλλά η συνήθεια αυτή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.
Εξετάζοντας ενδοσκοπικά τον ασθενή, οι γιατροί βρήκαν προνύμφες που είχαν προσκολληθεί στην περιοχή του πρησμένου και φλεγμένοντος εντερικού τοιχώματος. Αφαίρεσαν τις προνύμφες και τα συμπτώματα του ασθενή υποχώρησαν άμεσα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι το παράσιτο ήταν το Anisakis simlex.
Η συμβουλή των ειδικών προς τους καταναλωτές είναι να αφαιρούν τα εντόσθια του ψαριού, να το καταψύχουν για τουλάχιστον 4 μέρες και στη συνέχεια να το μαγειρεύουν καλά προτού το καταναλώσουν.
Σημειώνεται ότι το σούσι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Ιαπωνίας που έχει ως βάση το ξυδάτο ρύζι και μπορεί να περιέχει ωμό ψάρι αλλά όχι απαραίτητα.
πηγή: healthliving.gr

Η Κιμ Κατράλ έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Sex and the City», ως Σαμάνθα Τζόους, μία ώριμη γυναίκα, ιδιαιτέρως ερωτική.

Όμως, όπως αποκάλυψε η ηθοποιός σε συνέντευξή της, το Χόλιγουντ εξακολουθεί να μη σαγηνεύεται από τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες.

Η 60χρονη Αγγλο-καναδή ηθοποιός δήλωσε στο ΒΒC ότι δεν την ενδιαφέρει να παίξει στερεότυπους ρόλους λόγω της ηλικίας της.

«Δεν είμαι έτοιμη να υποδυθώ γκροτέσκο ρόλους. Μπορεί να με σκέφτονται ως μία πολύ, πολύ ηλικιωμένη γυναίκα, 60 στα 61 φέτος, που δεν είμαι και δεν αισθάνομαι έτσι. Γι’ αυτό και πλέον δεν εξαρτώμαι επαγγελματικά από το Χόλιγουντ. Για το λόγο αυτό έγινα παραγωγός», δήλωσε η Κατράλ.

Πάντως τόνισε ότι παρά το προφίλ πάνω στο οποίο «χτίστηκε» η καριέρα της, η ίδια δεν αισθάνθηκε πίεση ώστε να διατηρήσει τη νεανική της εμφάνιση.

«Εάν θέλω να φαίνομαι με ένα συγκεκριμένο τρόπο τότε αυτό το κάνω για μένα. Δεν το κάνω για τη δουλειά μου, αλλά επειδή αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερα», εξήγησε.

Είναι ποτέ δυνατό να ψιθυρίσεις στο αυτί κάποιου που δεν βρίσκεται δίπλα σου, αλλά σε απόσταση 30 μέτρων και μάλιστα χωρίς να κανείς άλλος να ακούσει τίποτε; Και όμως αυτό ακριβώς καταφέρνει μια πειραματική φορητή συσκευή, η οποία στέλνει τις ψιθυριστές λέξεις του ομιλητή σε έναν συγκεκριμένο ακροατή-στόχο σε μεγάλη απόσταση, χωρίς ο ήχος να διαχέεται και έτσι κανείς άλλος τριγύρω να μην μπορεί να ακούσει τίποτε.

Η συσκευή, που χρησιμοποιεί στοχευμένους υπερήχους, είναι δημιούργημα ερευνητών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον ισπανικής καταγωγής μηχανικό των υπολογιστών Ασιέρ Μαρζό, σύμφωνα με το "New Scientist".

Η πρωτοποριακή συσκευή, που ονομάζεται "Project Telepathy" (Πρόγραμμα Τηλεπάθειας), δημιουργεί μια τελείως παράξενη αίσθηση στον ακροατή. «Πρόκειται για έναν πολύ χαμηλό ήχο, που δεν ξέρεις από πού έρχεται. Είναι σαν κάποιος να ψιθυρίζει στο αυτί σου, αλλά δεν βλέπεις κανέναν γύρω σου» είπε ο Μαρζό.

Βέβαια, αν κοιτάξεις καλύτερα ολόγυρα, μάλλον θα ανακαλύψεις αυτόν που «ψιθυρίζει», επειδή τον προδίδει η συσκευή: ένα ηχείο στερεωμένο στο μέτωπό ή στο στήθος του και τέσσερα ηλεκτρόδια γύρω από το στόμα και το σαγόνι του.

Η συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνική της ηλεκτρομυογραφίας, προκειμένου τα ηλεκτρόδια να καταγράψουν τα βιοηλεκτρικά σήματα που παράγουν οι μύες του προσώπου, καθώς ο άνθρωπος μιλάει ψιθυριστά.

Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης μπορεί να αναγνωρίσει τις λέξεις (προς το παρόν από ένα σχετικά περιορισμένο λεξιλόγιο).

Τελικά, οι λέξεις μετατρέπονται σε υπερήχους και από το ηχείο που είναι στερεωμένο στο μέτωπο ή στο στήθος, στέλνονται μέσω μιας στοχευμένης στενής δέσμης υπερηχητικών κυμάτων στον άνθρωπο-στόχο, ο οποίος θα τις ακούσει αυτός και μόνο αυτός.

Αν στο σύστημα προστεθεί και μια κάμερα, τότε ο ψιθυριστός ήχος κατευθύνεται στον άνθρωπο εκείνον, στον οποίο θα γυρίσει το βλέμα του ο ομιλητής-ψιθυριστής.

Η ακρίβεια της στόχευσης του ακροατή βελτιώνεται περαιτέρω, αν η συσκευή συνδυασθεί με ένα λέιζερ που κατευθύνει τους υπερήχους στον μακρινό στόχο-ακροατή (αν και κάτι τέτοιο μπορεί να τραβήξει την προσοχή των άλλων).

Οι ερευνητές προσδοκούν ότι θα βελτιώσουν κι άλλο τη συσκευή τους, ώστε να αναγνωρίζει περισσότερες λέξεις και επίσης να γίνει μικρότερη και πιο διακριτική γι' αυτόν που τη φοράει (πιθανώς να ενσωματωθεί και μέσα στα ρούχα ή στη στολή).

Μεταξύ άλλων εφαρμογών, μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει τους στρατιώτες να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς να τους παίρνει κανείς χαμπάρι.

Επίσης, επειδή οι υπέρηχοι ταξιδεύουν πολύ καλά μέσα στο νερό, η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επικοινωνούν οι δύτες μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!